Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Aleister Black tym razem skupił się na kolana - dobrze, jeszcze niech wprowadzi kilka rzutów i generalnie ringowo będzie u mnie nietykalny.

W tagach wjechał ladder match - no cóż, Heavy Machinery nie są jeszcze gotowi, a z DIY trzeba coś zrobić. Walka będzie dobra i tego się trzymajmy.

U pań doszło do fajnych momentów - trzy pretendentki dostały chwilkę by sprzedać ich odczucia. Ember Moon, mimo że wypadła, to fajnie sprzedała swoje zdenerwowanie z faktu stracenia tej szansy. Było czuć że jest zła, ale i też nie przesadzała. Ruby Riot trochę miała zżynkę z Roddy'ego S., ale z drugiej strony, jego party były jednymi z lepszych fejsowych prom ostatnich czasów. Wracając do Ruby, dobrze mi się jej słucha, trochę sztampowe jest dla mnie "tatuaż ma swoją historię", ale sprzedała to że jej zależy na pasie czyli jest dobrze. A Nikki? Pomijając moje miłosne podchody, to samo promo było inne. A to jest już sama w sobie zaleta (winietki nWo z backstage'a <3) . Mam nadzieję że ona w swojej zabawie ze sprzętem czy innymi takimi rzeczami nie przeoczy się w obecnego Deana Ambrose'a, bo moje serca tego zwyczajnie nie wytrzyma. A linia jest dość cienka.

Podobał mi się motyw gdzie panowie z ME mieli kilka słów do powiedzenia przed wyjściem do ringu. Ringowo było dobrze, ale niczego innego nie można było oczekiwać. Itami atakuje pas ... dla mnie jest ledwie przystankiem także w cholerę z nim.

• Reputacja:   1

Zauważyłem że największym problemem w NXT jest wręcz za duża ilość osób, które mogą atakować główny pas. Itami, Strong, Galloway, Ohno, Black, Young, a nawet Almas. Dochodzi do tego, że połowa tych na serio mocnych gości nie znajdzie swojego miejsca na Takeover. Itami uwali w Chicago i wróci do punktu wyjścia i pewnie zmieniany będzie tylko pretendent czy mistrz. Z drugiej jednak strony dzięki temu możemy uniknąć tasiemców takich jak Joe vs Balor, Nakamura vs Joe czy Roode vs Shinskay.

- Aleister Black ma obecnie najlepszy theme song + wejście. WOW. Ta nuta wraca do mnie każdego dnia. Tak losowo pojawia się w głowie.

- WWE cierpi na brak tag teamów. Na RAW mamy ok 6. Smackdown to samo. Z czego w tv występują tylko te 2 które mają feud o pas. Po co rozdzielali Axela i Dallasa skoro nic z nimi nie robią? Po co rozdzielali Prime Tyme Players skoro oni solo są do dupy? A NXT? Tam są dosłownie 3 teamy, nie liczę jobberów i Sanity (bo ci występują albo pojedyńczo albo jako grupa)

- Tino Sabbatelli ma najlepszego dropkicka w historii wrestlingu. Ma jeden z najlepszych wizerunków. Ale nadal czuję że pomimo tego gość nic nie osiągnie :roll: a szkoda, bo dawno nie było gościa z takim wyglądem. #Ilikebigsweatymen

- Itami w tym odcinku pokazał 3 rzeczy:

1. Mówi po angielsku o wiele lepiej niż Nakamura. A ktoś na forum ostatnio pisał że Itami taki kaleka językowy. Ciekawi mnie gdzie jest teraz ten ktoś :D

2. Itami wcale nie jest podatny na kontuzję. Nie wiem czy tutaj też tak jest ale w internecie panuję przekonanie że jest on Injury Prone. Ja się pytam dlaczego? Gość miał JEDNĄ kontuzję barku a po powrocie został prawie zabity przez kompletnego żółtodzioba i idiotę Riddicka Mossa który nie umie wykonać powerslamu. #fireMoss

3. Itami nie jest taki chujowy w ringu jak myślałem :lol: Szok. Od debiutu myślałem że ten gość jest przereklamowanym gościem z indysów ale tutaj hmm był nawet nawet. Nawet 10 razy lepszy niż Roode.

Tyler Bate - gość jest w moim wieku i już ma zapowiedzianą walkę na Takeover a ja dopiero wygłosiłem pierwsze w życiu promo znane również jako matura ustna :P 82.5% czyli nawet niezły mam mic skill :D .

• Urządzenie:  Windows

Bobby ma płytki z napisem GLORIOUS na pasie. Było widać po wprowadzeniu nowych tytułów, że będzie podobnie jak w głównym rosterze. Fajna drobnostka. Asuka też dostała własne wzory.

Rozumiem, dlaczego goście z 205 mają inne theme songi niż podczas turnieju. W TV nie ma takiej swobody z muzyką. Ale kiedy Maluta wchodzi w NXT, dziwnie się tego słucha. Nuta jak ktoś znaczący, a idzie gość na pożarcie. Dzisiaj theme Drew wydał się przez to jeszcze gorszy niż zwykle!

Strong vs Young na TakeOver. Wolałbym wieloosobówkę, nie ma miejsca w karcie dla wielu gwiazd. Reszta zadowoli się odcinkiem tygodniówki, będą "robić za preshow".

U kobiet mamy wojsko vs MMA. Niech pamiętają, że to wrestling. Sonya/Daria już trochę tam siedzi i tragiczna nie jest, ale Lacey jeszcze potrzebuje czasu.

Ciekaw jestem, co sobie myśli Ohno. Jak się pojawia, zwykle wygrywa i niby jest ważny, ale nie widać na niego pomysłu. Póki co ten powrót nie grzeje. Ale chociaż powstał przy tej okazji fajny theme song :)

Sporo dzisiaj było GTSów. Nacieszcie oczy, bo ta akcja nie zakończy starcia o pas ;)

Jak w ogólnym rozrachunku słaby musi być Maluta, skoro nie ma dla niego miejsca nawet w biednej dywizji 205? Tu im pasuje taki jobberek z własną wejściówką. Czekam na pojedynek Maluta vs Kona. No contest? :twisted:

Sonya Deville niezmiennie kiepska. Ta walka z cieniem wygląda przykro, a Shining Wizard, jak w zwolnionym tempie. Nie oczekuje wiele od kobiet, ale na to się nawet nie patrzy dobrze.

Trochę biednie rozpisali to TakeOver, skoro patrzę, że goście pokroju Gallowaya i Blacka będą za tydzień - czyli w pre-show dużej gali. Brak miejsca swoją drogą, ale Ci wrestlerzy nie mają nic na rozkładzie. Wypada mi teraz czekać tylko na... wejściówkę Roode'a.

#llitle things - 10 sekund Bobby'ego Roode'a kiedy drze ryja na bagażowego wystarczyło by sprzedać widzowi jaki jest, z czym go się je, i jaki ma charakter.

Ale Drew McIntyre odjebał rip off zachowania Aleistera Blacka - Aleister to przede wszystkim spokój i wyrachowanie, oraz jego turecki przysiad. McIntyre powrócił jako żywiołowy potwór, teraz klęczy na jednym kolanie i wypuszcza przeciwnika z narożnika, co wręcz śmierdziało na kilometr Blackiem. A co najzabawniejsze w tym wszystkim? Że jeśli McIntyre faktycznie zostanie takim spokojnym Szkotem .... to ten nowy theme song w ogóle nie jest na miejscu :lol: Do takiego wyrachowanego typa najlepiej pasuje ... ten ... no jak to się zwało ... Broken Dreams! Co oni kombinują, nie mam pojęcia.

Pete Dunne ma nawet heelowe zęby - nadszarpana jedynka świetnie pasuje. Chłopaki z Anglii trochę pozarastali na twarzy, Bate wygląda na ze dwa lata starszego, choć trochę mija się to z założeniem jego postaci Wonderchilda, aczkolwiek to nie zmienia faktu że czekam na ich walkę. Brytole mają swój inny styl wrestlingu który będzie fajnym urozmaiceniem karty.

Z Asuki robią dwulicową szmatę - świetnie to przedstawili, mógłbym przepisać to co u Roode'a.

Czy Lacey Evans dokładnie przemyślała swoje wejście? Typiara zbliża się do ringu, okrąża go do połowy, potem się wraca, potem włazi na apron, potem znowu coś krąży, co ona krążownik jakiś? Pin-up Krążownik, nowy gimmick. Jeśli ona chce łazić wokół ringu to niech spojrzy na mistrza takich wejść, Brocka Lesnara - ten to jak przejdzie się wokół ringu to od razu wiadomo o co kaman.

...Sonya Deville, my goodness, zgadzam się z N!KO, shadowboxing badziewny, na poziomie Rondy R. I na cholere jej rękawice skoro po minucie je ściąga? Wracając do Lesnara, on je ściąga raz na kilka walk i wtedy od razu wiadomo ... o co fookin kaman. Po walce mogę stiwerdzić że ex-policjantka jest lepszą strikerką od byłęj "fighterki". I ten sztuczny uśmiech. Polecam obu paniom przestudiować Lesnara.

KO założył ciemne kolory - na plus. Pionowe paski? Na MINUS, przy takiej tuszy. Czarna koszulka (ew. koszykarski jersey) + workowate spodnie, panie Ohno. No, ale chujowe ciuchy nie mają znaczenia przy dobrym wrestlingu, który on do spółki z Almasem zaprezentowali. Co prawda miejsca na Takeover dla nich nie ma, no ale karta i tak jest mocno wypchana. Czasami lepiej nie przedobrzyć, czasami lepiej nie przeładowywać barszczu wszystkimi prawdziwkami.

Karta na Takeover Chicago

NXT Championship Match

​Bobby Roode © vs. Hideo Itami

NXT Women’s Championship Triple Threat Match

Asuka © vs. Ruby Riot vs. Nikki Cross

NXT Tag Team Championship Ladder Match

The Authors of Pain © vs. #DIY

WWE United Kingdom Championship Match

Tyler Bate © vs. Pete Dunne

Roderick Strong vs. Eric Young

Jakoś dziwnie to wygląda, TakeOver przy okazji Backlash? Marne NXT przy okazji marnego PPV.

Karta wygląda jak wygląda. Na papierze solidnie ale na dłuższą metę nic mnie tu nie grzeje. Brakuje jakiegoś potencjalnie dobrego pojedynku. TT mocno siadły od czasu przejęcia pasów przez AoP, to zrozumiałe. Może Ciampa się odwróci od Gargano, to może być największy moment tego NXT.

Ohno, Almas, Black, Drew poza PPV jak dla mnie to brakuje tu jakiejś walki, która wyłoniłaby nowego contendera. Ich Fatal 4-Way o #1 contendera byłby idealnym uzupełnieniem do tej karty.

Tak szczerze, to nie widzę tu żadnych potencjalnych zmian pasów, tylko pas US może zmienić posiadacza, ale kogo on obchodzi? Znaczy jeszcze mniej niż pas Cruiserów ...

tylko pas US może zmienić posiadacza, ale kogo on obchodzi?..

Coś chyba z historią cienko, bo usa to kolonia uk( i nie tylko ) a nie na odwrót :twisted:

Ringowo mogą skarać show, ale mogą im zabronić.

Edytowane przez Icon

- GTSy Hideo w tym odcinku wyglądały jakby wgl się do tego nie przykładał :twisted: Nie wiem czy to przez większych ochroniarzy ale to wyglądało bardziej jak GTS CM Punka.

- Jak dla mnie Hideo powinien wygrać pas nawet na chwilę. Nie wiem jakie były oryginalne plany na Beast in the East ale myślę że to jednak Itami miał tam zostać mistrzem a nie Balor. Kiedyś się mówiło że piątka Neville, Zayn, Owens, Itami i Balor to przyszłość WWE. Z tej piątki tylko japoniec nie miał pasa. Poza tym Roode to przereklamowane gówno.

- po ostatnim Takeover chciałbym żeby Sanity występowało tylko w starciach drużynowych. Taki chaos na początek show zawsze pozytywnie nastawia. Poza tym No Way Jose musi się zemścić :D

- nie wiem co oni kombinują z pasem UK ale dawanie go Dunnowi teraz (a nie na turnieju) będzie trochę bez sensu. Zróbcie pierw ten program o UK.

- no i znowu w NXT mamy taką sytuację. Że w Main Evencie widziałbym coś innego niż pas NXT. Zwłaszcza że Ladder Matchu nudny jak błoto Roode nie przebije.

Tyler Bate - gość jest w moim wieku i już dostał zajawkę walki na Takeover a ja dopiero skończyłem szkołę. (ustny angol 100% a to znaczy że mogę dostać shota na pas #potwierdzoneinfo)

tylko pas US może zmienić posiadacza, ale kogo on obchodzi?..

Coś chyba z historią cienko, bo usa to kolonia uk( i nie tylko ) a nie na odwrót :twisted:

Ringowo mogą skarać show, ale mogą im zabronić.

Literówka, pas US jest tak słaby, że widzę go na NXT. A pas UK to taki żart, że go w ogóle nie widzę w WWE ...

Literówka, pas US jest tak słaby, że widzę go na NXT.

Mam nadzieję, że chodzi ci o wygląd pasa :-). Jeśli nie to Styles i Owens mogliby się obrazić...

Literówka, pas US jest tak słaby, że widzę go na NXT.

Mam nadzieję, że chodzi ci o wygląd pasa :-). Jeśli nie to Styles i Owens mogliby się obrazić...

A o co mieliby oni się obrażać? Walczą o błyskotkę (brzydką, na moją zabawkową replikę to patrzyć już dawno nie mogę) która nic nie znaczy. Był tylko jeden dobry mistrz US w ostatnich 5 (przynajmniej) latach ....

.....

Pas US jest tak potężnie wypromowany, że chyba już wszyscy zapomnieli, że taki Romuś dzierżył ten pas kilka msc temu i stracił go we frajerski sposób. Wartość pasa buduje się przez jakieś wartościowe, interesujące programy i/lub dobre walki. Od kiedy Janusz zrzucił pas na ADR to jego wartość zaczęła spadać jak notowania Nowoczesnej. I tak przez 2 ostatnie lata, pas US trzymało wielu dobry wrestlerów, ale nie było żadnego wartościowego programu wokół pasa, który najczęściej był zbędnym dodatkiem.

Pas UK, to niepotrzebne zapychanie rosteru nic nieznaczącą dywizją. WWE ich traktuje jak "inne" gwiazdy, więc czemu mamy się nimi interesować, skoro nawet nie mają własnego programu a ich styl w ringu jakoś specjalnie się nie wyróżnia.

• Reputacja:   532

Ostatnia żółta tygodniówka za nami, czas na omówienie karty :

NXT Tag Team Championship Ladder Match

The Authors of Pain © vs. #DIY

Nie widzę innej opcji niż ostateczna wygrana autorów i przejście DIY do głównego rosteru - albo jako tag team do któregoś brandu albo dołączenie do dwyizji CW czego bym nie chciał..

Co dalej dla Pisarzy? Po fajnej walce zapewnionej bookingowi oraz skillom Ciampy i Gargano dostaniemy kolejnych face'owych pretendentów w postaci Heavy Machinery gdzie walka będzie arcyciekawa, ale HM będą tylko przystankiem aż powróci TM34 czy ileś tam i tam być może bólijczycy stracą pasy.

TYP : Autorzy Bólu.

NXT Women’s Championship Triple Threat Match

Asuka © vs. Ruby Riot vs. Nikki Cross

Tutaj powinno skończyć się panowanie żółtej, ale dzięki kontuzji Ember, która ten pas prędzej czy później zdobędzie a Asuka dalej potrzyma pas do jej powrotu.

Typ : ASUKA

WWE United Kingdom Championship Match

Tyler Bate © vs. Pete Dunne

Wyśmienite starcie - młody utalentowany mistrz kontra najbardziej punchable zawodnik w federacji. Razem potrafią stworzyć dobre widowisko co widzielismy w finale UK Tournamentu.

Tym razem heelowy Dunne powinien pokonać młodziaka. Głupio jakby mu tak zawsze jobbował, a tak charakterystyczny mistrz przydałby się dywizji.

Typ : Pete Dunne

Roderick Strong vs. Eric Young

Roddy dopiero co zyskał na postaci po serii winietek i zapewne niczym Dillinger będzie walczył jak lew przeciwko całej stajni. Pokaże ducha walki, ludzie go będą cheerować po czym jobbnie, heel wygra kantem dzięki swoim towarzyszą. Storng wygra innym razem. Feud będzie rodem ze Skazanych na Shawshank gdzie Dufresne broni się przeciwko gwałtom w więzieniu :twisted: Raz się uda, raz nie :D

TYP : Eric Young

NXT Championship Match

​Bobby Roode © vs. Hideo Itami

Walka będzie średnia, a zwyciężyć powinien Rooooo z prostego względu - jest od groma face'owych zawodników, którzy mogą zostać pretendentami, a jakby Itami wygrał.. zostaje Young i Almas, którzy pasa NXT nawet nie powąchają przed awansem. Hidejo jest tylko przystankiem przed kolejnymi konfliktami Bobbyego z takimi zawodnikami jak Black, Hero czy McIntyre. Choć nie powiem, bo tutaj mogą zaskoczyć i jednak zgodnie z kolorem swojejj tygodniówki żółty wygra, bo nieraz go wpychali do dużych walk. Mimo to stawiam na Roberta.

TYP : Bobby Rooooooooooooooooooode.

Z Takeovera na Takeover gale stają się coraz słabsze. Kolejny raz multiosobówka kobiet, bo nie wiedzą co z Aśką zrobić, brak Blacka, Almasa czy Hero w karcie oraz awanse gwiazd przez co na tygodniówkach trzeba oglądać ogórków robi swoje. Poprzednie Takeovery potrafiły przyćmić WM (Dallas), a teraz będą się bić o poziom z B-klasowym Backlashem :P

Edytowane przez CzaQ

Bawiłem się chwilę temu tablicą Ouija i o dziwo udało mi się skontaktować z Zozo. Może nie będę się rozpisywał kto to jest, bo jest ważniejsza rzecz jaką mi zakomunikował. Nie tyle rzecz co przepowiednię. Asuka nie straci pasa na tym Takeover, ani żadnym następnym. Nie straci również pasa na tygodniówce. I nie odda go, nie zwakuje. Uwaga, ta część posta jest dla ludzi o stalowych nerwach.

Asuka przegra go razem ze streakiem na live evencie. Po prostu. NXT bardzo lubi unikalność, a taki title change będzie zupełnie inny od reszty. NXT lubi nagradzać w ten sposób swoich fanów za to że "z nimi są". I co jest najciekawszym argumentem - taka wieść rozniesie się bardziej po świecie niż gdyby było to na zwykłej tygodniówce czy na Takeover. Będzie więcej kliknięć po różnych platformach niż gdyby to "po prostu zobaczyli w tv". NXT kładzie mocny nacisk na media społecznościowe - taki ruch sprawi że ludzie wyklikają swoje rodziny tylko po to by zobaczyć choćby skrawek tego pinfalla, który został nagrany przez randomowego fana. To nie będzie klasyczne rozwiązanie, tylko nowoczesne. (Yup, wiem, nowoczesne nie znaczy lepsze)

Większość pomyśli że postradałem zmysły, ktoś inny może się zlituje i wezwie egzorcystę by przegonił Zozo czy innego Śniącego ze strefy głowy gdzie zwykle znajduje się mózg Mystic Jacka, natomiast mój obecny stan umysłowy sprawia że w to wierzę. Raz tak zrobili z Joe i Balorem, teraz też mogą. A i debiut Asuki w głównym rosterze jako niepokonanej w tv, nie będzie w zasadzie niczym gorszym od tego co miałaby teraz.

-------

Ale żeby nie było że pieprzę tylko głupoty, to dorzucę mały bonus.

NXT: The Future is Now autorstwa Jona Robinsona, strona 202:

"I remember when Kevin Owens got called up, I was like "Fuck! He's in the middle of the rivalry with Finn! But you just have to roll with it" says Levesque. "It's just one of the challenges of putting on a TV show"

Jeśli miałbym robić jakąkolwiek recenzję tej książki to już teraz wiem że ten fragment nigdzie nie będzie uwzględniony. Z drugiej strony, myślę że jest na tyle fajny że mogę go wrzucić już teraz. A reszta? Zobaczymy :wink: