Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na 411mania czasem dają opisy gal typu house show. Widziałem opinie, że Liv Morgan się rozwija w ringu. Dzisiaj tych niby postępów raczej nie było widać.

Do tanga trzeba dwojga, z Borne wykręcić znośne starcie niełatwo...

Strasznie dużo walk dostaliśmy w tym odcinku, żeby jednak któraś zapadła w jakikolwiek sposób w pamięć... ok, Heavy Machinery fajnie się ogląda, Sullivana z Lorcanem (mimo oczywistego wyniku) też, nawet ex-cruiserweight Aichner fajnie się pokazał. Tylko znów... co z tego? Od debiutu przychlastów z ROH (btw, Cole w ringu, zgodnie z przewidywaniami, mało spektakularny) mam wrażenie, że 3/4 rosteru trafiło do limbo, w którym niby coś robią, ale tak naprawdę mogliby nic nie robić... gdzie te czasy, gdy wyzwania Nakamurze rzucali Murphy czy Velveteen Dream, gdy tag teamy biły się o coś...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426451

Oney nawet se nieźle radził, ale nie ma mocnych na Larsa Sullivana. Póki co. Kto go zleje pierwszy?

Roman

Edytowane przez Johnny Ryper
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426458

Lars zabija swojego małego klona. Dobry Lars.

Ciężka Maszyneria zabija kolejnych jobberów i próbuje się piąć dalej do pasów TT.

W walce kobiet widać, że NXT to rozwojówka połączona z rezerwami dla gwiazd indy. Liv nie pokazuje żadnego postępu, pomimo tego, że siedzi tutaj już kilka lat.

Aichner wrócił! I jego zajedwabisty theme song z CWC także. Ohno teraz robi za trenera sprawdzającego nowych zawodników. I na szczęście Fabian pokazał, że powinien zagrzać miejsce w NXT. Ale nie zmieniajcie mu pod żadnym pozorem piosenki na wejście.

Rozczarowujący debiut Cole'a. Z jednej strony nie powalili ringowo, z drugiej dostali za mało czasu. Nie sprawili, że Adam Cole BAYBAY! wyszedł na jakiegoś kozaka, czy coś. Niby prezentowali go jako gwiazdę, a tu dupa :(

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426472

• Urządzenie:  Windows

Riot i Cross znów drużyną. Fajna historyjka. Tak patrząc też na główny roster, ciekawszej u kobiet nie ma.

Lio Rush! Najlepszy możliwy transfer? Młodziutki, a już sporo umie - może nawet jobbować przez jakiś czas, kiedyś mu coś znajdą (choćby to miało być tylko 205). Walki na start... nie było, ale chociaż nie przegrał, to już coś ;)

Black vs Dream się zbliża. Zaczynam mieć ochotę to obejrzeć, więc chyba radzą se dobrze.

Kairi Sane debiutuje w NXT TV. W końcu musiała się pojawić, ale bardziej czekam na ogłoszenie jej rywalek na TakeOver.

Myślałem, że się wzięli za theme Stronga, a to tylko intro. Większe zmiany mogłyby zajść w nim samym, bo koledzy z ROH po niego przyszli. Czy go turnują? Po filmikach, które mu wcześniej rzucali, by "był jakiś", byłoby to troszkę dziwne, ale kto wie. W sumie nic do stracenia nie ma.

Wybitnie mnie nie interesowała walka o Złoto. W ogóle Drew mi zwisa. Jest tak ciekawy, że choć pokazywali grafiki Title Matchu w trakcie odcinka, przed jego wejściem... zastanawiałem się przez moment, kto tyra z pasem. To pierwszy champ, o którym ciężko mi napisać cokolwiek.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426603

Nikki znów przybiega na pomoc Ruby. I tak prędzej czy później któraś wariatka się rzuci na drugą. Nie widzę innego pomysłu na rozwój tej sytuacji. Drużyn u kobiet to im nie trzeba. Już na pewno nie więcej niż jedna. Peyton i Kay, zawsze byly prezentowane, jako te fizycznie słabsze, więc latają w duecie i chcą zaszczekać rywalki. Duet Ruby i Nikki bylby tak mocny, że złoto byłoby tu obowiązkowe. Może jak zdobędą, to dopiero będzie feud wisiał w powietrzu?

Lio Rush nie zdołał zademonstrować swoich umiejętności. Fajnie, że już jest. Theme i w miare szybki debiut TV, wskazują, że w WWE dobrze wiedzą, co z gościem zrobić. Tu równie szybko może dojść do awansu wyżej. Niewiele wyżej, bo do 205, ale wyżej :wink:

Wygladało jakby Undisputed Era chcieli pozyskać kolejnego członka. Za słodko pierdzący, żeby tam iść. A i nie przystoi mu bycie pachołkiem w rękach Adama. Już tyle wycisnęli z tego Stronga, że niech go wyślą do głównego rosteru. Tu nic więcej się nie wydarzy. Tam niech go sprobują spieniężyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426607

Debiut Lio Rusha to mi się podobał szalenie, nie ma to tamto - na kozaka wyszedł niczym kiedyś Dan Matha... ktoś, coś? ;) Inna sprawa, że dla Dream'a był to prawdziwy highlight kariery, który zapewni mu pożądaną reakcję publiki na kolejne pół roku. Zadziwiająco solidnie się gość rozwija - już zaszedł najdalej ze wszystkich uczestników TE, gimmick ma, przyszłość przed nim...

Qrde aż chciałbym, by to właśnie on przerwał, jakimś farfoclem, streak Blacka - jemu bycie niepokonanym do niczego potrzebne i tak nie jest, reakcja fanów byłaby zaś... no zabawna do oglądania :P

Aliyah jakoś wyładniała? Zaokrągliła się chyba, to na pewno. Trochę za dużo ofensywy w starciu z Sane miała, zwyciężczyni turnieju jobberkę powinna zmieść w chwilę...

W drugiej walce pań powtórka sprzed kilku tygodni, meeh.

No i main event... się odbył. Już widać, że Drew, przy całej doń sympatii, jest kolejnym gościem, którego dotknęła klątwa złota - po jego zdobyciu automatycznie przestał mnie obchodzić :twisted: a że do tego walczył z facetem w gaciach... cóż, spoko że obronił czekamy na kolejnych pretendentów. Yay...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426619

Orkan Xavier vs El Mistico Jac... Javier 1:0. Zjebana ta Zielona G. - podatna na powodzie, podatna na wichury XD

Zajebiście intrygująca dynamika wytworzyła się w feudzie Velveteen Dreama z Aleisterem Blackiem - Holender przejął rolę weterana, podczas gdy młodzian (Clark) chce udowodnić że jest kimś znaczącym poprzez rzucenie mu wyzwania ("acknowledge me! say my name!"). W tym zestawieniu babyfejsem wydawać się może VD, szczególnie że Black trochę go ignoruje oraz nie próbował pomóc zaatakowanemu przez Velveta, tamtemu małemu loserweightowi (którego imienia nie napiszę, ponieważ nie uważam go za żaden znaczący transfer). Ten feudzik zajebiście mi siedzi, czekam na ich starcie, kiedykolwiek ono się odbędzie.

Australijka jest zbyt żałośnie przedstawiana by nie zgarnęła pasa. Kontrast między panowaniem Peyton Kay, a Asuką będzie widoczny gołym okiem, i będzie on "by design". Mimo, że moje serce głośno krzyczy Nikki w kwestii pasa <3

Pisałem jakiś czas temu, bodajże tydzień temu, że mam hejt dla loserweightowych Redragon, ponieważ zburzyli mi storyline Heavy Machinery z Authors of Pain, a nie ma co ukrywać zrobili ten title change pod nich, mimo że Sanity (a przede wszystkim Niemiec Wolfe) szli do przodu, to jednak byli zbyt krótcy by kończyć reign AoP. Teraz, tydzień później, mam drugi, zajebiście podobny hejt w pasie głównym - historia Stronga z Bobbym Roode'em tak dobrze się zapowiadała, taki piękny finał oferowała ... że aż musieli to spirdzielić dając pas Drew McIntyre'owi. Oczywiście, różnica między tymi hejtami jest taka, że jednak w przypadku pasa solistów to była ona wymuszona awansem Kanadyjczyka do głównego rosteru, na czym zyskał statysta ze Szkocji. Nie mniej jednak mocno ucierpiał na tym Strong który nagle okazał się człowiekiem bez kierunku, ale z wcześniej wyrobionym title shotem. I teraz jeszcze Undisputed robią podjazdy by zgarnąć do siebie Rodericka, choć, znowu, mistrz jest robiony pod nich. Mistrz nie wzbudza emocji, bo wiadomo że jest z przypadku, jego główny oponent choć dopiero zaczął i jest świeży, to niczego genialnego na razie nie pokazał, a koleś który zaliczał wszystkie ważniejsze checkpointy, na którego poświęcano czas antenowy by go promować, aż do przejęcia pasa, nagle "wszystkie soki są wyciśnięte", podczas gdy nie było finału.

