Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co to jest to Christopher Girard? Poza jednym uppercutem (może i jest niezłym workerem, who cares?) to gość ma prezencję wsioka. W ogóle mi się nie podobał, jeśli to jest kolejny z tych kolesi z indysów bez kontraktów na try-oucie to słowo out w tym przypadku bym podkreślił.

American Alpha w piękny sposób pokonali Wyznawców Freddiego K. - dajcie im już ten title match bo szkoda tak poteżnej fali by ją zmarnować poprzez zbyt długie czekanie.

Podobał mi się ten atak Shatter Machinesów na Enzo - niby straszna reżyserka, ale przynajmniej podkreślają naturę mistrzów, w jakiś inny sposób.

Przyjemna była walka Ciampy z Bullem - trochę uśmieszków od Bulla, trochę wrestlingu od Ciampy ... Tommaso ogólnie jeszcze jestem zaakceptować w NXT, bo coś sobą prezentuje - Girarda, Swanna czy nawet Gargano bym już nie zapraszał.

Zawsze kiedy brakuje mi jakiegoś wyrazistego proma, pojawia się Samoa Joe - bajka, a potem jeszcze Zayn dorzucił swoje trzy grosze. Takich rzeczy mi trzeba.

ME również spoko - Najbardziej podeszła mi Carmella - pierwsza rzecz jaką zrobiła po gongu to rzucenie się z pięściam na Evę (skoro jest na nią zła to niech da temu upust - na plus z mojej strony). Podobało mi się jak sellowała dramaturgię - skoro Nia tak ją uwala to niech da temu upust (pokazać emocje, to takie proste). Team Evy z Nią jest też całkiem spoko - jedna z nich jest pseudo-kompetentna choć panoszy się jakby była darem od Boga, a druga ratuje jej zgrabny tyłek nie do końca świadomie po co - fajny team, trafia w moje gusta.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399360

Akurat Busick/Girard kontrakt ma już podpisany ;) Ale fakt, wyglądu gwiazdy to on nie ma, zresztą nawet komentatorzy porównali go do Gillberga, a to nie jest dobry znak ;) No i się botch przytrafił, mały wprawdzie, ale zauważalny.

Ale tego Gable'a się dobrze ogląda, ale on wiele umie... właściwie wszystko ma dobre. Prócz finishera, który ostatnio coraz częściej wygląda gorzej, niż źle - timing to podstawa, wielu przeciwników ma z tym jednak problem. Co nie zmienia faktu, że z wszystkich obecnych zawodników NXT wychowanych przez NXT Chad jest chyba najlepszy. Co widać choćby po ilości czasu, który dostaje...

Nie dziwię się, że Bull odszedł, skoro kazali mu odwalać tak kiepską komedię - i pomyśleć, że swego czasu widziałem w nim produkt wysokiej jakości. Dalej widzę, ale już nie w WWE.

Carmella wypada już chyba z obrazka (machu machu, papa), dalej będzie ciekawiej.

A za tydzień... bez spoilerów, ale większość i tak wie chyba kto ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399361

• Reputacja:   1

Busick jako Girard to na 100% tylko stan przejściowy, bo chcą gościa oswoić przed żywą publiką NXT. Nie wierzę by występował on w takiej formie, bo od kiedy WWE puszcza ostateczne produkty pod prawdziwym nazwiskiem?

Odcinek całkiem spoko, ale jakoś nie pociągnął on feudów do przodu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399362

Akurat Busick/Girard kontrakt ma już podpisany Ale fakt, wyglądu gwiazdy to on nie ma, zresztą nawet komentatorzy porównali go do Gillberga, a to nie jest dobry znak

Busick jako Girard to na 100% tylko stan przejściowy, bo chcą gościa oswoić przed żywą publiką NXT. Nie wierzę by występował on w takiej formie, bo od kiedy WWE puszcza ostateczne produkty pod prawdziwym nazwiskiem?

Fuck, już mi się facjata wykrzywia na myśl że jeszcze nie raz gościa zobaczę :/ . Nie wiedziałem że to jego prawidziwe nazwisko co prawda, ale z drugiej strony oni tam za często nie praktykują zmieniania ringname'ów ludziom którzy już pojawili w tv. Ja w tym panu przyszłości większej niż Solomon Crowe nie widzę, ale koniec końców nie będę gościa skreślał przez moje widzimisie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399365

Finn to jest Brock Lesnar NXT. Tak rzadko występuje że ja czasami oglądając NXT się zastanawiam kto jest obecnym mistrzem.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399367

Fuck, już mi się facjata wykrzywia na myśl że jeszcze nie raz gościa zobaczę :/ . Nie wiedziałem że to jego prawidziwe nazwisko co prawda, ale z drugiej strony oni tam za często nie praktykują zmieniania ringname'ów ludziom którzy już pojawili w tv. Ja w tym panu przyszłości większej niż Solomon Crowe nie widzę, ale koniec końców nie będę gościa skreślał przez moje widzimisie.

