Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mówienie o cierpliwości brzmi trochę kuriozalnie, jeśli porównamy datę zakontraktowania Callihana z datą debiutu Crowe'a na Takeover xD

Lepsi od niego dłużej czekali na swoje szansę. Ile czasu Sami siedział w NXT kiedy było jasne że jest gotowy na awans. A Tye Dillinger? Nie zapominajmy ze to Stan którego HBK kopnął w segmencie na backu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419114

• Urządzenie:  Windows

Te braciaki Ealy są okrutnie sztuczni i słabi. Overacting pełną gębą. W ogóle WWE zrobiłoby im przysługę, gdyby nie kazali im kręcić prom. Słuchać się tego nie ma. Mam nadzieję, że dostąpili telewizyjnego zaszczytu ze względu na to, że są bliźniakami, a nie, że są na szczycie klasy szkolących się :P

Szkoda mi tej blondynki, którą pobiła Nikki. Głupia Nikki

Ohno nie zdejmował koszulki? Ciekawe czemu? :twisted: Żałuję czystego zwycięstwa Roode'a. Prowadzi nas to do rewanżu, który jakoś przesadnie mnie nie emocjonuje. Ohno dodałby trochę uroku. Mam nadzieje, że znajdą mu przeciwnika na TakeOver. Wypadałoby coś wygrac.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419254

DIY nie znają słowa "algorytm"? Słabo!

3-way Tagów na TakeOver. Eliminacji się nie spodziewałem. To będzie dobre. Ale co po WM? Powtórka z Ascension i miażdżenie jobberów? Zaczyna się promowanie Heavy Machinery, ale do bycia zagrożeniem jeszcze im trochę brakuje.

"Teeheehee" Nigela po zobaczeniu uśmiechu Nikki mnie zmiażdżyło :D Macey, kimkolwiek jest, dostała srogi wpieprz. Pytanie: czemu Cross nie chce walki o pas? Po ostatnich wydarzeniach powinna. Tym bardziej, że jest szajbnięta.

Ohno wygląda jak koszykarz, który za wiele w swoim sporcie nie osiągnie :D

Przerwa na reklamę podczas wejścia Roode'a - ZBRODNIA

ME taki sobie. Kassius raczej do Title Matchu na PPV nie trafi, więc co dla niego?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419261

Dlaczego Ohno nie może walczyć w tej dużej koszulce co miał na wejściu, która idealnie zasłaniała jego bęben? Przecież to wygląda okropnie. Jak dla mnie facet z taką sylwetką nie ma prawa bytu być w federacji i fakt, że WWE ponownie go przygarnęło jest dla mnie nie do pomyślenia.

Dywizja Tag Team w NXT zatacza jedno wielkie koło. Revival to już chyba z dwa lata siedzi w walkach o pasy TT. Nie interesuje mnie ta walka na Takeover, choć w ringu może być bardzo dobrze.

Nikki Cross chyba sprzedaje amnezję skoro tak nagle zapomniano o title shocie, który mimo wszystko należy się po ostatnim Takeover.

NXT niestety cierpi w tym momencie na braku nowych gwiazd. Właśnie za to lubiłem NXT, że roster był aktywny i co chwile ktoś odchodził/dochodził. Teraz mam wrażenie, jakby od roku kręciły się te same osoby, które już dawno powinny być w ME. Nakamura, Roode, Asuka, Dillinger, Revival (w ogóle cała dywizja tagów). Nowych jakoś nie wprowadzają i to mnie w ogóle nie cieszy...

Edytowane przez MSMic
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419266

Ealy Brothers potrzebują menago - pronto. W ringu wydają się być wystarczająco kompetentni być pokazywali ich w tv. Ale pojęcie teatralne jest im tak obce jak DIY słowo algorytm. 3 Way Elimination Dance o pasy TT - no, to jest pół godziny dobrego wrestlingu, spokojnie. Swoją drogą, to proma w ringu każdego z elementów były w porządku.

W Asuka Division mamy dość ciekawy title match - Asuka, jako Słońce, Ember Moon jako .... moon - normalnie Creative Team NXT chyba wzorował się ostatnią generacją pokemonów XD Asuka świetnie się prezentuje w takich video package przy rockowej muzyce. Nawet kiecę założyła. Niby dalej jej angolski nie urywa dupy ale jeśli CT w Dabju nie jest krótkowzroczny i zbyt przywiązany do swoich przekonań, jak pies do budy, to Asuka będzie tam rządzić i dzielić. Aśka vs Charlotte - już mi się to podoba. Wracając do tego title matchu (.... lub może walki o odznakę czy czegoś tam) to jakkolwiek Nikki powinna chcieć w tym być, tak ona do niczego tam nie jest potrzebna - priorytetem grupy jest ich feud (swoją drogą fajnie prowadzony) z Dillingerem i jego ziomalami, których pojedynczo kasują. Ona jest tam najważniejszym pionkiem - ona może zrobić różnicę atakiem na faceta, a skoro fejsowa grupa (lub jej pozostałość) nie ma przeciwwagi dla Nikki dostają w ciry, za każdym atakiem. Prostota.

Ta cała Macey ... zapamiętałem dwie rzeczy. W zasadzie to jedną ważną i dwie mniej. Ta ważniejsza - jest blondynką. Te dwie mniej ważne - ma długie nogi. I chujową komunistyczną spódnicę. Której nigdy w życiu nie powinna nosić. Walka powinna się skończyć przez referee stoppage - szkoda finishera Nikki - pokonać jobbera po 6 (!) finisherach źle wygląda, niczego nikomu nie daje. Natomiast ten cudowny uśmiech Nikki .... po którym nawet Nigel się zapomniał... ta kobieta ma najpiękniejszy uśmiech w historii wszechświata .... <3

Oney Lorcan staje w obronie HoeHoe Luna - po co? :twisted: XD I bez tego gościa nie lubię, chce sobie więcej wrogów narobić? :twisted: Almas mógłby ich w handicapie poskładać, mnie by to ucieszyło. A Lorcan zasługuje na to - za swoje marne promo, i jeszcze gorszą, FARMERSKĄ, opalenizną (lub jej brakiem). Facet mieszka na Florydzie a opalone ma tylko przedramienia - i bez tego żadna z niego gwiazda, z takim czymś won do indysów, albo na pole.

Jeśli Ohno chce wyglądać jak koszykarz to niech założy spozienki - na dobre by mu to wyszło :wink: Dwóch trypl fretów na gali nie będzie - w sumie nie chcą powielać pomysłów, więc jakoś to zaakceptuje. Co dla KO? Nie mam w tej chwili żadnego pomysłu.

NXT niestety cierpi w tym momencie na braku nowych gwiazd. [...] Nowych jakoś nie wprowadzają i to mnie w ogóle nie cieszy...

Jak nie wprowadzają nowych? Brakuje nowych gwiazd? W samym tym odcinku masz wysyp w obu kategoriach:

- bliźniacy Ealy są po prostu nowi,

- AoP nie mają roku,

- DIY i Revival są w tv od pierwszego turnieju Dusty Classic (więc będzie 1,5 roku - na upartego jest to długo),

- Sanity jest w NXT ledwo ponad pół roku,

- Estrella dopiero debiutowała,

- Andrade Almas też nie jest jakoś przesadnie długo, ale w obecnej heelowej postaci, jest od pół roku, którą faktycznie można uznać za gwiazdorską - 6 miechów to nie jest długo :wink:

- są Lorcan i HoeHoe Lun ....

- No Way Jose jest stosunkowo świeżą postacią (rok w tv może ma),

- Dillinger jest faktycznie kurewsko długo (tu podbijam),

- Ember Moon jest od Brooklynu II, co więcej jest na dobrej drodze do statusu gwiazdy swoim title matchem z Asuką

- Asuka podobnie jak DIY i Revival,

- dla Ohno to powrót więc można go zaszufladkować w kategoriach i stary i nowy,

- a Roode jest tam weteranem, ma określoną rolę, to że jest mistrzem brandu to wypadkowa tego co wynegocjonował.

Oczywiście, jobberzy z tego odcinka to żadne gwiazdy. Ex-Team Canada to faktycznie gwiazdy, które w mainstreamie osiągnęły już dużo - ale oni pełnią tam inną rolę. Większość pozostałych to nowe gwiazdy - Ember Moon, NWJ, Almas, AoP, 3/4 Sanity (jako ludzie którzy swój status gwiazd pewnie udowodnią w Orlando) oraz DIY, Revival, Asuka, Dillinger (on między kategoriami podobnie jak Ohno) jako gotowe nowe gwiazdy. 8 + 6 = 14, 9 aktów - dla mnie to dość dużo nowych gwiazd :wink:

Poza tym, nie ma sensu ani możliwości wypromowania 50, powiedzmy, ludzi skoro mają tylko jedną godzinę contentu. Budowanie gwiazd to długotrwały proces - mogą się śpieszyć jak z Apollo Crewsem, Daną Brooke i American Alpha, ale główny roster szybko zweryfikuje jak daleko im do gwiazd.

Swoją drogą, to przypomniałeś mi o jednej rzeczy której już daaaaawno tutaj nie było - dawno na Attitude nie mieliśmy przebiegu przez roster NXT i ogólnej oceny potencjałów. Takeover Orlando to dobra do tego okazja, tylko jegomość który tym zwykle się zajmował uraczy swoim głosem dopiero przed samą WM już po Takeover (jak mnie pamięć nie myli) ...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419268

- Wiedziałem że tak będzie. Na Takeover albo tydzień po dostaniemy walkę Black vs Ohno. WWE nie chciało dawać pasa grubasowi (i dobrze) ale na super debiut Enda to już się pokuszą. Przyznajta mi rację. Tommy Black vs Chris Ohno to jest zajebiste połączenie.

- ta cała Macey to jest ta z wojska? I oni jej dali gimmick dziwki z GTA? Nie ładnie!

- Authors of Pain coraz bardziej mi się podobają. Ci goście są jak Brock Lesnar dywizji tt.

- ta pała Lorcan vs fajny Almas po raz trzeci? Dlaczego?

- Andrea Dimarco to najpiękniejsza kobieta w WWE. #nowykult

- jak oglądam Ohno to zaczynam rozumieć Vince Mcmahona i te teksty że wrestler powinien wyglądać. Holy Shit! Patrzenie na tego gościa jest obrzydliwe. Taki Kevin czy inny Wyatt to się chociaż zakrywają.

- Teraz jest próba NXT i Triple H. Czy ich serio obchodzi Womens Wrestling i jakieś tam revolution? Jeśli tak to w walce wieczoru zobaczymy kobiety. Starcie o pas NXT to będzie rewanż. Nudny rewanż. Podczas gdy starcie o pas kobiet to walka dwóch kozackich i niepokonanych zawodniczek które spotykają się pierwszy raz. No i ich walka będzie 10x lepsza niż słaby w ringu Roode i Nakamura który bez dobrego przeciwnika też ssie.

[ Dodano: 2017-03-17, 02:54 ]

A no i trzeba powiedzieć że parodiowanie głosu starego człowieka to jest jedna z najbardziej heelowych rzeczy jakie widziałem a jest praktykowana przez face'ów. Brawo Ciampa Ty buraku!

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419278

• Reputacja:   1

Każdy pisze, że ten nowy tt jest pomyłką na gali telewizyjnej nxt, lecz nikt nie pisze o tym, że inny równowartościowy tt ma w swoim posiadaniu pasy tt nxt. Nie widzę jakiegokolwiek talentu, charyzmy czy też osobowości w obu tych drużynach, które stoczyły przeciwko sobie mecz podczas najnowszego epizodu nxt.

jako gotowe nowe gwiazdy. 8 + 6 = 14, 9 aktów - dla mnie to dość dużo nowych gwiazd

Myślę, że MSMicowi chodziło oto, że jakość nie idzie z ilością. Ilu z tych co podałeś ma taką wartość, która przyciągałaby naszą uwagę? Jedynie: DIY, Revival, Sanity, Asuka, Roode, Ohno. Nie ma sensu, aby rozdrabniać drużyny na jednostki tutaj, bo przecież należą do dywizji tt, a o główny pas w zasadzie nie ma kto się pojedynkować. Pozostali to mięso armatnie w MR albo totalne beztalencie pod względem charyzmy/ osobowości albo są almasem i panią moon.

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419293

Myślę, że MSMicowi chodziło oto, że jakość nie idzie z ilością. Ilu z tych co podałeś ma taką wartość, która przyciągałaby naszą uwagę? Jedynie: DIY, Revival, Sanity, Asuka, Roode, Ohno. Nie ma sensu, aby rozdrabniać drużyny na jednostki tutaj, bo przecież należą do dywizji tt, a o główny pas w zasadzie nie ma kto się pojedynkować. Pozostali to mięso armatnie w MR albo totalne beztalencie pod względem charyzmy/ osobowości albo są almasem i panią moon.

Chodziło mi głównie o to, że obecnie w NXT w zasadzie nikt nie ma jakiegokolwiek momentum. Roode, Nakamura, Dillinger, Revival czy Asuka już nie rajcują w NXT, bo wszyscy chcą ich w ME. Reszta fwiazd na dobrą sprawę nie istnieje. Kogo tam niby warto oglądać? Grubego Ohno? Kiepskie Sanity? Największą patologia NXT to dwa runy z pasem. Jak ktoś stracił pas to z automatu niech idzie do ME, bo zdobył już maksimum w NXT. Może Tommy End wnuesie coś nowego, ale do tej pory uważam go za przehajpowanego gościa.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419300

Grubego Ohno? Kiepskie Sanity? Największą patologia NXT to dwa runy z pasem. Jak ktoś stracił pas to z automatu niech idzie do ME, bo zdobył już maksimum w NXT. Może Tommy End wnuesie coś nowego, ale do tej pory uważam go za przehajpowanego gościa.

Gruby Ohno, poza byciem grubym jest zajebistym. Ma ten KO-gen ;)

Sanity jest zajebiste i za ich obrażenie dostaniesz w ryja przy pierwszym naszym spotkaniu.

Euro-indy nie oglądam jakoś nie wiadomo ile, ale Tommy End jest dobry. Poza tym... jak można nazwać przehajpowanym gościa, którego jeszcze w akcji nie widziałeś?

PS Co do runów z pasami to zgadzam się w 100%, jeszcze mogę zrozumieć kwestię rewanżu i w razie niepowodzenia MR, ale akcja z DYI to dla mnie głupota.

Edytowane przez TheVillain
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419301

Gruby Ohno, poza byciem grubym jest zajebistym. Ma ten KO-gen

Sanity jest zajebiste i za ich obrażenie dostaniesz w ryja przy pierwszym naszym spotkaniu.

Euro-indy nie oglądam jakoś nie wiadomo ile, ale Tommy End jest dobry. Poza tym... jak można nazwać przehajpowanym gościa, którego jeszcze w akcji nie widziałeś?

Mam odruchy wymiotne na widok Kassiusa. Nie ma ani wizerunku, ani jakiegokolwiek wyglądu. Jak popracuje nad sylwetką to zacznę go szanować.

Co takiego fajnego jest w Sanity? Dla mnie stajnia pokroju DCC w TNA.

Enda widziałem kilka razy i w ringu jest ok, ale nie widzę w nim niczego wielkiego. Może się mylę, bo tak samo uprzedzony byłem do Nakamury, ale już pierwsze wrażenie w NXT jakie zrobił Nakamura zmieniło moje zdanie o 180 stopni.

Kolejny problem NXT to oczywiste debiuty w ME. Jedynie midcarderzy pokroju Ariesa, Crewsa czy Corbina wchodzą w nieoczekiwanych momentach, a debiuty dużych nazwisk....debiut Joe był bardzo nieprzewidywalny ;) Dużo bardziej wolę debiuty z początków NXT, gdzie goście wchodzili do ME w połowie runu z pasem jak Big E albo jeszcze po debiucie kończyli feudy w NXT. Dillinger miał momentum w okolicach nowego roku i po co on teraz w ME?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419302

• Reputacja:   300

Ciekawe co na to Asuka, która trzyma tytuł NXT Womens Championship, a tam na nim jakaś wydzielina z przed 2, 3 lat z jakiegoś Madoxxa czy innego tam morusa :D Troszkę to smutne bo Paige po prostu napluła w mordę innym zawodniczkom, co tam się wyprawia na tych zdjęciach filmikach to nie zła jazda.

W sumie nie wiedziałem że ona ma aż tak łeb zjechany, ale no co zrobić bywa i tak.

Ale tutaj po prostu zhańbiła ten tytuł i na miejscu WWE wytoczyłbym jej proces.

Nie wiedziałem, gdzie to napisać bo to w sumie dotyczy pasa NXT Womens Championship...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419335

NXT Womens Championship, a tam na nim jakaś wydzielina z przed 2, 3 lat z jakiegoś Madoxxa

No cóż, już wiemy, że jeśli nie wyleciałby za słowo "prick" to wyleciałby za nieco mocniejsze argumenty :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419336

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Odkopie trochę temat.

Jacku, Revival przecie bawiło już się z Vaudvillans i Casem/Enzo w 2014.

Fakt, że jako Mechanicy, no ale nazwę to każdy głupi se może zmienić. :P

W porównaniu do nich przereklamowany ,10'' jest świeżakiem. Z resztą , którego powinni wywalić. Jednak dzięki świetnej reakcji hamburgorzerców trzyma się on na tym dnie...wciąż i wciąż i wciąż.

Poniekąd zgadzam się Mscim'ikiem. Stagnacja to obecnie najlepsze określenie nxt. No ale co mogą zrobić skoro wykupili już całe indy a za sklejanie swoich tworów, nie chyżo się biorą.

Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419414

• Reputacja:   1

przereklamowany ,10''

Po pierwsze przereklamowanym zawodnikiem może być ten, którego federacja nieustannie pushuje. Przykładów jest mnóstwo. Dillinger pod względem hierarchii jest właśnie na dnie, o czym sam napisałeś, więc sam sobie przeczysz. Zbieranie cheeru od publiki nie jest oznaką przereklamowania, a tego, że dany pracownik jest lubiany i sobie na to zapracował. Jak kiedyś Zack Ryder. Po drugie Dillinger jest dobrym zawodnikiem i nie powinni go wywalać. Po trzecie moim zdaniem Dillinger

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419417

Po trzecie moim zdaniem Dillinger

Zgadzam się!

Jednak dzięki świetnej reakcji hamburgorzerców

Chcesz mi powiedzieć że Japonia, Anglia, Australia i "gdziekolwiek by WWE nie pojechało" też ma reputację hamburgerożerców? Nie wiedziałem :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-419426