Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

Bayley zgodnie z planem zwycięża i zostaje pretendentką. W związku z obecnością Sashy w main rosterze sądzę, że powtórzy to za tydzień i zostanie nową mistrzynią. Jestem ciekaw kto zastąpi Sashe, Charlotte i Becky w NXT.

Joe vs. Corbin szykuje się ciekawie. Corbin może przegrać, chociaż Joe nie potrzebuje zwycięstwa, bo i tak prędzej czy później powinien trafić do wyższej ligi. Mimo wszystko stawiałbym na Corbina.

Alexa po zmianie wizerunku daje radę.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388084

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Perfect 10 - to ma potencjał, da się coś z tym zrobić. Np. wnerwiającego heela oceniającego ruchy przeciwnika. Niech tylko zacznie strzelać jakieś proma, bo same walki tu nie wystarczą. Finisher też marnie wygląda, do wymiany.

Corbin dostanie Joe na TakeOver. Strzelam, że to wygra w nieczysty sposób, stając się już w 100% heelem.

Bailey oczywiście wygrała z Becky. I prawdopodobnie przejmie pas w Brooklynie. Reszta jest w głównym rosterze, jej też się coś należy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388096

Sposób promocji Corbina jest absurdalny. Jakby facet nie mieścił w standardowej skali według której ocenia się pozycję wrestlera w hierarchii. Z jednej strony miecie jak szmaty jobberów, low i mid carderów. Z drugiej strony upper-midcard jest dla niego granicą nie do przeskoczenia i nie czułem zdziwienia, ze Joe bawi się nim jak lalką. Corbin jest takim upper jobcarderem.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388107

Skoro liczba 5 dała awans do głównego rosteru Langstonowi, to nowy gimmick Dillingera może być strzałem w "10" :) Osobiście po pierwszym występie daję mu duży kredyt zaufania, niby jest to bardziej nawiązanie do Mr. Perfecta, ale ja raczej utożsamiam go z Kurtem (cięzko powiedzieć dlaczego).

Bayley kontynuuje swój marsz ku szczytowi, wszystko wskazuje na to, że na TakeOver nie będzie niespodzianki i pas przejmie.

Czego nie byłbym pewny odnośnie tag teamów, nawet wtedy, gdy Vaudevillains faktycznie znajdą kogoś, kto zajmie się Alexą (Daj Boże, żeby było to coś bardziej oryginalnego niż Blue Pants).

Ogólnie karta na special od NXT zapowiada się w (tu pada słowo zaczynające się na 'ch", kończące na "uj", będące obraźliwym określeniem męskiego narządu rozrodczego) lepiej od SummerSlam, zarówno pod względem karty, jak i nawet głupiej oprawy graficznej (ktorą jestem zachwycony, motyw podobny, co jakieś Over the limit czy Fatal 4-way z przed kilku lat). Odbędzie się ona w tej samej hali, co SS, prawda? Brooklyn to i tak jedno z najbardziej prawilnych od wględem publiki miast, ale liczę, że jeszcze nie na tyle mainstreamowe NXT przyciągnie na swoją galę mniejszy odsetek Januszy i marków, co sprawi, że będzie gorąco, jak na jakimś ECW. Szczerze mówiąc, na NXT czekam bardziej niż na główną galę lata od WWE :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388110

Ani gimmick hakera ani gimmick "Perfect 10" do mnie nie przemawiają a momenty ciszy w trakcie walki tylko pokazują jak publika kupiła wcielenie Dillingera. Nie twierdzę, że to nie ma potencjału, wszystko zależy od tego co Tye nam pokaże ale krzycząc i pokazują 10 to NXT nie zawojuje.

Corbin wreszcie zebrał jakiś heat, więc wygrana nad Joe może mu bardzo pomóc wypłynąć na szerokie wody, może jako nowy pretendent do pasa po Broklinie.

Wynik starcia pań był oczywisty do przewidzenia, Bayley w ramach pocieszenia dostaje walkę o pas i miejmy nadzieję, że ją wygra.

Bardzo mi się nie podoba taka praca na dwóch frontach więc lepiej zakończyć udział Owensa i dziewczyn w NXT, jest komu dalej rozwijać produkt.

Została jeszcze niewiadoma odnośnie udziału Itamiego na gali w Broklinie oraz czy debiut Apolla będzie tylko segmentem czy może w ringu w jakimś TT z Joe na Corbina i Rhyno.

