Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Sasha Charlotte prawie 15-sto minutowa walka która nie nudziła Charlotte w moim odczucu robi troche za dużo rzeczy mających imitować jej ojca ale muszę przyznać że po zobaczeniu "Ric Flair Face Bump" miałem na twarzy uśmiech od ucha do ucha.

Samoa Joe niszczy Niemca w kilka chwil ale miło zobaczyć że wygrywa przez submission.

Eva Marie zapowiada swój debiut za tydzień i tym razem nie zignorowała buczącej publiczności,była jakaś interakcja z nią więc jest lepiej, coś z niej będzie(znaczy na pewno będzie bo inwestują w nią czas a jak Vince się na coś uprze to niema odwrotu)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386618

Ok, niby już raz widziałem Gable'a w ringu i mi się cholernie podobał, ale tym razem był jeszcze lepszy - może być z niego naprawdę topowy worker. Jego tag team z Jordanem to przyjemne spojrzenie w przyszłość - jest potencjał, a co więcej po tych wszystkich backstage'owych scenkach można szukać czegoś pod kątem postaci/charyzmy/mikrofonowych skilli.

(po co debiutował x miesięcy temu z Breezem? nie wiadomo... ale z drugiej strony, piszemy tą książkę od nowa)

Jakkolwiek imponujący by nie był ten finisher Alexy, tak dla mnie był raczej cyrkowy wyczyn. Kiedy ja pisałem o kontraście między Alexą, a tag teamem większym niż w Królestwie w RoH? Miesiąc temu? Może niecały. Ale, wg mnie, już tą dysproporcję widać. Alexa pokazuję, że w materii aktorskiej jest co conajmniej dobra.

Samoa Joe vs Axel Tischer ... hola, hola, hola - Axel Tischer? On też nie ma zmienionego ring name? Niech mi ktoś to wyklaruje bo mam chwilową ciemnotę umysłową. Powiem tak - facet ma u mnie plusa - jest z Drezna (super miasto, polecam), ale ma również nad czym popracować - bęben ma zbyt wielki. Jego walka z Joe była ... znowu bezemocjonalna. Problem z Joe jest taki że wszyscy w nim widzą destroyera jakim był w TNA - rzecz w tym, że skoro dają mu taki theme song to znaczy że perfidnie omijają tą część jego kariery to wychodzi nam coś takiego jak jest teraz - niby destroyer, ale w MOCNO przedawnionym gimmicku - albo są zbyt uparci, albo nie chcą mu jednak mu ułatwić życia.

Eva Marie miała swoje promo - na mój gust, bała się dezaprobaty widowni - wyrecytowała co miała powiedzieć, wykorzystała kilka wskazówek z zaplecza, i tyle ją widzieli. Lubię czerwony kolor, ale na tym u mnie za daleko nie zajedzie - oczywiście pomijając że urodziwa z niej kobieta (btw. chcę jej walkę z Blue Pants - czerwony vs niebieski, chętnie bym zobaczył).

Baron dostał swoje promo, kierujące go na heela - byłoby dobre, gdyby nie fakt że kisi się w rozwojówce chyba od czasów FCW (taki z niego czemp, a o głównym rosterze może na razie marzyć). Niech spróbuje ciemnej strony mocy - nóż widelec się uda.

Sami Zayn nie wróci w tym roku - szkoda, ale tego nie ma co przyspieszyć. Ok, kiedy wróci, zaatakuje Owensa - nie stanie się to w żółtym rosterze, tylko głównym. I tu pojawia się pytanie - jeśli będą mieli program w głównym rosterze, to pewnie podczas Road to WM - więc zapytam wprost, czy ktoś uważa że to story będzie tak mocne że dostanie się na Wrestlemanie 32, która ma być największą WM w historii; która będzie przepełniona part-timerami/celebrytami? Warto się nad tym zastanowić. Szczerze mówiąc, to chciałbym to zobaczyć .... ale patrząc na to realnie, małe są na to szanse - za dużo większych nazwisk, a jeszcze są goście z głównego rosteru... Ale, who knows?

Sasha vs Charlotte - bo dobrego wrestlingu nigdy dość.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386621

• Reputacja:   1

czy ktoś uważa że to story będzie tak mocne że dostanie się na Wrestlemanie 32, która ma być największą WM w historii; która będzie przepełniona part-timerami/celebrytami? Warto się nad tym zastanowić. Szczerze mówiąc, to chciałbym to zobaczyć .... ale patrząc na to realnie, małe są na to szanse - za dużo większych nazwisk, a jeszcze są goście z głównego rosteru... Ale, who knows?

Wrzucą ich do finałowej dwójki Andre The Giant Memorial i też będzie fajnie ;)

Samoa Joe vs Axel Tischer ... hola, hola, hola - Axel Tischer? On też nie ma zmienionego ring name?

