Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Zgodnie z przypuszczeniami, Lorcan wylądował u boku Burcha. Zaskakująco zaś przegrali z jobberami. Team dobrych w ringu, przegrał z teamem dobrego wizerunku.

Oto przed nami Battle Royal o status ostatniej pretendentki. Szansa, by dodać jakieś nazwisko do dywizji kobiet. Szansa dla kogoś nowego na szybki push. Na sprawienie, że jej imie zaistnieje w NXT, a ludzie będą ją od tego momentu kojarzyć. Wygrywa Nikki... Jasne, zasługuje ona na byt w tej walce, ale jakby ogłosili ją bez BR, to też by wszyscy zaakceptowali.

Dalej mam nadzieje, ze Strong nie przyjmie propozycji.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427284

Smackdown wpuściło przyjemny wpierdl czerwonym kapturkom (i go spuści raz jeszcze na Survivor Series), a także Nikki Fucking Cross wygrała BR i wystąpi na Takeover w walce o pas kobiet - fuck yeah, piszczę z radości, faworytka została tylko jedna, ani żółta, ani czarna, ani dziewczyna z trzeciego świata nie mają prawa tego wygrać, już się szykuję na porządną celebrację-libację kiedy Nikki F'N Cross wygra nieskażony cum shotem pas kobiet.

Niezła walka Stronga z Almasem - Rosita jest pierwszą w historii tak piękną kobietą która potrafiła sprawić że to co mówiła było kompletnie bezpłciowe - totalnie nudne, sztywne promo, to ja już wolę Tranquilo Andrade, który mimo że moczy to woził się z laskami po NXT jak motherfucker.

Velveteen Dream znowu atakuje .... już wiem co mi nie pasowało w jego ostatnich najazdach - wyglądał za mało gejowsko. Poważnie. Kiedy przerwał pierwsze promo Blacka wyglądał jak totalny pedał przez co kontrast postaci aż kłuł w oczy. Teraz wygląda ... tak zwykle. Pomijając fryz, ten to ciągle jest pedalski.

Lorcan ogląda sufit z pozycji leżącej - dla mnie idealnie, ten którego lubię nie został odliczony, a tamci dwaj bezimienni jobberzy odbili się dna. Po co? A tym już nie będę zaprzątać głowy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427286

Pora szukać Aichnerowi gimmicku. Głupio by było, jak by się marnował. Skilla ma, wyróżnia się narodowością, do tego uciekł ze świata cruiserów - przepis na sukces ;)

Black vs Dream na TakeOver oficjalnie potwierdzone. Nareszcie!

Podpisanie kontraktu nad Drew to najlepsze, co Almas zrobił w tym feudzie, ale nadal mi zwisa ich walka. Nie ma się co dziwić - po tym, co padło później, chyba pewne jest, że nie będą w ME.

Niby to przez atak osób trzecich, jednak wygrana Sanity mało face'owa. Bez Killiana wyglądają słabo.

"Houston, we have a War Games!" Strong przy Authors of Pain wygląda śmiesznie, ale ciężko byłoby tam dobrać kogoś innego. Szykuje się coś bardzo ciekawego. Oby w ringu było równie dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427437

Fabian Aichner dostał szanujący się theme song. Ciekawe, czy zwycięstwo nad Gargano, to jakaś wiara w tego gościa, czy tylko pierwszy krok, żeby zabić czas Johnnyemu w NXT. Coś na wzór Cezara Bononi wygrywającego z Almasem. Wygrał, potem dostał w pape, a teraz już nikt go nie widuje.

Contract Signing zakończony szybko. W większośc przypadków bym się uśmiechnął, ale akurat tej dwójki bym posłuchał. Poza tym, ich program jest tak płytki, że takie gadanie by się im przydało.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427439

Jeśli Nikki Cross jest w moim network to znak że będę szczęśliwszy przez następne 45 minut :D

Taynara Conti to ogólnie fajna dziewczyna z wyglądu (trochę kopia Renee Young) tylko tak się zastanawiam .... czy te panie z bjj, karate czy innego judo zawsze tak się glamują do występu? Niby wiem że to tv, że to Dabju, ale w sumie to ona jest młoda i nie wiem czy ona potrzebuje takiego mocnego tatuażu na twarzy. Ringowo ... hmmm .... zielona, painfully obvious.

Pora szukać Aichnerowi gimmicku.

Egzekli, jak to mawiają w Chorwacji. Z niego można coś ulepić. Na razie jest zbyt generic, trzeba mu wymyślić coś czym będzie się wyróżniał z tłumu - theme song to za mało, choć jak już mu określą jakąś osobowość to i tak mu go zabiorą. Tak czy siak, cieszę się z wygranej Europejczyka, nawet nad Gargano.

"Houston, we have War Games" to tak oczywisty tekst (tudzież parafraza), ale cholera, zawsze działa. Sama walka może być dobra, przy czym piszę "może" ponieważ, przyznam się szczerze, dla mnie koncept War Games jest znany tylko z opowieści, samej walki nigdy nie widziałem, ponieważ ... no cóż ... nie ciągnie mnie do oglądania odległych wrestlingów. Na plus na pewno jest slogan "3 drużyny, 2 ringi, 1 klatka".

