Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   151
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

No i mamy pełną kartę gali New Year's Evil '24 po dzisiejszym NXT, myślę, że nic tu już nie dojdzie.

- Ilja Dragunov (c) vs. Trick Williams – Singles match for the NXT Championship

- Lyra Valkyria (c) vs. Blair Davenport – Singles match for the NXT Women’s Championship

- Tiffany Stratton vs. Fallon Henley – Singles match (If Henley loses, she must become Stratton’s servant)

- Riley Osborne vs. Oba Femi – Men’s Breakout Tournament Final

- Dragon Lee, Joaquin Wilde & Cruz Del Toro vs. No Quarter Catch Club – Six-man tag team match

- Arianna Grace vs. Roxanne Perez – Singles match

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621201

• Reputacja:   621

2023 WWE NXT Year End Award:

Cytat

Tag Team of the Year: The Creed Brothers

Female Superstar of the Year: Tiffany Stratton

Male Superstar of the Year: Ilja Dragunov

Match of the Year: Carmelo Hayes vs. Ilja Dragunov at NXT No Mercy

Moment of the Year: The Undertaker arrives (10/10 WWE NXT)

Może nie oglądałem NXT cały rok, ale wybrałbym podobnie. No może bym wymienił z czystej sympatii jedną fenomenalną walkę na drugą czytaj Becky vs Stratton No Mercy, ale to już kwestia miłości do Rudej, bo obie walki zajebiste. Bracia Creed już w głównym rosterze i pokazują się fajnie. W przyszłym roku czekam na Melo/Perez i Tiffy. Zobaczymy. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621272

Dragon Lee wypadł z walki. Będzie niespodzianka. Pewnie chodzi o Andrade.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621392

• Reputacja:   580

23 minuty temu, KyRenLo napisał(a):

Dragon Lee wypadł z walki. Będzie zastępstwo. Pewnie chodzi o Andrade.

Szczerze - teraz gdyby to nie wypaliło byłbym nawet lekko zawiedziony:D 

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621398

Patrick Clark aka Velveteen Dream wrzucił na swoje konto na Instagramie filmik w którym przeprasza przede wszystkim Triple H'a i Shawna Michaelsa. Ciekawie byłoby zobaczyć TVD z powrotem w WWE, a jeszcze ciekawiej w NXT właśnie. Nie wiem czy to cokolwiek zmieni, ale miło czasem sobie przypomnieć jakie kozackie walki wykręcał za czasów Black & Gold.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621406

• Reputacja:   472

I lecimy z noworocznym NXT, czy ta gala przebije Raw Day 1? Wydaje mi się że ma spore szanse ze względu na mało zaskoczeń i ważnych momentów podczas Raw, wszystko poza Rockiem można było przewidzieć od początku do końca, liczę że NXT się wykaże jednak zaskoczeniem i dostaniemy coś nieoczekiwanego.

A zaczynamy imo dosyć fajnym zestawieniem, bo Lyra vs Blair, nie jest to jakiś giga star power i nie oczekuje tutaj nawet 5 Stara, ale takie 4 gwiazdki mogłyby panie wykręcić i liczę oczywiście na stratę tytułu przez tą nudziarę Lyre, tak jak przy każdej jej obronie, mam nadzieje, że nie będzie miała runu jak nudny Małpek, a HBK lubi robić takich mistrzów z nijakich zawodników z tego co widzę, Gallus, Małpek, Lyra, jeszcze brakuje żeby miesiąc temu Kurwin pojechał Ilje na Deadline, ale dobra przejdźmy do pojedynku. No i chuj nudziara obroniła, ale może to dobrze, jakaś ta walka mi nie przypadła do gustu, nie powiem że słaba walka czy coś po prostu nie mój gust, miałem wrażenie, że panie totalnie nie potrafiły opowiedzieć jakiejkolwiek historii w tej walce, czułem się jakbym oglądał większość walk w AEW po prostu była i tyle, dla mnie nic ciekawego tu nie było niestety, ciekawe momenty po walce, Lola próbuje wykorzystać kontrakt to działa jak MITB? Zaraz wszystko będzie tak działało widzę, ale Tatum ratuje Lyre, szkoda, Lola byłaby ciekawszą mistrzynią mimo raczkowania dopiero, ale wszystko lepsze niż Lyra.

O Ilja dzisiaj nie broni tytułu? Co to oznacza? Aż mnie ciekawi.

