Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tekst Nakamury pokazał że Full Sail to jednak mega publiczność. To było tak genialne że jak jest jakaś kategoria promo roku na Atti Awards to już mam co wybrać :D .#betterthanRoman

Blake i Murphy nie istnieją bez Alexy. A jej by tylko pomogli. Z jej słabym ring skillem i gimmickiem heela łączą się idealnie. Nie wiem co kombinują w NXT ale lubię tych gości i dalej widzę w nich potencjał.

Komuś się finishery pomyliły.. Jak zawsze się czepiam finishów:

- TM16 mają jakiś kozacki chokeslam a dwaj wielcy kolesie jakiś wtf clothesline + russian leg swip. Haha co jest grane?

- I cytat znaleziony na youtube: "Cien is great but he needs a better finisher than the running teabag" :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-405929

• Urządzenie:  Windows

Już cieszyłem się, że Tye wrócił po zwycięstwo - przydałoby się po Cienie. Ale jak "lokalnym jobberem" okazal się Oney Lorcan, to triumf przestał być tak oczywisty. Biff Busick ma najmniej medialne ringname'y, na jakie można wpaść. Oney Lorcan... to nawet nie brzmi.

Mam nadzieje, zeby nikomu nie przeszło przez głowę, że No Way moze wygrać ten feud. Trochę za głeboka ta woda dla niego, nie przepłynie.

Liv Morgan dalej robie dobrze wszystkim. Znaczy jobbuje! Może powiedzcie jej, że już mają Carmellę i w nią wolą inwestować.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406168

Idealna okazja, żeby Dillinger wygrał dla swoich fanów. Byłem pewny, ze po reakcjach jakie otrzymuje to on wreszscie zgarnie zwycięski pin. Co daje zwycięstwo Busickowi? Nic, bo znów pewnie zniknie na kilka odcinków. Zgadzam się, ring name beznadziejny.

Widziałem na fb jak Aries tańcował z NWJ by potem zaatakować więc tutaj nie było niespodzianki. Austin wreszcie wygląda porządnie, dobrze się go słuchało i oglądało.

Liv Morgan jest prześliczna, ale wciąż ciężko co kolwiek powiedzieć o jej ring skillu. Chciałbym aby dostała szanse. Jest sporo takich kobitek w NXT więc o dywizje pań jakoś się nie martwie.

Shinsuke to jedyny taki zawodnik, którego od debiutu wyczekuj na każdej tygodniówce. Genialnie się przyjął, gość jest niesamowity. Devitt vs Nakamura w WWE... przecież to dream match. Nie będzie lepiej od Samiego z Shinsuke, ale czekam dużo bardziej niż na walkę Japońca z Dallas.

Bardzo dobry odcinek. Segment Ariesa spodobał mi się najbardziej, brakuje takich akcji w NXT.

[ Dodano: 2016-06-23, 17:14 ]

Do walki Balor vs Nakamura dojdzie 13 lipca na NXT TV. Nie wiem co o tym myśleć. Jest to materiał na main event Takeover, jeśli zawalczą tam drugi raz to nie będzie już to samo.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406176

Mam nadzieje, zeby nikomu nie przeszło przez głowę, że No Way moze wygrać ten feud. Trochę za głeboka ta woda dla niego, nie przepłynie.

Niko wydaje mi się, że tu nawet nie dojdzie do żadnego dłuższego feudu. Zawalczą może na którejś tygodniówce i Austin pójdzie na kogoś większego. Roode? Dosyć prawdopodobne, bo nie widzę w obwodzie innego dużego face'a, a Austin jest już Heelem. Co do tego ataku na No Way Jose, to Aries po prostu nakreślił swój nowy charakter i potrzebował do tego osoby, która zbierała face'ową reakcję. No Way Jose wpasował się tu idealnie.

Do walki Balor vs Nakamura dojdzie 13 lipca na NXT TV. Nie wiem co o tym myśleć. Jest to materiał na main event Takeover, jeśli zawalczą tam drugi raz to nie będzie już to samo.

Wydaje mi się, że WWE zdało sobie sprawę ze słabości obu panów - oni po prostu nie poradzą sobie przy prowadzeniu dłuższego feudu. W przypadku Finna i Shinsuke zawsze była osoba, która prowadziła ich w feudzie za rączke . Do Takeover Brooklyn pozostało jeszcze bardzo dużo czasu i federacja zdała sobie sprawę, że obaj panowie nie udźwigną prowadzenia tego feudu przez prawie dwa miesiące bez wejścia do kwadratowego pierścienia, więc dlatego dali im tą walkę już za 3 tygodnie. Dla mnie to dobre rozwiązanie, bo zawsze możemy dostać "niespodziewany" Heel Turn Balora i dzięki temu nie opadnie Hype na tą walkę. Chociaż jest jeszcze opcja, że do ich walki w ogóle nie dojdzie za 3 tygodnie. Może zaatakuje ich jakiś Heelowy Team...?

