Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Z jednej strony chciałbym zobaczyć AJ Styles'a w NXT... więcej wiarygodnych pretendetów do głównego mistrzostwa i więcej pretendentów, którzy wykręcają genialne pojedynki... a tych na żółtej tygodniówce teraz brakuje. Choć z drugiej strony nie porównywałbym Styles'a do Joe... bo Styles to inna liga, to koleś, który wypromował swoje nazwisko do poziomu Main Rosteru nigdy w nim nie będąc, ktoś taki nie powinien występować w rozwojówce. Można powiedzieć, że hej, Samoa Joe przecież zrobił to samo... ale to nie zmienia faktu, że jeśli człowiek nie słyszał o scenie niezależnej, najpierw usłyszy o AJ Stylesie.

Ja bym bardziej skupił dyskusje na jego move secie... bo wątpię by zostawiono mu Styles Clash po tym ile osób ostatnio nim kontuzjował. Moze się mylę... chciałbym bo to genialny finisher ale wiemy jak wygląda polityka w WWE i raczej nie chcą tam by ktoś taki jak Roman Reigns wyleciał na półtora roku przez złe przyjęcie finishera.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-395804

12523090_1106565386052770_1073530681381904307_n.jpg?oh=478b88136bfa2c43a63d8eedcb989652&oe=570C17A5

Vince szasta dolarami WTF :shock:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-395913

Naprawdę? Balor zaginie w nowym Bullet Club made by WWE? Przecież Balor, jeszcze jako Devitt błyszczał w NJPW właśnie jako lider BC. Moim zdaniem Finn to taki zawodnik, który może być chujowy za majkiem, ale swoim wyglądem i gimmickiem po prostu sprawia, że ten mic skill praktycznie mu nie jest potrzebny. W NJPW również za majkiem nie porywał, a mimo to był kimś wielkim i niesamowitym którego chciało się oglądać. Teraz ma zmieniony wizerunek, trochę zmienione wejście (titantron, kurteczka ,światła) i wszystko wygląda praktycznie tak, jakby to było przygotowywane pod barwy Bullet Clubu/Balor CLubu. Jeśli faktycznie Karl i DOC będą w WWE, to połaczenie ich z Balorem będzie tylko korzyścią dla wszystkich. Ponadto Bad Luck Fale ma odejść z NJPW, więc kolejny członek BC w WWE? DOC i BLF to drewna jakich mało, jednak do WWE pasują znakomicie.

AJ w WWE to będzie hit, z pewnością. Jeśli nie będa zbytnio zmieniali jego postaci, to w main eventach powinien być baardzo szybko. Ma wszystko, co wwe potrzebuje. Ponadto ma nazwisko, na które już nie musi pracować od zera.

Nakamura za chiny nie pasuje mi do tej federacji, zresztą jak każdy japoniec. Shinsuke to wybryk nature jeśli chodzi o Japończyków bo ma mimike, charyzme i jest bardzo barwną postacią w odróznieniu od Tatsu/KENTY. jednak śmiem wątpić, że WWE Universe pokocha go tak bardzo, jak ani puro.

Poza tym nie zapominajmy, że styl amerykański rózni się od puro, i czy Nakamura poradzi sobie na stałe w USA? Pewnie tak, ale to nie będzie ten sam zawodnik co w NJPW.

Jeśli wszyzscy faktycznie przejdą do WWE (Shinsuke już powiedział, że kontraktu z NJPW nie przedłuży) to będzie to wielki cios dla NJPW. Albo kogoś ściągną, choć nielatwo będzie znaleć perełkę jak AJ, albo zaczną stawiać na młodych Japońców i ich promować, bo ostatnio z tym krucho. Natomiast wwe wzmocni się potężnie. CHciałbym te wszystkie nowe nabytki zobaczyć w NXT, przynajmniej przez kilka miesięcy. Matko jedyna, czujecie tą reakcję w FSU!?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-395915

AJ w WWE to będzie hit, z pewnością. Jeśli nie będa zbytnio zmieniali jego postaci, to w main eventach powinien być baardzo szybko. Ma wszystko, co wwe potrzebuje. Ponadto ma nazwisko, na które już nie musi pracować od zera.

Co do AJ'a mam inne zdanie. Nie liczę za wiele na to, i wciąż sądzę, że zostali sprowadzeni w kontekście wielkiej promocji NXT. Jeśli w końcu dobije do Main Eventów w głównym rosterze to tylko na krótko, po mocnej promocji całego Bullet Clubu tylko po to, by ubiła go jakaś nowa, młoda gwiazda. Status Main Eventera w NXT ma z buta.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-395917

Shinsuke Nakamura will not be dropping the IC title to Kenny Omega after all.

New Japan announced tonight that they are stripping Nakamura of the championship, and that Omega will face a mystery man in the main event of the New Beginnings in Niigata on February 14th to fill the vacancy.

BY DAVE MELTZER

A w innym newsie

On top of this, WWE has apparently already bought Shinsuke Nakamura’s theme song, Subconscious, according to reporter Jeremy Botter.

Dzieje się :shock:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396132

• Urządzenie:  Windows

Jeśli faktycznie kupili theme song, to chwała im za to, a i można upatrywać ewentualnego debiutu w głównym rosterze bardzo szybko. Dodatko, świadczy to o tym, że wiążą z nim poważne nadzieje. Inna kwestia, że stylem tam w ogóle nie pasuje. Ciekaw jestem, na ile będzie się w stanie dostosować, i jak odważna w promowaniu go będzie sama federacja. Generalnie chyba najciekawsze wzmocnienie i mające przed sobą najwięcej znaków zapytania.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396150

Bardzo dobry otwierający segment, który przedstawił pukających do Balora. Przyznam, że ewentualne Sami vs Finn, do którego dojdzie - jak nie teraz, to później - zapowiada się genialnie. Mam tylko nadzieje, że będzie w stypulacji Loser Leaves Town. Niech odchodzi... do głównego rosteru.

Dobrze, że dali te krótkie wypowiedzi uczestniczkom Battle Royal. Wreszcie można było się zapoznać z kilkoma z nich, stały się częścią tego rosteru, a nie gloryfikowanymi jobberami (czyli takimi z wejściówką :wink: ) Dziwie się tylko, że Aliyah została tam wrzucona. A i wciąż kocham Liv Morgan :wink:

Carmella vs Bayley było pewne, gdzieś tam, kiedyś, i jestem ciekaw, jak ich przyjaźń przeniesie się na ring. Czy też będzie tak duża chemia? Spory sprawdzian przed blond pretendentką. Jestem dość pewny, że z pasem nie wyjdzie. Perspektywa Bayley vs Asuka będzie dla NXT zbyt ciekawa, a dla fanów wręcz obowiązkowa. Na razie u Azjatki przesrane ma Eva Marie, ale jakoś nie wyobrażam sobie ich walki.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396237

(czyli takimi z wejściówką :wink: ) Dziwie się tylko, że Aliyah została tam wrzucona.

też się zdziwiłem, bo liczyłem ze wreszcie zobaczę Adrienne Reese (Athena, podopieczna Booker'a T, Damski Kofi Kingston według Arkao, a według Ciebie umie gadać) w NXT TV.

Może wrzucili Aliyah, bo pojawia się w Breaking Ground - nie wiem czy Atena była w BG, bo nie widziałem ani jednego odcinka, Aliyah widziałem w jakimś zwiastunie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396245

Co do div w NXT to przyznam, że mnie osobiście intryguje uśmiech Asuki. W sumie nie wiem czy powinienem się w niej zabujać czy raczej zwiewać jak najszybciej gdzie pieprz rośnie :D
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396246

Danny Burch powinien utworzyć tt z Marcusem Louisem - wygląd kiboli już mają, fedka i tak nie ma na żadnego większych planów... a chociaż Brytyjczyk zostałby jakoś zagospodarowany - to za dobry worker, by jobbować na lewo i prawo.

Ascension jobbuje na lewo i prawo, pokonanie ich to nie wyznacznik pozycji - to potwierdzenie, że nie jest się na liście do zwolnienia.

Elias faktycznie wygląda jak klon Sandowa. Czekamy na walkę z kimś cokolwiek znaczącym, bo póki co w ringu nie pokazał praktycznie nic.

No i panie... mały roll call:

Billie Kay - ładna pidżamka ;)

Deonna - powiedzmy, że proma nie są jej mocną stroną...

Emma - pełna profeska

Eva Marie - zaskakująco dobra mimika, trzeba docenić

Carmella - lekcje z Enzo pomogły ;)

Peyton - miły dla ucha akcent, ale ten sztuczny kwiatek wygląda biednie...

Alexa - ten motyw z Koszmaru z Ulicy Wiązów staje się oklepany.

Cameron - recytacja godna żółtodzioba, nie kogoś z Raw w cv

Aliyah - czy ona ma być tancerką/nową Bayley?

Liv - Co to był ten odgłos na końcu przemowy rodem z konkursów miss?

Asuka - następna mistrzyni, nie ma się co rozgadywać.

Bądźmy szczerzy - nie każda z nich trafi (lub wróci, vide Cameron, ładny botch do spółki z ukochaną Niko) wyżej, nie każda też powinna. Kilka jest bardzo zielonych...

A swoją drogą ewenement w wwe - battle royale pań, w którym trzeba przelecieć przez trzecią linę :D Nigdy nie rozumiałem, czemu wyżej nie obowiązują takie zasady...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396248

W sumie to podbijam pytanie o ten odgłos który wydała z siebie Liv. Kilka razy to słyszałem ale nie wiem co to jest ani jak to zapisać. Myślałem, że to coś z meksykańskiego slangu, ale widzę, że w Jersey też tego używają.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396253

Alexa - ten motyw z Koszmaru z Ulicy Wiązów staje się oklepany.

dla mnie wyglądała jak Belly Dancer

W sumie to podbijam pytanie o ten odgłos który wydała z siebie Liv. Kilka razy to słyszałem ale nie wiem co to jest ani jak to zapisać. Myślałem, że to coś z meksykańskiego slangu, ale widzę, że w Jersey też tego używają.

chodzi o ten na końcu proma przed walką?

Dla mnie to brzmi jak "Brrr" i kojarzy mi się z raperem Gucci Mane.

Liv dla mnie ma gimmick sneakerheada (sneaker girl), więc Brrr pasuje.

Nie wiem co to znaczy, bo nie ogarniam współczesnego TRAPowego slangu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396258

"NXT pokaże WWE jak się robi nagrody za miniony rok" ~ pół forum

Jaaaa.... NXT zryło to jeszcze bardziej niż WWE....

ładnie pokazali Battle Royal. Mądry booking, Eva szybko wypada, a potem wraca i eliminuje Asukę - przez co wychodzi na mega heela - ale ponieważ mamy dużo czasu do TakeOver i walka o pas będzie na tygodniówce, to dali już wygrać tej Carmelli. Jak dla mnie spoko.

Pierwszy segment był dobry, lecz czegoś mi w nim zabrakło. Atak Joe? Nie... bardziej tego, żeby dali wygadać się Zaynowi...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396259

chodzi o ten na końcu proma przed walką?

Dla mnie to brzmi jak "Brrr" i kojarzy mi się z raperem Gucci Mane.

Posłuchajcie archiwalnych prom Homicide'a - chociażby z TNA :wink: Nie wiem, czy znajdziemy jakąś ideologie tej odzywki. Nawet jeśli, to jest to za gangsta shit, żebym się tym zajmował.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/167/#findComment-396268