Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

NXT Takeover: Brooklyn III

1. Johnny Gargano vs. Andrade Almas(7)

Dobry opener, działo się sporo chociaż początek dość przeciętny. Potem było już tylko lepiej, świetne near falle i dobre tempo w końcówce. Wygrana Andrade, dobra decyzja potrzebował tego. A sposób w jakim wygrał na plus, odwrócenie uwagi rzuconą przez Vegę koszulką DIY fajny motyw. Oby feud Ciampy z Gargano był w NXT w main rostrze raczej to zepsują.

2. NXT Tag Team Championship - The Authors of Pain (Akam and Rezar) © vs. SAnitY (Alexander Wolfe and Eric Young)(6)

Niezła walka dość mocny początek, jednak potem było trochę gorzej. Tempo było średnie, jednak na szczęście walka nie trwała za długo.. Finish dobrze przemyślany skok Nicki i spot ze stołem, zdecydowanie najlepszy moment walki. Zmiana mistrzów na plus, atak reDRagon zapowiada poprawę jakość walk o pasy TT. Oby zrobili z tego triple threat match, AoP nie jest jeszcze gotowe na awans do MR. A SAnitY mają pasy więc ich też nie prędko tam zobaczymy.

3. Aleister Black vs. Hideo Itami(5)

Średnia walka, najsłabsza walka tego Takeovera. Poza kopniakami jak dla mnie nic ciekawego. Wynik przewidywalny i logiczny. Hideo którego postać nie ma nic do zaoferowania przegrywa z Blackiem który przynajmniej ma jakiś wizerunek. Trzeba przyznać, wejściówka Aleistera kozacka.

4. NXT Women's Championship - Asuka © vs. Ember Moon(7)

Dobra walka najlepsza na tej gali, mocny początek. Dobre tempo które utrzymywało się prawie przez całe starcie. Fajnie że publiczność dała radę co przy walkach pań zdarza się dość rzadko. Spodziewałem się innego wyniku jednak zostałem pozytywnie zaskoczony. Oby po odejściu Asuki, pas dostał status: vacat. Uważam że powinna wejść do main rosteru jako niepokonana.

5. NXT Championship - Bobby Roode vs. Drew McIntyre(5)

Średni ME, jakoś nie mogłem wkręcić się w tą walkę. Drew miał za dużą przewagę, a i tempo nie było oszałamiające. Spodziewałem się takiego poziomu tej walki ale wygrana Szkota mnie negatywnie zaskoczyła… Drew był i jest nijaki, jakoś mnie on nie przekonuje. Mam nadzieję że Bobby nie będzie „chciał” rewanżu, oczekuję debiutu w MR. Nie ma co czekać, ma dobry gimmick i charyzmę w ringu trochę gorzej. Oby trafił na SD bo na RAW raczej by się nie przebił. Debiut Adama Cole bardzo dobry niech zdobędzie ten pas jak najszybciej, bo w sumie czemu nie? NXT dla nowego mistrza jest raczej tylko przystankiem do powrotu do głównego rosteru.

Ogólnie mówiąc niezła gala, wyniki raczej pozytywne. Walki poza jednym średniakiem na dobrym poziomie, a i debiuty na plus. Stajnia ludzi z ROH zapowiada się ciekawie, w końcu będą jakieś przetasowania w NXT. Fajnie że pojawił się Corey Graves i Jim Ross, było czuć że jest to najważniejszy Takeover, chociaż na pewno nie był najlepszą galą NXT w tym roku.

Ocena końcowa: 6

Edytowane przez Wojtax
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425354

A mnie z kolei ta gala w ogóle nie porwała. A to dlatego, że z tych wszystkich walk, tylko jedna miała w miarę poważny storyline i tylko w tej były jakieś emocje. Mowa oczywiście o najlepszej walce gali, czyli walce kobiet. Jedyna walka, która na prawdę mi się podobała. Nawet obijanie ręki nie zwolniło za bardzo tempa, a końcowe near falle bardzo ożywiły publikę. Wynik mnie zaskoczył, ale teraz jedynym wyjściem jest to, żeby Ember zaczęła piąć się w drabince od nowa, czyli poskłada jeszcze raz wszystkie Panie i dostanie kolejnego shota na pas. Tym razem będzie skuteczniejsza.

W resztę walk nie dało się wkręcić. Było to tylko bezemocjonalne zastanawianie się kto i dlaczego wygra. I tak:

-Almas, bo nie wypada zabijać jego nowego (ciekawego) projektu,

-nie Johny, bo wcale tego nie potrzebował, a zaraz go tu nie będzie,

- wydawało się, że nie Sanity, bo feud trwał 2? tygodnie,

- wydawało, się że AoP nie przegra, bo ten Reign był trochę niespełniony do końca. Można było z ich pokonania zrobić większe wydarzenie.

- wiadomo było, że nie Itami, bo rywala dostał niepobijalnego.

- wiadomo było, że Black, bo wiemy jak go promują. Aczkolwiek Itami wypadł bardziej przekonująco (nawet pomimo fatalnych prób interakcji z publiką).

- wiadomo było, że Roode wygra, a tu taki zonk. Czyli czekamy na niego wyżej.

- wiadomo było, że Drew to przejściówka przed Strongiem, a tu kolejny Zonk. Albo Szkot musiał zaimponować po powrocie na zapleczu, albo będzie przejściówką dla następnego mistrza.

ReDRAgon uratowani. Solo są raczej nudni, a w tagu już ich można wcisnąć do topu dywizji w każdym z brandów.

Cieszy, że Cole debiutuje i wskakuje od razu do ścisłego Main Eventu, bo były przecież pogłoski o Blacku, a ten już mógł ich wszystkich poskładać. Skoro Strong i Roode pójdą drogą bez pasa, to wygląda na to, że znamy już kolejnego mistrza NXT. ADAM COLE BAY BAY. Pewnie nie dostanie Something for you, więc ten utwór zostanie już tylko jako mój dzwonek w telefonie.

Pomimo dużego debiutu, to podczas prawie całej gali zabrakło mi historii i emocji. Bywały już o wiele lepsze Takeovery i to było takich wiele.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425356

• Reputacja:   515
  • Urządzenie:  Windows

BTW. CzaQ, Aries już cię wyprzedził i musisz się obejść smakiem Zeliny

Hah, zapomniałem napisać, że skoro mamy mieć tylko jedną walkę kobiet to wolałbym zobaczyć Austin Aries vs Zelina Vega if you know what i mean :twisted:

Ale pamięć na kacu nie ta :P

Urlop potrafi skostnieć człowieka

Noo, aż broda odpada :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425362

Trzeba przyznać, że te rapsy przed każdą walką gdzie kamera pokazywała zawodników robiły robotę. Do tego jakiś rockowy theme gali, idealne połączenie. Sam takich mocnych zespołów nie słucham ale to dużo bardziej pasuje do wrestlingu niż POPowcy typy Pitbull. Może i przez theme songi NXT miało tak zajebisty klimat?

WRESZCIE! Jeden jedyny zawodnik, którego tak bardzo chciałem w WWE. Gość jest kompletny, no może ciut za mały. Jednak gość ma 27 lat, więc jeszcze kupa lat w ringu i oby do końca w WWE bo tutaj (przynajmniej wizerunkwo itd.) pasuje jak ulał. ZObaczymy jak to wyjdzie w praniu ale na myśl o stajni reDragoon z Colem już zacieram rączki.

Największa bolączka Drew to theme song i że zdobył pas w nieodpowiednim momencie. Ba! Na cholerę mu ten tytuł? Roode vs Strong brzmiało dużo lepiej już nie mówiąc o Roode vs Gargano. Plus taki, że Rooo idzie do MR a Szkot długo pasa nie potrzyma bo Tryplak raczej nie uwali Cole'a w walce o pas NXT tym bardziej, że nikt nie dostał takiej reakcji w debiucie NXT BAY BAY!

Asuka nie powinna tracić złota. Albo wakat albo z pasem w głównym rosterze. Walka najlepsza na gali.

Dobrze, że Cien wygrał. Dla Gargano to i tak przejściowa walka (still waiting for Ciampa) i takie podrzewanie atmosfery jak koszulka DIY (chyba był botch, bo raczej mieliśmy zobaczyć logo tego zespołu) jest genialnym posunieciem władz NXT. Ludzie nie zapominają kto jest głównym rywalem Gargano a i dodaje to oliwy do ich feudu.

Sanity z pasami ale oprócz stołu i reDragonów to nic ciekawego. Niko mówił w Atti, że Bobby i Kyle nie mają takiego powera by debiutować na Takeover a tutaj piszesz, że szkoda że z nimi nie poczekali. Ale racja z Colem u boku to już inny zespół.

Świetne Takeover i jestem pewien, że SS znów nie da rady. Będzie za długie, zbyt nudne i bez emocji.

WIĘCEJ TAKICH RAPSÓW I ROCKA W WWE! Tryplak, wez już przejmuj tą fedkę bo NXT mimo gorszych miesięcy w tyogniówkach wciąż Takeoverami skrada nasze serca.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425363

Mój dziadek zawsze powtarzał że kobieta na froncie w rockowym zespole nie wróży nic dobrego - kawałek ok, ale wykonanie mi się nie podobało, bardzo słaby głos ma ta pani.

Almas od czasu turnu odżył, teraz jest już poważnym graczem w rosterze i jedno większe zwycięstwo mogłoby sprawić że przyjąłbym go ciepło jako pretendenta do tytułu, w dobrym kierunku idzie również jego gimmick, a ta pani od Los prostitutos, mimo, że strasznie irytująca jest, to dodaje Almasowi uroku i kolorytu. Spodziewałem się dobrej walki i nie mogę powiedzieć, że jestem zawiedziony, końcówka fantastyczna, coraz rzadziej zdarza mi się "nabierać" na akcje, które powinny skończyć walkę, a dochodzi do kickoutu, i chyba te momenty w pojedynkach cenię najbardziej, tym razem chyba ze dwa razy byłem przekonany, że to koniec. Koniec natomiast nie był zbyt efektowny, nawet słabo wyeksponowano sposób rozproszenia Johnny'ego, nie od razu się zorientowałem, ze to t-shirt DIY.

In memory of Nicki Croxx

1989-2017

Walka o pasy tag team i genialny zamysł lidera stajni, który wymienia jedynego gabarytowo i siłowo zbliżonego do rywali człowieka na siebie samego, 10 sekund później leżał za barierkami z nogami w górze, ale nie liczy się sposób, a efekt, w jaki tego dokonali, bo wygrana Sanity była w zasadzie przekonująca i nie odczuwałem niesmaku przekształcającego się w zażenowanie spowodowane odrealnieniem w walce, które mogło zdarzyć się tylko w WWE. Było kilka niezłych akcji, hardkorowych wręcz, teraz sobie uświadomiłem, że AOP dobrze odgrywają swoją heelową rolę, gdyż nigdy za nimi nie przepadałem, a Sanity w świetle zaistniałych po walce wydarzeń wydaje mi się, że czeka ich rychłe przejście na dobrą stronę.

Przypadł mi do gustu również początek pojedynku Blacka z Yellowem hehe - mało miałem do czynienia z japońską sceną i zwrot "strong style" znam tylko ze słuchu, ale wyobrażam go sobie właśnie jako taką kopaninę, panowie świetnie się ze sobą zgrali, Hideo był chyba pierwszym, który nie odstawał od Holendra i było dla mnie nowością oglądanie tak wyrównanego pojedynku Aleistera, nie przeszkadza i nawet, że do tej pory Tommy nie robi nic poza walkami, Undertaker też nigdy nie był zbytnio wylewny, taki gimmick :D

Ember Moon kolejną ofiarą zbiegu okoliczności - pojawiła się w WWE w nieodpowiednim czasie, zanim jeszcze na dobre pokazała się w NXT, widziałem w niej właśnie tę osobę, która będzie w stanie pokonać Asukę, która w międzyczasie zrobiła taki run, że już nawet nie katowałbym Ember kolejnym, ostatnim z ostatnich itd. pojedynkiem w stylu "być albo nie być", dostała fajne podziękowanie od publiczności, swój moment na wyjście z ringu, w NXT nie ma już dla niej nic do roboty, nie każdy zawodnik musi zdobywać pas przed przejściem do głównego rosteru. Pojedynek świetny, błyskotliwie napisany, Ember wyraźnie stawiała wszystko na jedną kartę, końcówka, w przeciwieństwie do openera bardzo dynamiczna i emocje utrzymały się do samego końca, nie wierzyłem, ze Ember klepnie, bardziej widziałem oczami wyobraźni normalne odpłynięcie po submissionie i kolejne mocne zwycięstwo mistrzyni. Co teraz z Asuką? Niech idzie na Smackdown i jako mistrzyni NXT gnoi kolejny roster aż do zdobycia tytułu kobiet w głównym rosterze, a Takeovery może zaliczać w międzyczasie, nie wiem :D

Walka wieczoru była paradoksalnie jedną z najmniej interesujących moją osobę, największy zawód sprawili mi wejściówką Dru, który jednak nie dostał tego upragnionego Broken Dreams, stąd i reakcja na niego była jakaś taka słaba, walka również niestety dosyć siermiężna, ale tego akurat ożna się było spodziewać, Bobby ma swój styl, z którego jest znany od lat, McIntyre jest natomiast jak jego głos - cienki :P Na Roode'a w NXT widocznie skończyły się pomysły, albo nowo powstała stajnia koniecznie i za wszelką cenę musiała być heelowa + wplątana w feud o główny pas, debiut Cole'a to na pewno jedno z większych wydarzeń w tym roku, na pewno kolejne miesiące będą należały właśnie do niego + reDRagon.

Nawiązałem raz czy dwa do ewentualnych transferów gwiazd NXT w kierunku main rosteru - pewną przesłanką ku temu był na pewno widok obecnych na widowni podczas Takeover Kurta Angle i Daniela Bryana, co mogłoby świadczyć, że kogoś z rozwojówki zobaczymy już w tym tygodniu, może dziś, może jutro na RAW, jednak patrząc na to, kto GMom towarzyszył w loży VIPów (Peyton z Billie, No Way Jose, Strong) nie wróży to nic dobrego :D Wiem, że robili oni tam za sztuczne tło, bo nie znaleźli się w karcie PPV, jednak wolałbym nie dostawac więcej takich sygnałów od WWE :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425368

Cześć wszystkim, po dość sporej przerwie. Jednak work/ free time balance przy tak miernym poziomie historii serwowanych przez WWE sprawił że musiałem sobie odpuścić pisanie a potem i oglądanie tygodniówek. 6H tygodniowo na wrestling to o jakieś 4H za dużo.

Ale jako, że przed nami najgorętsza impreza lata to PPV obu brandów obejrzę.

Dobrze nabrać dystansu do wrestlingu, większość walk wydawała się ciekawsza już przez samo to, że nie byłem na bieżąco.

Gargano v Cien Almas

Johny Gargano powinien zostać kiedyś mistrzem NXT, historia typowego underdoga, któremu wygrane nie są do niczego potrzebne, publika mu je z ręki, więc każda porażka "by distraction" jest jakby usprawiedliwiona. Bardzo dobre ringowo starcie, jakieś nawiązanie do DIY i co najważniejsze Almas coś wygrał. Latynoska wersja Shawna Michaelsa nabiera kolorów, może coś z niego jeszcze będzie?

AOP v Sanity

Starcie przyzwoite ale zmiany pasów się nie spodziewałem. Mocny brawl wyszedł zatem jakiś rewanż w stypulacji ala hardcore? Alexander Wolfe zdobył pas w WWE, tego bym się nie spodziewał.

To co ważniejsze wydarzyło się po walce, debiut redDragon w NXT! Fanem Kyle'a nie jestem ale ten TT był ścisłym topem kilka lat temu, z chęcią zobaczę ich na szczycie dywizji w WWE.

Black v Itami

Fajna wejściówka Blacka, to wiemy. Niby pojedynek kopaczy, którzy coś potrafią wyczarować w ringu ale tak naprawdę był to typowy zapychacz. Budujemy Blacka, wygrywa, co dalej? Bo jakoś nie widzę na niego pomysłu.

Aska v Ember

Ostatni raz panie dały najlepsze starcie na TakeOver 2 lata temu. Widocznie na Brookylnie jest dobra aura dla kobiecego wrestlingu. Było niezłe tempo, sporo kick outów, generalnie było wszystko to co znamionuje dobry pojedynek. Te reign Aśki robi się problemem, bo naprawdę nie ma zawodniczki, która mogłaby ja pokonać bo jak? Już było kilka walk wieloosobowych i nie zdecydowali się. Być może po tym Mae Young Classic wyłoni się jakaś kandydatka, bo jak nie to kolejne 200 dni budowy jakiejś wiarygodnej przeciwniczki.

Roode v McIntyre

Obaj mnie usypiają w ringu. Zmiana mistrza trochę zaskakująca ale jeśli dodamy do tego zakończenie to wszystko ma sens. ADAM COLE BAY BAY. Większość twierdzi, że się nie nadaje bo jest mały, nie ma charyzmy czy coś. Jak dla mnie to najlepszy dodatek do NXT od czasu Owensa/Joe, w końcu ktoś kto potrafi gadać. Stajnia ROH się uformowała, 1-2 TakeOver i będą mieć komplet pasów.

Przyzwoita gala, 2 zmiany pasów, 2 interwencje, Adam Cole, redDragn. Może nie było to najlepsze TakeOver bo wielkiej walki nie było ale na pewno będzie to pamiętne TakeOver.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425369

Sullivan już nie potrzebuje walki, by komuś narąbać. Nie podoba mu się theme song, to prostu idzie i niszczy. Robi się z tego taka rozwojówkowa wersja Strowmana :D

Z pani Logan zrobili wieśniarę :? Nic, na szczęście po wejściówce oczy mogły się już skupić na Peyton <3

"Future Shock", next week - najs ;)

Niby Roode jest na SD, ale jeszcze gadał o rewanżu z Drew i walce ze Strongiem. Tapingi NXT przepracuje na pewno.

Gdyby chodziło tylko o muzykę, Wolfgang wygrałby ME bez walki. Walka była... no i i tak wygrał, ale nie to jest najważniejsze. W ringu karty rozdają Bate i Dunne. Znowu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425498

Projekt Lars Sullivan oficjalnie odpalony. Były jakieś nieśmiałe proby, ale wreszcie zaatakował kogoś, kto odpowie. Z wywiadu na YouTube wynika, że zirytowała go muzyka Jose. Pięknie. Mam coś wspólnego z tym psycholem.

Wolfgang zaklepał sobie title-shota, tylko czy kogoś to interesuje? Przykro się słuchało tego wywiadu zwycięskiego teamu. Wypadli tak słabiutko, że WWE wcale nei spieszy się zmieniać do nich podejścia.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425501

NXT po TO zawsze ssie. Jedyny plus jest taki, że widzimy dawno nie widzianych gości czy możemy posłuchać reakcji dużej widowni na poszczególne gwiazdy.

Teraz było jednak inaczej, bo doszło do rozpoczęcia jakiegoś programu. Sullivan wygląda kozacko, ale przyda mu się kosmetyczna przemiana. Jakiś ring gear nowy by się przydał, ukształtowanie gimmicku i theme song. Ciekaw jestem tego projektu bo potencjał niewątpliwie jest.

Peyton Royce nam wypiękniała i wraz z Billie będą fajnym dodatkiem w dywizji pań w MR. W ringu nie powalają, są chujowe ale bronią się gimmickiem i że sa jakieś, oryginalne.

Oj słabiutko wypadł Dunne na zapleczu (wywiad). Facet wygląda na heelowego skurwiela i to jego największy atut. Jest młody więc na pewno zadebiutuje w głównym WWE, takiego talentu nie mogą zmarnować żeby ciągle siedział w NXT/UK czy 205. To samo Bate. Wolfgan ma potencjał a Seven to najpierw musi pójść na siłkę, najlepiej jak zabierze Kassiusa. Obaj wyglądają dramatycznie.

#StillWaitngADAM_COLE_BAYBAY!!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425508

Dzisiaj była tez ostatnia okazja na odsłuch theme songu Sevena. Na YT wrzucili dziś nowy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425515

Wszyscy wiemy jakie są odcinki NXT po Takeover - większość formatu to recap. Dlatego postanowiłem

po krótce opisać ostatni odcinek oraz trochę ... entertain myself. Ale o tym później.

Lars Sullivan powoli zaczyna się określać co będzie robił - bardzo dobrze, chcę zobaczyć co ten kolos ma do zaoferowania.

Jest powód dla którego mówcą numer jeden w British Strong Style jest Trent Seven - jakkolwiek genialny heelowy ryj ma Pete Dunne i jakkolwiek jest świetnym wrestler tak kominikacja werbalna nie stoi na wysokim poziomie. Jego barwa głosu nie "krzyczy" gwiazda, tylko zwykły niezbyt ciekawy pierdziel (Hi, Jack Doomsday, how you doin'?). Plusami dla niego są wciąż komunikaty niewerbalne (RYJ!) oraz to że to młody chłopak - może się w tej materii wiele nauczyć.

Wolfgang zaklepał sobie title shota. Łooookej, niech będzie. Przypiął kogoś .... kto na dobrą sprawę okazał się moim hero przez wielkie "H". Kozakiem przez wielkie "K". A żeby wytłumaczyć jak do tego doszedłem cofnę się do ostatniej walki Sanity. Kiedy Killian Dain wyegzekwował pierwsze cztery litery swojego ring name'u (przyjmijmy dla dobra historii że jego ring name piszę się przez dwa "L") na wrestlingowej miłości mego życia, Nikki Cross (God Bless Her Soul <3) na stole, dostałem 8 ataków serca, zapłakałem wszystkie jaśki. Szukając ukojenia odpaliłem Mae Young Classic Bracketology i chciałem się przyjrzeć kobietom tam występującym, być może znajdując tam potencjalną następczynię ex-Nikki Storm w moim sercu. W pewnym momecie pojawiła się tam blond piękność. Jest młoda, walczy w Japonii oraz ma rockową duszę. Czego chcieć więcej? Ano tego żeby nie była z Australii czy innej takiej wyspy (...płachta na byka ... płachta na byka). Nazywa się Toni Storm (.... yup, nie bez przypadku wspomniałem były ring name Nikki :wink: - Storm w ring name to dla mnie +69 do zajebistości u kobiet :lol: ). Dziewczyna dołączyła do mojego cholernie wąskiego grona kobiet na które zwrócę szczególną uwagę na MYC. Ale jak się ona ma do zajebistości Tylera Bate'a? Ano tak, że oni są narzeczeni :shock: Holy Shit, ten dzieciak, nie dość że kozaczy w ringu, to jeszcze ma taką fajną drugą połówkę. Tyler Bate: My Hero.

.... Co prawda nie poprawia mi to w pełni nastroju po znisczeniu Nikki Cross na Takeover ale czymś muszę się pocieszać dopóki Nikki nie wróci do świata żywych :wink: (....wiem, wiem, w pracy, umieram z nudów :razz: )

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425528

W końcu kombinują coś z Sullivanem. Koleś wygląd ma, może straszyć samą facjatą, więc nie powinien mieć problemów z rozjechaniem Josego. No Way ma dostać awans do głównego rosteru, w czym pomoże mu najpewniej Lars.

Crazy Mary w TV! Wiadomo, że musieli ją podłożyć którejś z Royce Royce'ów (zabijcie mnie, ale nie wiem której, bo ich nie rozróżniam), ale bardzo dobrze, że już występuje w TV. Gimmick dziewczyny ze wsi nie przekombinowany, zgodny z rzeczywistością i stylem życia mlodziutkiej Sary, a to może jej jedynie pomóc. W niej jest przyszłość!

Wolfgang z shotem to dobra okazja do rozwinięcia jego postaci w telewizji. Akurat on zginął w tłumie, przysłonili go mistrz i długoterminowy pretendent, co można będzie niedługo nadrobić.

Z pani Logan zrobili wieśniarę :? Nic, na szczęście po wejściówce oczy mogły się już skupić na Peyton <3

Lepsza wieśniara niż dwie blachary ;)

A, byłbym zapomniał! Spoiler z tapingów!

Aśka zrzekła się pasa lasek, a po rehabilitacji trafi do głównego rosteru bez pretensji do żeńskiego złota rozwojówki. Pierwszy raz zrobili to, co przewidywałem, i to w stu procentach!

Edytowane przez Carrik
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425530

Czyli podjeli najgorszą, możliwą decyzje. Już do końca istnienia NXT będziemy mieli świadomość, że żadna kolejna mistrzyni nie bedzie lepsza/silniejsza od Asuki. Nice job, momentalnie mam wyjebane co się będzie z tym pasem działo. Zamiast zajobować jak Roode to odpierdalają taką głupote. W Main Rosterze i tak nikt by tego albo nie pamiętał, albo miał wyjebane, a Asuke i tak mozna by było robic na potwora JEDNOCZESNIE mając potwora w NXT który ją pokonał. Lipa po całości

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425532

Dla niej to pewnie lepiej o tyle, że bez kontuzji jeszcze pewnie z rok by jej nie puścili wyżej - tyle trwałoby wykreowanie nowej, w miarę wiarygodnej, pretendentki ;) No i samo to, że opuszcza rozwojówkę niepokonana z miejsca uczyni ją silnym graczem gdzie indziej... mistrzyni Raw albo SD do/na Wrestlemanii 34 plus reign trwający do Wrestlemanii 35? Jak zdrowie pozwoli (a Hunter ochroni przed zakusami debili z creative teamu), bardzo możliwe.

Lipa tylko dla samego NXT, które z dnia na dzień traci jedną ze swoich największych gwiazd, nie dostając nic w zamian... każda kolejna posiadaczka pasa (stawiam teraz na przejściowego mistrza który jobbnie zwyciężczyni Mae Young Classic) będzie uchodziła za papierowego mistrza, do tego odpadnie atut "historycznego wydarzenia" jakim byłoby zakończenie streak'u... bad luck.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425533

Larsa Sullivana widzę drugi raz, ale już go lubię. Antyfan tańca konga. Mistrz po prostu.

Promują Mae Young Classic poprzez występ jednej z jej uczestniczek i jej porażkę. No nie powiem, głupie to.

Lubię gdy wrzucają gości z UK na NXT. Dostajemy świeże zestawienia, a walki są dobre.

A sam odcinek spokojnie do pominięcia.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/249/#findComment-425535