Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Solomon Crowe coraz bardziej upodabnia się bookingiem do CJ Parkera. Oby nie skończył tak jak on i w pewnym momencie podłapał push. Może heel-turn? Sam Owens i Tyler nie dadzą rady takiej grupie face'ów (Jakby tego było mało doszedł face Joe, w kolejce jeszcze face'owy Uhaa) ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383253

rudy kolor włosów to nie jest szczyt moich marzeń :twisted: .

Głęboko urażony :evil:

/wygaśnie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383271

• Urządzenie:  Windows

Owens mi dziś przypomniał, za co go lubiłem w Indysach. Najlepsze promo od debiutu w NXT. I genialnie próbował zgasić Crowe'a :D

Evil Emma nie musi być kiepska. Ale na ten moment wydaje mi się bardziej nijaka od Dany Brooke... Wystarczy sprawdzić ich theme songi, taka sama różnica. (tak wgl nowa nuta Emmy wydaje mi się znajoma, ktoś na bank tego używał)

Blisska i jej splash to jedyny element mogący zaciekawić kogoś w ekipie mistrzów TT. No i jej gadka - fajnie wypadła w wywiadzie na backu.

Dillinger występował na Live Eventach jako "Perfect 10", cokolwiek to znaczy. Zgarniał sporo pozytywnych opinii m.in. na Twitterze. Jednak w TV zmian póki co brak(jeden plus - ten theme song jest kozacki).

Jordan znalazł nowego partnera? Rozpad teamu powinien oznaczać szansę na solową karierę. Aż tak w niego nie wierzą? :D

Przewinął się tu też Chad Gable. Może go jeszcze nie olali. Nie wiem, czy finalnie nie skończy właśnie z JJem w tagu, ważne że coś się dzieje.

ME: Solomon zniszczony, przybył Joe, tyle. Niemal powtórka z Unstoppable. Z małymi zmianami, za które plusy znów łapie Steen.

Solomon Crowe coraz bardziej upodabnia się bookingiem do CJ Parkera. Oby nie skończył tak jak on i w pewnym momencie podłapał push. Może heel-turn?

Mam ci przypomnieć, po której stronie mocy stał CJP pod koniec? :P

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383276

Kevin z gali na galę daje mi coraz większą radochę swoimi wypowiedziami - a skoro słucha mi się go lepiej od Ceny, to taki Crowe nie ma najmniejszych szans na przebicie, chociaż też niemową nie jest.

Emma dostała nową wejściówkę, muzyka już nie tak głupia, ale i nie tak oryginalna, wygląd też bardziej heelowy, ale przeraża mnie jej mimika twarzy, której nie potrafi okiełznać - cały czas mam wrażenie, że w końcu nie wytrzyma, parsknie śmiechem i wróci do swojego debilnego tańca.

Druga dziewczyna, o której trzeba wspomnieć w kontekście tej tygodniówki to Alexa Bliss - panowie nade mną komentowali, że niedługo skradnie spotlight mistrzom, ja już dziś zwracałem uwagę tylko na nią (chociaż mam wrażenie, że tak samo zareagowałbym nawet wtedy, gdyby obok Blake'a i Murphy'ego wchodziło żelazko), trzeba przyznać, że jej osoba nadała charakteru drużynie, która do tej pory interesowała mnie tylko ze względu na wejściówkę (moim zdaniem kozacka, ale ja mam spaczony gust :D)

Bardziej niż kwestia Chada Gable'a zainteresowało mnie zdanie "mam już partnera" wypowiedziane przez Jordana. Ogólnie słabo ogarniałem te całe shoot nation i sprawy wokół, więc (może naiwnie) mam nadzieję, że będzie to ktoś interesujący.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383278

"You should have stayed in the oblivion"... słowa z dedykacją dla Dixie i jej fanów ;)

Na co jeszcze warto zwrócić uwagę...

Emma dostała nowy theme... i jest on do niczego. Look też nowy, ale w sumie nie nowy, bo testowany już od kilku tygodni na Superstars i temu podobnych. Plus, że coś się z nią dzieje (czyli jednak jej nie zwolnią, czego się obawiałem), minus jednak, że jest to takie... no jakieś takie nijakie. Jeszcze ta Dana w pobliżu...