Ps. zapomniałem wspomnieć o Alexy Bliss. Grą twarzą, Mic Skillsem i samą otoczką postaci "twardej suki" osiągnęła mistrzostwo. Ona dosłownie zbeształa Carmellę, która nie wypadła przecież źle. Mam w dupie to, że Bliss nie ma takiego ring skillsa jak choćby Charlotte, niech dadzą jej w końcu poważniejszą szansę walki o pas, bo w niej jest ogromny potencjał. #TeamAlexaBliss

Edytowane przez JohnBoy
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406188

Oney Lorcan brzmi strasznie. Ale finisher świetny.

Strasznie długo tańczyli. Zamiast trzymać w niepewności, Aries zaczynał mnie wkurzać. Start jako heel perfekcyjny!

Nakamura trafi na Balora już za 3 tygodnie. Jakiś remis, interwencja?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406191

Wydaje mi się, że WWE zdało sobie sprawę ze słabości obu panów - oni po prostu nie poradzą sobie przy prowadzeniu dłuższego feudu.

Też o tym pomyślałem. Przecież feud ma ybć prowadzony na zasadzie dżentelmeńskiej rywalizacji. Oboje są zbyt over aby turnować ich w NXT tym bardziej że za chwilę wejdą o szczebel wyżej. Segment sprzed tygodnia był genialny, ale jedyny. Więcej tego nie powtórzą. Do Brooklynu jest sporo czasu, możliwe zatem że chcą jednego z nich już dawać na RAW (Balor) więc walka będzie wcześniej albo za trzy tygodnie będzie tak jak napisał aro nieczyste zakończenie i tak to będą przedłużać.

Jeśli 13 lipca dostaną np. 25 minut, będzie zwycięzca a w Brooklynie dojdzie do rewanżu, to zabiją potencjał w tej walce.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406200

Albo Nakamura wygra czysto, Finn pożegna się z Full Sail i weźmie udział w drafcie Raw mającym miejsce kilka dni później ;) Walka zajmie pewnie całą tygodniówkę, nie ma więc na co narzekać, lepsze to, niż kolejny taki odcinek jak w tym tygodniu - niby się działo, a tak naprawdę nie ma o czym wspominać...
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406202

I tu pojawia się zapytanie. Czy takie gwiazdy jak Joe, Nakamura, Balor powinni zadebiutować dzięki Draftowi? Moim zdaniem nie. Wszyscy zasługują na pier&%$nięcie w debiucie, pojawienie się przez Draft będzie bezpłciowe jak cholera, zero niespodzianki i mocnego wejścia.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406203

Wydaje mi się, że WWE zdało sobie sprawę ze słabości obu panów - oni po prostu nie poradzą sobie przy prowadzeniu dłuższego feudu.

Raczej chodzi o to, że obaj żegnają się z NXT i warto pożegnać ich z pompą. Proste rozwiązania są zazwyczaj najlepsze, dlatego żeby udowodnić co Nakamura jest wart musi pokonać byłego mistrza to kwintesencja wrestlingu i rotowania ludźmi na szczycie. Wielka walka na tygodniówce to taki festyn dla lokalnej publiczności, od czasu do czasu trzeba to robić, bo spada zainteresowania tygodniówkami, które stają się tylko przerwą między specjalnymi galami. Teraz już mało kto pamięta, że koncept pójścia live wiązał się z tą ciągłą nieprzewidywalnością i trochę szkoda, że obecne tygodniówki są tak bardzo przewidywalne.

Odcinek całkiem ciekawy, Austin Aries w końcu przeszedł heel turn, nie na tym na którym miał ale to chyba lepiej No Way Jose samym faktem, że AA skopał mu dupsko został ustawiony dość wysoko w hierarchii.

Perfect 10 wdupia z gościem, którego ring name'u nie da się przeczytać a o zapamiętaniu go to nie ma kompletnie mowy.

U kobit nic nowego, chociaż dalej się zastanawiam co u Billie Kay bo od pół roku w TV jej nie było, kontuzja czy coś?

Nakamura vs Balor za 3 tygodnie to spojler tego, że obaj wezmą udział w drafcie i trafią do osobnych brandów, czy to taki troll? Niemniej jednak będzie to ozdoba ostatniej tygodniówki NXT przed Draftem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406204

Serio narzekacie na to że walka będzie za 3 tygodnie? Ja bym się chyba zesrał z czekaniem do Brooklynu. Nie dość że nie lubię długo czekać (jeszcze by któryś doznał kontuzji) to oni by nie sprawili że bym czekał na te walkę. Swoje najlepsze promo już dali. Do tego Finn w NXT mnie już wkurza jak Roman jako mistrz WWE. Co PPV ludzię piszą że będzie jego debiut a tu nic. Nie obchodzi mnie czy draft, on musi zadebiutować jak najszyciej bo skoro mi się znudził to kto wie czy reszcie się nie znudzi?

