Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Największym plusem tego turnieju TT jest to, że mamy aż 16! drużyn biorących w nim udział. To daje 15 walk i zastanawiam się kiedy oni to zdążą pokazać bo 7 października mamy mieć kolejny TakeOver czyli zostały 4 odcinki a nierozstrzygniętych walk jeszcze 13. Wychodzi na to, że 10 lub 12 pojedynków muszą pokazać na tygodniówkach. Bardzo podoba mi się ta inicjatywa :) Ten team, który pokona Joe i Ballora dostaje ogromną promocję. Na ten moment najbardziej na to zasługują Gable i Jordan. Fajnie pokazali się w ringu, w wywiadach są nieźli, mają mój głos. No drugim biegunie są Rhyno i Corbin, nie bardzo wiem do czego ten projekt ma prowadzić, pewnie tak ich połączyli bo mają jakąś historię między sobą, pewnie gdzieś odpadną w półfinale.

Ostatnią wartą odnotowania kwestią (no może oprócz debiutu gości z Indies, ale to nie mój świat) jest walka Evy. Było całkiem nieźle :) To, że za późno przerwała odliczanie w zasadzie wypadło na plus :D Dostała niezły heat za swój błąd ale to może przerodzić się w heat na całą postać bo czego nie zrobi to i tak będzie promowana. Dziewczyna chyba wreszcie załapała o co chodzi w wrestlingu i teraz może być już tylko lepiej. Wygląda nieziemsko, ring gear wreszcie podkreśla jej walory. Teraz jestem w stanie uwierzyć, że to projekt na mistrzynię NXT/Div.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389222

Dempsey i Breeze jeśli dotrwają do finału, to jest pokonają Gargano i Ciampe, to są moimi faworytami do zwycięstwa. Mamy tutaj Bulla który dopiero przeszedł Bull-fit, oraz Breeze'a który od zawsze w NXT był ważnym zawodnikiem, oraz połączenie ich w drużynę jest kompletnym absurdem. W moim rozumieniu wygranie tego turnieju to powinno być "coś", zawodnicy zdobędą większy push, w tym przypadku title-shot na pas drużynowy NXT. Może nawet zrobią z tego coroczne wydarzenie, co byłoby dobrym pomysłem. W sumie takie teamy jak Rhyno/Corbin, Joe/Balor, i wspomniany Dempsey/Breeze, aż się proszą o feudy. Ewentualnie jeszcze Crowe może się podpromować w tym turnieju na plecach Neville'a.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389225

• Urządzenie:  Windows

Ascension znów przez chwilę byli strawni. Szkoda, że zaraz wrócą do MR ;) I że przegrywają z lipnym zlepkiem. Na team to nie wygląda, feud już mieli...

Alexa pojechała Blue Pants. W zamian za to, że ta więcej zarabia? Nie no, dobra decyzja. Brakuje kogoś na Bailey.

Gargano i Ciampa! Nawet małe wprowadzenie im zrobili. Jak na dość przypadkowych gości, zapowiedź tydzień wcześniej to jest coś.

Apollo... Uhaa Combination, DWA fikołki. Przypomnij sobie. Bez tego to nie wygląda równie imponująco.

Eva przebija się przez kolejne "sławy". Jeden kickout jej wyszedł konkretnie(a tam botch, na chwilę były emocje!). Reakcja publiki to tylko potwierdza. Sliced Bread nadal taki ślamazarny.

Wiem, gwiazda wróciła, ale żeby tak olali Crowe'a? "We want Neville". Ostro. Na szczęście wygrał Tag Team przez duże, podwójne T.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389230

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Źle jest z Ascension. Bardzo źle. Wydawali się być projektem z szansą na coś więcej, a okazali się totalnym niewypałem.

Alexa zwycięża i słusznie. Jest na fali i wydaje się jedną z naturalnych przeciwniczek Bayley.

Wciskają nam Evę, ale to nadal nie ten poziom w ringu, aby pretendować do pasa. Niech trenuje z Kendrickiem, a do tego nauczy się jak budować emocje. Na razie wykonuje tylko finiszer, a przed nim nie ma nic, co przygotowywałoby widza do zbliżającego się końca.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389239

Wszyscy narzekają na Ascension jakby to była ich wina. Wątpie żeby oni sami wpadli na pomysł żałosnych zbroi, malunków, prom w których obrażają legendy. Gdyby oni zadebiutowali jako ten kozacki tag team drących morde gości jak to było w NXT i dostali odpowiedni push to pewnie teraz by byli mistrzami TT.

