Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Carrik - redaktorzy Attitude, a raczej pewien newsman chyba się niektórych osób udzielających się tutaj posłuchał i w paczce newsów wrzucił Sashkę i Team BAD :D

Eva Marie ponoć dobrze się zaprezentowała na LE, ale słabo przyjmowała akcję. Nakręcam się na jej re-debiut jak mało kiedy. Chyba na debiut czołowych gwiazd w main rosterze mniej czekam niż na ujrzenie Evy po raz kolejny w ringu WWE NXT :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386811

• Urządzenie:  Windows

Carrik - redaktorzy Attitude, a raczej pewien newsman chyba się niektórych osób udzielających się tutaj posłuchał i w paczce newsów wrzucił Sashkę i Team BAD :D

Eva Marie ponoć dobrze się zaprezentowała na LE, ale słabo przyjmowała akcję. Nakręcam się na jej re-debiut jak mało kiedy. Chyba na debiut czołowych gwiazd w main rosterze mniej czekam niż na ujrzenie Evy po raz kolejny w ringu WWE NXT :lol:

To chyba bardziej podświadome działanie na mnie forum, bo szczerze - dopiero przeczytałem Waszą dyskusję ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386813

Sasha jest brzydsza od całego rosteru oprócz Carmelli, Blue Pants, Bayley, Eve?

Paige jest brzydsza od Charlotte, Emmy, Lany, Alici, Ede, Renee, Stefci, Layli

Eva jest brzydsza od całego rostery oprócz Blue Pants, Bayley, Sashy.

http://i.imgur.com/AGiAcRl.jpg

Nie ważne kto walczy, i tak ujęcia kamer robią swoje i możemy pofantazjować

Dużo w tym racji - patrz fota z ostatniej paczki newsów, gdzie Sasha wygląda jak milion dolarów, a nawet funtów, bo dolar "słabo stoi" :V - gdybym miał oceniać jej wygląd tylko przez pryzmat tego zdjęcia, to byłoby dużo lepiej, niż jest.

http://scontent-lhr3-1.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/l/t51.2885-15/11386468_839844786085157_599260842_n.jpg

Foxy nie jest zła. Może nie należy do najpiękniejszych, ale jak dla mnie jest wystarczająco ładna. I dodatkowo wydaje się być mega sympatyczną i charyzmatyczną laską, z którą chce się wyskoczyć do baru

A tu z kolei mam odmienne wrażenie - nie widziałem zbyt wielu odcinków Total Divas z jej udziałem, ale pierwsze wrażenie, jakie na mnie zrobiła, to średnio inteligentny wkurwiający krzykacz, typowa mulatka/murzynka wylansowana przez amerykańskie filmy klasy B :D

Nie róbcie jakichś kłótni czy najazdów z tego powodu

Właśnie dlatego zrezygnowałem z użycia zwrotów "ryj" bądź "końska szczęka" w poprzednim wpisie :)

A ogólny wniosek można zamknąć w stwierdzeniu ze z roku na rok jest coraz gorzej w dywizji div. Kiedyś można potrzebny byłby Kojak by znależć 2 czy 3 dziewczyn w WWE/WWF które by nie podobały się większości widzów. Dziś to nie problem.

Nie jest tak źle - dla porównania roster div z 2006 roku:

Trish Stratus

Lita

Ashley Massaro

Mickie James

Candice Michelle

Torrie Wilson

Melina

Sharmell

Maria

Michelle McCool

Kristal

Jillian Hall

Kelly Kelly

Stacy Keibler

Ariel

Layla

i dzisiejszy:

Alicia Fox

Becky Lynch

Brie Bella

Cameron

Charlotte

Emma

Eva Marie

Layla

Naomi

Natalya

Nikki Bella

Paige

Rosa Mendes

Sasha Banks

Summer Rae

Tamina

Moim zdaniem status quo, a jakby jeszcze doliczyć Vickie (2006) vs Lana (2015) czy Lilian (2006) vs Eden (2015) to może nawet i lepiej :)

Spojrzałem na zestawienie ponownie i w dzisiejszym rosterze zdecydowanie brakuje typowych rakiet, jakich 10 lat temu było całkiem sporo (Torrie, Maria, Stacy, Layla vs Eva)

Edytowane przez Morison
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386819

