Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kingston vs Rusev Walka z zakończeniem, które moim zdaniem jest najlepszym z możliwym. Bo jak ktoś taki jak Kofi przychodzi na jedną walkę do NXT to powinien wtopić, bo to pozwoli wypromować żółtodzioba. I Rusev pokazał że spokojnie potrafi poradzić sobie z zawodnikami pokroju Kingstona i nie boi się jego stylu latającego pajaca. Fakt, Kofi też miał szansę na zwycięstwo, ale to była tylko chwila przewagi, a poza nią to nie miał już nic o powiedzenia i finalnie został zmuszony do odklepania.

Emma vs Natalya Emma wróciła po kontuzji i od razu dostała szansę na walkę o miano pretendentki o pas. Rywalkę dostała z wysokiej półki i jakby tonie była walka o nr 1 contendera to nie stawiałbym na jej wygraną. Ale z racji tego że Nattie pas rozwojówki nie jest potrzebny, więc spodziewałem się wygranej Emmy. I bardzo dobrze się pokazała w tej walce, bo nie dała sobą pomiatać. Wręcz przeciwnie, zmusiła Nattie do poddania, co jest moim zdaniem dużym osiągnięciem.

Mason Ryan vs Tyler Breeze Długo to nie trwało. Mason obijał rywala, ale chwila zajmowana się Lefortem za ringiem wystarczyła, żeby wystawić się na finisher Tylera. Zbyt łatwo Breeze wygrał moim zdaniem.

Zayn vs Kruger W końcu walka w tej stypulacji skończyła się inaczej niż zawsze, czyli po dwóch, a nie trzech walkach. No i wygrał Sami, który ostatnio często przegrywał. W sumie w tej walce też przez większość czasu obrywał, ale w kluczowych momentach potrafił zebrać siły i odliczyć Krugera. No i nie pokazał chyba żadnych efektownych akcji, co jest niemiłym zaskoczeniem w jego wypadku.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339385

• Reputacja:   1

*Rusev pokonuje Kingstona z drobną pomocą swojej menadżerki, ale i tak to spory sukces dla niego. Pewnie pokarze się podczas RR, ale w zasadzie wolałbym, aby tym kimś kto się pojawi był Corey Graves.

* Na wyróżnienie z najnowszego epizodu zasługuje również Big Cass i jego talent. Całkiem dobrze wypadł w segmencie z Englishem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339399

-Końcówka roku to niesamowity hype na heelowych kolosów, posiadających (poza gabarytami) niewielkie umiejętności mikrofonowe, z tego powodu kolejna wygrana Ruseva, mimo, że nad Kofim nie zrobiła na mnie wrażenia. Niestety ale ta walka pokazuje, że debiut Ruseva w głownym rosterze może być tylko kwestią czasu. Poza standardowymi movesami Kingstona oraz wygranej kantem, Kingston sprawiał wrażenie jobbera jakich w NXT było wielu. Wszystko podporządkowane było pokazaniu całej siły bułgarskiego Umagi.

-Typowa dla NXT walka div. Myśląc typowa mam na myśli dużo technicznych akcji, solidnego poziomu ale niczego co mogłoby zaskoczyć. Cieszy mnie natomiast wygrana Emmy. Natalya zrobiła swoje promując młodszą koleżankę.

-Krótka i słaba walka ocierająca się wręcz o tragiczność. Jedynym elementem na który warto zwrócić uwagę to szybka wygrana Breeze'a, którego pozycja rośnie (gdzie jest Neville)? Wygrana nad Ryanem może robić wrażenie, mimo, że pozycja tego drugiego nie jest już taka co 2/3 lata temu.

-Za to właśnie nie lubie Krugera. Zayn dwoi się i troi, pracuje nad brzuchem Krugera, stara się zdobyć inicjatywę, minimalną przewagę...a ten jak gdyby nigdy nic olewa to całkowicie. Całe szczęscie wygrana Sami'ego nie podlegała żadnej dyskusji. Dla Krugera szykuje się przepakowanie ale z takim podejściem do walk i tak daleko nie zajdzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339406

• Urządzenie:  Windows

10 time champion! 4x IC, 3x US, 2x TT. Ktoś się ładnie wyłożył na komentatorce :D

Rusev z pomocą Lany kasuje superstara z MR. Kto wie, może faktycznie go wrzucą na RR PPV. Jak go wyrzuci odpowiednia osoba, to już ma feud na start.

