Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tu śmieszne uczucie gdy oglądasz zajawki na kolejne tygodnie i wolałbyś obejrzeć to co będzie za tydzień niż to co zaserwowali. Taki urok NXT :) Dziwnie dużo ludzi, dziwnie mało interesujących programów.

Itami to zapchaj dziura, prędzej bym mu dał pojedynek na tygodniówce przeciwko Roode'owi bo IMHO nawet na podrzędne TakeOver jest zwyczajnie za krótki. Galloway i Black są ciekawsi w kolejce do pasa.

Aliyah wygrała, ona jest jeszcze w fazie modelowania postaci, to na kiego grzyba jej zwycięstwo? Royce i Kay chyba nigdy nie zdobędą takiego momentum byśmy realnie mogli założyć, że tak one jako duet mają szansę rządzić w NXT.

Steel Cage match dupska nie urwał za bardzo, tzn, w końcówce dostaliśmy sporo chaosu i niekonwencjonalny finish, w dodatku Tye wygrał. Odchodzący na koniec rzadko dostają W. Trochę odmiany w ME, ale takie mało przekonujące traktowanie Sanity podpowiada mi tyle, że prędzej wszyscy powędruję do głównego rosteru, niż któreś z nich zdobędzie jakiś tytuł w NXT.

- Roode pierwszy raz odkąd go oglądam dał promo które nawet mi się podobało :shock: Jeszcze tylko cokolwiek dobrego w ringu i może się do niego przekonam.

- uwielbiam takie grupy jak Sanity w wrestlingu z jednego powodu. Z nimi zawszę jest taka grupowa napierdalanka :D . Może nie jest to chaos na miarę PWG ale też jest nieźle.

Tyler Bate - gość jest w moim wieku i ma segment na zapleczu NXT a ja jeszcze nie poprawiłem matmy :roll: .

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Nie rozumiem ludzi, którzy oklaskują Nakamurę, a czepiają się Itamiego. Hideo jest lepszy w ringu, angielski bardziej ogarnia, a ludzie bardziej akceptują Nakamurę, bo ten jest bardziej over z publiką. I Ja wiem, że Itami nie jest gwarancją dobrej TV , ale Ja mimo wszystko dałbym Hideo szansę. No chyba, że znowu złapie kontuzję i nie dojdzie do walki z Roode'm.
6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Szansę już dostawał wielokrotnie i kończyło się to czym? Kolejną absencją.

Mógłbyś się od czasu do czasu przyczepić do kogoś , kto nie wychowywał się w kurnikach?

Twe osądy wydają się być czasem wyłącznie pojazdem , z powodu tak błahego jak bycie ,,over''.

Czy oczekujesz ok indysowców, że będą 100 razy lepsi od wychowanków W? Dopiero wtedy zasługują oni na przyrównanie z tamtymi? Przykład Aj'ja , którego doceniłeś dopiero po stanie, kiedy gość po prostu zjadł wszystkich.

Nakamura jest słabszy od Kenty w ringu? Mówimy o tym samym Kencie, nie mylimy z wykonawcą wielokrotnych five starów? Z tym, że Shinskie jest słabszym mówcą, również bym polemizował. Itami po prostu jest tu znacznie dłużej i już nie ma tak ,,naprzykrzającego się uszom'' akcentu.

Nakamura i brak dobrej telewizji. LOL

Domniemam , że ta dobra wiąże się z buczeniem na kogoś, kto wraz z Vincem po raz enty nas trolluje.

#woczekiwaniunapierwszeoznakidobrejtv :roll:

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Szansę już dostawał wielokrotnie i kończyło się to czym? Kolejną absencją.

Mógłbyś się od czasu do czasu przyczepić do kogoś , kto nie wychowywał się w kurnikach?

Akurat Nakamura w kurnikach się nie wychowywał, bo NJPW jest drugą największą federacją wrestlingową na świecie. Tu nie chodzi o to, kto się gdzie wychowywał itp, chodzi mi o to, że niesprawiedliwie jest jechać po Itamim, a zachwycać się Nakamurą, którzy są na bardzo podobnym poziomie.

Nakamura i brak dobrej telewizji. LOL

Nie mam nic do Shinsuke, ale z której strony gwarantuje on dobrą TV? Zawsze musi być jakiś wrestler, który swoją gadką będzie musiał wypromować feud za niego. On tylko stoi w ringu i macha rękami. No, ale jeśli gwarantuje Ci to dobrą TV, to okej. W końcu WWE ma tak szeroki repertuar, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Czy oczekujesz ok indysowców, że będą 100 razy lepsi od wychowanków W? Dopiero wtedy zasługują oni na przyrównanie z tamtymi? Przykład Aj'ja , którego doceniłeś dopiero po stanie, kiedy gość po prostu zjadł wszystkich.

