Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Kairi vs Lacey spoko. Wiadomo, która wygrała. A to ta druga wygląda jak ta, co by dostała szybko pas od Papy Vince'a.

Chciałbym powiedzieć, że Otis w ME najważniejszy, ale potem przyszli Hanson i Rowe. War Raiders brzmi trochę dziwnie. W sumie - Machine z początku też mi nie leżało, pewnie kwestia czasu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433226

Lacey jest niby jakaś, ale ten gimmick trzeba zmienić. NXT tak już zakorzeniło go w jobberce, że potrzeba tam rewolucji. Z rewolucją przyszłyby lepsze dni dla dziewczyny. A przy osłabionej dywizji kobiet (Iconics, Ember) przydałaby się.

AoP debiutuje w głównym rosterze, to NXT znów dba o to, żeby mieć dominujący team w rosterze - mają jakiś fetysz do nich. War Raiders wpadli i zniszczyli. Ale najważniejsze info płynące z tej walki to to, że Moss i Tino wciąż są razem. Kto by się spodziewał... ... ... Są jak Hype Bros, że sugerują ich rozpad trzydzieści razy, a Ci dalej są potrzebni komuś jobbnąć.

RAW - 7

SmackDown - 3

NXT - 5

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433227

• Reputacja:   1

Te tygodniówki po TakeOver są zazwyczaj bardzo słabe, ale tutaj byłem mocno zdziwiony, że walki nie dostał Kassius Ohno. Z tego co pamiętam to zazwyczaj było jego podwórko. Dzisiaj AoP lekko na tematy Raw i oficjalnie już odstawili Elleringa, jego rozdział się zakończył. Zobaczymy jak sobie poradzą bez niego.

War Machine debiutują właściwie w identycznej formie co na scenie niezależnej. Tutaj będą jednak raczej grali rolę heelów. I dobrze.

AoP debiutuje w głównym rosterze, to NXT znów dba o to, żeby mieć dominujący team w rosterze - mają jakiś fetysz do nich. War Raiders wpadli i zniszczyli. Ale najważniejsze info płynące z tej walki to to, że Moss i Tino wciąż są razem. Kto by się spodziewał... ... ... Są jak Hype Bros, że sugerują ich rozpad trzydzieści razy, a Ci dalej są potrzebni komuś jobbnąć.

Ja bym rozjebał Heavy Machinery. Jednego dałbym wyżej, a drugiego wyjebał. Moss i ten drugi mogą spokojnie wzmocnić dywizje w TNA :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433235

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Nie mam pojęcia kim są War Machine. Sporo dobrego jednak zostało o nich powiedziane. Póki co zapowiadają się fajnie, lecz tak też podobnie było z Autorami, którzy nie ziębią mnie, nie grzeją.

Jak zwykle, następny odcinek po take over nic nie wniósł. Mogli by sobie podarować nagrywania go w ogóle. Na co , to po to komu?

Żeby nie zaprzestać na tak okazałym poście, odniosę się jeszcze do take over, które jak dla mnie zostało mocno przecenione przez większość. Główne starcia gali nie sprostały oczekiwaniom.

Ba feud Ciampy z Gargano był w pewnym momencie mocnym kandydatem na konflikt roku a tu takie coś bez jaja serwują. Ktoś to już napisał. Miała być wojna a gdzieś tam pomachiwała biała flaga. Mało tu nienawiści było...prócz tej do ciampy od widzów. :P

Tag team śmiem stwierdzić dały najbardziej mulący pokaz od zawsze? KIEDYŚ to było. Se włączałeś tagi, lukałeś se tagi i wiedziałeś , że tagi dadzą ci niezapomnianą rozrywkę.

Tak naprawdę porwał mnie tylko ladder match. Dain i ten drugi niszczyli. Welwetka i Rico byli w centrum uwagi, Cole zdobył pas a EC3 nie zrobił nic. Prawie bezbłędne to było. Jako całość ppv dobre, ale żadnych ochów poza tym.

Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433240

• Reputacja:   515
  • Status:  Online

OK, taka mała recka Takeovera, bo już trochę czasu minęło, a każdy już chyba wszystko napisał :

- Fajnie, że grał zespół na początek, szkoda tylko, że wokal strasznie cichy, co również potem dało się odczuć przy kolejnym występie live.

- Świetny ladder match - zgodnie z oczekiwaniem dostaliśmy ponad 4 gwiazdki i zaskakującego zwycięzce, bo Cole'a (baybay) dawałem w środku stawki. Wszyscy fajnie się zaprezentowali prócz EC3, który był bardziej na uboczu.

- Kim była ta blondi obok Rondy na publice? Dobra szmula :D Ok, mam Jessamyn Duke. Najs.

http://cdn1.sbnation.com/assets/3705241/morgan_face.png

<3 xD

- Wow, spodziewałem się, że pas kobiet znajdzie się pod koniec stawki, ale widzę, że mocno przekombinowano kolejność pojedynków ze względu na podwójną walkę Adama (baybay) oraz Unsanctioned match. Poziom był lepszy niż się spodziewałem. Ember Moon ma jedną z leepszych wejściówek i fajnie było w dłuższej wersji i do tego live obejrzeć. Zgodnie z przewidywaniami Paszczur zdobywa pas. Trochę spojlerem była obecność koleżanki z UFC na publice.

- Aaaaaaa więccccc... turniej wygrywa drużyna, która nie brała w nim nawet udziału? :D Śmieszne są te Dusty Rhodesy, powinni zrobić myk jak kiedyś - zlepek Balor i Joe wygrywa, a potem feud.

Jednak wydarzenia w trakcie finishu w pełni wyjaśiają i usprawiedliwiają to co się stało - Strong heelturn i przyłącza się do kulawej hehe stajni. Potrzymają go jeszcze w tym NXT.

Chyba, że to był double turn? Czy Dunne był już facem przez chwilę? Don't rimember

- Golden Boy vs Cień wypadło bladziej niż walka tego drugiego z Gałganem, ale i tak bardzo wporzo.

Zgodnie z przypuszczeniami Czarny teraz śmiga z pasem, who's next? Dobre by było jakby Gargano albo Ciampa... albo obaj ;)

- Unsanction match jednak main eventem wow. Słusznie. Miałem wielkie oczekiwania do tego pojedynku - niestety nie spełniły się, bo walka była zbyt długa i się rozwlokło to w czasie i momentami traciła tempo. Johnny jest zabawnym człowiekiem - "nie spodziewajcie się kolejnego 5 stara" - Meltzer daje 5 gwiazdek :twisted:

Ma ktoś czystą wersję nowego theme'u Ciampy? :lol: Wpadła mi w ucho ta nuta :D

Największym przegranym tego Takeovera jest Ohno, na którego brakło miejsca, a spokojnie do ladder matchu go można było wcisnąć. Czy mi się wydawało czy był na publice w pierwszym rzędzie i na tej gali i na WMce? Czy to jakiś w chuj podobny gość z czerwonymi pasemkami? ;d

Ogólnie jedno z lepszych jeśli nie najlepszew Takeover - wszystko było 3* lub powyżej i tak jak większość myślała zjadło WMkę na kolację bez popitu kompotu truskawkowego.

Polecam Magda Gessler.

Edytowane przez CzaQ
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433317

Gargano chce walki z Blackiem o pas. W sumie jest jedynym, który go kiedykolwiek pokonał w NXT. Nie widzę tego jako zapychacz tygodniówkowy. Nie wierzę, że za tydzień zakończą to czysto.

Może kogoś dorzucą (Ciampa?) i będzie 3-Way na kolejnym TakeOver?

Aichner stracił muzykę z CWC, pora na randoma...

The One And Only. Ricochet wymiata. W ringu bezbłędny, wszystko robi na luzie, do tego zajebiście sprzedaje akcje. Tymi skillami obroni się nawet w głównym rosterze. Rola Neville'a jest wolna - Superman od Spotów. Złota nie sięgnie, ale też go nie potrzebuje. Chyba że w NXT.