Lamerska sytuacja, przyszło trzech nowych, posrali cały tytułowy obrazek na ich korzyść podczas gdy były lepsze historie do zaoferowania, a sami zamieszani prezentują się mocno przeciętnie. I potem znowu będzie płacz, że Takeover składa się z samych wrestlerów z indysów, bez żadnych wychowanków PC. I najlepsze będzie, to w Dabju powiedzą że to ich zasługa, że oni poprawili ziomków z indys, podczas gdy oni, będą cały czas tacy sami ze swoim pro-indys stylem ringowym ...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426639

Taynara Conti będzie valetem Undisputed Ery? Tylko po to, by mieć kontrę na Cross. Tymczasem Peyton wchodzi do 4-waya o pas. W sumie nie zdziwiłbym się, jakby wygrała.

Szkoda, że Lio Rush nie miał więcej ofensywy w walce z Dreamem, bo początek sugerował, że to będzie bardzo dobre. Dadzą się Małemu pokazywać, choćby miał być tu jobberem.

...Burch dalej nie ma kontraktu? :D

Już mam dość Street Profits. Montez Ford, stać cię na więcej.

Skoro już się pokusili o rewanż, wygrana Almasa to dobra decyzja. Z drugiej strony - co z tym Gargano? Brak planów.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426868

Nikki ma co robić, więc Peyton była lepszym wyborem. Piszę to z bólem, bo wiadomo, że Liv ponad wszystkie inne (no... może poza Mandy Rose). Nie sądzę, że Taynara Conti, to jakiś wybór na stałe. To nawet wyglądało, jakby ją owinęli wokół palca i zrobili psikusa. Nie było prezentacji, jak dla nowej członkini. Może jeszcze kiedyś ją wykorzystają, ale na razie to jest skazana na szybki job na rzecz Cross.

Oglądanie Lio, to jak oglądanie w przyspieszonym tempie. Oby WWE, wraz z jego rozwojem i awansem wyżej, nie postanowiło go spowolnić dla budowania historii w walce. Historia Rusha jest taka, że jest szybki i masz problem go trafić. Dla tej (WWE) publiki to coś nowego. Szybko się opowiedzieli po jego stronie. Walka niestety zdecydowanie za krótka.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426872

Nie sądzę, że Taynara Conti, to jakiś wybór na stałe. To nawet wyglądało, jakby ją owinęli wokół palca i zrobili psikusa.

W dychę.

---

Dlaczego mnie to nie dziwi że Street Profits zaczęli wydawać jakieś bliżej nieokreślone odgłosy? XD Montez zaczął szczekać, tamten drugi bezimienny też nie wiadomo w jakim języku się porozumiewa, no beka :D Monteza mi trochę szkoda, bo jest jakiś i się buja jak przysłowiowy rezus, pokazuje wartość ringową i poza-ringową, ale w takim tempie to będzie szczekać z Titusem XD.

Wracając do wątku kobiet ... Australijka przeszła dalej, ku mojemu wybitnemu niezadowoleniu (primo - jest z Australii, secundo - spinowała Nikki Cross, tert..... terc..... trzecie primo - utwierdza mnie w przekonaniu że dadzą jej pas). Gdzieś tam w tle pomiędzy kobietami pracującymi, kręciły się niebieskie usta, dla mnie wyglądają mocno lamersko, ale jak sądzę czymś musiała się wyróżnić na tle 35 pozostałych blondynek w Dabju :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-426881

3-way kobiet bardzo dobry, kiedy nie było Deville ;) Przydała się tylko na koniec. Zwyciężczyni oczywista. Ember znów spróbuje zdobyć pas, ale nie daję jej szans. Po serii porażek z Asuką wyglądałaby marnie z pasem - może później pokonać Peyton.

