Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wpierw zacznę od zestawienia w mojej opinii Pro i Rookies

Chavo Guerrero PRO-Darren Young ROOKIE Fajnie,że dla Chavo nareszcie coś znaleźli i na pewno się sprawdzi(raz jest dobry ringowo więc można go tam wystawić,a po drugie ma wszelkie kwalifikacje na uczącego weterana.Tylko czemu Young ma niby cokolwiek odkupywać?Przecież on miał miejsce na rosterze,pomimo że był jobberem na Superstars to i tak miał miejsce.Także nie rozumiem tej decyzji)

Vladimir Kozlov PRO-Conor O'Bryan ROOKIE O nie,Conor może być,co mi tam.Ale Kozlov?Nie dośc,że od takiego kolesia nic się "raczej nie nauczy",to jeszcze ssie totalnie(ratują go tylko skecze z Santino na Raw,ale to i tak mało)

Yoshi Tatsu PRO-Byron Saxton ROOKIE Nie,podziękujemy.Yoshi jest na tyle utalentowany,że już dawno powinien być solidnym midcardem na Raw czy SD.a nie w bezsensownej roli dla siebie jako pro(głównie przez mic i barierę językową).W dodatku Byron to drewno(poza mic-skillami)

Tyson Kidd PRO-Lucky Cannon ROOKIE Chyba tylko ja nie kupuję jego gimmicku.Koleś z taką twarzą nie może być dla mnie zły.Poza tym,jeżeli nawet ten gimmick już musi być,to raczej nie z imieniem Lucky Cannon,co to to nie.A na Tysona już nie mają pomysłu(poza tym jak dla mnie ma za mały staż na pro,to samo zresztą tyczy się Yoshiego)

JTG PRO-Jacob Novak ROOKIE No comments.To już nie było lepszych ludzi od niego?Np.Bateman,Percy Watson?

Hornswoggle PRO-Titus O'Neil ROOKIE Czy muszę mówić,jaki facepalm zrobiłem jak to zobaczyłem?Chyba nie......Żaaaalllll

Jedyny pozytyw to chyba tylko Maryse :) Nawet Regal mi się nie podoba na komentarzu.Zamiast niego mogli by tam dać JTG(świetny color comentator z niego by był),a Regala dać jako pro i wszyscy bylibyśmy happy.

Zwycięzca dostanie szansę w nowym sezonie......Ok,czy to nie jest totalna głupota?Kto to pisał?Jakiś kretyn chyba.

W dodatku na rozwojówce jest tylu ludzi utalentowanych(z głowy lecę szybko:Richie Steamboat,Brett Dibiase,Rotunda junior,Seth Rollings znany bardziej fanom Indies jako Tyler Black-dziwię się,że on musi się borykać w FCW,zamiast od razu na główny roster),a dostajemy taki shit.Przez to że piszę recenzje na amerykańskich serwerach to będę zmuszony to oglądać eh....

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224185

Vladimir Kozlov PRO-Conor O'Bryan ROOKIE O nie,Conor może być,co mi tam.Ale Kozlov?Nie dośc,że od takiego kolesia nic się "raczej nie nauczy",to jeszcze ssie totalnie(ratują go tylko skecze z Santino na Raw,ale to i tak mało)

Nie wiem jak ty ale jak Kozlova lubie (młot) Ukrainski Rosjanin)

A co do NXt Tylko liczę na Wygraną:

Chavo Guerrero PRO-Darren Young ROOKIE

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224213

Panowie a ja mam małą prośbę, mógłby mi ktoś napisać o co chodzi w obecnym gimmicku Lucky Cannon'a (czy jak się tam pisało jego ring name). Za cholere nie rozgryzam jego gimmicku a nie oglądam FCW niestety.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224414

• Urządzenie:  Windows

To NXT to nie taki zły pomysł...

Przed WM-ką zainteresowanie i tak pewnie byłoby niższe, a żółta gala chyba powinna w jakimś stopniu wypromować młode gwiazdy. Może będzie tak, że w NXT6 będzie nowa ekipa[np. Rollins] i do tego zwycięzca NXT5, a stawką znowu będzie title shot. Dlaczego Redemption nie daje zwycięzcy walki o pas? Bo już raz nie udało mu się wygrać programu, więc jak chce mieć kolejną szansę, to musi się bardziej postarać :)

Oczywiście są też minusy, jak Tatsu i Horn jako Pro[Japończyka lubię, ale na micu jest tragicznie, o tym drugim nawet się nie wypowiem...] czy danie kolejnej szansy Novakowi skoro byli inni lepsi od niego, ale sam pomysł na sezon wg. mnie nie jest tragiczny.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224441

Ciekawe, czy redemption z powodu braku dobrych zawodników z FCW? :roll: Na pewno znalazło by się kilku bardziej wartych uwagi niż np. Jacob Novak, którego nie kupuję ani trochę.

