Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Enzo Amore wypadł na 6 miesięcy, powód złamana noga...

Jak bardzo bym gościa nie lubił to nic nie tracimy na jego kontuzji. Jobbował tak czy siak a szanse na jego wypuszczenie do głównego rosteru były raczej marne. Enzo miał po prostu zabawiać publiczność, taki Santino Marrella w NXT a oprócz tego... no Amore po prostu nie istniał. Jobber od debiutu można by tak powiedzieć.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335399

• Reputacja:   1

Spokojnie, NXT specyfikuje się tym że tam jest trochę inaczej, oni nagrywają odcinki tak że już są nagrane chyba do początku grudnia. A można to podciągnąć pod atak np. Ruseva na Enzo i Amore byłby tylko managerem Colina. U EA dobre jest to że ja mnie on nie obchodzi w ringu, ja kocham jego proma i to się dla mnie liczy.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335400

• Urządzenie:  Windows

Spokojnie :P On ze swoimi gabarytami i tak by za wiele w ringu nie ugrał. Ale pamiętajcie, że jest jeszcze Cassady. Enzo może mieć chwilową przerwę, a potem wychodzić jako "menago" Colina. Raczej o nim nie zapomnimy.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335402

• Urządzenie:  Macintosh

To samo pomyślałem. Ta kontuzja paradoksalnie może mu pomóc, bo WWE zacznie kombinować jak w inny sposób użyć jego postać. W ringu jest słaby i raczej nic wielkiego by nie ugrał. Przed mikrofonem za to jest wprost genialny i z pewnością prędzej czy później stanie się menadżerem. Trochę Colina Cassady'ego nie kupuję, więc wolałbym aby nasza gwiazdka była obecna u boku kogoś innego z większym potencjałem.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335405

Bayley & Charlotte vs Sasha & Summer Niezła walka pań na początek. Ale to było możliwe ze względu na dobry skład tego starcia. Ale najważniejsze jest to, że do Sashy i Summer dołączyła Charlotte, która pewnie będzie miała teraz status najbrzydszej w tej stajni. Ciekawe co teraz będzie z Bayley, bo po raz kolejny ona była dla wszystkich milutka, a w zamian za to dostała solidne lanie.

Aiden English vs Camacho Jakby nie to że Camacho pojawił się ostatnio na Main Evencie to bym pomyślał, że cofnęli go do rozwojówki. Facet bardzo dobrze się zaprezentował, cały czas panował nad Aidenem. Niestety dla niego English wykonał jedną akcje i wygrał.

Danny Burch vs Mason Ryan Oj sięgnęli po głębokie rezerwy jeśli chodzi o skład tej walki. Bo Masona już jakiś czas nie widzieliśmy. Szybko wygrał, bo nie było inne opcji niż to że rozwali Dannego. W sumie to facet dobrze prezentuje się ringu, ma gabaryty, więc coraz bardziej dziwi mnie że trzymają go dla siebie i tak rzadko pokazują go nam w ringu.

Adrian Neville vs Corey Graves Ta walka była zdecydowanie najlepsza na tej gali. Czyżby to był koniec feudu byłych mistrzów TT? Bo tak tez było w przypadku feudu Samiego z Cesaro, kiedy po walce w tej stypulacji ich drogi się rozeszły. Pierwsza walka była niezła, pokazała że Adrian nie jest bez szans. Jego finisher jest tak mocny, że Correy powinien odczuwać jego skutki także w kolejnej walce. I tak tez było, ale później zajął się nogą Neville’a i mogło mu to dać wygraną w obu następnych walkach, ale dało tylko w drugiej. Trzecie starcie to już heroiczna walka Adriana o przetrwanie i wygrana w całej walce, dobrej walce.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335555

Świetna końcówka Main Eventu. Niekoniecznie cieszę sie z wyniku (subiektywnie wolę metodyczne tempo walk Gravesa), natomiast panowie fajnie opowiedzieli niszczycielskie efekty Lucky 13 na lewej nodze, a spadający Neville po desperackiej próbie wejścia na liny na jednej nodze to highlight walki. Tak się powinno robi walki które mają coś znaczyć

Walia vs Anglia zakończyła się zwycięstwem reprezentanta "Smoków". Niestety, aczkolwiek, wg mnie, Danny Burch w każdej walce potrafi siebie fajnie sprzedać, tylko mam wrażenie że pewnie brakuje mu mic skilli (choć to tylko domysły, bo nigdy nie słyszałem go mówiącego).

Płaczący Regal smarkający w chustę z garnitura Tensaia zniszczył system!!