Nie porównuj tak genialnego ringowo Busicka do ofermy, którą jest, był i będzie Calliham/Crowe. Mi się występ Christophera podobał, bo był na całe szczęście jakiś. To on dominował nad rywalem, a nie jak to często bywa gwiazda nad właśnie takim debiutantem. Trzeba dać mu szansę to być może chłopak będzie z każdym występem coraz lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399368

Finn to jest Brock Lesnar NXT. Tak rzadko występuje że ja czasami oglądając NXT się zastanawiam kto jest obecnym mistrzem.

Dlatego Finn jest najgorszym mistrzem NXT w historii. W zasadzie jego rola sprowadza się do walk. Rozumiem że gościu nie ma za dobrych mic skillów ale Neville występował częściej.

Gdzie te czasy jak Bo Dallas za przeproszeniem co tydzień wszystkich irytował...

Zresztą obecnie tylko Bayley z mistrzów występuje często. Mistrzowie Tag Team występują tak rzadko że nigdy nie pamiętam kto jest mistrzem.

Dziwnie bookują w NXT. Na galach nie widać pretendentów jak i mistrza NXT za to American Alpha jest co tydzień razem z Blakem i Murphym.

[ Dodano: 2016-02-25, 19:44 ]

Elias Samson nie walczył jako Elias gdy wracał Rhyno? ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399369

• Urządzenie:  Windows

Dlatego Finn jest najgorszym mistrzem NXT w historii. W zasadzie jego rola sprowadza się do walk. Rozumiem że gościu nie ma za dobrych mic skillów ale Neville występował częściej.

Gdzie te czasy jak Bo Dallas za przeproszeniem co tydzień wszystkich irytował...

Zresztą obecnie tylko Bayley z mistrzów występuje często. Mistrzowie Tag Team występują tak rzadko że nigdy nie pamiętam kto jest mistrzem.

Dziwnie bookują w NXT. Na galach nie widać pretendentów jak i mistrza NXT za to American Alpha jest co tydzień razem z Blakem i Murphym.

Najwidoczniej tak chcą promować nowych. Wiemy już co potrafią Bayley i Balor. Obstawiam, że po RTWM, albo po SummerSlam pójdą do głównego rosteru. W miedzyczasie muszą dać wykazać się innym, w tym sporo nowych postaci pojawia się. Dla mnie to dobrze, bo w końcu następuje lekkie odświeżenie rosteru.

Może i dziwnie bookują odcinki, ale dzięki temu przynajmniej każda dywizja według mnie jest solidna. Nawet jak odejdzie jeden pretendent to zaraz pojawia się kilku, którzy od razu mogą walczyć o pas/pasy. To mi się podoba i tego brakuje mi w głównym rosterze, gdzie ostatnio większość pushu wpychają w góra dwie osoby + part-timerzy, a reszta jest dodatkiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399370

Nie porównuj tak genialnego ringowo Busicka do ofermy, którą jest, był i będzie Calliham/Crowe.

Oh Fuck, przekonałeś mnie :shock:

Mi się występ Christophera podobał, bo był na całe szczęście jakiś. To on dominował nad rywalem, a nie jak to często bywa gwiazda nad właśnie takim debiutantem. Trzeba dać mu szansę to być może chłopak będzie z każdym występem coraz lepiej.

Wszystko się sprowadza do tego że wszyscy wychodzący z niezależnej są genialni ringowo i z nijaką charyzmą, brakiem pomysłu na przedstawienie siebie, albo co gorsza z chujowym pomysłem na przedstawienie siebie - jak widzę gościa który popieprza do ringu z paluszkiem uniesionym do góry i głową spuszczoną w dół to nieważne co umie, gość od siebie odpycha, a nie o to tu chodzi. Jakimś cudem Ciampa potrafi jeszcze przykuć fana (IMO). Na samym ring skillu i takim wyglądzie daleko nie zajedzie i jestem tego pewien, ale tak jak napisałem w ostatnim zdaniu poprzedniego swojego posta - nie będę gościa skreślał przez swoje widzimisie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399374

Przez Enzo i Cassa American Alpha muszą składać teamy bez pasów mistrzowskich. Bez historii ciężko się to ogląda. Nie mają co robić, a oglądanie tego zaczyna mnie nudzić.

Biff rules! W ringu z Uhaa musiał wypaść dobrze. Jak u Swanna - na normalny debiut jeszcze przyjdzie czas.