Pisałem dzisiaj o tym w newsach. Nie zmienili mu name'u co jest dziwne, bo to jest jego normalne imię i nazwisko

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386623

czy ktoś uważa że to story będzie tak mocne że dostanie się na Wrestlemanie 32, która ma być największą WM w historii; która będzie przepełniona part-timerami/celebrytami? Warto się nad tym zastanowić. Szczerze mówiąc, to chciałbym to zobaczyć .... ale patrząc na to realnie, małe są na to szanse - za dużo większych nazwisk, a jeszcze są goście z głównego rosteru... Ale, who knows?

Samoa Joe vs Axel Tischer ... hola, hola, hola - Axel Tischer? On też nie ma zmienionego ring name?

Pisałem dzisiaj o tym w newsach. Nie zmienili mu name'u co jest dziwne, bo to jest jego normalne imię i nazwisko

Andre the Giant Battle Royal to, wg mnie, marnotrawstwo takiego feudu - można wycisnąć więcej. Co do Niemca ... nie czytałem newsów, od razu po pracy zasiadłem do oglądania ;) Tak czy siak, to dziwna sytuacja ... może i Uhaa Nation się zachowa. Intersująca zmiana polityki, jak sądzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386625

Andre the Giant Battle Royal to, wg mnie, marnotrawstwo takiego feudu - można wycisnąć więcej. Co do Niemca ... nie czytałem newsów, od razu po pracy zasiadłem do oglądania ;) Tak czy siak, to dziwna sytuacja ... może i Uhaa Nation się zachowa. Intersująca zmiana polityki, jak sądzę.

A Samoa Joe to kto? Jemu też ring name'u nie zmienili. Prawda jest taka, że Dablju chce mieć pełnię praw do swoich talentów albo do takich, którzy mają potencjał, żeby coś osiągnąć w federacji - patrz Balor, patrz Itami, patrz Owens. Rejestrują znaki towarowe, żeby czerpać z nich zyski, a Devitt, KENTA albo Steen były już pewnie zarejestrowane i nie chciało im się płacić więcej hajsu za wykupywanie praw do wizerunku. Tischer? Czy kojarzy go ktoś spoza Europy? Bo Amerykanom raczej daleko do takiego wXw. Swoją drogą niemiecka federacja pewnie też nie robiła z tym specjalnych problemów, bo ich talent uderzył w największą federację wrestlingu na świecie. Cóż, zobaczymy co dalej. Po jednym squashu z Joe raczej zbyt wiele nie wiemy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386627

Żeby jeszcze ten Niemiec coś pokazał... a tego niestety nie było wiele, nawet te (krótkie) momenty dominacji były jakieś takie... jobberskie. Może to odmawiający sellingu Joe, ale nawet przez chwilę nie dało się odczuć, że Germaniec może coś zdziałać. A póki co na siłkę, bo z takim bambaryłkiem na brzuchu furory w fedce nie zrobi. Albo chociaż do krawca, niech mu koszulkę uszyje...

Najciekawszą częścią mistrzów TT wciąż jest towarzysząca im panienka. Wiele to mówi tak o mistrzach (złego) jak i samej dziewczynie (dobrego). Może niech jej dadzą pas kobiet? Komuś go Saszka zrzucić musi, a przy kontuzji Bayley kandydatek wiele nie zostało. Ewka, Danka... nie ta liga jednak.

Tyle się Baron nagadał o swoich sukcesach (i wypłatach) w NFL, szkoda ino, że nie wspomniał jak zerową karierę tam zrobił :twisted: Jeden plus, to sympatia do tatuaży, choć i one jakieś takie byle jakie są... ale to już wiemy.

Main event perełka, jak zwykle w tym zestawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386630

• Reputacja:   1

Tischer? Czy kojarzy go ktoś spoza Europy? Bo Amerykanom raczej daleko do takiego wXw. Swoją drogą niemiecka federacja pewnie też nie robiła z tym specjalnych problemów, bo ich talent uderzył w największą federację wrestlingu na świecie. Cóż, zobaczymy co dalej. Po jednym squashu z Joe raczej zbyt wiele nie wiemy.

Nie mogli zarejestrować tego ring namu jako swojego, bowiem to jego normalne nazwisko. To jest w tym dziwne. To tak samo jakby Kevin Steen walczył nie jako Kevin Owens, a właśnie jako Kevin Steen. A jestem pewien, że szykują cokolwiek dla Axela, bo nie sprowadzali by go z Niemiec tylko po to by skończył jak CJ Parker, Paige też zaczynała w NXT jako Jobber.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386631

A jestem pewien, że szykują cokolwiek dla Axela, bo nie sprowadzali by go z Niemiec tylko po to by skończył jak CJ Parker, Paige też zaczynała w NXT jako Jobber.

Był swego czasu w NXT gość, co się zwał Danny Burch - jego też ściągnęli z Europy (z UK) ino po to, by go po 3 latach siedzenia na Florydzie i kilku jobberskich występach odesłać do domu.