"Somebody stop the damn match", jak to podsumował jeden z fanów. War Raiders zamordowali jobberów. Misja spełniona - wyglądają jak potwory. Pewnie kolejni w kolejce do zmiażdżenia będą Heavy Machinery... Już mi szkoda Otisa :(

The finest Kona Reeves za 2 tygodnie? Jak to jest jego "finest", to weźcie go zwolnijcie już teraz.

W tym No DQ Sullivana i Daina niby się coś działo, ale trochę mnie wynudzili.

Nieważne, że Candice wygrała. Vega. Is. MONEY!

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433452

Johnny dał niezle promo powrotne, ale najbardziej mnie zastanawiało to, czy przypadkiem Candice nie schudła :wink: Nie wiem, może to te spodnie, albo ta potrzeba wyglądania dobrze w WWE. Dobrze, że coś zawalczy, bo w NXT się ostatnio obijała, a jest fajną face'ową kandydatką do przeciwstawienia się Shaynie Baszler. Dakota Kai też jest fajną opcją, ale szukam opcji, która może ten pas zabrać. Dakocie pewnie nie dadzą.

Fabiana Aichnera okradli z theme songu. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Ricochet płynnie, w swoim stylu. Bez efektu "wow".

Olać debiut War Raiders... Deuce & Domino wrócili! :twisted:

The Finest Kona Reeves... ale to było słabe. A niby taki "mój" gimmick, powinien mi się podobać. Tylko gośc się do tego nie nadaje i już po zajawce widzę, że nie udźwignie :grin:

A na Black vs Gargano jakoś za wcześnie. Jeszcze tego nie czuje. A na tygodniówce to już w ogóle zero "magii".

RAW - 7

SmackDown - 4

NXT - 5

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433454

Kona Reeves w tym gimmicku może być drugim The Rockiem :P Znaczy mógłby być gdyby miał chociaż część umiejętności Dwayna. Gargano powinien wygrać pas w Brooklynie. Tam gdzie NXT ma największy pokaz
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433473

The Finest Kona Reeves... ale to było słabe. A niby taki "mój" gimmick, powinien mi się podobać. Tylko gośc się do tego nie nadaje i już po zajawce widzę, że nie udźwignie :grin:

(A to nie jest tak, że on celowo robi miny jakby Nakamura zaraził go porażeniem mózgowym? Ja stawiam, że to będzie parodia gimmicku "Dashing" i Reeves dostał go żeby w ogóle mieć gimmick, bo potrzeba jobbera o nieco mocniejszej pozycji niż np. Bononi.)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433480

(A to nie jest tak, że on celowo robi miny jakby Nakamura zaraził go porażeniem mózgowym? Ja stawiam, że to będzie parodia gimmicku "Dashing" i Reeves dostał go żeby w ogóle mieć gimmick, bo potrzeba jobbera o nieco mocniejszej pozycji niż np. Bononi.)

Takim Jobberem jest Kassius Ohno :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433481

Zawsze najbardziej z Ery lubiłem O'Reilly'ego. A ostatnio gość pokazuje, że nie tylko w ringu jest dobry. Minami wygrywa wszystko.

Cole potrzebuje pomocy nawet w walce z Lorcanem? Nie, bandaże tego nie usprawiedliwiają!

Moss i Sabbatelli się rozpadają... nieważne. Ważne jest to, że Otis coś wygrał. Jest sprawiedliwość na tym świecie. Przynajmniej dzisiaj. Chcą iść na War Ridersów... :???:

Black vs Gargano było za duże, by się skończyć czysto... a nawet by się zacząć. Póki Ciampa oddycha, nie zobaczymy tej walki. Może kiedyś 3-way.

Na pożegnanie z NXT Sanity dostaje oklep od Blacka. Cała trójka. Trochę przesada.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433660

BAY BAY!! Strong narzeka, że Dunne jest samolubny. Tacy na jego szczęście nie są Cole, Fish i O'Reilly. Mam dziwne wrażenie, że kiedyś się przejedzie na tej wersji :smile: Promo było mocno średnie. To znaczy mówili, ale nie powiedzieli nic. No, może oprócz tego, że oberwało się Lorcanowi.

