Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Gdybyś był w temacie, to wiedziałbyś, że to żadna wersja 2.0. Shazza występuje od początku kariery w gimmicku cheerleaderki i można ją określić o wiele prościej niż Alexę.

NXT to osobne podwórko i nawet jeśli jest znana na scenie niezależnej, to w NXT już ktoś o podobnym gimmicku był. Poza tym jeśli grała cheerleaderkę to gdzie były pomponiki? :) Dla mnie to była wróżka wersja 2.0 i zdaje się, że znaczna część forum tak to odebrała.

- Edytowane przez Firuze

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Cameron już chyba oficjalnie zrobiła krok do tyłu by... jobbować i w NXT. Świetna sprawa, choć trzeba jej przyznać, że wejściówke i prezencje ma. Pasów za to na szczęście nie przyznaja. Dziewczyna dalej jest lata świetlne za innymi divami.

Właśnie miałem pytać, gdzie się podzial nowy Bull. Wiemy, że gimmick miał potencjał, ale jak go zmienili, to ten potencjał woleli zmarnować - swiadomie, bo widzieli, co gość potrafi, a nie ruszali za bardzo brutalnego pierwowzoru. Mam wrażenie, że za parę tygodni wrócę do pytania.

Nie wiem, kim była dziewczyna z Jersey, rywalka Evy Marie, ale jak WWE jej nie zatrudni, to ja to zrobię :tak:

Joe przechodzi heel-turn, potwierdzając, ze Apollo, to tylko mały przystanek w historii mistrza Balora. Pretendent z przypadku, który może mieć problem o kolejną szansę 1on1. Teraz wypadałoby zrobić Fatal 4-Way, choć się zastanawiam, czemu pojawił się tu Corbin i czy faktycznie był potrzebny.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nie wiem, kim była dziewczyna z Jersey, rywalka Evy Marie, ale jak WWE jej nie zatrudni, to ja to zrobię :tak:

Gionna Daddio

https://instagram.com/whosyodaddio/

instagram.com/wwenxt[/url]"]

11420871_186249981712036_753848296_n.jpg

http://www.profightdb.com/img/wrestlers/thumbs-600/996e1f78c5gionna-daddio.jpg

znana z live eventów NXT, raz nawet walczyła z Sashą Banks w Dark Matchu NXT TV Taping.

Teraz się nazywa Marley.

p.s. chyba Zahrą były najlepszymi przyjaciółkami, bo miały strasznie dużo wspólnych samoj*bek.

Edytowane przez lygrys

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

It's... it's she... it's Cameron! Dobrze wiedzieć, że żyje. Asuka vs. Cameron - można powiedzieć, że diva wróciła, aby podłożyć się wrestlerce. Kana wygrała i zasłużenie jest promowana, zaś Cameron... Cameron nie wypadła gorzej niż w głównym rosterze ;)

A więc Tom zastępuje Devin. Na tamtąd można było chociaż popatrzeć :) Mechanicy wypadli tu bardzo przyjemnie i bardzo chciałbym, żeby pokonali Gotcha&Englisha a potem odebrali im pasy na TakeOver, bo tych trugich ciężko jest mi oglądać, a Dash&Dawson to zawodnicy z dużym potencjałem.

The Ascention powracają na NXT? Jak dla mnie w main rosterze są zbędni, więc miło, że podłożą się (podłążą, prawda?) o wiele lepszemu tag teamowi. Oby Jordan&Gable dużo na tym feudzie (lub samej walce) zyskali.

Gdzie w wywiadzie z mistrzami widzicie ich charyzmę? Gdzie widzieliście ich umiejętności ringowe większe niż u innych? Gdzie widziecie ich dobry gimnick? No właśnie, jak na razie bardziej bawią mnie Blake i Murphy niż obecni mistrzowie, szkoda mi Aidena, bo jako śpiewam był ciekawy (irytujący jak rasowy heel), a teraz dusi się w tym teamie. Gdyby chociaż dali im Blue Pants, to może ten projekt byłby choć trochę ciekawy.

Hype Bros, czyli coś tam potrafimy, czegoś tam nie. Ot, niezły team, ale wycisnęli dość dużo z byle wywiadu, dużo więcej niż słabi The Voudavillains.

drugą dzis walkę pań przewinąłem, bo Eva. Aczkolwiek byłbym ciekaw jak ładna jobberka poradziłaby sobie z kimś lepszym ringowo.

Apollo Crews vs. Finn Balor for NXT Championship - jasne, mogli dać jeszcze ze 2 reklamy, bo czemuby nie... pierwszy raz od ok. 2 lat dali walkę o główny pas na tapingu, tylko po to, żeby zrobić z tego szopkę... reklama, reklama, reklama... walka była gównem (właśnie przez te reklamy), a do tego zakończyli via DQ po interwencji Corbina. Joe też wszedł i godzinę myślał czy przejść ten turn czy nie, a wyszło to mało wiarygodnie. Dlaczego? No właśnie dlatego, że najpierw zastanawiał się co i jak, zamiast odrazu atakować, lub podnieść i wtedy zaatakować Fina. Jedynym plusem jest to, że na TakeOver dostaniemy Joe vs. Balor, a ja sam nie wiem kto może to wygrać. Apollo pójdzie na Corbina - proszę, błagam, rządam - Crews ma to wygrać!

Podsumowująć NXT było... słabe... rzućcie okiem na zaplecze Jordana&Gable, Dasha i Wildera, no ew. Bayley i Hype Bros. Reszta zbędna, na prawdę można lepiej spożytkować ten czas.

N!ko gdyby brakowało Ci pieniędzy na pensje, to chętnie ją wypożyczę raz na jakiś czas ;)

Edytowane przez TheVillain

• Reputacja:   1 343
  • Styl:  Ciemny

Asuka musi dostawać lepsze rywalki, bo z Cameron to nikt by wiele nie pokazał. Zresztą Cameron nadaje się tylko do podkładania. O samej walce niewiele można powiedzieć. Asuka musiała to wygrać, nie było innej opcji.

Jordan i Gable to zdecydowanie jeden z moich ulubionych tag teamów. Czekam z niecierpliwością na ich kolejne występy.

Bull pokonuje jakiegoś jobbera...

Eva Marie. Gdzieś czytałem, że się rozwija ringowo, że robi postępy etc. Oglądając ten pojedynek nie wiem gdzie ten rozwój. Może i jest mniej drewniana, ale dalej nie nadaje się do tego biznesu. Z dala od ringu jak najbardziej, ale jako zawodniczka nie. Słabo.

Balor vs. Crews to zestawienie na jakąś większą galę i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś dostaną taki match. Niestety nie zdołałem ominąć spoilerów o heel turnie Joe, więc wiedziałem co się stanie w końcówce. Joe jako heel to pewniak, więc jestem jak najbardziej na tak. Balor vs. Joe - zapowiada się świetnie. :wink:

...

Jak to się stało że Asuka stała się moją ulubioną postacią w NXT. WWE wykreowało idealną postać Azjatce, i kupili mnie tym. A Cameron... cóż... może wykreuje lepszą walkę niż Melina vs. Alicia Fox.

Tydzień temu polubiłem Jordana i Gable'a, teraz Mechaników, zaczynam się wkręcać w tą dywizję tagów.

Przed chwilą myślałem że Eva Marie walczy z Alexą Bliss, a wyszło na to że to jakiś klon. Bayley ma swoją małą fankę i to jest bardzo fajne i pocieszne, ale fanka Evy Marie mnie przestraszyła...

Do czasu wbicia Corbina walka o pas była średniawa, co można zrozumieć tym że ważniejsze były wydarzenia po przerwaniu walki. Zawsze trzeba od szczytu wymagać więcej niż średniej walki. Człowiek czeka aż przybędzie Rhino z odsieczą, a dostaje Samoa Joe. Nie rozumiem dlaczego pogonił Corwina/Corbina skoro sam przeszedł heelturn. Wróg twojego wroga jest Twoim przyjacielem.

Edytowane przez Merkantylizacja

Asuka vs Cameron to było mistrzostwo świata - Japonka samą prezencją i wizerunkiem robi robotę (Cameron też), ale w ringu jest lata świetlne przed resztą rosteru. Jest niesamowitym workerem. Ciekawi mnie co myślała sobie Cameron po walce :twisted: - na jej miejscu dałbym sobie spokój i został valet.

Backstage'owe scenki bardzo przyjemne, Dash&Dawson z odcinka na odcinek są lepsi, JJ i Gable również, mistrzowie ... no cóż, oni akurat nie musieli wiele udowadniać, natomiast wypadli dobrze (spokojny ton Gotcha jest dobry do słuchania). Trochę abstrakcją było dla mnie połączenie Bayley z Hype Bros, ale w końcu to kolorowe postacie więc luz.

Eva Marie vs Gionna (czy może miała jakiś inny ringname?) - obyło się bez botchów, blondynka pokazała że jest jakimś materiałem jeśli chodzi o atletyczność, natomiast ciekawie mnie dlaczego Eva nie kończy Kendrickiem? :twisted:

ME był ... albo przejdę do rzeczy - nie podoba mi się turn Joe - chciałem jakoś podrasować jego postać, jednak miałem co do tego inną wizję - to Balor powinien zostać sturnowany. Finn już jakiś czas nie korzysta z malunków. Finn już jakiś czas prowadzi walki całkiem heelowo (restholdy są ostatnio jego dziełem). Finn mógł sprzedać że sukces uderzył mu do głowy. Finn mógł przywrócić swój gimmick Księcia. Finn mógł założyć Balor Club. No i najważniejsze - Devitt jest z natury lepszym heelem niż facem, podczas gdy Joe jest naturalny fejsem. Niby Balor może jeszcze przejśc ten turn ale to raczej nieprędko nastąpi. Jedyny powód dla którego ledwo jestem w stanie zaakcpetować turn Joe to fakt że zaczyna brakować poważnych heeli - jest Corbin i nic więcej. Apollo i Corbin po prostu tam byli - mimo że Crews miał title shota to był jedynie statystą.

Jest też jedna rzecz o której muszę wspomnieć - po zobaczeniu turnu, czy jest jeszcze ktoś kto uważa że powinien on nastąpić tuż po finale Klasyka Dusty'ego? Bez kitu, po tym co zobaczyłem jestem wniebowzięty że nie odbył się na Takeover - to byłaby gigantyczna rysa na tym świetnym show. Niesmak byłby ogromny IMO.

NXT jest tak zajebiste że tutaj Tom Philips nie staje w rozkroku żeby wrestlerzy wydawali się wyżsi

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Każde NXT jest warte obejrzenia i w tym tygodniu było podobnie, chociaż 3 z 4 walk obsługiwane były przez jobberów lub ringowych przeciętniaków.

Dostaliśmy dwie walki z udziałem pań i pozwolę sobie opisać je zbiorczo, bo mieliśmy powrót mojej ulubienicy (Cameron), która jobbneła Asce, dobrze że nie inaczej. Nadal jest zielona, ale chyba więcej potrafi od Evy Marie, która nadal jest cienkim Bolkiem i ta słodka blondyneczka, która musiała polec w starciu z Czerwoną jak dla mnie z miejsca mogłaby dostać spory push, Billie Kay i Peyton Royce się do niej nie umywają.

Postaci Bull Fita czy TT z Angelo Dawkinsem nie kupuje, chociaż podwójna opaska na głowę to fajny element wyróżniający go z tłumu, to co ważniejsze z pomniejszych spraw, to wywiady na zapleczu. Kilka ich było i brakuje w nich trochę wiary we własne słowa ale niosą one za sobą jakąś treść i przez to są znaczne lepsze od bełkotu prezentowanego nam w main rosterze, a przede wszystkim niosą za sobą jakąś akcję.

To co przykryło wcześniejszą przeciętność jest main event, Apollo miał marne szanse na przejęcie tytułu, ale jakieś miał, w końcu Ballor nie pomalował się zatem szansa na zwycięstwo kantem przez interwencję była. Ja Crewsa kupuje i on powinien kręcić się gdzieś w okolicy mistrzowskiego tytułu, jak Finn przejdzie do ME to Joe powinien wypromować Crewsa jako nowego NXT Championa. Swoją drogą tydzień temu pisałem, że może skończy się to Fatal 4-Way w Londynie i póki co wszystkie znaki na niebie i ziemi do tego prowadzą, jestem jak najbardziej za! Niech i Corbin ma coś od życia, w końcu 3 lata w NXT już kisi a dalej niczego wielkiego nie osiągnął.

Eva Marie vs Gionna (czy może miała jakiś inny ringname?)

Nie zostałą przedstawiona, komentatorzy tez nie powiedzieli jak się nazywa, ale były chanty #Marley , więc pewnie na live eventach tak była przedstawiana.