[ Dodano: 2016-06-23, 23:56 ]

Liv Morgan! Jak narazie pojedyncze akcje wychodzą jej świetnie. Tylko kiedy oni się ogarną że żeby była dywizja po Bayley to trzeba kogoś promować? Ostatnio promowana zawodniczka to Nia Jax. A jej debiut był chyba we Wrześniu 2015.

WWE powinno zakontraktować: Evie, Kay Lee Ray, Sanatane Garrett i Candice Lerae. Dziwi mnie to że oni jeszcze tego nie zrobili. Takie dobre zawodniczki. A kobiety poza WWE raczej nie mają kontraktów z organizacjami jak to jest w przypadku panów jak np Briscoes z RoH czy inny Ricochet z LU.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406216

Powiem tylko, że ten cały segment Ariesa z Jose mnie po prostu rozjebał. Pierwszy genialny moment, to jak publika już wiedziała co się święci, gdy dochodziło do uścisku dłoni. Drugi to tylko czekanie aż AA przywali No Way. Swoją drogą, to nie wiedziałem, że Austin potrafi też pokazać tak dobrze swoją komediową stronę ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406257

Liv Morgan! Jak narazie pojedyncze akcje wychodzą jej świetnie. Tylko kiedy oni się ogarną że żeby była dywizja po Bayley to trzeba kogoś promować? Ostatnio promowana zawodniczka to Nia Jax. A jej debiut był chyba we Wrześniu 2015.

WWE powinno zakontraktować: Evie, Kay Lee Ray, Sanatane Garrett i Candice Lerae. Dziwi mnie to że oni jeszcze tego nie zrobili. Takie dobre zawodniczki. A kobiety poza WWE raczej nie mają kontraktów z organizacjami jak to jest w przypadku panów jak np Briscoes z RoH czy inny Ricochet z LU.

Ostatnio zakontraktowali Nikki Storm, na debiut zaś wciąż czeka Ember Moon, czy jak oni tam chcą nazwać Athenę. Nie wspominając o całej galerii kobitek rodem z TE czy gościnnych występach postaci pokroju Tessy Blanchard...

Pamiętajmy, że NXT to jednak rozwojówka, której głównym zadaniem jest dostarczanie zawodników wyżej. A że dywizja kobiet w fedce nie musi być tak rozbudowana jak u mężczyzn (starczy 10-12 dziewczyn), to i presji na promocję nowych nie ma. Szczególnie, iż obecnie priorytet ma dywizja cruiserweight (CWC) oraz tag-team'y.

No i serio, czy chcielibyśmy zobaczyć Candice LeRae w WWE? ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406274

No i serio, czy chcielibyśmy zobaczyć Candice LeRae w WWE? ;)

Czy to jeden z tych hejtów na Candice za to że w PWG jest kobiecym terminatorem?

Ja bym chciał ją zobaczyć bo uwielbiam ją oglądać a jedyna federacja jaką mogę znaleźć w necie to PWG. No i chciałbym zobaczyć jak ktoś kogo lubię osiąga sukces.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406302

Nie, to nie jest hejt na PWG, mam gdzieś PWG, od dawna nawet go nie oglądam ;P Po prostu uważam, że Candice to jeden z tych przypadków, które sprawdzając się gdzie indziej, kompletnie nie sprawdziłyby się w WWE - na starcie obcięto by jej pewnie 90% movesetu, o walkach z facetami (a to z nich jest obecnie najbardziej znana) mogłaby zapomnieć, gimmick też pewnie wymagałby jakiejś przebudowy... same straty, a gdzie zysk? Szczególnie, że LaRae to jednak nie Asuka, która będąc w podobnej sytuacji nadrobiła wszystko ring-skillem.

Kto wie, może Gargano zagada i do fedki ją wprowadzi, ale ja bym tego nie chciał. Niech siedzi tam gdzie siedzi, robi dobrą robotę... byle zdrowie dopisywało.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406315

Poza wypowiedziami Balora i Nakamury, niewiele fajnego contentu w tym odcinku. Największe zaskoczenie było takie, że Hype Bros wciąż istnieją. Myślałem, że dobre dni Zacka pozwolą mu zrzucić ciężar Rowleya z barków.

Wszystko wskazuje na to, że Gargano z Ciampą dostaną szansę na jakimś TakeOver. Alpha zostanie pewnie skutecznie ściągnięta do walki z Autorami Bólu, a Revival będą potrzebowali przeciwników.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/197/#findComment-406450