Ciekaw jestem, jak skończy się saga "kto uszkodził Hideo". Bo nie zdziwię się, jeśli skończy się to jakimś debiutem... albo turnem... albo czymś, o ile o tym nie zapomną do jego powrotu :roll:

Yay, mistrzowie tt stali się jacyś. Szkoda tylko, że ich "jakoś" nie jest ich zasługą... zabrać im Alexę (zmiana koloru ujdzie, ładnemu we wszystkim dobrze) i znowu będą facetami w gaciach. Cóż, przynajmniej ona zyska...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383339

Jak dla mnie kontuzja Hideo i czyiś atak on-screen to doskonałe podwaliny na heel-turn Finna Balora i ich feud. Już kiedyś się mówiło o ich konflikcie z tym, że to Itami miał przejść na złą stronę mocy, ale nic z tego nie wyszło. Nie chciałbym takiego obrotu spraw, ale nie możemy tego wykluczać. Swoją drogą, czy tylko mnie wydaje się, że to Itami miał wygrać Triple Threat match na Unstoppable? Udział w battle royalu na WM i późniejszy filmik na jego cześć miał go trochę podpromować, co zakończyłoby się wygraną w zeszłą środę.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383347

Aż mi się zrobiło szkoda tej Evy Marie. Laska ostro trenowała a publika sprawiła, że jej występ wyglądał żenująco... stremowali ją, pogubiła się w tym co mówiła, niepotrzebnie odpowiadała fanom na buczenie. Jeśli przy kolejnych występach Evy publika będzie reagować na nią tak samo a ona dalej będzie tak te chanty odbierać to nawet Brian Kendrick jej nie uchroni przed botchami i ringową chujowizną.

Carmella vs Alexa Bliss

Dawno nie widziałem Carmelli w ringu w normalnym pojedynku więc liczyłem na to, że przez ten czas poprawiła się w ringu... nie poprawiła.

Alexa nabiera charkterku a to bardzo dobrze bo tylko tego brakowało w jej poprzednim gimmicku. Teraz jedyną barierą dla niej zostaje również heelowa mistrzyni.

To już któryś raz, że Zayn wypada przez kontuzje w ważnym dla siebie momencie. Troszkę mnie to dziwi, koleś który na scenie niezależnej przyjmował ostre bumpy i nie oszczędzał swojego ciała okazuje się być w rzeczywistości bardzo kontuzjogenny. Może mu to przeszkodzić w dalszej karierze w WWE.

The Vaudevillians vs Jason Jordan and... Marcus Louise...

Marcus Louise? Serio? To był ten jego nowy partner :D? No ale w sumie i tak wszystko prawdopodobnie zmierza do wprowadzenia do rosteru Chada Gable'a(mam nadzieje) a taki partner zdecydowanie bardziej Jordanowi pomoże. Czekam na pojawienie się tego gościa, nie znam go ale chciałbym ocenić czy hype jest uzasadniony.

Powrót Vaudevillians zaś... zapomniałem o nich kompletnie. Fajnie, że wracają i w ogóle, ubarwią dywizje tagów ale niczego więcej się po nich nie spodziewam.

Finn Balor vs Rhyno

Ja rozumiem, że Rhyno przyszedł do NXT z zamysłem promowania młodych i fajnie, że podłożył się też Devittowi ale musi on w końcu coś wygrać bo zwycięstwo z nim zaczyna tracić na wartości. Ja wiem, że to dalej The Man Beast ale to trzeci normalny pojedynek Rhyno(w sensie nie z lokalnym jobberem) i zarazem trzeci wmoczony pojedynek. Musi w końcu wygrać jakiś feud.

Czy wydarzenia po walce można traktować jako heel turn Nosorożca? W sumie publika chyba tak tego nie odebrała ^^. Gore na rampie wyszedł taki, że palce lizać... chyba najlepszy w wykonaniu Rhyno od jego powrotu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383781

Pokazywanie żywo buczących fanów podczas proma Evy Marie zwiastuje coś wielkiego - to nie może być przypadek, Trajpl musiał się tego spodziewać. Jej promo rewelacyjne nie było (raczej taki typowy kobiecy poziom), natomiast nieukrywanie się z tą reakcją fanów, na dobrą sprawę dezaprobatą, jest cholernie intrygująca - czyżby szykowali drogę do swego rodzaju odkupienia? Możliwe, ale jej theme song wolałem poprzedni.

Carmella ma u mnie plusa - story jest takie, że jest zła na Alexę, więc co zrobiła po pierwszym ding-ding-ding? Rzuciła się na Alexę z Thesz Pressami by dać upust tej złości - świetny motyw (często w personalnych feudach, walki zaczynają się od klinczów, choć jest to przeciw historii - pięści powinny od razu latać). Sama walka do zaakceptowania, mimo że obie panie są po złej stronie barykady, jak sądzę (ciężko kupić Carmellę jako tą dobrą, kiedy stosuje swoje heelowe zagrywki - jest niewielu ludzi na tym świecie którzy potrafią sprawić że to działa i o ile Enzo jest jednym z nich, tak dziewczyna ze Staten Island raczej nią nie będzie). Alexa wychodząca z Team Epilepsja to katorga - mamy ładną dziewczynę na którą chce sie patrzeć, a za nią titantron niszczy oczy swoimi pojebanymi światłami.