Bo Dallas wraca? Czyli i Sami Zayn powinien się pokazać...

Zaskakujący turn Charlotte moim zdaniem nie zatuszuje jej braku doświadczenia w ringu, ale może pokazać jakie pokłady charyzmy odziedziczyłą po ojcu (jeśli się nie sprzeda jako heel, niech wraca do sportów)

Całkiem zjadliwe NXT

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335558

• Urządzenie:  Macintosh

Tak jak się spodziewałem Charlotte przeszła heel turn i dołączyła do BFF. To było do przewidzenia, bo córka Flaira ze swoim wyglądem i mimiką idealnie pasuje jako "ta zła".

Video promo Emmy według mnie też może być zapowiedzią jej heel turnu, chociaż bardziej skłaniałbym się jednak ku Paige, która na tapingach NXT walczyła z Natalyą o wiadomym alligance.

Charyzmy Alexandra Ruseva bardzo chciałem uświadczyć, ale niestety się nie udało. Lana może być jego wybawcą, bo nie wygląda tak źle, a co ważniejsze idealnie do niego pasuje. Trochę dziwi mnie to, że WWE chce go tak szybko wcisnąć do głównego rosteru.

Aiden English ma bardzo mocne wejście i to jest kolejny pewniak do awansu po Road to WrestleMania. Ja jestem za, chociaż na razie to za bardzo zajeżdża Sandowem.

Mason Ryan w czymś większym? To sugerował komentator, ale według mnie Walijczyk już za wiele w WWE nie osiągnie. Skoro spadł z main rosteru do NXT i został w rozwojówce na stałe to przyszłości raczej dla niego nie ma.

Walka wieczoru była dobra, ale najbardziej zauroczyła mnie psychologia. Upadek Adriana Neville'a z narożnika w samej końcówce to po prostu majstersztyk. Dodało to wielkiego smaczku tej walce. Na moje oko najlepszy był pierwszy - wygrany przez Paca - fall. Później nie było już tak dobrze, bo bardziej skupili się na obijaniu nóg high flyera.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335562

Opener mógł być krótszy, biorąc pod uwagę to, do czego doprowadził. Charlotte jako heelowej divie może być łatwiej, tylko... czy pasuje urodą do naszych BFF? ;)

Aiden English składa "coraz lepsze gwiazdy". Pora na jakiś feud.

Mason wrócił :/ Jak ktoś był zbędny, to właśnie on. Wolałbym zobaczyć Burcha w jakiejś większej roli.

ME... Do 1st falla - nieźle. Stąd do 2nd falla - sleeper(ataki Coreya to nie super psychologia ringowa, tylko super kołysanka). Reszta - jakoś pomiędzy(fajne momenty, przerwa, akcja, przerwaaa...). Cieszy wygrana exPACa, ale oby go już więcej nie pakowali w walki z Gravesem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335574

Flairówna dołącza do BFF's..ciężko cokolwiek o tym napisać, bo mało kogo ten ruch interesuje. Zastanawia mnie tylko cel tego posunięcia - czyżby Charlotte już udowodniła, że nie sprawdza się w fejsowej roli i jest to dla niej "ostatnia szansa"?

Lana i Rusev, czyli wreszcie ludzie, którzy mówią w zrozumialym dla mnie języku :D

Main event nie dorównał oczywiście starciu Cesaro/Zayn, ale był jednym z najlepszych pojedynków ostatnich tygodni, trochę zbyt przewidywalna końcówka, liczylem, że Adrian i Corey lepiej uzupełnią się w ringu, brakowało jednak chemii i nie będę płakał, jeśli okaże się to finalne starcie obu panów (a prawdopodobnie tak się stanie)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335591

Co tu można powiedzieć o najnowszym epizodzie? W sumie to nic ciekawego, bo nic szczególnie ciekawego nie miało w nim miejsca...

*Pomysłu na Ryana jak nie było, tak nie ma i pewnie nie będzie, więc niech dadzą sobie spokój z tymi jego jednorazowymi i nic niewnoszącymi występami na NXT i niech mu w końcu podziękują za współpracę.

*Miło było zobaczyć powracającego Corey'a Gravesa. Walka z jego udziałem przeciwko Nevillowi była przyjemna oraz dobra, ale nie mogła się równać z Zayn vs Cesaro.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-335600

Całkiem przyjemny odcinek...