PS, bardzo podobają mi się reklamówki z WWE 2K16, zarówno SCA i Terminator są mistrzowskie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388115

Ja szczerze mówiąc nie rozumiem tych zachwytów nad Dillingerem - może to kwestia tego, że od lat (?) kojarzę go jako jobbera, ale... niby co ciekawego on w tym odcinku pokazał? Gdyby jeszcze re-debiut poprzedziły jakieś ciekawe proma, a tak? Wyszedł, długo męczył się z jobberem (bądźmy szczerzy - Crowe to nowy CJ Parker) i poszedł. Facet zginie w tłumie szybko albo i szybciej.

Corbin smash, Corbin crush, Corbin sux. Co oni w nim widzą, no ja nie wiem. Szkoda Samoa Joe, że musi się z nim użerać na stare lata...

Alexa (tylko ja widzę w niej nową Sunny?) daje radę, na zmianę posiadaczy pasów czekam jednak jak na zbawienie. Choć średnio wierzę, że zobaczymy ją już teraz - za dużo ekip czeka w kolejce (Enzo i Cas, Ryder i Mojo, Gable i Jordan, Mechanicy...) by ot tak dawać złota Vaudevillians... prędzej dostaniemy na kolejnym specjalu jakiś 4-way albo coś w ten deseń...

Jedyną z naszych czterech wojowniczek, która nigdy nie zdobędzie pasa jest ta najładniejsza... cóż, miejmy nadzieję, że wyżej sobie odbije ;) A Bayley run należy się jak psu zupa, otwartym pozostaje jedynie pytanie o jego jakość: ciekawych pretendentek jakoś nie widać, Eva Marie czy (szczególnie) Dana to nie ten poziom. To może Alexa? :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388116

Spoiler z nowych tapingów NXT:

Owens pojawił się w trzecim episodzie (drugim po TakeOver) z tytułem NXT, więc jeśli nie wymyślili czegoś w stylu kradzieży pasa, to... Owens wygra z Balorem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388120

Napiszę tak, facebook to jednak zło. Ludzie nie mają za grosz szacunku do innych. Mowa tu oczywiście o zagranicznych fanpejdżach związanych z wrestlingiem. Dziękuje, za spoiler z NXT :( Dlatego wypowiem się poniżej.

No cóż. Tak to się kończy jak nagrywa się tapingi przed galą, podczas których są nagrywane odcinki na kilka tygpdni po gali. Rozumiem, że TNA zobiło taki błąd, ale WWE!? Przecież w dobie internetu 60% fanów dowie się o tym co się dziąło na tapingach, czy chcą czy też nie. Strzał w kolano dla NXT.

Owens pojawił się z pasem na tapingach, więc chyba wszystko jasne. Może to zmyłka ze strpony WWE? Nie wierzę. Jeśli tak się stanie będę wkur***y mimo, że jestem fan boyem KO. Totalny bullshit.

Kolejny spoiler dotyczny Ciampy i Gargano. Trochę jestem smutny, że o tym się dowiedziałem, chyba bym ,,na żywo: skakał z radości. Bardzo mocny transfer do NXT. Dwóch wspaniałych zawodników. Ciampa będzie wielką gwiazdą, zobaczymy jak z Gargano i jego skillami za miciem.

Powrót Ascension i neville'a, ciekawe czy jednorazowo. Również się cieszę. Jobberów w WWE jest sporo, a takiego Neville'a zawsze fajnie pooglądać w NXT. Ascension może dostaną coś nowego, oby.

Czyli Kevin zostaje w NXT? Czyżby Vince zrezygnował z niego w MR? Bo co, bo jest gruby? Ja nie wiem co ten człowiek ma w głowie, na cholerę go zostawiać w rozwojówce!? Zeby zyskał wrógów na backstage'u?

Mimo wszystko do 2 września będzie cholernie ciekaawie, NXT staje się najbardziej oczekiwna przeze mnie fedką, nawet PWG zeszło na drugie miejsce. Ahh czuć dreszczyk emocji, ale to dobrze znaczy o NXT !

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388129

Owens pojawił się z pasem na tapingach, więc chyba wszystko jasne. Może to zmyłka ze strpony WWE? Nie wierzę. Jeśli tak się stanie będę wkur***y mimo, że jestem fan boyem KO. Totalny bullshit.

