Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Mojo utonął bo nie wyrabiał kondycyjnie: miał być cały czas hype, zaczynając walkę był już jednak spruty od tych wszystkich skoków, biegów i krzyków. Potem przyszła kontuzja i długa przerwa, podczas której NXT zalali ludzie z indysów, a wtedy nawet widoczna gołym okiem poprawa sylwetki nie mogła pomóc. Szkoda, bo widać że facet ma charyzmę i lepiej prowadzony/w innych czasach mógłby zajść wyżej niż... no nie wiem, na myśl przychodzi mi inny były futbolista, Baron Corbin.

A co do Jose, to cóż - poczekajmy może aż zawalczy z kimś poważniejszym, ten Niemiaszek nawet w skali jobberów wygląda bowiem jak ktoś, kogo Danny Burch czy inny Perfect 10 powinien rozjechać bez zadyszki.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Styl:  Klasyczny

Nowy zawodnik i znowu ten sam problem.. Co oni sobie myślą z tym finisherami? Serio już nie ma żadnych ciekawych akcji że gość dostaje punch? :?

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Reputacja:   1

Nowy zawodnik i znowu ten sam problem.. Co oni sobie myślą z tym finisherami? Serio już nie ma żadnych ciekawych akcji że gość dostaje punch? :?

Też mnie to bardzo irytuje... Skoro taki słabiak ''nokautuje'' tak słabo wyprowadzonym ciosem, to Big Show tym swoim ko punch powinien zabijać ;-) Gdzie się podziały te wszystkie impactowe finishery jak np. Brainbuster albo Powerbomby? ... Ta... to przynajmniej lepszy temat do rozmowy niż ten z raw o maryse :?

Edytowane przez 8693

Przyjemny odcinek.

Asuka - Eva - miałem wrażenie, że Asuka trochę inaczej zachowywała się w ringu? Nie wymagałem za wiele od pojedynku. Nia znowu łączy swoje siły z Evą...

The Revival - 3.0 (Scott Parker i Shane Matthews) - nowi nie dostali wejścia, nie mieli żadnej ofensywnej akcji, ale i tak udało im się nawiązać kontakt z publiką. Chętnie zobaczyłbym więcej.

Blake i Murphy - The Hype Bros - wątek z Alexą Bliss wygląda na zakończony (na plus). Zack zebrał kilka fajnych chantów. Końcówka z Mechanikami, czyżby podbudówka pod coś więcej?

Carmella - Aliyah - heelowa Aliyah, do tego bardzo nietypowe zagrywki z jej strony? Chyba największe zaskoczenie gali, przyjemnie się to oglądało. Oby tak dalej, bo zrobiła niezłe postępy wnioskując po tej walce.

Nakamura - Elias Samson - Shinsuke po raz kolejny nie rozczarowuje. Z przeciętnym rywalem (patrząc na poprzednie walki) daje niezłe show. Póki co wygląda jak czarodziej, jeśli chodzi o czytanie widowni.

Just when they think they got the answers, I change the questions. Roddy Piper 1954 - 2015

Nia Jax dalej jest z Eva? Zapomnialem juz o tym duecie. Jedna z pań pewnie może liczyć na kolejne walki z Asuką. Powód? Muszą się jeszcze sporo nauczyć.

Blake 8 Murphy już chyba się skończyli. Dalej mi się podoba tylko ich theme song i Pani manager, której brakowało. Jestem ciekaw, czy kryzys w dywizji Tag Team WWE, będzie kiedyś tak duży, że Ci dwaj panowie dostaną powołanie. Byli mistrzowie NXT... .. tylko co z tego?

Wynudziłem się, ale na końcu dostałem Nakamurę, co pewnie pozwoli mi zapomnieć o tej mizerii wymieszanej z jeszcze większą mizerią, która odbyła się wczesniej.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   1 341
  • Styl:  Ciemny

Let's go Eva, Eva Sucks! Publika skupiła się na Marie, ale nie można zapomnieć, że Eva została całkiem mocno rozpisana w starciu z nową mistrzynią NXT. Poza tym świetnie słuchało mi się komentarza Gravesa. Eva odprawiona i bardzo dobrze, ale wiele wskazuje, że dostaniemy walkę Asuki z Jax. W skrócie kolejne beztalencie do odprawienia.

Reakcje po wygranej Joe na live evencie świetne, ale nie ma co się dziwić, dla wszystkich był to przecież szok.

