Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Mamy update intra, mała rzecz a cieszy :P

Rawley uwala Englisha. Tym bardziej nie ogarniam, po co go zniszczyli tydzień wcześniej.

Summer Rae wraca do NXT i może być pierwszą "ważną" rywalką Charlotte w obonie tytułu. I mały comeback zaliczyły Paige i Emma. W sumie to zabierają spotlight, nie nadużywałbym ich poza MR.

Naprawdę chcę lubić Jordana i Dillingera, nieźle się prezentują, w ringu jest OK, theme song świetny... Ale nadal nijacy do bólu. Choćby nazwa teamu to byłby dobry start.

(czy jeden z jobberów to nie był Drake Younger? pewności nie mam)

Tyler Breeze ma nawet teledysk 0.o Fajny segmencik. Brakowało Zayna, nie tylko mnie - było to słychać.

ME był dobry, tylko nie ogarniam czemu to reklamowali jako No DQ :roll:

I szykuje się rewanż Neville'a z Kiddem. Jestem za.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-353597

Diligner i Jordan? Narazie są nijacy ale z czasem powinni nabierać kolorów. Już ich poprzednie pojawienie się pokazywało, że będą chcieli iść dalej - ten sam ring attire, akcje tag teamowe czy finisher to nie był przypadek. Z pewnością będą szykowanie pod Ascension ale nic na siłę. Dałbym im jeszcze kilka tygodni tak aby zapoznać się z publicznością, zdobyć ich zaufanie.

Rawleya i Englisha kupiłbym gdyby nie Takeover. Do tej pory English był konsekwentnie pushowany, mimo bardzo kiepskich feudów. W Mojo widzieli i prawdopodobnie widzą nadal kogoś więcej i zobaczymy co z tego wyjdzie. W normalnych okolicznościach z chęcią zobaczyłbym jak to się rozwinie ale nie po tym jak Mojo został zniszczony przez Ruseva.

Cieszy powrót Summer. Jeszcze nie pozwolili się Charlotte nacieszyć pasem mistrzowskim a już pachnie rozpadem stajni. Rozpadem pachniało od pierwszego dnia turnieju gdy zobaczyłem rozpiskę ale spodziewałem się, że poczekają z tym jakis czas. Charlotte vs Summer, ewentualnie Sasha to materiał na kolejną galę live.

Dobra walka Gabriela z Nevillem ale to dziwić nie powinno. Obaj są świetni a Gabriel pokazał, że jeszcze nie zardzewiał. Rewanż pomiędzy Kiddem a Nevillem? Jestem na tak. Wbrew przypuszczeniom nie postawili na heel turn Kidda (może to i dobrze), ba! zrobili z niego jeszcze bardziej cukierkową postać.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-353636

Ten cały heat na Bo Dallasa jest dla niego największym springboardem, nikt bardziej i lepiej nie wchodzi w integracje z publicznością niż on ;D. Szkoda że Sami musiał tam być osobą uzupełniającą, która się pojawiła aby story Dallasa mogło być kontynuowane ale jak dla mnie był to moment tego tygodniowej żółtej gali :D. Sam gimmick BOLIEVE jest denny i mi się nie podoba ale na szczęście w NXT sprawa "promowania debiutanta" jak w MR nie jest potrzebna a Dallas w swoim story wygląda bardzo dobrze i co najważniejsze, zostaje w gimmicku więc da się coś z nim zrobić. Jeśli sprzeda się na Raw i SmackDown tak jak tu w NXT to może być z niego comedy wrestler równy Danielowi Bryanowi z Team Hell No :D. To będzie dla niego najlepsze, wyżej nie zajdzie.

Main Event, było dobrze ale nie lepiej niż na Takeover. Ten pojedynek miał nieco inne podłożę to i wyglądał inaczej, miał więcej emocji, wiarygodne near falle i ogółem dosyć mało było w nim Nevilla. Aż się prosi aby Kidd zaczął obwiniać Natkę za swoją porażkę :D. Sztampa bo sztampa ale chyba taka kolej rzeczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354093

Nowy odcinek NXT obejrzałem mocno przewijając, głównie z braku czasu, ale nie był to zbyt wartościowy odcinek, więc niewiele straciłem.

