Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ale czy Corbin nie potrafi mówić? To są zalecenia gimmicku, że ma spuszczać wpierdol w 20 sekund, ledwo drgając twarzą. Każdemu dają w końcu mikrofon i niektórzy wychodzą na tym bardzo dobrze (Sashka) i już im go z rąk nie zabierają, a niektórzy dają plamy (Neville) i mogą wypowiadać tylko w ekstremalnie ważnych przypadkach. Korzystanie z mikrofonu patrząc na gimmick Barona nie jest potrzebne. On ma spuszczać łomot bez wzruszania ramionami. I na razie to robi.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373642

Carrik pisze:

Powiedzcie mi, że w Corbinie nie ma potencjału, to śmiechnę. Koleś ma wygląd, umiejętności ringowe i mikrofonowe

Dziwi mnie taka opinia tym bardziej, że nie widzieliśmy go w dłuższej walce niż 4 minuty a na mikrofonie nie wiem czy powiedział więcej niż 100 słów. Z tego co wyczytałem z jego krótkiej przemowy i video proma stwierdzam, że z tym potencjałem to spora przesada. Dopóki nie dadzą mu dłuższej walki i dłuższego proma, dla mnie w dalszym ciągu będzie marną kopia Romana Reignsa.

Czyja? Reignsa? Ja myślałem, że Corbinowi bliżej do American BadAssa, a tutaj z Reignsem wyskakujesz. Owszem, Reigns ma długie włosy i kamizelkę, z tym że Corbin ma je zażelowane do tyłu, a kamizelka, którą nosi, nie jest ze skóry, a z jeansu :P Dłuższa walka? Raczej takowej nie zobaczymy, chyba że postawią na wyrównaną walkę Corbina z Dempseyem, a Bull znowu udupi i na tym skończy się jego kariera. Wygląd w WWE jest ważny i ze względu na samo to powinno się poważniej przyjrzeć Corbinowi i wyczekiwać, co z nim zrobią, bo nie spuszczą go w kiblu. Nie po to spuszczają w nim w tym samym czasie drugiego terminatora.

Haha jaki ten koles ma niby wyglad????Sylwetka gorsza niz wiekszosc jobberow w WUWUE.Zażelowane włosy...Szkoda ze z przodu mu ich troche brakuje...Nawet Roman Reigns ktory wygra klasyfikacje naszego plebiscytu na najbardziej przereklamowanego zawodnika w cuglach...Jest Bogiem Wrestlingu w porownaniu do tego "Barona".

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373654

• Urządzenie:  Windows

Ale czy Corbin nie potrafi mówić? To są zalecenia gimmicku, że ma spuszczać wpierdol w 20 sekund, ledwo drgając twarzą.

To z gimmickiem - OK, nie musi gadać. A skąd wiadomo, że nie umie? Bo raz mu ten mikrofon dali, całkiem niedawno. I nawet pomijając dobór słów, gadał podczas ryków publiki i był tak cicho, żeśmy go ledwo usłyszeli. Gdyby chantów nie było, to też mógłby być problem z wychwyceniem tego, co tam sobie dukał pod nosem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373659

Corbin? Sztywny jak Khali, charyzmatyczny jak betonowy słup, zerowa interakcja z publiką, umiejętności ringowe nierozciągniętego koksa świeżo przetransferowanego z siłowni, od samego debiutu brak jakiegokolwiek progresu i tylko usilne wciśnięcie jego osoby publice jako niszczyciela... skończy jak Curis Axel... kilka razy udowodni swoją bezużyteczność i usunie się w cień.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373668

Właśnie. Na nxt doszło do walki Corbina z Bullem. Feud był fajnie prowadzony, nie spieszyli sie z nim i w moim odczuciu poeinni zmierzyć się na kolejnym NXT Special. Już pisałem o BC wiele i szkoda literek dla niego. Głównie jego mimika mnie ciekawi. Jak taki koks z tatuazami ma taką dziecia twarz i nie widać u niego emocji?
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373692

Na tym polega przezabawna tragiczność tego gimmicku. Corbin nie jest jakimś potworem który komuś coś udowadnia, pokazuje czy cokolwiek innego.