Morison, Te moje ,,obliczenia" były do poprzedniego wpisu innego zawodnika, który chyba pomylił znak mniejszości i większości, bo dziwnie przedstawił swoją opinię :D Dlatego chciałem to napisać słownie a wyszło jak wyszło :lol:

Co do Fox - również mnie nie powala swoim charakterem. oczywiście opieram się o TD, a wiadomo, że tam Divy mimo wszystko nie zachowują się tak jak w rzeczywistości. W końcu to reżyserowane reality show. Tam każda z Div ma swoje wielkie wady. A jakie są naprawdę? My, fani z Polszy nigdy tego się chyba nie dowiemy :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386821

Morison, Te moje ,,obliczenia" były do poprzedniego wpisu innego zawodnika, który chyba pomylił znak mniejszości i większości, bo dziwnie przedstawił swoją opinię :D Dlatego chciałem to napisać słownie a wyszło jak wyszło :lol:

Nic nie zostało pomylone. Po prostu musisz dojrzeć by zrozumieć to równanie. :D

Dlatego chciałem to napisać słownie a wyszło jak wyszło

Zajebiście, płakałem przy tej focie.

Edytowane przez PH93
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386826

Równanie? niee, po prostu się zdziwiłem, że oceniasz Sashę gorzej od Bayley, dlatego myślałem, że po prostu pomyliłeś znaki :lol: W takim razie przepraszam z karygodny błąd :D
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386828

A tu z kolei mam odmienne wrażenie - nie widziałem zbyt wielu odcinków Total Divas z jej udziałem, ale pierwsze wrażenie, jakie na mnie zrobiła, to średnio inteligentny wkurwiający krzykacz, typowa mulatka/murzynka wylansowana przez amerykańskie filmy klasy B

Właśnie - o dziwo - w TD jest to jedna z bardziej charyzmatycznych i wyluzowanych lasek (przynajmniej tak ją odbieram). Nie robi większych spin i jest towarzyska :P

I co oznaczają kolory w Twoim poście? Bo chyba nie to, która z zawodniczek Ci się podoba (Cameron zielona, podczas gdy Lita, James i Ashley na czerwono? :P )

Zapomniałem kompletnie z rosteru o Evce. Kupuję jej ciało, ale twarz ma nieskalaną żadną myślą.

Spojrzałem na zestawienie ponownie i w dzisiejszym rosterze zdecydowanie brakuje typowych rakiet, jakich 10 lat temu było całkiem sporo (Torrie, Maria, Stacy, Layla vs Eva)

Kwestia przejścia WWE w PG. 10 lat temu mieliśmy bikini contesty i sex celebracje, dzisiaj nawet Stinkface nie przejdzie :D Cierpimy na tym my - faceci (znaczy się na brak sexbomb, nie Rikishiego). Zamiast Marii w bikini, mokrej Torrie czy Lity w wyrku, mamy takie Dany Brooke czy Summer Rae :/

Co do Renee, to jest urocza, ale w długich włosach imo wyglądała lepiej :) JoJo też jest sympatyczną osóbką.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386832

jakub97sc, Pozwól, że się z Tobą nie zgodzę. Renee w krotszych wlosach jest hmm.. dojrzalsza i zdecydowanie lepiej się prezentuje niz w długich. Rakieta sie zrobiła, że hoho :twisted:

Lana w tym koku zdecydowanie lepiej wyglądała niz w warkoczu. i te czerwone usta :3 ogólnie jako Rosjanka prezentowala sie okazalej.

Cholera. Zeszlismy całkowicie z dyskusji o NXT i divach tego brandu... a więc podzielię sie niewielkim spoilerem z NXT, o którym dowiedziałem się z konkurencyjnej strony 8)

Tye Dillinger otrzymał gimmick! Będzie on ,,Perfect 10". W jednym z komentarzy ktoś napisał, że chcąc się czegoś dowiedzieć o tym gimmicku wpisal ,,Perfect 10" w grafikę i wyszło co wyszło. Też sprawdziłem i taki gimmick bardziej by pasował do jednej z pań, a propo kontynuacji dyskusji. Sami sprawdźcie :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386835

Lana w tym koku zdecydowanie lepiej wyglądała niz w warkoczu. i te czerwone usta :3 ogólnie jako Rosjanka prezentowala sie okazalej.