I lecimy z Six Manem, powrocik Andrade? Może tak być, ten powrót niekoniecznie musi oznaczać bycie w NXT, bo jednak dołącza do zespołu z SD, a nie to Carlito, to świetna niespodzianka xD, typ co już był w lWo tylko na chyba miesiąc wypadł z akcji czy tam 1,5 miesiąca, bo na SvS już nie walczył, ale dobra walka może odda. Jebany Joaquin jak się wybił co poleciał 102 metry ogólnie walka trwa około 3 minuty już i lepiej się bawię niż przez 9 minut starcia Blair z Lyrą xD jakie to starcie było bezbarwne to nawet szkoda gadać, a ten Six Man oddaje już imo. No dostaliśmy ponad 8 minut naprawdę dobrego pojedynku, brawa dla całej 6, panowie mieli ze sobą chemię, potrafili dać rozrywkę i opowiedzieć historię w tym pojedynku, ja tam jestem zadowolony po tej walce i usatysfakcjonowany, zdecydowanie do obejrzenia.

Melo sobie grabi trochę xD, stawia shota Tricka przeciwko Graysonowi.

Z kim zmierzy się córka Marelli?, a z Roxanne no cóż, jakoś mało mnie to ciekawi, ale niech będzie, emm jestem skołowany, walka około 5 minutowa, nie było to coś wybitnego, Roxanne wygrała normalnie poprzez Pin, a potem sędzia nagle zmienił decyzję, że to Arianna wygrała, bo Roxanne zaatakowała ją po walce? xD WTF kompletnie nielogiczne, ale niech będzie.

O Men's Dusty Rhodes Tag Team Classic startuje w przyszłym tygodniu no i gitara.

Ehh powiem tak, kilka walk już zobaczyliśmy, żadna jakoś specjalnie nie powaliła, a dodatkowo nie dostaniemy walki o pas NXT, ten odcinek zaczyna robić się kiepski, teraz Tiffany vs Fallon, może to będzie powyżej przeciętnej, chociaż nie do końca ogarniam stypkę walki, ale zobaczymy co tam wymyślili. Dobre 9 minut walki, nawet bym powiedział że świetne, panie bardzo dobrze się ze sobą zgrywają, mają chemię i potrafią opowiedzieć historię, obie są mega utalentowane, bardzo mi się to podobało, polecam obejrzeć, 5 star to wiadomo nie był, ale bardzo dobra walka według mnie i co teraz Tiffany to służąca Fallon? To może być ciekawe.

O Kurwin dalej dostaje czas w NXT......Ale tutaj to jest dosyć ciekawe, Kurwin szuka partnera do turnieju, Bron/Baron? To mogłoby wypalić w sumie, nawet tego nie brałem pod uwagę, a może zadziała, ja bym chciał zobaczyć i zobaczymy Next Week.

Gigi vs Cora to może być też ciekawe w przyszłości.

Wywiad Ridge'a całkiem fajnie zrobiony, przyjemnie się słuchało i nawet mnie zaciekawił.

Lecimy do finału Turnieju Men's Breakout, Oba Femi vs Riley Osborne ciekawe ile panowie dostaną, ale generalnie może to być bardzo fajne starcie. W sumie jakoś chciałbym, żeby Riley tu wygrał, widzę w nim większą przyszłość niż w Femim, ale z drugiej strony ciekawsze starcie mogłoby być Oba vs Ilja o pas NXT. Fajny pojedynek przyjemny dla oka, panowie dostali około 9-10 minut, wystarczająco imo, wygrał Oba Femi no tak jak pisałem wolałem Osborne'a ale no cóż Oba też nie jest złym wyborem, oboje się wyróżniali w tym turnieju i Oba zdecydowanie też zasłużył na zwycięstwo, Ilja vs Oba będzie gitem tak czuje.

Next Week OTM walczy o pasy Tagowe no i gitara, chętnie zobaczę taki pojedynek.

Ooo kolejna interesująca rzecz nie będzie Andre i Duke'a, ale będzie Duke i Osborne w Dusty Rhodes Tag Team Classic, nie zdziwi mnie jak to oni wygrają ten cały turniej.

Kurwa Lyra wygląda jakby zaraz miał ją ktoś zgwałcić przy Tatum naprawdę xD.

Kolejny zespół Nathan i Axiom, fajnie przyjaciele i też mogą być bardzo dobrym Tag Teamem, kurde prawie same fajne pary w tym turnieju jak na razie, chociaż widzę jeszcze Malika i Edrisa, którzy są giga nudni i bezbarwni.

Next Week: OTM vs Angelo i Stacks o pasy Tagowe, zaczyna się Dusty Rhodes Tag Team Classic, Gigi Dollin vs Cora Jade, generalnie zapowiada się lepsze NXT niż to dzisiejsze xD.

