Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Pierwsza walka uświadomiła mi, że będę w sumie tęsknił za Parkerem. A szczególnie za jego theme songiem - bardzo wyróżniającym się (na plus) na tle królującego obecnie łubu-dubu made by CFO$. Crowe? Spoko że zawalczył (a i walka chwilami przyjemna), ale wciąż jakoś go nie czuję... może ze dwa lata temu, gdy rozwojówka nie była tak upstrzona gwiazdami, robiłby większe wrażenie - obecnie jesteśmy po prostu rozpuszczeni ;)

Baron wygrał walkę, zapaśnicy dalej jobbują, Carmella dalej zbiera heat. Woooo...

Oj będą chcieli wepchnąć ludziom tą Danę, będą... to widać - po wypieszczonym entrance, po wizerunku, po finisherze, po zachwytach komentatorów... cóż, biorąc pod uwagę, jak smarci reagują na próby wpychania im kogoś, kto do niczego się nie nadaje, dziewczyna nie będzie miała w NXT lekko :twisted: Pierwsze "You can't wrestle" usłyszeliśmy zresztą po jakiś... 30 sekundach? :P

Ale te sierpy... botchamania będzie miała używanie ;)

Rhino... he still got it. Szkoda tylko, że podłożyli go właśnie Samiemu - Zayn nie potrzebuje podbudowy, dla kilku innych (nawet tego beztalencia Corbina) wygrana z weteranem byłaby sporą rzeczą...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380179

• Urządzenie:  Windows

Co do Shoot Nation, zdecydowanie się nie zgadzam z N!KO odnośnie lidera - Chad Gable już raz w tv się pokazał (w walce z Tylerem Breezem), i ringowo stał na naprawdę przyjemnym poziomie. Jednak to dlaczego go nie ma od dłuższego czasu jest owiane mgłą tajemnicy.

Tam nie ma przypadku. Nie ma co oceniać gościa po jednej walce, a już na pewno nie można go ochrzcić wielkim prospektem, bo radził sobie w niej nieźle. Tłumaczyłem kiedyś w AM, że "świetnie sobie radzi", to tekst często stosowany przy żółtodziobach, którzy przychodzą totalnie zieloni, ale szybko łapią fundamenty wrestlingu - czy to ze względu na sportowy background, czy na posiadanie tego we krwi. Problem w tym, że po tych fundamentach, bardzo często ich rozwój się zatrzymuje, a przytoczony Memo Montenegro, to bardzo dobry przykład. O nim też pisali, jaki to on perspektywiczny, po czym go zwolnili. I nie, nie wróże tego zapaśnikowi, bo jest zbyt ciekawym kąskiem na przyszłość, ale wszystko wskazuje na to, że jeszcze daleka droga przed nim.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380215

• Reputacja:   1

Ostatnio w sprawie Chada Gable'a zaciekawił mnie fakt że WWE sprowadziło do siebie srebrnego medalistę mistrzostw Europy w zapasach Radomira Petkovica. Więc mając u siebie dwóch ludzi o tak imponującym zapleczu w zapasach to ewentualne połączenie ich w przyszlości w drużynę mogłoby być strzałem w dziesiątkę. (Chociaż z drugiej strony obaj mogą skończyć jak Swagger)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380216

Co do Shoot Nation, zdecydowanie się nie zgadzam z N!KO odnośnie lidera - Chad Gable już raz w tv się pokazał (w walce z Tylerem Breezem), i ringowo stał na naprawdę przyjemnym poziomie. Jednak to dlaczego go nie ma od dłuższego czasu jest owiane mgłą tajemnicy.

Tam nie ma przypadku. Nie ma co oceniać gościa po jednej walce, a już na pewno nie można go ochrzcić wielkim prospektem, bo radził sobie w niej nieźle. Tłumaczyłem kiedyś w AM, że "świetnie sobie radzi", to tekst często stosowany przy żółtodziobach, którzy przychodzą totalnie zieloni, ale szybko łapią fundamenty wrestlingu - czy to ze względu na sportowy background, czy na posiadanie tego we krwi. Problem w tym, że po tych fundamentach, bardzo często ich rozwój się zatrzymuje, a przytoczony Memo Montenegro, to bardzo dobry przykład. O nim też pisali, jaki to on perspektywiczny, po czym go zwolnili. I nie, nie wróże tego zapaśnikowi, bo jest zbyt ciekawym kąskiem na przyszłość, ale wszystko wskazuje na to, że jeszcze daleka droga przed nim.

