Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Crown Jewel 2023

Dyskusje, wrażenia, recenzje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   279
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Właśnie miałem pytać czym się różni wygrywanie kantem członków Bloodline a wygrywanie dzięki Rhei członków Judgment Day? :P 

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   583

28 minut temu, HeymanGuy napisał(a):

Właśnie miałem pytać czym się różni wygrywanie kantem członków Bloodline a wygrywanie dzięki Rhei członków Judgment Day? :P 

Różni się tym samym co picie w Szczawnicy i szczanie w piwnicy :D 

• Haha 3
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   270

1 godzinę temu, HeymanGuy napisał(a):

Tym samym, co kiedy w bójce pomaga Ci kumpel, bo nie dajesz rady, a kiedy musi wkroczyć twoja dupa, bo inaczej skapiszonowali by Ci ryło.

• Haha 1

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Zależy jak na to patrzysz. W takiej sytuacji wolałbym „dupę” po swojej stronie, zwłaszcza tą z najtwardszych jakie są :P Taką sucz dzięki której każdy by się bał podskoczyć.
Pod tym względem dla mnie JD > Bloodline, zwłaszcza ze u tych drugich formułka troszkę się wyczerpuje/wyczerpała i mamy albo powrót do punktów wyjścia sprzed miesięcy, albo stanie w miejscu 

Edytowane przez HeymanGuy

Tylko trochę kicha (zwłaszcza przed kumplami) jeśli dupa musi ratować Ci... dupę :wink:

Tutaj czynnikiem X jest także to, że Rhea jest kreowana w JD jako ta, która ma tam największe jaja, przez co reszta wychodzi deko na nieudaczników, przynajmniej w moich oczach.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Dlatego napisałem wyżej zależy jak się na to patrzy, tu jak ze wszystkim ile ludzi tyle opinii. 

Jak już wchodzimy na takie tematy to ja mam w pompie co jest kichą dla kumpli a co nie, zwłaszcza jeśli mówimy o mojej „dupie” i tym czy musi mnie ratować prze czymś czy nie :D Ale to może kwestia tego ze zbyt wiele razy się na kumplach przejechałem, żeby o takich rzeczach myśleć. Wracając do meritum to kluczem jest właśnie postać Rhei i to o niej się więcej gada niż o takim dla przykładu Solo, który wiele razy ratował Romana. Równie dobrze większa siara może być ze pomaga Ci newcomer z NXT, w przyrównaniu do Ripley która w WWE jest niewiele dluzej, ale ma więcej „na koncie” 

• Reputacja:   66

Podsumowując stajnia której liderem jest kobieta nie może być dominującą stajnią bez względu na to co by nie osiągnęła i kogo by nie pokonała. 

janusz-korwin-mikke.jpg

Przypominam że w dalszym ciągu rozmawiamy o reżyserowanym show.

#SmartFanZone

• Reputacja:   679

Cóż.

BWE Solo/Cena/Bianca/Sky

Walka Solo vs Cena już oficjalnie ogłoszona przez WWE:

F9dLGG_W4AA9iaG.jpg

Podobno to pierwsza singlowa walka (Main Roster) Solo na PLE/PPV.

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   583

Znamy już ostateczną kartę tej tragedii, więc można coś napisać : 

Cody Rhodes vs. Damian Priest

Homelander stoi wyżej promocyjnie niż Ksiądz Damian, dodatkowo proboszcz ma neseser, więc będzie przegrywać żeby uśpić czujność przed title reignem na koniec roku. Spodziewam się na koniec walki wielu interwencji ze strony JD oraz Jeya i Samiego. Sama walka powinna być dobra, bo obaj są dobzi w ringu. 

TYP : CODY

John Cena vs. Solo Sikoa

Nie po to nazywają nagle Johnny'ego Price'a "Greatest of all time" żeby jobbował jakiemuś B-levelowi. Nawet jeśli inni członkowie Bloodline będą interweniować. Muszą "odbudować" terminatora do WMki. Wygrana Moczoy również wchodzi w grę, ale wątpię w to.

TYP : CENA

WWE Women's Championship
IYO SKY vs. Bianca Belair

I don't care. To jest ten mniej interesujący tytuł kobiet. Bezbarwna choć żółta SKY kontra nudna Kijanka. Obstawiam obronę pasa.

TYP : IYO

WWE United States Championship
Rey Mysterio vs. Logan Paul

Szczerze spodziewam się dwóch scenariuszy

- Logan wygrywa przy pomocy Santosa, który przechodzi heelturn,

- Rey broni, a na nastepnym SD gdy nie ma oponentów na przyszłość atakuje go Santos przechodząc heelturn.

Myślę, że wygra Logan, przejmie pas, podpromuje siebie oraz jego, dodatkowo na twitterze da niezłe liczby federacji.

A Pablo Escobar prędzej czy później przejdzie na mroczną stronę. 

