Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Po odejściu gotowych gwiazd pojawi się miejsce dla nowych, jak np. Kalisto i Crowe. Nie powinno być aż tak źle. Na godzinę tygodniowo nie można upchnąć wszystkiego, co mają na stanie. Nie ma się co martwić ;) Nawet dzisiejszy odcinek, choć nie był dobry, oglądałem bez znużenia, a powinno być tylko lepiej.

A jeszcze co do Brodusa... Taka zbędna rzecz, ale gdyby się wsłuchać w jego theme song i w miejsce każdego "ain't no" wstawić imię Lany od tyłu, to nie dość, że brzmi niemal identycznie, to może się komuś wreszcie pojawi uśmiech na twarzy na widok Claya :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-349432

Big Cass vs Aiden English

Obydwaj gdzieś zniknęli w ostatnim czasie co chyba pokazuje jak bardzo ich notowania spadły. Zdążyłem zapomnieć jak zajebiście krzyczy się "S-A-W-F-T" i uświadomiłem sobie jak bardzo nie interesuje mnie już Aiden English. Pojedynek się odbył ale nic nie wniósł, czekam na powrót Enzo :P.

Oliver Grey vs Camacho

Nie wiedziałem że Oliver wypadł z powodu kontuzji więzadła. Skoro tak to wrócił naprawdę szybko... ale kolano chyba wciąż mu doskwiera i było to widać w paru akcjach. Zdziwiło mnie jednak zwycięstwo Camacho, myślałem że coś się będzie działo z Szarym tym bardziej że N!KO pochwalił go z okazji Presentation Skills za ważną w WWE rzecz czyli mic skille. No zobaczymy co dalej, może jeszcze z Oliverem się coś wydarzy, na pewno musi dostać gimmick bo nie jest Samim Zaynem żeby sprawdzić się jako prosty chłopak z sąsiedztwa.

CJ Parker vs Khali

CJ Parker... niby promowany, niby wyraźny, niby dał przyzwoite promo... ale moczy wszystko jak leci. WIęc co on tam jeszcze robi? WWE chyba samo widzi że Moon Child jest beznadziejny ale czy wyjściem jest zajobbowanie tego gościa na śmierć?

Ascension vs local competitors(profesjonalnie)/jobbers(tak naprawdę)

Czyli pasy Tag Team w NXT jednak były złym pomysłem. Kocham kiedy ktoś buduje swój najdłuższy run w historii przez pokonywanie jobberów przez jego 3/4 trwania :D.

Jason Jordan & Tye(?) Dillinger vs jobbers

Ringowo było zajebiście... z charyzmą już trochę gorzej. Widzę gości pierwszy raz a pod względem bezbarwności już są gorsi od Kofiego Kingstona. Mam wrażenie że wrzucono ich tylko po to by był jakiś Tag Team. A co do ich przeciwników, znowu doszło do tego że w jobberach widziałem większy potencjał niż w promowanych... no a przynajmniej w jednym, koleś miał wizerunek i w ringu dawał radę, szkoda że nie pamiętam jak się nazywał.

Segment BFF na zapleczu w całości zrobiła Charlotte i była naprawdę świetna. Wiem że to backstage i w ogóle ale mic zdaje się być jej dobrą stroną i charyzmą wcale nie odstaje od tatusia.

Brodus Clay vs Adrian Neville

Pojedynek jako kolejny krok w promocji feudu Nevilla z Brudasem. PAC wygrywa co jest fajne, jednak tylko przez count out co oznacza że program będzie kontynuowany a Clay dostanie tego title shota. Cóż, bez znaczenia jak bardzo by mi to nie pasowało to musze się z tym pogodzić.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-349441

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Paige straciła pas bez walki, ale może to i lepiej skoro ma być kreowana na wiarygodną mistrzynię w main rosterze. Turniej dosyć przewidywalny, bo zapewne pas zdobędzie promowana w ostatnim czasie Charlotte.

BFFs vs. Emma & Paige

Oczywiście podłożenie Paige nie jest zbyt fajną wiadomością, ale myślę, że 13 marca (wtedy odbył się taping NXT) sama zainteresowana, bookerzy i zarząd nie planowali zdobycia przez 21-latke głównego pasa kobiet. Doskonale pokazuje to montaż, bo zapewne Paige w trakcie wejścia miała pas NXT Women's co nie miałoby sensu biorąc pod uwagę wcześniejszy segment

Emma w NXT jest bardzo kupowana, ale w main rosterze tak kolorowo już nie jest. Gimmick który doskonale załapał w rozwojówce na RAW czy Smackdown już nie jest tak fajny, co może być nauczką dla Rose'a, który ma równie rozrywkowy gimmick.