Kto był kamerzystą backstage'u z Solomonem? Zwolnić go, ale już! Oglądam to na odtwarzaczu HD, ale nie wiedzieć czemu Crowe jest rozmazany. To było tak beznadziejnie nakręcone że nawet nie wiem czy promo Crowe'a było dobre. Przy Rhyno nie popełniłem tego błędu i zacząłem pisać posta mając w uszach Nosorożca zamiast patrzeć w monitor.

Vaudevillains wrócili! Co mnie ciekawi to dlaczego przy tak face'owej reakcji, oraz walce w której są rozpisani na face'ów, muszą się męczyć z tym theme songiem? Skoro chcą ich cheerować, to im tego nie utrudniajmy, nawet mimo heelowej nazwy. (nie odpuszczę im tego :wink: ). Gimmick Louisa jest mocno przedawniony - ten motyw z ogoleniem odbył się w czasach pradawnych przodków (choć nie powiem, odgrywał go ciekawie).

Balor wygra pas NXT w Tokio - stawiam na to swój hajs. Japonia to drugi hometown Finna, a żółtemu rosterowi na pewno nie zaszkodzi zmiana mistrza na house show. Co więcej, gimmick Demona jeszcze nie czas rozdziewiczać. Walka z Rhyno była bardzo przyjemna (jak na tygodniówkowe standardy), tylko za każdym razem kiedy widzę big mana odliczanego siłowym roll-upem to mam ochotę j*bnąć głową w ścianę - ja wiem że to wrestling i ma on swoją specyfikę logikę, ale czasami nie ma co się czarować, a taki myk jest mocno naciągany. Do czego prowadzi Gore po walce? Może turn, może rewanż, może oba, natomiast ew. Rhyno po heelowej stronie to na pewno byłoby dobre wsparcie dla osamotnionego w tej materii mistrza.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383782

Zawsze będę przeciwnikiem tego, jak gość z głównego rosteru występuje na NXT i moczy z "żółtodziobem". Niby gdzieś ta granica między WWE, a drugą ligą (NXT) jest zacierana, ale w końcu to oni wciaż dążą do SmackDown i RAW, a nie odwrotnie. Wiem, czepiam się, choć nie szkoda mi Rose'a, ale jeśli takie jobberki nie są powodem zwolnienia, to nie wiem, co jest. On się pożegnał z Rosebuds, czas się pożegnać z nim.

Znając sympatię Triple H'a do Schwarzeneggera, Dana Brooke ma przed sobą świetlaną przyszłość.

Nie wiem, czemu booczą na Evę Marie :smile: Dziewczyna świetnie wygląda, ale nie poradziła sobie z reakcją publiki. To publika dyktowała tempo tego proma. Sam fakt dołączenia jej do rosteru NXT jest... słuszny. W końcu - mimo całej otoczki, jak genialny znajdziemy tam wrestling - to tam mają się ogrywać przyszłe gwiazdy, lub utonąć by nigdy gwiazdami nie zostać.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383784

Evka w NXT? Ja jej daję kredyt zaufania, ale na max dwie walki, żeby mogła pokazać że Kendrick naprawdę jej czegoś nauczył. A wiadomo że dziewczyny z NXT lepiej sprzedadzą jej akcje niż część pań z głównego rosteru, dzięki czemu i Evka będzie się prezentowała lepiej. Jeśli chodzi o ten wywiad to moim zdaniem mówiła płynnie, czym przebiła już przynajmniej Danę Brooke, która prezentuje się totalnie sztucznie. A Eva pomimo totalnej niechęci publiki próbowała kontynuować swoją wypowiedź i nawet jej to wychodziło. A łatwo nie miała, bo głośnym buczeniem była nękana przez prawie całe promo i czekałem na ten segment żeby zobaczyć jak sobie z tym poradziła. WWE chyba nawet trochę majstrowało przy głośności Evki względem publiki, bo w spoilerach było napisane że buczano na nią tak mocno, że ludzie na widowni nie do końca słyszeli co mówi.