Na kilometr dało się poznać że ten gościu masce to Bo. Przynajmniej w takiej formie nie byliśmy zmuszeni do oglądania jego twarzy. Sami też od razu go poznał, choć i tak doszło do walki. Cała szopka z wywożeniem go z areny miała tylko jeden plus. Mogliśmy sobie pooglądać otoczenie areny, bo zachowanie Bo przypominało gościa, którego selekcjoner nie wpuścił do klubu, a on nie może się z tym pogodzić. Mam nadzieję że to już była naprawdę jego ostatnia wizyta w żółtej arenie.

Szykuje się jakiś debiut tarzan boya, przynajmniej tak można wnioskować po tym gościu kręcącym się po gościu który podbił do Aidena Englisha.

ME zupełnie mnie nie porwał. Oczywiście było kilka fajnych i efektownych akcji, ale… widzieliśmy już to wielokrotnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354095

Opener przenudny... 10 minut do przewinięcia, potem wejście Bailey i koniec minutę później. Paige była totalnie zbędna. A rozpad BFFs da się prowadzić bez tworzenia takich "masterpiece'ów".

Wolę Leforta jako zawodnika(nawet jobbera), niż menago.

Mr.NXT to jeden z bardziej poronionych pomysłów, jakie pamiętam.

Koleś "gadający" z Englishem na backu mnie rozwalał swoją mimiką :D Nie wiem jaki to ma cel, ale chcę zobaczyć jego występ.

ME nie przebił tego z TakeOver, ale znów uwierzyłem, że Kidd może to wygrać. Emocje były, więc całość na plus.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354132

Z cyklu ,,odrabiam zaległości z minionego tygodnia..."

Six Women Tag Team Match

Wieloosobowe walki kobiet kojarzą mi się z jednym, wielkim, krótkim brawlem. Tutaj dostaliśmy coś więcej i nawet nieźle się to oglądało. Po meczu nasunęło się pytanie - kto nastepny dla Charlotte? Bayley czy może jednak Summer Rae? Ta pierwsza będzie raczej pretendentką na jeden pojedynek. Pod względem historii z drugiej można wycisnąć zdecydowanie więcej...

Colin Cassady kontra Sylevester Lefort

Sylvester Lefort podłożył się Cassady' emu i wszystko wskazuje na to, że Legionnaires nie mają wielkiej przyszłości w NXT...

Sami Zayn kontra Bo Dallas

Zabieg z Mr. NXT słaby, a walka tylko trochę lepsza. Na Sami Zayna wciąż nie ma pomysłu...

NXT Championship Match

Walka była równie dobra jak ta na Takeover. Tyson Kidd ponownie przegrał, chyba odsunął się od tytułowego obrazka i jest coraz bliżej heel turnu. Ciekawiłoby mnie to, gdyby nie fakt, że widziałem już kilka prób reanimacji postaci Tysona i za każdym razem kończyły się one niepowodzeniem...

Tym razem NXT zaserwowało słabą tygodniówkę z dobrą walką wieczoru i jak zwykle bardzo dobrą publicznością...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354483

The Vaudevillains są... inni, i ja jestem za. To jest twór, w którym zaakceptuje Englisha bez problemu. Obaj byli bardzo propsowani przez WWE, ale ciężko było ich przepchnąć przez gabaryty. O ile śpiewak by się jakoś doczołgał do głównego, tak Gotch miałby niesamowite problemy, a gość jest charyzmatyczny. Proma mu wychodzą bardzo naturalnie.

Colin zapowiada powrót swojego partnera. Wreszcie największa gwiazda ówczesnego NXT trafi do TV na dłużej. Jak się sprzeda tutaj - a sprzeda się :wink: - to mamy gotowy Tag Team do głównego rosteru. A i poziom rozrywkowy tej tygodniówki wzrośnie kilkukrotnie. S-A-W-F-T ... SAAAAWFT.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354723

Jak narazie Alexa Bliss prezentuje się dobrze ale poziom cukierkowości jest zbyt duży i za kilka tygodni nie wytrzymam. Nie zmienia to faktu że już teraz wiem że wkrótce w głównym rosterze będzie nową Kelly Kelly.

Tag Team Englisha jakiś taki dziwny. Poczekam z oceną ale nie wróżę dużej przyszłości.

