Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

NXT nudne, nie oszukujmy się. Jeden z fajniejszych momentów to debiut Swanna, choć myślę, że jak będą coś ciekawszego dla niego mieli to zrobi re-debiut. Najbardziej czekałem na chany z PWG ,,All Night Long" i się nie zawiodłem, chyba najocnijeszy punkt gali to te chanty :D

Carmella w widowiskowy sposób zakończyła walkę i liczę na dobry pojedynek z Bayley, lecz nie na przejęcie tytułu. To powinna zrobić Eva Marie.

Apollo podpromowany, Tye over z publiką, Apollo dalej ssie na majku i oprócz jego rasy to ten aspekt mu przeszkodzi w karierze WWE.

Joe vs Gargano, Dream Match w indysach (chyba nie walczyli, nie wiem), tutaj niby main event, ale chodzi o pokazanie siły Joe. Taką walkę chętnie oglądnął bym na Takeover.

Sami vs heelowy Balor to coś, na co czekam. Takeover przed WM? Chciałbym, w końcu Anderson i Karl powinni już zadebiutować i myślę, że zadebiutują właśnie pomagając Balorowi na jakimś NXT i rewanż na Takeover. Marzenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396789

Corbin jako Heel, zajebiście się sprawa. No nie wiem, możemy pisać że jest chujowy ale te jego akcje, zajebiście wyglądają, mi się podobają. Mam cichą nadzieje, że w takiej heelowej postaci wbije do głównego rosteru i namiesza sporo, bo może z niego być wybitny rasowy Heel. Ale w roli Face'a, jakoś go nie widzę to nie ten kaliber, moim zdaniem.

Bayley jako współczesny Cena w postaci Divas, się sprawa i o to chodzi, w rosterze brakuje takiej divy, a taka Eva Marie mogłaby jej odebrać ten pas, bo jest chyba najbardziej z nienawidzoną divą wszechczasów, ta cała Carmella to też jest całkiem, całkiem ale ta Emma to już przypadkiem nie była w WWE? Przy Santino bo mi się chyba tak zdaje.

Apollo, kupuje tego murzynka no nie wiem czemu, ale go kupuje jest genialny w ringu. Do roli Face'a, nadaje się idealnie mógłby śmiało zawojować jako Mid-Carder w głównym rosterze, jego akcje też są całkiem, całkiem. Tylko jedno mnie pokoi ten mic-skill, w sumie nie jest on aż tak tragiczny, ale głos to on ma i się przyjemnie go słucha nie wiem czemu :D

Joe vs Gargano, w sumie Joe wygrał ten match, ale nie będzie następnym pretendetem do pasa. Wydaje mi się, że teraz jest odpowiedni czas na feudu Zyana z Ballor'em który przeszedłby Heel Turn, w sumie Joe może ruszyć na tego całego Gargano, nie złą walkę wykręcili, więc śmiało mógłby na niego pójść. Co do Corbina, to i tak będzie się kręcił koło pasa, aż go w pewnym czasie zdobędzie.

Albo mi się zdaje albo Sami trochę przytył :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396790

Bardzo podobało mi się promo Gable'a i Jordana..o pardą, American Alpha, naturalna swoboda zachowania przed kamerą aż bije od tych gości, Chad bardzo przypomina mi Daniela Bryana z czasów teamu Hell No! - ten sam rodzaj luzu i poczucia humoru :)

Równie naturalny wydaje się być Tye Dillinger - ten z kolei przy pomina mi sytuację z Breezem, gdzie podczas debiutu Tylera pomyślałem sobie "to jest to, nie kombinujcie więcej z gimmickami", tak samo nie sądzę, by na Taja czekało coś lepszego, sam chyba dobrze czuje się w nowej postaci, może nie od razu, ale z tygodnia na tydzień powinien umacniać swoją pozycję w federacji, a nuż kiedyś osiągnie szczyt, tj. dołączy do głównego rosteru.

Rich Forrester Swann! W PWG wydawał się większy...a może to inni zawodnicy są mniejsi, niż myślałem? Fajny występ pod względem ringowym, wyciągnął sporo z Corbina podc zas tak krótkiego pojedynku, jednak jobbowanie najbardziej przereklamowanemu zawodnikowi żółtego rosteru nie jest zapewne szczytem marzeń Richarda.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396792

• Urządzenie:  Windows

Trzech możliwych pretendentów do tytułu podbudowywało się w tym odcinku. Taka typowa przejściówka - fajnie się ogląda, niewiele się dzieje w kwestii story. Plusik za kolejny występ Gargano.