Ja dobrze słyszałem że live event z Chin będą pokazywać na Network? To by była spoko opcja żeby zobaczyć jak Lesnar niszczy Kingstona. Choć skoro zdecydowali się na transmisję na Network to pewnie zmienią Brockowi rywala, bo walka z Kingstonem byłaby zdecydowanie za krótka.

Pokazali zabieg Samiego Zayna- no normalnie przypominają mi się wstawki z zabiegów Johna Ceny kilka lat temu. Czyżby Sami też miał wrócić niespodziewanie jak John w 2008 i wygrać coś ważnego? Przydałoby mu się przynajmniej przejść od razu do głównego rosteru po tak długim siedzeniu w NXT, a równolegle zakończyć feud z Owensem, może właśnie już na RAW. Marzenia, ale do spełnienia :grin:

Rhyno jak widać nie przejął się porażką z Corbinem i stanął do kolejnej walki, tym razem żeby podpromować Balora. Zbyt wiele czasu nie dostali w porównaniu do openera, ale i tak dobrze się to oglądało. No i ten gore na stage'u- Rhyno się jednak mocno wkurzył kolejną porażką :D

Edytowane przez Kowal
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383788

Żal mi się zrobiło Evy Marie. Intencje być może miała i dobre ale kompletnie nie poradziła sobie z tak reagującą publicznością. Zamiast mówić to co ma do powiedzenia, starała się zmienić swoje postrzeganie. Najgorsze jest to, że chyba nawet ona sama nie spodziewała się tak dużego heatu (wychodziła w taki sposób jakby spodziewała się ogromnego cheeru). Swoją drogą, nigdy Total Divas nie oglądałem a sama Eva jakoś mnie specjalnie nie interesowała więc może ktoś mi wyjaśni skąd tyle heatu w kierunku jej osoby?

Jack Doomsday, jesteś pewien, że to nie był jednorazowy błąd czy też wina akurat tej wersji? Włączałem kilka różnych wersji z promami Crowe'a i wszystko wydawało sie ok.

Nie zmienia to faktu, że ze wszystkich wywiadów na zapleczu to proma słuchało mi się najlepiej. Czuć było napięcie, przejęcie się ostatnimi przegranymi i sfrustrowanie swoją sytuacją. Rhino dał radę natomiast Balor zawiódł mnie i to strasznie. Niby mówił o swojej walce z Owensem ale wszystko brzmiało tak jakby przynajmniej setny raz opowiadał o tym co zjadł dzisiaj na obiad.

Vaudevillains wracają i nagle stają się face'ami, Louis wraca i dalej jest nijaki. Jego postać przypomina psychola Kane'a sprzed kilku ładnych lat jednak gdy następuje zbliżenie postaci wszystko ucieka. Wykrzywia swoją twarz w taki sposób, że zamiast strachu wieje tutaj straszną groteską.

Miało być Jericho vs Balor, jest Owens vs Balor. Nie ulega wątpliwości, że Balor będzie tutaj głównym faworytem. Wygrana jak by na to nie patrzeć przed własną publicznością będie takim oczkiem puszczonym w stronę fanów a i sam Balor wydaje się maszynką do zarabiania pieniędzy. Miał byc Itami, jest Finn. Raczej nikt nie będzie płakał z takiego obrotu spraw.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383790

Swoją drogą, nigdy Total Divas nie oglądałem a sama Eva jakoś mnie specjalnie nie interesowała więc może ktoś mi wyjaśni skąd tyle heatu w kierunku jej osoby?

Stąd że wpuścili ją do ringu w głównym rosterze, kiedy totalnie nie była na to przygotowana i kilka razy (w tym na Wrestlemanii) byliśmy zmuszeni oglądać ją w walkach, zazwyczaj wieloosobowych, gdzie prezentowała poziom taki, jak adept szkółki po jednym weekendzie treningowym, czyli nawet upaść nie umiała dobrze. Do tego w TD jest kreowana na jedną z gwiazd, a jej całe umiejętności zostały podsumowane w jednym z odcinków, kiedy miała stanowić w TV team z Summer Rae i na jednym z treningów miały się wzajemnie uczyć akcji, a wtedy okazało się że Evka umie wykonać tylko jedną, ten submission Ruseva i to niezbyt przekonująco i nawet sama Summer poszła i powiedziała oficjelom że z panną Marie teamu stanowić nie będzie. Eva zawsze więcej mówiła niż robiła, ludzie to zapamiętali i teraz to się za nią ciągnie. Nawet na jakimś rozdawaniu autografów ludzie jej przypominali że nie umie walczyć. Tak więc to jedna z mniej lubianych postaci w WWE i tylko dobre walki pozwolą jej to zmienić.

