Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   586
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W dniu 27.08.2023 o 16:25, CzaQ napisał(a):

To się nazywa upgrade :D 

Tu przydałby się teraz jakis upgrade tygodnówki albo jakaś premia lojalnościowa, bo jak widać po zdjęciach Cora nie ma już chyba za bardzo hajsu i musi nosić za mały strój:twisted:

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618143

• Reputacja:   621

Kiana James vs Gigi Dolin vs Blair Davenport vs Roxanne Perez:

Elegancka walka.

W sumie to spodziewałem się innego wyniku.

Za tydzień walka o pas:

Spoiler

Tiffany obroni rzecz jasna tytuł, bo już tam na horyzoncie dużo ciekawsze nazwisko.

Becky/Tiffany: 

No i super. Najpierw tytuł NXT/Później Royal Rumble, a na koniec wygrana pasa na WM.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618151

• Reputacja:   475

Kolejne NXT i lecimy z komentarzem

Zaczynamy od bardzo dobrego Steel Cage Matchu, wiedziałem że ta walka będzie dobra, ale sam feud dalej mnie nudzi i oby to była ich ostatnia walka, bo to już irytuje, Julius jak zwykle pokazany od genialnej strony, jaką ten chłop ma siłę jak na swoje gabaryty to jest niesamowite, pięknie wyglądało to wyniesienie pod Powerbomba jedną ręką i wykonanie go, gość ma dla mnie wszystko, żeby zostać solidnym solowym zawodnikiem, nawet ME, jest świetny w ringu, potrafi genialnie opowiedzieć historie, ja go kupuje, chciałbym go zobaczyć jeszcze na micu jak się prezentuje, bo rzadko go możemy w ringu na micu zobaczyć, sama walka jak mówię dobrze poprowadzona i można polecić to starcie do obejrzenia, a Creedzi niestety wracają do NXT, wolałbym ich w MR jednak, a tak to ciągną ich Run i ciągną.

Starć poniżej 4-5 minut to ciężko ocenić, nawet nie zdążą się rozkręcić i już się kończą, w sumie nie dziwię się, że nawet na Cagematchu nie dają możliwości oceny takich starć, bo tego się nie da ocenić, ale Butch wygrywa, zdobywa punkty i to chyba wszystko KIEDY POWRÓT PETE'A DUNNE'a JA SIĘ PYTAM, Charlie mnie nie przekonuje, ale może coś będzie, bo to chyba syn Regala, także znajomości mogą zrobić swoje też.

Von wyzywa Brona do walki w No DQ i ciekawie, na przyszły tydzień może być to dobre starcie.

Kolejne starcie 4 minutowe i to jeszcze Tagi div i to tych kompletnie nie interesujących meh.

I kolejna 4 minutówka, po co oni tyle tego pchają, Dijak znowu wygrywa nad Thorpem, ale nieczysto, więc pewnie dalej pociągniemy ten feud.

Krótki segmencik z Corbinem i Bronem, który grozi Jackowi Sparrowowi, że jak się wtrąci do jego walki z Vonem to będzie "Koniec jego dni" nie jara mnie to spięcie tych 3 zawodników, ale No DQ tak jak pisałem pewnie wyjdzie fajny.

W przyszłym tygodniu także walkę o preta do pasa NA dostaniemy Mustafa vs Dragon i z sędzią specjalnym Dominikiem no cieszy mnie to, że chociaż w NXT gość ma co robić, bo w MR to robi za trzymadło do pasów, liczę na wina Dragona, bo jednak on ma realne szanse na odebranie pasa Dominikowi co pewnie się stanie, a Mustafa już chyba jest skończony do końca swojej kariery, mimo że chciałbym go z pasem US czy IC to już nawet nie liczę, że uda mu się cokolwiek ugrać, miał dużo szans i WWE przepuściło każdą, smutne.

No i taki pojedynek już można ocenić Joe i Nathan dali bardzo przyjemny pojedynek, jak dla mnie nie ma na co narzekać, tempo było w porządku, walka w ramach turnieju o pretendenta do Heritage Cup, w sumie nic innego tutaj nie da się powiedzieć, bo walka bez większej historii po prostu dobry ringowo pojedynek turniejowy, można skipnąć, można obejrzeć tak dla zabicia czasu, na pewno nie można powiedzieć że była to zła walka, a cieszy mnie, że w końcu coś z Joe Coffeyem się dzieje, bo tak to tylko uczestniczył w feudzie Gallus z The Family, do którego był tylko tłem, bo i tak chodziło o pasy Tagowe, które dzierżyli jego brat i Wolfgang. Joe z wygraną i może wygra nawet grupę, nie miałbym nic przeciwko temu.