Lefort szuka nowego człowieka = nadal będzie menago. DAMN

Pierwsza Debilka NXT is back. Fajnie że Natalya promuje kobiety z rozwojówki. Z drugiej strony - gdzie te porażki stawiają dywizję Div w MR? Oni już nawet nie udają, że ona coś znaczy :D

Big Cass był dziś ciekawszy niż kiedykolwiek. To nadal nie jest poziom Enzo, ale tragedii nie ma. I wgl cały segment trzymał jakiś poziom. W porównaniu do podobnych rzeczy z RAW chociażby.

Breeze pojechał Masona Ryana, YES! Tylko szkoda że koks może dostać więcej czasu antenowego dzięki durnemu feudowi z Lefortem.

ME był niezły. 2:0! Zayn chyba dostał nowego finishera. A Kruger... Czyżby to miał być jego ostatni występ? Jeśli tak, to trochę słabo :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339419

10 time champion! 4x IC, 3x US, 2x TT. Ktoś się ładnie wyłożył na komentatorce

Dodaj jeszcze jeden tytuł TT, ale tym razem World Tag Team - nie WWE Tag Team.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339434

- Kompletnie mnie ten Rusev nie przekonuje. I nie chodzi już nawet o jego (spore) braki ringowe czy (jeszcze większe) aktorskie, bardziej zastanawia mnie jego rola w głównym rosterze. Mamy tam kilku mięśniaków, dwóch z nich (Reigns i Langston) uchodzi za wielkie nadzieje całej federacji, gdzie tu miejsce dla Bułgara?

- No to operację "Natalya podbija NXT" można chyba uznać za zakończoną. Powalczyła, wypróbowała/wypromowała kilka młodszych koleżanek, na koniec przegrała z moją ulubienicą i spokojnie może wracać do ścigania się o pas Div w głównym rosterze. W którym zresztą niedługo spotka się pewnie ze swoimi rywalkami z ostatnich tygodni. Oby, porównując Emmę czy Paige z taką Cameron czy Rosą Mendes można bowiem zwątpić w jakąkolwiek sprawiedliwość w świecie WWE...

- Mason Ryan dalej ma pracę? Cóż, ktoś musi jobbować. Breeze ma fajny finisher, prócz niego wiele jednak nie pokazał... jakoś go nie widzę w głównej fedce.

- Krugera na pewno tam nie zobaczę. Żadna strata, nie byłem fanem. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339439

Dodaj jeszcze jeden tytuł TT, ale tym razem World Tag Team - nie WWE Tag Team.

Kiedy? Obejrzałem to jeszcze raz i przez ponad minutę nie usłyszałem tego info, więc strzelam że ktoś mu się kazał potem poprawić. Czyli to nadal fail. Mały, ale taki komentator poza NXT może nie wyjść :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339454

Kiedy? Obejrzałem to jeszcze raz i przez ponad minutę nie usłyszałem tego info, więc strzelam że ktoś mu się kazał potem poprawić. Czyli to nadal fail. Mały, ale taki komentator poza NXT może nie wyjść :D

A nie lepiej byłoby Ci sprawdzić na wiki :wink: Jeśli się nie mylę, to pasy TT z CM Punkiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339464

Nattie przepierdoliła walkę o tytuł i jeszcze celebruje to z Emmą pełna radości. Mam wrażenie, że ten taping był częścią jakiegoś odcinka Total Divas. :roll:

Dziwie się, że Rusev sobie wytatuował na ramieniu flagę Bułgarii, bo umówmy się, że Vinnie miał by łatwiej sprzedać go jako "złego" Ruska! i sam sobie może utrudnić drogę do głównego rosteru - chociaż z drugiej strony mały procent w USA kojarzy flagę Bułgarii i być może jest to pierdoła. :)

Ogólnie obejrzałem NXT po przerwie (postanowienie noworoczne) i biorąc pod uwagę to co widziałem, to dla mnie wszyscy zawodnicy są warci siebie (w złym sensie) i najlepiej bym wszystkich potraktował bez mydła...znaczy się pożegnał się z nimi :twisted: bo nie widać dla nich przyszłości...Tak, tak Sami Zayn to wyjątek :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339471