Feudzik Camacho i Rose'a pewnie zobaczymy. Oczywiście wygra Rose promowany do main rosteru.

Alexander Rusev vs. Travis Tyler

Typowa walka Ruseva z main rosteru. Widać też, że przed prawdziwym debiutem Ruseva wprowadzili trochę zmian w jego relacjach z Laną tzn. obecnie Lana krzycząc "Rusev crash" zapowiada Camel Clutch, a wtedy jeszcze tego nie było.

Tyson Kidd vs. Mason Ryan

Mason obecnie wygląda lepiej niż Batista, jednak i tak mimo "doświadczenia" w głównym rosterze zapewne by się nie sprawdził. Tysona Kidda wolałbym oglądać nawet na Main Event, bo jednak to co prezentuje w ringu zasługuje na coś więcej. Niestety zapewne Tysona częściej będziemy oglądali na NXT o czym świadczy jego wypowiedź po walce. Miał być mistrzem US, później planowano odświeżyć jego postać, ale oczywiście nie wyszło z tego nic.

Tyler Breeze vs. Angelo Dawkins

Gdy zobaczyłem wejście Dawkinsa myślałem, że to Percy Watson. Kolejny dowód na to, że każdy murzyn jest taki sam. :)

A na serio to Dawkins prezentuje się całkiem fajnie, ale trudno powiedzieć coś o jego ringskillu, bo przecież tak naprawdę wyprowadził z 2-3 akcje. Moim zdaniem krzywdzący jest też gimmick, ponieważ taka postać raczej na wybicie szans wielkich nie ma.

Jimmy Uso, Jey Uso i Sami Zayn vs. Viktor, Konnor i Corey Graves

Walka pod dominacją heeli była zła, ale w końcowej fazie standardowo dostaliśmy całkiem fajny wrestling. Gdyby większość walki nie była zdominowana obijaniem face'ów w niezbyt wyszukany sposób to może można byłoby uznać tę walkę za bardzo dobrą. Ja serdecznie polecam obejrzeć tylko 2-3 ostatnie minuty, bo to wystarczy.

Przy NXT się nie nudziłem, chociaż wrestlingowo oprócz ostatnich minut main eventu nie było się czym zachwycić.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350188

Zabieram Ci pas. Nie, nie zgadzam się. Zabieram Ci pas i zrobię o niego turniej. Ok, spoko to sie zgadzam. JBL szybko wytłumaczył Paige że nie może być już mistrzynią, choć początkowo pasa nie chciała oddać.

Rusev vs Travis Taylor No i po co to dawać na wszystkie tygodniówki jak Rusev robi w każdej walce identyczny zestaw akcji? Szkoda czasu. Jak się chłop za bardzo przyzwyczai do wygrywania to jak mu się każą kiedyś podłożyć to mu psycha siądzie. Ktoś mu liczy streak? Kiedy dogoni RD Evansa?

Party pupa? Party & pupa? Jakoś tak to leci. Ton głosu Adaśka był tak homo że aż strach jak będą wyglądały jego proma w ringu. Z tej jego postaci to tylko muzyka jest fajna, to znaczy była ta wcześniejsza.

Tyson Kidd vs Mason Ryan Walka nie byłą ciekawa, po prostu zestawili ze sobą dwóch zawodników, dla których nigdzie nie ma miejsca. Tyson odniósł wygraną, która nic mu nie da, no może prócz wywiadu po walce.

Usos & Zayn vs Ascension & Graves Fajnie że prócz feudu Samiego z Gravesem wcisnęli tu mistrzów TT z MR i NXT. Przynajmniej Ascension mieli w końcu szansę pokazać się w dłuższej walce. No i wyszło im to całkiem nieźle, choć dominacja temu face’ów cały czas nie byłą zagrożona. Mimo tego że tempo w pewnym momencie mocno spadło, to i tak jestem z tego starcia zadowolony.

Edytowane przez Kowal
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350189

Moim zdaniem lepiej, żeby to JBL pozbawił Paige tytułu mistrzowskiego, niż miałaby go stracić na rzecz pierwszej lepszej niewypromowanej Charlotte, poza tym nie przystoi, by mistrzyni glownego rosteru przegrywała z kimkolwiek z rozwojowki, stąd decyzja o zwakowaniu pasa i turnieju mistrzowskim jak najbardziej zrozumiała.

Tak przy okazji Charlotte, to najlepszym momentem walki tag teamowej kobiet był "funny fall down" zaczerpnięty z combo tatusia :D

Angelo Dawkins jako nowy wesoły gimmick, którego głównym atrybutem będzie plecak - przepadnie szybciej niż Xavier woods w main rosterze.

Tyson Kidd może i jest dobry w ringu, ale słuchać go można tylko w takich krótkich i od a do z rozpisanych promach, jakie dał po walce z Ryanem. Bez managera ani rusz, i aż szkoda, że WWE nie sięgnie po Jimmy'ego Harta, który często pojawia się w różnych innych rolach.

Godna polecenia walka wieczoru, było kilka fajnych wymian akcji, tempo ogólnie też nie zawodziło, polecam, jeśli ktoś ma wolny kwadrans.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350196

Wreszcie Paige z dwoma pasami...w sumie już z jednym ;)

Przy okazji pas z głównego rosteru jest zdecydowaniu zbyt różowy dla Paige.

Widać że tapingi były nagrywane dość dawno, bo inaczej nie dawali by na NXT squashu Ruseva.

Lana o wiele lepiej wygląda jak ma spięte włosy. Fani chantują Theme Song Adama Rose'a przy walce Ruseva, hmm...

Dalej nie wierzę ani w Adama, ani Bułgara w głównym rosterze. Dwa lata temu Ryback robił efektowniejsze squashe i ogólnie był lepszym projektem.

Charlotte i Sasha powinny wchodzić bez "Summer". Na NXT już jej nie widzimy, a dużej różnicy to nie zrobi czy będzie czy też nie.

O ile na tapingach Paige nie była jeszcze mistrzynią Div, tak pinfall Charlotte dość zaskakujący. Młoda pani Flair to obecnie zdecydowanie najlepiej rokująca diva.

Aktorsko jest całkiem dobrze (Paige w tej kategorii leży i kwiczy, zresztą jak reszta div oprócz AJ), w ringu coś tam potrafi, finisher i Theme Song bardzo dobry. Same plusy.

Tyson Kidd kompletnie mnie nie rusza. Niestety ale kontuzja przekreśliła szanse na jakikolwiek sukces.

Z jednej strony szkoda, ale i tak dużo by nie zrobił.

Wejściówkę Tylera Breeze'a mogę oglądać bez przerwy. Dajcie go do głównego rosteru zamiast Rose'a!!!

Takie Main Eventy są w głównym rosterze największym shitem, za to NXT aż powiało świeżością.

Świetny jest ten powerbomb od Samiego. Sama walka jak to Tag Team Match, dobra. Przy okazji Ascension wreszcie dostało walkę z kimś innym niż "lokalnymi jobberami".

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350197

Po raz kolejny przekonaliśmy się, że pod względem charyzmy (i umiejętności aktorskich) Kidd stoi dwa piętra niżej nawet od takich Usosów. Ci chociaż nie muszą uczyć się swoich wypowiedzi na pamięć słowo do słowa...

Reszty nie ma nawet sensu komentować, widać bowiem, jak wiele się w świecie WWE zmieniło od czasu tego tapingu... Jason Albert bywał jeszcze Tensaiem, Usosi mieli mniej tatuaży, Emma była tą główną divą głównego rosteru... prahistoria ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350222

Mam wrażenie, że zapominacie o tym, że epizody NXT są puszczane parę tygodni później od czasu ich nagrania, więc Tysona nie skreślałbym jeszcze. Może te promo i wygrana z Ryanem to początek jego jakiegoś tam pushu? Oby tylko, bo to świetny zawodnik lecz z kulejącymi mic skillami... Może dołączy do Real Americans? Z chęcią bym to zobaczył.

Zastanawiam się nad tym czy jest to możliwe, że zobaczę jeszcze bardziej idiotyczny gimmick od tego, co dostał ten mudżyn z plecakiem?

http://stream1.gifsoup.com/view3/1290449/picard-facepalm-o.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350238

• Urządzenie:  Macintosh

Może dołączy do Real Americans? Z chęcią bym to zobaczył.