Nie, po prostu oczekuję, że będą traktowani NA RÓWNI ze wszystkimi, a nie na siłę będzie się z nich próbować robić bogów wrestlingu, charyzmy itp. Dajesz przykład AJ'a. Faktycznie swoją heelową personą mnie do siebie przekonał, ale to, że "zjadł wszystkich", to już spore nadużycie. Facet jechał na pojazdach po Cenie, co zawsze dostaje pozytywne reakcję i był Heelem, a nie od dziś wiadomo, że w dzisiejszych czasach Heelów przyjmuje się o wiele lepiej niż Face'ów. Ot, cały sukces AJ'a, który "zjadł wszystkich".

Domniemam , że ta dobra wiąże się z buczeniem na kogoś, kto wraz z Vincem po raz enty nas trolluje.

Mi tam podczas feudu z Takerem Romek bardzo się podobał. Pewny siebie skurwiel. Buczenie? Bez tego nie wyobrażam sobie persony Romka. Zresztą Reigns jest teraz taką postacią, że na samej reakcji na jego osobę mogą wypromować paru innych wrestlerów .

#woczekwianiunarównetraktowaniewszystkichwrestlerów :twisted:

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Nie mam nic do Shinsuke, ale z której strony gwarantuje on dobrą TV? Zawsze musi być jakiś wrestler, który swoją gadką będzie musiał wypromować feud za niego. On tylko stoi w ringu i macha rękami.

A to nie jest tak, aby mówić o dobrej telewizji , potrzebnych jest 2 gości? Tym bardziej, jeśli mówimy o feudzie. Nijak story nie będzie dobre, jeżeli 2 wrestlerów nie pokażą się ze swojej dobrej strony. Jeśli uważasz, że jakiś feud był ciągnięty przez przeciwnika Nakamury a był na poziomie, to znaczy, że i Shinskie się do niego w jakiś sposób dostosował.

Ty widzisz tylko machanie łapkami, inni adekwatną reakcję na zachowanie pana x.

Swoją drogą czy w potyczce Nakamury z Ariesem, Austin aż tak prowadził Japończyka? Przynajmniej ja nie jestem w stanie jednoznacznie tego stwierdzić.

Mi tam podczas feudu z Takerem Romek bardzo się podobał. Pewny siebie skurwiel. Buczenie? Bez tego nie wyobrażam sobie persony Romka.

Tylko, że wwe w uważa Romana za 100% face'a . Na ten moment wciąż się tego uparcie trzymają. Może zaś to tylko blef a ty jako jeden z nielicznych ich rozgryzłeś?

Dajesz przykład AJ'a. Faktycznie swoją heelową personą mnie do siebie przekonał, ale to, że "zjadł wszystkich", to już spore nadużycie

No , ale czy w ubiegłym roku był ktoś , kto mógłby się równać z Aj'em. Jakby nie patrzeć osiągnął wiele. Poprawił się za mikrofonem a w ringu to raczej nie miał konkurencji. Z resztą spójrzmy na pojedynki, jakimi uraczył nas na ppv. Kilkanaście gal , wsród każdej z nich , swoje piętno w znaczący sposób odbił właśnie Aj.

Nie, po prostu oczekuję, że będą traktowani NA RÓWNI ze wszystkimi, a nie na siłę będzie się z nich próbować robić bogów wrestlingu, charyzmy itp.

Jeśli spojrzysz na aktualny roster , dostrzeżesz niewielu, którzy autentycznie przyciągają przed telewizory gromką publiczność. Nie licząc elity, która jest w wwe od dawien dawna.

Tu nie chodzi o to, kto się gdzie wychowywał itp, chodzi mi o to, że niesprawiedliwie jest jechać po Itamim, a zachwycać się Nakamurą, którzy są na bardzo podobnym poziomie.

W takim razie wyjaśnij czym Hideo przykuł twoją uwagę?

Ja czasami zastanawiam się czy aby jedyną rzeczą, która trzyma go jeszcze w wwe, nie jest gts.

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   1

Ja czasami zastanawiam się czy aby jedyną rzeczą, która trzyma go jeszcze w wwe, nie jest gts.

Hajsy z Japonii. Shinsuke znakomicie sprzedaje się w Japonii, więc kreatywni liczą na chociażby 50% tych zarobków na Itamim. Shinsuke> Itami. Proste. Uwzględnijcie kwestię charyzmy w tej swojej dyskusji.

Trudno jest tutaj porównywać Itamiego i Nakamurę, bo jeśli chodzi o umiejętności ringowe i mikrofonowe to są na podobnym poziomie. Inni lubią intrygującego dziwaka Shinsuke, a drudzy wolą poważnego Hideo. Ja należę do tej drugiej grupy i zawsze jakoś po cichu kibicowałem Itamiemu. Pierwszy przykład z brzegu, gdy przerwał speech Rodde'a. Po prostu było czuć, że nie idzie jakiś wypierdek, tylko ważny gracz.