On jest ponad to, wyrasta ponad tłumy jak na skale polny kwiat. Nawet kiedy dostanie telefon ze zwolnieniem to powieka mu nie drgnie. Po prostu wsiądzie na motor i odjedzie w stronę zachodzącego słońca.

Bo ludzie dzielą nas na takich jak my........i takich jak ON!

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373699

Wedle leżących niedaleko logiki zasad, z tytułu walki pomiędzy tymi dwoma o jak najszybszy pinfall na przeciwniku, w rewanżu to Bull powinien go teraz dojechać w kilka chwil i na specjalu niech dorzucą mi jakąś odpowiednią stypulację. Za mało mamy programów aby ten sobie od tak odpuścili przed zbliżającym się specjalem.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373722

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Na tym polega przezabawna tragiczność tego gimmicku. Corbin nie jest jakimś potworem który komuś coś udowadnia, pokazuje czy cokolwiek innego.

On jest ponad to, wyrasta ponad tłumy jak na skale polny kwiat. Nawet kiedy dostanie telefon ze zwolnieniem to powieka mu nie drgnie. Po prostu wsiądzie na motor i odjedzie w stronę zachodzącego słońca.

Bo ludzie dzielą nas na takich jak my........i takich jak ON!

Nie ulega wątpliwości, że gimmick dali mu zajebioza, ale spójrzmy prawdzie w oczy, ten ,,koks' do tego się nie nadaje. Bije z niego tyle jak z Murphiego z tna. Szkoda, że zdecydowali się akurat dać cos takiego Corbinowi. Judas Devlin :(

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373727

Co z Tylerem Breezem? Bo jakoś znikł od momentu przegrania walki o pas.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373743

Co z Tylerem Breezem? Bo jakoś znikł od momentu przegrania walki o pas.

Coś tam jakiś czas temu zaczęli na linii Breeze - Mojo Rawley ale że ten drugi złapał kontuzje to taka dupa. Choć chyba w ostatnim odcinku NXT było coś o powrocie Breeza do FSU wiec może zacznie się pojawiać. Przyznam szczerze że również mi go brakuje, kupiłem tego modela :P.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-373744

Wrszcie doczekaliśmy się kolejnego NXT. Bardzo fajnie, że Regal zapowiedział NXT Special jeszcze przed galą ze swojego biura. Niby nic a cieszy. Sami rozpoczął mocno i dostał to czego chciał. Na Takeover w lutym zawalczy ze Steenem w non title matchu. Za tydzień będzie podpisanie kontraktu (ahh może wyjść pięknie), ale osobiście mam nadzieję, że do walki nie dojdzie. Powinni z nią zwlekać jak najdłużej, najlepiej aby ich konfrontacja w ringu po raz pierwszy miała na specjalu podczas weekendu WM (co z tego, ze ich walka skradła by całą WM xD). Skoro ich feud ma trwać rok, to nie powinni się spieszyć, tylko robić genialną podbudowę. Pierwszy segment na plus. Potem rozpoczął się turniej o miano pretendenta. Finn musiał pokonać Curtisa. Szkoda, że to Axel prowadził pojedynek i wszysło jak wyszło. Bayley atakuje Charlotte co było dziwne, bo córka Flaira zabrała Bayley swój pas a ta się wkur...a. Trochę bez sensu. Dostaniemy chyba pierwszy w historii Fatal Four Way z udziałem kobiet z NXT i może wyjść naprawdę fajnie. Walka tag teamów (chyba o miano pretendentów)była całkiem spoko. KENTA pokonał Breeza, który nieco zszedł ze sceny main eventu, a szkoda. Teraz pytanie, czy w kolejnej rundzie Kenta da radę pokonać Corbina lub Bulla? Jestem ciekaw jak to rozpiszą. Osobiście drabinka genialnie się ułożyła. Teraz Devitt zawalczy z Nevillem lub Kiddem (oby z PACiem) i walka może wyjść genialnie o ile dostaną min. 15 minut. W finale chciałbym zobaczyć pojedynek Hideo i Balora, gdzie w między czasie Prince przechodzi heel turn. Dwóch zawodników spoka się w finale (finał ma być niby na Takeover), którzy znają się jak dwa lyse konie. Mam nadzieję, że walka będzie w stylu puro, tak dobra jak to było w New Japan :)

