Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

Całkiem dobry contract signing pomiędzy Sashą i Bayley. Posunąłbym się nawet do opinii, że był to nawet lepszy signing niż ten pomiędzy Balorem i Owensem, który wyszedł dosyć średnio. Banks była lepsza na micro, ale to Bayley ostatecznie zwyciężyła. Logicznie rzecz biorąc to Bayley powinna zwyciężyć, jednak Sasha jakieś szanse ma, bo nie wiadomo co dla niej planują w main rosterze.

8-man tag miał na celu podpromowanie face'ów przez Takeover. Nic więcej.

Alexa spisuje się bardzo dobrze. Szkoda tylko że dorzucili ją do tego tag teamu.

Nie wiem czy speech Owensa o fanach NXT był w jakikolwiek sposób przewidziany wcześniej, ale mimo wszystko należą mu się brawa za bardzo dobre promo.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388335

• Reputacja:   0

Szkoda jest mi Joe, który miał w NXT zostać na krótszą chwile i od razu wbić do głównego rosteru. Teraz czeka go zebranie batów od Corbina... cóż, młodych trzeba promować.

Ciekawe Jobber Invasion nawiedziło NXT. Sześciu ich było, wszyscy polegli po ciężkich bojach. Fajnie, że dodali ten 8 man tag team match, ponieważ za bardzo nie widziałem Enzo, Colina, Mojo i Rydera razem w drużynie, a wyszło zgrabnie, 3 charyzmatycznych i jeden duży. Teraz inaczej spoglądam na walkę podczas Takeover, co nie zmienia faktu że wsadzili ją z tyłka.

Gdy zobaczyłem maskę JTL w ręce Ligera to automatycznie już widziałem ją na głowie jobbera. Całe NXT wyszło bardzo dobrze. Ważniejsze walki podpromowane przed specjalną galą, Sasha i Owens pokazali nieprzeciętne umiejętności za mikro. Za tydzień powrót Bulla, mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy z nim jakiś ciekawy angle.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388336

LIKE A BOSS! Patrzyłem, słuchałem i nie mogłem oderwać oczu. Sasha Banks to jedna z lepszych Div ostatnich lat. Pod względem mic skilla, prezentacji no i ring skilla. Prawdziwa perełka. jeśli Paige była za taką uznawana to niestety, ale ustąpiła szefowej. Contract signing lepszy niż ten o pas NXT.

Owens, GENIALNE promo. Podejrzewam, że część ,do fanów na arenie" była improwizacją, bo zaczęło się od chantu jednego z nich. CHolera, jeśli to promo nie przemówiło do nikogo z zaplecza to nie wiem co za ciołki tam siedzą. Steen w najlepszym wydaniu. Niestety to promo pokazało jak słaby na mikro jest Balor, jednak on tego nie potrzebuje. Takie zjawanie sie jak teraz i sam jego gimmick sprawia, że nie musi nic mówić aby go wielbiono. Po prostu bije od niego charyzmą, poza tym na znakomity wygląd. Najlepszy segment w NXT od dawna.

Nie oszukujmy się. Gdyby nie mic skill i charyzma to Owens byłby jeszcze niżej w WWE niż jest teraz.Takie segmenty na pewno mu pomogą. Świetnie się bawiłem przy jego promie, o to chodziło. Dobra, koniec rozpływów nad tym zawodnikiem :)

Reszta jakoś mało mnie interesowała. Wyszło wszystko porządnie, ale skupilem się na segmencie początkowym i końcowym, reszta to dodatek.

"Brock Lesnar Guy" jak zapowiadał na facebooku tak zrobił i pojawił się na NXT :)

Pierwszy z nagranych tapingów. Jak wiemy już nagrano odcinki na po Takeover. Niestety natknąłem się na spoiler. Mimo wszystko będę oglądał walkę o pas NXT i o pas kobiet z zaciekawieniem. Oj będzie się działo :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388337

• Urządzenie:  Windows

Sasha to total package, dziś wypadła znacznie lepiej od Bailey, ale na TakeOver powinniśmy dostać nową mistrzyni.

Maska Ligera? Jushin powinien to sobie odbić wg wrestlingowej logiki, tyle że nie ma sensu dawać mu zwycięstwa w jednorazowym występie.

Corbin dzisiaj pocisnął Joe, ale nadal zakładam, że jakimś kantem uwali go też w sobotę.

Podczas walki mistrzów TT usłyszałem jedne z najlepszych chantów w historii NXT :D

Na koniec Owens przypomniał nam, jak dobry jest za majkiem. Boski speech, wytykający publice chyba wszystko, co się dało.

Jak chodzi o ME w sobotę - jeśli Owens serio miałby wygrać, to Ladder Match jest najlepszym momentem. Dalej można by mówić, że nikt nie przypiął Demona.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388343

Na głównej gali będzie 6 walk, optymalnie jak na 2H bez zbędnego marnowania czasu na zapychacze.

Będą 3 walki o pas, Joe vs Corbin, Breeze vs Liger i debiut Apolla.