Kolejny tydzień znowu nieźle obsadzony No DQ, Tyler Bate vs Dabba Kato, Mustafa vs Dragon oraz powracają Angel i Humberto jako Tag, ich story jest w miarę ciekawe, więc zobaczymy jak to się potoczy.

Bardzo dobry Main Event i to są walki kobiet, które chce się oglądać, a nie jakieś durne feudy jak w MR, które trwają latami, każdego nudzą już po 2 tygodniach, ale i tak dostaniemy tę rywalizacje przez kolejne 10 tygodni, bo tak, ale wracając do ME, bardzo dobra walka, najlepsza na tej gali moim zdaniem, ale Creed Brothers vs Dyad było blisko tego, dużo akcji połączonej, w sensie były interakcje między 3 i 4 rywalkami, a nie jak jest w wielu F4W Matchach, że lecimy każdy na swojego rywala i obijamy przez całą walkę, także pojedynek podobał mi się, można spokojnie polecić do obejrzenia, ale Kiana wygrała co mnie mega zdziwiło, dawałem jej najmniejsze szanse i nawet przed walką do siebie powiedziałem, że ona to tam tylko do przypięcia jest xD, a okazało się że zgarnęła Wina, w sumie nie jest to złe, skoro walka o pas NXT Women's jest za tydzień, a myślałem, że będzie na No Mercy, także Kiana do odstrzału, a potem albo wieloosobówka na No Mercy albo Roxanne tak mi się wydaję i potem może w końcu MR dla Perez xD.

Ocena: 6/10

Podsumowanie: Walki trochę podwyższyły ocenę, chociaż powinno być w miarę równo, bo 3 walki około 4 minutowe, Opener i ME zajebiste i dobre Joe vs Nathan, wydaje mi się że taka dobra jakość tych 3 walk jednak przeważyła na korzyść tego że walki były dobre overall, segmentów praktycznie na tej gali nie było, chociaż nie, teraz pamiętam że był segment z Ilją i Oro Mensah i jeszcze będzie ich walka na Next Week chyba, kurde dlaczego te wyniki takie niedokładne tam gdzie je patrzę, nie wiem, ale sam Ilja jak zwykle klasa nawet na Micu i w brawlu, z Oro może dać ciekawy pojedynek mimo wszystko, ale przechodząc do całego NXT to miałem wrażenie, że chcieli upchać więcej niż się da i to wyszło jakby strasznie szybko wszystko leciało, przynajmniej ja miałem takie wrażenie, ogólnie tygodniówka w miarę dobra, lecimy z drogą do No Mercy i w przyszłym tygodniu pewnie więcej się dowiemy w jaką stronę będą szli chociażby przy NXT Championship czy NXT Women's Championship.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618155

Za tydzień Becky Lynch zostanie mistrzynią NXT:

F5TTNKuXEAAFV8W.jpg

Tiffany Stratton vs Kiana James plus Becky:

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618406

Szybki komentarzyk do NXT, bo mało czasu mam trochę, chociaż spróbuje i tak się trochę rozpisać.

Tiff vs Kiana o pas NXT otwiera Show i szczerze liczyłem na lepszą i dłuższą walkę, nie rozumiem czemu dali jej tylko lekko ponad 5 minut, słaba decyzja, walka po prostu była i tyle tak jak to mają w zwyczaju te 3-5 minutowe walki czyli nic godnego uwagi raczej, Tiff obroniła i w sumie za tydzień się dzieją ciekawe rzeczy, bo Becky wlatuje do NXT i szczerze liczę na to, że wygra z Tiff nie chodzi, że to słaba mistrzyni, mi się mega podoba jej run, ale Becky nie miała nigdy tego pasa, a teraz w tym okresie posuchy to i tak nie ma co robić w MR, zresztą ja sam bym chciał żeby odpoczęła trochę od głównego rosteru, co tydzień oglądaliśmy to samo w MR, pora na trochę odpoczynku jak dla mnie i nawet jeśli to miałby być krótki Run, to Becky z pasem nawet do No Mercy byłoby dobrym wyborem jak dla mnie i potem odbiera jej tytuł jakaś Blair Davenport czy inny super Heel, Tiff nie traci na tym, bo przegrywa z najlepszą kobietą obecnej dekady, a Becky dopisuje kolejny tytuł do kolekcji.

