Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Carrik pisze:

Pop, który zgarnął przy samym wejściu, spowodował ciary

Carrik pisze:

To uczucie, gdy powracający po kontuzji Curtis Axel zdegradowany do rozwojówki zbiera większy pop niż wielka gwiazda sceny niezależnej...

Nie wiem czy oglądaliśmy dwa inne odcinki ale ani ten pop, który Zayn zgarnął nie był jakiś wybitny ani Axel nie dostał większego cheeru od Itamiego (no chyba, że za cheer uznamy tych kilka krzyków panieniek piszących cienkim głosem).

-Zayn po raz kolejny pokazuje dlaczego jest gotowym produktem do awansu do głównego rosteru. Tak prawdę mówiąc to Zayn marnuje się w NXT i każde kolejne odcinki to potwierdzają. Zayn ma kolejną umiejętność. Kilka tygodni temu Stone Cold mówił o tym, że zawodnicy nioe powinni tak sztywno trzymać się pisanym promom. Zayn to potwierdza. Mówił z serca, improwizował i przyniosło to skutek. To co trzyma go tutaj to właściwie brak odpowiedniego programu. Mam nadzieje, że nie zostanie wypuszczony niczym zwykły jobber bez ładu i składu. Neville niebo gorzej od Smiego ale do tego mogliśmy sie przyzwyczaić. Niemniej jednak był to idealny segment na podbudowanie rewanżu. Nawet Owens był tutaj zbędny.

Od początku komentatorzy spomniali o tym, że Axel przybył tutaj aby odbudować swój wizerunek. Jeżeli tak, to równie dobrze mogą go już teraz zwolnić. Matko boksa, strasznie się jego oglądało. Zamiast skupić się na samej walce, skupił się na gromadzeniu heatu od publiczności. Itami? Rozumiem te negatywne opinie na jego temat bo to wciąż nie jest KENTA jakiego znamy ale ja widzę znaczny progres. Kolejny tydzień z rzędu a wygląda coraz pewniej. Plus jest taki, że robi większe postępy niż Sin Cara. Itami ma jeszcze czas i wierze, że coś z niego będzie.

Chad Gable, słynny Chad Gable na którego panuje taki hype'a na zagranicznych portalach internetowych. Gościa nie znam, ma u mnie czystą kartę. Jak na no name'a zbiera całkiem niezłą reakcję. Robią z niego drugiego Kurta i jeżeli tylko potrafi mówić (sądząc po newsach to potrafi) coś z niego będzie. Po raz kolejny ciekawy jestem dlaczego nie kontynuują projektu zwanego Shoot Nation?

Carrik pisze:

Potencjał jest, miejsca w górze karty nie ma. Prosta zależność spędzająca sen z powiek.

Wyższego miejsca w karcie nie było i nie będzie. Gable to nie Owens, walczyć jeszcze nie potrafi (tak dobrze) a z mówieniem jest wielka niewiadoma. To nie Owens, którego z miejsca można wrzucić main eventu. To jest rozwojówka. Gościu przyszedł się uczyć i to czy będzie w górze karty czy też nie, nie ma aż tak dużego znaczenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372925

Zapomniałem o jednej kwestii:

http://i60.tinypic.com/5f270k.png

Kto to jest i czemu chce się dobrać do tyłka ex-Daltonowi? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372936

Morison, Marcus Louis
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372937

Jak dla mnie to Marcus Louis w roli NXT-owego "Upiora w Operze" xD
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372939

Ale widać, że Alexis gimmick ma, pomysł na nią jest, wiek też bardzo perspektywiczny (jak zresztą w 90% div NXT). Brakuje tylko postawienia na nią. No ale cóż, bo w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało na raz :P Nie da się mieć wszystkiego jednocześnie..

