Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dlatego napisałem czy nie wziąc by pod uwage przedłużenia NXT TV. W sumie śmieszne jest to, że jeszcze kilka tygodni temu wszyscy na to narzekali ja nie, a teraz jest wręcz odwrotnie :lol:

A jakby ktoś chciał zobaczyć sobie wejście Nakamury na Axxcess to jest wideo od fana na YT

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-401776

smartfan, z tego co kiedyś czytałem, to Triple H jest totalnie przeciwny wydłużeniu tygodniówki, bo wtedy stałoby się coś odwrotnego, zaczęłoby brakować pomysłów i gale straciłyby na wartości.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-401781

NXT Takeover

NXT Tag Team Championship Match

American Alpha (Chad Gable & Jason Jordan) -The Revival

Dobre na opener, ale mocne bothe psuły odbiór, jak na rozgrzanie ok

Austin Aries - Baron Corbin

Takie sobie starcie, Cobina trudno zmobilizować, Austin nie tak najgorzej ale samemu walki nie zrobi dokońca, dobrze ze wynik ok

Shinsuke Nakamura - Sami Zayn

Dali najlepszy match na gali, przy tym zestawie zawodników to musiało wypalić. Było bardzo dobrze, teraz Zayn do głównego rosteru a Nakamura troche połazi z pasem niedługo i zrobi pare dobrych feudów. Widać ze z Nakamura trafili w 10 jak narazie.

Asuka - Bayley

Dobry match aczkolwiek, uważam że dziewczyny mogły jeszcze coś więcej wyciągnąc, dobra zmiana pasu

Finn Bálor -Samoa Joe

Joe był niezły z tym odtrącaniem co chwile ręcznika, "w dupie mam że krawie, nie róbcie scen" :wink:

Sam match na początku niezły, później nieco spadł poziom, końcówka oznacza dalszy feud i dobrze, chce jeszcze ich zobaczyć

Gala bardzo fajna ocena 7/10

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-401871

• Reputacja:   515
  • Urządzenie:  Windows

A co tam - też coś skrobnę o Takeoverze. ;-)

Opener o tytuły tag team :

Nie będę oszukiwał - Revival to zaraz po Blake'u i Murphym najnudniejszy tag team, do tego z bardzo przeciętnymi umiejętnościami ringowymi. Skąd te zachwyty? Goście, którzy robią średnie walki w dodatku jeden wygląda jak typowy południowiec, ktory posuwa własną kuzynkę, a drugi to... facet w gaciach. Co innego Jordan i Gable - świetne umiejętności w ringu - kolejny Benjamin i Haas? :-)

Obstawialem zmianę pasów i się nie zawiodłem. Bardzo dobra walka, chyba nawet najlepsza jak do tej pory o pasy w całym NXT mimo kilku botchy tego typa co ma dziwny zarost. Widać, że dla chłopaków złoto to spore osiągniecie i Jordan na zmianę zmieniał mimikę - szczęście jakby zaliczył najlepszą dupe w szkole, potem łzy - guma pękła, a potem znowu radość - 500+ :twisted:

Aries vs Corbin - może jestem inny, ale lubię Corbina i nic do niego nie mam. Może w przyszłości powoli krocząc do przodu będzie solidnym Powerhousem. Wow, Aries jest niski. W każdym razie niezgorsza walka, mi się podobało. Mały wyruchał dużego w debiucie i tak miało być.

Seth Rogen vs Nakamura - fajne wejście żółtego, świetnie go przyjęli, Aries plakał jak debiiutował. Walka dosyć fajna, ale 5star? Serio? Bez przesady. Niekiedy bardzo zwalniali. To była pierwsza walka Shinsuke jaką widziałem i dalej nie jestem w stanie stwierdzic czy chłop jest taki dobry jak mówią, bo Sami też ładnie wszystko wyciągnął. Wynik przewidywalny. King of Strong Style ma bardzo dziwne miny i ogólnie zachowanie. Kogoś mi przypomina hmm...

http://i.imgur.com/wTW9mXe.png

Aśka vs Bejli - Ogolnie słabiej niż z Saszetką, ale i tak dobrze. Panie trzymaja poziom. Bayley do main rosteru? Dzisiaj na RAW jej o dziwo nie było.

Btw. czy tylko mnie drażnią podśpiewki tej podrzednej nuty w strone Bayley? Przecież typiara to jedna z najbrzydszych div, a oni chca ją za dziewczynę :shock:

Balor - Joe - liczyłem, że wszystkie pasy zmienią właścicieli, tutaj jednak się pomyliłem i dalej mamy demona. Ogólnie typ to kontrast do Wyatta - Bray umie wykorzystac gimmick i jest dobrym mówcą, natomaiast zamula w ringu, a Balor jest dobry w ringu choć czasem zamuli, ale za to potencjał demona nie wykorzystuje w 100% i jest kiepskim spikerem. Nie chciałbym być gościem, który edytuje tą walkę :lol: słuszne chanty ze strony publiki i fajne zachowanie Joe - Szacuken.

