Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Rozumiem ekonomiczne podejście do tygodniówki NXT po TakeOver, ale nigdy tego nie lubiłem. Walki zazwyczaj nic nie wnoszą, a cała reszta to powtórki z TO. Przyznaje, że kolizja Lee i Sullivana mnie zaskoczyła. Szczególnie w kontekście zapowiedzi Larsa w głównym rosterze. Nadchodzi. Pytanie,czy nadchodzi po wpierdolu od Keitha, jak spuśi wpierdol Keithowi, czy jebać pre-show TakeOver, to się nie liczy.

RAW - 17 (najmniej słabe)

SmackDown - 15

NXT - 15

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437263

Zmienia się dywizja TT. Moustache Mountain raczej zostaną w UK, Burch też, więc Lorcana może weźmie ze sobą. Czy to oznacza lepsze czasy dla The Mighty? Absolutnie nie :D Nadal są nijacy do bólu.

EC3, idź już do MR. Tu się nic nie zmieni. Daj się zlać UE i nara.

Dijakovic dostał winietkę. Szykuje się push. Nie wierzę, że mu ogarną jakąś postać, ale chociaż w ringu NXT nie będzie zamulał.

Mia Yim zgarnia kolejne zwycięstwo. Co dalej? Przy mistrzyni są aż 3 osoby, więc... Nie wiem, z kim mogłaby feudować.

Hoss fight zawsze spoko. Lars czysto pojechał Keitha. Gość idzie do głównego rosteru, więc nie uważam, że było mu to potrzebne, ale cóż.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437311

The Mighty! ... ... Zapomniałem, że istniejecie.

Podobnie mogliby inni napisać o Axelu Dieter Jr, ale ja akurat dobrze pamiętam, że on tam się dusi. Muzyka się zgadza, ale wszystko inne nie poszło po jego myśli. Teraz, tyle czasu po podpisaniu kontraktu, już można stawiać na nim krzyżyk. Niby jeszcze jest, niby dostał EC3 w TV, ale pieniędzy z niego nie będzie.

Dijakovic :lol:

A jeśli już o jobberach mowa ( :wink: ), ja ciągle liczę, że tyłek Vanessy wyniesie ją kiedyś gdzieś wyżej w hierarchii.

RAW - 17

SmackDown - 15

NXT - 16

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437313

Mogę już chyba oficjalnie powiedzieć, że Keith Lee dołącza do mojej "co ludzie w nim widzą" listy. Tak, wiem - to duża gwiazda ze sceny niezależnej która gdzieś, kiedyś, w jakimś domu kultury na przedmieściach Chattanoogi, odwalała cuda wianki. Wierzę, że w przyszłości odwali je również w NXT, póki co jednak... no sorry: ofensywa złożona w 3/4 z pozowania, do tego crossbody gorsze niż Bray Wyatt i punche, których chwilami powstydziłby się nawet Dean Ambrose. Plus faktyczny brak gimmicku (gimmick grubego faceta w gaciach?)... jasne, moonsault w wykonaniu takiego schaba robi wrażenie, ale jak daleko można na tym zajechać?

Na chwilę obecną pod względem promocji i dorobku w W, Lars > Keith, o kilka długości.

Z rzeczy innych... Barthel ma fajną wejściówkę. Bardzo... niemiecką. Tyle z pozytywów, wyżej jobbera nie podskoczy.

Edytowane przez Kcramsib
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437321

Na chwilę obecną pod względem promocji i dorobku w W, Lars > Keith, o kilka długości.

Nie ma jak porównywać karierę gościa, który miał parę squash matchy i pierwszą "normalną" walkę, do dorobku Larsa :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437323

Punishment Martinez bardzo szybko zadebiutował. I nawet dali mu coś tam pokazać przed porażką. Na push sobie poczeka, teraz kolej na Dijaka, ale jak będzie cierpliwy, to może coś dla niego znajdą. Kiedyś.

Riddle zgarnia najpierw zwycięstwo, a potem łokieć w mordę od Ohno. Feud trwa - i dobrze, Matt ma co robić od samego początku. Nie to, co niektórzy.

Carrillo i Mendoza to spoko team. Może nie mają osobowości (jeszcze?), ale w ringu ogląda się ich zajebiście, co spokojnie stawia ich nad Forgotten Sons, o których... znów zapomniałem. Wygrał gorszy zespół.

