Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   41
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Przykładów jest mnóstwo. Dillinger pod względem hierarchii jest właśnie na dnie, o czym sam napisałeś, więc sam sobie przeczysz

Przereklamowany względem reakcji jaką zbiera. No jest to dość fajny underdog, jednak ani w ringu nie grzeszy nie wiadomo jakimi skillami a na mikrofonie chyba zbyt dużo szans nie dostał, więc ciężko mi cokolwiek o nich powiedzieć. Za to na chwilę obecną dosłownie każdy mówi jak to Tie ma źle, jak to wwe nie ma na niego pomysłu a powinien być tu i tu , niekiedy nawet wspomina się , że za to co robi w nxt( chciałbym wiedzieć co on takiego robi, czym się wyróżnia na tle reszty), od razu rzucić go na jeden z midcardowych pasów.

Trochę się powtórzę, względem poniższej wypowiedzi. Mianowicie, gdyby wziąć chant/gimmick i przenieść na kogokolwiek innego, sprawdziłby się prawie na pewno na podobnym poziomie. Ten sam problem ma/miał Corbin. Do nie dawna, każdy kto by przejął wilczura , okazałby się (ironicznie) strzałem w 10. Choć trzeba Baronowi oddać, że choć odrobinę nad sobą pracuje.

hcesz mi powiedzieć że Japonia, Anglia, Australia i "gdziekolwiek by WWE nie pojechało" też ma reputację hamburgerożerców? Nie wiedziałem

Raczej wwe zwraca uwagę na to co dzieje się wokół niego(jaki i każdego innego wrestlera) u siebie w ogródku i nie sądzę, że gwałtowny cheer w Zurychu w jakiś stopniu zaowocuje lepszą opinię o danym zawodniku. Teraz wracając do odpowiedzi. Przepraszam ja bardzo, ale ludzie , którzy załapali taki chant,

(który tak naprawdę nijak się ma do gimmikcu Delingera. Owszem niby jest perfect ten...no ale od jakiej strony? ten przydomek właściwie nic nie wnosi, nic nie daje...prócz właśnie chantu. )

nie są kimś, kogo bym się pytał o dzisiejszy poziom entertaining'u . Za prawdę bałbym się usłyszeć odpowiedź, że tak dobrze, to dawno nie było. Jeśli ktoś jest over, mimo bycia tak jednowymiarowym a zarazem tak mało wyrazistym(typowe gimmick'i z new generation ery), tylko z błahego powodu jakim jest chant, wo wychodzi na to, że jest się super, jeśli ma się od zaoferowania trochę więcej, niż 0 . No ważne , też jest by się przy tym nie było Romkiem.

Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419441

• Reputacja:   0

Nie wiedziałem gdzie wrzucić więc zaproponuje tu

http://www.wwe.com/videos/meet-babatunde-aiyegbusi-the-giant-of-the-wwe-performance-center

Pan Wrestler Polak w PC ma pozycje. Pytanie do wszystkich, doczeka debiutu TV?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419515

• Urządzenie:  Windows

Almas vs Lorcan znowu spoko, ale co z tego? Biff chyba lepiej wyjdzie, idąc drogą Callihana.

Dziwne znaczki na końcu proma Blacka oznaczają TakeOver :) Almas robi za royal jobbera.

Przeciwniczka Asuki to ta kobitka z nowego LAX? :D

Koniec przewagi liczebnej dla Sanity, Ruby Riot debiutuje. Szykuje się 4vs4 w Orlando.

Pozdro dla gościa, który pisał na grupie, że nowe panie z PC przeskoczą NXT ;) Heidi nie będzie jedyną, która tu zadebiutuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419520

Biff Busick, wracaj. Daj sobie spokój z Oney Lorcanem, bo to nawet ciężko wymówić. Pogódź się, jak pogodził się Sami Callihan, bo tu już lepiej nie będzie. Nawet jakby największe gwiazdy odeszły, to stworzyliby nowe, nie Ciebie.

Nowe, jak Aleister Black. Świetna winieta. Szkoda, że na pożarcie rzucają mu Ciena, który stał się spoko heelem. Z drugiej strony, wygrana nad takim gościem od razu pozycjonuje ex-Blacka w dobrym miejscu.

Nikki na jakiś czas odsunięta od walk o pas. Przybiegła kolejna wariatka.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419523

Kim jest gość z tego proma?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419524

Ruby Riot, tak? Ruby? :twisted: Ładnie, tydzień temu miałem bekę że walka o pas kobiet NXT to tagline najnowszej generacji pokemonów, to teraz dziewczyna debiutuje z nazwą z trzeciej generacji XD A jest jeszcze pan Aleister (.... z generacji piątej XD). Ruby Riot to Heidi Lovelace? .... Powiem tylko tyle że najpiękniejszą kobietą w ringu nie była i że długo fejsem nie będzie. Ale story Sanity i drużyny Dillingera mi się podoba - ładnie opowiadają historię, najpierw była przewaga facetów, a kiedy już męskie siły się wyrównały, Sanity wjechało z ich najśliczniejszą artylerią, która robiła im przewagę aż do tego odcinka. Proste.

Skoro już wspominałem o walce kobiet o pas w Orlando i elementach przypominających mi pewne gry ... nasze Słoneczko lekko się rozzłościło :twisted: Obstawiam, że to albo fakt, że Sailor Moon ma czelność cwaniaczyć do niej, albo fakt, że widziała co pewna Brytyjka robiła z tym pasem :twisted: Asuka będzie heelem w tej walce - pewnie na lepsze to wyjdzie.

Andrade Almas vs Aleister Black na Takeover - może być w porządku, na tej walce będziemy mogli fajnie ocenić potencjały Holendra. El Idolo może przegrać, niewiele straci, bo jak przyjdzie co do czego, to pewnie się odgryzie.

Kassius Ohno vs Elias Samson w Loser Leaves? WTF? Ale z dupy wyciągnęli tą stypulację. Nie trudno sie domyślić kto to przegra, szczególnie że jeden dopiero wrócił do NXT :roll: Chciałbym Samsona na Raw - raz, że nie będę go oglądał; dwa, że chciałbym usłyszeć reakcję Gravesa na jego debiut. To byłoby piękne.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419526

- Tom Philips "I wanna know who that women is!". No proszę ledwo co zadebiutował nowy face w kobiecej dywizji a Tom już by chciał więcej :twisted: .

- Oney Lorcan to jest obecnie najgorszy wrestler jaki się pojawia na tygodniówkach które oglądam. Takich Ho Ho Lunów to nawet wrestlerami nie nazywam. Ale Biff Busick to jest serio dno. Jakim cudem ktoś taki dostał kontrakt z NXT?

- Lekko podbudowali Almasa żeby go znowu podłożyć xD.

- Ciekawi mnie jak wygląda prawdziwy dom Roode'a 8)

- Elayas (jak się pisze jego imie?) Samson odejdzie z NXT? Planują go zwolnić czy zrobić rework? Bo lepszej okazji niż gimmick Driftera chyba nie będzie.

- Dasha Fuentess <3

- No i teraz najważniejsza kwestia. Tak jak przy WM tak przy Takeover uważam że planowany main event to bzdura. Roode vs Nakamura 2? Ich pierwsza walka była nudna, tym razem nie mają nawet podbudowy. A Ember vs Asuka? First time ever dwóch niepokonanych zawodniczek. Ringowo kto wie może nawet match of the year będzie. Jeśli oni nie dadzą kobietek do ME to po ich walce kończę oglądać.

[ Dodano: 2017-03-23, 19:05 ]

Pan Wrestler Polak w PC ma pozycje. Pytanie do wszystkich, doczeka debiutu TV?

Jest nawet charyzmatyczny, jest z Polski czyli może przyciągnie Januszy na gale WWE. No i jego największa zaleta. Jest wielki w chuj :D .

(który tak naprawdę nijak się ma do gimmikcu Delingera. Owszem niby jest perfect ten...no ale od jakiej strony? ten przydomek właściwie nic nie wnosi, nic nie daje...prócz właśnie chantu. )

A tutaj to się zgodzę. Dillinger w ringu jest nawet niezły może na 7. Na mikrofonie to takie 6. A wygląd? Nie znam się na męskiej urodzie ale gość raczej playboyem nie jest. Nawet budowy nie ma na 10. Może na naciagane 7. A jego gwiazda? 2! 2! 2!

A fenomenu chantu też nie rozumiem. Ludzie po prostu krzyczą dziesięć. Cały czas. :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419536

Revival zgarnia ostatnie W przed TakeOver, więc nie ma szans......pomijając, że mistrzowie na 99,9% obronią i bez tego. Fajnie, wszyscy się pokażą, ale emocji raczej nie będzie.

Po dzisiejszym gnojeniu jobberów mogę powiedzieć, że kupuję Heavy Machinery po całości :D Niezłe akcje mają. A mordka Otisa przyprawia mnie nieustannie o uśmiech :D

Nie jestem pewien, czy podpisywanie kontraku między Ember i Asuką było planowane podczas tapingów. Wyglądało jakby dograne "na szybko", kompletnie zbędne.

8-"man" Tag potwierdzony. Pierwsza walka Ruby od razu na TakeOver, tu się jej udało.

Samson przegrał z Ohno i musi opuścić NXT, co zapewne oznacza awans. Czym oni się kierują przy wrzucaniu gości wyżej? Mówi się trudno - niech chociaż trafi na Raw, chętnie posłucham Gravesa.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419745

Miejmy nadzieje, że zwycięstwo Revival oznacza porażkę na TakeOver. A porażka na TakeOver, awans do głównego rosteru. Wrestlingowa logika :wink: Nad Gargano i Ciampa też warto by było się zastanowić. Jeśli idziemy dalej z projektem DIY i nie szykujemy ich feudu w żółtym rosterze., to oni też powinni iść śladami ex-Mechaników.

Szczerze dopuszczałem możliwość, że Ohno to przegra, a NXT opuści na rzecz głównego rosteru. Gdyby tak się stało, byłbym spokojny. Porażka Eliasa może mieć dalej idące konsekwencje. Albo faktycznie dadzą sobie spokój z tym gościem - ostatnio przestali go promować - albo dojdzie do mocnej zmiany gimmicku.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419747

Szczerze dopuszczałem możliwość, że Ohno to przegra, a NXT opuści na rzecz głównego rosteru. Gdyby tak się stało, byłbym spokojny. Porażka Eliasa może mieć dalej idące konsekwencje. Albo faktycznie dadzą sobie spokój z tym gościem - ostatnio przestali go promować - albo dojdzie do mocnej zmiany gimmicku.

Przed Royal Rumble na grupie na FB ktoś pisał, że podobno Samson jest rozpatrywany jako jeden z debiutantów po WrestleManii. Wszystko idzie jak należy, więc gość w tym gimmicku to pewniak do rychłego debiutu. Mam wrażenie, że przestali go promować, bo w NXT nie było go za bardzo z kim stawiać i prawdopodobnie wierzą w ten projekt. Co jak co, ale jego proma i ogólnie gimmick stoją na wysokim poziomie. Jeden z lepszych projektów NXT od dawna.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419750

Przed Royal Rumble na grupie na FB ktoś pisał, że podobno Samson jest rozpatrywany jako jeden z debiutantów po WrestleManii. Wszystko idzie jak należy, więc gość w tym gimmicku to pewniak do rychłego debiutu. Mam wrażenie, że przestali go promować, bo w NXT nie było go za bardzo z kim stawiać i prawdopodobnie wierzą w ten projekt. Co jak co, ale jego proma i ogólnie gimmick stoją na wysokim poziomie. Jeden z lepszych projektów NXT od dawna.

Ja Samsona lubiłem od początku. Jest tam wizerunek, jest pomysł. Jasne, wygląd dość oklepany - długie włosy i broda :shock: - ale pasujący do tego, co mu przygotowali. Czy wrzuciłbym go do głównego rosteru? Nie. Mogę go lubić, ale gdzieś ta czerwona lampka się zapala, że to nie miejsce dla niego. WWE musiało się zachłysnąć reakcją, jaką zbierał przy piosenkach. Oburzony na jego debiut nie będę. Jak wykolei się po jedynym storylinie jak Breeze, nie zdziwie się.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419752

Elias Samson na tą chwilę ma tylko jedną poważną zaletę i jedną mniejszą. A może i nawet dwie mniejsze. Ta ważniejsza - facet w NXT był chyba największym heat magnetem od kiedy Eva Marie się ulotniła. W obecnych czasach kiedy fan jest tak "smartowski" że musi cheerować heela, chantować "you deserve it" za "wysoki poziom jego występu", takie reakcje jak Samsona czy w/w Evy to czyste złoto, a takich chcę jak najwięcej. Gimmick działa, zrobił z niego ten magnet.

Dwie mniejsze zalety to theme song, który osobiście uwielbiam oraz Corey Graves. Graves to fajnie brzmiący koleś, więc zawsze kiedy coś mówi na komentarzu oglądający przychylnie odbiera jego teksty. Jeśli Samson trafiłby na Raw, a Corey mógłby dostawać takiego samego pierdolca na jego widok, jak to całkiem niedawno bywało (ta kurwica po video package odchodzącego Gravesa kiedy usłyszał theme Samsona ...), to myślę że efekty mogłyby być całkiem zadowalające.

Niestety, na tym dobre rzeczy się kończą. Ringowo niczego nie pokazał, proma jako proma dupy nie urywają, facet doświadczenia za dużego nie ma, wygląda na typowy męski produkt "Performance Center" - większość z nich pada jak muchy po pierwszym niepowodzeniu i nędzne fillery (Breeze, Crews, American Alpha, Bo Dallas, Adam Rose, Ascension ... and so on). On też utonie, prędzej czy później. Jest zawsze szansa że zaskoczy i sprzeda się jak ostatnio Strowman (po mocnej promocji). Ja jestem sceptycznie do niego nastawiony, ale niech próbują, why not.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419761

• Reputacja:   515

tygodniówka :

NXT oglądam od święta, bo już tam bieda jest z rosterem, ale się coś tam starajo...

Południowiec wygrał pierwszą walkę, więc Revival szanse na kolejne zdobycie tytułów tag team NXT spadają. Nie to, że mieli jakieś wysokie :D

Zakładam następujący scenariusz - albo nie, to napiszę w sekcji o PPV :D

Ciężkie maszyny są dosyć pocieszne. Widać, że pracowali w PC nad swoim tagowym movesetem, itp. Najpierw masa potem masa :) Ciekawe czy załapią się na Takeover.

Segment z kobitami kiepski. Tak jak ktoś pisał - wklejony na siłę.

Ostatnia walka - grubas koszykarz pokonał Sandowa na sterydach. Walke przewijałem, tak jak całych żółtych, ciekawy był tylko wynik i jego następstwo - co dalej z włóczęgą?

Awans? Zwolnienie? Jeśli to pierwsze to czy zmienią mu gimmick po tym jak strzaskali mu gitarkę?

Wg mnie byłby to błąd, bo gość jest jaki jest w ringu, ale przynajmniej jest JAKIŚ. NXT go wykreowało i w przeciwieństwie do wiekszości ludków ma gimmick i do tego jest naturalnym heelem.

Jasne, że w main rosterze utonie, ale sprawdzi się jako heelowy midcarder lub lowcarder ;P

Słabe NXT jak ostatnio zwykle. Typowe WWE ;)

Co do Takeovera :

Pasy tagów :

Największe szanse mają klocki na obronę. Zaczyna się czas awansów i tym razem spora grupa osób wstąpi do MR. Tak właśnie przewiduję - Revival dostanie się na RAW gdzie dołączy do heelowej stajni HHH w skład której wchodzą Owens i Samoa Joe. A DIY wejdzie do SD gdzie zasili biedne szeregi dywizji tagów. Ewentualnie oboje z osobna dołączą do 205.

Klocuchy potem zaczną feud z innymi świeżymi face'owymi klocuchami w postaci Heavy Machinery.

Będą bronić dopóki TM61 czy ileś tam się wykurują. W sumie chętnie obejrzę walki super heavyweightów :)

TYP : AUTORZY BÓLU

Cumshot championship

Trudno wybrać zwyciężczynie - już nieraz Aśka udowodniła, że stawianie na nią jest nieopłacalne w typerze :) Tym razem może ulec czarnemu księżycowi, która chyba też jest niepokonana. Wróżę stratę pasa żółtej, szybki rewanż i zasilenie rosteru czerwonych u kobiet wraz z feudem z Charlotte, która do niedawna też dominowała.

TYP : EMBER MOON

Cien vs Black

Tutaj chyba nie ma co się rozpisywać - debiut gościa o dziwnym imieniu, który po dosyć dobrej walce (Almas w ringu potrafi, a Tomek też jakiś zły nie jest) przypinuje rywala, tudzież podda - zależy jakiego finishera mu dają.

TYP : ALISTAIR (Wiem, że inaczej się pisze) BLACK

SANITY VS 4 innych

Ciężko powiedzieć jak to poprowadzą - czy postawią na wygraną mieszanego składu gdzie ostatnio zadebiutowała nowa czy postawią na dalszą promocję stajni, która jeszcze aż tak nic fajnego nie pokazała. Hmm szybkie spojrzenie na wynik poprzednich tygodniówek i... mieszańce standing tall tydzień temu, a Sanity wycofuje się.. taaaak... sAnItY wygra. I weźcie już awansujcie Tye'a na SD..

Feud Dillinger vs Ziggler z chęcią bym obejrzał.

TYP : SANITY

PAS NXT

Również ciężki wybór zwycięzcy. Niby oczywiste, że Rooooooo powinien obronić tytuł, ale to Nakamura. Najważniejsze pytanie to kogo WWE wolałoby powołac - Bobby to produkt gotowy - pasuje jak ulał jako kolejny członek już przepełnionej przeze mnie stajni HHH :D Ludzie łykają entrance i persone gloriousa - z drugiej strony Nakamura, który już więcej w NXT nie zwojuje, charyzmą zjada ludzi, a i jakiś mocny fejs na RAW/SD by się przydał. Mimo wszystko Robert jest krócej w NXT i wg mnie obroni.

TYP : BOBBY ROODE.

Nie nastawiam się na wiele w niedzelę, ale powinno wyjść przyzwoite show. W końcu to "WM" NXT, rok temu nie zawiedli, czy tym razem mając bardzo okrojony roster też zdołają przyćmić grandest stage of them all?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419777

• Reputacja:   1

Eh, szkoda, że ten Almas ma takie przejebane i ponownie musi służyć jako mięso armatnie. Ostatnio przegrał ze Strongiem, który jest wedle mojej oceny beztalenciem takim jak niegdyś występujący na nxt, Młody Smok. Co do samego meksykanina, to teraz przegra z Endem, a powinien ruszać do przodu, bo jak tak dalej pójdzie, to niestety będzie pełnił rolę Parkera/ Breeze'a/ Dempseya itd. Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419947

Walka gali to starcie o pasy TT. Genialna walka, genialna publika. Rezultat bardzo dobry.

Wrzucenie Ohno do openera na duży plus, bo poziom ringowy był dużo lepszy niż gdyby wystąpił NWJ. Mimo swoich gabarytów udowadnia, że ze skilla i zwinności nic nie stracił (przeskok przez górne linę). Jednak zle wygląda w TV co będzie jego największą przeszkodą do osiągniecia czegość więcej w tej fedce. Twarz ma, skile ma tylko ten tłuszcz... Sam opener baaardzo dobry.

AAleister Black cholernie mi nie pasuje. Tommy End lepiej by brzmiało w tym gimmicku. Wydaje mi się , że będą zachwyty nad theme songiem. Takiej muzyki nie trawie ale w WWE brakuje tego typu piosenek na wejście. Swietnie pasuje do gimmicku. Sam debiut na duży plus. Sporo pokazał w ringu a i postać może ciekawić. Wciąż się upieram że dużo bardziej pasuje do Sanity niż ten Niemiec.

Asuka dała najlepszą walkę w NXT mimo dość krótkiego czasu. Lepiej mi się to oglądało niż z Bayley a rezerwy jeszcze trochę było. Feud będzie kontynuowany, Asuka nigdzie się nie wybiera.

Wejściówka Roode'a genialna. Pianino > skrzypce Shnisuke. Tylko to ciągłe machanie rękoma strasznie mnie irytuje, bez przesady panie Bobby. Walka mnie nie porwała. Roode nie jest ringowym kozakiem. Dali trochę komedii na początku co uznaje za duży plus. Witamy Nakamure w głównym rosterze, oby to nastąpiło już w poniedziałek/wtorek !

Po odejściu z TNA tylko kwestią czasu było jak Galloway powróci do WWE, tym bardziej że wygląda dużo lepiej niż odchodził i chyba nie podzieli losu 3MB. W sumie zero niespodzianki.

Nowe pasy wyglądają ładnie, najlepsze pasy TT. Pas kobiet i główny tytuł kojarzą mi się tylko z X Division, za duży ten ,,X" zdecydowanie.

Czy po raz pierwszy w historii NXT użyty został stół?

Bardzo dobre Takeover, bez słabych momentów. Znakomicie się oglądało.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/232/#findComment-419954