Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Tylko pytanie - czemu jest ich dwoje? Z tego, co pamiętam, w FCW było ich więcej plus była tam też kobieta.

Tak, było ich więcej i tym trzecim zawodnikiem był Tito, który został połączony w Tag Team z drugim Colonsem, Primo.

• Reputacja:   1

Czy tylko ja mam wrażenie że WWE projektując halę dla nowego NXT wzorowali się na wystroju hali rodem z TNA? ;) Kijowo że wywalili komentatorów aż pod samą rampę (przekreśla to akcje z użyciem stołu komentatorskiego gdyż zawodnikom nie będzie się chciało iść aż taki kawałek żeby go zniszczyć)

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Nie do końca pojmuję też, co ma na celu to, że niektórzy zawodnicy mają swój entrance, a inni już są w ringu? Chcą w ten sposób pokazać, kto tu się liczy, a kto ma służyć jako mięso armatnie?

Dokładnie o to chodzi. Poprostu chcą podkreślić najbardziej kompetentnych workerów z rozwojówki. Mi to się podoba, gdyż ogladając FCW mieszały mi się te wszystkie nołnejmy, a przeglądałem rozwojówke tylko dla najciekawszych wrestlerów.

Nie podoba mi się nowy gimmick Curtisa (jeśli to gimmick), ani do końca to, co stało się z Rollinsem. Te pasemka czy co to jest... od biedy można zaakceptować, ale to jego bujanie się na boki jest dla mnie niezrozumiałe. I chociaż uważam to za głupotę, to jednak jest to jakiś gimmick i zawsze lepsze to niż miałby wyjść, zawalczyć i odejść. Tak przynajmniej pozostaje w pamięci - w mojej niekoniecznie pozytywnie, ale zostaje.

Przynajmniej jakoś ucharakteryzowali Rollinsa. Dla mnie ma x-factor i widzę go w głównym rosterze. Aczkolwiek ten jego entrance - który z założenia pewnie miał być fajny - spowodował, że wyglądał jak małpa. :???:

• Reputacja:   0

Nie do końca pojmuję też, co ma na celu to, że niektórzy zawodnicy mają swój entrance, a inni już są w ringu? Chcą w ten sposób pokazać, kto tu się liczy, a kto ma służyć jako mięso armatnie?

Dobrze, że tak robią bo dzięki temu łatwo odróżnić jobbera od kogoś ważnego. Na Raw czy SD też często tak robią, że nie pokazują wejść jobberów.

Kijowo że wywalili komentatorów aż pod samą rampę (przekreśla to akcje z użyciem stołu komentatorskiego gdyż zawodnikom nie będzie się chciało iść aż taki kawałek żeby go zniszczyć)

A kiedy w NXT miałeś jakieś akcje z użyciem stołów? :D Stół przesunęli pod rampę bo hala nie jest największa i przy ringu i tak jest mało miejsca.

Przynajmniej jakoś ucharakteryzowali Rollinsa. Dla mnie ma x-factor i widzę go w głównym rosterze. Aczkolwiek ten jego entrance - który z założenia pewnie miał być fajny - spowodował, że wyglądał jak małpa. :???:

Inaczej wygląda to na NXT, inaczej będzie wyglądać na RAW/SD/PPV. No i gusta są podzielone - niektórym nie podoba się wejściówka braci Uso a jak dla mnie jest świetna.

Inaczej wygląda to na NXT, inaczej będzie wyglądać na RAW/SD/PPV. No i gusta są podzielone - niektórym nie podoba się wejściówka braci Uso a jak dla mnie jest świetna.

No ona też mnie pozytywnie rozpierdala, szczególnie gdy ten jeden tańcuje z wywieszonym jęzorem :D

NXT 04/07/12 :

Sofia Cortez def. Paige

Króciutka walka mająca na celu wprowadzenie na NXT tej pierwszej .

A szkoda , bo Paige jest w moich oczach zdecydowanie lepsza od pani Cortez .

Seth Rollins def. Camacho

Słaba walka , jak wiemy Camacho to niestety beztalencie , a Tyler sam dobrej walki nie zrobi .

Rollins musiał też przez cała walkę się bronić , przez co nie mógł pokazać swojego potencjału .

Na koniec Hunico i Camacho zaatakowali Blacka , a na pomoc przybiegł mu Bo Dallas .

Byłbym zapomniał , wyżej wymieniona para wyszła bez swojego rowerka :( .

Jake Carter & Corey Graves def. CJ Parker & Nick Rogers

Walka również miała na celu wprowadzenie zwycięzców , krótki pojedynek nie zachwycił .

Myślę , że na większą skalę nic z zwycięskiego Tagu nie będzie .

Kassius Ohno def. Mike Dalton

Kolejna walka mająca na celu wprowadzenie zwycięzcy do rosteru .

Hero popisał się swoim widowiskowym finisherem .

Szkoda trochę , że Dalton , były mistrz FCW musi być na NXT jobberem ...

Jinder Mahal def. Derrick Bateman

Mahal musiał dostać trochę pushu , więc Bateman mu jobbnął .

Krótka , przewidywalna walka zakończona oczywiście Camel Clutchem .

Michael McGillicutty , Hunico & Camacho def. Tyson Kidd , Seth Rollins & Bo Dallas

Pojedynek mający na celu podpromowanie heeli , ogólnie nie najgorszy Main Event jak na NXT .

Mecz był nawet lepszy niż mógłbym się po tym spodziewać .

Myślę , że wprowadzanie zawodników na NXT skończy się za 1-2 tygodnie i wreszcie będziemy mogli oglądać dobry wrestling .

" Jestem kandydatem na szaleńca , w delikatesach emocji zakupuję hardcore , nie oszczędzam i bywam nieznośny ! "

3316032514ffc8bd46ae6b.jpg

Sofia Cortez vs Paige

Solidna walka jakiej nie uświadczymy na co dzień na Raw czy też SD. Cortez lubię od czasów TE gdzie występowała jako Ivelisse Velez więc trzymam za nią kciuki. Może w przyszłości dołączy do stajni Primo, Epico i Rosy? W końcu to Portorykanka...

Seth Rollins vs Camacho

Lubię obu więc nie przeszkadzał mi zbytnio średni poziom ich walki. Bardzo podoba mi się finisher Setha.

Jake Carter & Corey Graves vs CJ Parker & Nick Rogers

Ani jeden, ani drugi TT niczym wielkim nie zaimponował.

Kassius Ohno vs Mike Dalton

Kassius Ohno = K.O. - nieprzypadkowo, widać, że będzie bookowany na mistrza knock outów. Finisher bardzo fajny, ten Elbow Smash boli od samego patrzenia! Oh no! :lol:

Jinder Mahal vs Derrick Bateman

Nie widzę w Mahalu nic ciekawego, większy potencjał widzę w Batemanie, niestety ten musiał jobbnąć Hindusowi... Szkoda.

Michael McGillicutty , Hunico & Camacho vs Tyson Kidd , Seth Rollins & Bo Dallas

Po raz kolejny walka z udziałem Camacho i Rollinsa? Co za dużo, to niezdrowo, no ale jakoś to przeżyję... Walka dosyć ciekawa. Spodziewałem się wygranej face'ów, ale się pomyliłem (dużo fajniej ogląda się galę nie znając spoilerów :P). Bo Dallas nie przekonuje mnie absolutnie niczym - ani nie posiada czegoś co zwie się "superstar look", ani nie imponuje mi w ringu, a za micem to totalna padaka. Niestety, wygląda na to, że zamierzają go pushować :cry:

Edytowane przez dangap

* Nie wiem czy to z powodu tego, że zawsze uruchamia się mark mode gdy widzę Huskiego, ale te jego trailery są mega zajebiste i klimatyczne. Z każdym tygodniem coraz lepiej. Dawno nie widziałem tak dobrych videoprom w WWE. Widać, że Fedka robi mu duży hype, a oznacza dość szybki awans do głównych rosterów.

* Lubie Cię Rollins i widzę Cię jako przyszłą gwiazdę, ale KURWA! przestań skakać jak małpa w czasie swojego entrance'u, bo to wygląda komicznie i żałośnie zarazem. :D

* Ogólnie struktura zatrudnienia div w rozwojówce wygląda gorzej niż w latach 2009-2011, ale fajnie, że dali wkońcu jakiś match kobiet. Zosia nawet fajna dziewczyna. :)

* O ile mnie pamięć nie myli to Kassius w FCW był face'm. Fajnie, że w końcu przyheelował, gdyż w tej odsłonie lepiej zdecydowanie wypadnie. Tylko w przeciwieństwie do Big Showa, trudniej kupić kogoś takiej postury jak Ohno jako specjalistę od knock-outów. Chociaż i tak nie wychodzi to najgorzej.

* Pierwsza walka panów nie była zła. Szkoda, że Marlow występuje jako Camacho, a nie jako normalny on, bo myślę, że byłoby to dla niego lepsze, gdyby wykorzystać jego korzenie. Ludzie, którzy narzekają na entrance Rollinsa - mnie on nakręca, pompuje energię. Spróbujcie robić to co on przy tej muzyce, naładujecie się pozytywnie. Lepiej wyglądałoby to z pasem.

* Walka tagów. Cóż, jestem ogromnym markiem Coreya Gravesa. Ma wygląd i ma umiejętności. Jake Carter do niego nie pasuje za bardzo, powinien dostać spodnie jako ring attire, wtedy byłoby lepiej. Carter to syn Vadera, więc ma korzenie również ;P

Ogólnie Graves jest dla mnie materiałem na ME, Carter - nie jestem pewien. Parker i ten drugi - nie. Zdecydowanie nie. Może jako przeciętni Cruiserweightci.

* Bateman - Mahal. Obu lubię, chociaż wolę Derricka. Walka nie była zła, ale nie mam nic więcej do powiedzenia.

* Kassius Ohno - Mike Dalton... Podobało mi się. Kassius ma świetny finisher, cała postać jest fajna, czekam na jakąś dłuższą, bardziej wyrównaną walkę z jego udziałem. Zwróciliście uwagę na chanty "Let's Go Jesus"? ;P

* 6-man tag - dobra walka z sumie, dobrze, że Heele wygrywają, ten program może się fajnie rozwinąć, ale przydałby się jakiś segment.

Promo Wyatta jest genialne. Kiedy mówił o piekle... Czuję, że to może mieć związek z Punt Kickiem, który dostał od Ortona. To byłoby ciekawe rozwiązanie.

Za mało segmentów, brak backstage... to można poprawić. Poza tym super.

*Promo Wyatta jest genialne. Kiedy mówił o piekle... Czuję, że to może mieć związek z Punt Kickiem, który dostał od Ortona. To byłoby ciekawe rozwiązanie.
* Nie wiem czy to z powodu tego, że zawsze uruchamia się mark mode gdy widzę Huskiego, ale te jego trailery są mega zajebiste i klimatyczne. Z każdym tygodniem coraz lepiej. Dawno nie widziałem tak dobrych videoprom w WWE. Widać, że Fedka robi mu duży hype, a oznacza dość szybki awans do głównych rosterów.

Jego promo świetne , jedyne które na NXT nie przewijam , a oglądam po kilka razy .

Myślę , że wyrośnie z niego spora gwiazda , wielu skarżyło się , na jego zmianę gimmicku , bo w FCW miał niedawno świetny face'owy , ale teraz ma wprost genialny .

Naprawdę widzę w nim ogromny potencjał > .

Niestety na jednym z ostatnich live eventów FCW doznał on kontuzji , a dokładniej rozdarcia mięśnia piersiowego .

Prawdopodobnie przerwa trochę potrwa :( .

Bardzo podoba mi się finisher Setha.

Ja też bardzo go lubię , po ostatnim NXT odetchnąłem z ulgą , bo myślałem , że stało się to samo co z finisherem Ortona , zbanowali go (w tym wypadku zmodyfikowali) .

Teraz sam nie wiem , może to był botch i Rollins po prostu nie wyrobił .

Wykonał on tydzień temu naskok na plecy , a nie głowę , co wyglądało dosyć żałośnie .

Jednak teraz wszystko wróciło do normy .

" Jestem kandydatem na szaleńca , w delikatesach emocji zakupuję hardcore , nie oszczędzam i bywam nieznośny ! "

Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę, ale wydaje się, że WWE ma bardzo poważne plany wobec ex-Hero. Bardzo rzadko się zdarza, by ktokolwiek dostał takie zajebiste, klimatyczne promo (dla mnie miazga i poziomem nie odstępuje temu, co tworzą tym największym na Raw), przekonującą wygraną i jeszcze promo po walce. Ponadto - bardzo fajne theme Ohno, które nie jest typowe dla WWE w stylu "damy ci byle co". Dla mnie on i Wyatt są obecnie najbardziej "pompowanymi" gwiazdami NXT.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Po takich promach widać od razu kto jest według WWE najbardziej przyszłościowymi zawodnikami FCW .

Są to Bray Wyatt oraz Kassius Ohno , a ja się w pełni z nimi zgadzam .

Oprócz nich jest jeszcze Dean Ambrose , który nie będzie brany na NXT , ponieważ on zadebiutuje już niedługo w głównym rosterze .

Spodziewam się na RAW niedługo nowego promo .

Może to być właśnie zapowiedź debiutu Moxleya w którymś z rosterów (prawdopodobnie będzie to RAW) .

Co do wyżej wymienionej dwójki obaj już są niemal gotowi na RAW/SmackDown .

Mają obecnie wszystko czego potrzebuje wrestler czekający na debiut w głównych rosterach największej federacji świata .

WWE Developmental talent Bray Wyatt, otherwise known as Husky Harris, is said to have torn a pectoral muscle in a triple threat match last Friday.

Bray announced the news via Twitter and early indications suggest he will be out for around 6 months.

Tyle jeśli chodzi o debiut w najbliższym czasie :(

Tyle jeśli chodzi o debiut w najbliższym czasie :(

Parę odcinków NXT jest już nagranych i na 100% zobaczymy debiut Wyatta. Tylko szkoda, że po 2-3 walkach[nie wiem, ile z nim nagrano] nagle zniknie...

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Debiut Braya już na następnym NXT !

Kilka walk z nim nagrano , na razie trzeba będzie się tym nacieszyć nimi , bo na powrót trochę sobie poczekamy .

Ciekawy jak sprawy z tą edycją tego programu się potoczą w tym czasie .

Po powrocie Wyatt powinien dostać jednak solidny push :grin: .