Ilja wygrywa z Oro po naprawdę fajnym starciu, ale to już przyzwyczaiłem się, że Ilja poniżej pewnego poziomu nie schodzi nieważne kogo dostanie, gość zawsze jest w stanie wycisnąć 150% z każdego swojego oponenta, godne polecenia starcie, a Ilja na tym zyskuje, a po walce mamy mini segment z udziałem jeszcze Wesa i Melo, kurde jak ja nie chcę kolejnej walki Małpka z Melo, z Ilją też mi nie pasuje, bo mimo że to będzie świetny pojedynek to jednak.....I Wesa i Ilje już dostaliśmy, przydałby się ktoś nowy tutaj, chociaż Ilje jeszcze rozumiem, bo podczas tej walki teoretycznie trochę Trick przeszkodził z tego co pamiętam, ale no still, chyba najbardziej skłaniałbym się w opcje Triple Threatu, chyba że Trick się wtrąci w pojedynek i na No Mercy dostaniem F4W? Kurde to mogłoby być naprawdę ciekawe, ale jeśli żadnej wieloosobówki to niech Dragunov to wygra i będzie git.

Kolejne dwie walki do skipa, 2-3 minuty to nic ciekawego nawet pokazać nie zdążą, jedynie mogę powiedzieć, że szkoda mi Duke'a, bo ma mega potencjał, a Nathan to fajny Mid po prostu według mnie, z kolei szkoda mi też Dabby, żeby tak Polaka rodaka potraktować, ale Bate może pójdzie coś wyżej, może po ten Heritage Cup.

Mustafa vs Dragon, też walka nie porwała, lekko ponad 5 minut no niestety nienawidzę tego, ale widzę, że w NXT lecą strasznie w wypchanie tych tygodniówek 5-minutowymi starciami, słabe to jest no ale cóż, dużo się dzieje, nawet trochę za dużo bym powiedział, ale Mustafa wygrywa po kontrowersyjnym szybkim odliczeniu Dominika i w sumie to tyle potem go zajebał i elo, ciekawe czy coś się zmieni czy Dragon już odpuści.

Butch vs Axiom, bardzo dobre starcie i w sumie to wszystko, to było tylko w ramach turnieju, także nikt nie wygrał nikt nie przegrał, dostaliśmy remis, Butch jak na razie największa ilość punktów, potem wyjście Bate'a i widać, że czeka na swoją kolej i swój pierwszy pojedynek w ramach turnieju, czekam kolejny raz na starcie Butch vs Bate, bo ich walka na Takeover: Chicago z 2017 to była dla mnie walka roku, a Butch vs Axiom można obejrzeć, techniczny pojedynek, na pewno się nikt nie zawiedzie.

Thea vs Gigi skip 3 minutówka.

Na Next NXT mamy Bate vs Axiom, Wes vs Ilja, Becky vs Tiff i Tozawa vs Frazer, zapowiada się ciekawe NXT.

Bronik pokonał Vona po chyba najlepszym pojedynku Wagnera w NXT, kolejny bardzo dobry pojedynek i uwielbiam ogólnie walki Powerhouse'ów w takich stypkach typu No DQ, zawsze fajnie to wykorzystają i tylko im pomagają te stypulacje, a przy Powerhouse'ach czuć o wiele bardziej moc każdego uderzenia za pomocą przedmiotu niż przy walkach tego typu u High Flyerów, pojedynek zdecydowanie polecam, a na koniec Bron chyba wyeliminował Vona na dłuższy czas z akcji, chociaż zobaczymy jak oni to tam wymyślą.