A i w przyszłym miesiącu startuje TD, życie znów nabierze sensu :twisted: :lol:

Edytowane przez Kowal
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383794

Jack Doomsday, jesteś pewien, że to nie był jednorazowy błąd czy też wina akurat tej wersji? Włączałem kilka różnych wersji z promami Crowe'a i wszystko wydawało sie ok.

Może faktycznie wina wersji, natomiast nie dodałem że przybliżenia na twarz Crowe'a były takie ... nienaturalne - kamerzysta zabierał się do tego jak pies do jeża.

Nie zmienia to faktu, że ze wszystkich wywiadów na zapleczu to proma słuchało mi się najlepiej.

Moim faworytem odcinka był Rhyno (... znowu, gość jeszcze ani razu nie zawiódł mnie majku), aczkolwiek odejmując te problemy techniczne to faktycznie to było dobre.

Swoją drogą, nigdy Total Divas nie oglądałem a sama Eva jakoś mnie specjalnie nie interesowała więc może ktoś mi wyjaśni skąd tyle heatu w kierunku jej osoby?

Kowal, a nie prościej było ją porównać do Jenny Moraski i jej "Minus 5 Stars" :twisted: . Oczywiście, ostatnio trenowała z TBK, ale oficjalnie to jest ten sam poziom :twisted: .

A i w przyszłym miesiącu startuje TD, życie znów nabierze sensu

And that's makes me happy :D :D Brakowało mi tych ich idiotycznych problemów :twisted: :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383805

Publika jasno pokazała, co myśli o Evie Marie. Z chęcią zobaczę, jak zmieniają zdanie w czasie jej pierwszego pojedynku po powrocie do ringu. Nie mówię, że na pewno zachwyci, ale nadzieja jest. Zobaczymy, czy Kendrick jest czarodziejem.

Czemu zmienili jej theme?

Trzeba się przyzwyczajać, Carmella będzie facem. A ciekawsza ringowo Alexa prawdopodobnie stanie się ringowo mniej ciekawa, a nabierze kolorków poza tym.

Louie partnerem Jordana :? Trzeba go zmienić na Gable'a. On to wie, writerzy to wiedzą, my to wiemy.

...pamiętacie, jak się Marcus czaił na Breeze'a? Było to przypomnieć, zamiast wrzucać Rose'a.

Balor z Rhyno już się chyba raz spotkał. I, podobnie jak poprzednio, jaj nie urwali.

Za to po walce: GOOOOOOOOORE! Dawno nie widziałem takiego fajnego Speara.

Jeszcze jedno. Przed TakeOver były filmy promujące Uhaa. Już o nim zapomnieli? Po co to było, jak jeszcze nie debiutuje?

-----------------------------------------

Choć skoro zdecydowali się na transmisję na Network to pewnie zmienią Brockowi rywala, bo walka z Kingstonem byłaby zdecydowanie za krótka

Wydłużą ten "segment" - Brock po "walce" zleje całą trójkę z The New Day :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383826

Nie miałem jeszcze okazji podziwiać Evy Marii w ringu ale fani potraktowali ją zdecydowanie zbyt brutalnie. Z tego co gdzieś na YouTubie czy gdzieś wyczytałem było bardzo źle, ale Brian Kendrick powinien jej pomóc rozwinąć się ringowo, ten krótki filmik z jej treningów wyglądał nader obiecująco, więc jeśli włodarze NXT nadal chcą dać jej szanse to może coś z tego będzie. Kilka walk teraz, jakieś małe story, żeby zobaczyć jak duży progres zrobiła następnie kolejny etap treningów z Kendrickiem i jak po tym nie będzie gotowa do w miarę poprawnej walki w ringu to już nic z niej nie ulepią. Póki co ja bym był skłonny dać jej szansę.

Ten odcinek był trochę nijaki a największa wrażenie zrobił na mnie ten końcowy spear na rampie, wyglądał bardzo potężne i został należycie sprzedany.

Szkoda mi tylko postaci Adama Rose'a, ten materiał na ESPN o NXT został wyemitowany w fatalnym momencie, gdyby puścili go jak ta postać miała ten gówniany feud z królikiem to może by podłapał jakąś reakcję od publiki a tak pewnie go zwolnią lada tydzień z kontraktu, szkoda bo w życiu nie miał lekko i jakby zagrał jakąś postać czysto face'ową i miał okazję opowiedzieć taką historyjkę miałby jeszcze jakieś szanse w WWE a tak niestety nie, szkoda.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/129/#findComment-383831