Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dawno z takim bananem na twarzy nie oglądałem jakiejś gali WWE. Naprawdę brak słów.

Myślałem, że na Kevina poczekamy aż Sami zgarnie pas, ale dali go na początek i w sumie ok. Cieszyłem się jak dziecko gdy go zobaczyłem. Teraz feud obu panów, a jeszcze nie tak dawno oglądało się ich na scenie niezależnej jak większość obecnych gwiazd NXT. Naprawdę brawa dla Trypla, że wziął się za tą tygodniówke niesamowicie i serwuje kapitalne show.

Cała gala naprawdę SUPER.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370072

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Może ktoś orientuje się czy wwe siedzi jeszcze gość znany jako Judas Devlin. Coś kiedys mówiło sie o jego dołączeniu do wyatt familly a on chyba nigdy jeszcze się nie pokazał w tv. Wizerunkowo fajny.

Zapomniałem wcześniej dodać, Calihan w tv -nie wierzę :D

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370075

Gala b. dobra z 3 fajnymi walkami i niezla koncowka.

NXT przebija wiekszosc indys obecnie, o tNA nawet nie ma co wspominac, WWE zrobilo sobie swietna rozwojowka, widac reke HHH, teraz tylko znow feud Steen vs Generico, chociaz szkoda ze tak szybko, wpierw mogli by powalczyc jako team

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370076

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Gala b. udana. Walka Nevilla z Zaynem to kandydat do pojedynku roku. A debiut Kevina "Owensa" Steena wypadł bardzo dobrze. Zachował moveset (przynajmniej tak to wyglądało) oraz akcje w swoim stylu (porwanie transparentu). Czy feud Sami-Kevin został rozpoczęty zbyt wcześnie? Nie podzielam tej opinii. Wypadło idealnie, Kevin bardzo mocno zaznaczył swoją obecność i zapewnił gali zajebistą końcówkę.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370078

Jeśli wrestling potrafi wywoływać uczucie wręcz imitujące orgazm to NXT jest zdecydowanie miejscem gdzie takie rzeczy można doświadczyć.

Debiut Owensa dokładnie taki jaki sobie wyobrażałem. Ringowo ok, finisher będzie jeszcze dopracowywany (na dużych zawodnikach powerbombu nie zrobi), Parker zniszczył sobie całą swoją pozycję tym jednym palm strike'em - o ile już od dłuższego czasu jobbuje, to teraz dostanie pewnie zjebę na backu.

Vaudevillains udowodnili że ringowo są zbyt słabi żeby być mistrzami TT - starali się, przyznam im to, ale jeśli robi się walkę z Kalisto i Sin Carą, a ona jest taka bezemocjonalna to mogą mieć ciężko, mimo tego jakkolwiek ich entertainment jest genialny.

Corbin na PPV? Kilka razy już to napisałem - wolę przeciętnego ringowo Dempseya który potrafi ładnie promo nawinąć niż przeciętnego ringowo niemowę jakim jest Baron.

Balor ze swoim entrance zmiażdżył system. Itami szykujący GTS doprowadził publikę do ekstazy (jakby nie patrzył to w sumie mogą mu oddać ten finish - Punka nie ma i długo nie wróci :twisted: ), a Ascension ładnie asystowali.

Panie w ringu - bardzo dobrze. O ile dziwnie się Sasha prezentowała z tymi wzorkami na czubku głowy, o tyle w ringu chciała udowodnić że zasłużyła na pas - mi udowodniła. Był to idealny moment na zmianę mistrzyni - teraz ciężko znaleźć wiarygodną pretendentkę.

ME - fuckin awesome. Tyle emocji, tyle zwrotów, tyle wrestlingu, tyle wszystkiego że można by rozdzielić ze 4 ostatnie PPV w głównym rosterze - a to wszystko było takie naturalne. Owens zaatakował Zayna - fuck yeah, wchodzimy na pełnej krowie w poważny feud. Od początku Owens był niejednoznacznie przedstawiony - tj. turn od początku był możliwy.