Teraz Tino się obraził na Mossa. Pasjonujące dzieje tego teamu. Telenowela godna TVP. Na kolejny odcinek trzeba czekać do kolejnych tapingów. Może będzie potrzebna drużyna jobberów i zobaczymy kolejną alternatywą rzeczywistość.

Ciampa dalej spija soki z popularności Gargano. Świetnie. Było zdecydowanie za wcześnie na walkę o pas.

A Sanity zostało zbesztane przez jednego gościa. SmackDown powinno wycofać kontrakty :wink:

RAW - 7

SmackDown - 5

NXT - 5

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433662

Zrobili z Undisputed Ery podobieństwo Four Horseman, gdzien doskonale wiadomo kto jest liderem, ale każdy jest mocny. Według mnie to i tak nie jest obecnie idealny wynik, bowiem Adam Cole powinien faktycznie być mistrzem, ale nie midcardowym, a głównym.

Rywalizacja między Tino a Riddickiem przypomina mocno tą Murphy'ego z Blakiem. Z tego co pamiętam tamci skończyli obici przez Samoa Joe. Tutaj prawdopodobnie finalnie opraców będzie aż dwóch.

Reeves to jednak będzie miernota.

Kolejny świetny segment Ciampy z Gargano. Bardzo dobrze, że nie zrobili jeszcze walki o pas między Johnnym a Blackiem. Ja nie robiłbym tego nawet w Chicago, niech największa obecnie gwiazda złotego brandu przejmie złoto na największej gali roku, w Brooklynie.

Sanity na SmackDown. Wątpie w wielką karierę tej średniej stajni.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433675

Ta Shazza widać, że tu nowa - nie wie, że takie gimmicki są skazane na porażkę.

Kairi zamiast atakować Shaynę będzie się dalej obijać z Lacey? Trochę słabo.

TM61 są tacy Mighty, że muszą oszukiwać, by wygrać! Nie powiedziałbym, że brakuje heelowych teamów - choćby mistrzowie i War Raiders by wystarczyli - ale OK, zobaczymy, co z tego będzie.

Jak Kona wylazł w tym białym wdzianku, przypomniał mi się Jacob Novak, więc z miejsca minus :twisted: Słabiutki redebiut.

Nowy theme Bianci wyraźnie zrobiony na podobieństwo, ale jak to bywa, gorszy od oryginału.

Jestem zaskoczony, że czyściutko zjechała Candice. Byłem pewien, że wtrąci się Ciampa :D

Dunne ma pomocników do walki z Undisputed Erą. Dobrze wiecie, kto to! Oczywiście... Lorcan i Burch!

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433863

Przyjemne promo UE. Wiadomo, nagrywane, to nie ma co się przesadnie zachwycać, ale nawet tam Roderick Strong wypadł cienko. Powinni pomyśleć nad odpuszczeniem mu gadania. Doceni.

Shazza wpadła jak wczesna Bliss. I na tym porównania się kończą :wink:

Evans wreszcie coś pokaże w rosterze NXT. Trochę tam siedziała. Musiało uciec 90% żeby dostała jakiś program. Good for You.

Taka zagrywka od TM61, to już praktycznie heel-turn. Może dojdzie do efektu Nakamury? Może będą ciekawsi? Pytanie, czy da się być ciekawszym w tak bezpłciowym gimmicku.

Theme song Kyle'a O'Reilly służy jobberom? A taki był fajny...

A Kona Reeves jest równie żałosny jak był. Nie da się go lubić. Czy to oznacza, że logiką wrestlingowa jest dobrym heelem?

Vanessa Borne musi szybko nadrabiać wrestlingowe zaległości. Gada dobrze, ma dobry tyłek, teraz tylko ring, a WWE w nią zainwestuje.

WWE chciało kiedyś zestawić UE z Anglikami. Z opóźnieniem, z nie wszystkimi Anglikami, ale idą w tym kierunku :wink:

RAW - 8

SmackDown - 5

NXT - 5

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/266/#findComment-433865