Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Czytałem często w newsach że w WWE jest jakaś Nikki Storm, czemu jeszcze nie ma jej w NXT? Ktoś coś?

Pewnie nie mają na nią pomysłu i tyle. Mam wrażenie, że do jobberskich, przypadkowych występów na tygodniówkach rzucają albo ludzi bez kontraktu(taki tryout extra), albo tych, co już są w fedce, ale muszą się oswoić z publiką lub nabrać doświadczenia w ringu. A Nikki tego chyba nie potrzebuje tak bardzo. Podobnie jak Athena, której prawie nie pokazywali, a jedna walka, którą stoczyła, nie została nawet wyemitowana - pewnie dlatego, że chcieli jej zrobić inny debiut. Chodzi o ten księżyc.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-407843

Nowy Blake to chłam. Nowy Murphy ... to stary Murphy, wciąż lepszy w ringu od swojego ex.

Billie Kay to zapowiedź tego jak słabo będzie wyglądać dywizja kobiet NXT po ewakuacji Bayley, Asuka będzie je tam sama rozstawiać po kątach. Santana wydawała mi się trochę sztywna, musiałbym w przeciągu miesiąca zobaczyć jej kolejną walkę na NXT by się namyślić czy coś wokół niej budować.

TM61 na razie powoli buduje swoją pozycje - zobaczymy jak długo fejsowym TT nr.1 będą Gargano i Ciampa - wygląda tak jakby byli trochę na przeczekanie dla nowych narybków.

Itami wraca za tydzień. Really? Nie znam nawet legend czy mitów po co wraca.

Kota zawitał do NXT - dobrego wrestlingu nigdy dość, roundhouse'a nie powstydziłaby się Holly H.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-407856

ale to by była idiotyczna decyzja pod KAŻDYM względem.

A czemu niby? WWE ma już jednego Japońca, który jest genialny pod każdym (prawie) względem, ma Japońca który nie jest jednym z wielu żółtych, ma Japońca który jest najbardziej charyzmatycznym zawodnikiem świata. Po jaką cholerę Dablju taki Ibushii? Przecież on pod żadnym względem nie różni się od Hideo, jest tak samo atrakcyjny w oglądaniu jak jego kolega w szlafroku. Skoro WWE ma już jednego z Azji, który jest geniuszem to i jego będą promować. Czy Ibushii ma szanse ma pas WWE, Universal czy nawet IC? NIe bądzmy smieszni, z Nakamurą może byc o to ciężko a co dopiero z kimś takim jak KOTA. Na pewno sam Ibushi o tym wie, w Japoni dostanie tyle samo hajsu a nie zdziwiłbym się jakby dostał więcej a i pewnie dla niego ważniejsze jest zdobycie pasa IWGP niż kiszenie się u Vince'a. Dla Ibushiego, dla WWE i dla nas fanów najlepiej będzie jak gość wróci do domu, do New Japana bo tam akurat jego bardzo brakuje, już po tegorocznym Climaxie mogę to stwierdzić.

"Tak sobię myśle. Może Ibushi tak naprawdę jest dobrym biznesmenem i dlatego straszy wrócieniem do NJPW żeby wyciągnąć jak najwięcej hajsu od jednej z organizacji? Jeśli tak to ukłony dla pana. "

[ Dodano: 2016-07-30, 22:47 ]

2. Blake i Murphy albo zostają złączeni znowu w team albo bye bye Blake. Murphy ma potencjał co widziałem od początku. A Blake jest taki jak jego ring name. Blake.

Na prawdę? Byli do odstrzału razem i tym bardziej są do odstrzału osobno. Zajmują tylko miejsce innym.

Czy ktoś wie czemu WWE/NXT ostatnio nie podpisuję kontraktów z zawodniczkami ze sceny niezależnej? Jest dużo utalentowanych kobiet w indysach które oprócz tego mają trochę wdzięku. Więc why not?

A ta Santana w tym odcinku to skąd się przepraszam wzięła? Nie tak dawno podpisali Nikki Storm czy Athenę. Wcześniej Aśka?