Alexa to, w moich oczach druga Bayley... ino znacznie ładniejsza :P Postać ma, technikę poprawia z tapingu na taping, fani ją lubią... przyszłość przed nią. Póki co jobbuje, jasne, ale Bayley też przegrywała na prawo i lewo by nagle, w kilka tygodni, stać się wiarygodną pretendentką do pasa. I Blissówna też się taką stanie, pytanie tylko z kim będzie o to złoto rywalizować - z Banksówną, czy już jej następczynią?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372947

Tak prawdę mówiąc to Zayn marnuje się w NXT i każde kolejne odcinki to potwierdzają.

Zayn w NXT to najlepsze co może być. Nie rozumiem czemu Twoim zdaniem się marnuje.. Zobaczysz, ze zatesknisz za generico, ktory byl w NXT. Nie oszukujmy się, że w głównym rosterze nie bedzie zbieral takiej owacji, nie bedzie wykrecal tak dobrych walk (moze 3 walki w roku beda genialne). Tyczy sie to wszystkich zawodnikow z nxt. Jak dla mnie niech beda oni tam jak najdluzej. Skoro feud generico vs steen ma trwac rok to jestem przeszczesliwy.

Co do Kenty. W NJPW niszczył, ale prawda jest taka, że Japonczyk w USA ma baaaardzo ciężko. Niestety na razie Kenta nie prowadzi walki i nie moze pokazac stiffowego wrestlingu, ktorego jestem wielkim fanem. Dla tych co go hejtuja, poogladajcie jego czasy w NJPW to zobaczycie co robił. To dablju zzbija jego postać, choc nie ukrywam, mica ma słabego. Czekam na walkę Devitt vs Kenta, mam nadzieje, ze Itami s tej walce wypadnie genialnie. Co jak ci, ale z Balorem znają się jak łyse konie PS: NKtos napisal, ze byl gwiazdą niezaleznej.. NJPW to chyba nie jest scena niezalezna...

Ogolnie odcinek dobry. Nie naoalam sie, że na zwyklym epizodzie beda dobre walki i w cale mi to nie przeszkadza. Ważne, żeby na ppv nxt były walki godne zapamiętania a na tygodniowce niech feudy sie rozwijają itd. Trzeba przyznać, że booking nxt wyglada naprawdę dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372958

Zayn do głównego rosteru? Ludzie, proszę Was, byłaby sytuacja dość podobna, kiedy TNA wypuściło Sabina z Xów i wrzuciło go do głównego story i dało mu ten niby ważniejszy pasek. Zniknąłby w ciągu minuty wśród dzieci, które nie wiedzą kim on jest i co zrobił z czasem antenowym Ceny. Na NXT chodzą smarci co widać i słychać, w NXT robi za topowego main eventera na którego całe zaplecze kreatywne stawia. Serio chcecie go wrzucić do głównego rosteru? Po co?

A tak poza wszystkim - fajny moment, kiedy Sami rzuca mikrofonem i idzie w tłum, może to z dupy porównanie ale akcje jak z AJem. W 2009 wygrał pas i cały ring był w ludziach, w 2013 zwiał w tłum i tam paradował ze złotem. Lud się ucieszył. Dostali chleba, igrzysk, mordobicia i Zayna na dokładkę. Promo na poziomie, chociaż drugi raz bym go słuchać nie chciał. Wpadł Neville i zrobiło się cukierkowo, wpadł Regal i zrobił się tort z trzema warstwami lukru. Nie jestem fanem takich segmentów i to się pewnie nie skończy zwykłym meczem dwóch faceów, ale jakoś to musieli popchnąć dalej.

Curtis wraca? Super, ale oby za dużo wygranych nie nałapał. Kenta tak jak od paru tygodni: przyszedł, powalczył, wygrał, zafundował mi przed monitorem GTSa. Lubię go i chciałbym żeby mu rozwinęli gimmick, ale chyba tylko heel turn by go uratował. Dać mu jakąś konkretną papugę (ale nową, znaleźć jakąś męską Lanę a nie robić z niego kolejnego Heyman Guya) i będzie heel jak się patrzy. Nawet z twarzy jak się na niego patrzy to jakoś tak nie daje się wiary, że to ten dobry, z mimiki naturalny heel.