Strasznie ubolewam nad wejściówką Breeze'a. Podoba mi się nowy theme song ale nie pasuje do wejścia. Mam nadzieję że WWE coś wymyśli z tym faktem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354727

W BFF zaczyna coraz bardziej trzeszczeć. Trochę zawadza tam Sasha bo kłócą się dwie egocentyczki o to która stoi bliżej ringu a potem tak o wchodzi Banks i zaczyna nimi targać bo przegrała pojedynek :D. Fajnie że BFF się rozpadają ale po powrocie Summer do NXT mogli je jeszcze trochę pociągnąć jako stajnie bo wszyscy zdążyli o nich zapomnieć.

The Vaudevillians(dzięki WWE za materiał na YT bo nie zapamiętałbym nazwy tego zespołu) prezentują się dobrze i na pewno będę miał z oglądania ich frajdę przez jakiś czas. Aiden English i Super Mario jak już ochrzciła Gotcha publika :D. Oby się nie wypalili tak szybko jak English solo, w mimach drzemie chyba większy potencjał.

PS: Senton Englisha zasłużył na chanty "bravo", czemu od razu nie dostał go za finishera?

Mnie theme song Breeze'a podoba się tak bardzo że uważam iż nie trzeba go zmieniać. Faktycznie, średnio pasuje do wejściówki ale już po trafieniu do Main Rosteru (w końcu do tego dojdzie bo Tyler Breeze jest już gotowy) pewnie przejdzie kolejne drobne zmiany, między innymi w wejściu(stage jest inaczej zbudowany, wstępniak musiałby być całkiem długi aby Tyler zdążył przejść z jednego rogu do drugiego a potem wrócił na środek rampy :P). Co do jego walki z Kalisto, Breeze dostał za dużo kontroli, zatrzymywał Del Sola na ziemi i rest holdami uczynił ten pojedynek cholernie nudnym. A potem gdy Kalisto zaczął jakąś ofensywę dostał Beauty Shoot i koniec, nie potrzebne było do budowania tego bite 10 minut.

Neville vs Van Dam za tydzień: sweet! To może być naprawdę dobre, w tym wypadku chyba wybaczę Robowi że będzie robił to samo :D.

Czyżby Zayn i Kidd mieli zacząć jakiś feud? Jestem za, Sami podciągnie to za mikrofonem i jeśli chodzi o historie a sam konflikt będzie okraszony kradnącymi show na walkę (wyobrażam sobie co będzie się dziać jeśli to trafi na kolejne NXT PPV :D). Tylko co się stało z Gravesem? Znów załapał jakąś kontuzje czy siedzi w poczekalni "nie mamy na ciebie pomysłu"? Jego story z Zaynem skończyli tak z dupy no a przecież nawet jeśli skończyli to Corey wygrał ten feud więc powinien zyskać więcej a nie przesiedzieć drugie NXT PPV na zapleczu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354729

Alexa Blisss kontra Sasha Banks

Nawet nieźle się to oglądało, mimo kilku botchów. Po tym, co zobaczyliśmy po walce wszystko wskazuje na to, że kolejnymi rywalkami Charlotte o pas mogą być jej przyjaciółki...

Mojo Rawley kontra Garret Dylan

O dziwo nie był to squash, choć może krótka walka byłaby lepsza? Żaden nie pokazał niczego ciekawego...

Tag Team Match

The Vaudevillains, czyli nowy pomysł na promocję Aiden Englisha. Ja dam szansę temu projektowi, choć zaczęli od słabej walki, zarówno pod względem ringowym, jak i komediowym...

Tyler Breeze kontra Kalisto

Słaba walka, w której Tyler Breeze za bardzo kopiował styl prowadzenia walki Randy' ego Ortona. Kalisto pokazał się z dobrej strony i chyba powoli zacznie umacniać swoją pozycję w rosterze...

NXT Tag Team Championship Match

The Ascencion przerastają dywizję Tag Team w NXT tak bardzo, że podkładają im już zlepki solistów w ramach rozpoczęcia konfliktu między nimi. Sami Zayn i Tyson Kidd trafią na wojenną ściężkę trochę bez powodu, jednak ich walki mogą być naprawdę dobre...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354731

Sasha i Alexa powinny walczyć z bardziej doświadczonymi Divami, a nie ze sobą.