Wg. mnie w tym koku nie nadaje się do roli innej niż managerka tego złego. W rozpuszczonych wygląda lepiej, gdyż nie widać wtedy jej pucołowatych policzków, przynajmniej tak ja to widzę :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-386837

• Urządzenie:  Windows

Jak na przedstawienie nowego mistrza, to Finn wypadł bardzo słabiutko. Zanudzał po 30-sekundach, pokazując, jak wielkim będzie to jego problemem w głównym rosterze. Czekam na jakiś większy program z jego osobą, z którego będziemy mogli wycisnąć trochę emocji.

Eva dalej jest cienka ringowo, ale ogarnęła podstawy. Niech się trochę rozwinie i mamy mistrzynie Div. Ten projekt wizualnie robi robotę, a reakcję zbiera od wszystkich zebranych - gigantyczny plus. Jak miło widzieć finisher. Ciekawe kto ją go nauczył... :wink:

Owens trzymał poziom dzięki czemu Contract Signing nie było stratą czasu. Jednak na chwilę po porażce z Cena, taka walka z NXT Championem jawi się, jako okrutna degradacja. Zawsze byłem za tym, żeby ktoś znikał z NXT, jak już przejdzie do głównego rosteru. Oby tak się stało po Brooklynie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-387169

Odcinek, na który bardzo czekałem. Głównie na Evę, Owensa i Finna.

Eva Marie prezentuje się cudownie. Nie mogłem oderwać od niej oczu. W ringu nie było tak fatalnie, ale spodziewąłem się czegość więcej. Ta walka wyglądała trochę jakby była w spowolnionym tempie. Strasznie niemrawe ruchy. Ale taka Eva Marie z pewnością zostanie mistrzynią.

Reszta walk po prostu była. Samoa dostaje nowy theme, który nie wygląda na jego tle aż tak tragicznie i ogrywa jobbera. To samo Vaudevillains, którzy potwierdzają, że są najciekawszym obecnie tag teamem w całym WWE. Nawet nieco lepszym niż New Day. Bayley pokonuje Emme po mało efektownej walce.

Takiego Owensa chcemy oglądać. Za mikrofonem zjadł Balora, ale akurat to nic dziwnego. Prince ma wielką charyzmę, ring skill i bardzo dobry gimmick. Niestety za majkiem nigdy nie powalał. W NJPW nie wygłaszał wielu prom, bronił się gimmickiem. Tutaj niestety ta umiejętność jest niezbędna. Wciąz uważam, że zajdzie bardzo daleko, ale mic skill powinien mieć wna wyższym poziomie. Czemu w NXT Owens zachowuje się jak rasowy heel nie bojący się uderzyć na rywala, a w main rosterze sytuacja jest zupełnie odwrotna? Prom KO można słuchać godzinami, jedynie Heyman przewyższa go w tym aspekcie.

Publika świetna. Nic dziwnego, w końcu był to pierwszy odcinek po tapingach, więc i fani są spragnieni gwiazd NXT. Reakcje na słowa ,,NXT w Brooklynie" były bezcenne :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-387181

Nie róbmy z Balora niemowy - jasne to promo było przeciętne, ale przy takiej postaci, przy takim wizerunku jaki prezentuje to w zupełności mu wystarczy- Jeff Hardy był mistrzem Dabju trzy razy i na majku był gorszy. Besides, Balor ma jako taki potencjał mikrofonowy jako heel. Wracając do mojej głównej myśli - nie każdy potrzebuje Bóg wie jakiego mic skilla być mistrzem - ba, w jego przypadku to nawet lepiej że prezentuje się inaczej - #różnorodność.

Oczywiście, trzeba jednak przyznać że na tle Owensa gorzej się prezentował w tej materii. Z drugiej strony kiedy wychodzi Finn z pasem, w garniaku to w Dabju pewnie sobie myślą "o, ten człowiek może nas godnie reprezentować". Coś za coś, coś czego KO nie ma, i dopóki nie ruszy tyłka na siłownię, długo nie będzie miał (kto wie, może ostatnie jobbingi to delikatnie wysłana wiadomość do Kanadyjczyka, wszak mogli śmiało ochronić go bookingiem - interwencje itp.).

