Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Liczyłem na fajerwerki,nie zawiodłem się.NXT Arrival wypełnij swoje zadanie i liczę na kolejne gale w przyszłości.Show rozpoczęło się z grubej rury,pojedynek na który najbardziej liczyłem otworzył show.Trochę się rozkręcali,nie mogłem jak wielu przede mną chłonąć od pierwszej minuty,ale w końcowym rozrachunku walka bezbłędna i dla mnie numero uno ppv i najpewniej obecny MOTY.Co do samego finiszu,Zayn momentalnie kickoutujący po tym masywnym uppercucie(dla zwykłego śmiertelnika-śmiertelny :D ),cudeńko.Oczywiście misiaka nie mogło zabraknąć,a i perfekcyjnie dopełnił ich końcową fazę konfliktu.Walka div bardzo dobra,nieczęsto zdarza mi się obejrzeć walkę pań w całości (no chyba,że trwa niepełną minutę i nie zdążę złapać za myszkę przed finiszem) lub jest tak miłym dla oka,dodatkowo wrestlingowym przerywnikiem.Oczywiście motyw ze Steff :wink: :jak początkowo dostała porządny heat,tak ta jedna kwestia skutecznie rozładowała napięcie,brawa za to.Mojo Rowley,przyznam się bez bicia,że faceta widzę pierwszy raz,a staram się śledzić NXT.Walka zupełnie mnie nie chwyciła,postać Mojo +sam finiszer..to nie dla mnie,mogłem z miejsca przewinąć.Sama walka wieczoru bez blasku,liczyłem na coś,że tak powiem innego.PAC zdobywa pas,Booooo powinien iść wyżej,ale czy chcemy go już w MR?Ale wracając do Adriana,co dla niego dalej?-Odgrzanie konfliktu z Gravesem?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345240

• Urządzenie:  Windows

Gala w końcu jak na PPV wyszła naprawdę nieźle. Mocne otwarcie pojedynkiem Antosia z Zaynem i zacne zamknięcie walką o NXT Championship. Nawet walka pań na poziomie. Wyeliminowałbym jednak z karty Mojo i Parkera. Kiedy widzę tego drugiego zastanawiam się czy to ja coś jarałem przed tą walką czy on :D Jeżeli chodzi o pasy tag team to bardziej widziałbym pojedynek na taką galę Champions vs Champions, czyli The Ascension vs The New Age Outlaws i wygraną tych pierwszych jako podkreślenie, że naprawdę nadchodzi nowa generacja zawodników w WWE. Reasumując galę się przyjemnie oglądało, ale WWE jak zwykle w karcie musiało na minus trochę zaskoczyć.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345255

Ale Ja dawno nie widzialem PACa, musialem wlaczyc ten show 2ligi WWE.

PAC zrobil walke ok, niestety ten jego przeciwnik Bo jakis tam, to typowe beztalencie mocno pushowane, zamulacz, dobrze ze przynajmniej pryjal pare razy drabina.

Generico - Castagnoli oczywiscie walka fajna, choc zaduza dominacja CC,ale wiadomo ostatnio Szwajcar przebil sie do main eventu ( wrescie), wiec musieli tak to rozpisac.

Walka pan, ok taka srednica, reszta za duzo nie mozna napisac, ogolnie krotko i nawet zjadliwie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345259

Kozackie otwarcie gali, nikt inny nie zrobiłby tego lepiej niż Hunter :D

Cesaro vs Zayn - rematch of the year rozkręcał się dosyć długo, ale finalnie wywiązał się z pokladanych nadziei, pierwsza część pojedyneku oparła się na psychologii, gdzie Szwajcar wyginał nogę rywala na wszystkie strony, potem starcie odjechało na inną planetę a zawodnicy zaserwowali nam całą masę near falli. Szczerze mówiąc, spodziewałem się, że NXT Arrival będzie rozwojówkową Wrestlemanią i Sami wreszcie weźmie rewanż na Cesaro, a to jednak Antoni wyszedł zwycięsko, ładny gest po walce sugeruje rychły face turn.

Mistrzowie TT dostają nowy, zupełnie randomowy theme, Scotty 2 Hotty bez włosów wygląda zupełnie jak Daniels, Ascension nadal nie mają godnych rywali w swojej dywizji.

Paige vs Emma - australijka już ma miejsce w głównym rosterze, więc podarowanie jej tytułu nie miałoby większego sensu, całkiem zjadliwa walka, te dwie panie to chyba najlepsze możliwe zestawienie w dywizji div NXT, Paige wyrasta na nr 2. w WWE wśród kobiet, a ja zaczynam jej coraz bardziej kibicować, do tego ona również otrzymuje nowy song, całkiem mily dla ucha.

Dallas vs Neville - gdy oni walczyliw ladder matchu o tytuł, ja walczyłem w Last Man Standing matchu ze snem, wygrałem, bo dotrwałem do końca walki, ale pamiętam z niej jedynie kilka ostatnich minut, resztę muszę obejrzeć ponownie, sam finish wyglądał całkiem przyzwoicie, jeden i drugi wykonali/przyjęli kilka niebezpiecznych spotów, zakończenie łatwe do przewidzenia, kiedy, jak nie teraz odbierać tytuł heelowemu 'dominatorowi', zobaczymy, co jako mistrz będzie w stanie ugrać PAC.

Poza tym muszę pochwalić WWE za te krótkie spoty przed każdą walką, przybliżające charakterystykę zawodników, dla osób, które widziały NXT po raz pierwszy były przydatne, ci, którzy są z Kurnikiem na bierząco, muszą przyznać, że wrestlerzy wypadali w nich bardzo wiarygdnie i wpisywali się w gimmick.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345282

Postanowiłem sięgnąć po tą hucznie zapowiadaną galę Arrival, ale swoją przygodę z NXT zacząłem tylko od dwóch najatrakcyjniej zapowiadających się walk. Starcie Zayna z Cesaro to była prawdziwa uczta, walki o takim poziomie w obecnym Main Streamie widzi się bardzo rzadko. Cesaro to przekozak. Powoli zaczynam markować Szwajcarowi, bo przy każdym swoim występie facet kradnie show. Ma świetny wygląd, genialne umiejętności, a w dodatku ma w swoim arsenale dwie akcje już mocno wypromowane i uwielbiane przez publiczność. Dzięki takim zawodnikom jest nadzieja dla WWE i mam nadzieję, że Hunter z teściem uznają, że Cesaro jest dobry dla biznesu i zrobią z niego topową gwiazdę, na co Szwajcar w pełni zasługuje. Ex-Generico oczywiście również spisywał się w tej walce świetnie. Bez problemu przebije się do głównego rosteru i oby nie był tam jedynie szarakiem. Ciekawe jest to, że Zayn ma na swoich gaciach flagi różnych państw, zapewne miejsca w których miał okazję występować. Fajny akcent, szczególnie że znalazły się tam też biało-czerwone barwy.

ME wypadł dość przeciętnie. Jak na ladder match było mało spotów z drabinami. Ograniczyli się jedynie do zaprezentowania kilku oklepanych akcji w tego rodzaju walkach i gdyby nie efektowna akcja pretendenta na sam koniec wyszłaby z tego mizeria...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345391

Ciekawe jest to, że Zayn ma na swoich gaciach flagi różnych państw, zapewne miejsca w których miał okazję występować. Fajny akcent, szczególnie że znalazły się tam też biało-czerwone barwy.

Dokładnie tak, nawet komentatorzy chyba o tym wspominali. Polskiej flagi nie zauważyłem, ale fajnie że ktoś to wychwycił :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345399

Ciekawe jest to, że Zayn ma na swoich gaciach flagi różnych państw, zapewne miejsca w których miał okazję występować. Fajny akcent, szczególnie że znalazły się tam też biało-czerwone barwy.

Dokładnie tak, nawet komentatorzy chyba o tym wspominali. Polskiej flagi nie zauważyłem, ale fajnie że ktoś to wychwycił :)

Jest, bodaj koło duńskiej :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345409

Na fejsbukowym profilu WWE NXT pojawił się post o treści:

01001001 01110100 00100000 01100010 01100101 01100111 01101001 01101110 01110011 ‪#‎InfectedNXT

Ponadto post zawiera link do filmu na Youtube, na którym słychać dźwięki modemu starego typu dial-up - takiego, w którym trzeba było wykręcić odpowiedni numer by połączyć się z internetem, opłata była naliczana za czas połączenia a sam modem niemiłosiernie piszczał i trzeszczał. Oto ten film:

Chyba zanosi się na telewizyjny debiut Callihana :D

Edit: zawarty w poście szyfr to kod binarny, po którego odszyfrowaniu wychodzi "It begins" ("to się zaczyna").

Edytowane przez HrabiaZuo
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345619

Callihan już zadebiutował i chyba zrezygnowano z tego gimmicku hackera. Pojawił się konkretni na jednym z nagrań NXT.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345620

To co w takim razie może oznaczać taka nietypowa wiadomość...?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345622

To Callihan, spokojnie. Z gimmicku hakera nie zrezygnowali, jedynie trochę go zmodyfikowali. Tak przynajmniej można stwierdzić śledząc oficjalnego twittera oraz instagrama Solomona...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345655

3 minuty po napisaniu w shoutboxie forum że NXT przenieśli na czwartki .... znalazłem na desirulez najnowszy odcniek - nie mam już bladego pojęcia jak to ma wyglądać.

Adam Rose... dawny Leo Kruger... o Boże... kolejny ciotowaty gimmick. Południowo-afrykański łowca, który niszczy, nie może się oczywiście sprawdzić bo nie ma 2 metrów i nie waży ponad 150 kilo więc trzeba chłopa wcisnąć w postać pizdusia. Oczywiście, że tak będzie mu łatwiej się przebić, ale niemniej jednak ja jestem zdegustowany tą sytuacją - Leo zbudował sobię fanbase (skromnych rozmiarów ale zawsze), a tu zmiana w połowie drogi. Dobrze że chociaż fani nie zapominają kim on jest, i dalej będą okazywać swoją sympatię wobec Raya Leppana. Sama postać jest spoko (klimaty podobne do filmików promujących WM XXX) tylko nie podoba mi się to kto ją odgrywa (dobrze że nie kazali Callihanowi jej odgrywać).

Rozpoczął nam się feud Zayna z Gravesem i Charlotte idzie w kierunku pasa (... załatwił mi tata ... choć finisher mi się co raz bardziej podoba) - pozostaje tylko czekać na Crowe'a i Kalisto (poza tymi wstawkami podczas imprezy u Rose'a)

nowy theme song Adama Rose'a -

- zajebiste w nim jest to że jest łatwy i chwytliwy (już uszami wyobraźni słyszę fanów chantujących lub nucących jak theme Fandango)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345767

Andrian Neville vs Camacho Pierwszy rywal nowego mistrza nie był zbyt wymagający i został szybko poskładany, co sprawia ze nie trzeba tego starcia przewijać, a dzięki temu mogłem się załapać na to co mówił Neville potem, bo jakby ta walka trwała chwilę dłużej to zapewne przewinąłbym aż do następnej. A tak dowiedziałem się że mistrz ma lustro i zobaczył w nim w końcu że wygląda jak elf, albo bardziej jak skrzat. Moim zdaniem pomimo jego aż przesadnie słyszalnego akcentu mówił z sensem i było ok.

Emma vs Charlotte Ta druga pani jest tak dobra aktorką, że aż ją ojciec musi reklamować, bo jej samej ciężko jest słuchać. Całe szczęście w ringu prezentuje się lepiej i da się ją oglądać.