Właśnie dla takich gal warto być fanem wrestlingu i ogólnie Dabju - kiedy wydaje się że już nic dobrego się nie wydarzy, oni klecą zdecydowanie najlepszą galę w tym roku. NXT można podsumować ładnie tytułem czwartej częsci Gwiezdnych Wojen - Nowa Nadzieja. Bo właśnie tym jest dla mnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370080

- Dlaczego atak Steena zostawili na ostatnie sekundy, nacisnołem "x" na odtwarzaczu bo już było około 55 sekund do końca, więc byłem pewien, że nic się w tym czasie nie stanie, bo nigdy w WWE tak nie robili, wchodze na w temat "NXT" na forum a tu spoiler... :twisted: Ale to tylko pokazuje jak genialne to było, uśpili mnie 2 razy - myślałem, że Steen zaatakuje od razu po walce a potem myślałem, że odłożą to na póżniej.

-Dlaczego tylko w NXT tytuł coś znaczy? Kiedy ostatnio na RAW/SD!/PPV dostaliśmy taki moment dla mistrza? Nawet sukces Bryana na WM nie był uczcony w ten sposób.

-Devitt wreszcie się maluje i to tylko lepiej dla niego, nie będzie "facetem w majtakch".

PS: I jeszcze rada na koniec do entuzjastów NXT... panowie, gala była bardzo dobra, ale i tak się nie umywa do Wrestlemanii czy do nadchodzącego TLC - to tylko rozwojówka i przestrzegam przed robieniem z Takover gali roku. :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370084

Jarałem się tą galą jak Helikopter w Ogniu i się nie zawiodłem. Nie będę rozpisywał się oddzielnie na temat każdej walki, tylko rzucę ogólne wrażenia. To ściąganie zawodników ze sceny niezależnej to jest strzał w więcej niż 10-tkę. Autentycznie mi się NXT ogląda lepiej niż RAW. Sceny niezależnej nie oglądałem zbyt dużo, więc ciężko mówić tu o sentymencie, ale doceniam po prostu przeogromną klasę jaką Ci goście pokazują. Jak tak ma wyglądać przyszłość WWE to jeszcze długo będę wrestling oglądał z zaciekawieniem :) No i ten turn Owensa na końcu... Po tych wszystkich uściskach i gratulacjach, kompletnie się tego nie spodziewałem (a tak na trochę chłodniej: trzeba było się spodziewać, to jest wrestling!). Dla mnie gala prześwietna!
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370087

Kevin Owens vs CJ Parker - Nie takiego debiutu się spodziewałem (czytaj: byłem pewny, że ograniczą to tylko do interakcji z Zaynem) ale do narzekań mi daleko. Dostał pop, pokazał jakim movesetem będzie dysponował a co najważniejsze niewiele będzie się różnił od tego z indysów ( w jednej walce pokazał więcej niż Itami we wszystkich walkach) a samo krwawienie nie przeszkadzało a wręcz dodało urokowi w odbiorze jego postaci.

Lucha Dragonz vs Vaudevillains - Spory zawodów. W zasadzie tą walkę potraktowali tak jak wygląda cała dywizja NXT. W całej tej zajebistości jaką oglądaliśmy, walka o pasy TT tylo gdzieś cichaczem przemknęła niezauważona. Vaudevillains poza próbami rozśmieszania czy też upokarzania Luchadorów, w ringu nie pokazali za dużo. Sin Cara był nieobecny a robotę robił Kalisto. Była to wolna walka, który ożywiła się dopiero po hot tagu dla Kalisto.

Baron Corbin squashuje - Nie mam pojęcia co ludzie widzą w Corbinie. Czy to pod względem wyglądu, czy theme songu, czy umiejętności ringowych/mikrofonowych...właściwie w każdym aspekcie lepiej mi się ogląda Dempseya chociaż to ten drugi pewnie będzie pushowany. Czas na przerwanie zabawy w kotka i myszkę dopóki kogokolwiek to obchodzi.