No i Swann się pojawił. Nie mówię o debiucie, bo ten pewnie dostanie zupełnie inny - nowy theme song i wygrana, a o tym może zapomną. Tak czy siak, kolejny gość z DG jest w TV i pokazał swojego skilla. All night long, czekam na więcej.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396803

Trochę się NXT powiększyło czy mi się wydaje :D CFE Arena

CZRwLogWYAIGYJF.jpg

CZRwLo7W0AAHoVE.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396845

Coraz trudniej się patrzy na Samiego zostającego w NXT. Nie ma już co udowadniać w rozwojówce, a mamy odpowiedni moment na to, by go wrzucić wyżej na stałe. Wbiegnie do RR matchu i wyeliminuje Owensa. (jeśli ten znajdzie się w RR) Sporo gwiazd siedzi w szpitalach, a w kolejnym rozdziale ich historii jest potencjał na przyjemny opener tegorocznej WrestleManii.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396878

Spoilery z najnowszego tapingu NXT

Tak jak wiele osób się spodziewało, zadebiutował kolejny Total Package, czyli Austin Aries. WWE staph, nie możecie tak wszystkich najlepszych do NXT dawać, nikt Indy nie będzie oglądał niedługo :D Szkoda że został rozjebany bez mydełka przez Corbina, ale pop zebrał podobno absurdalnie wielki. No i zostawili mu jego ring name, co też na plus.

Aha, no i najważniejszego zapomniałem, Aries podpisał kontrakt, więc nie był to jednorazowy wystep, jak w przypadku Storma, AA zostaje w WWE na stałe.

Foty z gali:

CZXy6zrWkAAX9r9.jpg

CZXzu5vUgAA9O2X.jpg

CZXzu53U8AAJzb3.jpg

CZXzu6gU8AEXAS3.jpg

CZXzu_DUYAAb6rX.jpg

Edytowane przez Doge
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396881

Na facebooku ,,wwenxt" można zobaczyć jego debiut, ale tylko 30 sekund i ujawnienie nowego zawodnika. Faktycznie, pop dostał bardzo duży, chyba większy niż Joe.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396883

Nie wiem, czy powinniśmy o tym rozmawiać w kontekście Spoilera, bo WWE się z tym nie kryje i wrzuca na YouTube - więc i tak pewnie wszyscy widzieli. Ja tam mam mieszane uczucia. Lubię gościa, fajnie, że tam trafił, ale znów mam obawy, że to przyklad wrestlera, wobec którego nie mają absolutnie żadnych planów, a jego jedyna rola ograniczy się do bycia doświadczonym gościem z NXT - #pomagajinnym
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396889

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Lubię gościa, fajnie, że tam trafił, ale znów mam obawy, że to przyklad wrestlera, wobec którego nie mają absolutnie żadnych planów, a jego jedyna rola ograniczy się do bycia doświadczonym gościem z NXT - #pomagajinnym

Przecież taka rola tylko była/jest zapisana dla Joe. Bez przesady, nie musimy wierzyć w te bzdury. Jak wwe będzie uważało, że kogoś mocarnego potrzebują to i Samoańczyk w głównym rosterze się pojawi. :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396891

Vaudevillains coś szykują - można odnotować, nic więcej.

Obawiam się, że to kolejny ich Heel-turn albo zmiana gimmicku - to pierwsze według mnie bardziej prawdopodobne.

Obie opcje to dla mnie głupota, to już gotowy produkt który spokojnie można wrzucać do głównego rosteru.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-396904

Promocja American Alpha trwa w najlepsze. Są jednym z mocniejszych elementów, w mocnej dywizji Tag Team. Śmiem nawet pokusić się o teorie, że z takim gimmickiem będzie im najłtawiej o sukces dalej. Bo to jest ciekawe - ile tych teamów faktycznie będzie wartościowych w głownym rosterze. Weźmy takich Blaka'ów i Murphy - łódka z pushem już zdążyła odpłynąć, o głównym rosterze się nie mówi, a nawet jeśli, to tamtejsza przyszłości zapowiada się mocno średnio :wink:

Jakaś baba uwaliła Liv Morgan :cry: Nie ma sprawiedliwości na świecie :(

Zawsze propsowałem Rileya, więc jego - KOLEJNY - powrót cieszy. A może cieszy tylko dlatego, że ma tak dobry theme song? Gość to idealny przykład jak pogrzebać karierę na zapleczu. A teraz, z tak nijakim gimmickiem - wróc, bez gimmicku - powrót do głównego rosteru jako aktywny wrestler, jest bardzo oddalony.

Drifterowi wciąż brakuje tego momentu, w którym odciśnie się jakoś w pamięci widzów. Segment, storyline, coś, co pozwoli go pokazać od jakiejkolwiek strony. Na razie obija jobberów, w bezemocjonalny sposób, z którego ciężko cokolwiek wywnioskować. To nie jest obijanie jobberów, jak dla przykładu Corbin, gdzie od razu widzieliśmy kierunek. To po prostu obijanie, bez wyciskania soku, dla zabicia czasu, dla oswojenia się z kamerami.

Wyłanianie pretendenta przesunięte na kolejne tygodnie. Odstawili na bok tego, który to miał niby być pretendentem, ale WWE się zorientowało, że: A - jest za cienki ; B - ma lepszych kandydatów (niepotrzebne skreślić). Został nam Joe i Zayn. Jeden niedawno był, więc wystarczy odliczać do walki Samiego o tytuł, i całkiem prawdopodobnego heel-turnu mistrza.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-397368

American Alpha to obecnie najlepszy team z NXT i bardziej uciesze się z ich debiutu w MR niż np. z debiutu SAWFT. Gable to w ogóle ma moveset, który każdy ustawiłby swojemu CAW w grach WWE. Te wszystkie przejścia - świetnie się to ogląda. Jordan też ma coś w sobie, co sprawia że nie jest to team jednej osoby i tego drugiego na doczepkę (jak chociażby w przypadku Lucha Dragons). Przydałoby się tylko więcej akcji zespołowych.

Alex Riley wg mnie przewyższa pod każdym względem Reignsa, nawet w kwestii wizerunku, co ponoć jest głównym czynnikiem pozycji Romana. Szkoda, że tak się to wszystko potoczyło. Co z tego, że jesteś lepszy od niejednego ME (a o to dzisiaj nie trudno akurat), skoro na zapleczu masz przerąbane. No i jego theme song przypomina mi 2011 rok, gdzie każdy dostawał piosenkę tego samego zespołu (Ziggler, Miz), no ale te kawałki miały (i mają) swój charakter.

Sami co ty tu robisz? Jeśli się nie pojawi na następnych RAW, to będzie to najdziwniejszy debiut w WWE. Ja wiem, że można zrobić jeszcze świetne walki z Samoa Joe czy Finnem Balorem, ale to jest gotowy produkt. Takie walki nie uciekną, bo Balor też w końcu będzie w MR (pewnie jeszcze wcześniej niż Zayn :lol:).

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-397377

• Reputacja:   1

Bardzo dobry odcinek NXT.

American Alpha nadal mocno promowane i logiczne jest to, że będą kolejnymi mistrzami. Czy jest lepsze miejsce niż Takeover przed Wrestlemanią? Nie. To będzie kolejny Takeover Moment ;)

Alex Riley powraca, lecz na razie niczym wielkim mnie nie urzekł. No może oprócz theme songu.

Samoa Joe vs Sami Zayn vs Baron Corbin - *** i 3/4

Znakomity main event jak na tygodniówkę, w którym to nawet Baron kompletnie mi nie wadził, bo dodał od siebie kilka ciekawych akcji. Zakończenie pokazuje, że przeciągną program z wyborem pretendenta o jeszcze kilka dobrych tygodni i mnie to cieszy, bo na walkę Samoa Joe vs Sami Zayn także bardzo czekam.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-397380

Gable'a z tapingu na taping ogląda się lepiej - facet robi gigantyczne postępy i już teraz jest w czołówce ringowej nie tylko NXT, ale i całej fedki. A że i Jordana dobrze się ogląda... next champs? Oczywista oczywistość. Mam nadzieję, że ten team przetrwa lata - szczególnie, że solowo obaj utoną, nie ze swojej winy: czarnym i niewysokim w WWE zawsze pod górkę...

Big Lady pobiła Poop Shore Girl, who cares? Obie czeka jeszcze wiele nauki...

Riley zalicza kolejny powrót, tylko co z tego? Ten pociąg już odjechał, pora się pogodzić, że gość nie osiągnie tyle, ile powinien. Publika, sądząc po reakcji, już się pogodziła. Szkoda, ale co zrobić...

Samson dalej wygląda jak przypakowany brat Sandowa.

Sami oficjalnie jest w limbo - jeszcze nie w pełni na Raw (choć sądzę, że przed WM-ką już tam trafi by zawalczyć z Owensem), już nie do końca w NXT (może sobie gadać, ale pasa już nie dostanie... bo i po co). W sumie dla niego najważniejsze teraz to odzyskać pełnię formy oraz... nie złapać kolejnej kontuzji. A że Corbina (nawet dziś robił za statystę) wyłączamy z tytułowego obrazka... cóż, kolejna szansa Joe? Tym razem powinien już przejąć pas. Choć w sumie jego też szkoda trzymać w rozwojówce, Styles czeka ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/169/#findComment-397391