Revival idą na rewanż z American Alpha, nie ma tu żadnych wątpliwości.

Blake/Murphy tym razem bez Alexy, czyli najlepszej części tego teamu...

W ME Nakamura szybko pokonał Samsona. Kolejna tygodniówka z Axxess niestety do zapomnienia. Przegląd rosteru trwa w najlepsze, ale niestety traci na tym jakość walk. Jeden pojedynek mniej, a już byłoby lepiej.

...

Eva Marie vs Asuka

Uwielbiam słuchać Philipsa i Gravesa w trakcie wejściówek i walk Evy. Są genialni :D

Ciągle doszukuje się jakiegoś progresu u Evy. Nie powiem, jest dużo lepsza niż rok temu ale ciągle nie potrafi przyjąć dropkicka... ciągle nie potrafi przyjąć czegokolwiek ^^. Długa droga przed nią choć szczerze to wydaje mi się, że to maks jej umiejętności.

Ktoś mi może wyjaśnić, dlaczego WWE reklamuje Payback jako "First PPV of a new era"? Coś mi umknęło?

Uwielbiam The Revival, ten squash był tak piękny, że aż zakręciła mi się łezka w oku. Oni już są gotowi na Main Roster a tag teamem powinni zostać na wieczność.

Oddzielają Alexe od Blake'a i Murphiego? Fakt, dziewczyna marnuje się przy tym Tag Teamie ale przecież bez niej to ta dwójka nadaje się tylko do zwolnienia ^^.

Carmella vs Aliyah

Nie lubiłem Aliy...i(?) w Breaking Ground. W tym pojedynku też nie pokazała niczego wielkiego. Z tego co widzę to jest dobra technicznie(ba, chyba już jest lepsza od Carmelli :D) ale sam pojedynek był dużo bliższy typowemu divas wrestling niż temu co się działo po rewolucji. W sumie dywizja pań w NXT powoli poziomem leci w dół... a może raczej wraca do normy. Gdy pozostałe w żółtym brandzie panie total package pójdą do głównego rosteru to chyba znowu będzie można zacząć przewijać divy :-). Chyba, że pojawi się ktoś nowy z dobrym ring skillem a po cichu na to liczę.

Elias Samson vs Shinsuke Nakamura

Samson zamienia się w royal jobbera a ja dalej się cieszę, że Shinsuke Nakamura to Shinsuke Nakamura :D.

Ktoś mi może wyjaśnić, dlaczego WWE reklamuje Payback jako "First PPV of a new era"? Coś mi umknęło?

Bo to era Imperium Rzymka^^

Edytowane przez Morgoth31

Podoba mi się Shatter Machine, podoba mi się agresywna maniera, podoba mi się Revival jako ogół - tylko jakby się zastanowić to czym różni się Dash od Dawsona? Poza tym że jest łysy? Każdy członek każdego tag teamu czymś się różnią (jeden jest czarny, drugi wysoki, trzeci jest charyzmatyczny itp.), a ci dwaj są perfidnie tacy sami. Coś jak Blake i Murphy.

Asuka vs Eva nie było tak mordercze jak samo to zestawienie sugeruje - Czerwona została mocno ochroniona bookingiem, przez co walka była trochę sztywna (liczyłem bardziej coś na kształt Asuka vs Cameron z X tygodni temu). Aliyah ze strony wizualnej jest mocno przeciętna, ze strony ringowej ... powiedzmy że zielona. Carmella bardzo podeszła mi w swojej walce - potrafi zrobić użytek ze swoich nóg, jest dziewczyna atletyczna tylko postępy przychodzą jej bardzo mozolnie - może teraz kiedy więcej będzie spoczywać na jej barkach okaże się czy będą z niej ludzie? Who knows, ja jestem dobrej myśli.

Nakamura powinien jak najszybciej się ewakuować z NXT - facet w takim tempie zrobi taki przesiew temu rosterowi że ciężko będzie komukolwiek się wybić , dysproporcja między nim a Samsonem była okrutna. Innych mniej doświadczonych też tak zjedzie, wydawać się może że tylko postacie pokroju Joe, Balora i ew. Ariesa nie bedą wyglądały tak blado przy Swagsuke.

Skoro mowa o ewakuacji z NXT - Corey Graves do głównego rosteru, od zaraz. Z tej tygodniówki facet był najjaśniejszym punktem - od walki Evy, której chciał wręczać pas, poprzez nazewnictwo jobberowego tagu, zjechanie BAM, aż po szyderę z Samsona że wplątał się walkę z Nakamurą. Gość gadane miał zawsze, ale od kiedy komentuje tylko z Philipsem słucha sie go jeszcze lepiej.

Podoba mi się Shatter Machine, podoba mi się agresywna maniera, podoba mi się Revival jako ogół - tylko jakby się zastanowić to czym różni się Dash od Dawsona? Poza tym że jest łysy? Każdy członek każdego tag teamu czymś się różnią (jeden jest czarny, drugi wysoki, trzeci jest charyzmatyczny itp.), a ci dwaj są perfidnie tacy sami. Coś jak Blake i Murphy.

I oto chodzi w tt. Ja osobiście czekałem na taki tt jaki jest właśnie Revival. Coś jak za dawnych lat Cade & Murdoch itp. itd. Chcę ich zobaczyć w mr jako znaczący tt dla dywizji drużyn. :)

Na ostatnim RAW często używano słowa nowa era. Już chyba w Londynie coś o tym mówili. Pisałem tez o tym pod RAW, że to nie muszą być kolejne puste słowa. Faktycznie widać zmiany w produkcie WWE. Zmiany w postaci wielu nowych zawodników. Nie wierzę, że nagle feudy będą ekscytujące, będzie krew i brutalność. Tu chodzi o to, że WWE opanowują nowi zawodnicy i na tym polega nowa era. Coś jak New Generation. Promowanie Payback na pierwsze PPV nowej ery tylko potwierdza, że coś jest na rzeczy.

24571150556b9ddab2c677.jpg

Czterej Styles, Zayn, Owens i Cesaro wiosny nie czynią ale zmiany są. Ale jeśli do tego plotki o końcu kariery Ortona byłby prawdziwe, do tego Ceniasty rzeczywiście miałby duże problemy zdrowotne i przeszedł na part-timing (co patrząc na częstotliwość jego urazów się zbliża) to rzeczywiście - nowa era zaczyna się na naszych oczach!

3.0! Kojarzę ich głównie z filmików exSteena na YT, jeden z nich już ze 100 razy kończył karierę :D Spoko goście, ale nie wiem, czy tu zostaną dłużej.

Blake i Murphy bez Alexy? Stracili JEDYNY argument, by ich trzymać na wizji.

Aliyah - świeża krew. Sporo kobiet się tu zaczyna zbierać.

Nakamura clap clap clapclapclap

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Szczerze? Bardziej skłaniam się ku wersji z Imperium Rzymka :D

Ja tam na przykład nie sądziłem, że ,nowa era" może odnosić się do Romana i kompletnie w to nie wierzę.

Czterej Styles, Zayn, Owens i Cesaro wiosny nie czynią ale zmiany są
Apollo i Baron też już zadebiutowali. Dodaj do tego nowe tag teamy oraz zbliżające się debiuty Balora, Joe, Nakamury i innych. Sasha, Charlotte, Becky, tytuł Kobiet to też spore zmiany w dywizji. Poza tym Roman, Ambrose, Rollins to też zawodnicy o których można wciąż mówić że są świeżą krwią, przynajmniej ja ich tak jeszcze odbieram. Jest cholernie dużo nowych gwiazd w WWE, na RAW zadbiutowała na razie część z nich. Ja tam jestem pewien, że WWE w końcu nie mówi ,,nowa era" bezmyślnie - pamiętajmy że często pierdolili ttakie głupoty w TV - i coś w tym jest. Moze nie będzie wielkich zmian w bookingu itd. ale na pewno widać świeżość w tej federacji, coś co chce się oglądac. Wystarczy przypomnieć jak wyglądały miesiace po WM. Wszyscy mieli to w dupie, teraz jest inaczej.

A tak swoją drogą to WWE myśli o wprowadzeniu War Games. Nie ukrywam, że chętnie bym to zobaczył.

Co do NXT to zapamiętam głownie Eve - wygląda obłędnie, moge na nią patrzeć i patrzeć oraz Nakamure który wciąż urywa dupe. Gość jest sobą i to największy jego atut. Wzbudza takie same emocje co przy debiucie. NAKAMURA!!!

Edytowane przez smartfan

24571150556b9ddab2c677.jpg

Ja tam na przykład nie sądziłem, że ,nowa era" może odnosić się do Romana i kompletnie w to nie wierzę.

Bo to raczej żadna nowa era ani żadna rewolucja. Age of Orton? Summer of Punk? Mówi Ci to coś? :D