Finn Balor i Hideo Itami vs Ascension - Balor jako predator - genialny motyw. Prawda jest taka, że w ringu jeszcze nie jest tak dobrze, to jest kwestia dopracowania ale każda jego wejściówka wygląda świetnie. W przypadku takich malunków, jego theme song nabiera całkiem nowego znaczenia. Pierwsza połowa walki nie miała kompletnie żadnego znaczenia. Wszyscy widzieli, że oszałamiające widowisko to nie było ale emocje po wejściówce jeszcze nie opadły.

Szkoda, że Balor jest sam. Konnor i Viktor gimmicki mają ale poza "yaaa" nie mają nic. Itami? Mają z nim problem. Publiczność chantuje bo go znają z puro natomiast interakcji z publicznością nie ma żadnej. GTS? Być może w tą stronę warto pójść.

Charlotte vs Sasha Banks - Szacunek za tą walkę. Oceniając tą walkę w skali pań, spokojnie można stwierdzić, że był to bardzo dobra walka, ja lepszej w tym roku w NXT nie widziałem. Do tej pory mówiono, że Sasha miała wszystko poza ring skillem, teraz to się zmieniło. Zgadzam się z tym, że starała się w tej walce. Widać to było w każdym jej momencie. Starała się i to się opłaciło. Nie dość, że sama wyglądała świetnie, to także w pewien sposób wypromowała Charlotte - ta w niektórych momentach wyglądała niczym potwór

Adrian Neville vs Sami Zayn - Zdaje sobie sprawę, że pod względem ringowym nie był to idealny pojedynek, ale biorąc pod uwagę ich całą historię, te wszystkie proma, spięcia, samą stypulację i determinację Zayna, do samej walki należy podejść także w inny sposób, w sposób emocjonalny a tutaj wszystko zagrało idealnie.

Zayn jest underdogiem, który nie może w żaden sposób ukłuć swojego przeciwnika? Dajmy im kilka minut na wybadanie sił i zdobycie pierwszej przewagi. Bookują Zayna na babyface'a, który przegrywa właściwie przez swoją głupotę? Dajmy krótki segment w którym pokazuje, że dzięki temu można wygrać walkę i zdobyć sympatię (mówię tutaj o momencie użycia pasa). Nawet komentatorzy podkreślali to jak ważny jest to motyw. Publiczność staje się znudzona - dajmy im spoty, ref bumpy, zmiany przewag i nearfalle.

W tej walce wszystko zagrało perfekcyjnie: od podbudowy trwającej kilka miesięcy, po walkę, publiczność, celebrację loocker roomu (kiedy ostatnio jakikolwiek mistrz dostał taki moment?) aż po to co się działo pod koniec. Wszyscy spodziewali się ataku Owensa a oni zrobili to właściwie w ostatnim momencie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370094

Siema, jestem tu nowy. Ogólnie WWE nie oglądam od kilku miesięcy prócz NXT. NXT zjada główny roster we wszystkim. Znakomite walki, dobrze przemyślane feudy, brak nagłych zmian w planach, znakomita publika no i roster, który jest znakomity. Zdecydowanie od RAW czy SD! wolę PWG, ROH, Evolve czy właśnie NXT> To tak na wstęp. NXT REvolution wyszło genialne. Przez debiut Steena po jego heel turn. Nic mnie nie zawiodło. Wejście Devitta (sory, ale te wszystkie ring namy beda z niezależnej, po prostu nie mogę się odzwyczaić ) najlepszy w historii NXT, najlepszy od kilku lat w WWE, a kto wie czy nie najlepszy w tym tysiącleciu? Nie spodziewałem się, że będzie miał face make up w WWE, tak samo jak nie spodziewałem się, że Steen będzie wykonywał takie akcje jak powerbomb na apron. Walka wieczoru urwała cztery litery. Emocje, historia walki i jakże ciekawe zakończenie. Najlepsza gala od WWE od ładnych paru lat. Zgadzacie się? Chciałbym wejść w dyskusje tak na początek :)
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370097