W Real Americans niby był Szwajcar, ale czy tym razem pokuszą się o Kanadyjczyka? Nie sądzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350241

Diezel napisał/a: Może dołączy do Real Americans? Z chęcią bym to zobaczył.

W Real Americans niby był Szwajcar, ale czy tym razem pokuszą się o Kanadyjczyka? Nie sądzę.

Gdy do RA werbowany był Cesaro, Zeb musiał się mocno namęczyć, by skutecznie uargumentować taką decyzję, z biegiem czasu okazała się niewłaściwa, więc udana próba dołączenia kolejnego non-amiercana do tej stajni graniczy z cudem :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350242

Zastanawiam się nad tym czy jest to możliwe, że zobaczę jeszcze bardziej idiotyczny gimmick od tego, co dostał ten mudżyn z plecakiem?

Odpowiem krótko: pewnie tak :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350253

Najpierw skroili Paige z pasa NXT, potem przegrała z Charlotte w TT matchu. Zgadnijcie, kto będzie nową mistrzynią. Fajnie by było, jakby mnie tu zaskoczyli.

Słowa nie oddadzą tego, jak fajnie się ogląda Masona Ryana robiącego za mięso armatnie dla Tysona Kidda!

Dawkins sam w sobie nie jest zły, ale ten gimmick... Co to było? Jeśli myślicie, że to Rose się nie przyjmie, spójrzcie na to.

(też go pomyliłem z Watsonem, mimo że tego gościa już dawno tu nie ma)

Neville stracił przednie zęby? 0.o

Fajnie wypadł ME. Ascension nie squashujące od razu się lepiej ogląda. Dajcie ich do głównego rosteru. Graves mi nie wadził, face'owie ładnie się pokazali. Swoją drogą, trzeba kiedyś dorzucić Zaynowi Matadorów.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350256

Pierwsze NXT od 1963 roku obejrzane, więc czas na kilka słów komentarza... :P

Dobrze się stało, że manager JBL, a nie inna zawodniczka odebrała Paige tytuł. Mistrzyni w głównym rosterze powinna przerasać panie z zaplecza o klasę. Paige należał się jednak choćby segment w ringu ze zwakowaniem pasa...

Alexander Rusev kontra Travis Tyler

Alexander Rusev wyglądał w tej walce groźniej niż zazwyczaj. Lanie z kolei bliżej do ideału w spiętych włosach... :D

Tag Team Match

Jeśli ta walka była pożegnaniem Paige z NXT, to nie powinien być to Tag Team Match, w którym Charlotte przypina Brytyjkę...

Tyson Kidd kontra Mason Ryan

Niezależnie od fryzury, Mason Ryan wciąż słaby...

Tyler Breeze kontra Angelo Dawkins

Krzyżówka Cody' ego Rhodesa z Dolphem Zigglerem pokonuje kopię Percy Watsona...Tyle o tej walce...

Six Men Tag Team Match

Szkoda, że tempo walki wzrosło dopiero w końcówce, bo mogło to być naprawdę dobre starcie, a tak wyszło tylko nieźle...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350320

Paige należał się jednak choćby segment w ringu ze zwakowaniem pasa...

Cała gala nagrywana była w marcu czyli dużo przed zdobyciem pasa przez Paige, segment z nią i JBL'em nagrywany był dużo później i po prostu wklejony tak żeby zwykłemu markowi przed telewizorem czy monitorem (nie pamiętam czy NXT jest puszczane w Amerykańskiej kablówce) wydawało się że pas został zabrany przed samą galą, podczas walki div nawet specjalnie ucięto wejście Paige która wtedy wchodziła z pasem :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350479

Paige należał się jednak choćby segment w ringu ze zwakowaniem pasa...

Cała gala nagrywana była w marcu czyli dużo przed zdobyciem pasa przez Paige, segment z nią i JBL'em nagrywany był dużo później i po prostu wklejony tak żeby zwykłemu markowi przed telewizorem czy monitorem (nie pamiętam czy NXT jest puszczane w Amerykańskiej kablówce) wydawało się że pas został zabrany przed samą galą, podczas walki div nawet specjalnie ucięto wejście Paige która wtedy wchodziła z pasem :)

Skoro tak to można było poczekać do dnia nagrania kolejnej gali i wtedy odebrać Paige pas mistrzowski. JBL mógłby mieć nawet bardzo sensowny powód - Paige o wiele bardziej koncentruje się na RAW, olewa NXT, więc pora zmienić mistrzynię. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-350484