Możliwe, że się nie pokazywał, bo u Trypla ostatnio panował chaos z terminarzem - WM weekend, wypad na Arnold Classic, i tapingi na których miejsce zajmowali ex-superstarsi (Kendrick, Rhyno i Riley) więc miejsca mogło zabraknąć (dość powiedzieć że Dana Brooke zadebiutowała na dopiero na ostaniej tygodniówce). Możliwe, że masz rację i już się zatrzymał w rozwoju. Natomiast nie porównałbym go do stricte Memo Montenegro, bo już na etapie jednej walki w tv, dzieliła ich przepaść (natomiast rozumiem twój tok myślenia przez ten przykład - było pełno innych o podobnym rozwoju, ale Memo był najbardziej znany, poprzez koneksje rodzinne). W każdym razie, Gable to nazwisko które będzie przykuwać uwagę - wystarczy przypomnieć, że był mocno popowany nawet w roli jobbera. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie czekać na niego tak długo jak na Crowe'a.

Ostatnio w sprawie Chada Gable'a zaciekawił mnie fakt że WWE sprowadziło do siebie srebrnego medalistę mistrzostw Europy w zapasach Radomira Petkovica. Więc mając u siebie dwóch ludzi o tak imponującym zapleczu w zapasach to ewentualne połączenie ich w przyszlości w drużynę mogłoby być strzałem w dziesiątkę. (Chociaż z drugiej strony obaj mogą skończyć jak Swagger)

Ten Serb będzie prawdopodobnie kolejnym klientem Lany - dla Dabju, jak i całej USA, wszystko co znajduje się za wschodnią granicą Niemiec należy do Rosji, więc nie zdziwię jeśli podczepią Bałkany pod ten schemat. Natomiast, co mnie ukłuło w oczy to jak napisałeś, że "obaj mogą skończyć jak Swagger" zabrzmiało negatywnie - Swaggs był słabym mistrzem HW, ale sukcesów w Dabju nie można mu odmówić (tytuły ECW, US, WHC, EC Match na rozkładzie - całkiem nieźle).

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380220

Jack Doomsday, nie wiem czy wrzucenie go do Lany jest dobrym pomysłem. Owszem gość mógłby zebrać spoko reakcję lecz on dopiero zaczyna w wrestlingu. Wiem że doświadczenie w zapasach jest bardzo ważne ale to nie wszystko. Musi minąć jakiś czas by gość się przystosował więc wrzucenie do NXT jest konieczne a Lana raczej się tam nie cofnie.

W sprawie Swaggera chodziło mi o fakt że mogą mieć problem przeskoczenia pewnej bariery przez to że pewnie nie błyszczą na mikrofonie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380223

Nie wiem czy WWE będzie potrafiło mi sprzedać Corbina w taki sposób jak Romana. Ba, już ten jobber mi bardziej pasował na gwiazdę. Wyglądał na silniejszego od Barona, a i tak nie potrafił go ruszyć z miejsca.

"Blondynka z bickami większymi ode mnie" nie sprzedawała dobrze swoich uderzeń, ona nic nie sprzedawała. No i w dodatku lol, ona ma za finishera AA.

Na kolejnym Takeover raczej powinniśmy zobaczyć fatal-4way o złoto rozwojówki a kolejną część feudu Owensa z Zaynem zostawią nam na główny roster.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380225

Jack Doomsday, nie wiem czy wrzucenie go do Lany jest dobrym pomysłem. Owszem gość mógłby zebrać spoko reakcję lecz on dopiero zaczyna w wrestlingu. Wiem że doświadczenie w zapasach jest bardzo ważne ale to nie wszystko. Musi minąć jakiś czas by gość się przystosował więc wrzucenie do NXT jest konieczne a Lana raczej się tam nie cofnie.

W sprawie Swaggera chodziło mi o fakt że mogą mieć problem przeskoczenia pewnej bariery przez to że pewnie nie błyszczą na mikrofonie.