Ocena: 6,9/10

Podsumowanie: Show idealne nie było, ale walki bardzo oddały, dalej nienawidzę starć 3-5 minutowych, a tych w NXT jest sporo jak na jedną tygodniówkę zawsze i to zaniża u mnie te oceny, ale chyba przestanę zwracać na to uwagę, bo to kolejne NXT z rzędu, gdzie mamy około 3 takie starcia, a na tym NXT to nawet 5 takich pojedynków, także no cóż jest jak jest, poza tymi walkami krótkimi to NXT przyjemne, większość walk do obejrzenia tych dłuższych, w sumie wszystkie te dłuższe są do obejrzenia, story jakoś tam poszło do przodu, Tagi się klepią, Melo nie boi się niczego, a Dominik sam sobie wybiera rywala teoretycznie przez to szybkie odklepanie, takie NXT po prostu dobre i tyle, ja jestem w miarę usatysfakcjonowany.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618408

• Reputacja:   40

Dopiero czytałem info, że wycofał się z jakichś tam mistrzostw w zapasach, a teraz wywalony z NXT? O co tu chodzi? Myślałem, że zrezygnował z zapasów dla całkowitego poświęcenia się wrestlingowi, a tu takie buty...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618438

Czekam. Pas dla Becky to będzie piękny moment.

Lee vs Dragunov:

Lee pewnie to wygra.

NXT:

NXT Women’s Championship: Tiffany Stratton defends against Becky Lynch
NXT Championship number one contender’s match: Wes Lee vs. Ilja Dragunov
Global Heritage Invitational: Tyler Bate vs. Axiom
Global Heritage Invitational: Akira Tozawa vs. Nathan Frazer
Creed Brothers vs. Edris Enofe and Malik Blade
Dana Brooke vs. Lyra Valkyria
Charlie Dempsey, Drew Gulak & Damon Kemp vs. Brooks Jensen, Josh Briggs & Myles Borne

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618496

• Reputacja:   40

O co chodzi w ogóle z tym pucharem Heritage? O ile się orientuję w NXT UK to był jakiś puchar za coś tam. Teraz funkcjonuje to jako mistrzowskie trofeum które jest normalnie bronione jak pasy? I w dodatku ktoś zrobił jakąś podróbę tego?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618500

Becky vs  Tiffany:

:classic_love::classic_happy:

Świetna walka/Świetny wynik.

NXT No Mercy:

Melo vs Dragunov o pas:

F54IJEjXkAAxQkl.jpg

Bez cienia wątpliwości będzie to znakomite starcie.

Corbin vs Breakker:

120703_screen_shot_2023-09-12_at_8.35.44

Karta:

NXT Championship
Carmelo Hayes (c) vs. Ilja Dragunov

NXT Heritage Cup Championship
Noam Dar (c) vs. The NXT Global Heritage Invitational Tournament Winner

NXT North American Championship
Dominik Mysterio (c) vs. Mustafa Ali

Bron Breakker vs. Baron Corbin

Za tydzień Melo vs Dom:

wwe-nxt-9-19-23-645x370.webp

F53vk22XUAA5NdF.jpg

Piękne.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618527

Dobra lecimy z NXT na szczęście tutaj mamy głównie walki, także szybko opinia zostanie napisana raczej xD.

Otwieramy Wes Lee vs Ilja Dragunov, kurde walka była epicka, nie tak jak Carmelo vs Ilja z NXT TGAB, ale na pewno lepsza niż Melo vs Wes z Heatwave, świetny pojedynek na otwarcie, jestem mega usatysfakcjonowany, bałem się, że dadzą wygrać Wesowi, nawet bardziej brałem taki scenariusz pod uwagę, ale na szczęście dostaniemy Ilja vs Carmelo 2 i ja jestem fanem takiego rozwiązania, będzie to lepsze ringowo, a i Wesa nie chce kompletnie w obrazku tytułowym, także może się to spełni, może Ilja odbierze ten tytuł Hayesowi, chociaż mi się on podoba jako Champ, także niech ma ten run, fajnie wygląda, jest mega zawodnikiem to wszystko już pisałem i piszę zawsze, ale trzeba to podkreślać, walka must see, ogólnie fajna kolorystyka Match Cardów No Mercy.

Ogłoszenie komentatorów, że Von dostał wpierdol i nie wiadomo kiedy powróci, niezbyt mnie to interesuje.

Corbin szczerze sprawił wrażenie, że naprawdę był przerażony tym co się stało, w sensie może to kwestia tego, że ten seg mnie kompletnie nie interesował i nawet nie zagłębiałem się w to co chce przekazać, ale byłem pewny, że raczej dostaniemy przez to walkę Corbin vs Bron i miałem racje dostaniemy to i to na....No Mercy :/ meh obniżą tylko poziom, chociaż może Bronik coś wyciągnie z Jacka Sparrowa.

