Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Deville vs Riott za tydzień, No Holds Barred. W sumie nie rozumiem, po co mają jeszcze zabierać czas w NXT. Tym bardziej, że żadna wielka rywalizacja to nie była.

Brytole uratowali odcinek. Bardzo fajna walka. Szkoda, że nie mogli tak wyglądać na 205 ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428307

Spoilery z tapingów, dotyczące między innymi statusów pasów TT oraz NXT

- Nie rozumiem dlaczego SaNity jest tak szmacone, czyżby totalnie stracili już wiarę w ten projekt? Przepierdalają dosłownie wszystko co sie da, i to jeszcze w takim stylu, że dwóch "przybocznych" pokonuje lidera stajni i potwora, rozumiem, troche nieczysto, no ale co z tego w sumie. Oczywistym było to, że Indyki pasy zgarną, ale myślałem że chociażby na takim Takeover, a nie tak, od fiuta. Martwie sie mocno o Sanity, będzie z nimi to samo co z Ascension, pomimo tego że goście są świetni, zarówno jako stajnia, jak i osobno.

- Gargano nowym pretendentem, czyli czas Blacka jeszcze nie nadszedł. W sumie fajnie pokazali w fatal 4 wayu kto jest teraz ważny w NXT. Alistair, wiadomka, siedzi w tym mid cardzie, czeka na swoją szansę która na stówe dostanie, obstawiam że to on zakonczy panowanie obecnego mistrza, natomiast Johnny raczej będzie przejściowym mistrzem. Lars i Dain pokazują, że bycie potworem wcale nie oznacza że trzeba być ułomnym w ringu (Pozdro Braum), w szczególności ten drugi zaskakuje cały czas, ale z Larsem też tragedii nie ma.

- Za tydzień będzie walka Gargano vs OhNo, która podobno była totalnie zajebistą, także czekam na nią dość mocno. Ciekaw w sumie jestem co Kassius osiągnie w NXT, czy już do końca swojego dabljowego życia będzie gloryfilowanym jobberem :D Swoją drogą, jaki on jest kurwa ulany, to już jest poważna nadwaga podchodząca pod chorobe xD

Edytowane przez DR7
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428308

Heavy Machinery ma Otisa Dozovica. Street Profits ma Monteza Forda. Tino Sabbatelli & Riddick Moss ma ...... który z nich ma charyzmę? Obaj są bladzi, ale jeden przynajmniej ma hajsy. Uwielbiam patrzeć jak Montez popieprza po ringu - mogę go oglądać w nieskończoność, będę pewnie to pisał przy każdej okazji kiedy facet pojawi się w ringu.

Z ciekawszych rzeczy u kobiet to zapamiętałem Christy St. Petersburg była w tym odcinku ring announcerką ... powiem tak, Christy St. James niech lepiej się trzyma przeprowadzania wywiadów - od robota Dashy jest lepsza MIMO że ostatnio ją z-upgrade'owali i zainstalowali jej przekazywanie emocji na ekranie. Któraś z bliżej nieokreślonych Australijek przegrała z Kairi Sane - Japonka prawdopodobnie będzię pierwszą challengerką do pasa kobiet.

U panów solistów nie było w tygodniu nic, ale było u panów Brytoli - standardowe zestawienie Mustache Mountain vs Pete Dunne i jego randomowy partner który chce title match w przypadku wygranej. Mnie taki mały showcase umiejętności cieszy, Tyler Bate jest dla mnie w tej samej kategorii co Montez, chłopaka uwielbiam. Sama walka bardzo fajna, ale nie będę ukrywał że w pewnym momencie zacząłem się zastanawiać czym oni zamierzają zakończyć tą walkę, tyle fajnych kombinacji kończyło się na 2.5 count. Ale wciąż, fajna walka, prawdopodobnie najlepsza w tym tygodniu w Dabju.

Za tydzień Almas ma celebrację zdobycia pasa oraz NHB z udziałem Ruby Riot ... RioTT i Sonyi Deville - nie wiem czy ta walka jest jakoś specjalnie potrzebna, ale jak sądzę nic się nie stanie jeśli te panie zaliczą swoje pożegnianie (?) z NXT z pierdolnięciem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428309

...Velveteen kontuzjowany? Oby to była część jakiegoś story :/ (biorąc pod uwagę ciąg dalszy - Ciampa?)

Krótka ta celebracja Almasa. W sumie mogłoby jej równie dobrze nie być.

Seven wygrał jakiś house show Battle Royal, by dostać szansę na wpieprz od Daina. Koks z Sanity będzie w 4 Wayu o shota na pas. Choć szans raczej nie ma - tym bardziej, że nie jego pewnie odliczą.