Mendoza jobbuje, ale to lepsze niż 205!

Nie nazwałbym tego postępem w feudzie Blacka i Dreama, ale podtrzymują zainteresowanie. I dobrze.

Wywiad jak wywiad, za to pojawiła się Zelina. Almas miałby być rywalem Drew? Zmianę mistrza bym chętnie zobaczył, jednak zestawienie w ringu mnie nie kręci kompletnie.

Ohno wygrywa, choć planów tu nie ma żadnych. Ciężko mi uwierzyć, że coś się zmieni do TakeOver.

Grupka uciekinierów z ROH już mi kompletnie zwisa. Nawet zaczynam wątpić, że jak dadzą Adamowi mikrofon, to coś się zmieni. Słabiutko.

Sanity, Undisputed Era, Authors of Pain. No to mamy 3 drużyny do sporej walki. Tylko brakuje kogoś trzeciego u byłych mistrzów TT.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-427030

Końcówka walki kobiet przyjemna dla oka. Ale zwycięzczyni była znana jeszcze przed gongiem. W tym zestawieniu nie mogło być inaczej.

Dream dalej nie może wyprowadzić z równowagi Blacka. Nie wiem, czy chcę, żeby mu się to udało. Efekt może być dla niego bolesny.

Almas pretendentem dla McIntyre'a. Cienko. Oby ubrali to w emocjonalne story, bo mi się narzuca widmo jakeigoś Roode vs Itami, gdzie pretendent był z przypadku, na jedno TakeOver, a walka albo nie byla Main Eventem, albo nie miała feelingu, że w ogóle walczą o główny tytuł. Takie - odbębnić, zapomnieć.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-427032

Odstawiając trochę na bok to że Almas będzie nowym pretendentem do pasa solo, to mnie osobiście wywiad Drew McIntyre'a z tą reporterką tak ciekawił że ... miałem okrutną z tego bekę :twisted: Pierwsza rzecz jaka mi się rzuciłą w oczy to brzusio jaki miała ta Christine St. Clo.... St. Louis - ja wiem że to chamskie i bezczelne, ale łooo masakra, taki krąglutki, pulchniutki, następnym razem proponujemy jej ciemniejsze ciuchy, szczególnie w górnych partiach ciała :twisted: Trzymając się tematu tej babeczki, to rzuciło mi się w oczy jak sprzedawała historię ówczesnego Gallowaya po odejściu z Dabju, kiedy miał tą rozmowę ze swoją kobietą itp. itd. - ona, ONA (Christy St. Tropez), w przeciwieństwie do tego robota ze Smackdown pokazała że potrafi pokazywać emocje - suckes :lol:

Wracając do McIntyre'a i Meksykańców ... lubię La Sombrę, trochę mniej lubię Drew, El Prostituto Rosita zawsze mi się podobała więc może połączenie tych trzech ludzi do programu nie będzie takie złe ... I guess.

Kassius Ohno dalej jako trener grający, a Aleister Black z Velveteen Dreamem dalej podtrzymują zainteresowanie - uwaga, cytuję: "Na zachodzie bez zmian"

U kobiet Ember awansowała do F4W na Takeover - można było się spodziewać, pasa u niej nie przewiduję natomiast trzymają ją mocno i dobrze, bo dziewczyna daje radę. Pozostałe przeciwniczki ... słabo, no, może Ruby nie tak tragicznie (choć finisher zupełnie bez pierdolnięcia, niezależnie od tego jak komicznego bumpa Ember przyjmie :twisted: ), ale Debille ... tak się zastanawiam, na jakim stopniu MMA ona jest? Bo jako wrestlerkę już jej nawet nie zaliczam, ale na tą cholerną fighterkę to raczej z nizin tego sportu (nie chcę się znęcać i używać zwrotów typu depresje, trzymając się terminologii geograficznej).