I pora na Main Event Grayson vs Trick, wiadomo że Williams wygra, ale sama walka może oddać, szkoda że musi to być postać z Main Rosteru, ale w miarę pasuje, pierwszy zawodnik co wygrał Iron Survivor Challenge, więc historia jakaś tam jest i sens tej walki. No Trick wygrywa i broni swoją szansę na tytuł NXT, ogólnie dobra walka, fajny Main Event, ale ja czuję się ojebany z walki o tytuł NXT, pojawienie się KO wincyj osób z MR, ehh nie udało się to kilka lat temu i nie uda się to teraz, NXT to nie powinien być 3 brand tyle mam do powiedzenia.

Plusy:
lWo vs No Quarter Catch Crew
Tiffany Stratton vs Fallon Henley
Finał Turnieju Men's Breakout
Main Event

Minusy:
Lyra broni tytuł
Arianna wygrywa, po wygranej Roxanne(WTF?)
Ojebanie nas z walki o tytuł NXT

Podsumowanie: Powiem wprost, spodziewałem się więcej, nie dostaliśmy nic ważnego, kluczowego, wyjątkowego, tak samo jak na Raw, tylko tutaj dodatkowo ojebali nas z pojedynku, na który wszyscy czekali, taki standardowy epizod NXT, jakby nie było podtytułu "New Year's Evil" to bym nawet nie wiedział, że to jakiś specjalny epizod, dobry odcinek, fajne walki w większości, trochę mało podbudowy story mam wrażenie, ale to nic, jednak po specjalnym epizodzie oczekiwałem trochę więcej, no cóż może mam za duże oczekiwania.

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621432

• Reputacja:   210

To im się udało... :vince:

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621433

Dość interesujące zachowanie Roxanne Perez w dzisiejszym odcinku, w sensie widać ze szykowana jest pod heel turn, i dobrze. AJ Lee to pomogło, Roxanne mysle ze zadziała podobnie taki zabieg, jestem za. Przyjemny odcinek, faktem jest ze pojawiło się 5 gwiazd z Main Rosteru bo mieliśmy LWO, mieliśmy Owensa no i Graysona, dość mocno obsadzony odcinek.

Jesli chodzi o zwycięzcę Breakout Tournament 2023, to wydaje mi się ze postawiono na jedna z dwóch właściwych osób, tą pierwszą był właśnie Osborne, nawet był u mnie po pokonaniu Lexisa dość oczywistym faworytem. Oba Femi jest dla mnie kimś totalnie nowym, chyba wypłynął z PC. Czyli dobrze rozumiem, wygrana turnieju oznacza titleshota gdzie chce i kiedy chce tak jakby walizka? Brzmi nieźle ale czy Oba Femi już sięgnie po pas NXT? Czas pokaże 

Edytowane przez HeymanGuy
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621453

Na ten moment według wielu źródeł Giulia rozpocznie swoją karierę od NXT a nie jak spekulowano wcześniej od RAW czy SD, to dobry prognostyk dla niej, będzie miała czas zanim się wdroży całkowicie, jedno jest imo pewne. W WWE czekają ją same sukcesy, Hunter uwielbia sprowadzonych z NJPW. 

Edytowane przez HeymanGuy
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621491

16 minut temu, HeymanGuy napisał(a):

W WWE czekają ją same sukcesy, Hunter uwielbia sprowadzonych z NJPW. 

Tu byłbym jednak bardziej ostrożny, ponieważ w dywizji kobiet jeśli pójdzie w ślady Asuki to już będzie sukces - na dłuższą metę WWE dalej będzie bardziej promowało Biancę czy Ripley. No chyba, że Japonka poprawi angielski, bo widziałem w kilku filmikach, że robi postępy:oczko2:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621492

Zapowiada się ciekawy okres dla dywizji kobiet w NXT. Przy dołączeniu Giulii mówi się, ze przejść do żółtego brandu, czarno-złotego whatever każdy wie o co chodzi - ma przejść także Kamille znana z NWA i owszem, jest trochę zielona jeśli chodzi o mainstream i tak dalej, ale nie jest zielona w tym biznesie. Jej sześcioletni run w NWA był dość imponujący, miała pas NWA Womens przez 812 dni i nw czy dobrze rozumiem czy jest to szósty najdłuższy reign z jakimkolwiek pasem w NWA czy jest to szósty najdłuższy reign z pasem NWA Womens, ale wciąż wyglada to dobrze. Giulia i Kamille będą dźwigały NXT, w to nie wątpię - i z czasem znajda miejsce w Main Rosterze. Jeśli w ogóle przyjdą do WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621575

• Reputacja:   472

No to cyk NXT, które zapowiada się ciekawiej niż noworoczna edycja xD, zobaczmy co nam pokażą w tym odcinku.