Undisputed Era przez następne 2 tygodnie będzie dostawać ważne walki. I zakładam, że wygra połowę. Pasy TT mogą zdobyć, w sumie już wcześniej obstawiałem jakąś zmianę na tapingach (nawet Złoto, jednak tu brak Drew to zepsuł), ale Cole przez Blacka nie przejdzie.

W sumie nie wiem, po co dali kobietom No Holds Barred. Gdyby się trzymały daleko od lin, suby też by działały. Zbędne to było, w całości - w końcu poszły do MR.

Kassius może do siebie przekonać więcej ludzi, jak będzie dostawał zwinnych maluchów. Dopiero tu widać, że nie odstaje od cruiserów.

Oh no, Ohno stracił kolejną szansę na pas! Gargano wskoczył znikąd i idzie dalej. Underdog ma szanse na sukces. Ale cieszyłbym się bardziej, gdyby nie miał wcześniej tylu starć z Almasem.

A właśnie, była jakaś zapowiedź gościa z pikami zamiast "o" w SOON. Rockstar Spade? Shayna Baszler? (w końcu to prawie chłop)

Edytowane przez aRo
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428495

Fajnie, że chcieli przetestować Andrade w dłuższym promie, ale niech to robią na zapleczu. Do cholery, przecież od czegoś tą Zeline ma. Oprócz tego, że ładnie wygląda, przyjemnie się jej słucha. Tego nie mogę powiedzieć o Almasie.

Poza tym, odcinek budujący Fatal 4-Way, w którym mocno sprzedany został Gargano. Underdog pełną gębą. Jestem tylko ciekaw, jak rozwiążą sprawę Blacka i Cole'a za tydzień. Wydaje się, że Aleister powinien przegrać przez jakąś interwencje, a Adam iść dalej po pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428497

• Reputacja:   1

Walka wieczoru nie była tak dobra jak można o tym przeczytać. Kilka fajnych akcji, trochę efektownych lotów i to właściwie wszystko. Gargano jako kandydat do zwycięstwa jest dobry, bo to w NXT urodzony Underdog. Oczyma wyobrazni można zobaczyć jak w walce o pas NXT (prędzej czy pózniej do takiej powinno dojść) przeszkadza mu Tommaso Ciampa.

Dain był oczywistym wyborem do czwórki, ale tego nie wygra.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428501

Aichner wskoczył na trzecią linę :shock: Gość plusuje z każdym występem.

Trochę szkoda, że AoP aż tak szybko poskładali Burcha i Lorcana. To mogło być całkiem fajne.

Potwierdzili, że to coś tydzień temu to Baszler. Meh.

Black dosyć łatwo pojechał Cole'a. Bardzo mnie to cieszy :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428647

Jest gabaryt, są skille, jest nawet fajny theme song. Niekiedy to nie wystarcza, żeby gościa lubić, a Aichner zazwyczaj jest odbierany z uśmiechem na twarzy. Fajnie, że mógł się pokazać w ringu z mistrzem. Dla wielu to pewnie pierdoła, bo jobbnął, ale prawda jest taka, że skrzyżowali go między linami z championem, którego ewentualna kontuzja nie byłaby im na rękę. W jakimś stopniu temu Fabianowi ufają i w niego wierzą. Tylko tam trzeba przelać jakiś charakter. Widzowie muszą mięć jakąś płaszczyzne, gdzie mogliby się z nim utożsamiać, lub by mieć coś, żeby go nienawidzić. Czynniki wymienione na początku nie wystarczą.

Wylali fundamenty dla Lorcana i Burcha, ale wszystko wskazuje na to, że żaden budynek na nich nie powstanie.

Ja tam się cieszę z Baszler. Dobrze wypadła w MYC, jest o wiele bardziej wiarygodna od dziewczynki, która już nawiedziła główny roster, więc przy odpowiednim rozwoju - sky's the limit. Jej największą rywalką okaże się jej najlepsza przyjaciółka. Bo teraz ona będize jeszcze bardziej legit. Teraz ona będzie tą, która przeszła z MMA. Shayna schodzi na drugi plan. Bez możliwości odwołania.

