Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Info z FB WWE, więc chyba nie ma co chować w spoilera: ME kolejnego TakeOver to 30 minute Iron Man(Maiden?) Match, Bailey vs Sasha Banks

Fuck yeah!, Wiedziałem, no k*rwa wiedziałem że te kobiety będą main eventować Takeover - 30 minutowa walka, w dodatku Iron (Wo)Man? Podzielam zdanie wybielacza - dawać to już teraz.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389527

Peyton Royce? Przecież to znana przez wszystkich naczelna jobberka dywizji kobiet - KC. Przepakowali jej gimmick, dali wejściówkę, theme'a i mogła się w końcu poczuć jak w Shimmer. Wiadomo, że jest jeszcze za krótka, żeby osiągnąć coś więcej, ale promocja zrobi swoje. Teraz musiała uznać wyższość Carmelli, która wygrała Moonwalkiem w ringu... i submissionem, też w ringu.

Gargano i Ciampa w NXT, jejeje!! Mają już kontrakty, więc coś z nich będzie, ale tylko jeśli przestaną walczyć jako drużyna. Na razie mogą się wykazać, szkoda tylko że jako finisher mają combo roll-upów. Panowie, to nie TNA... Breeze i Dempsey odpadają po nieporozumieniu i zaczynają feud prowadzący najpewniej do pojedynku na TakeOver. Teraz oklep dostał Bull i za tydzień powinna przyjść kolej na Tylera.

Kolejna jobberka przepakowana, kolejna gwiazda Shimmer z nowym gimmickiem, theme'em i wejściówką. Tak samo jak w przypadku KC za wcześnie jeszcze na jej zwycięstwa, ale to Peyton dostała lepszą rywalkę. Z Daną nie da się wykręcić niczego znośnego i lepiej, żeby nie testowała ona nowych nabytków. Next NXT Women's Champion? Dobre sobie. Wracaj na pakernię, bo to nie konkurs kulturystów, a wrestling. Bicek tutaj ci w niczym nie pomoże, Arnoldziku.

Lucha Dragons się pojawili i odpadli. No dobra - z mistrzem NXT i przyszłym pretendentem, więc są usprawiedliwieni. Balor i Joe i tak nie wygrają turnieju, a ich współpraca prędzej czy później zacznie się psuć. Skoro jeden jest mistrzem rozwojówki, a drugi również ma do tego aspiracje, to nie ma innego wyjścia. Czekam na początek feudu między tą dwójką. A, i zabierzcie złotko Finnowi, bo i tak w jego posiadaniu nic ono nie znaczy.

Info z FB WWE, więc chyba nie ma co chować w spoilera: ME kolejnego TakeOver to 30 minute Iron Man(Maiden?) Match, Bailey vs Sasha Banks

Fuck yeah!, Wiedziałem, no k*rwa wiedziałem że te kobiety będą main eventować Takeover - 30 minutowa walka, w dodatku Iron (Wo)Man? Podzielam zdanie wybielacza - dawać to już teraz.

Nie wiedziałeś? A to dlaczego? Przecież przez trzy tygodnie nie wyrobią się z programem Balor-Joe, więc to naturalna kolej rzeczy. IronWoman? Sashka, czas godnie pożegnać się z NXT. Godnie, czyli z five-starem na koncie, bo potencjał jest, a lepsza okazja za szybko się nie nadarzy.

Edytowane przez Carrik
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389528

A jeszcze takie pytanko, na tapingach nie podali nazwy TakeOveru? Będzie po prostu "NXT TakeOver" lub "NXT TakeOver 7"?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389533

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Może jestem/byłem pijany, ale widziałem nazwę DR classic i nie jako nazwa turnieju, ale przylepiona była do takeover. Choć za to co napisałem teraz, kompletnie nie ręczę ; ni trochę. :P Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389537

• Reputacja:   608
  • Urządzenie:  Windows

Na razie nie spotkałem się z nazwą gali nigdzie, gdzieś na wiki widziałem chyba tylko TakeOver 7. Mniejsza jednak z tym, bo ME już teraz robi wrażenie. Kobiety w main evencie to już wydarzenie, a po ich ostatniej walce apetyty są ogromne. Bilety na galę podobno poszły w kilka minut. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389539

"NXT TakeOver: Better than the Divas"?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389540

Bardzo podobała mi się formuła 16 TT biorących udział w turnieju. Myślałem, że będzie szansa na pokazanie nowych talentów, rozpoczęcie nowych feudów i w ogóle będzie dużo ciekawych walk TT. Okazuje się, że wygląda to średnio, owszem feudy zostały nakreślone tu Tyler vs Bull, Joe vs Balor, wiec pod względem story jest okej, ale nie pokazano w TV, połowy pierwszorundowych walk i to jest słabe. Natomiast najsłabsze jest chyba nie pokazanie walki byłych mistrzów z obecnymi, chyba że czegoś nie widziałem.

