Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   279
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W zeszłym tygodniu segment Wallera, Gargano i HBKa był najlepszym wydarzeniem na gali, nic zresztą dziwnego. W tym tygodniu też panowie nie zawiedli, chciałbym jednak w segmencie otwierającym wyróżnić Johnny'ego, który w końcu brzmiał jak Johnny Wrestling, szczerze powiedziawszy NXT dla Gargano naprawde jest domem, on się tu czuje jak ryba w wodzie, o wiele inaczej słucha się Gargano w NXT, a o wiele inaczej na RAW i szczerze? Dobre posunięcie ze strony WWE żeby umieścić go na karcie Stand & Deliver. Przyznać trzeba też, że Waller idealnie wykorzystuje social media do prowadzenia swojej postaci i tego feudu, nie było tego nigdy, bo nigdy SM-y takiej roli nie odgrywały w życiu społecznym. Live'y na instagramie, filmiki na twitterze może i bywały wcześniej, ale były bardziej dodatkiem, niż podstawą w budowaniu postaci/programu, świetnie dla mnie się to zapowiada, mimo że trochę na szybko. Chyba mamy do czynienia z najlepszym story w NXT obecnie. Fajnie było widzieć w NXT wracającego Balora, Apollo i tak dalej, ale powrót Gargano to coś innego i czuć to od razu.

Gallus obronili przeciwko Pretty Deadly i dobrze, może wreszcie odsuną się od obrazka mistrzów drużynowych. Jest między nimi chemia nie można zaprzeczyć, ale mam lekki przesyt homoseksualistów przy tych pasach, mam nadzieję że nie wyjdę na homofoba. Dobry opener na tygodniówce, na S&D jakby zawalczyli na pewno wyniknęłoby coś więcej z tego, jednak PD mają inne zajęcie na te gale. Wybranie ich na Hostów nawet nie jest takie złe, a dlaczego? Bo wole ich w tej roli, niż przy pasach Tag Teamowych.

Trochę słabo, że Ruca przy takim potencjale i ogólnie reakcji jaką zbiera trzeci raz przegrywa ze Starkową na NXT, o wiele chętniej w walce kwalifikacyjnej zobaczyłbym Sol, niż Zoey. Mimo strasznych limitów czasowych to i tak była najlepsza walka pań do tej pory, jednak moim zdaniem zwyciężczyni powinna być inna, Ruca robi na mnie mega wrażenie, a przede wszystkim jej akcja kończąca. Ale niech zbiera doświadczenie, Zoey można powoli nazwać weteranką, jeśli mówimy o trzecim brandzie w WWE. Jednak po krotkiej refleksji to bardziej Zoey jest potrzebny spot w tym Ladder Matchu, Ruca się jeszcze rozwija, a Zoey potrzebuje title-shota jak majtek. Po Roxanne jest chyba najbardziej wiarygodna w NXT, mimo tego, że raczej po WM zawita do Main rosteru. Ogólnie sytuacja ciekawa z tą Perezową, niby wyłaniamy nową mistrzynię, ale na stronie nadal widnieje jako mistrzyni, nie zwakowano pasa. Dlatego też uważam, że jednak Roxanne pojawi się na S&D i będzie bronić mistrzostwa, nawet jeśli HBK i sztab medyczny na to nie pozwolą, ale by to było bad-ass.

Alba i Isla idą na mistrzynie TT na S&D no i dobrze, tylko one chyba nadają się do tego, aby rywalizować z mistrzyniami, które zostały zlepione na kolanie - mowa o Henley i James, niech zrzucą te pasy z siebie, bo chyba nawet samo story z tym, że kobity się nie dogadują zmierza, a Fyre i Dawn niech sobie chwile z tymi pasami polatają, przynajmniej ja to tak widzę. 