ADAM COLE BAYBAY. Przyjemnie się to oglądało, ale tak czysta porażka jest dla mnie zaskoczeniem. Myślałem, że jakoś bardziej będą dbać o niego w ringu. Z drugiej strony, nie może być tak, że każdy jest niepokonany. Aleister ciągnie to już jakiś czas, a powinien iść z tym statusem na sam szczyt, albo ominąć złoty pagórek i lecieć na RAW lub SD.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428649

Cieszy mnie porażka Adama Cole'a. Uwielbiam gościa od lat, a tutaj chyba jeszcze bardziej, ale kretyńskie jest często to na siłe bookowanie zawodników jako niepokonanych. Robią to z Tommym Endem, robili z Colem, a mamy jeszcze Sullivana, Daina (tak wiem, że już przegrywał, ale i tak jest dominatorem). AJ Styles w WWE ujebał pierwszą walkę chyba dwa tygodnie po debiucie na SmackDown, a i tak zaszedł szokująco wysoko.

Inna sprawa, że zestawienie Andrade Almas vs Adam Cole na TakeOver nie pasowało. Cien fajnie pokazuje się jako mistrz i trzeba mieć nadzieje, że przytrzyma pas minimum do Nowego Orleanu. Za dużo było tej żonglerki. Fajnie że Fabian Aichner może konfrontować się z mistrzem. Kiedyś dawno temu taką rolę odgrywał m.in. Johnny Gargano.

Pozostając w temacie Aichnera to jak dla mnie on jest kolejnym potencjalnym kandydatem na stanowisko tego mięśniaka w NXT. Nie wiadomo jak długo Sullivan będzie w złotym brandzie, a jednak tam zawsze był taki dominujący zawodnik większych gabarytów (Rusev-Mojo Rawley-Bull Dempsey-Baron Corbin-Samoa Joe itp.)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428652

Inna sprawa, że zestawienie Andrade Almas vs Adam Cole na TakeOver nie pasowało. Cien fajnie pokazuje się jako mistrz i trzeba mieć nadzieje, że przytrzyma pas minimum do Nowego Orleanu. Za dużo było tej żonglerki. Fajnie że Fabian Aichner może konfrontować się z mistrzem. Kiedyś dawno temu taką rolę odgrywał m.in. Johnny Gargano.

Almas vs Gargano na TakeOver i powrót Ciampy? Spokojne przedłuzenie title-runu niespodziewanego (a dobrego!) mistrza na dłużej.

Pozostając w temacie Aichnera to jak dla mnie on jest kolejnym potencjalnym kandydatem na stanowisko tego mięśniaka w NXT. Nie wiadomo jak długo Sullivan będzie w złotym brandzie, a jednak tam zawsze był taki dominujący zawodnik większych gabarytów (Rusev-Mojo Rawley-Bull Dempsey-Baron Corbin-Samoa Joe itp.)

Na bycie mięśniakiem jest trochę za krótki. Aż takiej roboty gabarytami to on nie robi. Tu potrzeba wizerunkowego kolosa, a przy wymienionych (z wyłączeniem paru naciąganych jak Mojo, Bull), to nikt w jego dominacje by nie uwierzył. Trzeba liczyc, ze tam wpadnie jakiś gimmick i Fabian Aichner będzie coś sobą reprezentował. Byle nie jakiś potomek włoskiej mafii :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428654

Almas vs Gargano na TakeOver i powrót Ciampy? Spokojne przedłuzenie title-runu niespodziewanego (a dobrego!) mistrza na dłużej.

To może być jedyne dobre wyjście, bo obecnie mamy w Fatal 4 Wayu oprócz właśnie Gargano, Enda oraz Daina. Należy oczekiwać, że dołączy do nich jeszcze Sullivan. Zarówno Killian jak i Lars są jeszcze troszkę zbyt krótcy by kończyć TakeOver, a Black jak już dostanie title shota na TakeOver to niech wygra pas. Tutaj jest troche zbyt wcześnie. Na Brooklynie Gargano i Almas zrobili bardzo fajny pojedynek i tutaj może być jeszcze lepiej. Dokładając potencjalny atak Ciampy mamy moment, który zapisze się w historii NXT jako jeden z tych większych.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428656

Po zeszłotygodniowym dość słabym promie mistrzowskiego aktu, Almas w tym tygodniu miał Fabiana Aichnera za przeciwnika. Dość intensywnie podeszli do tematu, w tych kilku minutach pokazali dość dużo rzeczy które dało się zakodować w pamięci. Nigel wymyślił nazwę dla finishera mistrza ... rzecz w tym że: 1) nie znam hiszpańskiego, 2) nawet jakbym znał, to ilość słów które McGuinness wypowiedział była tak duża że za cholerę nie wyłapałbym co to za nazwa.