Nie było innej opcji niż wygrana Sashy, musiała jakiejś wrestlerce sprawić solidny wpierdol żeby nie wyszła na ostatnią ciotę po nieudanym title shocie. Geniusz ringowy to to jednak nie był. Still better than main roster :D

Breeze wraca i od razu składa jakiegoś olimpijczyka - nic nienormalnego, ale mimo wszystko szkoda mi faceta. Jestem za daniem szansy każdemu, kto choć w 5% przypomina Kurta, doskonali techniczni zawodnicy którzy nie muszą latać żeby wykręcić znakomitą walkę to dziś raczej rzadkość.

Walka o pasy natomiast była godna tych dwóch ekip - średnia. Nie kupuję Vaudevillians, dla mnie drużyna bez przyszłości, i raczej nie chcę ich widzieć z pasami. Sin Cara i Kalisto do złudzenia przypominają mi kombinację Usosów z Los Matadores, a konkretnie ich ringskille z atrakcyjnością. Dobrze, że są w NXT a nie main rosterze, bo z ich themem skończyłoby się pewnie jak z Fandango gdyby parę razy w tygodniu po kilka tysięcy fanów tego słuchało na żywo. Dywizja tagowa wypada co najmniej słabo, ot taki mankament. Następni w kolejce po pasy chyba Kenta i Devitt, idealny scenariusz zakłada turn pierwszego podczas reignu, lub nawet walki o pasy.

Prince Devitt za tydzień walczy, i to nie z jakaś byle piłeczką do squasha. Jest na co czekać. Corbina z Dempseyem raczej jakoś przełożą na inną okazję, byle bójka na backu wystarczy do tego.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372961

Nareszcie wrócił nowy mistrz NXT i od razu dał dobre, energiczne promo. Właśnie takich wypowiedzi oczekuję od Samiego, bo to pokazuje że będzie mistrzem kompletnym- oprócz dobrej walki da też dobre promo, a tego poprzedni mistrz nam nie zapewniał. Reakcja publiki była trochę słabsza niż na Takeover, ale i tak Zayn dostał ogromny pop. Za tydzień walka o pas- pewnie poziom będzie słabszy od ich poprzedniego starcia, ale to może być ich ostatnie spotkanie, a potem Sami ruszy na Owensa, żeby rozpocząć najbardziej oczekiwany feud w NXT w tym roku.

Hideo Itami vs Curtis Axel Czyżby któraś już szansa na odrodzenie się Curtisa? Wrócił, powalczył na mniej ważnych tygodniówkach, większość walk przegrał i wylądował na NXT. Według mnie za długo był w głównym rosterze żeby teraz zaczynać od nowa w NXT. Walka była średnia, ale na mnie obaj nie robią wrażenia i początkowo chciałem przewinąć tą walkę. Postać Curtisa nic się nie zmieniła i nadal potrzebny mu jest menadżer, żeby mógł cokolwiek osiągnąć.

Tyler Breeze vs Chad Gable Mimo przegranej był to całkiem udany debiut dla Chada. Miał przez większość czasu kontrolę nad tą walką i mógł pokazać że coś umie, a jedynie na koniec udowodnił że brakuje mu jeszcze obycia w ringu, bo nie zauważył w porę lecącej na jego twarz nogi Tylera. Zobaczymy co z nim będzie w przyszłości, na mnie zrobił na razie dobre wrażenie.

The Lucha Dragons vs The Vaudevillains Wynik tej walki stawał się coraz bardziej oczywisty z każdą minutą tej walki, bo zmiana mistrzów w tak mało emocjonującej walce raczej by się nie odbyła. Niestety nie ma innych teamów na widoku jeśli chodzi o walkę o pasy TT, a skoda, bo LD jako mistrzowie już mnie w ogóle nie jarają, a Vaudevillains też mi się już znudzili, a jak zostaną w końcu mistrzami to pewnie wcale lepiej nie będzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372977

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Zayn jest akurat skazany na sukces w głównym rosterze. Ma wszystko czo potrzeba i akurat dzieci szybko go zaakceptują, ba taki underdog będzie z miejsca ulubieńcem młodej publicznośći a o starych martwić się nie ma poco.

