Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak na razie to co pokazuje Baszler wygląda jak parioda Deville. Może Shayna była dobra w MMA (nie wiem) ale w wrestlingu jest na poziomie Evy Marie.

Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że ringowo obie są na poziomie Evy Marie, ta ostatnia byłą jednak zdecydowanie ciekawszą postacią.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-425946

Jak na razie to co pokazuje Baszler wygląda jak parioda Deville. Może Shayna była dobra w MMA (nie wiem) ale w wrestlingu jest na poziomie Evy Marie.

Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że ringowo obie są na poziomie Evy Marie, ta ostatnia byłą jednak zdecydowanie ciekawszą postacią.

Baszler to parodia Deville, która jest parodią Evy, która jest parodią wrestlerki. Koniec.

A tak poważnie, to Baszler jest nie tyle słaba, co po prostu ledwo podjęła temat wrestlingu, więc nie dziwota, że nie wiele potrafi. Dajmy jej tak z 2 lata, może okaże się dobra. Sonia po tym czasie dalej jest do dupy.

Szkoda, że WWE nie da jej tyle czasu, ale zaraz ją rzuci do main rosteru, najpóźniej po WMce

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-425947

Odwzorowanie MMA w profesjonalnym wrestlingu to kurewsko trudna sprawa... i jak się nie jest Bryanem Danielsonem to ciężko o wiarygodność w ringu. Nie ma co się dziwić, że koleżanka Rondy kuleje pod tym względem (zwłaszcza patrząc na jej staż w biznesie) skoro nawet nowy nabytek WWE, znany jako Kyle ma problem z wiarygodnym odwzorowaniem kopniakòw, wystarczy porównać je z tymi, które American Dragon wykonywał na scenie niezależnej (bo te u Vincenta też wykonywał dość asekuracyjnie i zwalniał nogę) i stwierdzić jak duża przepaść ich dzieli. Z czym więc do ludzi rozmawiając o wiarygodności panny Horsewoman... ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-425948

Storyline Almasa polega na squashowaniu Cesara Bononego raz na jakiś czas.

Lars rozwala, mi się podoba.

Sonya dominuje ponownie, niczym Shayna w MYC. Jednak potrzebuje jeszcze trochę czasu by się podszkolić do jakiegoś znośnego poziomu.

Ohno wygrywa No DQ match, gdzie jedyne co się ociera normalnie o dyskwalifikacje to low blow.

Asuka oddaje pas i dostaje oficjalne pożegnanie z NXT. Ktoś inny miał okazję się w taki sposób pożegnać ze złotym brandem? Teraz tylko wystarczy mieć nadzieję, by bookowali ją chociaż w połowie tak dobrze jak w NXT.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-425960

Odwzorowanie MMA w profesjonalnym wrestlingu to kurewsko trudna sprawa... i jak się nie jest Bryanem Danielsonem to ciężko o wiarygodność w ringu. Nie ma co się dziwić, że koleżanka Rondy kuleje pod tym względem (zwłaszcza patrząc na jej staż w biznesie) skoro nawet nowy nabytek WWE, znany jako Kyle ma problem z wiarygodnym odwzorowaniem kopniakòw, wystarczy porównać je z tymi, które American Dragon wykonywał na scenie niezależnej (bo te u Vincenta też wykonywał dość asekuracyjnie i zwalniał nogę) i stwierdzić jak duża przepaść ich dzieli. Z czym więc do ludzi rozmawiając o wiarygodności panny Horsewoman... ;)

No chyba że jestes Brockiem Lesnarem który prawdopodobnie mógłby kogoś sklepać na ringu bez konsekwencji :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-425997

• Urządzenie:  Windows

Riddick Moss twarzowym przegrywa wszystko na starcie. Wybitnie się NIE prezentuje. Koks z mordką sieroty. Pewnie dlatego się wozi z Tino ;)

Nie wiem, czy nie wolę tych Ealy Brothers od Street Profits. Przynajmniej nie zachowują się jak debile.

Dunne broni pasa UK... ale co z tego?

Ciekawiej było po walce. Cole, Fish i O'Reilly atakują. Nikt nie jest bezpieczny. Regal ich kiedyś ogarnie?

A Pete idący na pomoc... pasowi - mistrzostwo.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426049

Riddick Moss może wyszedł na pewny wpierdol, ale idzie zauważyć, że poprawił się wizerunkowo. O wiele lepsza budowa ciała. Oczywiście to nie zmienia faktu, że jest gamoniem. Jest dobrze zbudowanym gamoniem.

Ealy Brothers mają potencjał. Oby ich nie pogrzebali totalnie w rozwojówce.

Adam Cole z ekipą będą feudować z Anglikami. Ciekawe zestawienie, choć myślałem, że winda na szczyt Adama będzie jechać szybciej. Obejrzę z chęcią. Na takim TakeOver mogą skraść show. Fajnie, że Dunne i spółka nie poszli w odstawke. W koncu dostaliśmy moment, który ich na dobre wcieli do rosteru NXT. Wcześniej byli osobnym bytem.