Wywiad z Dreamem, zmiana wystroju po pstryknięciu - piękne :D

Dakociak vs Paszczur - kolejna runda, znów ten sam wynik :cry:

Ciampa miał być główną atrakcją, a został narratorem. Bardzo fajny segment. Gargano nie skończył z Blackiem. Wolałbym, by tego nie kontynuowali, bo pięknie skończyli starcie na TakeOver, ale skoro już to robią... Za mikrofonem dali radę. Nie mam też nic przeciwko kolejnej świetnej walce. W dodatku w klatce!

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437370

Punishment Martinez zalicza TV debiut, którego oczami wyobraźni raczej sobie nie pisał. Niby dobry przeciwnik, coś się odgryzł, ale podobnie było z Dijakiem. Czy tu też musimy chwilę poczekać na małe przepakowanie i późniejszą promocję?

Dobra promocja w ostatnim segmencie. Najlepsze zestawienie o pas, jakie obecnie w NXT można ustawić. Black vs Ciampa, bez Gargano.

RAW - 17

SmackDown - 15

NXT - 17

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437372

EC3 wygrywa... i dalej nie wiem, co tu jeszcze robi.

Ważniejsza sprawa - wygląda na to, że Heavy Machinery czają się na mistrzów TT. Ponoć są niepokonani jako team od dłuższego czasu. To mnie zaskoczyło. OK, skoro Otis nie może iść solo, niech zgarnia te tytuły ;)

The Mighty się na coś przydali - poznałem dziś zacny chant przeciwko nim! "Aussie Aussie Aussie - Oi Oi Oi" przerobione na "Mighty Mighty Mighty - Suck Suck Suck" :twisted:

Belair vs Evans vs Yim vs ??? - za 2 tygodnie dowiemy się, kto idzie na Shaynę. Z obecnej grupy sensowna wydaje się tylko Mia.

Powroty to zawsze fajna sprawa. Tyler Breeze poczuł się jak Ascension jakiś czas temu - powrót na stare śmieci i powitanie jak gwiazda. Róbcie takie rzeczy częściej!

A Rico dokłada sobie do arsenału innego finishera niż skok z lin.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437442

Cole bardzo fajnie wypadł za mikrofonem. Tak fajnie, że ja nie wierzę w brak sukcesu tej stajni w głównym rosterze. Dziwi za to obecność Heavy Machinery. Przecież War Riders raczej z nimi nie skończyli. Zapadli się pod ziemię??

Lorcan i Burch to idealni kandydaci do jakiegoś turnieju o pasy NXT Tag Team .... w UK. Tam oczywiście też nie powinni wygrywać, ale zawsze to jakaś dodatkowa atrakcja do turnieju.

Bardzo klimatyczne promo Blacka.

Świetnie zobaczyć Breeze'a w formie, w której trudno mi było go nie lubić. Następny występ jak wyzdrowieje Fandango? :neutral:

RAW - 17

SmackDown - 15

NXT - 18

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437450

Cole bardzo fajnie wypadł za mikrofonem. Tak fajnie, że ja nie wierzę w brak sukcesu tej stajni w głównym rosterze. Dziwi za to obecność Heavy Machinery. Przecież War Riders raczej z nimi nie skończyli. Zapadli się pod ziemię??

Hanson jest niestety kontuzjowany. https://www.wwe.com/shows/wwenxt/article/hanson-injury-report

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437453

Hanson jest niestety kontuzjowany.

A, czyli nie ma co się podniecać Heavy Machinery, tylko uznać ich za zapchajdziurę, jaką w sumie od zawsze byli. Wszystko jasne :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437454

Nuta Io Shirai jest słabiutka.

Shafir i Duke... też. Przed nimi jeszcze długa droga. Nie ma się co dziwić, że nie ruszyli jeszcze z feudem Horsewomen.

Muza Dijakovica też taka se. Ale ogólnie... Wygląda jak potwór. O ring martwić się nie trzeba. Finisher niezmieniony. Przynajmniej w NXT dadzą radę coś z nim zrobić. A czy będzie miał osobowość? Się zobaczy.