Fajny był jeszcze jeden motyw w wywiadzie Mercedes Martinez - jasno orzekła że Ember Moon zonwu umoczy title match. Z tego można ulepić wiele rzeczy - walkę MM z Sailor Moon, przyszły turn Imbir

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427453

Co do War Games - zasady (wiem, nie chciało mi się tłumaczyć):

* All three teams will be contained inside separate shark cages by the entranceway, with a member from each team (as chosen by his respective squad) starting the match.

* After five minutes, the remaining members from one team will be released from their shark cage and allowed to enter the match.

* When another three-minute period elapses, the remaining members from a second team are released from their shark cage and enter the match.

* Following another three-minute period, the final team’s members are released from their shark cage and enter the match.

* Once all three teams have entered the WarGames Match, a victory can be attained via pinfall or submission.

...te handicapy będą zabójcze.

Edytowane przez aRo
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427455

Fabian Aichner dostał szanujący się theme song

Ma ten sam, z którym występował na Cruiserweight Classic, z resztą przy okazji CC chyba pisałeś to samo :P

Paradoksalnie lubię niespodzianki takiego typu, jaki sprawił Aichner, zawsze to jakaś odmiana od porażek faworytów przez interwencję lub innego durnego DQ, Fabianowi na pewno taki sukces pomoże, przynajmniej krótkoterminowo, a liczę również że doprowadzi to do czegoś w przypadku postaci Gargano. Ostatnio tak samo sensacyjnej porażki doznał Almas z Brazolem - dziś jest #1 Contenderem :D

Apropo Almasa - po heelturnie i dokoptowaniu do niego Rosity z zawodnika, którego nie cierpiałem, stał się jednym z moich ulubieńców i szczerze będę mu kibicował podczas Takeover.

War Games natomiast działa na podświadomość każdego fana, czekam chyba bardziej niż na main event Survivor Series, jedyne do czego mogę się przyczepić, to połączenie Stronga z AoP - tak bardzo z dupy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427471

• Reputacja:   1

Sama walka może być dobra, przy czym piszę "może" ponieważ, przyznam się szczerze, dla mnie koncept War Games jest znany tylko z opowieści, samej walki nigdy nie widziałem, ponieważ ... no cóż ... nie ciągnie mnie do oglądania odległych wrestlingów. Na plus na pewno jest slogan "3 drużyny, 2 ringi, 1 klatka".

Serio nigdy nie oglądałeś LockDown?

Zazwyczaj te WarGames Matche miały utarty schemat, gdzie to wchodzi heel i face, potem wchodzi heel i dwóch heeli bije face'a, potem siły się wyrównały, ale face to face i biją heeli, potem znowu handicap, aż do 4 vs 4 czy tam 5 vs 5, gdzie to walka się kończy. Tutaj jednak będzie fajniej, bo mamy aż trzy zespoły. Ciężko będzie o nudne dominacje, bo jednak jakieś sojusze też będą realne. Czekam na ten pojedynek i przez sam wygląd i jakąś tam frajde raczej sie nie zawiodę.

Aichner? Pamiętam że byłem w szoku kiedyś, że ten gość ma miej niż 205 funtów. Dajcie gimmick i puszczajcie na głębszą wode, Gargano jako nowy Sami Zayn i tak sobie poradzi.

[ Dodano: 2017-11-02, 22:32 ]

O chuj jednak inne zasady :D

W najnowszej paczce opisalem jak to ma wyglądac

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427483

Serio nigdy nie oglądałeś LockDown?

Oczywiście że oglądałem Lockdown, ale mimo wszystko to inny format walki - tam było 1 team na 1 team w jednym ringu w klatce, tu będzie 3 vs 3 vs 3 na dwóch ringach - ja chcę podejść do tej wersji War Games z czystą kartą więc wszelkie porównywania z tymi walkami sobie ucinam.

O chuj jednak inne zasady

To już chyba strap matche z lat 80 nie są tak skomplikowane, żeby trzeba było wypuszczać w internet tabelę z zasadami walki żeby ludzie wiedzieli jak ją ugryźć :twisted:

Wszystkie zespoły zostaną umieszczone w specjalnych klatkach przy ringu. Pierwsi do ringu wejdą zawodnicy wybrani przez całą drużynę i oni rozpoczną walkę.

Po pięciu minutach pozostali członkowie jednej z drużyn zostaną wypuszczeni z klatki i będą mogli wejść do ringu. Gdy miną kolejne trzy minuty, drugi zespół zostanie wypuszczony z uwięzi i będzie mógł dołączyć do pojedynku. Po kolejnych trzech minutach zawodnicy z ostatniej drużyny będą mogli wejść do War Games Matchu.

W momencie gdy cała 9 zawodników będzie obecna w ringu, zwycięzcą zostanie zespół, który jako pierwszy zdobędzie pin lub podda jednego z rywali

I żeby było jeszcze śmieszniej - cały ten tekst wygląda jak zadanie z matury z matmy XD Brakuje mi tu tylko tekstów typu "oblicz minutę w której zawodnicy spotkają się w ringu wykorzystując tylko rozmiary obuwia zawodników oraz średnią numerów telefonów poszczególnych drużyn" :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427498

Taynara jakoś długo nie walczyła, ale pokazała się dużo lepiej, niż w Mae Young Classic. Wygrać nie mogła, bo jej przeciwniczka będzie zaraz walczyć o pas. Cross na szczęście przed title shotem podominowała i łatwo się rozprawiła z brazylijką.

Tak jak w walce z Ohno, Aichner pokazał, że ma duży talent. Z Gargano zrobił fajną walkę i wygląda na to, że sam Johnny Wrestling dostanie teraz jakiś losing streak, który przerwie pewnie, gdy Ciampa powróci z kontuzji. Ciekawi mnie czy tak zrobią.

Main event nawet spoko, ale interwecja w końcówce do przewidzenia. Oficjalnie już ogłosili War Games, które ma tak pogmatwane zasady, że to głowa mała. Już mogę obstawić, że na 75% Strong przejdzie do Undisputed Era.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427526

• Reputacja:   1

Jakie pogmatwane zasady? Zaczynaja w 3, po 5 minutach wbija reszta jednego zespolu, po kolejnych trzech drugi zespół, a po 3 ostatnia druzyna i jest 3 vs 3 vs 3.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427529

Rogal Otis zasługuje na cały push tego świata!

Ohno w koszulce Cesaro, ech... Jeszcze tej chyba najgorszej ever. Do tego może się załapać na TakeOver! Co nie oznacza pushu, bo dostanie wpieprz od Larsa.

Dream złożył Bononiego bez finishera? Dobrze, że znowu przypomnieli o feudzie, ale brakowało mi tu Blacka.

Cole vs Strong w ROH bym przewinął. Tu obejrzałem... i w sumie nie wiem po co. Tylko końcowy brawl coś znaczył. Generują hype przed War Games.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427651

Heavy Machinery dalej buduje swoje postaci. Mi osobiście dalej wadzi Tucker. Wyraźnie odstaje od charyzmatycznego partnera. Jest mniej więcej tak sztuczny, jak ta Sonya Deville, czy jak tam jej, bo nie chce zapamiętywać jej imienia.

Ohno (w koszulce Cesaro :twisted: ) prosi o Larsa. Przegra, ale pomoże dużemu dobrze wypaść. Wreszcie będzie można coś o Sullivanie powiedzieć.

Velveteen Dream zmienił finisher? InSANE Elbow już zajęty? :wink:

Pokazali na koniec, jak atrakcyjnym chaosem może być War Games.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427654

Ohno tym t-shirtem chyba jednoznacznie zakończył dyskusje, który tag team był lepszy - Real Americans czy Kings of Wrestling :P

Ktoś kiedyś robił sobie podśmiechujki, że "będzie śmiesznie, jak Velveteen rozdziewiczy Blacka", tak się teraz zastanawiam, że nawet bym to chętnie zobaczył, bo story rozwija się na tyle wolno, że materiału starczyłoby im do następnego Takeover, uczeń fartownie wygrałby z mistrzem i wtedy to Aleister musiałby się postarać o atencję gwiazdy Tough Enough :D

Na War Games nie czekam z jakimś wielkim ustęsknieniem, po pierwsze nie ma aż tak wielkiej przepaści w moim zainteresowaniu tą walką, a innymi (#Almasmusisz, a nawet wyłonienie nowej mistrzyni kobiet), jednak takie brawle, jak ten na koniec tygodniówki, to dobry sposób, by nakręcić ludzi na tego typu chaotyczny pojedynek, w którym dzieje się 2x więcej, niż powinno.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427668

Rogal Otis zasługuje na cały push tego świata!

Dajcie Otisowi wszystkie pasy! I jak tu nie lubić Big Sweaty Men?!....

.... ale nie, lepsi loserweigh'ci ...

Velveteen zatraca swoją pizdeuszowatą postać - przestał być "kontrowersyjny" (to duże słowo), przestał krzywdzić oczy swoim wyglądem/ubiorem, przestał pedałkować nawijką, robi się zbyt ... generic. Za wyjątkiem fryzu, ofc.

BTW. Nie wiem czy to zmiana finishera, czy po prostu wyszli z założenia że lepiej sprzedać fanowi że Velvet Sky potrafi poskładać nie tylko elbow dropem, ale ten Death Valley Bomb (Velveteen Valley?) przy jego sylwetce robi nawet niezłe wrażenie, dla mnie lepszy niż Purple Rain.

... z pozostałych ważnych rzeczy .... jedna z Australijek nie ubrała białych jeansów .... no kurwa ręce opadają .... fuck this shit

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/254/#findComment-427670