... a ja dalej czekam na theme song Cole'a. Nie popsujcie mi tego WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426054

Tak wstałem rano i naszła mnie refleksja, że .... (#musiałem XD)

Montez Ford genialnie porusza się na nogach - lekkość z jaką skacze, popierdziela po ringu mnie poraża. Dodając do tego całkiem luzacką postać ... Jeśli ma dobrą nawijkę, to chce skasowania Street Profits, wyjebania tego drugiego, a Forda wrzucać solo, z niego na pewno coś będzie.

Ealy Brothers sprawiają dobre wrażenie, ale wciąż są zieloni, widać to po nich. Na nich trzeba czasu.

Pete Dunne broni pasa, ale co ciekawsze, przed walką, kiedy kobiecy statyw przystawił mu mikrofon do buzi, ten nic nie powiedział tylko wziął pas do ryja - przypadek, nie sądzę. :twisted: Czyżby doszli do wniosku że jego proma są przeciętne? Być może. Burdel po walce z Honorowymi w porządku tylko dla mnie co raz śmieszniej wygląda jak kurduple kopią dupę wielkiemu klocowi - a w samym tym odcinku były trzy takie przypadki! Najpierw Gargano pokonał większego Mossa (ni chuja nie uwierzę że ten kloc nie ma siły zrzucić z siebie małego Johnny'ego), potem Pete Dunne robi swój pokręcony finish na Wolfgangu. Dobrze że chociaż było ich trzech, więc uwalenie Wilczka można racjonalnie przyjąć na klatę.

Ale najważniejsza rzecz w tym odcinku wydarzyła się na początku - Nikki Cross żyje!!! Geniusze medycyny uratowali Szkotkę po tym brutalnym ataku swojego pobratymca z Sanity. Wygląda na to że trochę ci doktorzy koślawo ją poskładali, bo Nikki przyszła pomagać swojej byłej rywalce (chociaż dać takiego taga to ja też bym chętnie dał :wink: ). Ale walić to, Nikki Cross żyje, ma się dobrze, więc i ja jestem szczęśliwy :D :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426060

Nie wiem, czy nie wolę tych Ealy Brothers od Street Profits. Przynajmniej nie zachowują się jak debile

Dawno nie zaglądałem do tematu NXT, dziś po raz kolejny byłem zachwycony występem tego szczuplejszego i na pewniaczka wszedłem poczytać sobie, jak całe forum zachwala Street Prophets - a tu taki zawód, chyba tylko JD pamięta jeszcze co to prawdziwy swag :D

Przy okazji dowiedziałem się, że to były marine, który rozpoczął przygodę z wrestlingiem 2 lata temu - no nie wygląda w chuj.

Teoretycznie stajnia Cole'a po ataku może pójść w dwóch kierunkach - pierwszy, raczej mało prawdopodobny - brytole to kolejny przystanek na ich drodze do zniszczenia rosteru, potem będą atakowali kolejne osoby, aż ktoś się porządnie przeciwstawi, drugi scenariusz jest dużo bardziej oczywisty i spójny z przewijającymi się newsami - Wolfgang, Dunne i Bate w jakiś sposób uformują drużynę, a my dostaniemy jeden z najlepszych pojedynków następnego Takeover. Szczerze mówiąc czekam 100x bardziej niż na broniącego tytuł Drewa czy Ember w roli nowej championki kobiet.

Najważniejsza informacja - Aleister za tydzień przemówi! Gdyby to był główny roster, dałbym sobie rękę uciąć, że jego promo będzie wyglądać jak to Pete'a Dunne'a przed walką wieczoru, albo że zostanie przez kogoś zaatakowany zanim wypowie pierwsze słowo. NXT jednak przyzwyczaiło mnie do rzetelności i pewnie Black potwierdzi obawy wielu, co do jego umiejętności gębowych.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426072

Dawno nie zaglądałem do tematu NXT, dziś po raz kolejny byłem zachwycony występem tego szczuplejszego i na pewniaczka wszedłem poczytać sobie, jak całe forum zachwala Street Prophets - a tu taki zawód, chyba tylko JD pamięta jeszcze co to prawdziwy swag :D

Montez Ford atletycznie wypada bardzo spoko. Ale gimmick mi wybitnie nie leży, co poradzę ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426073

Montez Ford atletycznie wypada bardzo spoko. Ale gimmick mi wybitnie nie leży, co poradzę ;)

Gimmick mają spoko. Tylko pytanie brzmi: czy w razie ewentualnego awansu skończą raczej jak The Usos, czy jak Cryme Time ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426074

Dawno nie zaglądałem do tematu NXT, dziś po raz kolejny byłem zachwycony występem tego szczuplejszego i na pewniaczka wszedłem poczytać sobie, jak całe forum zachwala Street Prophets - a tu taki zawód, chyba tylko JD pamięta jeszcze co to prawdziwy swag

Jeszcze mi powiesz że z mojego zdjęcia w avku to wziąłeś? XD Patrzcie ludziska, oto swag XD

Ale nie powiem, trochę mi to schlebia :razz: Choć tak naprawdę, to cała ta swaggerska warstwa jego postaci to mi kompletnie zwisa. Co pobudza moją wyobraźnie (jakkolwiek to gejowsko brzmi) to coś co już aRo dopisał, czyli atletyczna strona Monteza - kiedy ja patrzę na tego klienta to ja już sobie wyobrażam jak on by śmigał po tartanie przy jakimś treningu płotkarskim. Oglądając go wracam do swoich płotkarskich ambicji które tak naprawdę nigdy nie ruszyły z różnych względów, choćby logistycznych. Jakby mi ktoś powiedział że miałbym trenować te płoty z takim Montezem Fordem to od razu bym śmigał do jakiegoś sklepu, zakupił konkretne buty do biegania (asics - wg mnie najlepsze ... haniebna reklama :wink: ) i chętnie bym się za to zabrał, bo to fajnie by się zapowiadało.

A teraz wybaczcie ... podróże sentymentalno-nostalgiczne są dla mnie trudne i emocjonalne ... ide zapłakać swojego jaśka ... i bynajmniej nie Cenę :twisted:

Najważniejsza informacja - Aleister za tydzień przemówi! Gdyby to był główny roster, dałbym sobie rękę uciąć, że jego promo będzie wyglądać jak to Pete'a Dunne'a przed walką wieczoru, albo że zostanie przez kogoś zaatakowany zanim wypowie pierwsze słowo. NXT jednak przyzwyczaiło mnie do rzetelności i pewnie Black potwierdzi obawy wielu, co do jego umiejętności gębowych.

A tu Mori, powiem Ci tyle że Holendra całkiem dobrze się słucha. Nie wiem, czy w postaci tego mrocznego killera przy okazji prom, ale słuchałem z nim wywiad, i jeśli można przetłumaczyć frazę "well-spoken" na polski, to to słowo by idealnie go opisało, mądrze nawijał, barwa głosu krystalicznie czysta. Oczywiście, jakie to będzie miało przełożenie na proma ringowe, to musimy poczekać i się przekonać, może faktycznie się okazać że nie będzie potrafił swojej bajery słownej przenieść na wrestling. Ja w to wątpię, ale wszelkie oceny, dopiero po ów promie :wink:

BTW. Stajnię Cole'a nazwali The Undisputed Era. Na WWE Shop już koszulki wjechały.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426075

Nikki Cross żyje! I chce się zaprzyjaźnić z Ruby. Chyba.

Riddick Moss kontrolował walkę tak długo. No i właśnie w tych momentach walka ssała. Ta walka to dobry powód dlaczego nie widujemy go zbyt często.

Bracia Ealy są mocno zieloni. Ale mam nadzieję, że ich nie pogrzebią.

Main event o pas z oczywistym wynikiem. Podrzędny pas nie zmieni właściciela na losowej tygodniówce. A sama walka nie sprawiła, że uwierzył bym, że Wolfgang wygra.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426081

Atutem Blacka (Tommyego Enda) na mikrofonie, jest wiarygodność. Nie jest jakimś niebywałym mówcą, który zyska miliony fanów gadając, ale wypada na tym polu solidnie. Ja go lubie słuchać, choć może być to pokłosie tego, że generalnie lubie tego gościa i tą postać. Dorzucam lubiany przeze mnie filmik:

Do tego szybkie in-ring promo:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426085

Sabbatelli jobbuje jak Moss, ale chociaż ryj ma wyjściowy :twisted:

Rzucanie na siebie dwóch mało doświadczonych kobiet to średni pomysł.

Lacey niby ma tę wojskową historyjkę, dzięki której można ją sprzedać, ale jeśli któraś ma zostać gwiazdą, to będzie to Bianca Belair. Ciekawe, jak tam z gadką.

Publika robi za chórek dla theme'u Blacka :D

Chciałoby się powiedzieć, że Aleister umie gadać i strzelił niezłe promo. Ale ktoś mu przedwcześnie przerwał. Velveteen Dream, wow. Szykuje się piękny feud. Cóż, może chociaż będzie zabawnie.

Dakociak wyskoczył na filmiku :serce:

Do skilli Larsa dochodzi Diving Headbutt. Jak szybko mu zabronią?

Kyle'owi powinni zmienić fotkę z tych plansz promujących walki. Masakra.

Moustache Mountain byli na doczepkę. Na gwiazdę wyszła grupa Sanity, która zaatakowała z jakiegoś powodu ekipę Cole'a. Są jako mistrzowie po stronie Drew? To naprawdę mają być face'owie?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/251/#findComment-426194