Błagam, nie zniszczcie Otisa w głównym rosterze :(

Walka Gargano z Blackiem znów dobra, tylko ta klatka nie pomagała. Spoty z nią takie se, no i tradycyjnie musiał być durny moment typu "mogę uciec, ale jestem face, po co wygrać" - nie byłoby to dla mnie takie mega dziwne, gdyby Aleister wyszedł.

No i w sumie tylko końcówka się liczyła. #DIY, choć na moment. Johnny'emu już tak odwala, że sadzi drużynową akcję z Ciampą. Wątpię, że będą działać jako team. Może zrobią jeszcze parę takich akcji, po czym Gargano się opamięta i skończą ten długaśny feud na TakeOver przed WM.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437541

Jessamyn Duke wygląda okrutnie sztucznie. Zero jakiejś charyzmy, czy choćby wyuczonych, wyglądających w miarę naturalnie ruchów. Ringowo nie pokazały nic, ale nikogo nie zabiły, co cieszy. Zadne nosy złamane nie zostały.

Dijakovic to na dobrą sprawę wkurwiony Dijak.

Feud był za wcześnie, a rywalizacja zbyt gorąca, żebym się już jarał nawet tak minimalnym powrotem DIY.

RAW - 18

SmackDown - 15

NXT - 18

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437545

Io Shirai zdecydowanie potrzebuje zmiany theme songu, podpinam się.

Duke i Shafir... jak na pierwszy pojedynek to nie było tragedii. Szczerze mówiąc w moich oczach lepiej pokazała się właśnie Duke... żadna z nich charyzmą nie błysnęła ale w przypadku Jessamyn mogę coś skrobnąć o dobrym sellingu a na pewno lepszym niż ten jej partnerki.

Pierwszy squash Dijaka w NXT... no średnio mi się on podobał. Te wszystkie groźne minki, okrzyki, słabe to było. Ja wiem, że Donovan jest wysoki i w ogóle ale żaden z niego Lars Sullivan czy Killian Dain, nie robiłbym z niego heelowego destroyera. Przynajmniej tyle, że zostawili mu finisher... ciekawe czy będzie go mógł używać też w głównym rosterze.

Gargano vs Black w stalowej klatce... wadziła im tylko ta konstrukcja. Dużo gorzej niż na Takeover. Nie cierpie tego jak skonstruowane są Steel Cage Matche w WWE... odkąd pamiętam wadzi mi ta wygrana przez ucieczkę z klatki, jeszcze tak dobry i mocny nie tak dawno underdog babyface jak Gargano spierdala przed Blackiem po ścianach klatki... a gdy już miałem i tak chwalić booking walki za nie wykorzystanie tego głupiego manewru z otwieraniem drzwi... zaczęli z niego korzystać. Ogółem ten pojedynek to było wszystko czego nie lubię w Steel Cage Matchach... ale sunset flip powerbomb wyszedł im fajnie.

Za tydzień F4W o pretendenta do mistrzostwa kobiet i walka o pasy Tag Team... powinno być ciekawiej.

Po raz pierwszy zdecydowałem się też odpalić tygodniówkę NXT UK... ale tam to już kompletnie nic się nie wydarzyło... a ich pierwsze Takeover jest jeszcze bliżej niż Takeover: Pheonix.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437546

Bianca Belair zawalczy z Paszczurem na TakeOver. Zaskoczyli - kto by stawiał na heela? Ale z drugiej strony... To może być lipa. Na tygodniówkach pewnie nie będzie zbyt dobrej podbudowy, a w ringu też może być różnie, bo obie nie mają dużego doświadczenia. Wymagania mam niskie - niech zaskoczą.

Z jakiegoś powodu tutaj zniknęły głosy komentatorów. Pewnie po to, byśmy mogli wyraźnie słyszeć zajebistą reakcję na The Forgotten Sons :twisted:

(a tak naprawdę ponoć jedna z akcji była parę razy powtarzana i wgl tej walki nie planowali emitować, stąd cisza - prawdopodobne)

Heavy Machinery (chyba) żegnają się z NXT porażką z mistrzami. Czy poradzą sobie lepiej w głównym rosterze? No nie wiem, ale WIERZĘ W CIEBIE OTIS, POKAŻ IM

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/274/#findComment-437602