Graves vs Tatsu Właściwie to nie ma co pisać, a jakbym był na miejscu Yoshiego to bym się mocno zastanowił czy warto za kasę dawać z siebie robić aż takiego leszcza. Sędzia był na początku liczenia, Yoshi już stoi, a mimo tego nie pozwolili mu wejść na ring, choć tam przynajmniej Corey mógłby go porządniej poskładać.

Adam Rose vs jobber O samej walce nie ma co pisać, bo wiadomo było że Rose jako debiutujący rozłoży jobbera. Theme Adama fajny, ale mnie bardziej intryguje, z iloma facetami trzeba mieć bliski kontakt żeby w tak krótkim odstępie czasu z groźnego Krugera stał się gościem, który gdyby nie te kobiety wokół niego bardzo pasowałby na przyjaciela Darrena Younga. A i ciekawi mnie czy na następnych tapingach też dadzą mu taką obstawę na wejście. W końcu to kosztuje.

Sami vs Corey Jednak doszło do ich walki, która była całkiem dobra. Fajnie że Zayn wygrał, a ja mam nadzieję na dobry feud w wykonaniu tych dwóch panów.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345790

Neville rozjechał Camacho i strzelił całkiem niezłe promo. Mimo elfiego wyglądu i brytyjskiego akcentu może być NXT Champem. Wydaje się coraz pewniejszy przy mikrofonie, powolutku się rozwija - i o to chodzi.

Flairówna też się załapała na nowy theme song - i to dobry. Emmatista poległa, czyżby następna w kolejce miała być Paige?

Tatsu zyje! A Graves wrócił z kozacką nutą(choć akurat jemu nie trzeba było zmieniać wejściówki). Dobrze że dali mu majka, bo na tej płaszczyźnie chociaż może się wykazać. Chyba się szykuje feud z Zaynem(który ma własną koszulkę, najs). Całe szczęście, że Corey nie kieruje się na PACa.

Adam Rose... drastyczna zmiana gimmicku, jest ciekawie - ciężko mi powiedzieć, czy to jest dobre, ale miałem banana na mordzie przez całą wejściówkę. Jakby się jeszcze poprawił w ringu, byłoby idealnie. Za dużo nie pokazał, ale się skurczył, co może zwiastować jakiś postęp.

(w sumie można też powiedzieć o debiucie Del Sola i Callihana ^^)

No i Sami wreszcie zakończył pasmo porażek. Z drugiej strony, Gravesowi taki debiut na WWE Network nie pomaga. Nie zostawią tak tego, pewnie jeszcze się doczekamy tarć między tymi dwoma.

------

mnie bardziej intryguje, z iloma facetami trzeba mieć bliski kontakt żeby w tak krótkim odstępie czasu z groźnego Krugera stał się gościem, który gdyby nie te kobiety wokół niego bardzo pasowałby na przyjaciela Darrena Younga

Już nie przesadzaj, wiadomo że na wizji będą traktowani jako dwie różne osoby, a nie jeden koleś, co się nagle zmienił :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345805

Neville dał na początek całkiem dobre, naturalne promo, gdzie nie szczędził "komplementów" swojej osobie, pojawił się także Bo, który dał do zrozumienia, że ich feud jeszcze się nie zakończył.

Charlotte na grafice zapowiadającej pojedynek wygląda niegorzej, niż przephotoshopowana Brooke Hogan :D

Zaczęliśmy od gejowskiego modela robiącego sobie fotki, potem był artysta teatralny, naćpany Tarzan, aż wreszcie doszliśmy do poziomu zabawowego skrytoalfonsa :D Adam Rose nie porwał mnie swoim pierwszym występem, na chwilę obecną w moich oczach jest bardziej na poziomie Parkera niz Fandango :)

Mimo, iż panowie w main evencie mieli mało czasu, dali przyjemne widowisko, Sami ma nowego przeciwnika, na jednym pojedynku raczej się nie skończy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/73/#findComment-345806