Bardzo fajne NXT, z niecierpliwością czekam na następny tydzień i podpisanie kontraktu między Generico a Steenem :lol: :lol: :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-374068

Bardzo prawdopodobne, że zwycięzcy z dzisiejszego epizodu spotkają sie w finale turnieju na Takeover. Balor vs Itami, to może byc też poczatek ich ewentualnego feudu. Wątpie, żeby Neville czy Corbin doszli na szczyt drabinki. Ten pierwszy był niedawno pretendentem - głupotą byłoby jego zwycięstwo - a na Barona jeszcze za wcześnie, jeszcze nie zachwycił, a pokonując Bulla w ćwierćfinale, ten odwróci jego uwagę w półfinale - bądź też nikt z tej walki 1/4 nie pójdzie dalej (jest sporo opcji na eliminacje "Goldberga" bez uszczerbku na pushu).

Podoba mi się zapowiedź Fatal 4 Waya. Oby to był koniec Charlotte na szczycie, bo się delikatnie nią znudziłem. Czas przerzucić ją do głównego rosteru, a w NXT dać szanse innej Pani. Wszystkie 3 mają szanse.

Spore oczekiwania przed Contract Signingiem za tydzień. Owens jeszcze nie zachwycił za mikrofonem i liczę ze zatrze to wrażenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-374078

Itami vs Balor w finale to pewniak. Pytanie tylko, kto trafi do półfinałów. Czy Corbin, czy Dempsey, przegrany uwali drugiego i się pewnie sami zmierzą na TakeOver. Gdzie też powinien się odbyć finał. I jak ktoś ma zostać heelem, to Hideo. Jemu to może pomóc, Finnowi niekoniecznie. Choćby nie wiem jakie złe rzeczy robił, jak się wymaluje na live'a to dostanie cheer.

F4W o pas kobiet! Sasha wygra, pinując Bailey? Takie moje przewidywania. Charlotte może zniknąć i sobie jednocześnie nie zaszkodzić.

Blake i Murphy mają shota na pasy TT, wow. Czemu nie pokazali ich wejściówki? To nie ten sam efekt, co w "debiucie" Corbina. Bo to nie był squash, tylko fuks.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-374094

Itami vs Balor w finale to pewniak.

No nie bardzo, bo w tabeli są ustawieni po tej samej stronie, a że zwyciężyli swoje pojedynki to zmierzą się w półfinale. Zwycięzca zmierzy się w finale z kimś z 4: Neville/Corbin/Dempsey/Kidd.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-374097

• Reputacja:   1

Czytałem spoilery więc nie bede się wymądrzał kto trafi do finału. Mimo to turniej może się prezentować ringowo bardzo dobrze, w finale chcąc nie chcąc muszą być utalentowane osoby które mogą skraść show.

Owens vs Zayn to feud który już jest dobry, sądzę że podpisanie kontraktu może wyjść kozacko. Walki z ich udziałem na pewno nie zawiodą, to Takeover może być bardzo mocne.

Na tych specjalnych galach od NXT wiele razy kobiety pokazywały na co je stać, tutaj będzie dokładnie tak samo. Charlotte powinna stracić złoto, teraz zostaje pytanie kto jej zabierze tytuł? Uważam że Bayley.

Nawet fajny odcinek

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-374098