Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Revival, które wparuje do głównego rosteru już jako face'owie.

!!!!!

Ale czemu, po co? D&D to urodzeni heele, do bycia złymi predysponuje ich wszystko - od oldschoolowego stylu walki, przez mic-skille aż po theme song - próba zrobienia z nich faceów skończyłaby się wyrżnięciem w dno szybszym, niż miało to miejsce w wypadku Vaudevillains czy innego Ascension. Bo niby jak? Wyglądu kozackiego nie mają, proma... Dawson się jeszcze wybroni, Wilder stoi jednak poziom niżej od Big Cassa... ring skill? Ograniczony, szanse na hot tag (jak u AA) raczej wyklucza...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407667

Ale czemu, po co? D&D to urodzeni heele, do bycia złymi predysponuje ich wszystko - od oldschoolowego stylu walki, przez mic-skille aż po theme song - próba zrobienia z nich faceów skończyłaby się wyrżnięciem w dno szybszym, niż miało to miejsce w wypadku Vaudevillains czy innego Ascension. Bo niby jak? Wyglądu kozackiego nie mają, proma... Dawson się jeszcze wybroni, Wilder stoi jednak poziom niżej od Big Cassa... ring skill? Ograniczony, szanse na hot tag (jak u AA) raczej wyklucza...

Niepotrzebnie ich szufladkujesz. To, że nie mają wizerunku, powinno przeszkadzać mniej jeżeli mieliby być face'ami niż heel'ami. Ich umiejętności TT, zyskałby popularność bo można ich bookować jako słabszych fizycznie ale sprytniejszych, zgrany zespół. To, że są stiffowi i old skulowi niczemu nie przeszkadza. Poza tym założyłem, że przejdą turn, bo na kogoś trzeba te pasy zrzucić a jedynym zespołem godnym pasów są Authors of Pain. Revival są co raz bardziej over z publiką i myślę, że do ich turnu musi dojść, bo dywizja TT się mocno skurczyła i Mechanicy zostali jedynym starym projektem co też dodaje im sympatii z czystego sentymentu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407669

Mogli zostawić Blake'a i Murphy'ego. Nowy image Blake'a to tragedia. Od wyglądu, po theme song - tragedia. Akurat teraz taki tag team jak Blake & Murphy cholernie by się przydał na w głównym rosterze, gdzie tych zawodników jest dość mało, a w szczególności przydaliby się w pojedynkach z Alphą na Smackdown.

Odkąd Shinsuke zadebiutował oglądam jego wszystkie walki w NXT. Normalnie większość przewijam, więc jak na mnie to spore wyróżnienie dla pana dziwne ruchy.

Samoa Joe wręcz na 100% przegra swój pas i idzie do głównego rosteru. Oby później Shinsuke nie siedział długo w NXT, bo wyraźnie się tu kisi.

WWE tak bardzo wypromowało swoje dawne dziewczyny z NXT, że teraz oglądając obecną dywizję mam wrażenie jakbym oglądał starcie jobberek Jaxowej. Wszystko da się wypromować, ale na ten moment nie widzę nic ciekawego w obecnej dywizji. Jeżeli Asuka opuści NXT to nie wyobrażam sobie kobiet w NXT.

W ogóle nie tęskniłem za Video Itamim. Nie chcę go w NXT. Za tydzień wraca najbardziej nijaki wrestler ostatnich lat w WWE.

Ten Steve Cutler co walczył z No Way Jose miał tak irytującą mordę, że po sekundzie miałem go dość :D

Ibushi już w NXT, czyli pewnie wygra CWC (jakby ktoś w to wątpił). Starcie krótkie, ale przyjemne dla oka. Powiem szczerze, że chciałbym zobaczyć niedługo rewanż za Wrestle Kingdom 9 między Ibushim a Shinsuke.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407745

Murphy, pomimo że rudy to zjada swojego byłego partnera na śniadanie. Solowo prezentuje się całkiem nieźle. Chyba, że to Ibushi dodał mu blasku.

Ciekawe jak Joe pociągnie ten feud? Bo nie ma co ukrywać, że nie zrobi tego Nakamura.

Jose gdy robi się poważniejszy to od razu jest o wiele lepszy.

Za tydzień koniec czekania. Debiutuje Roode. Bardzo ciekawi mnie jaki będzie Roode made by WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407751

Wesley Blake jest tak samo tragiczny jak był. Najlepszy moment tej walki to motyw ze złapaniem zapachu z ciała Blake'a przez Nakamurę, czy ja oglądam pro Wrestling Guerilla? :lol: Nakamura idzie po pas, zdziwie się jak nie wygra.

Billie Kay vs Santana Garrett. Odniosłem takie wrażenie jak kolega powyżej, wyglądało to jak walka dwóch jobberek. Jakoś muszą promować nwe zawodniczki, dobrze że coś z tym ruszyło. Sama piosenka jaką używa Billie jest strasznie irytująca, ale jako theme świetnie pasuje do zawodniczki i jej wizerunku. Będą w nią inwestować na pewno. Santana jest już u mnie skreślona za tęczowy ring gear, to nie był przypadek :lol: Obie zawodniczki w ringu nie wiele pokazały, ale na podszkolenie w PC przyjdzie czas, o to się nie martwię. No chyba że są takie same lebiody jak Marie, to już nic im nie pomoże.

TM61 nic sobą nie prezentują w zasadzie do dziś zapomniałem że taki team funkcjonuje.

Na spoilera sie natknąłem, ze Ibushii w NXT. Na razie jako członek CWC. Reakcja publiki genialna, ale widać kolosalną różnicę miedzy nim a Nakamurą. Drugi Itami, któreo nie chcę w WWE. Poza tym w newsach czytałem że Kota chce wrócić do NJPW aby zdobyć pas IWGP co byłoby dla wszystkich idealnym rozwiązaniem. Czy to spoiler kto wygra CWC? Raczej potwierdzenie, że Kota tego nie wygra. Zwycięzca dostaje kontrakt a on już przed drugą rundą zadebiutował? bez sensu. A i skoro chce wrócić do NJPW to zwycięstwo w turnieju mu niepotrzebne. Murphy lepiej zaprezentował się od koleżki z drużyny ale też jest nijaki i beznadziejny

No Way Jose już działa mi na nerwy. Może i ma fajny theme song i śmieszkową wejściówkę, ale jesli faktycznie chcą go wywindowac na czołowego latynosa to mnie krew zalewa. Oby przejebał feud z Ariesem bo to w nim jest większy potencjał.

Samoa Joe to chyba najlepszy mistrz NXT. Nakamura nie musi nic mówić, aby być zajebisty w rywalizacji. Komu jako nie Shinsuke Joe odda pas? Najlepsza okazja, tym bardziej na takiej gali jak w Brooklynie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407756

Wesley Blake, a więc tak on się nazywa. Połączmy to wydarzenie z debiutem Ibushiego, bo obaj byli TT partnerzy dostali wpierdol od mniejszych Japończyków. Nie przypominam sobie żadnego udanego projektu, który byłby budowany na porażkach. Blake & Murphy od dawna dążą do upadku, a kolejne przegrane jednego bądź drugiego nie budują ich rywalizacji na tle, który był lepszy. Imho ślepy zaułek.

Bille Kay v Samantha Garrett, wracamy do czarnych czasów w dywizji kobiet. Te zdolniejsze poszły się marnować do głównego rosteru, a te mniej zdolne, nadal są mniej zdolne. Oby coś się ruszyło w tej dywizji, bo jak tak dalej pójdzie to przez 2 lata nie znajdą wiarygodnej dywizji dla Aśki.

TM 61 jest fatalne, tutaj może pomóc tylko heel turn.

Słówko o Ibushim. WWE promuje go od Dallas w swoich materiałach, dostał mocną ekspozycję w WWE. Teraz dostał wygraną z nieźle wypromowaną gwiazdą NXT. Naprawdę nie rozumiem dlaczego Ibushi miałby odrzucić kontrakt od WWE i wrócić do Japonii. Problemy z aklimatyzacją czy liczył na title shoot na Universal Championship a nie na Cruiserweight? Anyway jak dla mnie ten news, że Ibushi olał WWE to work. Styles na kilka dni przed Royal Rumbel też walił w chuja.

Samoa Joe jest idealnym mistrzem, potrafi gadać i kipi od niego charyzmą. Ringowo daje radę a wizerunkowo jest jakiś i to się liczy. Nakamura jest bardzo chroniony, dostaje feud o pas, który robią za niego Joe i Regal. Japończyk powinien przejąć pas, bo Joe nic w NXT już nie trzyma a nowe twarze po drafcie są bardzo potrzebne, zwłaszcza po ogłoszeniu PPV dla brandów.

Za tydzień wraca Hideo Itami, nikogo nie jara jego powrót bo bądźmy szczerz, mimo że był jednym z pierwszych dużych transferów, nawet Hogan go witał, to teraz ginie w gąszczu gwiazd. Itami trafił do WWE w złym okresie, gdyby przychodził teraz byłby KENTĄ i wszyscy by się nim jarali. Po tak długiej absencji powrót do korzeni stał się możliwy, ale WWE nie przyzna się do błędu.

Za tydzień będzie też Bobby Roode, kolejny duży debiut. Tak dawno go nie promowali, że myślałem, że albo dali sobie spokój albo wparuje do głównego rosteru. Jednak w NXT zrobiło się sporo miejsca, więc Bobby będzie błyszczał.

Trochę gorszy odcinek, bo część rdzenia rosteru przeszła do MR, a następcy dopiero będą debiutować.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407757

Opisaliście już NXT, więc nie będę tracił czasu na powtarzanie, powiem tylko, że... Liv Morgan jest w nowym intro <3 Już wiemy kogo będą promować <3
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407762

• Reputacja:   608
  • Urządzenie:  Windows

Ibushi już w NXT, czyli pewnie wygra CWC (jakby ktoś w to wątpił). Starcie krótkie, ale przyjemne dla oka. Powiem szczerze, że chciałbym zobaczyć niedługo rewanż za Wrestle Kingdom 9 między Ibushim a Shinsuke.

Na to nie ma co w tej chwili liczyć, bo ostatnio był news, że Ibushi nie podpisał kontraktu z WWE i wrócił do Japonii :wink:

Dla mnie największym newsem z tego odcinka jest zdecydowanie ogłoszenie walki na którą już dzisiaj czekam - Nakamura vs. Joe skradnie show na Takeover :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407768

Nakamura vs Blake - Blake masę zrobił, czas na rzeźbę :P Nakamurę w ringu można oglądać i oglądać, bo koleś jest niesamowity. Wszelkie komediowe smaczki również na propsie.

Samoa Joe vs Nakamura na Takeover Brooklyn II? Jaranko level: OVER 9000. Jedyne co mnie martwi to to, że to może być jedno z ostatnich wielkich starć made in NXT. Przydałyby się konkretne zbrojenia w żółtym rosterze. Dołączam się do głosów, które twierdzą, że Joe jest kozackim mistrzem. Tylko nie wiem czy nie za wcześnie na Nakamurę z pasem (ale to tylko ja).

Billie Kay vs Santana Garrett - Mecz się odbył. I tyle. Chociaż... Tfu, wróć. Santana, marry me. Po wiszącym w powietrzu awansie Bayley ciężka posucha czeka w kobiecej dywizji. Jest Cesarzowa i niestety długo, długo nic.

Las. Księżyc. Gwiazdy. Mrok. - ciekawa winietka. O kogo chodzi?

TM61 vs Lokalsi - Australijczycy mają fajną nazwę, fajny finisher, ale niestety zero osobowości. Jakiś konkretny gimmick na gwałt potrzebny.

Hideo również będzie potrzebował czegoś co będzie odróżniało go od reszty mocno kopiących, strong-stajlujących Japończyków, którzy powoli pukają do drzwi NXT. Inaczej czarno widzę jego pobyt w żoltym brandzie.

No Way Jose vs Steve Cutler - Ten drugi faktycznie morda zakazana :D Wynik do przewidzenia w sumie. Przejście z trybu "śmieszek" w "serious business" było mega :D Promo po walce, o dziwo, bardzo przyjemne i nie ma się czego wstydzić. Job done - starcie podpromowane. Piłeczka po stronie Ariesa.

Kota Ibushi vs Buddy Murphy - Ringowo Murphy to ta lepsza połówka swojego teamu, przynajmniej w tym starciu. Można było się wkręcić, tempo dużo lepsze niż we wcześniejszym wariancie. Tego buta na twarz Murphy'ego to i ja odczułem. Niesamowita rzecz.

Dajesz, Bobby, dajesz! #ROOOOO

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407772

Wesley Blake ma nowy, dziwny theme song i puszcza buziaki. Nakamura to fajnie wykorzystał, ale to nie powód, by takie akcje propsować. Póki co Murphy wygrał rozpad ;) I też dostał oklep od japońca, tyle że był to Kota Ibushi. Miło, że wystąpił choć raz, bo nie wiadomo jeszcze, czy nie wraca do NJPW.

Joe vs Nakamura na TakeOver - będzie dobrze.

Bilie Kay będzie się częściej pojawiała. Wygrywa walki, ma nowe wejście i niezłą muzykę. Za to theme Santany brzmi jak jakaś przeróbka tego od Emmy.

Księżyc... Ember Moon? Swoją drogą, dosyć dziwna ksywka. Ale jak wejdzie do ringu, zapomnę o takich szczegółach.

TM61 - ten gość z tatuażami wydaje mi się lepszy od partnera.

Bobby Roode za tydzień - GLORIOUS! Co tam Itami.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407776

Bardzo dobry odcinek, a prawie całe show zrobili chińczyki...nawet tu azjaci zalewają rynek pracy, a za tydzień będzie ich jeszcze więcej.

Apropo za tydzień, myślałem, że już dziś pojawi się Bobby Rooo i z tym nastawieniem oglądałem cały odcinek, bo jakoś przegapiłem zapowiedź :D

Nakamury w walce o pas chciałem już po jego pierwszym starciu w NXT, nastawiam się bardzo pozytywnie na jego potyczkę z Samoa Joe, który już jest w moich oczach lepszym mistrzem, niż Balor i chyba kładzie wszystkich w rosterze, jeśli chodzi o m,erytorykę wypowiedzi, gada rzeczy idealnie pasujące do jego twardego gimmicku.

Bookerzy nie próżnują i "zmiana pokoleniowa" w dywizji kobiet ruszyła pełną parą, dzisiejszy występ Billie Kay i Santany miał aspekty, które sprawiają, że obie mogą osiągnąć sukces, u Kay na pierwszy rzut oka dobrze prezentuje się nowa postać idąca w stronę heela i zremixowane "Flamingo" jako theme song :D Umiejętności ringowe Garrettowej pewnie większość zna (wiem, że każdy ogląda Shine'y i Shimmery, tylko nikt się nie przyznaje ;>), wystarczy popracować nad charakterem, bo na razie jedyne co robi skutecznie, to wmiesz...owywuje się w tłum.

TM61 póki co również mało wyraziści, ale liczę, że z pomocą publiczności i stopniowym modelowaniem ich teamu (swoją drogą bardzo do siebie pasują, jakkolwiek to brzmi i znacznie większe szanse mają w duecie, niż solo) znajdą się w czołówce dywizji, umieściłbym ich chyba na 2. miejscu po Ciampie i Gargano, jako ekipę w której pokładam największe nadzieje, jednak za mało ich widziałem, by zapewniać, że ten projekt wypali.

Kota ma dłuższą przerwę w CWC, więc zrobił sobie sparing w NXT, spoko.

...i zaczynam kupowac No Way Jose :?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407781

Karta na Brooklyn powoli się układa i poziomem wcale nie odbiega od tej zeszłorocznej. Zastanawiam się tylko... gdzie tutaj wsadzą Bobby'ego Roode'a? Przez jakiś czas po głowie chodził mi Aries, ale po jego heel turnie wątpię, by do tego doszło. Joe i Nakamura już są zajęci. To może Hideo, który wraca za tydzień i nie ma większych planów?

By the way - z półtora roku temu narzekano na brak Japońców w WWE. Teraz już mamy trzech naprawdę dobrych ringowo i aż prosi się o jakiś bezpośredni pojedynek np. pomiędzy Itamim, a Nakamurą w najbliższych miesiącach ;)

I jeszcze jedno, jeżeli ktoś martwił się o roster NXT po Drafcie, to chyba tym epizodem został uspokojony. Mimo kilku awansów, to karta na TakeOver i tak zapowiada się świetnie. Do tego wraca Itami, na którego ponoć są duże plany, niedługo debiut Roode'a... a sądzę, że nawet jak Joe i Nakamura pójdą w najbliższych miesiącach do głównego rosteru, to znajdą się kolejni zastępcy, także koło się kręci, a NXT dalej jest solidne :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407797

1. Dywizja kobiet w NXT? Jaka dywizja? Oni serio zwalili sprawę jak dla mnie. Promowali w ostatnich miesiącach tylko Carmelle i Alexe i je wrzucili do MR. Jedyna nadzieja teraz w podpisaniu kontraktu z kimś z indy (DAWAĆ MI EVIE!!) albo Liv Morgan. Tak. Napisałem to tylko dlatego że jest ładna :twisted: . No i wali jakieś fajne huricanrany.

2. Blake i Murphy albo zostają złączeni znowu w team albo bye bye Blake. Murphy ma potencjał co widziałem od początku. A Blake jest taki jak jego ring name. Blake.

3. Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale: Theme song Santany brzmi w 80% jak theme Emmy. Aż myślałem że wraca. Oni muszą to zmienić. I dać jej kontrakt.

Czy ktoś wie czemu WWE/NXT ostatnio nie podpisuję kontraktów z zawodniczkami ze sceny niezależnej? Jest dużo utalentowanych kobiet w indysach które oprócz tego mają trochę wdzięku. Więc why not?

[ Dodano: 2016-07-29, 23:53 ]

Joe to taki heel, zawodnik czy postać jakie chciałbym oglądać. Pomijając to że zawodnik jest full package. Jego postać jest po prostu super! Od debiutu był niepokonany. 2 porażki z mistrzem gdzie jedna przez sztab medyczny który go zatrzymywał. Argumenty w jego promach są nie do obalenia. Współczuję każdemu kto zostanie na niego wystawiony. To znaczy każdemu oprócz Shinsuke - gościowi który charyzmą niszczy 70% wrestlerów na świecie. Dla mnie jest on w top 3 charyzmy obecnie w wrestlingu. Zaraz obok jest chyba Owens i Omega. Swoją drogą ciekawy temat nie? Charyzma. I nie chodzi mi tu o mic skill. Tylko o "to coś", co sprawia że się lubi zawodnika od pierwszego wejrzenia. (no homo)

Ratunek dla Hideo to: GTS i heel turn. Nie wiem czemu ale ja bym go widział w gimmicku aroganckiego "in your face" japońca który wszystkich klepie po pyskach i kopie po głowach.

Coś tam wyczytałem że Ibushi niby odtrącił ofertę WWE? Jeśli to prawda to gość jest idiotą roku :D . Rozumiem że japończycy nie marzą o main eventach Wresltemani ale to by była idiotyczna decyzja pod KAŻDYM względem.

[ Dodano: 2016-07-30, 00:16 ]

Czy moje dodawanie do posta co chwilę utrudnia w czytaniu go?

Tak sobię myśle. Może Ibushi tak naprawdę jest dobrym biznesmenem i dlatego straszy wrócieniem do NJPW żeby wyciągnąć jak najwięcej hajsu od jednej z organizacji? Jeśli tak to ukłony dla pana.

I to dziwne Wyattowe promo o którym zapomniałem. Co to może być? Znowu gorące gówno?

I gdzie jest Samson?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407837

ale to by była idiotyczna decyzja pod KAŻDYM względem.

A czemu niby? WWE ma już jednego Japońca, który jest genialny pod każdym (prawie) względem, ma Japońca który nie jest jednym z wielu żółtych, ma Japońca który jest najbardziej charyzmatycznym zawodnikiem świata. Po jaką cholerę Dablju taki Ibushii? Przecież on pod żadnym względem nie różni się od Hideo, jest tak samo atrakcyjny w oglądaniu jak jego kolega w szlafroku. Skoro WWE ma już jednego z Azji, który jest geniuszem to i jego będą promować. Czy Ibushii ma szanse ma pas WWE, Universal czy nawet IC? NIe bądzmy smieszni, z Nakamurą może byc o to ciężko a co dopiero z kimś takim jak KOTA. Na pewno sam Ibushi o tym wie, w Japoni dostanie tyle samo hajsu a nie zdziwiłbym się jakby dostał więcej a i pewnie dla niego ważniejsze jest zdobycie pasa IWGP niż kiszenie się u Vince'a. Dla Ibushiego, dla WWE i dla nas fanów najlepiej będzie jak gość wróci do domu, do New Japana bo tam akurat jego bardzo brakuje, już po tegorocznym Climaxie mogę to stwierdzić.

[ Dodano: 2016-07-30, 00:23 ]

I to dziwne Wyattowe promo o którym zapomniałem. Co to może być? Znowu gorące gówno?

Mówi sie właśnie o nowej kobitce. nie oglądam kobiecego indy, więc nawet nie chce wiedziec o kogo chodzi bo nic mi to nie powie. Nowe zawodniczki poszukiwane na gwałt! Czytałem często w newsach że w WWE jest jakaś Nikki Storm, czemu jeszcze nie ma jej w NXT? Ktoś coś?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407840

2. Blake i Murphy albo zostają złączeni znowu w team albo bye bye Blake. Murphy ma potencjał co widziałem od początku. A Blake jest taki jak jego ring name. Blake.

Na prawdę? Byli do odstrzału razem i tym bardziej są do odstrzału osobno. Zajmują tylko miejsce innym.

Czy ktoś wie czemu WWE/NXT ostatnio nie podpisuję kontraktów z zawodniczkami ze sceny niezależnej? Jest dużo utalentowanych kobiet w indysach które oprócz tego mają trochę wdzięku. Więc why not?

A ta Santana w tym odcinku to skąd się przepraszam wzięła? Nie tak dawno podpisali Nikki Storm czy Athenę. Wcześniej Aśka?

Nie czytałem spoilerów, ale
Księżyc... Ember Moon?
?

Czytałem często w newsach że w WWE jest jakaś Nikki Storm' date=' czemu jeszcze nie ma jej w NXT? Ktoś coś?[/quote'] Siedzi w Performance Center. Może po prostu nie chcą nagle zacząć pushować pięciu pań naraz? Może się za chwilę objawi, don't know.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/200/#findComment-407842