Ta tygodniówka wyraźnie mi przypomniała jak kiedyś WWE rozwiązywało sprawę ostatniej tygodniówki przed PPV, były te segmenty i brawle albo ataki podczas lub po walce i rozdzielanie przez sędziów, to lepsza telewizja. Nie mniej jednak trochę za bardzo powielili schemat jedno co mnie zastanawia to to, że pewny zwycięzca czyli Bayley, Tyler, Corbin, Balor wyszli zwycięsko na ostatniej tygodniówce a zgodnie ze starym prawidłem to przegrany ostatniej tygodniówki powinien sobie odbić to na PPV. Wszystko na opak więc ciężko w typerku :( Odnośnie TT to ta kuzynka Rocka, to Tamina wersja 2.0 tylko jeszcze większa, pracowała na tych house-showach jako heel i średnio mi pasuje jako facowo-komediowa menadżerka to teamu anglików rodem z filmów niemych.

Na koniec apel. Czemu jeszcze żaden moderator nie wpadł na to, żeby zrobić temat do tego eventu?

Gala, którą live obejrzy 13K ludzi nie zasługuje na temat czy co?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388349

Maska Ligera? Jushin powinien to sobie odbić wg wrestlingowej logiki, tyle że nie ma sensu dawać mu zwycięstwa w jednorazowym występie.

A czy przypadkiem do zdrowia nie wraca już Itami? Bo uratowanie legendy to całkiem niezły sposób na powrót ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388373

A czy przypadkiem do zdrowia nie wraca już Itami? Bo uratowanie legendy to całkiem niezły sposób na powrót ;)

Wraca, wraca. Ma się pojawić na gali. Faktycznie, opcja z pomocą Ligerowi po wygranej walce Breeze'a jest bardzo atrakcyjna. A i Tyler będzie miał co robić (jeśli storyline'owo to on spowodował kontuzję Hideo).

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388375

I tym sposobem Breeze utknie w NXT na kolejnych kilka miesięcy... i kolejny przegrany feud ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388379

Oglądałem ostatnio NXT pierwszy raz od bardzo, bardzo dawna. Wie ktoś może, czemu nie zapowiedzieli debiutu Rhyno? A z tego, co wiem, to nie zapowiedzieli. Swoją drogą, fajna niespodziewanka.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388381

MistrzX, Rhyno debiutował już dawno. Miał już dwa feudy i jest w NXT do lutgo.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388383

• Reputacja:   1

Spotify wrzuciło dziś pełny theme Samoa Joe - Destroyer i nie mogę wyjść z wrażenia, że to mocno przerobiona ale jednak kalka theme z TNA, zwłaszcza podobnie zaczynający się początek.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388398

Spotify wrzuciło dziś pełny theme Samoa Joe - Destroyer i nie mogę wyjść z wrażenia, że to mocno przerobiona ale jednak kalka theme z TNA, zwłaszcza podobnie zaczynający się początek.

A ja nie mogę wyjść z wrażenia, że większość obecnych theme songów jest grana na jedno kopyto i kończy się po kilkudziesięciu sekundach, a następnie jest zapętlana. I może niektóre są naprawdę dobre np. Balora i pasują do wejścia, ale jednak brakuje tych nut z prawdziwego zdarzenia, które czymś się od siebie różniły. Na pierwsze rzut oka (a raczej ucha) taki theme song Owensa nie różni się niczym od theme songu Ambrose'a. Te CFO się cały czas rozwija, ale do poziomu np. Metalingus Edge'a jeszcze im daleko.

Ale mimo wszystko liczę, że zmienią theme song Cesaro na SummerSlam :-)...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388470

Te CFO się cały czas rozwija, ale do poziomu np. Metalingus Edge'a jeszcze im daleko.

Bo poziomu jednej z najlepszych metal-bandów ostatniej dekady to oni nigdy nie osiągną, w ogóle nie wiem, skąd to porównanie do Alter Bridge :D Mimo, że raz na jakiś czas wyjdzie im dobry kawałek, to i tak daleko im do poziomu Johnstona, czy tego drugiego kompozytora, który tworzył theme songi dla TNA.

A co do Takeover: dla mnie SummerSlam odbędzie się dzisiejszej nocy, bo żółtym specialem jaram się dużo bardziej, niż właściwym PPV od WWE.

Każdy z 6 pojedynków w karcie ma coś, co sprawia, że bedziemy oglądać go z zainteresowaniem - najmniej porywa chyba zestawienie Joe z Corbinem, albo Samoan zastopuje przereklamowanego młodzieńca, albo ten dopisze sobie kolejnego weterana do listy pokonanych i mocno zbliży się do Balora, jeżeli ten zachowa tytuł (nie widzę innych heelowych pretendentów, chyba że znowu pójdziemy w stronę Breeze'a). Dalej debiuty - oby Uhaa dostał więcej czasu w swoim pierwszym ringowym występie w NXT od Steena, gdy ten debiutował, bo Tye może być zawodnikiem idealnym do pokazania się od świetnej strony mniej obcykanycm w temacie fanom. Thunder Liger - jedna z najciekawszych jednorazowych atrakcji ostatnich lat, jako bohaterski face ma szansę zgarnąć triumf, ale skoro nawet Rocky (ten z filmu) w ostatniej części swoich przygód przegrał z młodym heelem, to Jushinowi również nie spadnie maska z głowy, jeśli podłożą go Breeze'owi.

