Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Aliyah ma nowy, marny theme - teraz obchodzi mnie jeszcze mniej :D

Heavy Machinery znowu spoko. Nowy finisher zacny. I ta przeróbka loga firmy CAT na strojach :D

El Vagabundo, czyli Juan Cena przeniesiony na tygodniówki. Jak to wyszło poza house showy? Nie chcieliście go wywalać - po co Loser Leaves NXT Match?

Oney dostał chwilę na majku, która miała wywołać cheap pop, ale publice spodobał się Samson i nie pykło :twisted:

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Mam wrazenie, ze z kazdym tygodniem coraz bardziej lubie te dwie Australijki. Nie ma takiej rzeczywistosci, w ktorej Aliyah wygrywa z Peyton. Nawet tego nie wolno tak oskryptować. Nigdy.

Pocieszny ten finisher Heavy Machinery. Prosty, ale skuteczny/wiarygodny.

Drifter pokazuje, że nie jest jednowymiarowy. Mógł bardziej iść w komedie, i odpuścić piosenkę. Publice zaczynało się podobać. Oni by go sprzedali w takiej formie :twisted: Plan jest jednak inny, a nam pozostjae czekac na kolejne przebranie? Zanotować proszę w kronikach, że Oney Lorcan wygrał.... w MAIN EVENCIE tygodniówki.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Styl:  Klasyczny

Zanotować proszę w kronikach, że Oney Lorcan wygrał.... w MAIN EVENCIE tygodniówki.

Tak, zanotować, jako czarny dzień w historii wszechświata. Oney z mikrofonem to najgorsza tragedia jaką w życiu widziałem. TJ Perkins jako John Johnson w Southpaw Regional Rasslin' był równie czerstwy ale to była parodia! Wywalić, razem z Gulakiem.

Nie lubię Australijek, ale myślę że mój umysł jest na tyle trzeźwy żeby dostrzec że one dwie są jakkolwiek wartościowe, a Aliyah .... powiedzmy tyle że przy nich nie jest w ogóle wartościowa.

Dawać Heavy Machinery wszystkie pasy TT - Raw, Smackdown, NXT, TNA, ROH, New Japan, CZW, KPW, MZW, UFC, KFC, McDonald's, wszystkie. Ich finisher jest tak banalny że jestem aż w ciężkim szoku że nikt wcześniej na to nie wpadł. Mają gabaryty, są sprawni, są weseli - czego więcej od mega fejsów potrzeba?

El Vagabundo aka El Drifteiro - kiedy przeczytałem rano że Samson będzie miał motyw z maską byłem zły - to strasznie wieśniacki motyw, nie mówiąc że głupi. Ale jak w końcu miałem okazję zobaczyć to w akcji ... zmieniam zdanie, było całkiem zabawnie, to mega pobudzające publikę promo w którym mówi fanom żeby zamknęli ryje (co oni przyjęli z aprobatą), oraz co najlepsze, to jak ochroniarka wyszarpała go za włosy z areny <3

No i tu się zaczynają schody - postać Driftera to na dobrą sprawę jeden z największych heat magnetów jakie Dabju posiada. Tutaj mamy całkiem wesoły segment który pokazuje że Elias ma potencjał w innych materiach. I pojawia się dylemat - co byłoby lepsze, czego od niego chcieć?

Następny Takeover odbędzie się w Szikego - dojdzie tam do kilku rzeczy o których muszę napisać zanim zapomnę:

- Drew McIntyre będzie miał jakąś poważną walkę

- Ember Moon wygra pas kobiet (obstawiałem wielką zmianę na tygodniówce, ale coś czuję że tylko po to wyłamują się z Takeoverami przy Big 4 by zmienić mistrzynię.)

- mogą też robić pierwsze podchody pod Heavy Machinery vs AoP - HM nie będą mieli szans ale to byłby dopiero ich pierwszy krok w pogoni za pasami (które powinni zgarnąć na jesień)