Skoro pewnie nie błyszczą na majku to właśnie dlatego dopisałem go do Lany :wink: . Oczywiście, że musi minąć trochę czasu (na mój gust dwa lata) zanim się pojawi na którejkolwiek tygodniówce, natomiast ja nie widzę większego problemu w tym by menedżer, jakim Lana niewątpliwie jest, cofał się do rozwojówki po nowego klienta - zrestą przykład Ruseva pokazuje że przy niej o awans jest o wiele łatwiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380226

Jack Doomsday, Ale takie planowanie co będzie za dwa lata jest dość głupie. Nie wiemy co będzie z Laną do tego czasu, bowiem może się kompletnie znudzić i ostatecznie zostanie zwolniona lub spadnie mocno w hierarchii. Do tego dawanie cały czas jej ludzi z bloku wschodniego będzie nudne. Bo to sie będzie cały czas toczyło tym samym torem. Uwali on kilku midcarderów ale nic więcej nie zrobi. A taka drużyna z Chadem mogłaby być bardzo dobrym pomysłem nawet na główny roster.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380229

Jack Doomsday, Ale takie planowanie co będzie za dwa lata jest dość głupie. Nie wiemy co będzie z Laną do tego czasu, bowiem może się kompletnie znudzić i ostatecznie zostanie zwolniona lub spadnie mocno w hierarchii. Do tego dawanie cały czas jej ludzi z bloku wschodniego będzie nudne. Bo to sie będzie cały czas toczyło tym samym torem. Uwali on kilku midcarderów ale nic więcej nie zrobi. A taka drużyna z Chadem mogłaby być bardzo dobrym pomysłem nawet na główny roster.

arkao, spokojnie, Vickie Guerrero trzymali latami, ją też będą :twisted: . Przez najbliższy czas raczej ma być promowana - kto wie, może zostanie GM-em Raw na jakiś dłuższy okres? (Wg Winca to jest przecież kozacki push :twisted: ) Potem może nie pojawiać się przez jakiś czas by właśnie menedżerować właśnie tego Serba. Motyw bloku wschodniego może się znudzić, ale to raczej nastąpi dość późno - do końca Ruseva jeszcze daleka więc luz. Wystarczy jedynie rozwagi w bookingu i wszystko można zrobić :wink:

Natomiast racja, planowanie w przyszłość to trochę fantazja, natomiast w tym lepszy pomysł niż TT z Gablem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380230

Jack Doomsday, Tylko zostaje pytanie czy oni będą chcieli z niego zrobić Rosjanina. Z Rusevem mogli to zrobić bowiem tego Bułgara kojarzył mało, który Bułgar. Z Radomirem będzie inaczej, bowiem to srebrny medalista mistrzostw Europy. A doskonale wiemy jak bardzo wschodnie kraje kochają takie sztuki walki. W Serbii może zrobić się spory szum a to możliwość poszerzenie rejonów podczas live eventów.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380231

Jack Doomsday, Tylko zostaje pytanie czy oni będą chcieli z niego zrobić Rosjanina. Z Rusevem mogli to zrobić bowiem tego Bułgara kojarzył mało, który Bułgar. Z Radomirem będzie inaczej, bowiem to srebrny medalista mistrzostw Europy. A doskonale wiemy jak bardzo wschodnie kraje kochają takie sztuki walki. W Serbii może zrobić się spory szum a to możliwość poszerzenie rejonów podczas live eventów.

To zależy jaką reputację na Bałkanach ma Dabju - jeśli skromną to mogą to zrobić po cichu, mimo że Petković to wicemistrz Europy (w końcu mało kto się tym będzie interesował); jeśli wysoką to mogą starać się go chronić by w przyszłości wycisnąć każdego możliwego dinara z możliwych live eventów. Wszystko rozbija się o to jak sama Serbia podchodzi do tego zaciągu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380232

Całkiem dużo czasu dostali Crowe z Parkerem w openerze. Nie było to porywające widowisko, choć cieszy mnie że Salomon wygrał przez submission a nie nie przez ten dziwny splash. To już był ostatni raz kiedy widzieliśmy Parkera, bo to już ostatni odcinek z poprzednich tapingów w którym brał udział. CJ, nie będziemy tęsknić.

Corbin- człowiek jednej akcji- jak zawsze w swoim żywiole. W sumie im krócej tym lepiej, bo ten człowiek i tak do żadnego feudu się nie nadaje.