Dragunov zawalczy z McDonaghem za tydzień, okej, nie grzeje mnie ten feud jakoś totalnie, mam osobistą urazę do Ilji, hmm, sam nie wiem czemu, nigdy go nie lubiłem, zresztą jeśli chodzi o sporty i tak dalej, to nigdy ruskich nie lubiłem, tu nie jest inaczej. To jednak co robią z Open Challengem o pas NA to jest poezja, prawie cały roster bije się o szanse walki z Wesem i to wygląda zajebiście, jakby ten pas i szansa walki o niego naprawdę coś znaczyła, z drugiej strony widzę w tym trochę komedii jak widzę, że się okładają i za wszelką cenę chcą wejść do ringu, zabawnie to wygląda xd Troszke jednak słabo, że do żadnej walki nie doszło, bo ja od tygodni czekam, aż na wyzwanie Wesa Lee odpowie inny Lee.... Dragon Lee. Może się skończyć ostatecznie tak, że Axiom zamiast na Wesa pójdzie na Scryptsa (o zgrozo), a o pas NA widzimy jakiś wielosoobowy match tak? No to już myślę, że możemy do tego matchu dodać Ilję i McDonagha, a być może do tej walki dojdzie również wymieniona przezemnie dwójka i skończy się Wes Lee vs. Ilja vs. McDonagh vs. Axiom vs. Scrypts. Nie obraziłbym się, ale jednak mimo wszystko wolałbym singlową walke z Dragonem Lee.

Polak rodak w NXT bardzo mu kibicuje i ciężko mi być w takiej sytuacji obiektywnym ale Dabba naprawdę fajnie się pokazał. W tej walce chodziło o to, żeby Polak rodak wyszedł na bestię, dominatora i zresztą udało się. Crews wyniósł w tej walce Kato na wyżyny możliwości, bardzo mu pomógł. Bardzo chętnie zobaczyłbym Dabbę w jakimś programie o pas, w końcu wygrana z Crewsem to nie byle co. Pytanie co dalej dla samego Apollo? Znów main roster?

Dolin wygrała z Kianą, okej, szczerze Kiana i Fallon to jest disgrace dla tych pasów i w ogóle dla wielu kobiet w NXT. Mamy wiele talentów w rosterze, a poprzednimi mistrzyniami były Carter i Katana, a teraz Fallon i Kiana, naprawdę wiem że ciężko wypełnić lukę po Toxic Attraction, bo były chyba najlepszym kobiecym tag-teamem w NXT ever, ale to jak wyglądają obecne mistrzynie to jest disgrace, Stand & Deliver przybywaj i niech Isla i Alba wygrywają te pasy, dammit. Dolin wygrała super, ale nie widzę jej póki co jako mistrzynię kobiet w NXT.

Czuć, że walka Breakkera z Carmelo to coś wielkiego, coś na co czekaliśmy od wielu miesięcy, ba, przewidywałem to zresztą od wielu miesięcy i nie odkrywałem przy tym Ameryki, wiele osób było tego zdania. Nie wiem nawet czy to nie będzie największa walka jeśli mówimy o okresie od początków NXT 2.0, był War Games ale należy patrzeć na to w innych kategoriach. Mistrz mocno budowany jest od długiego czasu, ale nie kojarzę, żeby na Breakkera może z wyjątkiem Wallera wychodził tak mocno podbudowany pretendent, bardzo ciężko wytypować tu będzie wynik walki. Carmelo zresztą pod wieloma względami przewyższa młodego Steinera, więc moim zdaniem jeśli już ktoś ma zdetronizować Breakkera i nie był to Waller, to powinien zdecydowanie być to Melo. 

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   625

Bardzo szkoda mi jest tego NXT - widać, że writerzy nawet się starają - czy to jakieś debaty, rywalizacje czy faktyczne rozbudowane feudy (nie tak jak w main rosterze) to co z tego skoro postacie, które to wszystko dotyczy są bezbarwne i ma się je w dupie? Zamiast czystek mogli zostawić kilku weteranów typu Ciampa, a nie wrzucają z powrotem bezbarwniaków jak Apollo. To jest taka tragedia, że nawet nie ma co się rozpisywać o tygodniówkach, że już o ich "PPV" nie wspomnę. Takeovery wróćcie.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   827

4 minuty temu, CzaQ napisał(a):

To jest taka tragedia, że nawet nie ma co się rozpisywać o tygodniówkach, że już o ich "PPV" nie wspomnę. Takeovery wróćcie.