Bo w obecnym gimmicku is best for business, stąd też cholernie podoba mi się pomysł na zrobienie z niego odpowiednika Randalla w NXT, tak samo JBL, który jest idealną opcją dla rozwojówki jako osoba odtwarzająca rolę HHH'a. Zayn zaś to obecnie najgorętszy towar wśród "dobrych" (odpowiednik Bryana?), feud The Authority vs naczelny baby face w rozwojówce to coś, co może się podobać.

Neville vs Zayn za tydzień? To musi się zakończyć kapitalną walką, tylko na kogo postawią? Sami wśród oficjeli jest pewniakiem do awansu na RAW/SD! i nie muszą go raczej sprawdzać, podejrzewam więc, że władza przekręci w jakiś sposób Ex Generico, a jego rolę w walce z The Authority przejmie Anglik, który będzie pewnie musiał w takim zestawieniu trochę pogadać (o co się obawiam, bo JBL zje go bez gryzienia- już w tym tygodniu przekonał się o tym Zayn).

Walki turniejowe bez szału, heel dominuje, face wygrywa. Jedynym "złym", który musiał wygrać był oczywiście Rusev, ale osoby szykowane do głównego rosteru muszą wygrywać. Tak na boku, czy tylko dla mnie postać Bułgara przypomina w jakimś sensie Umagę?

Za tydzień czeka nas kapitalny ME, warto zerknąć, feud szefostwa z "uśmiechniętymi" pójdzie do przodu, zobaczę.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-336014

Dallas jest Twarzą NXT - przenosimy motywy z MR do rozwojówki. Póki są one dobre, to nie ma problemu :)

Big Cassowi brakuje Enzo - on musi wrócić jak najszybciej, w końcu złamana noga mu tej pyskatej mordy nie zamknie :P Na tą chwilę byłem za Rusevem.

No no, znaleźli sobie kolejną ciekawą panią od wywiadów... :D

Ohno wygrywa w Beat The Clock. Wątpię że wygra całość skoro postanowili go zwolnić, ale zobaczymy.

...i już go pobił Neville. Jak dla mnie tak może się to skończyć. On już dawno powinien walczyć z Bo[feud był gotowy].

Czyli Sami zremisował i za tydzień będzie Zayn vs Neville - zapowiada się ekstra :D Kto wygra? Nie mam pojęcia, ale... Na wszelki wypadek dam to do spoilera, choć nie dam głowy że to prawda:

ponoć na tapingi NXT reklamowali starcie Dallasa z Nevillem - to by znaczyło, że Samiego ktoś może przekręcić, choćby nawet JBL

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-336043

Próba przeniesienia motywów z głównego rosteru do NXT bardzo mi się nie podoba. I to jeszcze w tak marny sposób. Robienie z Bo twarzy NXT jest głupie, bo jedyną jego zaletą jest to że ma pas. A na twarz to nie ma wyglądu, ani publika w nawet najmniejszym stopniu nie reaguje na to co on robi czy mówi, no oczywiście poza standardowym buczeniem. Nie jest też gościem którego nie da się pokonać w normalny sposób, a wiec na twarz NXT nadaje się jak krótkie spodenki na zimę.

Colin Cassady vs Alexander Rusev To że Bułgar wygra I to że to będzie jedna z najdłuższych jego walk na NXT było do przewidzenia. Bo przecież nie uwierzyłbym jakby dostał tytuł pretendenta na pas. Colin sprawił mu sporo kłopotów i nawet nieźle się zaprezentował. Zresztą chyba jako pierwszy zwiał z finishera Ruseva.

Tyler Breeze vs Kassius Ohno Pan „ nie ma mnie już w WWE” miał okazję wygrać, nie wiem czy nie ostatni raz w MS karierze. Myślałem że skoro chcieli go zwolnić, to już nie dadzą mu wygrac, a tu niespodzianka. W sumie walka niezbyt dobra. Dużo się koncentrowali na przypięciu rywala, czego zresztą wymagała stypulacja, ale to trochę zabija jakość akcji wykonywanych podczas walki.

Adrian Neville vs Aiden English Adrian po wygranej z byłym Tag partnerem po raz kolejny wychodzi zwycięsko z pojedynku. Od początku przejawiał według mnie większą chęć wygranej przed upływem czasu, bo Aiden obudził się pod koniec, a wcześniej robił w ringu to co zawsze. Może mi się wydawało, ale fajnie wyglądało jak sędzia spojrzał na zegarek, powiedział Neville’owi że ma skakać i jakby się pomylił o choć kilka sekund to wszystko skończyłoby się nie tak jak powinno.