Jednak największym plusem Dusty Rhodes TT Classic jest, to że dziewczyny dostają ten Iron Match na ME. Finn nie będzie bronić mistrzostwa, więc pewnie zawalczy w finale turnieju,

a Vaudvillans powinni zawalczyć na TakeOver 7 z Mechanikami o pasy, bo z nimi przegraja w 2 rundzie :), tak sobie to obmyśliłem. Chad & Gabel vs Balor & Joe o zwycięstwo w tym TT Classic.

Sam odcinek taki trochę średni, ta walka przed tapingami SmackDown średnio mi się komponowała. Debiut dwóch dziewczyn, które wyglądają niemal identycznie, urodą nie powalają, w ringu pewnie są lepsze ale nie bardzo miały jak się wykazać. Faktycznie, któraś miała nawet fajny theme song.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389587

Vaudvillans powinni zawalczyć na TakeOver 7 z Mechanikami o pasy, bo z nimi przegraja w 2 rundzie :)

Vaudvillans w drugiej rundzie walczą z The Hype Bros., rywalami Mechaników są Jordan i Gable :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389662

Kcramsib, właśnie nie wiem jak to sprawdzałem, że wyszły mi takie pojedynki. Anyway, Jordan i Gable powinni wygrać ten turniej lub ewentualnie przegrać w finale ale po drodze pokonując mistrzów. Solidni oponenci dla naszych czarno-niebiesko-białych mistrzów są wskazani.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389668

30-minutowy Iron-(Wo)man match?

Czyżby WWE nareszcie traktowało divy jak wrestlerki, a nie jak lalki Barbie?

Cieszy mnie to niezmiernie, aczkolwiek chciałbym też, by takie stypulacje były też w głównym rosterze.

Bo przecież divy powinny się nap###dalać, a zamiast tego biorą udział w 5-minutowych (góra dziesięc, co i tak jest szczytem "finezji") catfightach... Vince powinien czegoś się nauczyć w tej kwestii od TNA... a nie, zaczekaj, on traktuje ich jak gówno, chociaż jego fedka nie jest lepsza. :V

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389796

Adam skończył z imprezami, teraz jest miłośnikiem kupki. Jedyną zmienną jest to, że wciąż robi za jobbera gdziekolwiek się nie znajdzie. Segment bez szaleństw, Breeze średnio sobie radził z publiką, a przy tekście Bulla o tej norze/dziurze, w której miały się schować, aż prosiło się o ripostę, że nie ma nory, w którą by się zmieścił - there's no hole you would FIT in ? :wink:

Asuka już za tydzień. Proces adaptowania się skrócony do minimum. Oj chyba będą ją promować tak mocno, że aż Itami jej zacznie zazdrościć.

Dwa razy "skradzione" zwycięstwo, to byłoby zbyt wiele. Mimo wszystko Baron i Rhino dają więcej możliwości w turnieju. Ta walka byla lepsza w wykonaniu Ciampy i Gargano. Po niej można być bardziej spokojny, że zostaną tu na dłużej.

Blake & Murphy w segmencie... dla mnie dramat. Bardzo sztuczne. Mogą brać notatnik w dłoń i uczyć się od Bayley i szczególnie Sashy. Jak na kobiety, to ten segment był tak dobry, jak ich ostatnia walka z TakeOver. Nie wstyd by było to pokazać nawet na RAW. Łykam jak młody pelikan!

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389847

Jeśli Breeze ma mieć program z Dempseyem do Takeover, i tak mają wyglądać ich segmenty to Tyler i tego nie wygra - Dempsey był zdecydowanie lepszy na majku - czuć było niesamowity luz, podczas gdy Tyler pokazał że potrafi coś wydukać ale tylko na zapleczu.

Natomiast jeśli to jest Adam Rose jakiego chcą sprzedać .... to lepiej niech gościa oszczędzą, jak i fanów, bo w tym czymś nic nie ma.