TYP : LOGAN

WWE Women's World Championship
Rhea Ripley vs. Nia Jax vs. Zoey Stark vs. Shayna Baszler vs. Raquel Rodriguez

Skłamię mówiąc, że nie jest to ciekawa walka. 5 heavy hitterek naprzeciw siebie. Nikogo nie skreślam, ale w takim wypadku stawiam na mistrzynię, bo jak nie wiesz co obstawić to obstaw obronę pasa. 

TYP : RHEA

WWE World Heavyweight Championship
Seth Rollins vs. Drew McIntyre

Drew jest mocny, ale promocyjnie opadł jak kutas po przestaniu działania viagry. Myślę, że Seth będzie jeszcze chwilę mistrzem i będzie pokonywał każdego kto stanie mu na drodze i tylko walizka odbierze mu pas. 

TYP : SETH

Undisputed WWE Universal Championship
Roman Reigns vs. LA Knight

Okej, widzę to tak - Knight pokaże się ze świetnej strony garując Romana przy kilku okazjach pokazując, że należy do main event sceny, ale ostatecznie Bloodline zainterweniuje i skradną zwycięstwo. Fani będą niepocieszeni, ale ROMAN WINS LOL.

TYP : ROMEK

Nie czekam, ale tak się składa, że chyba będę wolny w ten dzień, więc chyba obejrzę live biorąc pod uwagę godziny transmisji. 

• Dzięki 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Mamy zapowiedziane spore już nazwiska jak Reigns, Knight, Cena i zalozmy ze specjalną atrakcją jest Logan. Więc Lesnara poraz pierwszy zabraknie na gali WWE w Arabii. Brock przewidywany jest na Royal Rumble '24 więc z urlopu nie da sie ściągnąć tak łatwo xD

W Pre-Show ma się odbyć Zayn vs. McDonagh. A jeszcze niedawno Sami zgarniał Main Eventy na PPV...

spacer.png

• Reputacja:   746
  • Status:  Online

23 minuty temu, HeymanGuy napisał(a):

W Pre-Show ma się odbyć Zayn vs. McDonagh. A jeszcze niedawno Sami zgarniał Main Eventy na PPV...

Moment Zayna niestety już minął, chciałbym się mylić, ale podobnie może być z LA dlatego muszą teraz wyciskać z niego wszystko. Zayn jak to Sami prędzej czy później wróci wyżej w karcie.

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   394

Póki co karta prezentuję się okej, zobaczymy dopiero co będzie na gali, za pewnie rozpiszą to na odpieprz... albo ewentualnie zaskoczą tak jak zaskoczyli ostatnio u Arabusów, odnośnie Bloodline. 

• Undisputed WWE Universal Championship Match LA Knight vs. Roman Reigns: Kurde cieszę się że Knight dostał szansę ale z drugiej strony wolałbym żeby jednak nie walczył z Romanem, dobrze wiemy jak to się skończy, mimo zajebistej promocji walka zostanie albo rozpisana tak że Roman będzie dominował, albo będzie to squash ale mam nadzieje że Hunter to nie samobójca bo w internecie zagrzmi i to porządnie, Knight to gotowy produkt na główną twarz SD jako Face i podkładanie go Romanowi w kilku minutowej walce będzie totalnym strzałem w kolano, mam nadzieje że nochal nie pójdzie śladami Vince'a i nie rozpisze tego tragicznie tylko tak żeby Knight nic na tym nie stracił i wyszedł z tego z twarzą, do tego to niby ostatnia walka Romana w tym roku XD zajebisty mistrz.  
  • World Heavyweight Championship Match Seth "Freaking" Rollins vs. Drew McIntyre: Kurde tutaj wyniku nie byłbym taki pewny, moim zdaniem Drew ma realne szansę aby przejąć tytuł, jego Heel Turn wisi w powietrzu więc nie zdziwię się jak kantem obali Rollinsa na Crown Jewel, ale z drugiej strony gdzieś tam mi coś mówi że Rollins zachowa tytuł tylko dlatego że Punk może wrócić na SS, ale nie zdziwię się jak Hunter postawi na McIntyre'a. 
  • Fatal 5-Way for the Women's World Championship Raquel Rodriguez vs. Zoey Stark vs. Shayna Baszler vs. Nia Jax vs. Rhea Ripley: Niby internet huczy od plotek że w tej walce to właśnie Nia Jax ma wyjść z tytułem, wiem brzmi to strasznie a mamy tutaj na prawdę solidne zawodniczki które bardziej zasługują na tytuł, ale jeśli oni rzeczywiście dadzą Jaxowej wygrać to będzie totalny cringe! :D coś mi się wydaje że to zrobią i to będzie największy bullshit gali, już widzę te zadowolenie wsród fanów w internecie. 
  • United States Championship Match Rey Mysterio vs. Logan Paul: Nie widzę potrzeby aby dawać Loganowi pas US, moim zdaniem i tak chłopak zniknie i wróci za pewnie w lutym albo na Royal Rumble, Mysterio to obroni na luzie. 
  • WWE Women's Championship Match Bianca Belair vs. Iyo Sky: Martwi mnie ten match, nie chce widzieć Biancki z pasem więc mam nadzieje że Sky to obroni, mam nadzieje że dalej planują walkę Dakota vs Bayley vs Sky na WrestleManii 40, bo to zajebiste zestawienie jak na największą galę w roku, tam Bayley mogłaby śmiało zdobyć pas bo o Dakocie z pasem można sobie pomarzyć i tak uważam że Iyo ma ładny run z pasem. 
  • Cody Rhodes vs. Damian Priest: Taki typowy zapychacz aby Cody miał co robić, wiadomo że Rhodes ładnie tu rozjedzie Damianka, pewnie będzie sporo interwencji i wydaje mi się że tutaj utworzy się War Games Match i pierwsze przesłanki pod skład po to jest pewnie ta walka, Cody śmiało to wygra tym bardziej że będą teraz robić z niego terminatora jak ma ruszyć na Romka. 
  • John Cena vs. Solo Sikoa: No Solo dostaje pierwszą dużą walkę, tylko szkoda że nie poświecili na ten program trochę więcej czasu tylko rozpisali go na szybko na kolanie... Cena to wygra, zbyt dużo porażek po powrocie aby tutaj mógł to przewalić, dla Solo to i tak bardzo duża walka. 
  • Sami Zayn vs. JD McDonagh: Też podobna walka co Cody i Damian, aby Zayn się pojawił i miał co robić... Wiadomo tutaj też Zayn jest pewniakiem, ważne że JD dostaje co raz więcej uwagi bo młodziak ma talent :) 