Ciekawe, co będzie jak Hideo wykręci z Roodem lepszą walkę niż Shinsuke na Takeover :twisted:? Kogo wtedy można uznać za lepszego? Bo jeśli chodzi o feud jak i historię w ringu, to Itami nie będzie miał trudno, żeby pobić w tej kwestii Nakamurę.

• Urządzenie:  Windows

Podstawową różnicą między Itamim a Nakamurą są gabaryty - Hideo ze swoimi 82 kg i 174 cm nawet przy niektórych cruiserweightach wydaje się ciut mały, porównanie zaś z wyższym o 14 cm i cięższym o ponad 20 kilo Nakamurą nasuwa oczywiste wnioski - szczególnie w krainie dużych chłopców, jaką wciąż jest federacja Vince'a.

Druga sprawa to kwestia gimmicku - Nakamura jest jaki jest, w całej swojej spazmatycznej osobowości jest jednak jakiś. Hideo zaś? Jakkolwiek genialny by nie był w ringu (a porównanie ring-skilli, szczególnie w wwe, to kwestia gustu), dla przeciętnego widza zostaje gościem w gaciach, setnym facetem wychodzącym do ringu z miną w stylu "och jakim ja poważnym wojownikiem nie jestem". To już (mega swoją drogą niedoceniony) Tajiri stał w hierarchii wyżej, niż Hideo stanie kiedykolwiek...

Long story short: czar Nakamury prędzej czy później pryska, w przypadku Itamiego nie ma jednak co pryskać, ot co :twisted:

Ciekawe, co będzie jak Hideo wykręci z Roodem lepszą walkę niż Shinsuke na Takeover :twisted:?

A to akurat bardzo prawdopodobne - Nakamura daje doskonałe walki wyłącznie z określonym typem rywali, z technicznymi magikami obdarzonymi talentem w sprzedaży akcji (AJ Styles i Sami Zayn, by daleko nie szukać), nie jest jednak na tyle uniwersalny, by wykręcić 5-stara z zawodnikami opierającymi styl walki na akcjach siłowych - dlatego właśnie jego walki z Samoa Joe czy Roodem (którzy przecież drewnem nie są, szczególnie Joe to absolutny światowy top) były niewiele ciekawsze od main eventu WM-32... poprawne technicznie ale w sumie nudne w cholerę.

Inna sprawa, że z Zaynem czy Stylesem wykręcić dobrą walkę nie jest wielką sztuką... z tym ostatnim chyba tylko Ortonowi się ostatnio nie udało :roll:

Edytowane przez Kcramsib

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Czepianie się kontuzji Hideo jest słabe. Gość miał jedną kontuzję barku. Potem został skontuzjowany przez innego zawodnika jakim jest niedojebany mózgowo Riddick Moss który nie potrafi zrobić power slama. Akcji którą ja robię perfekcyjnie na WFie w szkole. A on trenuję w PC już około roku. I zanim mi ktoś wyjedzie że "to właśnie znaczy że Hideo jest podatny na kontuzje". Nie. Tyson Kidd był podatny na kontuzje bo po dobrze wykonanych akcjach miał urazy. Hideo został prawie sparaliżowany przez jakiegoś nieudacznika.

#fireMoss

[ Dodano: 2017-04-23, 01:11 ]

A co do Nakamura czy Hideo to ja staram się lubić obu ale przy Hideo przeszkadza jego booking. Zamiast zrobić z niego bezczelnego małego gościa który napierdala wszystkich jakby chciał zabić oni z niego robią "szybkiego gościa z Japonii który mocno kopie"..

Hideo w tym odc NXT był dobry. Przyszedł, bez słowa, dał liścia mistrzowi w stylu "spróbuj mi oddać to zobaczysz co się stanie" i tyle. Takiego Hideo można lubić.

Edytowane przez Johnny Ryper

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Reputacja:   417

Przecież z tego Hideo można by było zrobić takiego zabijkę że masakra...

Ten gościu ma totalny wygląd, na takiego prywatnego zabijkę wbija strzela z liścia, odchodzi i robi to co trzeba, a w tym wdzianku wygląda jak typowy gangster z Japońskiej Mafii.

W NXT to by przeszło na luzie, w głównym rosterze pewnie nie, bo tam to wiadomo coś się odwala :D ...

Mi się podobała ta konfrontacja, bez pieprzenia sprzedał liścia i tak powinien zachowywać typowy Face czy Tweener :)

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Nie porywa mnie ten brawl Ruby z Nikki, ale doceniam, że chociaż tu nie zaczynają od gadania.

