Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie wiem jak inni czują gimmicki hipisa i tego marnego poety, ale to jest nie do strawienia. Rozumiem NXT jest miejscem do przeprowadzania testów ale skąd brane są takie pomysły? Do tego Bailey nadal jest niezdefiniowana.. Kurcze dotychczas było fajnie ale tym razem taki szajs dali, że aż jestem zaskoczony. Mają świetnych wrestlerów, ciekawe gimmicki, a i tak kombinują z dziwacznymi, przedobrzonymi postaciami, które biorąc pod uwagę jeszcze słabe skille, segmenty takie jak z Englishem wychodzą beznadziejne.

Ale dosyć marudzenia. Cieszy mnie starcie Antonio z Zaynem, gdyby jeszcze nie był to zwykły single ;) Liczę również na jakieś ciekawe debiuty w najbliższym czasie. Mają kilka asów w rękawie i tylko patrzeć jak nam je przed oczy rzucą.

Cóż, Dablju idzie coraz mocniej w kierunku pro-PG, a gimmicki zaczynają nawiązywać do tego, co było w "kolorowej" erze WWF. Trudno doszukać się jednak u Vince'a gości z charyzmą, którzy będą po prostu gościem w gaciach i będą robić robotę (cytując przysłowiowe masło maślane). Jest HHH (prawie nie walczący, nadal stare pokolenie), był do niedawna Punk, jest Bryan (któremu jeszcze do końca nie pozwolili rozwinąć skrzydeł, a story z The Authority mogło z niego zrobić gościa z czasów RoH), jest Ambrose (gimmickowy geniusz w gaciach) oraz bardzo podobny gimmickowo Orton, ale co dalej?! Można do tego dorzucić Jaśka, ale on do gości w majtach nie należy... ewentualnie od święta walczącego Lesnara, za którego 3/4 pracy wykonuje Heyman.

Dla mnie zawsze na tym polegał wrestling, gdy zwykły gość w majtach potrafił wyjść i skraść show (w końcu oglądając w ringu Austina i Rocka to także tylko goście w gaciach!) i takiej federacji zawsze pragnąłem w świecie tej rozrywki (dlatego pewnie tak wiele osób tęskni za erą attitude, z takimi ludźmi o wiele łatwiej było się utożsamić). Obecny materiał ludzki zwyczajnie na to nie pozwala, a federacji nie da się zbudować na kilku wyjątkach... stąd też szukanie wyjścia przez przydzielanie najróżniejszych gimmicków (na szczęście 3/4 z nich nie przejdzie nigdy na RAW/SD!) i eksperymenty. Sprzeda się latający Neville (nadal stoję murem za odnowieniem dywizji cruiser, o czym nie raz pisałem), sprzeda się wybitny ringowo i aktorsko Zayn, na kilka miesięcy sprzeda się Rusev (póki nie trafi na Jasia), co dalej? :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-343642

Do tego co E_9 już napisał, ja mogę dodać że Dabju tak naprawde ma niedobór w najważniejszej generacji zawodników - w teraźniejszości - oni mają albo gwiazdy przeszłości, po które sięgają co jakiś czas, albo gwiazdy przyszłości - czyli cały system obecnego NXT. Po środku jest martwica - poza Jaśkiem i czasem Ortonem nie ma nic (umówmy się że Bryanowi jeszcze kawałek brakuje do statusu etatowego ME, a Punka narazie nie ma). Żeby było śmieszniej większość zawodników którzy nadawaliby się do ME Dabju jest w ... TNA. Joe, Aries, Roode, Storm, od biedy Bad Influence (a i jest jeszcze "szeroko rozumiany" Styles - symbol TNA), nawet Hardy i Anderson czy w ostateczności Bully Ray, który jest lekko mówiąc "dojrzały". Wszyscy zawodnicy, którzy mogliby być ME w Dabju są w TNA i są wystarczająco charyzmatyczni by pociągnąć program.

Przekolorowanymi gimmickami Dabju stara się tuszować braki potencjalnych gwiazd przyszłość które jak to często prowadzący AM mówi - są nijakie na tle tych z przeszłości. To też jest metoda, tyle tylko że 98% z nich są atrakcjami na 5 minut, po których znowu są szarzy. Dabju ma problem, przez kilka następnych lat posucha będzie trwała aż perełki przyszłości dojrzeją do ciągnięcia fedki ... choć najpierw muszą dojrzeć do wyjścia z NXT.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-343716

NXT chyba na stałe odbiegło od poziomu z przed kilku miesięcy. Dziś poza przyzwoitą walką Neville'a z Breezem dostaliśmy same odgrzewane kotlety w stylu Emma vs Summer, czy powtarzane do znudzenia segmenty z Cesaro i Samim. Może jeszcze segmenty PACa i Bo nie są tak nużące, ale Adriana cały czas ciężko się słucha. Jestem zasmucony, że nie mam nic więcej do powiedzenia odnośnie najnowszego odcinka, aby do Arrival.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344227

• Urządzenie:  Windows

Jeden z jobberów z openera przypominał mi z twarzy Chrisa Benoita. Nic ciekawszego o tym starciu powiedzieć się nie da. Kiedy znajdą się jacyś sensowni przeciwnicy dla mistrzów?

Emma pokonuje Summer i boję się, że za tydzień zdobędzie tytuł. Dostałą się na RAW, to niech oleje NXT. Best for business!

Fajnie wyszedł wywiad z Zaynem i Cesaro. Jeśli Sami wygra z kimś, kto jest teraz w Elimination Chamber Matchu i dopiero co pokonał mistrza WWE... Trzymanie kogoś takiego w rozwojówce będzie wyglądało dziwnie.

ME nie był zły, choć to niepotrzebna powtórka.

Końcowy segment może i był potrzebny, ale ciężko się tego słuchało. Niemniej czekam na ten Ladder Match.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344231

Nie lubię krytykować NXT ale w tym odcinku nie było nic wartego uwagi - nawet ostatni segment był do chrzanu - Bo Dallas najwyraźniej w świecie nie wie co robić kiedy za uchem chantują mu Punka czy Bryana (gdyby miał trochę oleju w mózgu to by nawet chanty boring mógł na swoją stronę przekabacić - zamiast boring ułożyłby "bo's ring" i od razu byłoby lepiej). Neville'a słuchało mi się najgorzej odkiedy zadebiutował.

Wywiad na zapleczu miał minus ... a właściwie dwa. Po pierwsze Renee Young nie była tam potrzebna (jakkolwiek piękna i użyteczna zwykle jest tak dzisiaj w ogóle się nie wpasowała IMO), a po drugie - dlaczego nie w ringu? Pamiętam że JR miał przed którąś WM-ką taki wywiad z Rockiem i SCSA ale to nie to samo (na mój gust).

Ascension irytują, Emma się podbudowywuje, Summer w różowym wygląda cudownie, Charlotte zrobiła coś z włosami (w sumie nawet fajnie, nie powiem).

Neville vs Breeze - zadziwiająco słabą reakcje zebrał Breeze - czyżby zawieszenie broni wśród fanów NXT? Czyżby fani nie chcieli sabotować gościa który ma zaraz wygrać pas na rzecz Tylera? Zmiana podejścia z dupy, ale ja to kupuje i popieram.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344233

Całe szczęście że NXT live już za tydzień, bo po biedzie, którą dzisiaj zobaczyłem, mógłbym się nie zdecydować na włączenie kolejnego odcinka. Rozumiem że fajerwerki zostawiają sobie na odcinek, w którym chcą osiągnąć jak najlepszą oglądalność, ale moim zdaniem zabrali z tych tygodniówek aż za dużo emocji.

Jeśli oni tymi squashami chcą mi pokazać, że Ascension są jeszcze w rosterze to niepotrzebnie. Powinni coś z nimi zrobić, bo bardziej w rozwojówce ich już nie rozwiną, skoro ich jedynymi rywalami są jobberzy z dziwnymi nazwiskami.

Emma z Summer miewały już lepsze walki. Właściwie to wynik był wiadomy, bo to nie tancerka Fandango walczy za tydzień o pas, wiec musiała przegrać.

Main event nie powalił, bo Neville był murowanym faworytem, a Tyler się wydurniał robiąc dropkicki na radar. Segment po walce tak przyjemny dla uszu jak jazda paznokciami po tablicy. Wydawało mi się że Bo nie bardzo wiedział co powiedzieć, szczególnie jak zaczął się odnosić do tego że za tydzień mają ladder match. Dziwnie się o tym wypowiadał. Drabiny?Serio? I zawiecha…

Oby do przyszłego tygodnia, przynajmniej walka z udziałem Samiego i Cesaro nie może być skopana…

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344244

-Ascension w dalszym ciągu nie mają sobie równych, szkoda, że porównywać obecnych mistrzów możemy tylko do lokalnych wrestlerów niewiadomego pochodzenia.

-Emma oraz Neville dostają walkę promocyjną przed zbliżającymi się walkami o bardzo ważne tytuły. Szkoda tylko, że na rywalach, których już w przeszłości pokonali. Niestety walki nie powaliły chociaż w dalszym ciągu ta Emmy z Summer mogłaby zastąpić te którego oglądamy w głownym rosterze u div.

-Jedyną wartą odnotowania rzeczą jest wywiad Samiego z Cesaro, których feud jest chyba najlepiej promowany.W sumie nie ma co się dziwić bo walka ma ogromny potencjał. Dodając do tego, jeszcze wiekszą ilość czasu może wyjść jeszcze lepiej. Niepotrzebnie próbowali nam wmówić, że feud obu panów jest zbudowany na prawdziwej nienawiści. Tak tłumaczę sobie "zasady" wywiadu tłumaczone przez Renee Young.

Ostatnia tygodniówka przed Arrival, której jest wszystko podporządkowane. Oby po małym PPV rozwojówki było zdecydowanie lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344263

Może tak z innej beczki. Solomon Crowe uaktywnił się w mediach społecznościowych. Ciekawe czy w końcu planują ożywienie postaci, czy jest to tylko ruch związany z przyszłotygodniowym NXT na żywo i uatrakcyjnieniem żółtej tygodniówki dzięki uruchomieniu WWE Network.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344465

Ja zastanawiam się, czy Solomon Crowe i Kalisto postawią w ogóle nogi na ringu w NXT-TV, czy też trafią od razu tam, gdzie ich miejsce - do głównej fedki. Ale, z drugiej strony, czemu im miałoby się to udać, a takiemu Samiemu nie?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344471

No bo dla Kalisto i Crow'a znajdzie się pomysł. A Zayn ? Czy nie skończy tak jak Woods ?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344473

No bo dla Kalisto i Crow'a znajdzie się pomysł. A Zayn ? Czy nie skończy tak jak Woods ?

Zauważ jak ludzie reagują na Woodsa, a jak na Sami'ego.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344475

Zauważ jak ludzie reagują na Woodsa, a jak na Sami'ego.

A jak mają reagować na gościa, który nie dostał nawet swojej muzyki? Na starcie postawiło go to na straconej pozycji...

Ale fakt - Solomon czy Kalisto mają charyzmę i gimmicki, którymi się obronią. Zayn jest zajebisty ringowo, charyzmy mu nie brak, ale jako postać specjalnie się na tle reszty nie wyróżnia... przynajmniej na pierwszy rzut oka, drugiego zaś może po prostu nie być.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-344478

Łał, jestem zdziwiony że nikt jeszcze nie wypowiedział się o NXT Arrival. Pierwsze PPV NXT było znakomitym nowym startem dla tej rozwojówki! Co prawda zapychacze trochę zwalniały tempo albo wszystkie 3 zapowiedziane walki stały na pewnym poziomie i Bawd Gawd jak zajebista była ta gala!

Show otworzyli Sami Zayn i Cesaro. Moim skromnym zdaniem przebili swój 2 out of 3 falls match a akcje jakie odwalali sprawiały że szczena mi opadała. Near falle, świetny wrestling, psychologia ringowa, ten pojedynek miał wszystko i jeśli WWE weźmie pod uwagę NXT Arrival na Slammy Awards to jest to kolejny kandydat do walki roku. A na koniec ten tulasek od Cesaro, fajny moment i myślę że będę wracał do tego starcia.

Dużo odświeżenia było na tym PPV, Ascension, Paige i Neville dostali nowe theme songi i może Anty Divie nie był on tak bardzo potrzebny ale wciąż wszystkie te theme songi są bardzo wyraźne. Myślałem że Ascension dostaną jakiś poważniejszych rywali niż Too Cool bo na tym nie dało się zbudować emocji ale warto napomknąć o tym że obronili tytuły choćby z kronikarskiego obowiązku.

Paige vs Emma: Kolejne starcie którego założeniem było przebicie pierwszego starcia tych dwóch div. Ciężko powiedzieć czy dały radę, było dużo rest holdów ale myślę że jak na divy było okej, ba był kick out po finisherze :D. Paige zakończyła to fajną dźwignią której nazwy już nie pamiętam ale pewnie jeśli będzie używać jej często to w końcu mi się utrwali.

Ladder Match: Poziomem niedaleko od Cesaro z Zaynem. Tempo nie zwalniało, użycia drabin było dużo, fajne akcje w przyjemnej dawce. Dallas jednak traci pas a to oznacza że w przyszłości może zawitać w Main Rosterze, mam nadzieje że jako heel ale i tak skończy jako jobber bo jego gimmick nie ma potencjału a on nie ma charyzmy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-345155

Walka Emmy z Paige była najlepszą walką kobiet w tym roku z kilku powodów. Po pierwsze po prostu dlatego, że była dobra, a po drugie po powerbombie Emmy publika zaczeła chantować 'better than Batista'. Ok, macie mnie.

Sami vs Cesaro skradło show, fenomenalna walka pod każdym względem. Masa świetnych spotów (tem sunsetflip powerbomb...) i rewelacyjna końcówka. Może nie była tak efektowna jak z ich poprzedniego starcia ale ten finalny uppetcut normalnemu człowiekowi urwałby głowę. Kto nie widział gali jeszcze niech natychmiast odpala - na pewno się nie zawiedzie!

PS. wejściówka Tylera Breeze'a to najlepsza rzecz w wrestlingu obecnie kropka.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-345156

Cesaro vs Zayn - Właśnie dla takich walk, mimo 30 na karku oglądam "udawane bicie" - wrestling. Psychologia ringowa na świetnym poziomie. Fakt, że to znęcanie się nad nogą Generico trochę zwolniło tempo, ale końcówka mocarna, a finish bezbłędny. Misiek na końcu mocno mnie zaskoczył. Liczyłem na podanie ręki, ale nie na tak emocjonalne gratulacje.

Czekam na Zayn'a w głównym rosterze. I jeśli dywizja tag team jakoś by się odkopała, to chciałbym też zobaczyć team tych dwóch panów.

Paige i Emma - może i Emma ma durny gimmick, ale ring skille ma świetne jak na dywizję kobiet. Obecnie Te panie wraz z AJ powinny stać się trzonem dla dywizji kobiet i wreszcie możemy mieć dobry poziom kobiecych walk bez gwiazd pokroju Jojo, Eve Marie czy Cameron.

Neville vs Bo Walka na fajnym poziomie. Neville w ringu jest świetny, ale pas? Nie rokuję mu zbyt długiego run'u z pasem. Choć z drugiej strony Bo też mnie jakoś nie porywał.

Tak czy inaczej dali bardzo dobrą walkę, ale z nimi większy problem jest poza ringiem (charyzma i mic skille) niż w ringu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-345160