Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

N!KO napisał/a:

Czy Tommy End powiedział Victor Black?

Wydaje mi się, że słyszałem "fade to black"

Oho, jak widać ktoś miał średni kontakt z rzeczywistością :twisted: Nigdzie nie słyszałem Victor Black, a słyszałem fade to black :wink:

Wg mnie zadebiutuje na Takeover, ale raczej wyemitują to na następnej tygodniówce.

Podobał mi się segment Sanity i Dillingera (wspomaganego przez No Way Jose) - nie była to walka tylko całkiem fajne przedstawienie dylematów i fejsowości Tye'a. Zamiast brnąć w walkę 1 na 1 z Youngiem (która i tak by się zapewnie skończyła atakiem reszty grupy), podszedł sprawdzić z sędziami, stan gościa który mu pomagał mądrze, ocenił sytuacje z sędziami, pojawił się NWJ i dopiero wtedy ruszyli do ataku - niby rycerz w lśniącej zbroi, ale nie lekkomyślny. Pierwszy mądry fejs w Dabju od dawien dawna.

Almas beształ HoeHoe Luna - pięknie mi się to oglądało, ten chłopaczek jest tragiczny :twisted:

Ealy Brothers .. hmm ciekawy kierunek jeśli chodzi o tag teamy - to już kolejny tag team złożony ze sporych rozmiarów heavyweightów. Oczywiście, na razie wiadomo że nic nie wiadomo, ale za tydzień zobaczymy jaki rozpierdol napiszą im Autorzy Bólu.

Asuka vs Ember w Orlando - zacnie. Wolałbym Nikki Cross (<3)ale cóż ... Ember ma cholernie dużo zalet oraz jedną rzecz która nie wiadomo czy jest wadą - ona w ogóle nie mówi. Od kiedy się pojawiła nie miała żadnego dłuższego proma. To powinno mówić samo przez sie, ale z drugiej strony po tym jednym zdaniu jakie wypowiedziała myślałbym że słuchałoby się jej dobrze, ma niezły głos. No chyba że jest jak Perkins i też musi co chwila spoglądać na tekst swojego proma (annoying as fuck)

Prawie fajny pomysł mają ze sprzedażą Eclipse jako niszczycielskiej broni - prawie, bo zdrapywana z gleby Billie zaczynała zbierać pozytywne reakcje współczucia i sympatii pod samiusieńki koniec segmentu. Na mój gust, muszą ostrożniej dobierać przeciwniczki kobiecie z Dallas, bo nie ma dłubać przy tak skrajnie heelowych paniach.

Proma Ohno i Roode fajne, osobiście też wolałbym triple threat i by najmniej nie dlatego że Roode i Naka mają dość średnią chemię między sobą i trzeba ją ubarwić, ale i dlatego że Ohno to duże nazwisko, które musi być na Takeover, a jeśli przegrałby tą walkę, tu trzeba by było mu szukać nowego przeciwnika na szybko, co nie byłoby korzystne, wg mnie.

Nakamura vs Perkins - dobra walka. Nuff Said.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-418971

Prawie fajny pomysł mają ze sprzedażą Eclipse jako niszczycielskiej broni - prawie, bo zdrapywana z gleby Billie zaczynała zbierać pozytywne reakcje współczucia i sympatii pod samiusieńki koniec segmentu.

Wtrącę tylko, że z tego co ja czytałem to tam doszło do prawdziwego urazu. Nie było to sprzedawanie finishera. Ale było to chyba podane przez The 434 a do ich newsów trzeba podchodzić z dystansem ;D. No i koniec końców chyba nie było to nic poważnego.

Takeover za niecałe 4 tygodnie... kompletnie tego nie czuje. Coś się psuje w żółtej tygodniówce od dłuższego czasu i to psuje się bardzo. Czuć przejście głównego bookera do głównego rosteru, dostajemy więcej never ending story, sztampowo bookowanych, mało interesujących. Takeover będzie fajne, rzeźbi się naprawdę przyjemna karta ale co z tego, skoro NXT reprezentuje taką samą pochyłą co Lucha Underground? Zaczyna dochodzić do tego, że najfajniejszymi rzeczami związanymi z galami PPV od żółtych są theme songi.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-418983

oś się psuje w żółtej tygodniówce od dłuższego czasu i to psuje się bardzo. Czuć przejście głównego bookera do głównego rosteru, dostajemy więcej never ending story, sztampowo bookowanych, mało interesujących. Takeover będzie fajne, rzeźbi się naprawdę przyjemna karta ale co z tego, skoro NXT reprezentuje taką samą pochyłą co Lucha Underground?