Sami Zayn vs Leo Kruger Wygrana Samiego była niemal pewna, ale tego że skończy się remisem z Adrianem, tego bym się nie spodziewał. W Sumie to piątka dla sędziego za dobre odliczanie. Walka nie była porywająca, bo krótka, ale wiem że nie mogę się doczekać przyszłotygodniowego main eventu NXT.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-336045

To był przyjemny epizod NXT. Beat The Clock Challange to bardzo dobra inicjatywa, lubię gdy pretendent do pasa wyłaniany jest w ten sposób. Uważam jednak ze można było to zorganizować tak abyśmy mieli jeden Beat The Clock w tygodniu, pojedynki były wtedy dłuższe i z całą pewnością ciekawsze. Tak to dostaliśmy 4 pojedynki ale nie specjalnie wybitne.

Segment na otwarcie fajny, powrócił Bo Dallas a razem z nim Sami który wciąż uważam że powinien zostać mistrzem NXT. JBL znów pojawił się na NXT ale mam wrażenie że tak czy siak jest go tam jakoś mało, liczyłbym na jakiś stale rozwijający się story między ex Generico a Layfieldem, bo jak lepiej sprawdzić tego pierwszego niż w rywalizacji z taką ikoną?

Collin Casady vs Aleksander Rusev - po prostu zgroza... Collin nie wymierzył ŻADNEJ akcji technicznej! Cała walka z jego strony to punche, porażka porażka i jeszcze raz porażka. O ile wiedziałem że ten wybitny nie jest to Enzo tuszował wszystkie jego niedobory. Teraz słowo "pustka" najlepiej wyraża moje uczucie podczas wejścia Casadiego do ringu.

Tyler Breeze vs Kassius Ohno - to co wyżej, same punche, brak techniki a starcie przy odpowiednim wymiarze czasowym mogło wyjść naprawdę dobrze. Breeze spamił punchami, Hero spamił roll upami i to wszystko z tej walki.

Aiden English vs Adrian Neville - Jest jakiś progres. W starciu było już więcej wrestlingu i choć wciąż 5 minut to za mało na wybitną walkę to wybiła się ona mocno nad dwie poprzednie. Wciąż nie mogę ścierpieć theme songu Nevilla...

Sami Zayn vs Leo Kruger - Po raz kolejny, progres i chyba najlepsza walka. Choć ciężko mówić o czymś takim jak najlepsza walka gdy wrestlerzy nie mają okazji się rozkręcić. Ten pojedynek mógł być naprawdę dobry gdyby mógł dostać więcej czasu ale chyba nawet wyszło z tego coś lepszego. Sami dubluje czas Nevilla więc dostaniemy ich pojedynek za tydzień. Gratka dla fanów sceny niezależnej i czeka nas genialny wrestling, choć starcie zostało zapowiedziane trochę zbyt bezpłciowo.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-336046

Nie będę się może spuszczał nad zajebistością odcinka (zwykły, lepszy niż gorszy odcinek), aczkolwiek teraz się pobawię w adwokata diabła - Colin nie wyglądał źle podczas swojej walki; to Rusev wyglądał dobrze, a Big Cass tylko nieźle (to że tam akcji technicznej nie wykonał to tam najmniejsze zło, walcząc o życie można przymknąć oko na taki szczegół). Jednak zgodzę się z tym że bez Enzo Amore, Cassady wygląda okrutnie blado.

Blady booking dostaliśmy w walce Kassiusa Ohno - pokonać Breeze'a przez roll-up? Booking ucierpiał na jego "bad attitude" z zaplecza ... w sumie ... po tym co rozpowiadał na zapleczu ... to kara była słuszna. (BTW. Z tego co wiem jeszcze 2 walki KO zostały nagrane aczkolwiek czy pokażą nie wiadomo)

Co ciekawe podobała mi się rzecz o której (jak widzę) mało kto wspomniał - Adrian Neville dał fajny interview - ok, nie było przerostu formy nad treścią, ale sama treść była całkiem przyjemna - "jestem zajebisty jeśli chodzi o szybkość". Są podstawy na postać, jeszcze żeby Adrian nauczył się "sprzedawać " proma to wtedy można go do rosteru wepchnąć.

Sami Zayn vs Adrian Neville to zajebisty headline na kolejne NXT. Dobrze że takie walki (zajebiste spotfesty rodem ze sceny niezależnej) są ostrożnie dawkowane w NXT - takie walki zarzucają taki poziom ringowy, który odbija się negatywnie na pozostałych zawodnikach (wobec wymagań które lepsi ringowo spełniają, chłopakom gorszym ringowo droga do rosteru ostro się wydłuża - na tych gorszych patrzą/patrzymy przez pryzmat tych lepszych)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/63/#findComment-336061