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Macintosh

Świetne gala! Kapitalnie się oglądało, walki stały na niezłym poziomie, więc z przyjemnością spędziłem te 2 godzinki, na oglądaniu Revolution. Fajny jak dla mnie debiucik Owensa i potem szokujący na końcu heel turn! Normalnie już chciałem wyłączyć, a tu nagle niespodziewany atak na Samiego, byłem wręcz zszokowany, przez co jeszcze milej, będę wspominał tą galę. Walki jak wspominałem niezłe, ciekawie rozpisany Finn Balor, który tym umalowaniem, dodał tylko smaczku dla swojej postaci, za co ogromny plus. Trochę gorzej wypada Itami, a myślę ,że z czasem i na niego znajdzie się jakiś konkretniejszy pomysł. Main event, czyli Zayn vs Neville, był na prawdę kozacki. Sam pojedynek, był ciekawy, trzymający w napięciu, co w połączeniu z genialną publiką i całą wcześniejszą podbudową tego starcia, dało genialne show. Zayn, zdobył tytuł na który zasługiwał i myślę, ze dobrze sprzeda się jako mistrz. Już zacieram rączki na jego feud z Owensem, co będzie na pewno sporym wydarzeniem. Podsumowując świetna gala, bijąca na głowę marne ostatnio eventy głównego rosteru WWE i nawet niektórych federacji indys. Polecam oglądanie NXT, bo roster, jak i ogólnie poziom tej fedki, jest na prawdę na bardzo wysokim poziomie.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370099

Chodzą słuchy, że Devitt na stałe ma miec swój malunek na ciele. Moim zdaniem jest to zły pomysł. Jak pewnie wiecie na scenie niezależnej i w Japonii miał różne malunki, a jeśli tu zostanie w tym samym ,,malowidle" to szybko się to znudzi. Powinien mieć taki malunek na większe gale, a na zwykłych epizodach występować normalnie. Po prostu za szybko się to znudzi a tak będą wszyscy czekali na jego nowy wygląd.
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370102

• Urządzenie:  Windows

...zacznijmy od Gravesa. Koniec kariery, smutna sprawa. Tyle dobrego, że jego największej zalety mu nie odebrano. Będzie gadał. Póki co jako komentator, kiedyś może zostać czyimś managerem.

Kevin Owens zadebiutował, pokazał parę akcji i takiego se finishera(na mniejszych wygląda mocarnie, ale giganta tak nie rzuci). I ma jeden z gorszych theme songów w NXT, moim zdaniem. Mimo wszystko się wybroni. Dziś nie pogadał, ale już za tydzień wywiad.

Mistrzowie TT dostali bardzo mało czasu. Vaudevillains odbębnieni jak każdy zwyczajny team. Kalisto wymiata, problem w tym, że jest go za mało. No i pytanie: kto następny do pasów?...

Dobrze, że nie spieszą się ze starciem Corbin vs Dempsey. To będzie ciekawe, wtedy m.in. zobaczymy tajemniczy moveset Barona :D Swoją drogą, walka była... za długa. Publika robi klimat tym odliczaniem, ale powyżej pół minuty to już się nikomu nie chce, co się dziwić.

Wejście Balora - MISTRZOSTWO ŚWIATA, skradł show. Mógłby się tak prezentować częściej(nie "zawsze", bo mi jeszcze zbrzydnie). Samo starcie lepsze, niż się spodziewałem. Kenta i Devitt nadal mają mało akcji, ale powoli dochodzą nowe i już się ich ogląda ciut lepiej(z naciskiem na Finna... Hideo prawdopodobnie się obudzi po heel turnie na Balorze, innej opcji nie widzę... jedyny przebłysk Itamiego to prawie-GTS, swoją drogą mega akcent). Do tego niezłe tempo.