W ogóle nie jest wiarygodna w swoich akcjach ta cała Dana. Najgorsze oczywiście były te ciosy w parterze bite daleko za głowę, choć było widać że się gubiła, np. próbując odliczyć rywalkę dwa razy po jakiejś kiepskiej akcji. Jedynie jej finisher wygląda mocarnie, choć ciekawe czy większą przeciwniczkę da radę odrzucić tak, żeby tamta nie wylądowała na niej.

Tym razem Rhino mógł pokazać że jeszcze potrafi zrobić długą i dobrą walkę, a nie tylko wykonać swój finisher ku uciesze publiki. Oczywiście Zayn musiał to wygrać, choć nie spodziewałem się że dostaną aż tyle czasu. Ciekawe czy Rhino będzie się jeszcze pojawiał skoro nie udało mu się zdobyć title shota o którego przecież przyszedł się starać do NXT.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380271

• Urządzenie:  Windows

Dana Brooke za mikrofonem wypada równie sztucznie. Samo w sobie to promo nie było złe, ale widać było gołym okiem, że to wszystko zostało wyuczone. Zaprezentowała to nienaturalnie, gdzie nawet gestykulacja była zakuta na pamięć.

Cieszę się ze zwycięstwa Becky. Ona jako jedyna mogła zyskać w tym triple threatcie. Pozostałe dwie Panie mogliby ochrzcić pretendentkami "just like that".

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380607

Całkiem przyjemnie rozpoczął się ten odcinek NXT. Oczywiście Balor był faworytem do wygranej i łatwo poradził sobie z rywalem, ale mnie cieszyło to że widzę Balora w ringu- wrażenia po jego wejściówce live nadal żywe. Na jego feud z Tylerem się nie napalam, ale miejmy nadzieję że wyjdzie z tego coś dobrego.

Ta cała Dana zachowaniem i wyglądem przypomina mi puste blondyny, które w starych serialach faceci potrafili łatwo zbajerować, bo one łykały wszystko, a w wypowiedziach na siłę starały się pokazać jakie są mądre. Niestety aktorką jest bardzo słabą, ale pewnie i tak będą nam wpychać jej proma.

Tym razem to już na pewno ostatni raz widzieliśmy w ringu Parkera. Może się mylę, ale raczej rzadko dostawał w ostatnim czasie tak wyrównane walki. Choć przeznaczenie i tak go dopadło, bo przegrać oczywiście musiał.

Rhino po dobrej walce z Zaynem wrócił do codzienności, czyli obijania jobberów. Wolałbym żeby pojawiał się rzadziej, ale toczył dłuższe walki.

Kolejna porażka Alexa z Owensem. Chociaż teraz wytrzymał z nim trochę dłużej w ringu, choć zbyt wielkiej krzywdy mu nie zrobił. Sami zaatakował Kevina po walce, więc ten już Rileyem nie będzie się przejmował. Ciekawe czy dadzą Alexowi jakiś kolejny feud czy już się nie pojawi. Według mnie mógłby się nadal pojawiać.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380611

Rzadko oglądam NXT, ale po dzisiejszym odcinku stwierdzam, że Finn Balor ma ten "it factor". Czuć to po tym wejściu, ale także po wizerunku. Wg mnie ma duże szanse na Main Eventowanie w głównym rosterze coś jak Daniel Bryan. I nie trzeba do tego mieć wybitnych mic skillsów, których Bryan także nie ma. To co teraz Balor ma do zaprezentowania w pełni wystarcza. Jedyne co u niego bym zmienił to finisher. Nie wygląda on jakoś wybitnie. Sling Blade (chyba tak się to nazywa) - jego signature move, dla mnie wygląda lepiej. Można go wykonać "outta nowhere", dodać jedynie do tego większy impact i dobry finisher.

BTW. Finisher Balora można wrzucić do jednego worka z Curb Stompem. Wg mnie nawet groźniej wygląda. Tu bym się cieszył ze zbanowania :).

Crowe jest i go nie ma... Nie wiem czy z tego coś będzie.

Jestem ciekaw, gdzie byłby obecnie Riley, gdyby wykorzystano go w 2011. Teraz nie ma już szans by powrócił do tamtej pozycji, a szkoda. Sylwetkę to on ma chyba lepszą od Reignsa, który musi nosić kamizelkę, bo bez niej już nie wygląda "really strong".

Edytowane przez LAN
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/122/#findComment-380616