Squash, więc nic ciekawego, ale zastanawia mnie do czego to zmierza, do jakiegoś singlowego debiutu i ogólnie do pushowania i stworzenia jakiejś stajni wokół Gulaka i Dempseya? Mamy tam jeszcze Damona i teraz tego Mylesa Borne'a, który wygląd ma ciekawy, ale zobaczymy jak w ringu się sprawdzi i ogólnie na micu i w feudach, na razie nie ma co oceniać.

Kolejny squash i chyba teasowanie Heel Turnu Dany, ale niech ją wyjebią ona nic sobą nie oferuje, Lyra chociaż stara się coś robić, a Dana to nudy, w ogóle to śmieszna sprawa, bo Dana ch***ja umie w wrestling, a jest mentorką xD, to tak jakby Roman z 2016 uczył wrestlingu Balora z tamtego okresu xDDDDD.

Turniej Breakout lasek meh, chociaż NXT potrzebuje trochę babek teraz, ale MR chyba bardziej xD, tam by się przydał taki turniej, zdecydowanie wolałbym taki turniej w męskim wykonaniu, w ogóle gdzie Dusty Rhodes Tag Team Classic? Lubiłem ten turniej, może powrócą do tego, że odbywa się on pod koniec roku, bo pierwsze dwa turnieje odbywały się w październiku/listopadzie, a potem dostaliśmy ponad roczną przerwę i zmienili termin na początek roku, liczę, że jednak dostaniemy w tym roku to, hmm w sumie może ostatnie sprzeczki Tagów na zapleczu chociażby z zeszłego tygodnia sugeruje, że dostaniemy ten turniej w tym roku.

Kolejny świetny pojedynek Axiom vs Tyler, ahh Axiom ma dużo świetnych walk ostatnio najpierw z Butchem, teraz z Tylerem, szkoda że przegrywa większość lub remis jak w Butchem, ale no cóż jest jak jest, obaj panowie zasługują na wielkie brawa, mega przyjemny pojedynek, Tyler wygrywa i czekam na jego walkę z Butchem, bo tak jak wspominał w 2017 wykręcili walkę roku i ja uważam że to było MOTY ogólnie, świetne starcie to było, ale Axiom vs Tyler też bardzo dobre.

Wes opuszcza NXT no oby na jak najdłużej, ale cały czas mam obawy z tyłu głowy, które mam wrażenie że się potwierdzą, że zechcą zrobić z niego mistrza NXT i będzie coś w stylu "Odkupionego" Wesa Lee, w sensie, że wszystko sobie przemyślał odpoczął i jest gotowy rozJ***ć Carmelo i.....stanie się właśnie to najgorsze, czyli wygrana Wesa pasa NXT obym się mylił i żeby Małpek nie wrócił, niech idzie do MR czy coś, może tam bym go strawił albo by chociaż nie pojawiał się w głównych story, nadzieja umiera ostatnia.

Na kolejne NXT Roxanne vs Lola Vice(jakiś no name) nudy nic ciekawego, ale potem Joe Coffey vs Duke Hudson, która może wyjść naprawdę dobrze, Butch vs Bate <3, Melo vs Dominik też zapowiada się ciekawie.

Becky vs Tiffany no i kurde HBK tak jak myślałem pokazał jak się robi Main Event kobiet, świetna walka 10x lepsza od Raquel vs Rhea, które było giga nudne, tutaj i Becky i Tiff pokazały klasę i potrafiłem uwierzyć w to, że Tiff jak i Becky mogły to wygrać, uważam że Becky wygrała i z jednej strony to dobrze, bo brakowało jej tego tytułu do bycia teoretycznie Grand Slam Championem, ale z drugiej.....kto jej ten tytuł odbierze i 2 z 4 tytułów NXT(nie liczę Heritage Cup) mają osoby z MR co jest ciekawe jak na to, że to rozwojówka WWE xD, może Charlotte na WM odbierze tytuł Becky? Nie wiem, ale ciężko będą mieli z tego wybrnąć moim zdaniem, może jakaś wieloosobówka, Ladder Match czy coś nie wiem, ale muszą coś wykombinować, też takie zabranie jej tytułu, bo jest w MR nie miałoby sensu, bo walka oficjalnie ustalona, także no, ciekawi mnie jak to rozwiążą, niemniej jednak walka na giga plus tak samo moim zdaniem Must See i gratki dla Becky za zdobycie tytułu NXT oraz Grand Slam Championa.