Może się nie znam, ale dla mnie NXT TV od jakiegoś półtorej roku (po odejściu Owensa, Forsewomanek i kontuzji Zayna) jest na tym samym, dość słabym poziomie. Ten squashuje no-name'a, ten ma wywiad na Backu, ten coś... nie licząc pojedynczych walk typu Balor vs. Nakamura z lipca ub. roku czy segmentów z podpisaniem kontraktu to czuje się trochę jak bym oglądał NJPW Road to... niby story idzie do przodu, ale tak jakby nie szło... za to TakeOvery trzymają genialny, no ok, dobry, czasem bardzo dobry, poziom

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-418985

• Urządzenie:  Windows

Wydaje mi się, że słyszałem "fade to black"

Spoko. Dlatego pytałem, bo ja sobie nie ufam przed 6 rano :wink: Nie zmienia to faktu, że spoko promo i jaram się na jego debiut jak mało kiedy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-418987

- Świetnie się oglądało Perkinsa który nie był ograniczony przez gówniany booking RAW (Vincenta?). Moja kolejna konspiracyjna teoria się potwierdziła!

- Jeśli za tydzień wygra Roode. I oni zrobią walke Roode Nakamura Main Eventem. To będzie to większy bull shit niż Goldberg i Lesnar. Serio. Ich pierwsza walka była średnia a w karcie będzie first time ever niepokonanych Asuki i Ember. Give womens real chance!

- Tommy End/Aliser Black dostaje mega klimatyczne promo. Czyli co? Będzie pozytywnie zwariowany jak Ember? :roll: Widzę już co się szykuje. Ohno vs Black.

[ Dodano: 2017-03-10, 00:57 ]

Atak btw: NXT znowu było w japonii czy to po prostu martwa publiczność?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419004

• Reputacja:   1

Czyli co? Będzie pozytywnie zwariowany jak Ember?

Skąd taki wniosek? Pytam, serio, bo promo było typowo w jego stylu. Nie jest grzesznikiem, ani świętym. Nikt nie jest ani całkiem dobry, ani całkiem zły. To jest ten sam gimmick co na indysie. Ember z kolei moim zdaniem nie ma wyrazu. Jej magia kończy się na wejściówce.

No dziwne to porównanie tych dwóch osób.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419013

• Reputacja:   300

Ja się pytam!? Czemu jeszcze Pete Dunne nie kręci się przy pasie NXT? W sumie on jest chyba najmłodszy z rosteru NXT tak bynajmniej mi się wydaje, gościu ma 24 lat a jest przekozak.

Niech w końcu zakręci się przy głównym złocie NXT, niech w końcu wrzucą go na wizje.

Bo to co od jebał na tym całym turnieju to aż się prosi żeby był jedną z głównych atrakcji NXT, po WrestleManii.

Tommy End nadchodzi...

Ale czemu nie w swoim oryginalnej nazwie? Ah dobra mniejsza z tym...

Widzę tutaj raczej, też szybki transfer do głównego pasa a że niebawem Nakamura da dyla do głównego rosteru, to za pewnie End szybko wywalczy se pretedenta do pasa NXT.

A co do proma całkiem klimatyczne i całkiem fajne, podobało mi się.

Walka o pas za tydzień na NXT...

Kurde no nie wiem, kto mógłby wygrać bo w końcu Roode co nie dawno zdobył pas a teraz miałby go stracić na rzecz Ohno, choć w sumie.

Faktycznie Ohno ten pas się należy jak psu buda, bo w końcu powrócił a zarazem jest potrzebna jakaś mocna gwiazda w NXT, jak Nakamura wyfrunie z Rosteru a za jakiś czas pewnie roode, więc za pewnie mogą zrzucić pas na Ohno.

Faktycznie ja też nie chce oglądać walki Roode'a z Nakamurą, jakoś mi się to nie widzi, na ostatnim TakerOver dali nawet solidne starcie, ale nie był to jakiś Five Stars Match.

Mam nadzieje że zmienią Ring Gear Ohno...

Właśnie i to jest to co, pisałem w poście o WrestleManii 33...

Tutaj widać jak bardzo Perkins jest ograniczony na RAW, a w NXT całkiem co innego...

Świetna walka, bardzo fajnie się to oglądało i z miłą chęcią widziałbym więcej takich walk na RAW w dywizji lekkiej niż na przykład w NXT, ale pewnie się tak nie stanie.

Edytowane przez Grins
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419021

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

To jest ten sam gimmick co na indysie. Ember z kolei moim zdaniem nie ma wyrazu. Jej magia kończy się na wejściówce.

No dziwne to porównanie tych dwóch osób

Ryperowi pewnie chodziło o zbliżony klimat zapowiedzi obu postaci. W przypadku Ember wiemy jak się to skończyło. Osobiście nigdy nie widziałem za wyjątkiem potyczki z Nevillem , Enda. Toteż nie będę się mądrzył. Niczego jednak po nim nie oczekuje. Nie zachwycił mnie, jego nadejścia nie oczekuję.

Tak jak wielu mówiło wcześniej, nxt to jedna wielka równia pochyła. Sam wróciłem do żółtej tygodniówki tylko by zobaczyć w jakiej formie jest KO. Ten brzuszek nawet i mnie nie delikatnie odpycha od Chrisa, nie wspominając już od zachwytami nad jego osobą. Cikawe na czym będzie opierał się jego gimmick. Wracają do słabości rozwojówki. Pewnie jeszcze gorzej będzie to wyglądało, gdy Shinskue a później Roode przeskoczą do main rosteru. Szczerze powiedziawszy nawet u indyków

nie widzę już godnych zastępców. Chyba tylko charyzmatyczny Lethal przychodzi mi na myśl. Najwyższy czas by wwe znów tworzyło swoich grajków, komletnie od zera. Potrzeba takich Wyattów, Breezów.

Ja się pytam!? Czemu jeszcze Pete Dunne nie kręci się przy pasie NXT? W sumie on jest chyba najmłodszy z rosteru NXT tak bynajmniej mi się wydaje, gościu ma 24 lat a jest przekozak.

Niech w końcu zakręci się przy głównym złocie NXT, niech w końcu wrzucą go na wizje.

Bo to co od jebał na tym całym turnieju to aż się prosi żeby był jedną z głównych atrakcji NXT, po WrestleManii.

Całe szczęście, że się bynajmniej ;) nie kręci przy tytule. Już mieliśmy jednego takiego świrusa, który nawet sylwetką i ring gearem przypomina Brytola. Salomon Crowe? Jak mu poszło? Oczywiście wiek jest atutem, lecz na ten moment w ogóle powinni go z tv wycofać i ewentualnie modelować postać po wm czystkach.

Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419025

Całe szczęście, że się bynajmniej ;) nie kręci przy tytule. Już mieliśmy jednego takiego świrusa, który nawet sylwetką i ring gearem przypomina Brytola. Salomon Crowe? Jak mu poszło? Oczywiście wiek jest atutem, lecz na ten moment w ogóle powinni go z tv wycofać i ewentualnie modelować postać po wm czystkach.

W sumie i tak pojawia się na Backstage'u prowadząc konflikt z Regalem.

Jak na razie nie odgrywa żadnej znaczącej roli, ale widzę w nim potencjał na główną gwiazdę NXT a w sumie w Maju, kolejny turniej o ten pas UK i niemal pewne że stoczy on walkę o ten pas i być może nawet go zdobędzie.

Sami Callihan? Ale to jest całkiem inna bajka, tutaj za mocno przekombinowali...

Wyczyścili Samiego centralnie z gmmicku i jak miał się odnaleźć? Teraz z tego co widzę wrócił do CZW, gdzieś ostatnio widziałem z nim wywiad i widać że jest we formie fizycznej i wygląda o niebo lepiej niż w NXT, więc scena niezależna mu służy, bardziej niż NXT.

Ale jestem niemal pewny że to jest ta sama sytuacja co z Ohno i za jakiś czas go ściągną z powrotem do NXT, po za tym Callihan chyba sam rozwiązał umowę na własną prośbę bo pomysłu na niego nie mieli.

A Dunne już na samym początku namieszał, ta konfrontacja z Triple H'em i wymiana wzroku, tutaj może być kiedyś głębszy sens, na darmo go nie pokazują na wizji.

Edytowane przez Grins
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419026

Crowe jako Brytol? Takiego porównania jeszcze nie widziałem :roll: Abstrahując od tego, że odszedł z NXT ponoć na własne życzenie, bo nie było pomysłów na jego postać.

A najmłodszy jest UK Champion Bate, a nie Dunne. I o ile tak z dupy mogą Pete'a wrzucić do walki o mistrzostwo UK, to nikogo nie wrzucą ot tak bez solidnej podbudowy w perspektywę głównego pasa, jeżeli nie ma jakiegoś solidnego nazwiska.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419027

• Reputacja:   41

Crowe jako Brytol? Takiego porównania jeszcze nie widziałem Abstrahując od tego, że odszedł z NXT ponoć na własne życzenie, bo nie było pomysłów na jego postać.

Zachowaniem zdecydowanie przypomina mi Pet'a. Być może jestem w tym osamotniony. Nie widzę po prostu niczego innowacyjnego w tym zawodniku. Zresztą nie sądzę by wwe kurczliwie akurat w jego przypadku trzymało się jego pochodzenia. Nie było jeszcze chyba wrestlera z Wb, który by w jakiś sposób nie nawiązywał gimmickiem czy wypowiedzią do swego pochodzenia. Patrzysz na chłopa i widzisz Amerykańca

Eit. nie no nawet miał fryzurę

jak Calihan XD

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419035

Tylko że Callihan po prostu nie miał żadnego gmmicku, został skrojony ze wszystkiego, porzucili gmmick Horror Machine, a zarazem Hakera, gdyby mu zostawili któryś z tych gmmicku to kto wie czy nie bujałby się teraz w Mid-Cardzie na Smackdown.

Nie wiem dlaczego go porównujesz do Pet'a, ale to są dwa inne światy...

Po za tym Sami to na Scenie Niezależnej to całkiem inna osoba...

A Pete bardziej mi przypomina właśnie Ambrose za czasów FCW, taki szaleniec, a ja sobie jakoś nie przypominam żeby Sami Callihan jakoś kozaczył do Regala czy innych tam ważnych osób, więc nie są do siebie podobni, dla mnie to dwa inne światy bo są inaczej prowadzeni w NXT.

A co do Pete, to niemal pewne że niebawem stoczy walkę rewanżową z Bate, o pas UK bo w Maju kolejna gala i za pewnie tam zdobędzie pas.

Do głównego pasa NXT, na bank doczłapie się Tommy End, najlepszym rozwiązaniem będzie jak pas NXT po prostu przejmie Ohno i rozpocznie program po WrestleManii właśnie z Endem. Bo i tak Roode i Nakamura zrobią wypad po WrestleManii z NXT, wydaje mi się że na RAW trafi Nakamura, a na Smackdown właśnie Roode.

Po za tym w kolejce mamy jeszcze tą grupę, gdzie jest Eric Young.

Który też pewnie zaczai się na pas, za jakiś czas.

Edytowane przez Grins
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419045

Skąd taki wniosek? Pytam, serio, bo promo było typowo w jego stylu. Nie jest grzesznikiem, ani świętym. Nikt nie jest ani całkiem dobry, ani całkiem zły. To jest ten sam gimmick co na indysie. Ember z kolei moim zdaniem nie ma wyrazu. Jej magia kończy się na wejściówce.

No dziwne to porównanie tych dwóch osób.

Ktoś wyżej to wytłumaczył a ja potwierdzam. Chodziło mi o to że Ember Moon też była promowana jako bardzo mroczna, tajemnicza postać a skończyła jako zwykła dobra w ringu zawodniczka. Bez gimmicku.

A co do dyskusji o Callihanie/Solomonie to jego największym problemem były debiuty Balora i Owensa. Przy tych gościach nie miał szans się wybić. Poza tym jak odchodził (no raczej że akurat wtedy) były newsy o planach dla niego. Kto wie, gdyby gość miał więcej cierpliwości to może by się doczekał pushu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419068

A co do dyskusji o Callihanie/Solomonie to jego największym problemem były debiuty Balora i Owensa. Przy tych gościach nie miał szans się wybić. Poza tym jak odchodził (no raczej że akurat wtedy) były newsy o planach dla niego. Kto wie, gdyby gość miał więcej cierpliwości to może by się doczekał pushu.

Jestem tego samego zdania co do Callihana, mogę się założyć żeby nie co później latał z pasem NXT, lub już w tym roku dostałby transfer do głównego rosteru.

Ale tak jak pisałem powyżej za mocno przekombinowali moim zdaniem.

I tak gościu wróci za rok minimum 2 lata, ale widzę że CZW i scena niezależna mu służy i jakoś nie wygląda na zmartwionego wręcz przeciwnie, publika za nim teraz szaleje bardziej niż kilka lat temu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419069

Mówienie o cierpliwości brzmi trochę kuriozalnie, jeśli porównamy datę zakontraktowania Callihana z datą debiutu Crowe'a na Takeover xD
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/230/#findComment-419088