Za tydzień, lub dwa (już zapomniałem) Battle Royal o ostatniego spota ... z tamtej grafiki przedstawiającej to z ciekawszych pań rzuciła mi się Dakota Kai, ale dwóch świeżaczek w NXT raczej do walki o pas pań na PPV jednocześnie nie wrzucą, więc wynik mi trochę zwisa. Bo i Nikki Cross nie znalazłem na grafice, ku mojemu smutkowi.

Undisputed Era ... nie wiem od czego zacząć, a wiem że chcę o nich już skończyć - wyglądają miernie na tle Sanity, na tle Authors of Pain jak nieporozumienie, w ogóle, bardzo mi podszedł do gustu powrót Super Collidersów, bardzo chętnie bym zobaczył jakiś rewanżyk z Sanity, i o ile pasy bym zostawił u Niemca i Kanadyjczyka, tak jakieś W dla AoP byłoby wskazane. Wracając do Ery U - gadka Cole'a tu niczego nie uratuje, dla mnie wszyscy trzej mogą iść do dywizji loserweight i tam niech sobie kozaczą (no może Adama C. jeszcze bym tam nie wysyłał, ale serio, niczego szczególnego tam nie pokazują).

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-427043

Ember znów powalczy o pas! Może teraz się jej uda, ale z drugiej strony w F4Wayu znów bedzie Japonka więc może być ciężko :D

Cholernie podoba mi się budowanie stroy między Blackiem a Dreamem. Dwie skrajne sobie postacie, coś świeżego i nowego. Black musi uwalić czarnego geja, no nie ma innej opcji. Bądz co bądz duża sprawa dla tego gościa z Tough Enough. Dość szybko wbił się do NXT i najprawdopodobniej zawalczy przed ok. 15k ludzi 0_0

OhNo ! Póki Kassius nie zrzuci około 30kg to gówno zdziała. A szkoda, bo byłby fajnym dodatkiem w jakimś TT głównego rosteru.

Undisputed Era faktycznie przy Sanity wyglądała blado nie mówiąc nic o AoP. Widać, że budują ich stajnie na chęci dołączenia kolejnych graczy ( w ty mwypadku Stronga). DObrze by było jakby doszedł tam Strong i jakiś 2 większych gości bo jednak Cole, Fish i O'Reilly to szczypiory mimo całej sympatii. Cole solo się uratuje, ma potencjał na bycie dużą gwiazda. Ex reDRagon są raczej skazani na TT. Jednak niech to story ze stajnią budują jak najdłużej bo może wyjść świetna TV. Adam Cole Bay Bay! Oficjalnie facet ma walczyć na live evencie o pas NXt przed WarGames. Oby to był znal, że Almas jest tygodniówkowym pretendentem. Już przy pierwszym takeover Cole powinien ten pas zdobyć i pokazać na co go stać.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-427055

Chciałbym powiedzieć, że dla Burcha i Lorcana jest nadzieja w dywizji TT, bo nigdzie indziej nic nie ugrają, ale fedka chyba ma inne zdanie - przegrali z Sabbatellim i Mossem...

Część puścili przy theme NXT, część w przerwie(było to niezbędne na Network?), a niektóre miały własną muzykę - wyszedł z tego jawny spoiler końcówki. Przez to Battle Royal - początek i koniec - był dla mnie dziwny. A w trakcie w sumie nie było lepiej, babolki się rzucały w oczy. Jedyny serio fajny moment to Billie ratująca się przed eliminacją, trzymając włosy Bianci.

Zwyciężczyni nie do przewidzenia... bo nawet nie było jej na grafice promującej walkę. Do dwóch razy sztuka, panno Nikki. 4-way wygląda ciekawie. W sumie jedyną, której nie daję szans, jest Ember, co może być trochę dziwne.

Wejście Dreama podczas wejścia Blacka - cudo, pięknie ogarnięte z punktu widzenia kamery. Coś za dobrze działa ten feud.

Almas bawi się w kolejne powtórki z TakeOverów. Na pewno doczłapie się do title shota. Ale kogo będzie to interesować? Pewnie nawet nie trafi do ME ;)

A Stronga próbują chapnąć Cole i spółka. To może być długofalowa sprawa. Nie musi do nich dołączyć przed PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-427282