Ja to widzę tak: K.O pojawił się w ME jako dobry feud dla Jaśka, po czym Tryplak w jakiś sposób (spił, zaćpał, złożył propozycję, której Vince nie mógł odrzucić) wywalczył dla Steena czyste pojechanie Jaśka. Merch Owensa dobrze się sprzedawał, więc stary dziad postawił go na dłużej zostawić w głównym rosterze. Był plan skrojenia Jaśka z pasa, więc zasugerowany tym Tryplak skroił z pasa Owensa na rzecz Balora (momentum, Japonia, Devitt, wszystko się zgadzało). Vincowi coś jednak w ostatniej chwili odpierdoliło, i zamiast Kevina z pasem USA zobaczyliśmy Kevina klepiącego Cenie. Nie było jak go z powrotem logicznie wrzucić do NXT, więc żeby to miało sens Hunter zabookuje Kevina majstrem po raz drugi. Inna sprawa, że Paul okropnie lubi Kevina i miałoby to też podłoże prywatne.

Ale przykre jest to, że trafiło się teraz złote pokolenie w NXT (panie, Steen, Devitt, Generico, Joe, Pac, Ciampa), a i tak wszyscy nic nie osiągną przez starego kretyna, który po ostatni gwóźdź w swojej trumnie będzie podkładał chodzący hajs Cenie.

Powrót Ascension i neville'a, ciekawe czy jednorazowo. Również się cieszę. Jobberów w WWE jest sporo, a takiego Neville'a zawsze fajnie pooglądać w NXT. Ascension może dostaną coś nowego, oby.

Up.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388144

Okazuje się, że WWE chce nagrać tapingi po Takeover a poprzednie nagrania mogą okazać się jednak tylko dka publiki.Ale na cholere ... (cd. W spoilerze)

KO i Banks pojawiili sie z pasami? Żebybma Takeover byl schocker? Trochę bezsensu.

Edytowane przez smartfan
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388147

WWE będzie musiało się niejako przestawić, bo patrząc na roster NXT (a raczej to jest przyszłość) to nikt tam nie jest wysokim, a jednocześnie doskonałym mówcą o wspaniałej sylwetce z przyzwoitymi umiejętnościami w ringu. To nie lata 90. czy nawet Era Attitude, gdzie królowali Hogan, Rock, SCSA czy Triple H. Dzisiaj mamy takiego Samiego Zayna, który jest dwa razy mniejszy, Finna Balora (to samo), Kevina Owensa ("zła" sylwetka) itd. I nie zanosi się na to by trafił tam jakiś drugi Triple H, a właśnie zawodnicy pokroju Hideo Itamiego czy Samoa Joe. WWE w zaparte chcę kreować takie postacie jak Warrior czy Hogan, czego efektem jest choćby sytuacja Reigns-Bryan (gdzie Reigns nie umie się wysłowić niczym Rock i nigdy nie będzie taki jak Rock, a mniejszemu Bryanowi publika je z ręki). Nie wyobrażam sobie z dzisiejszą polityką federacji walki na WM o pas WHC pomiędzy Zaynem a Rollinsem. Żyjemy w erze wrestlingu, gdzie wrestlerzy nie są już przedstawiani jako ogromni nadludzie, a właśnie zawodnicy z którymi można się utożsamić (D-Bryan). Polityka NXT wydaje się jakby osobna i przeciwna do polityki głównego rosteru. Tylko, że w głównym rosterze jeszcze się nie przestawili.

Jest tyle charyzmatycznych i odmiennych postaci (które różnią się CHARAKTEREM a nie gimmickiem rodem z komiksów), którzy przy odpowiedniej promocji mogą dostawać pop taki jak Bryan. Dlaczego WWE z tego nie korzysta?

Edytowane przez LAN
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388165

Jak ja lubię Sashę. Nawet w kategorii gadki, wypada bardzo naturalnie na tle innych kobiet. Nic dziwnego, że WWE praktykuje te Contract Signingi, gdy ona jest jedną z głównych aktorek.

Czegoś takiego przed walką czwórek potrzebowałem. Niby pierdoła, bo jedna walka z jobberami i wywiad na zapleczu, ale już nie jest to tak anonimowe jak było. Teraz z większą ochotą to zobaczę...... za tydzień. Plotki o tak szerokiej karcie na NXT Brooklyn okazały się nieprawdziwe.