Edytowane przez Kcramsib
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386634

Ciekawe jak rozwiązali sprawę ze Steenem jako mistrzem NXT. Jak wiemy na nagraniach był on jeszcze champem i byłem cholernie ciekaw co zrobią po jego porażce, a przecież gale już są nakręcone. Po prostu ich nie pokazują :twisted:

Oprócz main eventu reszta mało ciekawa, no chyba, że się chcemy zastanawiać nad ring name. Joe ma beznadziejny theme song, jeden z gorszych w całym Dablju. Kompletnie nie pasuje do tego zawodnika.

Main event ma bardzo wysokim poziomie, choć mnie też irytowało zbyt duże naśladownie Rica przez jego córkę. Bardzo fajnie sie to oglądało.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386641

Ciekawe jak rozwiązali sprawę ze Steenem jako mistrzem NXT. Jak wiemy na nagraniach był on jeszcze champem i byłem cholernie ciekaw co zrobią po jego porażce, a przecież gale już są nakręcone. Po prostu ich nie pokazują

Wszystkie nagrane odcinki zostały już wyemitowane(ten epizod był ostatni). Teraz zaczęli nagrywać świeże.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386644

Ciekawe jak rozwiązali sprawę ze Steenem jako mistrzem NXT. Jak wiemy na nagraniach był on jeszcze champem i byłem cholernie ciekaw co zrobią po jego porażce, a przecież gale już są nakręcone. Po prostu ich nie pokazują

Wszystkie nagrane odcinki zostały już wyemitowane(ten epizod był ostatni). Teraz zaczęli nagrywać świeże.

Ahhh nie wiem co ja sobie ubzdurałem, że na nagraniach odcinków, które miały się odbyć po gali w Tokio, byli obecni Balor i Owens jako mistrz..

Tak. Wiem, że dziś są nowe nagrania, ale mi chodziło o coś innego. Mój błąd :D

Swoją drogą. Powrót Zayna na RR i feud z Owensem do WM o pas US byłby najlepszym momentem podczas RtWM i to bez wątpienia. Żadne The Rocki, Stingi czy Grabarze tego nie zmienią, bo jeśli WWE będzie się chciało, ich feud może być dużo lepszy niż ten Owensa z Ceną. Niestety wątpię w taki scenariusz, bo WWE nie będzie chciało, aby ,,młodziaki" przeyćmiły legendy. Jeśli mamy zobaczyć ich feud w MR to niech to będzie petarda, a nie storyline pisany na kolanie. A no i jeśli ktoś będzie miał odebrać pas Owensowi, to Zayn jest idealnym kandydatem. Kevin będzie fługo panował, az w końcu SZ weźmie rewanż na KO i w końcu go dorwie.

Zayn to idealny materiał na przyszłą twarz fedki. Ring skill, mic skill, charyzma, wygląd. Oby mu sie powiodło.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386647

• Urządzenie:  Windows

Gable jest dobry, Jordan też daje radę w ringu. Jak jeszcze coś pokażą poza matą, będzie ciekawie.

Corbin będzie heelem. Czy to go uratuje? Wątpię.

Eva Marie debiutuje za tydzień - nie mogę się doczekać :) Albo będzie wielka klapa, albo wielkie zaskoczenie.

Bliss>>>>>>>>>>>>Blake&Murphy

Zayn w tym roku nie wraca. Już się napalam na jego powrót, np. w RR Matchu. Byłby jakiś plus tej walki, która od paru lat wychodzi coraz gorzej.

Dzisiejsze starcie Sashy z Charlotte mi jakoś nie podeszło. Bywało lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386670

http://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11403382_903661813005602_6247965459298228591_n.jpg?oh=80593344329b9629c447eeff2dea3e70&oe=565C97E9

Tymczasem Eva Marie zadebiutowała w NXT(a raczej re-debiutowała). Przypomina troszkę Flaira ale co tam, i tak wygląda kapitalnie. Ciekawe jak tam w ringu, bo jeśli chodzi o walory wizualne, jest moją ulubioną Divą :twisted:

Edytowane przez smartfan
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386672

• Urządzenie:  Windows

Na Facebooku NXT jest informacja, że na Takeover: Brooklyn pojawi się Jushin "Thunder" Liger i że zmierzy się z Tylerem Breezem. Jeśli to nie jest fake, to ja jestem mega zadowolony. Tyler raczej wygra z Ligerem, innej opcji dla mnie nie ma.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386677

Póki co wspołpraca WWE z NJPW czy ROH jest nie pewna, ale podyskutować można.

Czy współpraca NXT z NJPW?ROH to nie za mało? Największyh gwiazd NXT nie ma lub są kontuzjowani. Pozostał tylko Balor i Samoa Joe. Umówmy się, że NXT już nie będzie tak dobre jak kilka miesięcy temu. Osobiście wolałbym współpracę WWE - NJPW. ROH może mieć jakiś deal z NXT, ale to główne WWE raczej nie będzie promowało ROH na RAW. Jeśli współpraca miałaby polegać na regularnych wmianach zawodników, a nie na stałym pobycie gwiazd NJPW w WWE to jestem za. Jeszcze tylko gwiazdy Vince'a musieliby dostać wolną rękę w ringu i kilka wspaniałych walk dostaniemy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/133/#findComment-386688