Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zgodnie z zapowiedzią, TM61 debiutuje. Na pierwszy ogień dostali jednych z lepszych ringowo teamów w WWE, to musiało wyjść dobrze. Panowie z Japonii przegrywają, podpromowali ,,swoich" którzy wezmą udział w serii Cruiserweightów. Czas TMDK jeszcze nadejdzie, jestem tylko ciekaw ile posiedzą w żółtym brandzie.

Andre ,,Cien" Almas wkrótce zadebiutuje, najprawdopodobniej na Takeover. La Sombra bez maski. Lucha Libre nigdy mnie nie pociągało, więc jestem ciekaw jego skilli.

Austin Aries wreszcie dostał mikrofon w ringu. Dał dobre promo, przyjemnie się słuchało. Nakamura jest obecnie najgorętszym produktem w NXT, za każdym razem dostaje pop nocy. Powiedział kilka zdań, które słuchało się z bananem na twarzy. Barzdo dobry segment zakończony ogłoszeniem ich walki na takeover. Niech Austin przechodzi turn, będzie miał więcej do zaoferowania.

No Way Jose! Botch dnia to wychodzący announcer :lol: Pośpiewane, potańczone, fajna rozrywka.

Nia Jax po pokonaniu Bayley musiała zgarnąć walkę o pas na Takeover. Zwycięzca wcale nie jest przesądzony. Może chcą promować Aśkę do MR i zrzucą z niej złoto? Za szybko, ale co, Nia po raz drugi dostanie szanse i znów umoczy? DO trzech razy sztuka?

Bardzo dobre NXT, z żywiołową publiką. Przypomniały się stare dobre czasy.

Edytowane przez smartfan

24571150556b9ddab2c677.jpg

• Reputacja:   0

Baaardzo przyjemny dla oka odcinek

The Mighty 61 (lub Australijski The Płomień 81 :P ) debiutują w dobrym stylu - oczywiście trzeba doszlifować parę aspektów typowo gimmickowo-wizualnych, ale w ringu było dobrze. Na plus warto odnotować że pod względem osobowości trochę się różnią - Thorn jest bardziej walnięty, Miller jest spokojniejszy. Ring name'y dupy nie urywają, ale to jest najmniejsze ze wszystkich zmartwień.

Aries i Nakamura dostali swój segment - Aries ładnie nakręcił, Nakamura ładnie zakręcił. Uszy nie cierpiały, oczy podczas walki na pewno nie będą - czyli jest dobrze.

No Way Jose widać że czuje się dobrze w swoim gimmicku, ale dla mnie jest trochę upierdliwy - ciężko mi się do niego przyzwyczaić.

Ładny backstage u kobiet, nawet Asuka coś powiedziała (od czasów Kaientai chyba nie zdarzyło się by dwóch Japończyków złapało za mic podczas jednej tygodniówki :P ). ME był dobry, biorąc pod uwagę że to są trzy zawodniczki bez jakichś genialnych skilli ringowych to nawet bardzo dobry. Osobiście podłożyłbym Alexę - fejsówa była w tej walce jedna, no i lepiej mieć w zapasie jakąś wypromowaną dobrą panią. Były suicide dive, była nieco nieporadna destroyerka która nie mogła złapać dwóch mniejszych rywalek, była cwaniara która unikała Jaxówej jak ognia - każda dodała coś od siebie pozytywnego.

Ciekawy dobór theme songów do Takeover :P A Day to Remember można było sie spodziewać - pasuje do gatunku muzyki jaki NXT preferuje, a to japońskie coś ... :P ogólnie rzecz biorąc to chyba tylko w Fifie 07 była japońska piosenka którą polubiłem :P ... ale doceniam chęci :P w końcu dwie z pięciu największych gwiazd NXT to Japończycy :P

Edytowane przez Jack Doomsday

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

TM-61 ringowo wyglądali fajnie, ale na razie nie widzę tam przyszłych mistrzów. Widziałem te proma z zaplecza, zobaczylem wejście, nie widziałem "X-Factora". Może przyjdzie z czasem, muszą się oswoić. W zasadzie robią podobne wrażenie do swoich dzisiejszych rywali, kiedy debiutowali.

La Sombra, jako Andrade "Cien" Almas. Jestem ciekaw efektów, choć tylko ringowych, bo jako postać, to wiadomo, co reprezentuje i jak to będzie wyglądac.

Strasznie się jaram walką Ariesa z Nakamurą. Już wiemy, kto skradnie show na TakeOver. I szczerze? Nie wiem, którego posłałbym na Joe. Obaj na to zasługują. Mam wrażenie, że WWE pozostanie nieugięte i pierwszy szansę dostanie gość ze znikomym angielskim :wink:

Jose ma wizerunek, ale gimmick do remontu. Nic się tu nie zmieni. Myślę, że pierwszą przesłanką WWE na to, że większych planów co do jego osoby nie ma, będzie jego brak na karcie TakeOver. Debiutanci, którzy przychodzą, a fedka chce ich promować, zwykle szybko (od razu?) wpadają na największe show. Czy ten typ się tam znajdzie? Na razie No Way Jose.

Nia wygrywa, bo choć wolę jej rywalki, to nie są gotowe na Asukę. Nie są wiarygodnymi pretendentkami dla tej mistrzyni. Nikt by nie uwierzył w ich triumf. W Jaxową też nikt nie uwierzy, ale ma gabaryty, którymi zawsze można coś sprzedać.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Finisher Gargano i Tommaso - MIAZGA! Mega realistycznie wygląda to połączenie Low Superkicka z Running Knee. TM-61 coś tam w ringu pokazali, ale samym ring skilem nie osiągną nic wielkiego. Jak ktoś wyżej wspomniał, przypominają oni Gargano i Ciampę, no ale Ciampa i Gargano są w NXT już trochę czasu i na razie bazują tylko na Ring-Skillu, a TM-61 są nowi, dlatego liczę że pokażą coś ciekawego.

Fani mają bzika na punkcie Nakamury. Facet ma ring skilla, a jego kopniaki są realistyczne, tylko że problem z Nakamurą jest taki, że jego feudy zawsze nakręca ktoś inny. Wcześniej był Sami, teraz Aries. Na razie Shinsuke jest tzw. "świetą krową większości smarków, ale ciekaw jestem, co będzie gdy wszyscy otworzą oczy i zdadzą sobie sprawę, że większość feudów Nakamury będzie oparta na tych samych schematach - tzn. ktoś będzie ZAWSZE napędzał i promował feud za Shinsuke.

Nakamura: "Oh...sorry. You don't understand Japanese, right?"

Aries: "I don't understand you."

Nakamura: "Yeah, me too." :twisted:

Ps. wie ktoś kiedy powróci Hideo Itami?

Edytowane przez JohnBoy
6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

Jakie to przykre jak Austin Aries jest absolutnie w cieniu Shinsuke. Nie widzę za grosz potencjału w byłym mistrzu TNA. Nakamura powinien rozjechać AA z palcem w dupie. Jeżeli kolejny specjal NXT będzie razem z Summer Slam to już nie mogę się doczekać Nakamura vs Joe(?) Aries w walce z Corbinem został tak kiepsko rozpisany że nigdy nie uwierzę że ma jakiekolwiek szanse.

Czy fani zaczęli nucić theme song Nakamury tak jak Zayna?

No Way Jose > Shinning Stars. Jeżeli taki gimmick mieliby Primo i Epico to wtedy dałoby się ich oglądać.

Nia Jax to taki Roman Reigns. Nikt jej nie lubi. Pochodzi ze znanej rodziny. Ma wygląd (w kontekście div ma ten inny wygląd).

Edytowane przez MSMic
NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Tag Team Match na otwarcie tygodniówki na plus. Widzę TM-61 pierwszy raz i jak na razie moją uwagę przykuł Shane Thorn... zaleciało ekscentrycznym lunatykiem a ja bardzo lubię gdy ktoś potrafi mi sprzedać swoją postać bez potrzeby sięgania za mikrofon. Dajmy im czas, wydaje mi się, że za jakiś czas na American Alpha będzie można ich rzucić. Na pewno są lepszym Tag Teamem niż Gargano i Ciampa... którzy swoją drogą wyglądają w tym momencie na kolejnych rywali AA po The Revival.

PS: Promują Tag Team Ciampy i Gargano ring skillem, mówią, że to ci znakomici wrestlerzy a za każdym razem gdy oglądam ich w ringu razem mam wrażenie, że Tomasso mocno odstaje.

Andrade "Cien" Almas... nie mam pojęcia kto to, umknęły mi chyba zapowiedzi o zakontraktowaniu nowego luchadora. Ale jestem ciekaw efektów.

Aries za mikrofonem jak zawsze genialny, mam wrażenie, że potrafiłby mi sprzedać gówno w papierku po cukierku. Nakamura... na pewno ma lepszy mic skill od Itamiego :D. I nawet mimo słabej znajomości języka pokazał jak jest charyzmatyczny. "I can't understand you at all" - "Yeah... me too".

Walka na Takeover... nie powtórzą wyczynu Zayna i Shinsuke z Takeover Dallas ale na pewno jest szansa na showstealer i kolejny Takeover Classic.

Main Event kobitek... w każdej mi czegoś brakuje więc jak tylko Regal ogłosił, że zmierzą się one o contendera wiedziałem, że nie będę tak podjarany walką na Takeover. Najlepsza z całej trójki była Blissówna jeśli chcemy dobrą walkę na Takeover ale chyba faktycznie najwięcej korzyści da postawienie Aśki naprzeciwko Jax. Jest całkiem sporym zagrożeniem, pasa raczej nie zdobędzie ale Aśka na pewno nie może czuć się bezpieczna... poza tym Nia się poprawia, wciąż jest słaba ringowo ale na pewno jest już lepszą destroyerką.

Pewnie ponosi mnie fantasy booking, ale w ME dałbym wygraną którejś z blondynek z myślą o ewentualnym 4 wayu w niedalekiej przyszłości, gdzie po interwencji Jaxówny za dwa tygodnie, moglibyśmy zlepić coś w stylu Asuka vs Bayley vs Nia vs Alexa/Carmella. Z drugiej strony kolejny TakeOver dopiero w sierpniu, więc może za bardzo poszalałem.

Jeśli chodzi o Aries vs Nakamura, to mamy dwóch świeżych gości z których dobrze by było, gdyby żaden nie przegrał - a na pewno nie AA, stąd wszyscy widzą heelturn i wygraną jakimś kantem. Mi z kolei w momencie, kiedy Regal potwierdził ich walkę zapaliła się inna lampka w głowie. Mamy mieć za dwa tygodnie gościa, który pewnie też chętnie zakręci się wokół pasa NXT, a przerywając ich wyrównanego showstealera i zostawiając obu pobitych w ringu może mieć niezły impact przy debiucie.

16996091125824ad8c34fd6.jpg

TM61 - nie widziałem wcześniej ich walk, a dzisiaj mnie do siebie nie przekonali. Ich ostatnia akcja przypomniała mi, że to team, bo wcześniej wyglądali mi trochę jak zlepek dwóch solistów. Może się czepiam, może zmienię zdanie po paru występach.

La Sombra będzie debiutował, bez maski. Zakładam, że po TakeOver.

...jak o TakeOver mowa - Aries vs Nakamura. Austin po tej walce będzie heelem. Jestem nawet skłonny uwierzyć, że jakoś chamsko przekręci Shinskaya i zgarnie zwycięstwo. Czekam na to.

A japończyk coś duka po angielsku. Daleko temu do ideału, ale charyzma robi swoje, da się go słuchać. Porównajcie to do Asuki z późniejszego segmentu na backu. Ta to ma problem.

Triple Threat zrobiony dla formalności - Nia musiała dostać shota na pas.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Asuka nie odstawała by aż tak bardzo od Shinsuke, gdyby powiedziała te swoje 2 kwestie 2x szybciej. Dłużej trwała przerwa między jednym a drugim zdaniem, niż wypowiedzenie obu. Nie jest The Rockiem żeby takie pauzy wzbudzały jakiekolwiek emocje, zwłaszcza jak się ma do powiedzenia takie banały.

TM61 nic mi nie mówi, tzn. nie wiem czy to produkt by WWE czy gdzieś bujali się po świecie. Zadebiutowali mocno, ringowo są nieźli, więc coś mogą znaczyć w przyszłości znaczyć, nowych twarzy które coś są warte, nigdy mało. Najważniejsze, że nie wygrali z Gargano i Ciampą, nie każdy debiut musi oznaczać zwycięstwo, równy booking z kimś znaczącym czasem daje nawet więcej.

La Sombra debiutuje, tak jak wcześniej napisałem trzeba świeżych twarzy, żeby zapełnić lukę która powstanie po emigracji większości gwiazd NXT do głównego rosteru. To zabawne ale chyba NXT na tym najwięcej zyska.

Austin Aries vs Nakamura, feud z niczego ale jest oparty na rzeczywistości. Prosta historia, przychodzi wielka gwiazda sceny niezależnej AA i nie jest rozchwytywany bo cały spotlight zbiera Nakamura, tym jednym promem kupiłem gościa, po prostu zagrało. Nakamura, śmieszkujący ze swojego kiepskiego angielskiego :) Gość ma słaby angielski (ciężko go przyrównać do Itamiego ale taka prawda) ale jemu chyba jako jedynemu z żółtych to nie przeszkodzi w WWE. Kolejne TakeOver z Nakamurą i kolejny dream match :) Tak teraz do mnie dotarło, że Itami to na wylocie z WWE jest :)

No Way Jose jest równie over w Full Fails co Party Boy Adam Rose a to nie zwiastuje niczego dobrego, dobrze odgrywa gimmick ale to i tak jest ślepy zaułek.

U Aśki jeszcze gorzej z angielskim, ale jej to równie mało potrzebne co Nakamurze, w zasadzie są swoimi odbiciami lustrzanymi tylko inna płeć :D

Nia po pokonaniu Bayley jest naturalną pretendentką i przyszłą mistrzynią, poza tym Carmella i Blissówna są wyraźnie zaznaczone jako te których pokonanie daje przepustkę do ubieganie się o pas.

Dobra tygodniówka, ogólnie dobry tydzień w WWE, solidne RAW, bradn split, NXT wtóruje.

Najlepszy TT z Japonii debiutuje w NXT! Nie powalilo, ale to tylko debiut więc potem powinno być dużo lepiej. W rok powinni zgarnąć pasy mistrzowskie.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Hideo wraca za pare tygodni. Marny czeka go los. Nie ma co porównywać tego zawodnika do Nakamura, to jest kilka półek niżej. Fani nie będą kochać skośnookiego karła w gaciach skoro mają tej samej narodowości tak charyzmatycznego skurwiela jakim jest Nakamura. Gość powinien zostać zwolniony, bo naprawdę nic go nie czeka. Nawet jako przedstawiciel podczas touru do Japonii. #RIPHideo

Mimo to chciałbym zobaczyć choć jedną walkę z Shinsuke :twisted:

Takeover czerwcowe nosi nazwę ,,The End". W newsach było napisane, że to moze oznaczać koniec NXT Speciali. Co w zamian? Comiesięczne PPV? Nie, bo w 4 odcinki godzinowe nie da się wypromować tylu walk. A może ta nazwa nie ma nic wspólnego z koncem specjali? Nocny ból głowy :shock:

Edytowane przez smartfan

24571150556b9ddab2c677.jpg

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Ja bym tam nie narzekał bym wielce, na to by faktycznie oznaczało to koniec specjalii. Ba nawet kosztem sd! ;jeśli rzeczywiście wwe sprowadzi do jednego z głównych rosterów wszystkich 3 gwiazdorów nxt, to jestem w stanie zaakceptować zmianę rozwojówki i zakończenie tego programu , w takiej formie jakiej , ją pokochaliśmy kilka lat temu. WWe mogłoby wreszczie w tv pokazać ludzi, którzy siedzą tam długo , a na których pomysłu nie. King Constaine, Walsh(ten były bramkarz) czy Rodrick. Do tego jest jeszcze Swann, który gdzieś zniknął i wątpię by dostał kiedyś jakiś push. Push to nie znaczy bycie Tie'm Delingere'm.

Jestem ciekaw rozwojem sytuacji.

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Czy ta nazwa "TM61" to jakieś nawiązanie do Pokemonów :D?

TMXX zawsze były określane ciosy. Akurat TM61 to Will-O-Wisp

http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Will-O-Wisp_%28move%29

i tak zacząłem się zastanawiać czy ma to jakiś związek z nową drużyną, czy to tylko przypadek ;)?

Czy ta nazwa "TM61" to jakieś nawiązanie do Pokemonów ?

TMXX zawsze były określane ciosy. Akurat TM61 to Will-O-Wisp

http://bulbapedia.bulbaga...Wisp_%28move%29

i tak zacząłem się zastanawiać czy ma to jakiś związek z nową drużyną, czy to tylko przypadek ?

Czytałem gdzieś, że "TM" to po prostu pierwsze litery ich nazwisk, a "61" to kierunkowy do Australii.

I Miejsce - Typer NXT 2017