[ Dodano: 2015-09-03, 23:48 ]

A jeśli chodzi o Eve Marie to ma szczęście że jej walki nie sędziował Younger ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389242

Zaczynamy powroty po latach do NXT, z okazji Dusty Rhodes Classic oczywiście. Miło zobaczyć Ascension znowu w złotym rosterze, ale raczej mają co robić na RAW/SD (szczególnie po tym tygodniu), więc spodziewana porażka z drużyną bezpośrednio z NXT była realna od samego początku. Tak też się stało. Warto zauważyć jedną rzecz - Corbin i Rhyno zatrzymali drużynowy finisher Konnora i Viktora. Jak pushować, to na całego. Skoro to się da, to da się pewnie i jeszcze więcej.

Alexa pokonała Blue Pants po zrywach i wiarygodnych kontrach przeciwniczki. Może to i dobrze - Blissówna ekspresowo zakończyła swoją prywatną Vendettę i może startować do pasa Bayley. Co z Blue Pants? Obrony Spirit Championship - następna już naprawdę niedługo. Wiadomo, pewnie popojawia się u boku Englisha i Gotcha raz na jakiś czas, a na pewno na Specialach. Kiedy następne TakeOver? Do tego czasu niech Leva skupi się na występach w Indy, a Alexa niech jeszcze bardziej podbuduje swoją pozycję. Realne? Jak najbardziej.

Breeze ma kolejne wonty do Regala, a ten znajduje mu tag team partnera, z którym powalczy o zwycięstwo w turnieju. Znając życie, to Prince Pretty i jego kompan umoczą z Ciampą i Gargano, a etatowy model zacznie jeszcze bardziej pruć się do Regala. Znajomy scenariusz? Mając na uwadze niusy o chęci Williama do stoczenia ostatniego pojedynku w karierze przed własną publicznością (TakeOver w Londynie), można zacząć dewagacje na temat walki GM-a z Breeze'em. Już niejeden talent się na nim wypromował - niektórym coś to dało (Ambrose), a niektórym nie (Ohno), ale to inna sprawa.

Crews wygrywa kolejną walkę. I git. Czekam, aż zaczną na niego bardziej stawiać i dawać bardziej wymagających przeciwników. Wtedy okaże się, ile zostało z Uhaa Nation.

Balor i Joe jako drużyna? Czy tylko ja wiem, jak to się skończy? Na zapleczu podczas wywiadu wyrósł nam właśnie następny pretendent do NXT Title.

Fajna walka Evy z kolejną byłą gwiazdą żeńskiego Indy - Billie Kay wyciągnęła z oponentki wystarczająco dużo, żeby ta wyglądała jakoś i żeby jakoś to wyszło. Nie wyszło za to odkopanie przy near fallu, za co czerwonowłosa ślicznotka dostała owację na stojąco od wszystkich widzów zgromadzonych na hali. Tak natężonego buczenia dawno nie słyszałem :D No nic - trzeba poczekać, aż z Evci zejdzie trema.

Kolejny powrót do NXT z okazji turnieju - w ringu melduje się Neville. Dostał nawet w prezencie Crowe'a i mógł poczuć się jak na scenie niezależnej. Ex-Callihan za bardzo chciał to skończyć samodzielnie i sam się wkopał. Walka schematyczna (maltretujemy face'a, idzie hot tag, przy finishu nieporozumienie i po zawodach). Neville na pewno na tym nie ucierpi, ale z Crowe'em może być gorzej, bo jest już całkiem sam, od kiedy jego ,,siostrzyczka" wyleciała z WWE. Co do Gable'a i Jordana - przekozacki finisher. Mogę oglądać go dziesiątki razy z rzędu i dalej się nie nudzi. Podsumowując - awansował właściwy team z potencjałem na dzierżenie złotek tag teamów NXT.