Pierwsza walka z tytułem(ami) na szali to przede wszystkim zagadka, kogo Vaudevillains znaleźli do "opieki" nad Alexą. Pierwszym pomysłem, jaki większości userów przyszedł do głowy to Blue Pants, o której ostatnio ucichło, ale informacje o jej napiętym grafiku na scenie niezależnej (chociaż co to za problem) i pomysł Carrika, który wynalazł gdzieś tę kuzynkę Rocka, która jest ze 2x większa od Blissówny skłania mnie ku tej opcji. Zmiana mistrzów bardzo prawdopodobna, tak samo jak w pojedynku kobiet. Gimmick Bayley jest nieco upośledzony, ale fani wywindowali jątak wysoko w hierarchii, że ewentualne przejęcie tytułu może być równie hucznym wydarzeniem, co wygrana pasa przez Zayna - już widzę całą halę Huggo-czubów świętującą w rytm wakacyjnego Theme songu Pameli (który notabene gwałcę któryś dzień z rzędu), co może być zajebistym widokiem.

Trzeciej zmiany mistrza raczej się nie spodziewam, tu liczę na wspaniałe widowisko, może nawet walkę roku, jeśli tylko zarząd pozwoli zawodnikom na więcej niż zwykle. Takeover: Brooklyn ma być czymś w rodzaju Wrestlemanii dla żółtego rosteru, ale czy 3 fejsowe wygrane w najważniejszych pojedynkach to nie za dużo?

Gala zapowiada się moim zdaniem wyśmienicie, a jeśli spełni oczekiwania, jakie są w niej pokładane, to dzień później pracujący przy show głównego rosteru mogą przeżyć spore upokorzenie :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388495

LightAtNight napisał/a:

Te CFO się cały czas rozwija, ale do poziomu np. Metalingus Edge'a jeszcze im daleko.

Bo poziomu jednej z najlepszych metal-bandów ostatniej dekady to oni nigdy nie osiągną, w ogóle nie wiem, skąd to porównanie do Alter Bridge :D Mimo, że raz na jakiś czas wyjdzie im dobry kawałek, to i tak daleko im do poziomu Johnstona, czy tego drugiego kompozytora, który tworzył theme songi dla TNA.

No właśnie chodzi mi o to, że choćby nie wiem jak się rozwinęli to nigdy ich theme songi nie będą tak dobre, jak te od zespołów z prawdziwego zdarzenia, może źle to wyraziłem. A dzisiaj wszyscy mają theme song od CFO i pomiędzy nimi są małe różnice (no oprócz wyjątków typu Balor czy choćby Banks). Za małe by była jakaś różnorodność, a jednak piosenka na wejście często dodaje tego efektu i odzwierciedla charakter. Zdecydowanie za mało piosenek ze słowami. Niejako cofnęli się w rozwoju z theme songami do jakiś lat 90. Jedyny plus jest taki, że mogą przypasować je do wrestlerów, co jednak im czasami nie wychodzi (Cesaro).

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388523

LightAtNight napisał/a:

No właśnie chodzi mi o to, że choćby nie wiem jak się rozwinęli to nigdy ich theme songi nie będą tak dobre, jak te od zespołów z prawdziwego zdarzenia, może źle to wyraziłem. A dzisiaj wszyscy mają theme song od CFO i pomiędzy nimi są małe różnice (no oprócz wyjątków typu Balor czy choćby Banks). Za małe by była jakaś różnorodność, a jednak piosenka na wejście często dodaje tego efektu i odzwierciedla charakter. Zdecydowanie za mało piosenek ze słowami. Niejako cofnęli się w rozwoju z theme songami do jakiś lat 90. Jedyny plus jest taki, że mogą przypasować je do wrestlerów, co jednak im czasami nie wychodzi (Cesaro).

Ale perełki i tak się znajdzie - piszesz o Balorze i Sashce, a np. Naomi z osobiście śpiewanym theme'em też dobrze trafiła. Dablju po prostu zmieniło politykę - za czasów Johnstona wychodziły i kozackie wejściówki od samego kompozytora, i szło się na współpracę z mniej znanymi, ale ciągle znanymi zespołami (Mercy Drive, Downstait, Finger Eleven). Teraz chcą, żeby wszystko było ich i żeby mieli do tego większość, jeśli nie pełnię, praw autorskich. Jeśli gwiazda jest tego warta, to zrobią coś dobrego jakościowo (theme'y Sashki, Balora), a i osobiście zaśpiewać dadzą (Breeze, Naomi). Takie czasy :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/140/#findComment-388524