(A ja chciałbym, tak bardzo bym chciał, żeby przy okazji takiego maskowego motywu zaprezentowano segment z zaplecza, w którym manager brandu zatrudnia taką osobę. W NXT to byłoby wręcz groteskowe. Nobliwy William Regal siedzi za biureczkiem, i nagle wbija El Vagabundo i mówi "Hola! Za tydzień chcę być w main evencie, nara!....eee, i jestem El Vagabundo." A Regal wcale nie widząc podobieństwa między nim, a Drifterem który opuścił budynek 15 minut temu mówi "No spoko, normalnie latami pracuje się na reputację, by mieć szansę na zaistnienie w WWE, i w ogóle to nie wiem co robisz w moim biurze, ale coś mnie w tobie pociąga. Może to tajemnica jaką skrywa ta maska, albo ta gęsta broda....no nie ważne, o tym będę myślał wieczorem, a ty podpisz tu, mój ty krzepki luchadorze, i wbijaj do rosteru. Zaraz zadzwonię do Bobbiego Roode'a, że w przyszłym tygodniu nie ma dla niego czasu na antenie, mamy nową gwiazdę")

NXT po Takeover jak zawsze, przegląd drugiego-trzeciego szeregu. Niektóre postacie widuję, mam wrażenie, tylko przy takich okazjach...

Aliyah w ringu jest zielona, nie ma gimmicku a teraz jeszcze straciła swój największy atut, całkiem przyjemny theme song. Dłubią w jej postaci, dłubią, wyraźnie coś widzą, efektów jednak póki co brak. Czarno to zaczynam widzieć...

Australijki zaś... cóż, solowo są do niczego, jako wkurzający duet można je jednak zaakceptować. Ktoś musi jobbować lepszym ;)

Hindusi dalej zatrudnieni? Ci to nawet jako jobberzy są ciężcy do zaakceptowania. HoHo Lun heat, fire them. And #fireTye :twisted: Grubasków za to nikt niech nie zwalnia, oni mają przed sobą przyszłość. Ot, takie dwa pocieszne schabiki którym aż chce się kibicować. Chyba wychodzi mój sentyment do śp. Earhquake'a, jakoś mi go przypominają.

Gulaka można się czasem czepiać (nie znaczy, że powinno), ale w porównaniu z Lorcanem (kolega z CZW) to on jest total package - wygląd, ring skill, charyzma, ogólna prezencja... Drew bije go na głowę pod KAŻDYM względem. Przecież przy nim nawet Samson dostał pop jak face...

... a swoją drogą... El Vagabundo, lol, trolling pierwsza klasa.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Największym plusem tego NXT była informacja, że McIntyre zadebiutuje już za tydzień. No bo bądźmy szczerzy, popisy ringowe Australijek i Alliyah to raczej tortura niż przyjemność.

Heavy Machinery są jedynym nowym, w miarę dobrze prowadzonym TT od debiutu AoP, czyli od roku, trochę słabo. Bo wygląda mi na to, że są obecnie TT nr 3 w NXT, no i dywizja się trochę sypie.

El Wagabundo :D No to się udało Samsonowi, a co do Oneya, może sobie być dobrym workerem z takim ring name'em, wyglądem i generalnym brakiem charyzmy nawet na 205 będzie bolcem.

PS, przepis na tani odcinek NXT? 25 minut powtórek z PPV, które i tak oglądałeś, w końcu NXT to Network Special ...

- Jak oni to robią że komentatorzy na tapingach gadają o tym jak dobre było Takeover? Czy oni serio muszą mówić "o jaka fajna gala to była" przed galą? xDD

- Aliyah miała naprawdę fajny theme który został zmieniony na takie gówno. Jej ring great też gorszy.

- Bollywood Boyz są teraz heelami? Świetnie im to pasuje :twisted:

- Oney Lorcan to jest najbardziej zjebany gość jakiego widziałem. On ma wszystkie aspekty wrestlingu na minus. Jakim cudem oni mogą trzymać takiego gościa? Czy tam ktoś serio spojrzał i pomyślał sobie "ten gość to będzie gwiazda"?

[ Dodano: 2017-04-07, 19:17 ]

A i jeszcze jedno. Cheap pop w tygodniu WM? Czy oni jeszcze nie zauważyli że w tym okresie na arenach jest może z 5% ludzi z danego miasta? :lol:

[ Dodano: 2017-04-07, 19:23 ]

(A ja chciałbym, tak bardzo bym chciał, żeby przy okazji takiego maskowego motywu zaprezentowano segment z zaplecza, w którym manager brandu zatrudnia taką osobę. W NXT to byłoby wręcz groteskowe. Nobliwy William Regal siedzi za biureczkiem, i nagle wbija El Vagabundo i mówi "Hola! Za tydzień chcę być w main evencie, nara!....eee, i jestem El Vagabundo." A Regal wcale nie widząc podobieństwa między nim, a Drifterem który opuścił budynek 15 minut temu mówi "No spoko, normalnie latami pracuje się na reputację, by mieć szansę na zaistnienie w WWE, i w ogóle to nie wiem co robisz w moim biurze, ale coś mnie w tobie pociąga. Może to tajemnica jaką skrywa ta maska, albo ta gęsta broda....no nie ważne, o tym będę myślał wieczorem, a ty podpisz tu, mój ty krzepki luchadorze, i wbijaj do rosteru. Zaraz zadzwonię do Bobbiego Roode'a, że w przyszłym tygodniu nie ma dla niego czasu na antenie, mamy nową gwiazdę")

Czyli w skrócie chciałbyś powtórki segmentu z Bo Dallasem jako Mr. NXT?

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Nie wiadomo skąd, ale w NXT wyrósł nam wspaniały Tag team, który w całym WWE może dominować przez lata. Heavy Machinery prezentują się niesamowicie. Dozovic i Knight już kilka miesięcy temu byli fajnym zespołem, ale teraz gdy stali się pełnoprawnym teamem są rewelacyjni. W ringu prezentują bardzo dobry styl, który może się podobać i to właśnie odróżnia ich od Authors of Pain. Potworki także są fajne, ale jednak ich największą wadą jest to, że są lekko drewniani.

W NXT mimo odejścia Revival i prawdopodobnie za kilka tygodni DIY to jednak drużyny nadal mogą być bardzo mocnym punktem. Authors of Pain, Heavy Machinery to pewnie będą główne punkty, a przecież jest jeszcze Sanity. Damo oraz Wolf mają bardzo duży potencjał. W cieniu są także kontuzjowani TM61, którzy jednak mogą mieć spore problemy w tak mocnym towarzystwie.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

"Nowe" NXT graficznie prezentuje się nieźle, ale theme song wg mnie jest gorszy.

Jak przedstawić kozaka? Squash to mało powiedziane. Jeden kop i Black zgarnia W. Jak można w ogóle powiedzieć, że taki finisher jest mało wiarygodny?

Revival awansowali, a DIY dalej tu siedzą i nie mają co robić. Więcej do roboty będzie miał ten cały Dylan Miley, ten duży.

Ruby i Kimber - jeszcze raz spytam: który pisał na grupie, że one ominą NXT? ;)

Nowy theme song McIntyre'a - tragedia. Generic rock + dudy. Ale sam powrót OK. Może podziękować Lorcanowi - gość jest ekstra w ringu, szkoda, że poza nim nie ma nic.

Shinskay pożegnał się z fanami. Każdy wie, jak wygląda jego gadanie, ale to bez znaczenia. Fajny segmencik.

Nowy theme song NXT jest w sumie ok. Jestesmy po prostu przyzwyczajeni do poprzedniego, który też przecież żadnym wybitnym nie był.

Walka Blacka mi się podobała. Tak się sprzedaje finisher. Nie było żadnego dawania głosu jobberowi. Nikogo gość nie interesuje :smile:

DIY dla przykładu też dostało jobberów, ale od początku coś tu nie grało. Jeden z nich był zwyczajnie zbyt wyróżniający się z tłumu, żeby WWE przeszło obojętnie. Wizerunek jest, tylko gacie trzeba zmienić, i można próbować sprzedać. Dylan Miley... jeszcze to bym zmienił :wink: Były futbolista pewnie nikogo nie zachwyci umiejętnościami w ringu, ale tu, jak pokazał pewien Baron, wystarczy być przeciętnym. Reszta przyjdzie z czasem.

a3a8fa8918f3d815d5f0609c5b925ece.jpg

Drew McIntyre i theme song godny podrzędnego Szkota, który został wysłany do ringu by dostać wpierdol. Lepiej było się trzymać byłego, bo lepszego pewnie mu nie nagrają. Ja rozumiem, że ma być coś bliskiego jego osobie, ale to było zwyczajnie słabe. Nie wyobrazam sobie tego gówienka w Main Evencie takiego TakeOver, gdzie oprawa jest wyjątkowa. W ogole nie jestem zwolennikiem Drew w NXT. Takich gości bym wysyłał do głównego rosteru. Chyba, że planem jest jeden/dwa feudy i dopiero RAW lub SmackDown. To przeżyje. Niech jobbnie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Żeby było zabawniej to ten nowy theme song Drew to tak naprawdę pierwszy theme song Rodericka Stronga tylko z dodanymi dudami :lol:. Jak nazwać dobrym theme songiem coś tak genericowego, że nikt nawet nie pamięta, że jakieś 3 miesiące temu używał go ktoś inny? ;)