Za 2 tygodnie 2 out of 3 falls z Zaynem i Joe. Czyli przeciągają to o kolejne tygodnie, masakra.

Balor vs Neville za tydzień? Znowu? :P

Wszystko się sprowadza do tego że wszyscy wychodzący z niezależnej są genialni ringowo i z nijaką charyzmą, brakiem pomysłu na przedstawienie siebie, albo co gorsza z chujowym pomysłem na przedstawienie siebie - jak widzę gościa który popieprza do ringu z paluszkiem uniesionym do góry i głową spuszczoną w dół to nieważne co umie, gość od siebie odpycha, a nie o to tu chodzi. Jakimś cudem Ciampa potrafi jeszcze przykuć fana (IMO). Na samym ring skillu i takim wyglądzie daleko nie zajedzie i jestem tego pewien, ale tak jak napisałem w ostatnim zdaniu poprzedniego swojego posta - nie będę gościa skreślał przez swoje widzimisie.

Myślę, że po to też idą do WWE. Tam mają ich trochę oswoić z mikrofonem i pomóc w znalezieniu gimmicku. To dobrze, że biorą tych dobrych ringowo - połowa roboty za nimi, można się skupić na innych kwestiach. Nie żeby zawsze miało się udać, ale strategia jest OK.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399384

• Reputacja:   610
  • Status:  Online

Blake i Murphy na tle swoich rywali wyglądali bardzo blado. Jordan i Gable w ringu prezentują się bardzo dobrze, publika ich kupuje i zdziwię się jeśli w 2016 roku nie dostaną pasów. Natomiast największym atutem teamu Blake/Murphy jest obecnie Alexa...

Całkiem mocno na tle Apollo był rozpisany Girard, ale gość mnie nie kupił. Swoją drogą Crews nie ma obecnie za wiele do roboty. Ciampa wygrywa, ale walka bez większej historii.

ME średni, ale dało się to obejrzeć. To duży komplement jeśli spojrzymy na umiejętności teamu Nia/Eva, choć ta druga nadrabia wizerunkiem, a to się ceni. :D Średni odcinek, ale czekam na przyszły tydzień i starcie Balor vs. Neville.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399392

Odcinek trzyma poziom poprzednich, czyli był przeciętny.

*Przyjemnie się mi ogląda Jasona Jordana. Lubię tego zawodnika i chciałbym, aby znalazł się on w MR i to co najmniej jako solidny mid carder. Widzę w nim duży potencjał.

*Co to Ciampa odjebał? :lol: Po co te pajacyki? Taki gość takich pierdół jak np. ''10, 10, 10'' nie potrzebuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399416

Co to Ciampa odjebał? :lol: Po co te pajacyki? Taki gość takich pierdół jak np. ''10, 10, 10'' nie potrzebuje.

Parodiował Bullfita. Dempsey jest zwolniony, więc pajacyki znikną, spokojnie :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399422

Co to Ciampa odjebał? :lol: Po co te pajacyki? Taki gość takich pierdół jak np. ''10, 10, 10'' nie potrzebuje.

Parodiował Bullfita. Dempsey jest zwolniony, więc pajacyki znikną, spokojnie :P

Faktycznie :) Z reguły wejściówek nie oglądam, bo to dla mnie strata czasu (bez różnicy na długość), a Dempsey chyba podczas wejścia je wykonuje, a tego w ogóle nie oglądałem (przynajmniej nie pamiętam)... I co do Chiampy, to myślałem, że to kolejny ''genialny'' pomysł vince'a :lol:

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399424

Naszła mnie jedna myśl po obejrzeniu tego NXT, Eva Marie została tak zabookowana, że nie wykonała żadnej akcji w ringu, była obijana cały czas po czym Jax sama wygrała a Ewcia zgarnęła pin. I tak się zacząłem zastanawiać, przecież potrafi więcej niż to co pokazała, trochę już tam miała walk, trenuje w PC, Kendrick ją szkolił tak z rok temu, więc jakiś progres musiała zrobić, więc może jest lepsza niż to co pokazuje w NXT TV?

Tak zacząłem się nad tym zastanawiać, bo Strowman jak dla mnie jest równie słaby co Ewka w ringu, ale wszyscy są dla niego łagodni, że ma wizerunek, warunki i jest lepszy niż pokazuje. Rozumiem, że Eva Marie podpadła, ale ona wizerunkiem również robi robotę, a reakcję ma nieziemską, dzięki temu że w jej przypadku zatarła się różnica między story a rzeczywistością i to generuje prawdziwy heat. Jeśli ktoś ma zdjąć pas z Bayley to właśnie Ewa Marie, właśnie taka nieporadna ślicznotka, głupiutka, która nic nie potrafi ale wszystko dostaje.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/175/#findComment-399455