Axel miał swoje 5 min i teraz już raczej czeka go solidna jobberka...

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372984

Zayn w NXT to najlepsze co może być. Nie rozumiem czemu Twoim zdaniem się marnuje.. Zobaczysz, ze zatesknisz za generico, ktory byl w NXT. Nie oszukujmy się, że w głównym rosterze nie bedzie zbieral takiej owacji, nie bedzie wykrecal tak dobrych walk (moze 3 walki w roku beda genialne). Tyczy sie to wszystkich zawodnikow z nxt. Jak dla mnie niech beda oni tam jak najdluzej. Skoro feud generico vs steen ma trwac rok to jestem przeszczesliwy.

Nie rozumiem jednego, dlaczego traktuje się główny roster jako zło konieczne. Jasne, to nie jest to samo co w NXT, publika nie jest tak smartowa i to co w NXT było dobre w głownym rosterze wcale nie musi takie być (Emma, Rose, Dallas) ale trzeba pamiętać, że NXT to w dalszym ciągu rozwojówka, projekt przejściowy przed głownym rosterem. Każdy zawodnik przychodzący do federacji chce w końcu awansować do głównego rosteru a to czy NXT będzie dawało świetny profukt czy będzie chujowe niczym CZW nie ma zupoełnie żadnego znaczenia.

Zayn do głównego rosteru? Ludzie, proszę Was, byłaby sytuacja dość podobna, kiedy TNA wypuściło Sabina z Xów i wrzuciło go do głównego story i dało mu ten niby ważniejszy pasek. Zniknąłby w ciągu minuty wśród dzieci, które nie wiedzą kim on jest i co zrobił z czasem antenowym Ceny. Na NXT chodzą smarci co widać i słychać, w NXT robi za topowego main eventera na którego całe zaplecze kreatywne stawia. Serio chcecie go wrzucić do głównego rosteru? Po co?

Popatrz na to co napisałem wyżej. Jestem za tym aby Zayn awansował do głównego rosteru, ale tylko wtedy gdy będzie to się wiązało z odpowiednim gimmickiem i programem. Zaynto nie Kidd czy Gabriel. Jasne nie ma takiego wygląd ale dając mu swobodę, może wybronić się i w ringu i na mikrofonie. Grunt to odpowiednie podejście i booking. Wiadomo, że Zayn przy pasie do fantasy booking i nie rozumiem osób, które na siłe chcą go trzymać w NXT tylko dlatego, że nic nie osiągnie. Ewentualne złapanie kontaktu z publicznością może być pozytywnym aspektem.

Potrzebny jest odpowiedni booking, niech dają mu swobodę, niech robią z niego wiecznego underdoga a reakcja przyjdzie sama.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-372990

Napisałeś, że w NXT się marnuje, dlatego sie zdziwiłem. Jak mozna marnować się w NXT? Okej kasa i popularność mniejsza ale za to pokazuje to, czego na RAW na pewno nie pokaże ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-373004

STO, Zayn się marnuje w NXT, bo gość śmiało może być następcą Bryana (gość ma do zaoferowania bardzo wiele interesującej telewizji). Jego postać też można sprzedać fanom w każdej kategorii wiekowej. Nie mówiąc o tym że mało prawdopodobne jest to że dostanie szansę na Wrestlemanię będąc w NXT (niby coś tam przebąkują na ten temat ale ja bym w to nie wierzył - szczególnie że w tygodniu WM-ki ma odbyć się NXT Special) - każdy wrestler chce spędzić choćby 5 minut na Wrestlemanii - temu nikt nie powie "nie".
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-373019

• Urządzenie:  Windows

Parę luźnych spostrzeżeń po ostatnim epizodzie NXT.