Sasha i Charlotte - bardzo dobrze. Nie wiem, czy to postawię nad arRival, ale jest to co najmniej 2 miejsce, jak chodzi o te "wielkie" pojedynki kobiet na NXT. Świetnie się oglądało. Zasmucił mnie tylko finisz, bardziej niż myślałem :P Autentycznie szkoda mi było przegranej Banksowej.

ME - domyślcie się :D Pięknie to rozegrali, a publika zaszalała. Gdyby tak jeszcze jeden dodatkowy kickout... Uderzenie pasem powinno być mocniejsze niż finishery itp., więc po co to brać pod uwagę, jak wystarczy jeden szlag bez niego? Kickout i Helluva Kick raz jeszcze, emocje byłyby jeszcze większe. Ale to takie czepialstwo na siłę ;)

No i śliczna celebracja na koniec. Do samego końca próbowali przekonać, że Owens jednak nic nie zrobi. Pojawiła się nawet ramka z napisami, która zwykle występuje na chwilę przed zejściem z anteny. Miałem wątpliwości co do turnu, co już jest sukcesem. Pora na feud 2015 roku?

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370104

Też się wypowiem co do poszczególnych segmentó:

- Koniec kariery Coreya Gravesa, tak jak było zapowiadane. Szkoda, ponieważ bardzo go polubiłem, głównie jego gimmick i niecodzienny wygląd. Przyznam, że w gajerku wygląda równie efektownie i tak jak kolega wyżej wspomniał, ciekawe jakby się sprawował w roli menagera?

- Kevin Steen vs CJ Parker. Debiut, którego nie zapomne do końća życia. Ikona sceny niezależnej. Na tą walkę czekali chyba wszyscy co oglądają takie fedki jak PWG, ROH czy Evolve. Nie zgodzę się, że theme song ma najsłabszy w NXT. Mi się on cholernie podoba, do tego fajny titantron, wstawki po bokach oraz oświetlenie. Nie jest źle. Całe szczeście, że nie zabrali Steenowi tego fikołka na narożnik i lotów, ponieważ to jego domena. Na piledrivera nie liczyłem i chyba na dużych galach go będzie używał (albo wcale). Finisher mocarny, jednak mam nadzieję, że ma coś w zanadrzu.

- The Vaydevillains vs Sin Cara & Samuray del Sol. Jak co tydzień, gdy w ringu dominuje jeden z Luchadorów walkę ogląda się wyśmienicie. Samuray robi to, co potrafi i jetem ciekaw czy godnie zastapi Mysterio. Ciężkie zadanie ale czy niemożliwe? Walka bardzo fajna, troszkę za długo ,,aktorzy" dominowali, jednak wszystko wyszło na ,,+"

- Charlotte vs Sasha Banks. Walka, która najbardziej mnie zaskoczyła. Nie spodziewałem się, że z Sashy taka ostra zawodniczka. Do tego doszła Charlotte i walka wyszła bardzo dobrze. Pojedynki Charlotte na dużych galach nigdy nie zawodzą i to nie może być przypadek, ale co tam.. dajmy jej przegraną z Natalyą na Raw... Charlotte i Sasha to nie to samo co Candice La Rae, no ale już nie oczekujmy aż tyle ;)

- KENTA & Prince Devitt vs The Ascension. Nie da się nie napisać o wejściu Devitta. O ile make up mnie nie ciut zaskoczył (nie spodziewałem się, że WWE to wykorzysta) tak momenty z rozbłyskiem światł był nieprawdopodobne. Theme song również wyśmienity, szczególnie wstawki, gdzie był rozbłysk światła. Tak jak pisałem, nie chcę co tydzień takich "bajerów" u Devitta, ponieważ szybko się znudzi i tylko na duże gale powinien mieć malunek na ciele. Walka bardzo dobra. Tak jak wiele osób pisało KENTA przy Devitt'cie wygląda słabo i jedynie próba GTSu godna zapamiętania z jego udzialem (publika zrobiła swoje). Czekamy co dalej. Hell turn Kenty czy Devitta?

