Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   151
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W tym tygodniu NXT przebiło AEW w liczbie widzów. To chyba wiemy jak to będzie wyglądać w przyszłym tygodniu. Edge i 4th Anniversary nie pomogło, a przecież na NXT jest zapowiedziany Cena, Heyman, Asuka

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-618953

• Reputacja:   40

...do tego niewykluczone, że pojawi się sam Undertaker, bo podobno ma być w Orlando we wtorek. 
Chcę dla AEW jak najlepiej, ale sądzę, że to będzie srogi łomot od NXT.
Obstawiam jakieś 900k dla NXT a dla Elity z 800.
Skoro debiut Edge'a nie pomógł ratingom, to raczej jego pierwsza walka też niewiele zdziała.
Edit: Swoją drogą Hunter czy ktoś tam mówił, że nie przejmują się drugorzędną federacją, a tu odpalają takie superciężkie działa na rywalizację :D

Edytowane przez Nialler
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-618959

• Reputacja:   621

No to milionik pewnie pęknie. Pojawienie się Becky, czy Dominika pewnie dałoby wygraną z Dynamite, ale najwidoczniej dla WWE to za mało i wyciąga dużo więcej. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-618966

• Reputacja:   211

Undertaker również? WWE idzie All In z tą galą :-D 

Nie powiem, będzie to pierwsze NXT jakie obejrzę od czasów przebrandowania tej tygodniówki.

Edytowane przez DarthVader
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-618972

• Reputacja:   580

23 godziny temu, HeymanGuy napisał(a):

W tym tygodniu NXT przebiło AEW w liczbie widzów. To chyba wiemy jak to będzie wyglądać w przyszłym tygodniu. Edge i 4th Anniversary nie pomogło

TBS ma od dłuższego czasu jakieś problemy techniczne. Z tego powodu na ostatnim Dynamite puścili ponownie segment Cole’a i Stronga. Podobno programy tv również błędnie pokazywały czas rozpoczęcia gali (chyba na 16 zamiast 20) i z tego względu też wielu odbiorcom nie nagrały się dvr. To na pewno pomogło obniżyć oglądalność w tym tygodniu…Oby za tydzień działało wszystko jak należy. Jeżeli maja dostać w dupe to spoko, ale w normalnej rywalizacji, a nie przez zacinający się stream. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-618974

The Greatest NXT of All Time:

John Cena wrzucił coś takiego:

F8E5ykQXQAAbASZ.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619053

• Reputacja:   586

The Greatest NXT of All Time: - zero presji:twisted:

Odpale dla Corbina jeśli znajdzie się dla niego miejsce w karcie...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619054

Choroba troszkę męczy, ale nie na tyle by sobie odpuścić oglądanie najważniejszego odcinka NXT w historii.

Pewnie wielu tego nie przeczyta, ale mimo to można coś napisać.

Tygodniówkę otwiera Cody i ogłasza dwa turnieje co w sumie jakoś specjalnie mnie nie zaskoczyło, bo spodziewałem się takiego kierunku jego wystąpienia.
Dalej było ciekawiej, bo wylazł na ring mistrz jeden, a później pojawił się mistrz drugi. Dostajemy walkę Dom vs Dragunov o pas a LA Knight będzie sędzią pojedynku.
Dobre otwarcie, ale trudno, żeby było inaczej przecież był Dom i Rhea.

Walka Asuka vs Perez była niezła, ale oczekiwałem chyba czegoś lepszego. Panie dostały walkę na tak wielkim wydarzeniu, więc można to docenić.

Pub Rules Six Man Tag Team wypadł jak najbardziej pozytywnie.

Myślałem, że Becky się pojawi, więc byłem bardzo smutny i zawiedziony. Tak czy inaczej, to co przygotowało WWE było dobre. Po obejrzeniu wpadło do głowy takie wrażenie, że pas może zostać zdobyty przez drugą zawodniczkę.
Mam nadzieję, że nie, bo chciałbym jeszcze trochę Becky z tym złotem pooglądać.

John Cena i Bron Breakker

Bron dostał chwilkę z Legendą. Dobry moment, jak się później okazało kolejny w drodze.

Dom vs Dragunov o pas NXT

Dobra walka. Dragunov to Dragunov w zasadzie złych pojedynków nie daje, a Dom pod względem ringowych umiejętności rośnie, więc wyszło solidnie.
Gdy tylko został ogłoszony LA Knight, to końcówkę już można było zgadywać poprawnie, więc pojawienie się pomocników, których LA Knight ogarnie, a sam Dragunov obroni pas.
Mimo że Dom przegrał to jestem zadowolony, a i fajnie LA Knight w pewnym momencie się zabawił z publicznością.

Jade

O jest i Jade.
Jade się pojawia, a fani w euforii później leci Holy Shit.
Normalnie gwiazda jak się patrzy. Oby WWE tego nie zepsuło, ale raczej wiedzą, co mają robić.

Dom/Rhea i typ

Zajebiste. Może to sugerować ich stracie w przyszłości.

Lola Vice vs Dani Palmer

Średnio mnie to interesowało, ale to druga walka Pań na takim specjalnym odcinku NXT, więc całkiem fajnie.
Kelani Jordan powinna wygrać ten turniej.

Asuka i reszta

Fajnie. Niech się Panie cieszą, że dostały moment z taką zawodniczką.
Walkę z Tiffy bym zobaczył.

Melo vs Breakker

Dobry Main Event. Był Cena pojawił się nawet Solo, a na koniec Legendarny Taker.

Dobre zakończenie/Dobrej tygodniówki.

Świetne.

Carmelo Hayes with John Cena vs. Bron Breakker with Paul Heyman:

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619075

• Reputacja:   475

Czy to dalej NXT?

Show zaczynamy od pojawienia się Rhodesa, fajnie, że gość zapowiada Dusty Rhodes Tag Team Classic mi się zawsze podobał ten turniej i dodatkowo dostaniemy Men's Breakout Tournament i fajnie, ciekawi mnie kto w nim wystąpi i jakie nowe gwiazdy zobaczymy, może Pillmana, ogólnie no myślałem, że na tym się skończy, ale on jest jeszcze dzisiaj GM'em tygodniówki i fajne powitanie Ilji, ogólnie Dragunov jest obecnie chyba w swoim primie jako wrestler, ten gość jest prześwietny, na micu bardzo dobry, w ringu świetny i jeden z najlepszych moim zdaniem i ma mnóstwo charyzmy, a wszystko i tak się skończyło na JD i walce o pas NXT później Ilja vs Dominik, fajnie by było jakby to był Title vs Title Match, ale no cóż jest jak jest i jeszcze LA Knight jako sędzia specjalny, zapowiada się bosko.

Shotzi i Scarlett jako Hosty Halloween Havoc no okej niech będzie, a my przechodzimy do walki......która myślałem, że będzie lepsza i serio to trwało tylko 6 minut? Myślałem, że z 10-15 nie wiem czy mi się to tak dłużyło czy co, ale okej niech będzie, sama walka dupy nie urwała, ostatnio to w ogóle nawet z Iyo mimo, że walka była dobra Asuka vs Iyo to jakoś miałem wrażenie, że Asuka powoli nie nadąża i nie może wczuć się w tempo, ale może to moja subiektywna opinia, chociaż tutaj było to samo, 42 lata na karku jednak robi swoje, walka do pominięcia niestety, a Roxanne jak zwykle jebana w dupsko, a to przyszłość tej fedki i powinna dostać należyty szacunek i push.

Dostaliśmy teraz świetne wynagrodzenie poprzedniej walki BB z Batem vs Gallus w genialnym pojedynku Pub Rules Match, ogólnie fajnie wygląda to British Strong Style 2.0, Ridge i Butch mogliby na dłużej zagościć w NXT albo to Bate mógłby dostać Call Up do MR i dołączyć do BB potem powrót Sheamusa i z tą stajnią w końcu mogłoby się zacząć coś dziać, a Bate by nie przepadł jak wiele osób co było powołanych podczas Draftu, walka naprawdę świetna, kilka połamanych stołów z tego co widziałem, niemało użytych przedmiotów, naprawdę fajne akcje i końcówka też super, Bate tam pasuje bardzo, to jest dobry moment na jego Call Up jak dla mnie, ale walkę polecam najlepsza na tym Show imo.

Ilja vs Dominik o pas NXT było tak samo bardzo dobrym pojedynkiem no Ilja poniżej pewnego poziomu nie schodzi, w walkę oczywiście próbowało ingerować JD, ale na szczęście mieliśmy też Knighta, który swoją drogą podczas walki bardzo ładnie kierował publiką i widać, że publika jadła mu z ręki, w sumie w NXT to łatwiejsze niż w MR, ale dalej robi wrażenie, że sędzia dostawał lepsze reakcje niż zawodnicy xD, a także mieliśmy Tricka, który jak widać, jeszcze nie skończył z NA Championship, ale chyba spodobała mu się Mami xD, po pojedynku jeszcze dostaliśmy atak na Ilje od Dijaka, a wcześniej Corbin chciał go zaskoczyć, meh oby się to nie skończyło Corbinem, walka zdecydowanie do obejrzenia.

To Jade będzie w NXT czy w MR? Chyba sami zdecydować się nie mogą, dajcie ją jeszcze do Total Divas, do podcastu SCSA, do WWE Backstage, do Miz & Mrs czy jakoś tak, bo tam jej jeszcze nie widzieli i jej nie znają, a poszedłbym nawet o krok dalej i zrobił kolejną część The Marine z Jade w roli głównej, bo nikt o niej jeszcze nie wie i nie słyszał.

I moje marzenia o Dani wygrywającej Women's Breakout Tournament poszły się J***ć, no niestety WWE chyba nie widzi w niej nic, a szkoda, bo dobrze się ją ogląda, Lola też źle nie wyglądała i też wygląda ciekawie w ringu, ale jakoś Dani mnie na ten moment bardziej przekonuje, walka no można obejrzeć, ale tylko jeśli jesteś ciekawy nowych zawodniczek jak się sprawują, chociaż w 4 minuty to tak jak mówię ciężko coś pokazać i ocenić, strasznie po macoszemu traktowany jest ten turniej, ale może półfinały lub chociaż finał zostaną potraktowane lepiej, bo pierwsze rundy to takie meh te walki, ciężko coś wywnioskować, ja oglądam i nie pomijam, bo jednak chce zobaczyć czy zawodniczki coś potrafią, na razie tylko ta Izzi co walczyła z Kelani mi leżała totalnie i nawet w 4-5 minutowej walce była miałka.

Brian to teraz Lexis King? Dziwne, w sensie jak oglądałem gale to chyba ktoś kto ją dodawał to nie wyemitował tego proma albo ja go nie zauważyłem, ale okej, zobaczmy co dalej z tego wyniknie, jakiś progres jest, Brian już pokazał twarz.

I pora na Main Event, subiektywnie to jakoś walki tych dwóch panów niezbyt mi siadają, nie wiem czemu, w sensie walka była dobra, ale nie mogę się wczuć w te ich walki, można obejrzeć jak najbardziej, chociaż tak jak mówię mi się lepiej oglądało BB vs Gallus i Ilja vs Dominik, ale wracając do ME to też trochę chaotycznie było, bo Cena, Solo, Heyman i nie wiadomo co i jak, Carmelo ostatecznie pokonał Bronika i za tydzień mamy TTM o preta do pasa NXT na HH, liczę że wygra tutaj Carmelo albo Dijak no proszę, nie chce tego Corbina, ewentualnie coś się wydarzy i na HH dostaniemy jakiś Triple Threat albo F4W tego dawno nie było o tytuł i przydałoby się, a pod koniec gali pojawił się jeszcze Andrzej.

Podsumowanie: nawet nie piszę o plusach i minusach tej gali, bo mega ciężko mi to ocenić, niby zwyczajna tygodniówka NXT, a prawie nic nie poszło do przodu, bo potraktowane to zostało jako Specjalny epizod i było dużo gwiazd z MR, kurde nawet Taker się tutaj pojawił, epizod był naprawdę bardzo dobry, ale nie mam pojęcia jak go ocenić i tylko o to chodzi, walki były fajne, segment no tylko Rhodes miał segment, reszta to walki czy coś na backu, no ja czekam na kolejny tydzień, bo trochę mało się dowiedziałem w jakim kierunku zmierzamy, chociaż wychodzi na to, że Ilja vs Corbin niestety i Trick vs Dom, ale przyszły tydzień nam to wyjaśni.

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619080

• Reputacja:   292

To NXT było lepsze niż większości głównych tygodniówek od WWE, na serio im zależy aby NXT przykuwało większą uwagę telewidzów. 

• Oczywiście pierwsze co to The Undertaker jako American Badass, cieszę się że porzucił gmmick deadmana i po prostu może się pokazać już w normalnej postaci, dali Brona do segmentu z Cena i Undertaker więc widać że będą w niego inwestować, to dobrze gość jest kompletny i z pewnością będzie przyszłą gwiazdą RAW czy SmackDown.
  • Bloodline chyba zacznie się poszerzać i do grupy dołączy córka The Rocka co byłoby całkiem logiczne, chyba szykuje się nam jakiś program pomiędzy Bloodline a Judgement Day więc przeciwko Rhea może stanąć córka Rocka... Jeśli rzeczywiście tatuś ma wróci na walkę z Romanem to taki smaczek byłby czymś, że Romcio zwerbował córeczkę Rocka do swojej grupy :D to by było całkiem interesujące.
  • Dominik Mysterio to najbardziej irytujący Heel w całym WWE... Wszędzie on, bałem się że odwalą jakąś maniane i Dragunov straci pas na szczęście tak się nie stało, Dijak ruszy po pas... No i całe szczęście że go nie zakopali, moim zdaniem powinien już dawno latać z pasem ale znając życie Dragunov go pokona.
  • Pomyśleć że jeszcze 4 lata temu taki LA Knight był zwykłą gwiazdą NXT a teraz jest jedną z głównych gwiazd SmackDown, życie czasami jest nie przewidywalne tym bardziej że Vince chciał go zwolnić jak jeszcze piastował stanowisko prezesa.

Ogólnie nie oglądam NXT od czasów kiedy się zmieniło...Ale ta tygodniówka pod względem atrakcji przebiła z pewnością AEW, tym bardziej że taki Undertaker pojawił się pierwszy raz na żółtej tygodniówce, do tego jeszcze Cena i nawet Cody. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619081

NXT wygrało, ale miliona nie było:

Wyzłośliwiać się nie chcę, bo życzę WWE/AEW jak najlepiej, ale różnica jest spora. Co do tego miliona to, gdyby Becky się ostatecznie na gali pojawiła to pewnie byłoby blisko.

W ramach ciekawostki można dodać:

Cytat

Cody Rhodes, Ilja Dragunov Dominik & Rhea Ripley segment: 991,000 viewers.

Dom i Rhea wykręcili ładny wynik.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619085

• Reputacja:   586

Wynikami zaskoczony nie jestem, ale jednak myślałem, że NXT wyciągnie trochę lepszy wynik, zwłaszcza, że wytoczyli naprawdę ciężkie działa. Zabrakło już chyba tylko powrotu Punka:twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619087

Obrazkowo to wygląda tak:

numbers-are-in-opinions-v0-6jd85pcf7otb1

Delikatnie, pisząc trochę rozmazane, ale może coś tam widać.

Tak jak Matt ja też myślałem, że NXT wyciągnie więcej, ale tak się kończy, gdy na tygodniówce nie pojawia się mistrzyni NXT.

Na następnym NXT walka o miano pretendenta do pasa NXT:

Kolejna walka Melo vs Dragunov pewnie znowu skradłaby show, ale pewnie nas to nie czeka.

Dijak vs Dragunov na NXT Battleground było świetne, więc taki rewanżyk będzie w sam raz.

Dragunov vs Corbin jakoś najmniej mnie jara z tych zestawień.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619106

• Reputacja:   475

23 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Dijak vs Dragunov na NXT Battleground było świetne, więc taki rewanżyk będzie w sam raz.

z NXT TGAB lub No Mercy, na Battleground mieliśmy rematchyk Breakker vs Hayes.

23 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Dragunov vs Corbin jakoś najmniej mnie jara z tych zestawień.

Najgorsze co mogą dać jak dla mnie, nie ogarniam wpychania Corbina w te pojedynki, w czerwcu/lipcu już dostał szanse na Gold Rush i przejebał, a teraz znowu ma dostać, nie lepiej dać tego Dijaka albo rewanż z Hayesem? Oczywiście że lepiej, ale dajmy nudnego Corbina meh

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619122

• Reputacja:   22
  • Urządzenie:  Android

Nie podeszło mi to NXT ... rozumiem koncepcję "walki" z AEW, ale było tyle tego wszystkiego tam napchane na siłę (momentami bez logiki, ładu i ciągu przyczynowo-skutkowego), że ciężko mi się to wszystko oglądało. Zwyczajnie! Za! Dużo!

Jeżeli wyniki miały być miarodajne to trzeba było zestawić obecne Dynamite z obecnym NXT. Tak, to potwierdzono jedynie od dawna wiadomy fakt- WWE jest nadal niedoścignionym hegemonem wrestlingu i hierarchia jest nadal zachowana. 

Dla mnie ten odcinek nie był pojedynkiem na linii Dynamite <-> NXT. To była bitwa Dynamite <-> RAW/Smackdown! . Brakowało jeszcze Romana i jeszcze większych zachwytów, że NXT zjadło produkt Khana... ?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-619123