Sami Zayn jest już gotowy na MR. W pierwszym segmencie czuć było od niego naturalność. Żadnego stresu, pełna pewność siebie. Publiczność je mu z ręki...Nic, tylko wysyłać go na RAW. Na NXT czeka go już tylko starcie z Owensem. Nic więcej nie będzie w stanie wskórać. Na drugim biegunie mamy Neville'a, który wypadł przy Samim wyjątkowo sztucznie. Umiejętności mikrofonowe nigdy nie były dobrą stroną Neville'a. Troszkę martwi brak widocznego progresu w tej materii. Nawet Kidd w tym aspekcie jakoś tam się wyrobił.

Curtis Axel przybył na NXT, by odbudować swój wizerunek. Nawet komentatorzy wprost o tym mówią. Jako, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze, to Curtis z wdziękiem poległ w walce z Itamim. Jeśli taki jest początek, to strach się bać, co będzie dalej. W obliczu ewentualnych porażek przyszłość Curtisa w dablju powinna stanąć pod znakiem zapytania. Bo jeśli Topór również w NXT się nie wybije, to po co on Vince'owi i spółce?

Na koniec ME, gdzie mistrzowie obronili swoje tytuły. I prócz tego ciężko jest coś więcej o tym pojedynku powiedzieć. Może poza tym, iż szkoda, że The Vaudevillians raz za razem ponoszą klęski. W odróżnieniu od obecnych mistrzów są "jacyś", mają ten charakter. A Lucha Dragonz? Oprócz okrzyków "lucha, lucha" i dobrego poziomu ringowego nie mają nic do zaoferowania. Taka lepsza wersja The Ascension, którzy z kolei byli wyraziści, ale za to strasznie ograniczani w ringu.

Ponadto też Sasha Banks powetowała sobie porażki z Charlotte pokonując panią Bliss. I w sumie to tyle. Tradycyjnie solidny odcinek.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-373034

• Urządzenie:  Windows

Gadki o "odbudowaniu wizerunku", to takie pitu pitu. Axel miał podobno zastąpić w NXT Tysona Kidda. Przede wszystkim, jego rola będzie polegała na testowaniu tamtejszych żółtodziobów, pod kątem gotowości na główny roster. To samo robiła Natalya wśród tamtejszych div. Oficjele chcą sprawdzić, jak sobie będą oni radzić w pojedynku z doświadczonym na większej scenie rywalem, a że zaufanie do Curtisa mają duże, to jest idealnym kandydatem na to miejsce - w końcu w głównym rosterze nie ma dla niego miejsca. Ja raczej bym patrzył na to, z kim przyjdzie temu Curtisowi toczyć pojedynki. Jeśli dostanie z kimś duży feud, to będzie można śmiało myśleć, że WWE poważnie myśli o przeniesieniu tamtego gościa wyżej i wiele zależy od jego pojedynków z Axelem, czy to zrobią.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-373035

Nie wiem czy oglądaliśmy dwa inne odcinki ale ani ten pop, który Zayn zgarnął nie był jakiś wybitny ani Axel nie dostał większego cheeru od Itamiego (no chyba, że za cheer uznamy tych kilka krzyków panieniek piszących cienkim głosem).

Obstawiam, że oglądaliśmy dwa inne odcinki, bo akurat widownia szalała od samego dźwięku muzyczki wejściowej Zayna, poprzez całe jego promo (OOOOOLE OLE OLE OLEEEEEE!) aż do końca przemowy i wejścia Neville'a, który też został w miarę ciepło przyjęty :P Chyba specyfika NXT się udziela.

A Curtis rzeczywiście dostał pop tylko od zjaranych babek, ale i tak o wiele większy niż grobowa atmosfera przy wejściu Itamiego :D

Dla Gable'a może i coś by się znalazło, ale tylko gdyby usilnie szukali gimmicku zapaśnika pochodzącego z amatorki (w deseń All American American American American Swaggera :P). Teraz chyba nie ma na to potrzeby, ale skoro Blue Pants dzięki reakcji może liczyć na coś więcej, to czemu Chad by nie mógł? Wszystko zależy od potrzeb federacji, a były amatorski zapaśnik przy wielkich potrzebach byłby idealnym wyjściem i dobrym wzmocnieniem rosteru.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/107/#findComment-373038