Owens wreszcie dostaje mikrofon. Ostatnio nie dawali mu szans na wypowiedz, a to jego sposob na przebicie się. Bez tego gościa praktycznie nie ma. Nie ma podstaw by być brany pod uwagę przy ważnych storyline'ach. Promo przyjemne. Szkoda tylko, że ten Balor jest tak slaby w gadce. Tak jak gościa lubie, to zwyczajnie nie mogę go słuchać.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388328

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Nikuś jest 10 walk na specialu. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388332

Boże, jaka ona jest zajebista. Ten wygląd, ta prezencja, jeszcze własny stempel :D Powiedzcie mi, że Sashka nie jest przyszłością, to śmiechnę tak, że do jutra nie skończę. To, jak zjechała publikę z Orlando - majstersztyk. Trochę szkoda, że jej reign z pasem się powoli kończy, chociaż... Bayley pokazała pazurki i wyszła zwycięsko z ostatniej konfrontacji przed TakeOver (a skoro tak było przed większą galą, to... dokończcie sobie sami ;) ). Co prawda pas Banksównej już niepotrzebny, bo teraz mierzy wyżej (Mistrzostwo Div), a Bayley złotko NXT należy się jak psu zupa, ale różnie może być. Tak czy siak Pamelka zasłużyła, bo pokazuje maksa od pierwszego występu na wizji. W sumie dziwne, że tak późno sięgnie po złoto, ale co zrobisz.

Joe dostał wpierdol od Corbina i pewnie dostanie wpierdol w sobotę, bo po co pushować weterana, skoro z drugiej strony jest talent, w który warto inwestować. Z Corbina będą jeszcze ludzie - pewnie niektórym z was kopara opadła, jak tydzień temu okazało się, że umie mówić.

A Breeze strollował Ligera. Oby tak się skończyło w Brooklynie, bo Tyler też zasługuje na coś więcej. Jak mało kto.

English i Gotch mieli coś do powiedzenia, ale dostali po dwa liście od Alexy? Wszyscy wiedzą, co chcieli powiedzieć - dostaną menadżerkę, która zajmie się Blissówną. Kogo? Obstawiam, że NIE Blue Pants, bo Leva dopiero co zdobyła pas WSU Spirit i musi być obecna na galach Indy. Mam inną kandydatkę... Kuzynkę Rocky'ego, która od jakiegoś czasu walczy na house showach NXT i jest wręcz idealna do "brudnej roboty". Lina Fanene - your time is now!

Owens mógł w końcu pogadać i pogadał. Szok, nie? On przynajmniej umie mówić i jest jakiś, a Balor nawet nie pojawia co tydzień, nie wspominając o słabiutkich mic-skillach. Może jednak Kevinek odbije pas? Never say never :)

Nikuś jest 10 walk na specialu. :)

Właśnie nie, bo na NXT została już zapowiedziana specjalna tygodniówka na dokładkę, gdyby TakeOver było za mało. Fatal 4 Way kobiet, re-debiut Evy Marie, 8 Man Tag Team Match - to na pewno zobaczymy za tydzień.

Edytowane przez Carrik
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388333

• Reputacja:   1

Nikuś jest 10 walk na specialu.
Zack Ryder, Mojo Rawley, Enzo Amore & Big Cass vs. The Mechanics, Jason Jordan & Chad Gable - taki pojedynek został zapowiedziany na następny odcinek NXT. Ten 8 Man Tag Team jest jednym z pojedynków, które zostaną nagrane przed NXT Takeover: Brooklyn. Oprócz tego pojedynku, na następnym NXT zobaczymy też Bull Dempsey vs. Elias Samson oraz Fatal 4 Way Div (Charlotte vs. Becky Lynch vs. Emma vs. Dana Brooke). Te pojedynki również zostaną nagrane przed sobotnią galą.

Takeover to wciąż tylko dwugodzinny slot, więc raczej nic poza 5(?) głównymi walkami nie załapie się na transmisję live. :)

Kapitalny Kevin, świetna Sasha - oby dawali im takie pole do popisu również w głównym rosterze. To obecnie chyba dwie najjaśniej świecące gwiazdy NXT. Swoją drogą ciekawi mnie czy po stosunkowo mocnym debiucie, a potem utknięciu w krainie "nie mamy na Ciebie pomysłu" podłożą Cycka Joe Samotnemu Wilkowi. Zawsze to kolejny weteran na liście do odhaczenia, ale z drugiej strony nawet to może niewiele dać bardzo przeciętnemu Corbinowi.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/139/#findComment-388334