Ocena: 7/10

Podsumowanie: Wydaje mi się że lepsze show niż tydzień temu, mało segów dostaliśmy, ale otrzymaliśmy tak jak zawsze sporo nic nie znaczących walk 2 minutowych, ale za to 2 Gigachad pojedynki czyli Opener oraz ME i świetne Bate vs Axiom, także naprawdę dobrze to NXT wypadło pod względem walk, segów no było mało, ogólnie podoba mi się ten zamysł z Meta Four gdzie siedzą sobie i oglądają turniej, ale mogłoby być więcej interakcji z nimi w tym turnieju, więcej kamer na nich czy coś, ale dalej fajnie to wygląda, ogółem show mogę polecić, bo większość tego show szczególnie te dłuższe walki są naprawdę godne uwagi, a Opener i ME to Must See jak dla mnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618532

NXT No Mercy:

Dobre wyniki wykręca Becky:

Becky/Tiffany:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618651

Dom vs Trick:

F6_9dRjXAAANOub.jpg%3Fname=small&format=

Karta No Mercy:

NXT Championship
Carmelo Hayes (c) vs. Ilja Dragunov

NXT Women's Championship - Extreme Rules
Becky Lynch (c) vs. Tiffany Stratton

NXT Tag Team Championship - Fatal 4-Way
The Family (Tony D'Angelo & Channing "Stacks" Lorenzo) (c) vs. The Creed Brothers (Julius & Brutus Creed) vs. Los Lotharios (Angel Garza & Humberto Carrillo) vs. OTM (Lucien Price & Bronco Nima w/ SCRYPTS)

NXT Heritage Cup Championship
Noam Dar (c) vs. Butch

NXT North American Championship - Special Referee: Dragon Lee
Dominik Mysterio (c) vs. Trick Williams

Bron Breakker vs. Baron Corbin

NXT Women's Breakout Tournament Bracket Reveal

Corbin/Breakker:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618767

Nie no nie może tak być, że drugi tydzień z rzędu nie ogarnę NXT, lecimy z opinią, dzisiaj dopiero obejrzałem to można lecieć, ale tak na szybko dzisiaj

To tak, Joe Coffey vs Butch, walka na początku dosyć powolna, ale techniczna, przyjemnie się to oglądało, później przeszliśmy na lepsze tempo i walkę się oglądało bardzo dobrze, zdecydowanie godna polecenia, chociaż liczyłem na wina u Joe, bo on stały bywalec NXT na razie, a Butch raczej na chwilę tam jest, chociaż jak wygra na No Mercy to może zagości na dłużej, ale tego bym nie chciał, pojedynek jednak dobry, tylko tak jak mówię Coffey imo mógłby wygrać.

Potem Trick vs Joe, krótka walka i widać, że z Joe Gacym już chyba dadzą sobie spokój, skoro nawet inni go squash***ją, ale może coś z niego się wyciśnie jeszcze, walka na squash nic ciekawego, Trick wygrywa co mi się bardzo podoba i sygnalizuje pójście po jakiś pas, skoro Carmelo ma już swój to on też chce jakiś, a wiadomo zostaje jedynie tytuł NXT NA.

Corbin wygrywa z Joshem i jedyne do czego to doprowadziło to do brawlu, też squash nic ciekawego, a potem brawl z Bronem i tak przez całą gale było, na koniec nawet było pokazane jak się nakurwiają na parkingu, ten samochód to chyba z tektury był, skoro bodajże Bron lekko wrzucił w niego Barona na początku, a tam z tyłu na boku takie wgniecenie się pojawiło jakby w niego drugi samochód z 50km prędkości przywalił, nudny feud, wiadomo że Bron wygra, czemu Korwin nie poleciał jak były zwolnienia? Meh.