Liczę na wygraną Darrena, najbardziej mi się podoba z tych rookies. Lucky Cannon przeszedł turn, pewnie też zajdzie daleko w tej edycji... zresztą, niezbyt obchodzi mnie ta edycja NXT - tylko pierwsza wersja była dobra (no, drugą też dało się łyknąć). Aha - zapomniałbym. Horn & Titus O'Fail? Hahahahaha. ;D Mam nadzieję, że ten push, który miał otrzymać Horn to właśnie bycie pro w NXT...

Let's go Darren Young! :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224693

W drugim odcinku NXT jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, że to dobra decyzja WWE. Zawodnicy walczą o miejsce w NXT 6, a ten najlepszy będzie mógł wybrać sobie PRO. Dlaczego to dobra decyzja? Bo jeśli WWE chciało mieć wciąż wtorkowe show, to nie mogli dać tam Blacka, Steamboata i innych. A dlaczego? Bo mamy okres "road to WrestleMania" i każdy ma w dupie to NXT. A tacy zawodnicy jak Seth Rollins czy Steamboat junior bankowo mogą liczyć na coś więcej i wierzę, że doczekają się tego, gdy skończy się ten gorący okres i wszystko wróci do normy.

Jeśli chodzi o opinię na temat wydarzeń wczorajszych... Lucky Cannon zarywa do Maryse i dobrze, że ta go ma cały czas w dupie (plus dla WWE, że nie wpadli na cudowny romans), bo dawno nie widziałem w szeregach World Wrestling Entertainment takiego pajaca. Do Maryśki za to zbliża się Yoshi i to też byłaby tragedia, jakby wymyślili coś między nimi. A tak ostatnio dochodzę do wniosku, że Tatsu wcale nie jest taki zły, tylko tak jest odbierany przez ten cukierkowy gimmick. Bo gdyby dostał więcej czasu i zmierzyłby się np. z Kiddem na jakimś PPV, to mielibyśmy jedną z najlepszych walk na gali. Ale to wymagałoby wprowadzenia jakiejś dywizji dla tych lżejszych, na co się niestety nie zanosi.

Edytowane przez Menez
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224881

takiego pajaca

Koleś jest pod względem kreacji postaci aż tragiczny, obojętnie czy jako face/heel czy ktokolwiek wie, ktokolwiek da mu jeszcze jakąkolwiek szanse.

Zauważcie promocję Titusa, który chce zmazać swoją totalna porażkę z II edycji, gdzie był pośmiewiskiem i nieporozumieniem. A co tu dodać? Tyson jest w hierarchii WWE chyba niżej od sprzątaczek, Novak nie ma flow a Young chce coś ugrać na lizaniu dupy publiczności niczym swój biały brat bliźniak oraz odniesieniu do nazwiska Guerrero- żal plus metr mułu.

Biedna Marysia,że musi się użerać z przygłupami. Ciekawe są za to komentarze Regala, profesjonalne i stylowe na maksa :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224917

Gdyby wygrał Young, byłaby to duża niekonsekwencja ze strony władz. Mi osobiście ten Titus się podoba, ale w zestawieniu z karzełkiem już mniej. Cannon jest kiczowy. Novak, szczur to chyba tylko po to,by zapełnic miejsce. Byron przeszedł turn, jest moze troche bardziej znośny, jednak stawiam na kogos spoza ostatniej edycji.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224926

• Urządzenie:  Windows

Ciekawe są za to komentarze Regala, profesjonalne i stylowe na maksa

Tylko glosu nie ma odpowiedniego. Momentami jak mowi, to mam wrazenie, jakbym dostal wersje, w ktorej slychac glosy z zaplecza, lub jakby ktos gadal podczas nagrywania tego odcinka i wyciszyl swoj glos, zeby jakos to wygladalo.

Co do rookie, ktorzy mieli szanse sie przedstawic... Co swoja droga jest dziwne, bo wszyscy juz ich znaja, w koncu dobrze wiemy, ze wrocili po odkupienie... Byron Saxton udowadnia, ze dalej swietnie sie czuje za mikrofonem. Nie na darmo siedzial multum czasu na stoliku komentatorskim. Novak robi z siebie jeszcze wiekszy kabaret niz podczas poprzedniego sezonu. Darren Young ma parcie na cheap popy, bo innych nie jest w stanie wywolac. Conor trzyma poziom, choc robienie z niego płaczka, to pomysl jeszcze slabszy od szczura. Koles powinien byc bezwzglednym, nie miejacym skrupulow heelem. Titus jako jedyny zrobil widoczny krok do przodu, ale to wciaz za malo na jakakolwiek kariere w glownym rosterze, a Lucky pokazuje, ze nawet w roli tak prostej do odegrania... potrafi sporo zepsuc.

Moj osobisty faworyt: Byron Saxton, choc bardziej wierzylem w zwyciestwo Brodusa, a na nie niewiele wskazywalo z poczatku. Innymi slowy, moze odpasc zaraz po Novaku, chyba ze cos wymysla dla jego postaci

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224929

• Reputacja:   1

NXT

Young vs Conor

Cholernie szkoda tylko źe Conor jest znowu tak samo a nawet gorzej prowadzony . Bo napewno tego sezonu już nie wygra a trzeciej szansy już nie dostanie aby pokazać się w głownym rosterze . Co do samej walki bardzo krótka i nowa akcja kończąca się pokazała .

a Young chce coś ugrać na lizaniu dupy publiczności niczym swój biały brat bliźniak oraz odniesieniu do nazwiska Guerrero- żal plus metr mułu.

Też tak uważam że on i zwyciezca poprzedniego seasonu sugerowali się tym zdaniem : ''Lizanie dupy sukcesu podstawa'' :-)

Curtis w tamtym season'ie :'' Ja powinienem wygrać bo Packersi są najlepsi'' :shock: wtedy się wkur**iłem jak to usłyszałem że w taki sposób wygrał..( To tylko przykład)

Lucky/Kid vs Tatsu/Saxton

Jedynie co jest fajne u Luck'iego to jego finisher , fajnie to wygląda . Ale tak jak wsyszcy mówią on nawet jako Heel jest beznadziejny , wogóle z taką twarzą na heel'a :lol: Tylko na Face'a jak się patrzy ale tam też jest beznadziejny .

Saxton już ma NXT feud z Cannon'em :D Saxton był wcześniej w NXT 4 takim jak jest teraz Cannon tylko że był dużo dużo lepszy w gimmick'u i to może być ciekawe . Tylko dziwny ma moveset .

Walka nawet ciekawa , Kid który przegrałby z karłem ''dużo pokazał , długo walczył'' nie wiem jak to ująć .

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-224947

Dosłownie przed chwilą obejrzałem prezentację rookies i pro do nowego sezonu NXT i muszę przyznać, że całość prezentuje żałośnie.

Gdy pokazali się na ringu wszyscy rookies to już mi się nie spodobało. Oprócz Darrena Younga nie ma tam nikogo ciekawego. Jeszcze gorzej jest z pro - Yoshi Tatsu, Kozlov i Hornswoggle ? Śmiech na sali. Jedyny plus to William Regal za mikrofonem. Powinien zastąpić Bookera na Smackdown.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-225124

Za nami kolejny odcinek tej boskiej tygodniówki, po której wiemy tyle, że WWE naprawdę ma nadzieję, że z Lucky Cannona coś tam będzie. Dla mnie to jest to tragiczna decyzja, bo koleś był w drugim sezonie bodajże i był jednym z najsłabszych ogniw. To nawet udowodnił dzisiaj, kiedy jedyną jego metodą na wzbudzenie nienawiści u publiki było pojechanie ich miasta (co jest chyba najbardziej oklepanym motywem w historii wrestlingu, spytajcie Miza).

Wspomniany Lucky i Yoshi Tatsu wciąż kręcą się wokół Maryse, oby obu kopnęła w tyłek, bo wizja takiego romansu mnie przeraża. A propos Maryse, to - chociaż mnie to boli - to słabo jej idzie prowadzenie tej imprezy. Już na początku się pomyliła, kiedy stwierdziła, że liderem jest Lucky Cannon, przez co musiał poprawiać ją Matt Striker (a wszyscy wiemy, jak w WWE traktowani są ci, którzy się mylą na wizji... chociaż z drugiej strony nic gorszego jej nie spotka, oprócz zwolnienia, więc konsekwencje mogą być nikłe).

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-225672

Ja się zastanawiam czemu ludzie wrzucający gale na neta wycinają reklamy dotyczące JESZCZE WWE. Być może normalne show by ich nie potrzebowało, ale akurat w NXT to jest najlepsza część. W mojej wersji przy wchodzeniu w pierwszy czy tam drugi blok reklamowy było coś o Rocku. A tu dupa: cięcie i widzę mordę Hornswoggle'a...

Ja się już nawet nie będę wypowiadał na temat samego odcinka. Ściągał mi się jakieś pół godziny, a "zaliczyłem" go może w 15 minut. Nie mam sił oglądać tych walk czy słuchać ich za mikrofonem, bo to jest jak biczowanie samego siebie. Oczywiście najciekawsze w tym odcinku to promo walki Undertakera z Triplem (które widziałem po raz drugi). I tu tak na marginesie - czemu do jasnej cholery nie przedstawili jeszcze pełnej karty na WM'kę? Będą to tylko na Superstars (jedyna tygodniówka od Vince'a, której nie oglądam) robić? Ludzie, trochę podbudowy, bo w porównaniu nawet z poprzednią WrestleManią to ja kompletnie nie czuję klimatu. Do tej pory pamiętam theme song gali sprzed roku Kevina Rudolfa "I made it" bo puszczali mi go w cholere razy (samo w sobie słuchanie tego cały czas być może nie było najlepsze, ale jak już przyszła ta gala to usłyszenie go akurat na niej... nie wiem jak to określić - wkręciło mnie w nią i to było po prostu fajne), a tutaj z tym jest dosyć średnio.

Jak dla mnie NXT to przed tą WM'ką może być 40-minutową zapowiedzią wszystkich walk najważniejszej gali roku, bo samo to byłoby ciekawsze niż oglądanie tego show.

Odniosę się jeszcze do dwóch rzeczy. Maryse... co ona tam robi? Stoi i ładnie wygląda. To już wystarczy by prowadzić jedną z tygodniówek WWE? Jej akcent mnie strasznie irytuje, a i pomyliła się dość... znacząco. Zresztą, tydzień (albo pare) temu też miała jakąś wpadkę jak się nie mylę. Niech to prowadzi Striker, tak jak zawsze, i tyle.

Druga rzecz. Yoshi. Jak go widzę to muszę w coś uderzyć, bo nie umiem wytrzymać jego uśmiechniętej, skośnookiej mordy. A jak go słyszę... kurwa, nawet nie chcę się tutaj rozpisywac, bo mi żyły wychodzą na wierzch. Podsumowując tylko: niech się nie pokazuje. Nigdy. Nie ważne czy coś umie w ringu, może mieć umiejętności Kavala - z taką mordą i mic skillsami powinni go rozstrzelać. A gimmick tak słodki, że aż do zerzygania. Ja sobie tak myślę, że powinien koleś przejść heel turn, bo wtedy spełniał by swoje zadanie znakomicie. Jako face irytuje mnie bardziej od Hornswoggle'a, a to jest trudne do osiągnięcia.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-225705

Myślałem że tylko ja jestem tak pierdolnięty że to obejrzałem, a tu widzę liczna grupka :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-225709

Ja Jestem za Wygraną Younga i Chavo bo oni wiedzą jak zrobic dobra walke chocby na poziomie SuperStars ale NXT to glupota Bo to było tak

NXT 1 _- Jedyne NXT Które dało się oglądać potem Nexus itp...(Znacie Historie)

NXT 2 _-Wygrał KaVal i wogóle go nie widzialem zaś McG I Husky byli W Nexusie i mieli więcej czasu antenowego(głupota :roll: )

NXT 3_- Powinna wygrać Naomi ale tu Dostaliśmy Katlyn i nigdy poza NXt jej nie widziałem

NXT 4 _-Nawet nie pamiętam Kto wygrał a BC Dostał Gmick Ochroniarza AdR i Zakladam ze Brodus dostanie Większy Push niż tan gościu co wygrał :?

NXT 5_- Zobaczymy.....

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/2/#findComment-225959