Bobby, wyczyściłbyś swój pas, taki opalcowany...

Czy Strong ma dość osobowości, by robić o nim serię filmików? "Part 1" mnie zaskoczyło. Niech próbują, to może mu tylko pomóc.

Black powinien skończyć kolejne starcie równie szybko jak poprzednie. Kona Reeves jest nikim na ten moment.

Bate vs Gallagher niezłe, ale pamiętajmy, że pas UK (choć śliczny) tak naprawdę jest bez znaczenia, a ta walka w sumie marnuje czas NXT, bo goście tu normalnie nie występują, więc story nie ma.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

"Come out and Play" - klasyczny motyw z filmu "Warriors", zawsze na propsie.

Filmik o Rodericku może jakoś przesadnie nie wyjaśnił nam, kim ten gość jest, ale i tak dobrze, że zaoferowali mu cokolwiek. Do tej pory był anonimowy. Teraz, o ile dalej próżno mówić o jakimś gimmicku, powinien wzbudzać większe zainteresowanie u przeciętnego fana. Nam to może podpowiedzieć, że o nim tam pamiętają. Jest nadzieja na jakiś feud.

Kona Reeves żyje! Ma się cały czas tak samo :wink:

Nie rozumiem reakcji Asuki na Battle Royal. Coś jakby się oburzyła, że będzie bronić przeciwko wszystkim uczestniczkom BR. WWE powinno nagrywać to tyle razy, aż mistrzyni załapie. Wyglądało to... no nijak.

Reakcja Dunne'a na zwyciestwo Bate'a, lepsza niż zwycięstwo Bate'a :wink:

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   1

Nie przekonuje mnie feud Riot z Cross. Pewnie gdy spotkają się w ringu to będzie bardzo dobrze, ale nie przykuwają one mojej uwagi. Nikki to fajny dodatek do Sanity, ale mimo wszystko wolę oglądać męski skład tej stajni.

Szkoda mi trochę Andrade Cien Naito. Po Heel Turnie chłopak pokazuje się z bardzo dobrej strony i dałbym mu jakieś ważne zwycięstwo. Nie widzę do tego sensu pobytu Gallowaya w NXT. Lubię Szkota, ale to jest gotowy materiał na główny roster. Być może przy odrobinie szczęścia mógłby nawet wejść na takim Smackdown do main eventu.

Brytole muszą czekać na własny program.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Oj jak ja bym chciał żeby to do mnie Nikki kierowała swoje zawołania do zabawy .... :serce:

Feud Ruby i Nikki jest poprawnie prowadzony, liczę że ich pierwsze poważne starcie odbędzie się w Szikego i Regal nie będzie próbował przecinać ich dróg zbyt szybko bo może to spowodować stracenie zainteresowania fana. Raz już to napisałem, napiszę i drugi - Ruby Riot dobrze się słucha, czuć w przekonanie w głosie, a to podstawa.

McIntyre dość łatwo pokonał El Idolo, który jak widać nie specjalnie przejął się walką jak i jej wynikiem. Zastanawiam się do czego to ma prowadzić? Może Ric Flair znowu walnie shoota na latynosie za to że zaczyna olewać/znieważać ring? Już po Carlito raz pocisnął (i to w świetnym stylu, jakim to tylko Flair potrafi).

Roderick Strong Part 1 - bardzo dobry filmik pokazujący background tego zawodnika. Rzecz jednak polega na tym, że my nie potrzebujemy oglądać wstawek z jakiego środowiska się wywodzi, tylko to jaką osobowość i charakter cechuje postać Stronga. Niby nakreślili parę cech, ale to są takie cechy które ma każdy wrestler (poza Andrade Almasem) - pracowity, skromny, bla bla. Potrzeba gościa wyróżnić z tłumu, a tym filmikiem tego nie zrobili. Może w części drugiej?

Tyler Bate to mój draw - ten chłopak jest jedną z niewielu atrakcji w wrestlingu na których występ wyczekuje z uprzedzeniem. On jest total package w byciu żółtodziobem - jest silny, dobrze napakowany, świetny w ringu (choć na mój gust w tej walce zabrakło zapalnika - aczkolwiek, wynikało z zestawienia face vs face), już trochę walk ma na karku, ale wciąż jest młody przez co za każdym razem się zastanwiam czy on przypadkiem nie zrobi czegoś nie tak przez młodzieńczą fantazję. Facet jest w Dabju perełką jakiej dawno nie mieli - oni rzadko kiedy dają pas takim młodzieniaszkom.

Bate ma jednak swój kryptonit - Pete Dunne potrafi swoją twarzą świetnie zagrać. Ma magnet w swoim heelowym ryju.

Asuka dostanie pretendentkę z battle royal. Czy Asuka na pewno zrozumiała że to BR o N1C a nie o jej pas? :twisted: