Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Asuka vs Emma

Średnio mi przypadł ten pojedynek do gustu. Jakoś nie widziałem tego dobrze wykorzystanego czasu, koślawy chain wrestling, koślawe kontry... szczególnie w wykonaniu Emmy. Asuka jest dobra... ale potrzebuje kogoś lepszego, żeby zrobić dobry pojedynek... po prostu. Liczę na to, że doczłapie się do walki z Bayley.

Dash & Dawson vs Enzo & Cass

Dwa lubiane przeze mnie Tag Teamy... ale cieszę się z wyniku. Dash i Dawson są teraz na fali i możliwe, że jeśli dalej będą takimi mistrzami to może nas czekać rok Tag Teamów w NXT. Mogą odstawić Hype Bros na jakimś Takeoverze w Full Sail a potem, w Dallas zrzucić pasy na Gable'a i Jordana. Dywizja Tagów w NXT pnie się w górę, pojedynek był słaby ale publiczność zrobiła całą robotę. Nie wiem co teraz z Enzo i Cassem... jakoś nie widzę dla nich miejsca w MR.

Apollo Crews vs Baron Corbin

Pierwszy pojedynek karty na którym poczułem, że oglądam Takeover. Nie pod kątem ringowym oczywiście ale sam star power był okej, nawet jeśli zawodnicy walczyli o pietruszkę. Zdziwiła mnie wygrana Corbina ale nie zawiodła, jest lepszym wyborem w odniesieniu do przyszłości żółtego rosteru. Wciąż boli mnie to, że Apollo Crews nie lata... 2 moonsaulty nie wystarczą, latanie uczyniłoby go jakimś a w tym momencie jest po prostu murzynem w gaciach.

Bayley vs Nia Jax

Najsłabszy ringowo pojedynek w karcie... a jednocześnie jedno z najlepszych wydarzeń tego Takeovera. Zauważyłem, że pojedynki Bayley promują się samymi promami. Feudu z Nia'ją(?) właściwie nie było ale wystarczyło promo o Bayley czytającej list do siebie z dzieciństwa, dobrze opowiedziana historia w walce i zajebista publika aby było to wydarzenie Takeovera, do którego będę wracał. Ciekawi mnie co dalej dla mistrzyni... teoretycznie odbębniła wszystkich.

Finn Balor vs Samoa Joe

Jedyna walka tego Takeover, która poziomem była godna Takeover'owej walki. Również nie ogarnąłem, że wejściówka Finna nawiązywała do Kuby Rozpruwacza, głównie przez to w trakcie oglądania uznałem, że jest przeciętna... jednak jak już się postawi entrence demona w tym świetle to wygląda on znacznie lepiej. Nr. 1 tego Takeovera i pewnie jedyny pojedynek do którego wrócę dla poziomu... trochę mało ale przynajmniej jest się czego chwycić.

No i doszło do tego... WWE PPV było lepsze od NXT Takeover... choć nie dużo lepsze. Więc i tak Papa Vince powinien się zastanowić, bo dobrze wypromowane PPV, wypełnione stołami, drabinami i krzesłami jest tylko nieznacznie lepsze od średnio wypromowanego NXT Takeover bez żadnych gimmick matchy. Cóż... mimo wszystko, Takeover London jako trzecie, ląduje u mnie na liście słabych NXT Specialów.

Czy ktoś zauważył. że na początku gali pojawił się Triple H, który miał leżeć nieprzytomny w szpitalu, po tym jako obił go Roman? :P

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Czy ktoś zauważył. że na początku gali pojawił się Triple H, który miał leżeć nieprzytomny w szpitalu, po tym jako obił go Roman? :P

Ba, po necie przed galą krążyła jego fotka sprzed areny, którą sam zresztą wrzucił :P

• Reputacja:   1

Gable zgarnął reakcję życia i zrobił wszystko, żeby swój moment wykorzystać. Miałem nieodparte wrażenie, że walka nie może się odbyć bez jego czynnego udziału, bo nikogo nie zainteresuje - dzień dziecka Chada. Swoją drogą, Jordan zrobil świetnego hot taga. Najwyraźniej łączę się z Anglikami, bo to też na ten moment mój ulubiony team w NXT.

Elias już wcześniej się pokazał, więc ciężko mówić o debiucie. Nowy start potwierdził tylko, że jest tu dobry wizerunek, jest pomysł, a samo to już daje ciekawy dodatek do rosteru. Ile osiągnie? Zalezy od niego i reakcji na niego. Tu przesadnym optymistą bym jednak nie był.

Kto inny mógł przywitać w ringu Samiego, upewniając się, że walka będzie bezpieczna i dobra? CJa Parkera już nie ma :wink: Tye potwierdza moje teorie na jego temat za każdym razem, za każdym razem, za każdym razem, za każdym razem, za każdym razem, za każdym razem, za każdym razem, za każdym razem, za każdym razem, za każdym razem - 10, 10... 10

50608915156a3743c1fa34.jpg

F4W tagów to była przyjemna walka pod wieloma względami - Chad Gable ma przed sobą jeszcze jedną genialną reakcję - w momencie jego wielkiego tryumfu publika oszaleje jeszcze bardziej.

Nie wiem kto wpadł na ten pomysł, ale re-debiut z Bullem Dempseyem to strzał mocno chybiony - Elias nie mógł wykonać niczego fizycznego na znacznie większym od siebie przeciwniku przez co walka wyszła co najmniej błaho. Ciężko cokolwiek wywnioskować, potrzeba walki z kimś, na kim będzie mógł pokazać jakąś ofensywę. Jeśli chodzi o kwestię wyglądu itp., to jest ok. Co mnie osobiście by ucieszyło to gdyby Samson nie miał finishera, ale jakiś procent walk wygrywałby poprzez Guitar Shota (z hardkorowych motywów ten jest moim ulubionym)

Zayn wrócił - cholernie się cieszę. Jak go poprowadzą, w jakiej jest formie, czy przypadkiem dlugo nie zabawi w żółtym brandzie, czy pojawi się na RR? Pełno pytań. Czekam na odpowiedzi z niecierpliwością.

Co się dzieje z Hideo? O ile się nie mylę, były newsy o jego powrocie, który miał nastąpić jeszcze wcześniej niż Zayna. Sprawa ucichła i od dawna nic o nim nie wiadomo.

Może na RR go szykują, i z cichacza chcą niespodzianke zrobić 8-)

Fatal 4 Way tag team, czyli mamy 6 tag teamów w rosterze, 2 walczą o pasy to pozostałe 4 wrzućmy do pre-showu, który wyemitujemy jako zwykłą galę za tydzień. Suplex city było, suplex poza ring na inych rywali był, wygrana ulubieńców publiki była - czego chcieć więcej po walce otwierającej taping przed TakeOver?

Asuka na BackStage'u - mimo nie znajomości języka wypadla fajnie, w sumie to teraz taki integralny elemnt jej gimnicku :D

Elias Sampson ma fajny, bo wyróżniający go (przynajmniej na początku) theme song. Ironią tej walki jest to, że niedawno to on służył za mięso armatnie na TakeOverach Bullowi, a teraz Bull jemu :D

Tye Dillinger vs. Sami Zayn miło było po 7 miesiącach znów usłyszeć jego theme, Samo starcie było dość średnie, jakby Sami był trochę zachowawczy, no ale spokojnie - to jego pierwsza walka po powrocie, djamy mu czas.

Może na RR go szykują, i z cichacza chcą niespodzianke zrobić

Hideo jest za krótki na główny roster. Jeśli już chcą kogoś wcisnąć na RR, to powinien to być Zayn lub Joe. Powiedziałbym, że Balor też by się nadał, ale mimo wszystko wciąż dzierży pas, więc szansa na ewentualny występ jest bardzo znikoma.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Hideo jest za krótki na główny roster. Jeśli już chcą kogoś wcisnąć na RR, to powinien to być Zayn lub Joe. Powiedziałbym, że Balor też by się nadał, ale mimo wszystko wciąż dzierży pas, więc szansa na ewentualny występ jest bardzo znikoma.

Tylko czy ewentualny występ w rr , ma coś wspólnego z jego awansem do głównego rosteru? Raczej nie. Występ Japońca ma tu sens.

163870508457e2d890447a3.jpg

Tylko czy ewentualny występ w rr , ma coś wspólnego z jego awansem do głównego rosteru? Raczej nie. Występ Japońca ma tu sens.

Nie kupuję tego. Gościa nie ma już w TV jakiś czas. Czy nie lepiej wykorzystać to momentum i puścić go ponownie do NXT, gdzie pokręciłby się trochę wokół głównego pasa i ewentualnie po WM zadebiutował w głównym rosterze? Dawanie mu miejsca w RRM tylko po to, żeby się tam pojawił i wrócił do NXT na te 2 miesiące to wg. mnie gorsza opcja.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Reputacja:   1 341
  • Styl:  Ciemny

Najważniejsza rzecz w tym tygodniu to zdecydowanie powrót Zayna. Długo czekałem na jego powrót i mam nadzieję, że w przyszłym roku pokaże na co go stać. Sam pojedynek w miarę ok, ale tu ważniejszy był sam Sami. Publika dobrze się bawiła w czasie jego walki, a to najważniejsze. Powrót na 10. :wink:

Jordan i Gable tak jak się spodziewałem skradli show. Wiedziałem, że byli over w Wielkiej Brytanii i właśnie takiego dopingu oczekiwałem. Reszta w tle. Gable robił co chciał, a Jordan ładnie wyczyścił ring suplexami. Na pewno w pamięci zostanie ten poza ring. W 2016 roku powinni dostać pasy, nie mam co do tego żadnych wątpliwości.

Samson? Nie ma na razie co oceniać, bo też wiele nie pokazał. Dlatego też wstrzymam się na razie z opinią na jego temat, bo w debiucie pokazał niewiele by coś więcej można mówić. Czy to wszystko zagra zobaczymy.

...

• Reputacja:   1

NXT oceniam tak samo dobrze jak to, co nagrali przed Takeover w Brooklynie. Oczywiście same walki, przypomnienie PPV i nic wielkiego. Brakło tylko jakiegoś spektakularnego botcha :D

Gable dostaje reakcje życia, a co będzie po zwycięstwie w walce o pasy? Czy poradzi sobie w MR jako solowy zawodnik? Czy ten team zwojuje WWE? Obawiam się, że nie. Gable nie ma wizerunku takiego, jaki miał Angle. Umiejętności ringowe to nie wszystko choć życze mu jak najlepiej. Ucieszyłem się z wybuczenia Hype Bros. Są nijacy, Mojo jest mega irytujący. Niby mają mnóstwo energi, niby mają jakiś gimmick ale nudzą do potęgi. Boję się, że WWE będzie nam chciało ich wciskać na siłe w głównym rosterze, bo na pewno tam trafią.

Ellias, tak jak mówiłem na NXT z Brooklynu ma bardzo oryginalny wizerunek. Już wtedy pisałem, że chętnie zobaczę go na stałe w NXT i się doczekałem. Gimmick oryginalny, jak na obecne czasy, wygląd (wzierunek, ring gear, twarz) również. Theme song pasuje więc wszystko zależy od publiki, bo zakładam że w ringu umie więcej niż Eva Marie.

Zayn wraca do TV, czekałem na to jak każdy. Przyszła twarz federacji, mniejmy taką nadzieję. Dużo bardziej nadaję się na drugiego Cenę niż Roman. Urodzony face, ulubieniec publiki. Czekamy na więcej, ale chciałbym go zobaczyć jeszcze te kilka miesięcy w NXT. Niech debiutuje w MR i ciągnie feud z Owensem z finałem na jakieść WMce, mówią, że marzenia się spełniają. :smile:

24571150556b9ddab2c677.jpg

O (re)debiucie Samsona można powiedzieć tyle, że się odbył - potencjał w gimmicku jest, w walce z Bull'em nie pokazał jednak absolutnie nic ciekawego. Obaj zresztą nie pokazali... już chyba wolałem heelowego Dempseya, obecny jest jobberem do zwolnienia.

Cieszy reakcja na Gable'a, choć aż takie olanie pozostałych teamów było przesadą - każdy orze jak może, chanty "we want Gable" jeszcze przed rozpoczęciem walki są niemiłe dla reszty stawki. A tacy np Vaudevillains zasłużyli jednak na ciut cieplejsze przyjęcie...

No i powrót Samiego. Witamy w NXT, byle nie na za długo...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Mi debiut Elliasa bardzo się podobał facet wygląda na potencjalną gwiazdę, co do samej walki to pokazał tylko kolano i elbow drop(ale nie taki CM Pankowy elbow drop tylko taki pełno krwisty w stylu Macho Mana) Zobaczymy co z nim z zrobią dalej trzymam kciuki.
"F-F-F-F-For life...............except AJ Styles." -Kenny Omega