Edytowane przez Carrik
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389266

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Mając na uwadze niusy o chęci Williama do stoczenia ostatniego pojedynku w karierze przed własną publicznością (TakeOver w Londynie), można zacząć dewagacje na temat walki GM-a z Breeze'em

Na razie Owens ma równie duże szanse co Prince Pretty. Szkoda tylko, że przez pełen awans do MR w NXT już go raczej nie zobaczymy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389282

Mając na uwadze niusy o chęci Williama do stoczenia ostatniego pojedynku w karierze przed własną publicznością (TakeOver w Londynie), można zacząć dewagacje na temat walki GM-a z Breeze'em

Na razie Owens ma równie duże szanse co Prince Pretty. Szkoda tylko, że przez pełen awans do MR w NXT już go raczej nie zobaczymy.

Nie ma równie dużych szans, bo oficjalnie nie ma go już w NXT - Ladder Match z Balorem na TakeOver Brooklyn był jego pożegnaniem z rozwojówką (bo rewanż odbębniony). Kevin może skupić się na karierze w głównym rosterze, a Regal odetchnąć z ulgą, że Owens o nim zapomniał. Story z Breeze'em jest za to aktualne, a coraz większe udupianie Tylera przez Regala spowoduje gigantyczną frustrację u modela. Walka tej dwójki już ma podłoże storyline'owe, a do Speciala w Londynie jeszcze trochę czasu. Można to tak podbudować, że nikt nie będzie miał nic przeciwko takiemu wyjściu.

Edytowane przez Carrik
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389284

Wszystkich walk z turnieju tagów nie pokażą. Na YT wrzucili skróty czterech z nich. Wyniki oczywiste, wiele nie stracicie nie widząc tego, ale możecie zobaczyć jak wyglądają Live Eventy NXT.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389461

Smutno się zrobilo, kiedy kilka walk trafiło na YouTube i to szczególnie dlatego, że wyniki były znane. Tam właśnie zobaczylibyśmy nowych gości jak chociażby Kekoa. Skrót to nie to samo. Z drugiej strony, to wyraźny sygnał od WWE, że Ci goście nie są jeszcze gotowi lub maja wobec nich jeszcze niesprecyzowane plany dotyczące wizerunku, ale chcą ich ograć na mniejszych scenach.

Peyton Royce (KC Cassidy) zadebiutowala. Materiał na divę? Na razie przesłanki na udaną karierę są niewielkie.

Segment z Joe i Balorem, to już podkręcanie późniejszego feudu. Dotrzymają słowa, jeśli chodzi o Joe i jego title-shota, a ta dwójka może/powinna zostać powstrzymana dopiero blisko finału.

Liczyłem na Ciampe i Gargano. Skoro dali im segment, to musieliśmy zacząć upatrywać w nich czarnego konia rozgrywek. Wygrac nie wygrają, ale chodzi o to, żeby się pokazać. Gargano wypadł zdecydowanie lepiej/pewniej w ringowych poczynaniach, a takie kolano Ciampy to prędzej czy później pewnie zablokują. Historia ringowa spoko, a wydarzenia po walce do przewidzenia. Szkoda, że Tyler musi się borykać z takimi elementami jak Dempsey.

Dana Brooke za mikrofonem nie porywa, ale i tak zdaje się być lepsza od większości Div z głównego rosteru. Poprawi pewne niedoskonałości i uznam, że mogę jej słuchać.

Kolejny debiut kobiet, czy Billie Kay się już przewijała? W każdym bądź razie potencjał w niej większy, a przede wszystkim wizerunek lepszy od wcześniejszej debiutantki.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389469

Peyton Royce i Billie Kay to nie ta sama osoba? Obie są z Sydney, wysokie/długonogie, średnie z nich piękności oraz ringowo są .... powiedzmy że średnie. Zresztą, mam wrażenie że obie już raz widziałem w NXT - jedną tydzień temu, drugą poznaje po tych spin kickach.