Garrett Dylan to taki gorszy Bully Ray :twisted: A Mojo Rawley nic się nie zmienia. Prawdziwy Hype Man to Younger. Nie obchodzi mnie, że do tej zmiany nie dojdzie, będę o tym pisał :P

The Vaudevillains - wybitny team. Senton Englisha to niespodzianka. A Luigi też jest spoko. Tylko mógłby popracować nad rzeźbą, mam wrażenie że cyc mu wisi :D

Zapowiada się walka RVD z Nevillem - to może być dobre.

Zapowiada się powrót Enzo Amore - to MUSI być dobre :D

Pojedynek Breeze'a z Kalisto to był zły pomysł. Na papierze wygląda fajnie, ale w praktyce Tyler, no1 contender, wypadł strasznie blado przy zachwycającym każdą akcją luchadorze.

Kidd i Zayn nie mają co robić, więc będą mieli feud. Szykują się kolejne świetne starcia.

A Ascension powinni już zwakować tytuły i iść do MR...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354753

Całkiem szybko zleciał mi czas przy najnowszym NXT.Nie wiem czy tylko ja zauważyłem,ale Corey Graves został usunięty z filmiku rozpoczynającego(kompletnie wyleciał mi z głowy angielski odpowiednik).Tak na marginesie,wiadomo dlaczego się nie pojawia?Jeśli ma niedługo podzielić los KO,wielka szkoda.Co do reszty to jakoś słabo zaprezentował się numero uno pretendent,większość walki przesiedzieli w headlocku,a przeciwnik dawał nadzieje na coś więcej.Powraca Summer, ale rozpad tej ich stajni zaczyna się zbyt wcześnie i bez żadnych przesłanek, chyba nie chce tego oglądać.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354757

Nie wiem czy tylko ja zauważyłem,ale Corey Graves został usunięty z filmiku rozpoczynającego(kompletnie wyleciał mi z głowy angielski odpowiednik).

O patrz, ja tego nie zauważyłem. Nie wiem co to ma znaczyć, czy kompletnie to olać czy może coś jest na rzeczy. Szkoda by było stracić Gravesa, dla mnie to wciąż wartościowy zawodnik, charyzmy ma naprawdę dużo no a ring skillsy... cóż, od tego między innymi jest NXT żeby je poprawić. Fajnie by było gdyby pojawił się jakiś news na dniach bo nie wiem czego się spodziewać.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354763

Mojo Rawley vs Garret Dylan Coś długa ta walka jak na Rawleya. O tyle dobrze że mimo niezbyt atletycznej postury Dylan nie został rzucony na pożarcie w debiucie, a mógł trochę powalczyć z Rawleyem. Nie było to porywające widowisko, ale przynajmniej tak uwielbiany przez publikę Mojo przyzwyczaja się do dłuższych starć a nie ciągłych squashy. Choć oglądanie jego rozstępów przy dźwigni na rękę i strasznie jaskrawych zielonych gaci nie czyniło tej walki lepszą.

The Vadevilans vs Dawkins & Taylor Całkiem fajny pomysł znaleźli na Aidena, który nie będzie nas nękał długimi występami, a przynajmniej dostaliśmy coś innowacyjnego, związanego z ideą cyrkowców i „nadzwyczaj zdolnych ludzi” kiedyś tam występujących. Walka porywająca nie była, ale nowy team prezentował się całkiem fajnie, choć nie narzucili zbyt dobrego tempa. Dali powalczyć troszkę więcej temu nowemu i w sumie jest w nim potencjał, tak jak i w całym teamie, który chętnie będę oglądał, czego nie można było powiedzieć o ostatnich solowych występach Englisha.

Kalisto vs Tyler Breeze Ten kto rozpisywał tą walkę powinien ponieść jakieś konsekwencje, bo tak nudnej walki dawno na NXT nie widziałem. Po co dawać Kalisto, szybkiego i zwinnego, do walki z Tylerem, który trzymał go przy ziemi przez jakieś dziesięć minut i totalnie nic się nie działo. Kalisto poskakał parę razy, ale poza tym to nie było warto się męczyć.

Tyson Kidd & Sami Zayn vs The Ascension Ci drudzy dostali mocnych rywali, ale do zjedzenia dostali tylko Samiego, bo Tyson najwidoczniej uznał że lepiej oddać wszystkie zasługi/siniaki partnerowi. Może to oznacza ich feud, ale po co nam dalej Tyson w NXT?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354887

"WWE NXT star Corey Graves has been off WWE NXT TV and live events because he suffered a second concussion. "

And now I know everything :D.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/83/#findComment-354892