Kolejny Squash ale oni sobie budują pozycje, więc im można teoretycznie wybaczyć, chociaż lepszy by był jakiś pełnoprawny feud, oni teraz nazywają się Out The Mud? Czy ja dobrze to rozumiem, że to po angielsku wyjście z błota czy coś w tym stylu? Dziwna nazwa, wyglądają ciekawie, a skoro jestem już tutaj, to chce popisać o segmentach Stacksa i Tony'ego, przyjemne segmenty w ich wykonaniu, fajnie to wygląda tak mafijnie dosyć przynajmniej tak próbują to zrobić i dobrze to wygląda imo, wiadomo nie jest to odzwierciedlenie 1:1, ale idzie przełknąć ja kupuje ten gimmick, wszystkie te segi poprowadziły do tego, że na No Mercy dostaniemy F4W o pasy Tagowe i fajnie, coś ciekawego się stanie, liczę na obronę Stacksa i Tony'ego, ale wszystko się może zdarzyć ich Run taki meh na razie jest, mogliby częściej się pokazywać w ringu, bo na razie trochę spadli w hierarchii mam wrażenie.

Blair atakuje Gigi ok.

Thorpe vs Dijak fajna walka ostatnio w ogóle mam wrażenie, że te Strap Matche wyglądają całkiem nieźle albo epicko jak w przypadku Bryana i Starksa, sama walka po prostu dobra, nic nadzwyczajnego, ale sam feud już nudzi, a sytuacja po walce pokazuje, że to nie koniec i dostaniemy chyba ich 4 walkę.....Ehh dajcie chociaż ten No Holds Barred czy Steel Cage czy coś, a najlepiej to skończcie to, obydwoje to utalentowani zawodnicy, a kiszą się w jakimś feudzie o Pietruche.

Thea z nowym Theme i Ring Gearem, ciekawi mnie co z tego wyjdzie, czy odejdzie na stałe od tego Chase U, ale chyba na to się zanosi, ale i tak boli mnie co robią z Dani Palmer, wygląda naprawdę dobrze jako zawodniczka, nie widzę u niej większych botchy, fajnie się prezentuje, w ringu daje radę i jest mega sympatyczna z wyglądu, ona mogłaby być drugą Bayley jak dla mnie z czasów NXT, mam nadzieję, że postawią na nią w przyszłości.

No i dostaliśmy chyba jeden z najlepszych F4W Matchów w tym roku, mimo że dosyć krótki to świetnie wykorzystany czas, akcja działa się praktycznie non-stop, każdy z każdym się nawalał, były różne kombinacje akcji, naprawdę mega utalentowani zawodnicy tutaj się pojawili i przełożyło się to ewidentnie na akcję w ringu, takie walki mógłbym oglądać bez przerwy, fajnie to wyszło, Trick zasłużył zdecydowanie na tego Wina, Dragon już miał za dużo szans, Axiom jest chłopcem do bicia tak samo w sumie jak Bate ostatnio niestety, także Trick jedyny sensowny wybór i dobrze, Trick udowodnił swoją wartość, a i jest Over z fanami, dobry wybór to jest i może odbierze pas Domowi, w sensie dla mnie jego Reign mógłby dalej trwać, ale po No Mercy Dom już nie jest zapowiadany na NXT, więc wydaje mi się, że Trick okaże się zawodnikiem, który właśnie skroi młodego Mysterio z tytułu, walka zdecydowanie godna polecenia.

I segment z podpisaniem kontraktu, w sumie nie wiem co tu mam napisać, Carmelo jak zwykle dobrze, Ilja bardzo się rozwinął na micu według mnie i też jest już świetny, pokazuje dużo emocji, świetnie to wygląda i mam wrażenie, że w NXT już to jest topka i jest to jego prime i jak teraz nie zdobędzie pasa NXT to już nigdy go nie zdobędzie i raczej pójdzie do MR, ale oby tam nie przepadł, znaczy z tymi skillami w ringu i za miciem to nie powinien, ale w MR różnie bywa, Ilja świetnie, Carmelo świetnie, można obejrzeć nie zaszkodzi, No Mercy zapowiada się wybitnie imo.

Podsumowanie: Takie typowe NXT w sumie 3 dobre/świetne walki, reszta squashe, jeden lub dwa dobre segment w tym przypadku jeden, bo innych tak naprawdę nie było, także tak naprawdę można obejrzeć same walki te dobre lub świetne czyli Joe Coffey vs Butch, Dijak vs Thorpe oraz F4W i nic się nie straci, a dużo czasu można zaoszczędzić.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/310/#findComment-618798