Najjaśniejszym punktem NXT był oczywiście Sing off :D Jak na standardy WWE Aiden English śpiewa całkiem dobrze, segment miał na celu jednak utęperowanie heela, który sądził, że jest najlepszy na świecie w tym co robi, Colin też nie był aż tragiczny, ale nie zaprezentował się lepiej od Anglika, mimo to rezultat "walki" był jasny. Warto podrkeślić tutaj możliwości komediowe Cassady'ego, może póki co nie dorasta do pięt swojemu koledze, ale gdyby zanotował jakiś postęp w najbliższym czasie, miałby wraz z Enzo duże szanse na awans do głównego rosteru, Colin ma gabaryty lubiane przez oficjeli, a Amore jest wyszczekany, stąd otwierają się furtki do wprowadzenia ich zarówno w tag teamie, jak i solo z managerem.

Z pozostalych wydarzeń, a raczej walk, dziwi niska pozycja w hierarchii Ryana, nie jestem pewien, czy LeFort w tej walce przeszkadzał Masonowi, czy też pomagał Tylerowi, MMMGeorgeous z tygodnia na tydzień notuje jakieś sukcesy, co winduje go bardzo wysoko.

Kofi i Nattie odklepują po dźwigniach żóltodziobów, w walce kobiet słyszymy chanty "match of the year", którym na pewno nie byla walka wieczoru, chociaż, że w ulubionej stypulacji Samiego, to trzeba pamiętać, że Kruger to nie Cesaro :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339495

Właśnie oglądam NXT pierwszy raz od paru miesięcy i tak dawno nie widziałem Masona-a Ryan-a i ciężko mi go było poznać całkiem inaczej wygląda i wg NXT się trochę zmieniło....
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339505

A nie lepiej byłoby Ci sprawdzić na wiki :wink: Jeśli się nie mylę, to pasy TT z CM Punkiem.

Aaa, wy mówicie o tym, że faktycznie był 10 time championem - to prawda. Ale koleś na stołku później wymieniał te jego mistrzostwa i, jak napisałem wyżej, o tym jednym zapomniał :P Nieporozumienie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339506

Sami Zyan to dawny EL Generico ?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339509

Tak, Sami Zayn to El Generico.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-339512

Bayley vs Summer Wprost niemożliwym byłoby przegranie walki przez naiwną brunetkę w momencie, kiedy dostała tak ogromne plecy w osobie Natalyi. No i rzeczywiście całkiem nieźle sobie radziła, właściwie już na początku mogła wygrać przez roll- up. No i nie dała się nabrać na sztuczki Summer, co się zdarzyło chyba pierwszy raz w jej karierze. Jak na kobiety to nie było to złe starcie.

Aiden vs Colin Krótka walka i właściwie nie wiem co mam o niej powiedzieć. Wydaje mi się że English wypadł słabiej od rywala. Ale jednak wygrał, więc co ugrał to jego.

Woods vs Rusev Xavier dobrze widzi swoją przyszłość w WWE, skoro w wywiadzie powiedział że skoro spóźnił się na dwusetny odcinek to wróci na trzy setny. Jednak nie wydaje mi się żeby aż dwa lata zabawił w MR. Co do walki, to wiadome że Rusev musiał czysto pojechać rywala, bo zaczyna wchodzić do MR. W końcu to ze dali mu dark match przed Smackiem to musi coś znaczyć. Chętnie bym zobaczył jak prezentuje się przed większą widownią. Bo w tej walce Woods nie miał z nim szans, choć próbował coś ugrać.

Kidd vs Corbin Baron kim ty jesteś? Debiutantem. A, no to musisz wtopić w pierwszej walce. Fakt, ze udawało mu się trochę obijać Tysona, ale pokonanie go to były jeszcze za wysokie progi, choć nie wyglądał tak źle, żeby nie móc tego zrobić w niedalekiej przyszłości.

Hunico & Camacho vs The Ascension Pomimo że to był tornado match, to toczył się z prędkością co najwyżej lekkiego wietrzyku. Dobrych akcji nie było, najwyżej na końcu jedna akcja drużynowa, ale Ascension zawsze tak kończą walki, więc to było jasne że się pojawi. Spodziewałem się po tej walce więcej, bo to nie są złe TT, a ta walka była według mnie słabsza niż standardowa walka drużynowa.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/67/#findComment-340186