Ciekawe czy ta fanka była podstawiona

Eva Marie vs. Local competitor: WWE NXT, Nov. 4, 2015

Czyli jeszcze myślą nad jej pseudonimem

akcja po której był chant 'what was that?':

http://cdn.makeagif.com/media/11-05-2015/A0M1fY.gif

Ciekawe czy ta fanka jest podstawiona:

12193512_1020548531343508_1578325565703013870_n.jpg?oh=7f042d33836fb47b000e98c188729e34&oe=56C1EE63

Eva Marie jest Face czy Heel? Pytam, bo się pogubiłem.[/b]

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

Asuka nadal niszczy. Szkoda, że w powtórkach nie było tego armbara z początku, bo podobał mi się najbardziej. A Cameron jest tam, gdzie jej miejsce - jobbernia w NXT.

World's Greatest... nie, nie można ich tak nazywać. To nowy twór, lepszy. I odbębni niedługo Ascension.

BullFit wygrywa, a w bezsensownym teamie Fulton/Dawkins JUŻ jest mały zgrzyt - LOL.

Chciałem pochwalić Evkę... a na koniec był dziwny kop(?) i nowy, słabiutko wykonany finisher. Większe wrażenie zrobiła ta nowa, co mnie nie dziwi.

Fajny ME, bez wybitnych akcji, ale ta "prostota" zadziałała. Szkoda, że im to przerwali. Serio chciałem tryumfu Apolla, Finn mnie zaczyna nudzić.

Atak Corbina - nie podoba mi się, ale sensowny, OK. Joe - jemu się ten heel turn przyda. Teraz mam tylko nadzieję, że dostaniemy na TakeOver soczystego 4Waya, a nie 2 osobne walki.

Jeszcze o samym TakeOver: Ace of Spades! Mega wybór, fajnie że Lemmy ma dobry kontakt z Tryplakiem.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Ja bardzo zastanawiam się, co oni zrobią z Asuką. Po kilku pierwszych występach zaczyna przypominać Lesnara w stringach - ring skillem przerasta o głowę nie tylko wszystkie rywalki w NXT, ale i te z głównego rosteru (sorry Sasha, sorry Becky), parowanie jej z Cameron (plus za fajnie zmodyfikowane wejście) czy Daną kończy się więc wyłącznie tym, że rywalka wygląda jak totalna jobberka. Pytanie ino co dalej, już po nadchodzącym zmiecieniu Emmy z powierzchni ringu. Przejęcie pasa? Trochę wcześnie, niech się Bayley nacieszy. Nagły spadek formy i podkładanie Evie Botch-erie albo grubawej kuzynce Rocka? It would be sad. Awans wyżej? To byłoby najbardziej sensowne, ale czy jej kontrakt w ogóle to przewiduje? I czy kalecząca angielski 34-letnia Japonka charakteryzująca się stiffowymi ciosami miałaby w ogóle czego szukać w programach dziadka Vince'a? Ciężki orzech...

Oglądałem NXT z lepszą połówką, stwierdziła ona, że Jordan i Gable muszą być parą :lol: Cóż... 8)

W sumie liczyłem, że Lemmy napisze dla NXT nowy kawałek, Ace of Spades też nie jest jednak złe. Jakby jeszcze wystąpili na gali... ech, marzenia.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

W sumie liczyłem, że Lemmy napisze dla NXT nowy kawałek, Ace of Spades też nie jest jednak złe. Jakby jeszcze wystąpili na gali... ech, marzenia.

Chcesz oglądać prawie że trupa na scenie? Lemmy ledwo dyszy, więc występ byłby fatalny. Zresztą w WWE nigdy dobrego występu nie zaliczył :twisted: Nie ma to jak zapomnieć słowa do theme songu HHH na WrestleManii :D

Osobiście cholernie podobają mi się theme songi gal NXT. Trochę podjeżdża to starym WWE. Szkoda że w głównym rosterze karmią nas shitem. Niby to tylko theme song ale potrafi wprowadzić niesamowity klimat.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Kcramsib, Aska jest w NXT po to, żeby pomóc wspierać dywizję Div i żeby te "jobberki" czegoś się od niej mogły nauczyć, zresztą podobnie sprawa wygląda z Samoa Joe. Więc, nie martw się oni raczej nigdy nie zawitają na stałe w main rosterze :)