Gala w sobotę a większość walk mamy już zaklepane wątpię że dojdzie jeszcze jakieś starcie na SD, karta już jest wystarczająco napchana. 

• Lubię to 2

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

W dniu 26.10.2023 o 23:02, HeymanGuy napisał(a):

Wracając do meritum to kluczem jest właśnie postać Rhei i to o niej się więcej gada niż o takim dla przykładu Solo, który wiele razy ratował Romana. Równie dobrze większa siara może być ze pomaga Ci newcomer z NXT, w przyrównaniu do Ripley która w WWE jest niewiele dluzej, ale ma więcej „na koncie” 

Meritum jest takie, że Rhea jest kreowana na postać, która ma w JD największe jaja i na dokładkę co chwila ratuje im dupy. Inaczej wygląda pomoc (typu odwrócenie uwagi)zwiewnej laski heelom, typu np. Julia Hart w House of Black, a inaczej kiedy babka pomaga swoim chłopaczkom (niejednokrotnie fizycznie atakując rywali), bo jest "samcem alfa" (jakkolwiek kuriozalnie to brzmi) w tej grupie. Sorry, ale nie potrafię poważnie traktować takich "facetów", nawet w udawanym wrestlingu, bo "wykastrowano" ich tym bookingiem.

Wiem, może się czepiam, bo dominacja to ogólnie wygrane i w przypadku heeli ich "jakość" schodzi na dalszy plan, ale serio z męskiej części JD zrobili takich pizdeuszy (na tle Ripley'ki), że słowo "dominatorzy" w ich przypadku wywołuje u mnie co najwyżej uśmiech politowania :wink:

• Lubię to 1

• Reputacja:   394

19 godzin temu, -Raven- napisał(a):

Meritum jest takie, że Rhea jest kreowana na postać, która ma w JD największe jaja i na dokładkę co chwila ratuje im dupy. Inaczej wygląda pomoc (typu odwrócenie uwagi)zwiewnej laski heelom, typu np. Julia Hart w House of Black, a inaczej kiedy babka pomaga swoim chłopaczkom (niejednokrotnie fizycznie atakując rywali), bo jest "samcem alfa" (jakkolwiek kuriozalnie to brzmi) w tej grupie. Sorry, ale nie potrafię poważnie traktować takich "facetów", nawet w udawanym wrestlingu, bo "wykastrowano" ich tym bookingiem.

Wiem, może się czepiam, bo dominacja to ogólnie wygrane i w przypadku heeli ich "jakość" schodzi na dalszy plan, ale serio z męskiej części JD zrobili takich pizdeuszy (na tle Ripley'ki), że słowo "dominatorzy" w ich przypadku wywołuje u mnie co najwyżej uśmiech politowania :wink:

Nie trudno się z tobą zgodzić, zawsze mam łacha z Domnika Mysterio :D To już przeszło do pewnego etapu i jest z tego pizda, gdy Rhea za każdym razem mu pomaga albo jak go taka Raquel leje, nie no Balor też masakra miał być liderem grupy a jest tylko jej tłem :/ Chyba najsłabsze ogniwo a mogli mu już dać na koniec kariery poszaleć, a tak to jest w tej stajnie bo jest, Priest jeszcze jako tako wygląda bo wysoki dryblas itd. Obecny booking Rhea jest dość irytujący, to już z Chyna nie zrobili takiego dominatora, którego nikt nie może palnąć, jedynie to Rhea dostanie kiedyś RKO od Ortona. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg