Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ciężko mi było upatrywać kogoś innego do zwycięstwa niż Bianca. Niby Lacey czeka na szansę dłużej, ale tam już główny roster zaklepany, więc mimo, że jej to nie przekreślało, to ja już ją spakowałem i odesłałem wyżej (zasłużenie zresztą).

Mitch Taverna ukradł theme song Kyle'a O'Reilly :sad:

Title shot na odchodne. Skoro juz tu byliście tyle czasu, to promujcie nam mistrzów przed wyjściem :wink:

RAW - 18

SmackDown - 16

NXT - 18

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437604

Undisputed Era cały czas w posiadaniu pasów mistrzowskich, ale jak zawsze rywale przegrywają minimalnie. Mam nadzieję, że WWE zrobi ogromny Push dla Heavy Machinery po przejściu na Raw lub Smackdown. Mają ogromny potencjał. Energia jest za każdym razem odczuwalna i na pewno przyciągną fanów. Oby ich nie blokowali jak zrobili to do chwili obecnej z The Revival. Dozovich to typowy Freak i WWE potrzebuje takich ludzi, a i technikę mają bardzo dobrą.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437654

Ohno dostaje taki wpiernicz w tym feudzie z Riddle'em, że już mam dość oglądania ich. Co z tego, że Kassius go leje z zaskoczenia między walkami, jak uwala każdy inny moment?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437682

Ricochet vs Gargano na TakeOver. Story ni ma, ale ringowo się wybronią. To nie ma prawa być słabe.

Black na tym ekranie wypadł kozacko. A potem wyskoczył znikąd na arenę i nie było gorzej.

...tak czy siak, te dwie walki o tytuł traktuję mimo wszystko jako przejściówki. Twardo obstawiam powrót do Ciampa vs Gargano na TakeOver przed WM.

Tymczasem UE będzie bronić tytułów TT przeciw War Raiders. Zamiast proma dowiadujemy się o tym przez tweeta. Meh.

Aichner i Barthel... Zostańcie w UK. Zrobiliście osobny roster, nie ma potrzeby ich przeplatać.

Wgl tego nie dało się nazwać squashem, jobberzy mieli ofensywę...

Nie spodziewałem się, że do promowania PPV użyją piosenki... Poppy. :o

Double Main Event, czyli ludzie awansujący do MR promują tych, co zostają.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437756

Gargano idzie na showstealera z Ricochetem. Ilekroć człowiek spojrzy na listę powołanych do głównego rosteru, to żałuję, że nie ma tam Johnnyego. Trochę mnie zmęczył jako heel, a jest nim stosunkowo krótko. Teraz, jak już przegra z Ricochetem, zostaną mu na rozkładzie same powtórki. Może po WM.

Myślałem, że Aichner i Barthel, to tylko projekt poboczny z braku tagów na NXT UK. Spodobali się na tyle, że Fabian dostał nową stylówkę. Za wcześnie na wyrok, ale na razie wygląda to biednie. Inna sprawa, że Tag może być dla nich jedyną opcją na zaistnienie w świadomości widza. A sam Fabian zdawał się wyglądać kiedyś lepiej. Mówił o zrzuceniu do 205, a pierwszym krokiem było... zrzucenie towaru?

Keith Lee zepchnięty do drugoplanowej roli w trzecioplanowym feudzie...

BAY BAY! Dobry odcinek.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437760

Nie łapię idei wmieszania się Ciampy i Blacka do początkowego segmentu. Wg zwyczaju w wrestlingu teraz powinniśmy mieć main event DYI vs. Rico/Black... ale tak łatwo reaktywacji tag teamu nie dostaniemy ;) Nie po tym, co przeszli. Sam brawl mistrza i pretendenta na plus.

Nikki żegnając się (?) z NXT zostaje jeszcze wykorzystana do promocji pretendentki. Niby wszystko ok, ale czy Cross nie przegrywa za dużo, żeby się w ogóle z nią liczyć?

Street Profit dalej wydają mi się slabym projektem. Obaj wypadają dobrze, ale gimmick mi nie leży....

Barthel i Aichner będą teraz biegać między Orlando, a UK? Dziwne, ale jeśli do czegoś gdzieś ich zaprowadzi to będzie ok. Jak dadząc im theme Niemca to w ogóle będzie zajebiście ;)

ECIII także wyprowadza się od żółtych promując innych. Tutaj mi to wcale nie przeszkadza, bo przegrał z Adamem. Plus dodatkowo War Riders idą po pasy, mimo tego, że podobno jeden miał kontuzję.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437762

• Reputacja:   1

W sumie fajna sprawa. Gdy pół roku temu przestałem oglądać wrestling to zdecydowanie największymi face’ami federacji byli Daniel Bryan i Johnny Gargano. Dzisiaj jeden i drugi jest helem. Trochę ten wrestling mało przewidywalny. Przechodząc jednak do sedna całego segmentu to z wielką chęcią obejrzę na TakeOver walkę między Johnnym a Ricochetem. W sumie ciężko znaleźć lepszych czysto ringowo zawodników.

Widzę że zadebiutował już Axel Dieter Jr. Tutaj przeszkodzą mogą być zdecydowanie warunki fizyczne. Już w wXw nie mógł przez to osiągnąć tyle co inni. Tag Team z Aichnerem to jednak fajny pomysł. Kolejna świetna czysto ringowo drużyna.

Riddle i Lee też już są w rosterze?

Po main evencie musze stwierdzić, że to WWE jest obecnie tam najebane gwiazdami sceny niezależnej, że ciężko będzie temu AEW w ogóle wiele sensownych osób ściągnąć. Carter vs Cole to pewnie w mojej wizji byłby main event jakiegoś TakeOver, ale przynajmniej jest ciekawie.

Chyba najlepsza tygodniówka w tym tygodniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437764

• Reputacja:   515

Szczerze myślałem, że w końcu dostaniemy to co zostało przełożone przez kontuzje Czarnego, czyli Triple Threat o pas - Gałgan vs Black vs Ciampa, a tu niespodzianka i dzielimy się na 2 feudy i Johnny idzie na Ricocheta. Ciekawa opcja. Tym sposobem dostaniemy prawdopodobnie 2 świetne walki, a nie jedną.

Tyle, że kilka rzeczy mi nie pasuje - Ciampa powinien obronić, ale Black nigdzie się jeszcze nie wybiera, bo są inni na wylocie z NXT... a Johnny też nie powinien zgarnąć pasa North America, ale skoro jobbnie w walce o pas midcardowy to skąd przed WM nagle dostanie szanse na główny pas? To nie ma sensu.

A bardzo spodziewam się zwieńczenia - Ciampa - Gargano na największym Takeoverze z ostateczną wygraną pasa NXT przez ultimate underdoga.

OK, dalej. Po segmencie pora na dupy, które mnie nie interer. Nikki jobbnęła niepokonanej (tak w ogóle to Bianca zalicza się na mojej liście nielicznych muirzynek, które bym pyknął :D) i idzie do MR.

Tagi - cóż, z sojuszu włosko-niemieckiego jeszcze nigdy nic dobrego nie wyszło, więc zobaczymy jak to będzie tym razem :twisted: Lubię Johnny'ego Sinsa, w ringu jest dobry, ale jego kolegę z rzeszy widziałem zaledwie parę razy i jeszcze nie wyrobiłem opinii. Brakuje tylko wąsika :D

Śmieszne "stroje" im dali na wejście - zwykła kurtko-bluza, którą można kupić w Housie czy innym Croppie :D

Keith Lee - zwinny czołg , który nie pokazał w W jeszcze absolutnie nic prócz... leap froga. A sorry jeszcze byłą niezła walka z Sullivanem gdzie faktycznie poskakał.

Szkoda, że nie zrobili wcześniej walki - Lee vs Ohno vs Riddle, bo wtedy może Kassius zaliczyłby jakąs wiktorię, a nowe nabytki poszłyby na siebie - w końcu się znają i byłoby co oglądać.

Adam Kapusta Bejbe! Nie chciało mi się oglądać, bo wynik wiadomy, a booking na tygodniówkach wygląda podobnie. Powrót Whore Raiders, hm szybko.

OK odcineczek.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437765

• Reputacja:   1

tak w ogóle to Bianca zalicza się na mojej liście nielicznych muirzynek, które bym pyknął

Co ty Czaq pierdolisz? Ona jest brzydka. Nawet nie ma porównania do tej Rhoadsowej

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437775

• Reputacja:   515

No nie mów, bo akurat z twarzy jak na czekolade jest dosyć niezła.

Z ciała też jest bardzo dobrze.

Pewnie ma we łbie najebane i wyglądem nadrabia :D

Co do Rhodesowej - ta oczywiście też jest na mojej liście i to dosyć wysoko :D I faktycznie jest lepsza od Belairowej.

Ale nie ma to jak Anya Ivy BangBus <3 :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437812

Co do Street Profits... Dawkins coraz bardziej zbliża się do bycia nr1 pod hasłem "definicja bycia Jannettym".

Braci Metro przemilczmy

A potem przyszli... "We forgot you", "Stay forgotten" :twisted: Chanty roku póki co.

Bianca i Paszczur musiały w końcu pogadać... Liczę, że walka będzie od tego lepsza.

Dijak powinien wygrywać szybciej. Dzisiejszy występ nie był dobry.

Wiem, Dijakovic. I tak mu skrócą w MR ;)

Palenie znaków UE przez War Raidersów - meh

Gargano wygrał, ale to Carrillo szybciej się dostał do głównego rosteru!

Keith Lee miał solidną porcję ofensywy w starciu z Ohno. I przegrał przez low blow. Może jeszcze nie jest całkiem skreślony...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437836

Deuce i Domino wrócili! Ale chyba tropem Cryme Tyme, Street Profits zawinęli im furę :sad: Serio, to było pierwsze skojarzenie. Drugim było - ciekawe jak dużo osób miało takie samo pierwsze skojarzenie?

Poprzeczka wysoko nie jest, ale Shayna wydaje się przerastać o dwie głowy koleżankę po fachu z głównego rosteru. Powyższych narzekań na Biance Belair nie rozumiem :wink:

Lee, jak pisałem wcześniej, jest postacią drugoplanową we feudzie swojego kumpla. To skazywało go na porażkę. Zwycięstwo nie miałoby sensu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437838

Drugim było - ciekawe jak dużo osób miało takie samo pierwsze skojarzenie?

Ja miałem :D

Ciekaw jestem jaki kierunek obiorą z pasem kobiet. Kontynuacja streaku, czy jednak dalsza promocja Baszlerowej? Wcale nie byłby zdziwiony gdyby pas zmienił posiadaczkę, a panie "od MMA" ruszą do głównego rosteru.

Tak średnio ten Keith Lee wypada w NXT. Mam pecha co do niego, bo gdy pierwszy raz widziałem go w Dublinie (i wszyscy mi mówili że mega kozak), to dostał gównianą walkę z Minoru Suzukim gdzie niewiele mógł pokazać. Teraz w NXT to samo. Niby są tam jakieś przebłyski, ale chyba muszę poczekać na jakiś lepszy okres dla niego.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437839

Forgotten Sons biorą się Street Profits? 1/2 Turnieju im. Dusty Rhodesa? :D A niech się obijają, przynajmniej z synami coś się dzieje.

Promo Blacka z green screenem w tle wypadło spoko. Dobrze to tło dobrali, a i muzyka klimatyczna. Duży plus dla odpowiedzialnych za efekty.

Nie jestem fanem gimicku BeLeir, ale oddać jej trzeba, że dziewczyna wygląda przekonująco w swojej roli. Shayna, jak Shayna, a pozostałych dwóch mogłoby nie być. Z tej Biancy mogą wyjść ludzie!

Dijak jedzie kolejnego jobbera. Ok.

Pretendenci do pasów tag team nie wypadli aż tak klimatycznie jak Black, ale i tak fajnie (y)

Skoro tapingi były na początku stycznia, to widać, że debiut Humberto na 205Live był mocno spontaniczny. Pomysł musiał pojawić się max. tydzień temu, bo inaczej nie jobbneliby go tak łatwo. Chociaż przyznać trzeba, że miał w tej walce swój moment. Chętnie zobaczyłbym ich na dłuższym dystansie.

Ciampa wypadł w swoim promie najmniej klimatycznie z całej trójki. Ale i tak dobrze ;)

Starcie grubasków to fajny pomysł na walkę wieczoru. Panowie nieźle, miejmy nadzieję, teaserowali nam ich walkę za jakiś czas na TakeOver.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437841

Trzech łysoli i Niemiec. Wszystkich odesłać do NXT UK. Ale niezła walka, swoją drogą.

Ciekawe jobberki ściągnęli. Amber Nova i Rebel z TNA. Przynajmniej pod kątem wyglądu ciężko coś zarzucić 8)

A Kairi i Io powinny uderzać po pasy TT.

Czyżby się szykował jakiś mini feudzik Dreama z Cole'em?

Przed TakeOver nagrają walki tagowe. Już czekam, aż publika zjedzie Forgotten Sonsów :twisted:

DIY? Znowu tylko na moment. Ciampa i Gargano zawalczą o Złoto przed WM, dalej twardo przy tym obstawiam. Tak jak przy tym, że Ciampa i Ricochet obronią w sobotę.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/275/#findComment-437916