Dlaczego mam wrażenie podczas walki Joe i Balora ze Smokami tylko osoby wewnątrz Dabju wiedziały że to część jakiegoś turnieju? W Providence byli podjarani możliwością zobaczenia Joe, o wiele bardziej niż tą stawką. Ciampa i Gargano wypadli strasznie ... no nie wiem, nijako? Fajnie w ringu, ale na tle tłustego Dempseya i Breeze'a, który ma status "małego" w fedzie, oni są jeszcze mniejsi - niezły reality check. Przeszli dalej, ok, chce zobaczyć więcej, bo tej walce jestem średnio usatysfakcjonowany.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389470

Obie Australijki pojawiały się już w ostatnich tygodniach, ino ring name miały inne... KC Cassidy (Peyton Royce) walczyła bodaj z Sashą, Jessie McKay (Billie Kay) przyjobbowała Becky. Ale fakt, mogą się panny mylić: ani się specjalnie urodą nie wyróżniają, ani powalającymi ring skillami...
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389476

Peyton dostała bardzo fajny theme. Nie znalem jej (chyba nie znałem) przed debiutem ale kibicuję tej lasce, bo postać jest, wygląd jest, theme jeden z lepszych w ostatnim czasie, umiejętności... z Carmellą ciężko coś więcej pokazać, zobaczymy czy i jak zawalczy z kimś lepszym.

Koszulka Balor Club rządzi :D Czy tylko ja mam wrażenie, że to ma być parodia/pstryczek dla Bullet Club? :D

Ciampa i Gargano dostali dużo gorszy theme od australijki, ale to może dlatego, że są temamem na raz? Choć może WWE zaskoczy i wrzuci ich do dywizji, gdzie mają szansę na pasy? Drużynowa akcja na koniec ciekawa, ale nie chciałbym widzieć jak pinują tak kogoś ważniejszego niż Bull... Atak po walce i chyba wiemy z kim Tyler zawalczy na kolejnym Taover :roll: Wolałbym kogoś innego, ale może chociaż odbije się od dna...

Fajne video Tyle'a. Może jeszcze go nie pogrzebali.

Szkoda, że ciekawa Bille musi przegrywać z Daną?... :( Kiedy oni ogarną, że laska nie ma ani wyglądu, ani skilla?

Reklama kolejnego filmu, pewnie gniot jak ponad połowa z WWE Studios, ale dla Deana trzeba obejrzeć :D

I teraz lol. Najpierw Dragonsi mówią o dzisiejszej walce, a potem okazuje się,że to starcie nagrane wcześniej... to nie jest normalne, albo ktos robi z nas debili, albo liczy że będziemy mieli to w dupie :) Oglądając dalej... serio Balor nie mógł się pomalować chociaż na ten turniej?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389483

Z nowych theme'ów ten od Peyton Royce od razu wlazł mi do głowy. Kay ma gorszy, ale oba mają wokal. Zaszaleli :D

Dana zbiera coraz większy cheer... Nie widzę dużego postępu w ringu, nie rozumiem.

Gargano i Ciampa idą dalej. Głupio się ich będzie oglądało, jak podpiszą kontrakty i zmienią ringname'y. No, dla mnie wystarczy że Johnny'emu się uda. Ringowo się spokojnie wybroni, gimmick - już mu tam z tym pomogą.

Dillinger chyba nie jest jeszcze pogrzebany. O porażce z Apollo zapomnimy. Może już większość zapomniała, a ja to teraz zepsułem?

Lucha Dragons, Balor i Joe na większej arenie. Przywileje :D Publika na plus. Tak, myślałem że będzie totalnie cicho, a jednak parę chantów poszło.

Głupio, że TT przegrał ze zlepkiem, ale turnieju i tak nie wygrają. Feud może się zacząć w drugiej rundzie, gdzie powinni przegrać z Enzo i Cassem.

[ Dodano: 2015-09-11, 01:47 ]

Info z FB WWE, więc chyba nie ma co chować w spoilera: ME kolejnego TakeOver to 30 minute Iron Man(Maiden?) Match, Bailey vs Sasha Banks :shock:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389495

30-minutowy Ironwomen match. Ja pie*dole. Dawać mi to już teraz. Kupiliście mnie tym. W ciul wielki kontrast pomiędzy TYM, a np. panowaniem Bellaski w głównym rosterze. :)

Swoją drogą, WWE gdzieś od zeszłego roku fajne rzeczy robi ze znanymi stypulacjami, fajnie je modyfikują: TLC midgetów, stairs match, Elimination chamber tagów i właśnie ten IronWoman match...

Edytowane przez rockydoggy
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-389526