A Aichner? Dobra walka ... znowu. Imponująca skoczność ... znowu. Dobry wygląd ... znowu. Brak gimmicku ... znowu. Włoch na razie dryfuje w NXT - to wszystko co napisałem wiedzieliśmy podczas jego ostatniej walki w NXT, tej przed-ostatniej, oraz nawet podczas CWC, tu się nic nie zmienia. Myślę że jego sytuacja jeszcze długo będzie tak wyglądać, dopóki jasno się nie określą że chcą zrobić z niego coś więcej, potrzebna jest inicjatywa z obu stron.

Killian Dain jest już w walce o pretendenta (którą chciałbym żeby wygrał), Nikki ciągle kręci się wokół pasa, a za tydzień Wolfe i Young poskładają Komisarza Rybę i jego ziomka Kyle'a - dla mnie ... bomba, bardzo cieszy mnie kierunek w którym to zmierza, włodarze NXT bardzo uszczęśliwiają mnie tym bookingiem.

Aleister dołączył do Daina i Johnnego Gargano, po pokonaniu Adama Cole'a ... ok, mi to odpowiada. Ewentualnie można trochę się zastanawiać dlaczego tak szybko temperują Cole'a po wygranej na War Games, by w pierwszej walce po Takeover już przegrywał. Trochę stawia to tą wygraną w świetle "był w odpowiednim miejscu, o odpowiedniej porze".

Jakkolwiek z małym facepalmem patrzę na obecność Gargano w całym turnieju w walce o pretendenta (ostatnio za dużo moczył), tak po przeczytaniu wymiany argumentów panów wyżej, śmiało mogę zaakceptować ten kierunek JEŚLI faktycznie Ciampa będzie uwzględniony w tych planach. Jeśli ma się to trzymać kupy to, to jest ta właściwa kupa.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428658

To może być jedyne dobre wyjście, bo obecnie mamy w Fatal 4 Wayu oprócz właśnie Gargano, Enda oraz Daina. Należy oczekiwać, że dołączy do nich jeszcze Sullivan. Zarówno Killian jak i Lars są jeszcze troszkę zbyt krótcy by kończyć TakeOver, a Black jak już dostanie title shota na TakeOver to niech wygra pas. Tutaj jest troche zbyt wcześnie. Na Brooklynie Gargano i Almas zrobili bardzo fajny pojedynek i tutaj może być jeszcze lepiej. Dokładając potencjalny atak Ciampy mamy moment, który zapisze się w historii NXT jako jeden z tych większych.

Poza tym, jak zgrabnie by się to powiązało, bo Gargano przegrywał walkę z Almasem, jak dostał w twarz koszulką DIY. Dziwne, ale takie są fakty. Teraz były przyjaciel z tego własnie teamu, zaserwowalby mu porażkę. Oni mają gorący feud - prowadzący ich obu do głównego rosteru, albo przynajmniej zwycięzcę - a Almas czeka na Blacka.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428662

Nie wiem czy robilbym na tym etapie mistrza z Blacka. Nie wiem czy w ogóle bym robil mistrza z Blacka. Gosc ma postawe, swietne umiejetnosci ringowe, wyglad, ale mistrzów tego typu w NXT bylo w ostatnim czasie sporo (Balor, Nakamura). Osobiscie celowalbym albo w Cola, albo zostawil Almasa z dlugim title runem, bo i dlaczego nie?

Tommy End moze tego title shota nawet nie doczekac, bo zaraz Royal Rumble, a pojawiały sie juz rozne plotki.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428667

Nie wiem czy robilbym na tym etapie mistrza z Blacka. Nie wiem czy w ogóle bym robil mistrza z Blacka. Gosc ma postawe, swietne umiejetnosci ringowe, wyglad, ale mistrzów tego typu w NXT bylo w ostatnim czasie sporo (Balor, Nakamura). Osobiscie celowalbym albo w Cola, albo zostawil Almasa z dlugim title runem, bo i dlaczego nie?

Tommy End moze tego title shota nawet nie doczekac, bo zaraz Royal Rumble, a pojawiały sie juz rozne plotki.

Jasne, Black niezbędny im nie jest. Spokojnie może w takim pakiecie iść do głównego rosteru, bez łatki ex-mistrza NXT. Osobiście Rumble bym nie chciał. Tak klimatyczna wejściówka niech zostanie należycie wprowadzona. Nie na szybko, jako numer X.

Poza tym, na RR to już Omega będzie. Starczy (dużych) debiutów :wink: No bo wiecie - FTRR! Łapiecie? Fuck the Royal Rumble, które zabrało im lidera. Jericho powiedział, ze WK to jego ostatnia walka w Japonii :wink: Chrisowi nie wierzyć? :smile: ... :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/257/#findComment-428668