1. Nie mam nic do Blake i Murphy. Jako przygłupie przydupasy Alexy byli fajni. Akcje w ringu robią fajne. Jakby dać im bardziej wyrazisty gimmick to by byli spoko teamem.

2. No właśnie o tym mówię. Asuka i ta czarna dostały kontrakty chyba rok temu? Nikki Storm na początku tego roku. A Santana jobbuje w NXT już chyba 3 lata. Mi chodzi o to żeby oni walnęli jakąś bombę i podpisali kontrakt z 5 zawodniczkami od razu. Jak dla mnie: Evie, Kay Lee Rae, Candice Lerae, Santana i Nicole Savoy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-407888

Wesley Blake ma już swój theme song. Chyba wreszcie doszliśmy do momentu rozpadu jego drużyny. Po feudzie zobaczymy, ktory zostanie na powierzchni na dłużej, a o którym zapomnimy. Trzymam kciuki za Muprhyego. Szczegolnie po tym, jak fajnie się zaprezentował z Ibushim.

Samoa Joe vs Shinsuke Nakamura, to jedyna opcja. Kazdy inny pretendent byłby strzałem w stopę. Jestem zdania, że pas powinien zmienić posiadacza. Nie chcę jeszcze oglądać przegrywającego Shinsuke. Nie szkoda mi szybkiego końca runu Joe - Samiemu nie zaszkodziło. Nie upatruje w nim niczego wyjątkowego. Dla mnie to już dawno powinien wylądować w głównym rosterze.

Nowa era u kobiet w NXT. Billie Kay > Santana Garrett bez cienia wątpliwości :wink: A Bayley mam nadzieje, że skończy przygodę z trzecim rosterem po rewanżu z Asuką. Pokazała się, jako materiał gotowy na główny roster.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-407966

Itami wrócił! ... W ogóle nie tęskniłem. Bawiło mnie to, że mimo długiej rozłąki z ringiem, nie dali mu pogadać po wygranej - wiedzą, że nic ciekawego nie powie :wink: A przy okazji ringowego powrotu, bardziej patrzyłem na Malutę, czy może zasłuży na jakiś kontrakt rozwojowy.

Ember Moon (Athena) ma debiutować na TakeOver. Dobra pora, bo ostatnio osłabiono dywizję. Dziewczyna może szybko awansować na szczyt hierarchii.

Dobre promo Roode'a na start. Przeszedł turn w trakcie, więc wyzbywa się tej radości fanów na widok znanej twarzy z innej fedki.

Z całą sympatią Gargano i Ciampy, to jako drużyna nie grają w tej samej lidze, co Revival. Mimo zabawnego proma, absolutnie bym nie myślał o zmianie mistrzów.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408191

Liczyłem na jakąś zmianę u Hideo. niestety, dalej to karzeł w szlafroku. Ludzie z Azji nie mają miejsca bytu do póki jest Shinsuke. Niestety ale przy Nakamurze każdy z nich wygląda beznadziejnie. i z Ibushim będzie tak samo jak podpisze kontrakt. Sean jest dla mnie obojętny, mam dość Samoańczyków, głównie przez braci Uso. Ale reakcja na Hideo zaskakująca.

Mojo.. Żaden zawodnik nie działą mi tak na nerwy. Dobrze, że Joe go poskładał a przy okazji pokazał swoją dominację.

Aliyah.. Kolejna zawodniczka, która spokojnie może być wypromowana. Niestety wróciliśmy do szarej rzeczywistości, gdzie nowe zawodniczki są podkładane. Jeden odcinek z promocją Billie Kay nie wystarczy. Chciałbym zobaczyć Aliyah w jakiejś walce ją promująca, zobaczymy jak z jej skillem bo tutaj nie za wiele mogła pokazać. Mam dość Bayley w NXT. Przecież to już wygląda dziwnie jak taka zawodniczka cały czas stoi w miejscu. Dawać ja do MR! Im chyba serio nie chce się promować nowych zawodniczek i ciągną jak najdłużej z tą Bayley, Asuką i do niedawna Nia...

Bobby Roode! Tylko co to za theme song :shock: Masakra, gorzej chyba od Ariesa. O Joe też tak mówiłem, ale się przyzwyczaiłem więc może i z muzyczką Bobby'ego się oswoję. Dramat :lol: Taki gość jak Roode musi być heelem. Face'owe promo było takie se, natomiast po szybciutkim turnie pokazał swoje dobre skille w tym względzie. Tak sobie ostatnio myślałem, że czemu większość zawodników jest przeznaczona do bycia heelem? w NXT mamy Joe, Roode'a, Ariesa jako topowych heeli. Z face'ów jest Nakamura i...No Way Jose! Kiepsko to wygląda u tych "dobrych". Czyli Shinsuke zdobywa pas i na niego idzie Bobby? Roode zabiera złoto Nakamurze który idzie do MR. Zabookowałem najbliższe miesiące dla NXT 8)

TMDK wciąż są nijacy. Revival za to są świetni w tym co robią. Ciampa i gargano dali chyba najlepsze promo w ich karierze w NXT, ale pasów przejąć nie mogą, no chyba że dadzą Revival na SD to nawet bym się cieszył.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408196

Bobby Roode! Tylko co to za theme song Masakra, gorzej chyba od Ariesa.

Od rana przesłuchałem ten theme song, jakieś 49x :wink: Dla mnie kozak.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408197

NXT pod znakiem powrotów/debiutów.

Go Go Hideo wrócił i to smutne ale nikogo to nie obchodzi. W rosterze jest ciekawszy japoniec, a Hideo no cóż, powrót KENTY, mniej kolorowy ring gear, GTS i może nawet zawojować dywizję Crusserwieght na RAW. Ciekawe czy odgrzebią ten wątek kto skontuzjował Hideo, bo to jedyny punkt zaczepienia dla niego.

Sabre Jr., Nese, Gulak na trybunach = kontrakt w drodze? Dla dwóch pierwszych tak, Gulak był nudny. Czy Sean Maluta zasłużył na kontrakt? Nie jestem pewny.

Samoa Joe jest po prostu świetny, od razu widać zmianę jakości w porównaniu do Balora. Przy okazji trochę podpromują Mojo i dadzą coś do roboty dla Joe do TakeOver, bardzo logiczny segment.

Amber Moon ma jedne z najciekawszych prom jakie widziałem w NXT. Ostatnio takie wstawki miała Nia Jax i Aśka. Zatem już znamy pretendentkę do pasa dla Aśki, bo jak Bayley spada do MR, oby na Smackdown :) to Aśka zostanie w dywizji z jobberkami pokroju Aliyi, a na ten moment nie ma tam kogo awansować. Aliya przeszła już chyba 3ci lifting postaci a miała z 5 walk w NXT TV :D

Jakoś nie porwał mnie Bobby Roode. Promo takie średnie, pokazał że jest heel'em. Fajnie, że się określił jako zbawca NXT, który wzniesie NXT na kolejny poziom, no ale co dalej? Tye Dillinger?

Pierwsza walka TM61, w którą się trochę zaangażowałem. Goście nadal są bezbarwni, więc Ciampa & Gargano na TakeOver confirmed.

Karta na TakeOver zaczyna układać się naprawdę nieźle. Nie wiem czy pobiją TakeOver Dallas, ale byłoby fajnie bo od tego czasu nie było PPV godnego zapamiętania :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408206

Hideo powraca... w beznadziejnym stylu. Kompletnie bezbarwny, zwykły pojedynek w którym jestem gotów zaryzykować stwierdzenie, że Sean Maluta pokazał więcej. Nie ma co, KENTA będzie miał teraz ciężko... bo odkąd wyleciał na ten rok pojawiło się paru lepszych Japończyków. Jakiś czas temu czytałem, że po kontuzji operowana ręka Itamiego jest dużo mniejsza niż ta zdrowa... może po to był ten rękaw aby nie było tego tak widać? Tak czy siak, ja dostrzegłem drobny ring rust ale też ciężko się dziwić. Rok przerwy, do tego nieudana operacja... Itami był zły, teraz może być jeszcze gorszy.

I jak tu nie kochać Joe skoro składa Ci on takiego Mojo Rawleya? ;D

Mam problem z pojedynkiem Joe-Nakamura na Takeover. Bo Shinsuke z takim momentum na 99% wyjdzie z Brooklynu jako mistrz i super, z jednej strony powinno tak być ale z drugiej... Joe jest zbyt dobry na to aby jego run skończył się tak młodo... do tego tym segmentem pokazał, że jako NXT Champion ma jeszcze naprawdę sporo do zaoferowania. W skrócie... chce żeby Shinsuke był mistrzem ale jeszcze nie teraz.

Ember Moon... mamy pierwszą divę, która dostaje winietkę. Odbudowa dywizji kobiet w NXT się zaczyna a Athena na pewno jest dobrym startem. Nie widziałem jej w ringu(albo jej nie pamiętam), nie wiem co potrafi ale skoro ludzie mówią, że jest dobra... to trzymam kciuki aby była dobra ;D.

Co do theme songu Roode'a... sam nie wiem co o nim myślę... z jednej strony nie nadaje się jako piosenka w mojej playliście ale z drugiej... może jako theme song będzie okej. Tak czy siak, wolałem Off The Chain.

A co do proma... bardzo dobre. Bobby to kolejny bardzo dobry mówca, który zawitał w NXT i moim zdaniem udowodnił to tym jak gładko przeszedł z "We Are NXT" do "You are a losers". Cieszy mnie, że będzie heelem bo chyba jako ten zły Roode ma więcej charakteru. Zaczęło nam się mnożyć tych heeli w trzecim rosterze ale to dobrze, była mowa o braku złych w federacji więc powinni ich sobie kreować. Do tego Joe, Aries i Roode to osoby, które już pokazywały, że jako źli nie zawodzą.

TM-61 przegrywają z mistrzami i tracą momentum które sobie budowali. Czy żałuje? Nie. Porażka to dla nich krok w tył ale nie pokazali też wystarczająco wiele by można im było podkładać mistrzów. Nawet Gargano i Ciampa są teraz od nich ciekawsi(Podobali mi się na tej tygodniówce). Jakiś czas temu czytałem jak ktoś tutaj pisał, że Shane Thorn jest lepszy z dwójki Australijczyków i na chwilę obecną podpisuje się pod tą opinią.

Kolejne dobre NXT. Żółta tygodniówka zalicza całkiem mocne combo od ostatniego Takeover :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408207

Bobby Roode! Tylko co to za theme song Masakra, gorzej chyba od Ariesa.

Od rana przesłuchałem ten theme song, jakieś 49x :wink: Dla mnie kozak.

Potwierdzam, theme może nie jest czymś, co możnaby grać na koncertach, ale jako theme dla kogoś z gimnickiem Roode'a jest genialny! Aż nie wierzę, że stworzył to Cfo$

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408209

Hideo wrócił - bez zmian. Wiadomo, jaki jest w ringu, ale poza nim nie ma nic. Fajnie, że Maluta się pokazał.

Athena debiutuje na TakeOver - wreszcie nowa, SENSOWNA pretendentka do pasa Asuki. Nie licząc mistrzyni, lepszych w rosterze nie ma.

Roode to gwiazda. Od samego wejścia to widać. Świetne promo i fenomenalny theme song - jakby to jeszcze nie był loop, byłoby perfekcyjnie.

Ciampa i Gargano idą po pasy TT. Czy mają szanse? Nie skreślałbym ich całkowicie.

Nie widziałem jej w ringu(albo jej nie pamiętam), nie wiem co potrafi

YouTube, Athena - O Face

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408214

Podoba mi się kierunek w którym zmierza Asuka vs Bayley - Japonka subtelnie heeluje, ale ma ku temu podstawy - jest TAK lepsza od reszty. Podobał mi się motyw z krzesłem, wg mnie lepszy niż robienie z tego jakiegoś sztampowego proma (cenie sobię lakoniczność).

Sailor Moon debiutuje w Brooklynie ... i dobrze i źle. Tak jak aRo stwierdził potrzeba sensownej pretendentki - z drugiej strony, na Asukę-destroyerkę nie ma sensu wysyłać nikogo zaraz po debiucie, trochę to obnaża słabość dywizji kobiet. Ember czasowo byłą by jak znalazł na późną jesień/wczesną zimę IMO (ten okres roku co zeszłoroczne Takeover London).

Bobby Roode to jest jednak jakość. Trochę ten theme song razi - jest taki .. hmm zbyt łachowy, jak na takiego poważnego faceta (tak krzyczeć Glorious to ja mogę kiedy okazuje się że nie muszę jebać nadgodzin w pracy, raczej aniżeli do wyjścia do ringu seryjnego pretendenta). Track jest spoko, ale zbyt szyderczo-śmieszny jak na Bobby'ego Rooooooo (yup, fan instrumentalu "Off the Chain"). Promo bardzo dobre, brakuje w tej federacji ludzi którzy potrafią zrobić użytek z mikrofonu.

Podobała mi się jedna część treści jego proma - ma duże "ale" do chantów - wszystko spoko, że reagują, ale tak na marginesie to ich chant do theme songu Nakamury ni chuj nie pasuje (gdzie kibicowskie wycie do skrzypiec kiedy wychodzi do ringu elegant? -_- )

W TT wyklarowała się jedna rzecz - Gargano i Ciampa idą po pasy na Takeover. A TM61? Będą próbować stać się over jeszcze przez jakiś czas - dla ich jest jeszcze stanowczo za szybko, spróbowałbym ich pod koniec roku, kiedy jasno się określą że są czymś więcej niż Australijczykami. (Niby Gargano i Ciampa to tylko Amerykanie z indys ale jakiś staż już tu odbyli).

Drobna notka - wziąłbym Malutę do rosteru, szkoda marnować więcej czasu na try-outy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408219

Nareszcie!! Bobby Roode heelowy w singlowej karierze był dla mnie jednym z niewielu powodów, dla których jeszcze swego czasu wierzyłem w TNA. Ten cały motyw z liderem "selfish generation" wg mnie po prostu świetny i widząc jego debiut w WWE aż oczy się zaświeciły. Przede wszystkim jestem ciekaw jednego - jakie było nastawienie samej federacji do tego debiutu. Bo wyszło to tak, że na początku trochę przysłodził fanom, by po chwili zmieszać ich z błotem, że są przegrywami i w ogóle bezużyteczni. Zastanawiam się, czy to było pewnego rodzaju badanie reakcji na Roode'a - a z faktu, że jakichś wielkich chantów nie było, to poszli w drugą stronę? Oczywiście są to wyłącznie moje przepuszczenia, ale dobrze jest go tu widzieć i mam szczerą nadzieję, że będzie to naprawdę krótka przygoda z NXT.

A co do jego theme songu, to klasycznie - może się podobać lub nie, ale nikt nie może zaprzeczyć, że jest to muzyka unikatowa, która wybija się w koszu z typowymi wejściówkami wrestlerów. Tutaj czuć jakieś przesłanie i samo nawiązanie do nazwy piosenki - "NXT wkrótce będzie glorious" - świadczy, że jakiś pomysł na to wszystko jest i należy się tylko wyłącznie cieszyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408220

Mam nadzieję, że przygoda Roode'a z NXT będzie krótka. Ma już 39 lat, młodszy nie będzie, więc nie ma sensu trzymać go w rozwojówce. Jest to wyrobiony zawodnik, który ma wszystko co potrzeba by być jedną z najważniejszych twarzy w WWE. Powinien się kręcić w main evencie, najlepiej na Smackdown. Liczę na to, że w NXT Bobby'ego czeka tylko krótki feud dla "otrzaskania się" w nowej federacji. Zapoznać się z ringiem WWE już miał okazję podczas tourne w UK i Irlandii. Dostał świetny theme. Zadebiutował od razu jako heel. Tak więc widać, że oficjele w niego wierzą i oby to była przesłanka do szybkiego debiutu w głównym rosterze. Edytowane przez spooki
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408229

BTW. Joe jest heelem, Aries jest heelem, Roode jest heelem, AJ jest heelem - czy tylko mi marzy się heelowy team TNA w Survivor Series matchu? <3 Dorzucić Erica albo Storma i byłoby miodzio (ex-Main eventerzy TNA sprawiają że buduję fantasy bookingi - how awesome it is? :D )
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-408232