Rhyno i Corbin .... hmmm... nie raz pisałem że lubię słuchać Rhyno, nie raz pisałem że Baron nie umie gadać ... w sumie ... nic się nie zmieniło. Ciampa i Gargano nawet nieźle na majku, generalnie kupuję ich ring skill, nie widzę przeszkód w mic skillu tylko absolutny brak gabarytów mnie zawodzi - oni wyglądają jak licealiści którzy dopiero wyszli z sali gimnastycznej. Sama walka to nic specjalnego, panowie z indysów podkręcali temmpo, miejscowi je hamowali. Rhyno i Corbin przeszli dalej ... powiem to w ten sposób - nie zdziwie się jeśli okaże się zostaną teamem na dłużej, może nawet razem do głównego rosteru.

Asuka już za tydzień ... najlepsze jest to że jest "jedną z największych gwiazd kobiecego wrestlingu", podczas gdy ja ... niczego o niej nie wiem - pierwszy raz słyszę o Kanie czy Asuce, jak zwał tak zwał. Przynajmniej będzię miała u mnie czystą kartę.

Apollo vs Solomon - niezła walka, która pokazała potencjał Crewsa oraz to że Crowe jest tak szary jak to tylko możliwe. A jeśli weźmiemy jego pozycję jobbera to stwierdzam że walka trwała za długo. Apollo generalnie kontynuuje dobre wrażenie, tylko ten finish ... dalej mnie średio przekonuje.

Albo szykują Natalyę do końca kariery, albo Dana zaczyna się panoszyć skoro nikomu nie przeszkadza to że ma różowe wstawki we włosach - mi to nie przeszkadza, choć gdyby zrobić z tego chrzest ringowy Dany Brooke (vs Natalya mogło być dobrą walką) to byłbym za. Na majku? Akceptowalnie. Tak jak Emma.

Bardzo dobry motyw z segmentem omawiającym cały turniej. Dzięki temu wszystko mogę sobie poukładać w swojej głowie.

Bayley miała swoją celebrację - nie tak udana jak ta którą miał Sami Zayn, ale też było spoko. Co do tej małej dziewczynki którą zaprosiła do ringu - wielka fanka, ale od kiedy Bayley ma pas, takich dziewczynek jest o wiele, wiele, wiele więcej - mistrzyni zdobyła sobie przeogromny fanbase, który jeśli przeniesie się do głównego rosteru, ustawi ją w bardzo uprzywilejowanej pozycji.

Co do idei IronWoMan matchu już się wypowiedziałem, natomiast wypada mi to powtórzyć - czekam z niecierpliwością.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389855

Teraz sam już nie wiem kto z kim walczy w tym turnieju, namieszali w tym terminarzu jak tylko się dało... pozostaje poczekać i zobaczyć ;) Ciekawy jestem finałów, można ułożyć bardzo wiele kombinacji, niezależnie od tego badziewnego grafiku.

Jobber Rose na majku zjada i Bull'a (który strasznie zawodzi) i Tylera - smutne.

Że Vaudevillains zjadają poprzednich mistrzów wiedział chyba każdy. Odfajkujcie ten rewanż i nara, pretendentów nie brak. Nawet ten Corbin z Rhino by się nadali... od biedy.

Asuka za tydzień, Nia Jax nadchodzi... przynajmniej dywizja kobiet po odejściu złotej klasy nie ograniczy się do potyczek Evy Marie z Daną i stadkiem Australijek.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389857

• Reputacja:   1

*Cholera... Chcę Bulla Dempsey'a w MR i to nawet już, żeby się chłop nie marnował w NXT, bo jest naprawdę bardzo dobrym zawodnikiem i również jak Enzo & Cass dostarczyłby tam bardzo dobrą rozrywkę.

*Crewz to dużo lepsza wersja Lashley'a... Mój pomysł na jego debiut w MR, to debiut w stajni, na której czele stałby on i w której znaleźliby się Hideo Itami, Tyler Breeze oraz Fin Balor... Coś na wzór Shield V2. A po rozpadzie wszyscy czterej panowie mieliby co robić, bo wróciliby do swoich gimmicków z NXT. Co sądzicie o tym pomyśle?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389867

Pierwszy segment mi się mocno podobał. Rozpoczyna się feud Breeze'a z Bullem który zapowiada się na fajną historię. Tylko po co tam był Rose-Geek...

Asuka debiutuje za tydzień, a jeszcze nie zadebiutowała Nia Jax? Coś mi się nie zgadza, ALE(!) Mniejsza... Obydwie te panie na pewno wniosą dużo do dywizji div w której zrobiła się czystka. Na szczycie dywizji pań dzieje się naprawdę wiele. Pomijając walkę to cały powrót Bayley był naprawdę emocjonalny. NXT po raz enty przeszło same siebie.

Kyle Edwards, nasz nowy Sean Mooney.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-389870