Walka była dobra, ale za często przerywana przez co irytuowała, myślałem, że Balor pójdzie na czerwoną tygodniówkę, a teraz jak się okazało po walce i braku ataku Joe możliwe, że samoańczyk tam zawita.

Btw. Liczba osób, która nie ogarnęła wejściówki Balora jest zbyt duża.. serio nikt nie kmini, że to Texas? Piła z czym się kojarzy? Gimmick typa z horroów, więc i tributy składa - w Londynie był to Kuba Rozpruwacz, tym razem był to Leatherface z teksańskiej masakry.. jeez.

Ogólnie bardzo dobre show i najlepszy z Takeoverów. Nie było niepotrzebnych zapychaczy tylko konkrety. Chciałem jeszcze tylko obejrzeć walke Apollo z Drifterem, ale obyło się bez.

Jak na razie bardzo dobry poziom i najlepsze PPV w tym roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402046

Dzisiaj kolejny epizod NXT TV. na Netwok zapowiadają walkę Apollo vs Elias i materiały z Takeover. Szkoda, liczyłem na odcinek z Axxcess gdzie był Nakamura. Na kolejny jego wsytęp musimy jeszcze poczekać :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402109

Typowe oszukańcze NXT po PPV. Skróty walk z TakeOver + wywiady z zaplecza, które już dawno są na Youtube, no ale Cathy Kelly była prowadzącą, więc przynajmniej można popatrzeć na ładną buzię.

Jako danie "główne" podali zaginione starcie z TakeOver: Crews vs Samson. Mówiąc łagodnie, mocno tygodniówkowe starcie, dobrze że nie poszło to na PPV, bo znacząco obniżyłbym moją ocenę tej gali. Następne tygodnie będą lepsze, bo będą to nagrania z Access'a (za tydzień Nakamura), a ja sobie włączę Nakamurę z Zayn'em, żeby sobie poprawić humor dobrym pojedynkiem, po tej przeciętności, którą obejrzałem. Nawet WWE wie o tym, że Samson vs Crews było słabe, bo odcinek kończyły fragmenty walki Samiego i Nakamury.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402140

Typowe oszukańcze NXT po PPV. Skróty walk z TakeOver + wywiady z zaplecza, które już dawno są na Youtube, no ale Cathy Kelly była prowadzącą, więc przynajmniej można popatrzeć na ładną buzię.

Jako danie "główne" podali zaginione starcie z TakeOver: Crews vs Samson. Mówiąc łagodnie, mocno tygodniówkowe starcie, dobrze że nie poszło to na PPV, bo znacząco obniżyłbym moją ocenę tej gali. Następne tygodnie będą lepsze, bo będą to nagrania z Access'a (za tydzień Nakamura), a ja sobie włączę Nakamurę z Zayn'em, żeby sobie poprawić humor dobrym pojedynkiem, po tej przeciętności, którą obejrzałem. Nawet WWE wie o tym, że Samson vs Crews było słabe, bo odcinek kończyły fragmenty walki Samiego i Nakamury.

Potwierdzam. Walki było może z 15 minut, reszta to recap. Można spokojnie odpuścić sobie ten odcinek - jedyne co ciekawe to jak Jordan rozkleił się w wywiadzie po Takeover. Kelly może i fajna buzia, ale kilka razy chyba zaschło jest w garde i miała problemy z czytaniem skryptu.

Co do walki, to szkoda gadać. Elias zebrał bardzo negatywne reakcje. Dalej nie kupuje gimmicka gościa, do tego nie umiał sobie poradzić z reakcją publiczności. Szybkościowo odstawał od Apollo. Highflyer to z pewnością nie jest, powera też mu brakuje, na brawl wygląda na zbyt delikatnego (daleko mu do stiffa), więc nie wiem jak chcą go spakować? Do tego wyglądał niebezpiecznie w ringu, ale nie jako postać, a wrestler.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402142

Zbiór highlightów i filmików z YouTube, nikogo nie zainteresuje. Wszystko już widzieliśmy. Samson w sumie nieźle wypadł jako heel przed walką, więc WWE pewnie zadowolone i to nie ostatni koncert przed publicznością. Na tym też zyskał Crews, który przerywając z automatu zyskał kilka krzyczących gardeł. Walka bez historii. Po wydarzeniach z RAW, bardzo możliwe, że ostatnia Apollo tutaj.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402145

Piękna reakcja Jordana w wywiadzie po walce. Sasha się przypomina :D Resztę filmików widziałem na YT, to mi chyba umknęło.

Publika zgasiła Samsona. Gość wyglądał na przestraszonego.

Walkę ciężko się oglądało. Elias jeszcze dłuuugo posiedzi w rozwojówce.

Komentatorzy coraz częściej rzucają Too Easy do gadki o Crewsie. Brakuje tylko jego firmowej pozy z DG.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402165

Joe przenosi swoją wojnę na Apollo, choć przed chwilą powiedział, że nie kończy dopoki nie wykona zadania? Jesli zadaniem było spadniecie w hierarchii, to job well done.

Vaudevillains wykonali ostatnią robotę przed przejściem do głównego rosteru. Myślałem, że projekt Gargano & Ciampa jest już zakończony. Po ostatnich awansach do WWE, w dywizji Tag Team jest trochę luźniej, więc Panowie mają szansę wystrzelić nawet w okolice walki o pasy NXT.

Liv Morgan przegrywa z jakąś Bayley :mad: A Tye Dillinger zgodnie z moją teorią jest rzucony jako utalentowane mięso armatnie. Podobał mi się chant "he's 11". Piękne jak Nakamura znów znikomym kosztem wywołuje świetne reakcje. This is Wrestling.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402461

Dillinger i Nakamura już powinni być w głównym rosterze. Ten pierwszy ma zabawny gimmick, który w MR mógłby się sprawdzić i byłby kimś pokroju Swaggera/Rydera. O Shinsuke nie trzeba nic pisać. Koleś jest tak genialny że już się kisi w NXT. Po za tym na NXT niewiele. Bayley wygłosiła słabe promo. Widać że Ciampa i Gargano podpisali kontrakt z WWE.

Boje się że kolejny Takeover to będzie rewanż Asuki z Bayley i ponownie Joe vs Balor (Crews może być jedynie przystankiem do kolejnego title shota).

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402476

Dillinger i Nakamura już powinni być w głównym rosterze. Ten pierwszy ma zabawny gimmick, który w MR mógłby się sprawdzić i byłby kimś pokroju Swaggera/Rydera.

Rzeczywiście, jakby mało było jobberów w MR.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402477

Nakamura jest tak charyzmatyczny, że niezależnie od przeciwnika sam jest w stanie zrobić świetne show :D Tak poza tym Bailey wypada przeciętnie, Joe obecnie już powinien mieć pas, dłużący się czas wyjdzie mu na złe. Ciampa z gimmickiem psychola z niezależnej byłby w stanie zajść dosyć daleko a Gargano... dajcie mu mikrofon i dobry program solo (Ariesa przykładowo). Oboje solo. Nie w TT. Szkoda ich :)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402478

• Reputacja:   1

Shinsuke jest tak zajebisty, że już na następnej gali PPV chciałbym zobaczyć go w starciu przeciwko Balorowi i dopóki ten siedzi w nxt, to tylko i wyłącznie przeciwko niemu o pas NXT. To byłoby coś mega zajebistego :)

Cieszę się, że tt Ciampy & Cargano zaczął się rozwijać i oby tylko naprzód w kierunku pasów, a później main rosteru.

Joe powinien zadebiutować za niedługo w MR, bo jak widać nie ma co już robić w żółtym brandzie... I może coś w końcu ruszy z zawodnikami nie-indy do przodu, bo tam też mogą znajdować się wielkie talenty przecież.

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402482

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, iż Nakamura nie zagrzeje za długo miejsca w NXT - szkoda trzymać w rozwojówce gościa, który dostawszy na PPV Stylesa czy Lesnara (z którym już przecież walczył) może wykręcić 5-stara. W Shinsuke są pieniądze, Vince nie przepuści takiej okazji.

Joe też powinien już pójść wyżej. I Bayley. Jakże charakterystyczne, że ta ostatnia obiecała fanom, że będzie jeszcze mistrzynią... nie zaznaczając jednocześnie mistrzynią czego ;) Charlotte - Bayley na Summerslam? Why not.

Vaudevillains grzecznie jobbnęli "młodym", Enzo i Cas zrobią to za tydzień - nie od dziś wiadomo, iż naturalną pozycją do pożegnania z fanami jest pozycja "na plecach" ;) Apollo i Barona też to w końcu czeka, póki co są jednak w stanie zawieszenia - niby już wyżej, ale wciąż jeszcze niżej. A tu idzie już nowe...

No właśnie, nowe. Tessa Blanchard. Wypadła o niebo lepiej niż Crazy Mary Dobson kilka tygodni temu, to jednak nie było trudne - tamta była po prostu fatalna. Tu jest potencjał, są też perspektywy - do WWE trafi na pewno, choćby ze względu na nazwisko ;) Pytanie co pokaże w przyszłości, bo pracy przed nią jeszcze sporo...

Alexa zaś widzę została swoistą gatekiperką dla testowanych zawodniczek. W przyszłości zaś zawalczy pewnie z Liv Morgan (koszmarny theme song) o tytuł najbardziej blondi ze wszystkich blondynek w NXT.

W odcinku pojawił się jeszcze AA, jego występ zapadł jednak w pamięć tak samo, jak cały dotychczasowy run w NXT - nie bardzo :roll: Czegoś tu póki co brakuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-402483