Nie ma co linczować nowego theme songu Drew - a jest ku temu jedna przyczyna: Placeholder. Dopóki CFO$ nie pozbierają się do kupy i nie zrobią konkretniejszej nuty to ten szajs który dostał będzie jego tymczasowym songiem. Nikt go nie puści z tym do głównego rosteru. A jeśli chodzi o Broken Dreams ... są zbyt spokojne dla obecnego McIntyre'a.

Nie ma co linczować nowego theme songu Drew - a jest ku temu jedna przyczyna: Placeholder. Dopóki CFO$ nie pozbierają się do kupy i nie zrobią konkretniejszej nuty to ten szajs który dostał będzie jego tymczasowym songiem. Nikt go nie puści z tym do głównego rosteru. A jeśli chodzi o Broken Dreams ... są zbyt spokojne dla obecnego McIntyre'a.

Tylko przypomne że dokładnie to samo było mówione o Theme chociażby Rollinsa czy Abrose'a. No coś nie zmienili xD Pewnie zostanie, po co wymyślać coś nowego jak mozna wziąć już istniejący song i cos tam dodac.

Tylko przypomne że dokładnie to samo było mówione o Theme chociażby Rollinsa czy Abrose'a. No coś nie zmienili xD Pewnie zostanie, po co wymyślać coś nowego jak mozna wziąć już istniejący song i cos tam dodac.

Technicznie rzecz biorąc i theme Rollinsa, i Ambrose'a się zmienił :twisted: U pierwszego czasem wycinają intro, a u drugiego zamiast chujowego 30 sekundowego loopa, zrobili marnego 50 sekundowego loopa :twisted: A swoją drogą to Downstait już kilka miechów pracuje nad remixem theme songu Rollinsa więc za jakieś 4-5 lat dostaniesz zmianę :wink:

To co mu teraz dali nie zostanie, a to można sprawdzić w prosty sposób - jeśli theme jest oficjalny to zazwyczaj trafia na kanał WWE Music na youtube - nowy theme NXT już tam jest, podczas gdy to coś co dali McIntyre'owi już nie. Dajmy temu procesowi czas do następnych tapingów, lub nawet do Takeover Szikego, i wtedy rozkminiajmy dalej.

----

Nowa oprawa ogólnie spoko, ale po tym obrazku którym legitymowali nowy theme brandu myślałem to będzie wyglądało bardziej w ten sposób. Coś na zasadzie że tych pięści na żółtym tle będzie tyle ile było Hatifnatów w Muminkach.

Myślę że powinni wyciąć z pamięci debiut Aleistera Blacka z Takeover i udać że jego przygoda zaczęła się w tym odcinku - 100 razy bardziej konkretne przedstawienie zawodnika. Podkreślili spokojną manierę Holendra i sprzedali finish jako broń totalnie destrukcyjną.

Jaki ten Dylan jest ogromny :o Promować go na Lesnara, tylko trochę trzeba moveset poprawić - te rzeczy które wykonał po walce wyglądają zbyt delikatnie, jak na takiego monstera, to korzystne byłoby porządne pierdolnięcie. A tak z perspektywy tej walki ... to po cholerę był tag team partner? :twisted: Po pierwsze on DIY mógłby poskładać sam, a po drugie, dlaczego wg story on nie chciał iść solo? Już oczami wyobraźni widzę tą historię: "no, jestem ogromny, ale nie wiem czy sobie sam poradzę solowo, więc wybiorę sobie tag team partnera wielkości mojej nogi i spróbuję szczęścia w tag teamach" :lol: :lol: :lol:

Pomijając "kawałek muzyki" jaki dali Drew, to w ringu pokazał kilka rzeczy które wyszły całkiem dobrze. Tylko tym Claymore dropkickiem rozciął Lorcana czego można było uniknąć, no ale na to nie bardzo był wpływ (ew. Lorcan mógł mądrzej zasłonić twarz). W Szikego raczej o pas walczyć nie będzie (choć nie mam pomysłu na oponenta dla Bobskiego), ale Brooklyn to powinien być pierwszy podjazd.

Rozdwojenie jaźni?