Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Gargano i Ciampa przeszli dalej - współczuję im walki tym Chińcami, jeden sztywny jakby miał kija w dupie, drugi nie wiedział co ma robić. W zasadzie to mogą wygrać z Revival - w następnej rundzie trafią na Authors of Pain (którzy pokonają Swanna i .... jego partnera którego nazwiska chyba nie zakodowałem w pamięci), gdzie DIY mogą przegrać z Karkonoszami Elleringa, co sprawi że i Revival, i DIY będą dostępny do rewanżu w Toronto. Wszystko składa się w jedną całość. Wracając do AoP - dobre promo na backu w wykonaniu ich menago.

Również promo na backu TM61 mi podeszło - australijski akcent nie pieści uszu, ale widać że Miller i Thorne mają jako taki pomysł na to co przekazać. Tylko czy wygrają z Ariesem i Strongiem? Powinni, choć do końca nie wiadomo co Dabju chce zrobić ze Stronga - może TT z Ariesem na dłużej, może jakiś feudzik.

Doceniam ten mały feud z tymi czterema paniami, ale oglądanie ich poczynań ringowych to katorga - mam pewne wątpliwości co do tego czy one potrafią się obsługiwać linami. Przynajmniej oficjalnie ustalili po której stronie barykady stoi Alaiya.

Ex-Rosita w NXT! Ją i Saritę zawsze uwielbiałem i cieszę się że obie znalazły drogę do Evil Empire, ale tak jak miałem w pamięci że je lubiłem tak zapomniałem o jednym drobiazgu - Thea jest prawdopodobnie mniejsza od AJ Lee - Aśka rozmiarami dupy nie urywa, ale przy niej była jak Samoa Joe. Promo Mickie James było dziwne - wg mnie nie odnalazło się ono w obecnej rzeczywistości - patrząc na nazwiska(...no cóż... raczej imiona) jakie Mickie pokonała w Dabju podczas swojego pobytu, a te które pokonała Aśka to faktycznie można pomyśleć że Mickie może coś ugrać (domyślam się że Dabju dało takie wytyczne - rozumiem ich tok myślenia). Rzecz w tym że James-Aldis prime swojej kariery ma za sobą, a Asuka właściwie w nim jest, mimo ledwie dwóch lat różnicy. Nie mówiąc o tym jaką destroyerką jest Dżapanizi. Powiem tak - jeśli to promo to wszystko co Mickie zaoferuje do Takeover to spodziewam się kolejnego squashu - Asuka jest tak mocno podpromowana że może podjąć wszystkie wrestlerki w tamtym kraju na raz, a i tak je poskłada. Mickie musi coś jeszcze pokazać - jakąś walkę, może jeszcze jedne promo, tym razem bardziej przekonywujące.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412483

Ciampa i Gargano oraz Ibushi i Perkins musieli przejść dalej. To zbyt duże marki (i solowo, i jako drużyny), żeby mieli tak szybko odpaść, i to z ogórkami, bo za takich uważam Ho Ho, jeszcze jednego kitajca, Mustafę i Dorado. W następnej rundzie może być różnie, ale na ten moment dobre wybory.

Aliyah > randomowy szrot z okolic Shimmerów i Shine'ów + Liv Morgan. Wygląd jest, umiejętności są, więc tylko czekać, aż na nią postawią. Feud trzech niedorajd mnie nijak nie interesuje.

Ten moment, gdy ekskluzywny jobber pokonuje jobbera! Trzeba się przecież podbudować na Bobby'ego. Tak w ogóle to czy ktoś wierzy w inne rozwiązanie niż zdemolowanie Dillingera przez Roode'a?

Następna na Asukę... Mickie James! Pierwowzór Świnki Brooke w Dablju to pewnie tylko jednorazowa atrakcja, ale przyznaję - Mickie dalej wygląda bosko :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412487

• Urządzenie:  Windows

Rosita <3

A chwilę później Mickie James! Wiedzieliśmy wcześniej, ale i tak miło było to zobaczyć.

ME - NXT wygląda na lepszy dom dla cruiserów niż Raw.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412495

serio ktokolwiek może choć przez sekundę pomyśleć, że może odebrać pas Asuce? Raczej przyjemny dodatek do karty na kanadyjskie TakeOver i tyle.

To nie jest dodatek, to jest koło ratunkowe, kolejne 3 miesiące dla dywizji kobiet żeby nie zbłaźniła. Próba zatuszowania braku wiarygodnego przeciwnika, krótkowzroczność oficjeli. Nikt mi nie wmówi, że nie mogli zrobić Fatal 4-Waya z tym co mają, wypromowaliby z tego w końcu tą Ember Moon, a tak istniałaby iluzoryczna szansa na odebranie pasa Aśce, ale po co lepiej ściągnąć weterana, który zabierze czas nowym gwiazdom :)

ME - NXT wygląda na lepszy dom dla cruiserów niż Raw.

Na Superstarsach czy innych Main Eventach chłopaki też błyszczą :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412499

nie mogli zrobić Fatal 4-Waya z tym co mają, wypromowaliby z tego w końcu tą Ember Moon, a tak istniałaby iluzoryczna szansa na odebranie pasa Aśce

Nie po to przez rok kreowali Asukę na terminatora, by pozbawiać ją pasa w marnym 4-wayu ;) Pomijając fakt, iż w ogóle nie powinna go tracić (ino go zwakować idąc wyżej, jak Paige), gdy już się to stanie, musi być to wielkie wydarzenie - ukoronowanie konkretnego, długiego feudu. A takowy nie tylko się jeszcze nie zaczął, póki co nie mamy nawet jeszcze żadnej kandydatki do udziału w nim... Ember poza akrobatycznym finisherem nie pokazuje nic wartego uwagi, Nikki Cross dopiero buduje swoją pozycję, reszta dywizji zaś to zwykły szrot...

Jest więc Mickie. I fajnie, bo jej miejsce zdecydowanie jest w WWE (a rychło w HOF tegoż), a i o poziom bać się nie musimy...

O reszcie show szkoda gadać, zaznaczę ino jedno: Mustafa Ali podobał mi się w CWC (i do teraz żałuję, że odpadł w 1-szej rundzie), podobał mi się i dziś - obok Nese'a to chyba największe odkrycie tego turnieju...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412507

Nie po to przez rok kreowali Asukę na terminatora, by pozbawiać ją pasa w marnym 4-wayu Pomijając fakt, iż w ogóle nie powinna go tracić (ino go zwakować idąc wyżej, jak Paige), gdy już się to stanie, musi być to wielkie wydarzenie

Nigdzie nie napisałem, że Aśka miałaby tracić pas w takiej walce. Po prostu gdyby miała 2/3 rywalki byłaby szansa na chwilowe jej uczłowieczenie, tak żeby zrównać poziom lub wypromować jakąś wiarygodną przeciwniczkę. Mickie James nie rozwiązuje żadnego problemu, happening który mimo wszystko pogłębi dysproporcję poziomów w dywizji.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412520

1. Tian Mind Mao Bing czy jak oni go tam nazwali - wow. Jeśli z kompletnie zielonego gościa w 3 miechy zrobili coś takiego to widać PC jest serio dobre. Hoho Lun to gówno. Sorry ale równie dobrze ja bym mógł tam być..

2. Alyiah z tych wszystkich nowych kobitek wygląda jako jedyna która jest gotowa na wpuszczenie do tv. Nawet lubię australijki ale odnoszę wrażenie że one były lepsze jako face'owe jobberki.

3. Thea Trinidad czyli Rosita z TNA - jak słyszałem newsy o tym że była zawodniczka TNA ma być trenerem w PC to wyobrażałem sobie kogo.. starszego xD Ona ma tylko 25 lat! Przeszłośc w TNA (nie oglądałem wtedy) i jak dla mnie przyszłość w WWE. Do tego jej rozmiar (wut?). Ona jest mniejsza od mojej nogi. Goddamnit przy niej Asuka wyglądała na dużą. Nie jestem fanem dziewczyn wielkości bryloka od kluczy ale ta mi się nawet spodobała :P .

4. Co w końcu z Kotą będzie? Bo gość jest tak zajebisty że wydaję mi się iż nawet głupi Vince to zauważy. Może wrócić do NJPW z nadzieją na pas i jakaś pozycję. Ale może spróbować w WWE i albo zostanie większą gwiazdą niż te wszystkie dziwaki w NJPW albo w razie niewypału powróci do Japonii jako bohater. Nie wiem, może ma zbyt skośne oczy żeby to zobaczyć?

[ Dodano: 2016-10-29, 01:06 ]

Co do Asuki i jej title reignu: Są newsy że WWE chce kolejne kobiety z Japonii. Czyżby kolejne koło ratunkowe? Ogólnie to Asuka by nie była takim terminatorem gdyby WWE zatrudniło jakieś normalne zawodniczki a nie Billie Kay i Peyton. Przecież laski z niezależnej jak Evie, Candice Lerae czy Savoy by mogły być spokojnie wypromowane żeby pokonać mistrzynię. Wie ktoś może czemu WWE tak rzadko zatrudnia kobiety z niezależnej? Kiedyś to może miało sens ale nie teraz gdy na topie są 4 horsewomen z czego 3 były właśnie w indykach.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412533

Johnny Ryper, dla sportu czasem warto skomentować Twoje posty, może kiedyś to forum Cię wyedukuje w jakiś sposób.

1. Tian Mind Mao Bing czy jak oni go tam nazwali - wow. Jeśli z kompletnie zielonego gościa w 3 miechy zrobili coś takiego to widać PC jest serio dobre. Hoho Lun to gówno. Sorry ale równie dobrze ja bym mógł tam być..

Wang trenował zanim podpisał kontrakt w WWE. Zdaje się, że u Inokiego. Gość nie dość, że jest zielony w ringu, bo na te 3-4 akcje które wykonał w żadnej nie było płynności to hejtowany przez Ciebie Lun był tam po to, żeby jakoś ta walka wyglądała, gość nie jest zbyt dobry ale w miarę sprzedaje akcje, jest bezpieczny a co najważniejsze służy za tłumacza i nauczyciela angielskiego dla Wanga.

Wie ktoś może czemu WWE tak rzadko zatrudnia kobiety z niezależnej?

Jakie Ty strasznie głupoty piszesz, sprawdziłbyś może w internetach czy to co piszesz ma sens? Jak już tak bardzo chcesz sprawdzać życiorysy zawodniczek, bo w sumie co za różnica czy jakaś wywodzi się ze sceny niezależnej, czy jest produktem WWE? To 7 z 9 regularnie występujących dziewczyn w NXT ma dorobek na scenie niezależnej, tylko Mandy i Liv Morgan są 100% produktem PC.

Ogólnie to Asuka by nie była takim terminatorem gdyby WWE zatrudniło jakieś normalne zawodniczki a nie Billie Kay i Peyton

O rany, co to ma do rzeczy kto jest po drugiej stronie barykady? To kwestia promocji w NXT a nie dokonań na niezależnej co jest warta konkretna zawodniczka. To najdurniejszy argument jakiego mogłeś użyć. Aśka zniszczyła bez mydła Bayley, która pokonała Sashę, która pokonała Charlotte. Technicznie rzecz biorcą z takim bookingiem ona nie ma prawa przegrać z ŻADNĄ wrestlerką na świecie. To, że tak jest nie jest winą rywalek tylko bookingu, tego jakiego potwora WWE zbudowało, randomy z niezależnej nie są żadnym rozwiązaniem dla problemu terminatora-Aśki.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412534

Thea Trinidad czyli Rosita z TNA - jak słyszałem newsy o tym że była zawodniczka TNA ma być trenerem w PC to wyobrażałem sobie kogo.. starszego xD Ona ma tylko 25 lat!

A to nie Sarita (tag-team partnerka Rosity z TNA) jest tam trenerką? U niej to pasuje, babka dochodzi do 40...

Rosita (swoją drogą panna Austina Ariesa :P) była tam raczej na zasadzie telewizyjnego try-outu, coś jak zakontraktowana niedawno Crazy Mary Dobson z pół roku temu...

Edytowane przez Kcramsib
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412535

Aries nie moze walczyć, co mogło pozmieniac drabinkę. Wierzę, że gdyby był sprawny, to awansowaliby do spółki ze Strongiem. Z racji, że szybko do ringu nie wróci, trzeba było puścić dalej TM-61. Nalezy się cieszyć, że stało się to w momencie, kiedy w turnieju trafili na kogoś konkretnego, a nie zlepek NoWayoSwanno podobny. Z bólem przyszło im podkładać nowego człowieka tak szybko, dlatego pin wyglądał, jak wyglądał.

Jesli o DIY vs Revival chodzi, to tutaj kontuzja nie zmieniła nic. W celu podbudowania feudu, kiedy pasy na szali nie są, to Gargano z Ciampa wyszliby z tego starcia zwycięsko. Ale promo Dawsona było spoko.

Ciekawe, jak ubiorą finał. Mają dwa niszczycielskie teamy, których wpadkę ciężko sobie wyobrazić. Mimo wszystko, poświęciłbym Sanity, które jest grupą i ma inne elementy, na których mogłoby się skupić. Jednak trudniejszych rywali mają Autorzy, i szukając wygranych, najwięcej głów się zapewne zwraca ku DIY.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412788

Tak się zastanawiam czy te walki drugiej rundy w San Jose były wg oryginalnego planu czy wobec kontuzji zaczęli majstrować przy tapingach. No tak jeszcze rozkminiam czy te dwa występy Perkinsa odbyły się na dwóch różnych tapingach czy raczej już wtedy wiedzieli że chcą zakosić mu pas CW. To wszystko technikalia ale cholera, ciekawi mnie.

DIY vs Authors of Pain oraz TM61 vs Sanity - moje picki półfinałowe kręciły się wokół tego, teraz mogę śmiało stawiać na AoP i Płomień 81 - jeśli kontuzja nie jest jakoś specjalnie groźna to śmiało można robić Gargano&Ciampa vs Revival 2 o pasy TT.

Oglądając tą walkę Sanity staram się rozkminić czym są, w jakich kategoriach mam ich rozpatrywać i cholera dalej nie wiem - ani to destroyerzy (sorry, ale Wolfe i Fulton przy tych cruiserach wyszli na totalne pokraki), na psycholi zbyt sztuczni (jeszcze trzy takie najazdy świateł na Nikki Cross i wyślę jej liścik miłosny w kubku od N!KO), coś po środku byłoby nijakie... chcę ich kupić tylko nie wiem jak. No cóż .. mają czas.

Kontuzja Ariesa to stosunkowo dobre wyjście z sytuacji - nie są by chcieli kisić Stronga w tagu, Australijce poszli w górę, tylko Ariesa to wyłączyło na trochę. Zawsze po jego powrocie można zrobić feud, Aries jako ten nieracjonalny heel mógłby wypominać wyrzucenie ich teamu z turnieju przez Roddy'ego, mimo że tak naprawdę ten próbował jakoś ratować sytuację drużyny.

Fajny video package o Mickie - już widać ręce i nogi.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412792

Fajny epizod żółtej tygodniowki, który kompletnie mi popsuli po tym jak Philips w trakcie trzeciej walki cwiercfinalowej stwierdził że Authors of Pain dołączają do TM61, DIY oraz Sanity! Których walki jeszcze nie pokazali, ktoś w ogóle sprawdza jak to montuje?

Anyway drabinka wygląda ciekawie. Skoro Revival "odpadli" to chyba będą bronić pasów, pytanie tylko przeciw komu. Stawiam na DIY. w końcu AOP mają to wygrać. Problemem jest druga para, bo Sanity powinno wygrać, z drugiej strony 2x heel w finale turnieju nie jest po myśli WWE. Przecież szkoda podkladac Sanity bezbarwnym Australijczykom tylko dlatego, że brakuje nam face'ów.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412794

Charly Caruso ma głos bardzo podobny do Renee, pomyliłbym je, jakbym ich nie widział.

Śmieszne jest rozgrywanie turnieju TT z singles matchem, ale innej opcji tu nie było. A skoro Aries wyleciał, to TM61 nie powinni tego przegrać. Początek Stronga w NXT nie jest "strong".

Więc Revival odchodzą z turnieju. A przecież Dash mógł walczyć 1vs1 z kimś z DIY! Tak czy siak, pewnie jeszcze mistrzowie się pojawią, choćby by zepsuć szanse Ciampy i Gargano na zwycięstwo.

D'Lo Browny przebijają się przez tancerzy. I idą prosto do finału - DIY ich nie zatrzyma. Będą mieli inne rzeczy na głowie - jest szansa na walkę o pasy na TakeOver.

Ibushi przegrał! Przez heelową zagrywkę, ale jednak. Sanity jest mocne. Ale czy postawiliby na heel vs heel w finale? TM61 ma większe szanse.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412801

Johnny Ryper, dla sportu czasem warto skomentować Twoje posty, może kiedyś to forum Cię wyedukuje w jakiś sposób.

Wang trenował zanim podpisał kontrakt w WWE. Zdaje się, że u Inokiego. Gość nie dość, że jest zielony w ringu, bo na te 3-4 akcje które wykonał w żadnej nie było płynności to hejtowany przez Ciebie Lun był tam po to, żeby jakoś ta walka wyglądała, gość nie jest zbyt dobry ale w miarę sprzedaje akcje, jest bezpieczny a co najważniejsze służy za tłumacza i nauczyciela angielskiego dla Wanga.

Jakie Ty strasznie głupoty piszesz, sprawdziłbyś może w internetach czy to co piszesz ma sens? Jak już tak bardzo chcesz sprawdzać życiorysy zawodniczek, bo w sumie co za różnica czy jakaś wywodzi się ze sceny niezależnej, czy jest produktem WWE? To 7 z 9 regularnie występujących dziewczyn w NXT ma dorobek na scenie niezależnej, tylko Mandy i Liv Morgan są 100% produktem PC.

Ogólnie to Asuka by nie była takim terminatorem gdyby WWE zatrudniło jakieś normalne zawodniczki a nie Billie Kay i Peyton

O rany, co to ma do rzeczy kto jest po drugiej stronie barykady? To kwestia promocji w NXT a nie dokonań na niezależnej co jest warta konkretna zawodniczka. To najdurniejszy argument jakiego mogłeś użyć. Aśka zniszczyła bez mydła Bayley, która pokonała Sashę, która pokonała Charlotte. Technicznie rzecz biorcą z takim bookingiem ona nie ma prawa przegrać z ŻADNĄ wrestlerką na świecie. To, że tak jest nie jest winą rywalek tylko bookingu, tego jakiego potwora WWE zbudowało, randomy z niezależnej nie są żadnym rozwiązaniem dla problemu terminatora-Aśki.

To komentuj dla sportu. Twoje posty są z kolei nudne. I lepiej nie marnować na nie czasu.

[ Dodano: 2016-11-03, 18:43 ]

Cholera akurat się nudzę no to rzućmy okiem ten ostatni raz.

1. O tym chinolach piszesz jak jakiś przerysowany fan indysów. Tian Bing robi postępy ale jest zły bo jest dużym gościem Vince'a. Hoho Lun jest w biznesie jakieś 7 lat i jest żałosnym wreslterem. Sprzedaje akcje? Masz na myśli to że cały czas jest uśmiechnięty? "Wow jaki bolesny cios nic tylko się uśmiechać"..

2. *8 zawodniczek. I mi nie chodzi o jakieś randomy typu Aliyah czy Peyton Royce. Tylko faktycznie dobre zawodniczki. Wow Nikki i Athena. Super, 2 na 2 lata? Ja chce żeby tam był wysyp zawodniczek coś ala cruiserów na RAW. Do tego dodam że mi chodziło o kobiety zatrudniane do PC. Jak są newsy że WWE kogoś zatrudnia to 80% tych kobiet są spoza wrestlingowego biznesu.

3. " co to ma do rzeczy kto jest po drugiej stronie barykady?" Tego nawet nie muszę komentować. Zapiszę to tylko do listy najgłupszych cytatów.

[ Dodano: 2016-11-03, 18:53 ]

Co do odc.

1. Dalej uważam że TM61 to przyszłość. (Susek masz ignora więc nawet się nie wysilaj na hejt) Goście mają wygląd i bardzo dobry ring skill. Jako tag i jako singlowi zawodnicy. Nie dostają za dużo czasu z miciem ale czy to znaczy że nie mają skilla? Roman bez skilla ma mic cały czas więc..

Uważam też że to oni powinni wygrać Classica. No bo kto? Sanity jest zbyt młode i ma inne aspekty jak ktoś wyżej napisał. DIY powinni przegrać z Authorami żeby mieć walke o pas na Takeover. A AoP to wielkie koksy z managerem. TM61 są nijacy (jak to ich każdy określa) a zwycięstwo turnieju mogło by dla nich być jakimś przełomowym momentem.

2. Smuci mnie trochę że NXT się tak boi stypulacji. Joe vs Nakamura było spoko ale nie wiem czy chce to oglądać drugi raz. Dali by im jakiś no dq. Shinsuke musi się nauczyć występów ze stypulacją.

Nie było walki kobiet w odcinku :shock: .

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412817

Dalej uważam że TM61 to przyszłość. (Susek masz ignora więc nawet się nie wysilaj na hejt)

Odpisujesz mi jakieś totalne głupoty, które wzajemnie się wykluczają po czym stwierdzasz, że mnie ignorujesz. To tak jak sprowokować burdę, cfaniakować po czym nie przyjść "za szkołę" po lekcjach.

Moje posty pewnie są nudne, dlatego staram się poprawiać, Twoich poza mną nikt nie komentował, widocznie szkoda im było czytać Twoich wypocić lub męczyć sobie oczu na te herezje.

W jednym poście, 3 linijki odstępu: jarasz się "rzekomym" produktem WWE, jak to niesamowicie się rozwinął w PC (co jest bzdurą bo patrząc na jego walkę sprzed ~pół roku w Japonii był równie zielony co teraz), by potem narzekać, że brak dziewczyn z niezależnej, że za dużo to produkty PC!!! Wypisze to by raz jeszcze pokazać jak wybiórczo sobie traktujesz to co piszesz: Asuka, Nikki Cross, Ember Moon, Peyton, Billie Kay, Alliyah mają przeszłość gdzieś wcześniej 6/8 to nie 2 na 2

2 na 2 lata, hmm Sasha Banks, Bayley, Becky Lynch zdaje się, że też działały na niezależnej ...

A na koniec zacytował sobie zdanie wyrwane z kontekstu, na pewno masz 18 lat?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-412823