Ooo zaczynamy Blair vs Nikkita i to od razu z brawlu do ringu i walka. No trochę krótka mniej niż 6 minut bodajże i mimo że wyglądała fajnie to za szybko się skończyła według mnie, a chciałem jej więcej zobaczyć no cóż jest jak jest.

Melo i Trick dalej lecimy z tym story, mam wrażenie że jest bardzo przeciągane, ale może dzięki temu zobaczymy ich walkę przed WM na NXT S&D i to może być coś dobrego, poza tym startują w turnieju z tego co słyszę, więc też fajna sprawa

No i pora na Dusty Rhodes Tag Team Classic Bron i Corbin vs Gallus no tutaj liczę na ciekawy twór Barona i Breakkera, a poza tym dowiedzieliśmy się, że finał będzie na Vengeance Day. Nie spodziewałem się tak dobrej walki, panowie naprawdę wiele z siebie dali i świetnie się to oglądało bodajże około 10-11 minutowe widowisko i naprawdę dali radę, ja jestem usatysfakcjonowany i to bardzo, Corbin i Bron wygrali i świetnie, Gallus to nudy jak nie wiem, jedynie Coffey jest tam godny uwagi, reszta powinna odpaść przy czystkach, ale dobra walka dobry wynik.

Oj tak Tiffany przychodzi w stroju wrestlingowym do pracy na ranchu xD, panie świetnie odgrywają swoją rolę.

No i przechodzimy do mniej przyjemnej części show czyli Lyry, dobrze że chociaż pominęli jej wejście. Proszę, żeby to się nie spełniło i żebyśmy nie zobaczyli pełnego roku z Lyrą jako championką xD, chociaż powiedziała, że chce zakończyć rok jako championka, więc może równie dobrze stracić dzisiaj i odzyskać na ostatniej tygodniówce w roku, jest też opcja i pierwsza część jest git, a druga do bani xD niech nie zbliża się do mistrzostwa o zapowiedź walk o pretendentkę i wychodzi też Lola proszę ratuj nas Lola, weźcie ją rozjebcie teraz i wykorzystaj kontrakt. No i brawl, Lyre ratuje Tatum i pewnie Tag Team Match jeszcze na tym NXT, Lola dobrze wypadła w tym segu.

Oooooo no mamy Dragon vs Lexis o tytuł NXT NA, ponoć już tonight, więc może być ciekawie.

A teraz pora na Meta Four i co to będzie za walka? Oro vs Briggs no okej, oboje są dobrzy w ringu, dobra 3-4 minutowa walka, tak się spodziewałem że z tyle to potrwa, Briggs wygrywa i też dobrze, solowo może wiele osiągnąć ja widzę w nim potencjał.

Ciąg dalszy pracy Tiffany, no taka śmieszna przerwa od poważnego show.

No i lecimy z walką mistrzowską Out The Mud vs Tony i Stacks, liczę na dobry pojedynek. OTM mają mega ciekawy styl walki, taki, którego dawno nie widziałem albo w ogóle go nie widziałem, bo ich styl wygląda jak typowy wrestling połączony trochę z takim street fightem, nie wiem jak inaczej to nazwać, ale ogląda się to bardzo dobrze. Stacks i Tony bronią po bardzo dobrym pojedynku około 10 minut fajnego wrestlingu albo trochę więcej, panowie zdecydowanie zasłużyli na obronę, ten ich run jest troszkę ciekawszy, mają więcej obron, także dobrze jest, przynajmniej tak mi się wydaję, ale walkę polecam fajna.

Gigi vs Cora Jade no ta walka może być bardzo fajna, pewnie Cora wygra, oby to ona została kolejną mistrzynią, zasługuje, chyba że szykowany jest jej debiut w MR, co też byłoby świetnym pomysłem. Emm szczerze oczekiwałem więcej, trochę się zawiodłem na tym, 4 minuty to za mało jak na te panie, a i sama Gigi została tu zeszmacona, a mogłaby być też kreowana na potencjalnego championa, smutne.

Kolejna walka w turnieju Tagowym i tutaj tak samo mam większą nadzieję, że losowy zlepek Nathana i Axioma to wygra, bo tak samo jak Gallus to Hank i Tank to tacy nudziarze, że to nie do opisania, kompletnie mnie oni nie interesują, także liczę na wygraną Frazera i Axioma, którzy w NXT wyglądają bardzo dobrze mimo wszystko. Panowie to chyba strasznie się muszą spieszyć, pewnie coś się przedłużyło czy coś, ale mega się spieszyli 4 minuty fajnej walki, ale chyba miała trwać dłużej tylko do końca 20 minut, a przed nami ME, jednak dawno o ile w ogóle kiedykolwiek to nie widziałem takiej walki, gdzie totalnie 0 rest holdów przez 4 minuty, 24/7 akcja, akcja wstanie kolejna akcja tak można opisać pojedynek, ciekawie to wyglądało, ale tak jak mówię panowie ewidentnie musieli się spieszyć, Axiom i Nathan wygrali i cieszy mnie to.

Tiffany dalej na ranczu i wszystko pięknie wygląda, będzie Happy End? Chyba niekoniecznie xD.

Do końca 17 minut i lecimy z ME, zanim wejdą panowie to zgaduje, że zostanie im z 13-14 minut, a dodajmy do tego czas na celebrację czyli co najmniej minutę to może 12-13 minut na walkę zostanie, dalej może wyjść dobrze. A jeszcze Edris i Malik kolejni nudziarze meh. Next Week: dalsze walki w turnieju Edris i Malik vs Melo i Trick oraz lWo vs Chase U, ringowo pewnie wyjdą ciekawie, Battle Royal o pretendentkę do pasa kobiet, Cora powinna to raczej wygrać, dobra i w końcu przechodzimy do ME xD na odtwarzaczu jeszcze 14 minut równe, a po wejściu Lexisa z 13 zostanie dobra to z 10-11 minut walka tak zgaduje, zobaczymy, ale powinna być fajna i może zmiana champa we will see. No jednak około 9 minut całkiem okej walki, chociaż nie przeczę, że walka o pasy Tagowe bardziej mnie uraczyła, tutaj było jedynie dobrze jak dla mnie i tyle nic innego o kurde Oba Femi jednak wykorzystuje swój kontrakt, jednak nowy mistrz? Dragon najpierw pokonał Lexisa, ale może nie podołać Femiemu po no mimo wszystko wyczerpującej walce i mamy nowego mistrza, z jednej strony to spoko, bo Dragon powinien się skupić na MR, a Oba może wypaść ciekawie, zobaczymy jak to się potoczy, ale mi się to obecnie podoba.

Plusy:
Blair vs Nikkita
Melo i Trick w Dusty Rhodes Tag Team Classic
Bron i Corbin przechodzą dalej w turnieju
Segmenty na ranczu
Zapowiedź Battle Royalu i F4W o pretendentkę do tytułu Women's
Briggs wygrywa i mam nadzieję, że do czegoś to prowadzi
Walka o tytuły Mistrzowskie Tag Team
Nathan i Axiom lecą dalej
Lexis vs Dragon
Kontrakt jak walizka MITB wygląda dobrze w NXT

Minusy:
Gigi przegrywa w squashu

Podsumowanie: Całościowo uważam to za bardzo dobry odcinek NXT, niektóre walki były nieco za krótkie jak dla mnie, ale taki urok NXT, sporo walk i sporo krótkich walk, tak to wygląda, walki mistrzowskie dowiozły, fajnie się oglądało, turniej Tagowy też bardzo dobrze wygląda, story poszło do przodu, ja jestem zadowolony z tego odcinka i polecam go, końcówka to też zaskoczenie, czego brakuje chociażby na Raw ostatnio, NXT można polecić naprawdę w tym tygodniu o wiele lepszy odcinek niż ten NYE zeszłotygodniowy, który był jakiś mierny imo, a ten naprawdę solidny.

• Lubię to 3
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621645

6 godzin temu, Kaczy316 napisał(a):

Ooo zaczynamy Blair vs Nikkita i to od razu z brawlu do ringu i walka. No trochę krótka mniej niż 6 minut bodajże i mimo że wyglądała fajnie to za szybko się skończyła według mnie, a chciałem jej więcej zobaczyć no cóż jest jak jest.

Przeleciałem sobie całość, w tym tą walką i dalej (tak jak przy ostatniej jej walce) mam wrażenie, że Nikkita nie ma zupełnie kondycji na dłuższe walki - przynajmniej na ten moment. Nie widzę jej w solowej walce, która ma 10+ minut, nie w tej chwili.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621646

• Reputacja:   498

44 minuty temu, MattDevitto napisał(a):

Przeleciałem sobie

uuu :D

45 minut temu, MattDevitto napisał(a):

całość

Aaa, o to chodziło :(

Kaczy jak dobrze, że Cię mamy mordo. Nie muszę tego gówna oglądać tylko poczytam Twoją raportorecenzję :D 

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/315/#findComment-621649