Re-Debiut Evy Marie mi się podobał - poza tą gównianą muzyką która nijak nie pasuje do ogólnej prezencji. W ringu miernie, ale ona dopiero przebrnęła etap poznania podstaw (#leapfrog) - teraz, pod okiem Sary Del Rey (bo nie wierzę, że Czerwona się od tego wymiksuje) będzie się udoskonalać. Jednak potrzeba na to cierpliwości - Charlotte w dwa lata się wydźwignęła do kozackiego poziomu, natomiast w pierwszych walkach wyglądało to podobnie co u Evy (no może bardziej atletycznie, ale to raczej kwestia tego że Eva będzie "stoicka" w ringu czy coś takiego). Jeśli chodzi o Cassie to widać potencjał - ma fajny spin kick, ale musi sobie poukładać kiedy chce nim szaleć (albo to jest przerywnik, albo podstawa comebacku, albo sygna).

Bayley atakuje pas kobiet - biorąc pod uwagę że mistrzyni śmiga po głównym rosterze, to stawiam na zmianę mistrzyni. Osobiście, szarpnąłbym się na zrobienie z tego ME gali w Brooklynie - title change na rzecz fejsa w ME byłoby idealnym zamknięciem show (co prawda kosztem Finna Balora, ale to akurat sobie jeszcze odbije).

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-387184

Oczywiście, trzeba jednak przyznać że na tle Owensa gorzej się prezentował w tej materii. Z drugiej strony kiedy wychodzi Finn z pasem, w garniaku to w Dabju pewnie sobie myślą "o, ten człowiek może nas godnie reprezentować". Coś za coś, coś czego KO nie ma, i dopóki nie ruszy tyłka na siłownię, długo nie będzie miał (kto wie, może ostatnie jobbingi to delikatnie wysłana wiadomość do Kanadyjczyka, wszak mogli śmiało ochronić go bookingiem - interwencje itp.).

Niestety masz rację. WWE musi mieć zawodników, którzy jako twarze fedki godnie będą reprezentować ich na róznych festynach, imprezach itd. Owens niestety nie ma wyglądu gwiazdyco nie znaczy, że nie ma wyglądu na bycie wrestlerem :) Zayn czy Balor pod tym względem mają więcej do zaoferowania. Mimo wszystko nie chciałbym, aby Owens ruszył tyłek na siłkę i miał sylwetkę niczym wyżej wymienieni zawodnicy. KO ma swój styl, swój charakterystyczny wygląd, który wyróżnia się w WWE. Niestety nie wyobrażam go sobie w gajerku np. na Oscarach gdzie promuje WWE (nie wiem czy tam dają swoje gwiazdy, po prostu taka impreza mi na jezyk przyszła) :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-387185

Coś za coś, coś czego KO nie ma, i dopóki nie ruszy tyłka na siłownię, długo nie będzie miał

Myślisz, że on nie ćwiczy? Przecież to co wyhodował jest już raczej nie do zrzucenia. Od czasów ROH i tak dużo lepiej wygląda. Steen też się może wbić w garniak i dobrze się prezentować. Już nie przypierdzielajmy się tak do jego wyglądu. Poza tym to co to za Kevin bez brzucha :)

Edytowane przez Ambrose Joker
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-387186

Niestety masz rację. WWE musi mieć zawodników, którzy jako twarze fedki godnie będą reprezentować ich na róznych festynach, imprezach itd. Owens niestety nie ma wyglądu gwiazdyco nie znaczy, że nie ma wyglądu na bycie wrestlerem :) Zayn czy Balor pod tym względem mają więcej do zaoferowania. Mimo wszystko nie chciałbym, aby Owens ruszył tyłek na siłkę i miał sylwetkę niczym wyżej wymienieni zawodnicy. KO ma swój styl, swój charakterystyczny wygląd, który wyróżnia się w WWE. Niestety nie wyobrażam go sobie w gajerku np. na Oscarach gdzie promuje WWE (nie wiem czy tam dają swoje gwiazdy, po prostu taka impreza mi na jezyk przyszła) :)

Rozumiem, że Lesnar jest w TOP2 zawodników głównego rosteru, którzy mają za zadanie popierdalać w garniaku na wydarzenia kulturowe i ładnie wyglądać. Austin też zapewne zaliczał się w Attitude Erze do ścisłego TOP1. Nie chce mi się wymyślać kolejnych przykładów, więc rzucam tylko te najbardziej oczywiste :) Uwielbiam Finna, ale on również średnio mi pasuje w tej roli. Wygląda bardziej jak człowiek z Creative Teamu który sporo czasu spędził na siłce, niż jak wrestler. Pełna zgoda co do tego, że Owens z takim wyglądem jaki ma jest tysiąc razy bardziej klimatyczny, i niech tego nie zmienia :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/136/#findComment-387189