- Baron Corbin vs Jobber. Za długo.. Walka Corbina ponad 30 sekund? Nie ma uroku odliczania ;) Jestem bardzo zadowolony, że kreatywni w NXT mają wszystko opanowane i nie wrzucają na siłe feudu Bull vs Baron. Widać, że w NXt rządzi Triple H, ponieważ nie ma chaosu ani nieprzemyślanych decyzji. Zgoła odwrotnie jak w głownych rosterach...

- PAC vs El Generico. Nie ma sensu się rozpisywać. Walka roku w WWE (Dwie najlepsze walki to pojedynki z NXT... Takover 2 i REvolution. Przypadek?). Publika niczym z PWG, po prostu genialna. Heel turn Steena tylko dodał smaczku tej gali. Steen vs Generico po raz drugi, tym razem w WWE. Ludzie, którzy oglądają niezależna wiedzą, że ten feud może wyjść fantastycznie. Ale czy Steen nie jest za szybko w Main Evencie?

Gala wyszła genialnie. Porównując ją do WWE (PPV, RAW i SD) to niebo a ziemia. Dobrze, że interesuję się od WWE tylko NXT, bo jest to brand, który bije na głowę RAW czy SD. 9/10. Do 10 troszkę jednak brakowało.

PS: Sory za błedy, piszę z telefonu :)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370111

• Reputacja:   1

NXT Takeover - R Evolution

Debiut Steena udany, fani zareagowali jakby do ringu wchodziła legenda pokroju Austina czy Rocka. Widać że już teraz ma on wszystko aby jak najszybciej zostać NXT Championem, do tego wielki plusi dla niego za to że postanowił ruszyć dupsko na siłownie. Wygląda fizycznie o wiele lepiej niż w bodajże w sierpniu odchodząc z Ring of Honor. Parker stał się jobberem który tutaj wykonal swoją robotę, fajnie przyjął kilka akcji. Początek gali wypadł świetnie, sądzę jednak że to nie koniec i Owens się dziś jeszcze pojawi ;)

Walka o pasy NXT ringowo była mocno średnia, owszem tytuły trzymają luchadorzy, jeden to już dość doświadczony wrestler a drugi to wielka gwiazda sceny niezależnej. Tylko że ich przeciwnicy co by nie mówić to nie są wielkie talenty. Owszem prezentują fajną rozrywkę, ale to wszystko, nie ma tam niczego co by mogło zapewnić bardzo wysoki poziom ringowy. Czekam aby doszło jak najszybciej do walki Itami i Balor vs Lucha Dragonz, to dopiero powinna być kapitalna walka.

Fani rozjebali system licząc na głos czas walki Corbina :) Baron od Września niszczy wszystko co jest na jego drodze, czekam tylko na jego starcie z Bullem. Pewnie ringowo swietnie nie będzie, ale emocjonalnie może to fajnie wypaść.

Devitt będzie mistrzem, prędzej czy później z takim wizerunkiem i takim wsparciem od fanów musi on wylądować na szczycie żółtej tygodniówki. Itami mimo iż dalej nie zachwyca to mnie przekonuje, jest to gimmick który pierwszy raz pokaże pełnie umiejetności gdy dostanie dobrego rywala i sporo czasu. Tutaj było dość dobrze, ocena *** i 1/4 to chyba idealne zwieńczenie tego starcia. Ascension teraz pójdą do WWE bowiem są oni fajnym Tag Teamem który osiągnął w rozwojówce absolutnie wszystko. Pierwsza dzisiaj walka na dość wysokim poziomie, do tego wielki plus za kapitalną wejściówkę Devitta.

Main Event – NXT Chamionship Match – Adrian Neville vs Sami Zayn - ***** !!!