A potem pomyślmy, że jest jeszcze te NXT, które zastąpiło Main Event czy tam inny program:-D - nawet nie pamiętam tych wszystkich nazw.

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

• Reputacja:   305
  • Urządzenie:  Android

NXT LEVEL UP jeśli mnie pamięć nie myli.

• Dzięki 1

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   625

NXT Stand and Deliver :

Co prawda w dupie mam tę galę, ale skoro obejrzałem już WM to ściągnąłem też to i teraz oglądam. 0 Hype'u :

1. Pas kobiet

Ladder match na początek. Jako, że to walka kobiet to przewinąłem. Faworytki miałem dwie - Tiffany Stratton, która po zrobieniu cycków jest wyróżniającą się postacią no i wyruchali mistrzynie, więc nowy mistrz był pewny... do czasu aż nie wróciła i nie obroniła pasa. Do tego druga była świeża, bo świeża Sol Ruca, która świetnie się spisuje, no ale się nie dostała :D

2. Tagi

Zajebiście przedstawili Daniela Cormiera - jednego z najlepszych (dla mnie najlepszy fighter) z UFC jako komentator, a nie podwójny mistrz no ja pierdolę :D 

Tony D'Angelo to mógłby być wyjebany z NXT i nawet bym nie mrugnął. Strasznie wkurwiający i średni zawodnik. 

Jakiś ziomek zadebiutował czy tam wrócił nawet nie wiem kto to był i pomógł wygrać Fallusom obronić pasy. Whatever. 

3. Pas NA

kurde gdyby nie WMka i długi czas trwania to to bym obejrzał w całości, a nie przewijał. Szykuje się zajebista walka z 5 niezłymi zawodnikami. Za bardzo promują tego Wesa Lee mógłby stracić pas. I obronił. Trochu szkoda, bo fatal 5 way był idealnym miejscem żeby został namaszczony nowy miszcz. Nie to, że Wes jest zły, bo ring skilla ma, ale jest trochę taki bezbarwny.

4. Gałgan vs Geyson

Nie cierpię tego heela, a uwielbia, Johnny'ego, ale wynik chyba z góry jest znany. O to jakiś NO DQ. Candice też sie znalazła. 

Ooooo jednak mój ulubieniec i jeden z topowych workerów wygrał. Zajebiśćie. Niedojebany Miz z mniejszą charyzmą przegrywa.

5. Tag dup

Whatever. O, to było pasy TT. Whatever.

6. Pas NXT

W dupie mam Carmello Heyes'a. Typowy Cruiserweight - jest ring skill i nic poza tym. To jest taki typowy murzynek z charakteru i nic więcej. Nie zasługuje na pas NXT. Mistrz jak zwykle ma jakąś nietypową wejściówkę na gali. 

I wiadomo - bezbarwny wygrywa. Jeszcze go do Creeda 4 wpiedolcie k***a. 

Jako mistrz NA się nie sprawdził, więc dajta mu złoto WTF WWE. 

Ale to było wiadome - teraz Bronn może gdzieś na WM się wbić - może on odpowie na rzekomy open challenge Lashleya?

A Carmello pewnie ten jego ziomek Trick wyrucha niedługo i będzie feud, który oczywiście pomagier przegra.

Nie oceniam, bo obejrzałem to w 20 minut. 

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   279

Fajnie, że Indi przejęła pas, jest to jej taki ostatni przystanek przed wejściem do Main Rosteru, mogłoby się obyć bez tego, ale spoko. Pierwsza która postawiła się mistrzyni była Zoey Stark, która tak jak Indi też powinna imo zmierzać powoli o poziom wyżej. Nawet jeśli tease'owana jest ich walka, w sensie Stark vs. Hartwell o pas NXT jeszcze dziś to te proma nie zrobiły nic, abyśmy poczuli że może to być coś wielkiego, ot co, celebracja do odbębnienia i zapchania, a szkoda. Funfact: Kiedy Indi powiedziała, że pierwszego shota da Roxanne publika zaczęła buczeć. Czemu? xD

Jak na NXT to przyjemna walka Pretty Deadly z Family, PD nigdy z natury nie zawodzą, choć można mieć ich dość to trzeba przyznać, że źle w ringu nie wyglądają, a Family jako tag-team wygląda coraz lepiej. Trochę dziwny finish, ale musieli jakoś Pretty Deadly umieścić z powrotem na zwycięską ścieżkę. Jak ich zobaczę w Main Rosterze, to chyba podziękuję. Mimo to lekkie zaskoczenie aby D'Angelo i Stacks przegrali tak o po S&D, więc albo pociągną ten feud dalej, albo faktycznie zobaczymy Pretty Deadly wyżej... - Mother of God...

Typowy midcardowy match w NXT, potencjał jest, wszystko jest, ale czasu brakło, za krótki ten match żeby nazwać to czymś przyzwoitym mimo że i Dijak i Jones potrafią coś niecoś. Miejmy nadzieje, że to pierwszy krok w stronę pushu Dijaka, jest za dobry na bycie w NXT imo, jeśli już ma tu być to niech go wykorzystają tak jak należy wreszcie.

Frazer jest dobry w ringu... I to tyle. W NXT takich wrestlerów jest na pęczki więc nie za bardzo się wyróżnia, Dragon Lee musiał go pojechać. Faktem jest, że Frazer jest jednym z najlepszych cruiserów w NXT o ile nie WWE, ale to tyle, imo tylko tyle. DL w tej walce pokazał dlaczego tak nagłośniono jego przyjście do tego brandu, swoją drogą bardzo interesujący zaczyna być tu jego pobyt. Chętnie zobaczę co dalej zostanie z nim zrobione i to jak będzie mu szła dalej aklimatyzacja w WWE, bo DL może i jest topem w NXT, ale musi się jeszcze tego brandu nauczyć i stylu WWE nauczyć.

W tej walce Indi i Zoey pokazały o wiele więcej niż w ich poprzednich starciach na NXT, więc chociaż tyle. Po wszystkim wyszła Stratton, a potem Cora, no okej. Kolejka do mistrzostwa kobiet NXT jest dość spora, i dobrze. Pierwsza obrona Indi odbębniona, tak samo jak celebracja - spoko. Mimo to widać, że Hartwell jest trochę w ringu ograniczona i w większości może polegać na zrywach przeciwniczek w wykręceniu naprawdę dobrych walk. Reign Indi z pasem NXT nie będzie długi, ale może być dobrze zapamiętany, mógł być jej potrzebny i jest to dobry sposób na przetestowanie Hartwellki w bardziej poważnej roli niż dziewczyna Dextera.

Ivy pokonała Paxley i to tyle... 

Tak coś czułem, że ostatecznie dostaniemy walkę Wesa Lee z Axiomem w singlu. Walka gali zdecydowanie Lee z Axiomem mają chemie między sobą w ringu i to widać. Nie czułem ani trochę tego, aby Axiom mógł tu wygrać, ale przynajmniej dobrze się pokazał. Wes może do najlepszych mistrzów NA nie należy i do najciekawszych, ale jedno trzeba mu przyznać, że obrony tego mistrzostwa ma imponujące i wykręca naprawdę dobre walki, nawet wydam kontrowersyjną opinię, która nie każdemu może się spodobać. Wes Lee robi więcej jako mistrz NA niż np. taki Carmelo kiedy był mistrzem NA. Jeśli WWE nadal bedzie zrobiło z niego takiego underdoga walczącego o swoje to może nawet się na chwile powieść w Main Rosterze. Choć na jego miejscu zostałbym w NXT najdłużej jak się da patrząc na to jak HBK w niego wierzy, a jak mógłby zostać potraktowany przez HHHa i Vince'a. Co najwyżej dostałby przegraną z Omosem.

Kolejna celebracja na tej gali, tym razem jest to główny mistrz Carmelo Hayes. Zrobili mini-powtórkę z wczorajszego RAW tylko imo tu wyszło lepiej. Breakker jako heel to coś co chciałem widzieć od dłuższego czasu, zresztą nigdy nie zapomnę tego jakim zajebistym heelem był Scott Steiner i np. jego programu z Hunterem o pas WHC, dla mnie jeden z lepszych programów Huntera z tamtych lat. Jeśli Bronsonek odziedziczył choć trochę po ojcu, wujku to jako heel będzie mega. Nie zawsze lubię jak show kończy się segmentem zamiast walką, ale tutaj dali radę. Choć ja uważam, że to powinno się stać na Stand & Deliver, bo ten booking zamykający sobotnią gale był żałosny. Jeśli ktoś myślał - tak jak ja zresztą - że młody Steiner pójdzie do main rosteru, to nic bardziej mylnego. Tym heel turnem kupił sobie w NXT kilka miesięcy. Ale ostatecznie i długofalowo chyba dobre posunięcie. Nawet jeśli Bron ma iść na RAW bądź SmackDown! to wolę go jako heela, niż tę dobrą stronę mocy. Zresztą porównajcie sobie reakcję na Brona wcześniej, a to jak publika zareagowała na jego heel turn.

wrestlers-on-the-road.jpg

• 3 tygodnie później...

Może kogoś zainteresuje;-)

official-poster-for-nxt-spring-breakin-v

• Reputacja:   747

Samej gali oczywiście nie oglądałem, ale widzę, że kawał zawodnika nam rośnie:

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

Nawet spoko:-D

• 2 tygodnie później...

Ciekawe czy mają na niego jakiś większy pomysł tym razem, bo w NXT jest pole do popisu

NXT Battleground:

Kurcze, cały czas myślałem, że Jacy z Gigi będą się bić tez na tym Battleground :???: 

A teraz widzę, że jednak niby za tydzień na tygodniówce czy coś.

Nareszcie udało mi się znaleźć czas na NXT z niedzieli i muszę powiedzieć, że nie dziwią mnie propsy jakie otrzymała ta gala. Można powiedzieć, że nawiązała do najlepszych czasów tego brandu. Jest to o tyle dziwne, że ostatnimi czasy NXT nie miało najlepszych notowań, na co zresztą w pełni zasługiwało.

Co ważne, każda walka trzymała poziom, w tym kobiet, gdzie zgodnie z oczekiwaniami Tiffany Stratton zdobyła pas. MVP wieczoru został zdecydowanie Dragunov, który był genialny. Chłop tak sprzedawał niektóre akcje, że w młodości na przedstawieniu szkolnym śmiało dałby radę zagrać słoik dżemu:D Jeśli obecne NXT nie przekonało kogoś tym show, to już nie da rady niczym. Polecam zajrzeć chociaż na Last Man Standing Match, bo naprawdę warto;-)

• Lubię to 1
  • Haha 1

Weaponized Steel Cage Match:

Będzie trzeba zerknąć.

22 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Będzie trzeba zerknąć.

Opener sam w sobie ok, ale nie było to coś do czego będzie się wracało. Mam nadzieję, że to już koniec tego feudu i obie pójdą w swoją stronę - szczególnie, że Tiffany czeka na rywalkę i spokojnie może to być Gigi albo Jacy.

Dobra skupmy się na najważniejszym. Dopiero co @CzaQpisał w sb o braku star poweru w NXT, a u żółtych wczoraj zameldował się ten pan:-D:

c6d31-16271484243707-800.jpg

Czy można było wybrać jakiegoś lepszego zawodnika na to miejsce? No nie wydaje mi się - 5 star gwarantowany:twisted:

Edytowane przez MattDevitto
  • Haha 1