Nawet nie wiem co napisać, dwie persony wchodzące do jednego ringu sprawiły że na pół godziny ring NXT stał się najważniejszym ringiem na świecie. Na arenie, przed telewizorami i komputerami chyba każdy interesował się tym jaki będzie finał tego starcia. Same wejścia według mnie były czymś takim czego nie powstydziła by się walka wieczoru Wrestlemanii. Urywki z zaplecza, pokazane skupienia, pretendent i mistrz od miesięcy rywalizują chcąc pokazać kto jest najlepszy na NXT. Arena wybuchła gdy zagrał Theme Song Zayna, widać było że fani widzą w nim swojego Daniela Bryana, mesjasz rozwojówki który na oczach tych ludzi wszedł do rosteru i krok po kroku wszedł na sam szczyt. Z drugiej strony jednak jest Adrian Neville, wielka gwiazda ostatnich miesięcy, tutaj był uważany jako ten zły. Mogło stać się wręcz wszystko. Gdy rozpoczęło się zapowiadanie wrestlerów czuc było klimat tego starcia, NXT po kilkunastu miesiącach okazała się czymś najlepszym w WWE. Sam początek dla wielu osób mógłby okazać się czymś za spokojnym, tylko że ja uwielbiam techniczne boje przez co sam start oglądało mi się znakomicie. Do tego oczywiście doszły emocje, Zayn miał chyba cały czas widoczną przewagę. Fajne były te konty między sobą, próby wyskoku za ring, przedstawione to zostało ciekawie. Jeden znał drugiego a drugi tego pierwszego, można powiedzieć że wiedzieli czego się spodziewać. Taki wstęp nie wypalił fanów, ciągle świetnie reagowali, do tego coraz bardziej czuć można było to jaka jest stawka tego starcia. Sam nie wiem kiedy to starcie weszło na drugi bieg, nie było to nagłe przyspieszenie, krok po kroku walka stawała się z każdą sekundą coraz bardziej ciekawa oraz co by nie mówić efektowna. Mocne wymiany ciosow, Neville cały czas próbował coś wykombinować aby przypiąć przeciwnika. Bardzo ciekawie się zrobiło gdy to Anglik chciał chwycić za pas, Sami pokazał swoje umiejętności aktorskie, wyszło to wręcz świetnie. Chciał wygrać, kariera była na szali, tylko że mimo to do ostatniej chwycili chciał walczyć uczciwie. OLE ! Kick w narożniku wyszedł wręcz rewelacyjnie, tym samym po tych wszystkich miesiącach Zayn nareszcie stanął na tym szczycie. To co się stało po walce było niesamowite i tylko podniosło ocene, El Generico i Kevin Steen, rok 2015 szykuje się niesamowicie w NXT.

NXT kolejny raz pokazuje że dzieki wspaniałemu rosterowi, świetnemu bookowaniu oraz Hunterowi stalo się elitą w WWE. Nawet nie trzeba nic o tym pisać, tak się buduje wielkie walki, do tego Steen, Generico, PAC, KENTA, Devitt oraz Del Sol na jednej gali rozwojówki to jest coś co na zawsze zapadnie w pamięć.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370114

gala była bardzo dobra, ale i tak się nie umywa do Wrestlemanii czy do nadchodzącego TLC - to tylko rozwojówka i przestrzegam przed robieniem z Takover gali roku. :grin:

Kolego, WM to zupełnie co innego. Owszem, klimat, emocje, rozrywka to powala, jednak walk tak dobrych jak na PPV od NXT nie ma (na WMXXX szczególnie). Sory, ale jakoś nie jaram się na walki Afroamerykaninów jako powerrangersów i main eventu, gdzie wynik znany jest z góry. Prawda jest taka, że specjalne gale NXT są duuuuzo lepsze niż pełnometrażowe PPV i taka jest prawda ;) Oczywiście każdy ma swoje zdanie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/102/#findComment-370115